Belgische dieven roven maïsvelden leeg

Onze zuiderburen worden momenteel geteisterd door een bende maïsdieven. De snoodaards hebben tot nu toe al twee Vlaamse boeren van hun maïs beroofd.

Zo werd een boer uit Welle vorige week op een ochtend wakker en bleek deze ineens zeven hectare maïs armer. Deze bleken de nacht ervoor te zijn geoogst en meegenomen.

Zaterdagavond deed een tweede Vlaamse boer aangifte. Voor deze boer uit Lede was de schade minder groot. Bij hem bleek slechts een hectare van de popcorngrondstof te zijn ontvreemd.

Volgens de politie moet dit het werk zijn geweest van een professionele bende. "De bende bestaat uit minstens drie personen die zeer snel en professioneel te werk gaan", aldus korpschef Patrick De Schutter van de politiezone Erpe-Mere/Lede.

Volgens De Schutter zijn de dieven snel en grondig te werk gegaan. "De daders beschikken over professionele landbouwmachines. Met een combine en een vrachtwagen konden ze het veld in twintig tot dertig minuten leeghalen. Minstens drie personen moeten bij de diefstal betrokken zijn."

Volgens de politie gaat het bij beide diefstallen vrijwel zeker om dezelfde daders. Men weet al in welke hoek men de daders moet zoeken. "Via sporenonderzoek op de velden en samenwerking tussen de politiezones Erpe-Mere/Lede en Denderleeuw/Haaltert kan een doorbraak er snel komen. Intussen komen er 's nachts en 's avonds extra patrouilles langs de verkeersassen rond de velden", laat de korpschef weten.