Nieuwe Pipo de Clown-film op komst

Pipo de Clown krijgt volgend jaar op zijn 51e verjaardag een nieuwe film. Het script is het laatste wapenfeit van Pipo-bedenker Wim Meuldijk, die vorig jaar op 85-jarige leeftijd overleed. Dat vertelt zijn dochter Belinda Meuldijk vandaag in De Telegraaf. De film komt uit op 17 september, precies 51 jaar nadat de eerste aflevering van de televisieserie op de buis kwam.

Eerder werd al bekend dat volgend jaar een Pipo-musical wordt uitgebracht. De 53-jarige Belinda heeft het stokje van haar vader overgenomen en heeft een groot aandeel in de totstandkoming van de producties. "Van de musical zou ik alleen de liedjes schrijven, uiteindelijk deed ik alles', vertelt ze.

Joep Dorren zal in de film de rol van Pipo de Clown vertolken. Vijf jaar geleden speelde hij voor het eerst de rol van Pipo in de film 'Pipo en de p-p-parelridder'. Hij nam de rol over van de in 1991 overleden acteur Cor Witschge, die jarenlang de rol van Pipo vertolkte in de originele tv-serie. De 54-jarige Dorren is ook in de musical te zien.

Het doet Belinda goed om met de film bezig te zijn. "Heerlijk zo positief als die clown mij stemt", zegt ze. Behalve Pipo zullen er meer oude bekenden in de film hun rentree maken. "Ik kan alvast verklappen dat Klukkluk de Indiaan terugkomt."


Foto bij: Nieuwe Pipo de Clown-film op komst  (foto: DAG)