Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 1

Icoon EredivisieEindelijk: de eerste ronde van de eredivisie van het nieuwe seizoen. Hieronder volgt een kort verslag van de gespeelde wedstrijden.

Ajax is de competitie begonnen met een monsterzege. Het team uit Amsterdam wist De Graafschap met 1-8 te verslaan. Het duel begon matig, totdat Klaas-Jan Huntelaar de score opende in de 34ste minuut. Daarna blinkte vooral de spits Luis Suarez uit. In de 43ste minuut scoorde hij de 2-0 en in de 54ste en 59ste minuut bereidde hij de treffers van Hedwidges Maduro voor. Kennedy Bakircioglu en Huntelaar scoorden in de 60ste respectievelijk de 70ste minuut. Invaller Donny de Groot kon met een doelpunt de eer van De Graafschap nog een klein beetje redden. Huntelaar besliste de wedstrijd in 1-8 na nog twee treffers.

PSV begon het nieuwe seizoen ook met winst. Toch had PSV net als in vorige seizoenen moeite met Heracles Almelo. In de eerste helft had PSV enkele kansen, maar schoot de club tekort bij de afwerking. Heracles speelde agressief en pakte PSV'ers Aissati, Bakkal en vooral Afellay hard aan. Maas van Heracles ontsnapte vlak voor rust aan een rode kaart voor opnieuw een felle overtreding. Pas in de 83ste minuut viel de bevrijdende goal voor PSV, gescoord door Afellay. In blessuretijd besliste Zonneveld de eindstand op 0-2.

De toppers beginnen het seizoen met hoge cijfers. Zo ook AZ: VVV Venlo wordt met 4-0 eenvoudig aan de kant gezet. AZ zette de hele wedstrijd druk op het doel van VVV. Met 4-0 kon VVV zelfs tevreden zijn. De wedstrijd werd twee keer stilgelegd wegens uitgevallen lichtmasten in het DSB Stadion van Alkmaar.

Feyenoord is met zijn nieuwe aanwinsten ook goed aan het seizoen begonnen. FC Utrecht werd met 3-0 verslagen. FC Utrecht was in de beginfase de betere ploeg. Enkele kansen werden gecreërd, maar niet benut. Daarna sloeg Feyenoord toe aan de andere kant van het veld. Bruins opende de score voor de Rotterdammers. In de tweede helft scoorde Hofs na een mooie steekpass van Roy Makaay. Laatstgenoemde bepaalde de eindstand op 0-3.