Blood & Honour wil actie tegen homospelen Antwerpen

Icoon BuitenlandsIn Vlaanderen heeft het extreemrechtse Blood & Honour zijn pijlen gericht op de homospelen Eurogames 2007 die dit weekeinde in Antwerpen plaatsvinden. Op het Vlaamse webforum van de neonazistische groepering staat sinds deze week een oproep te lezen om actie te ondernemen tegen alle homo's en lesbiennes die deze dagen naar Antwerpen afreizen.

''Ik vraag jullie om luid en duidelijk te protesteren tegen deze Olympische Spelen voor holebi's. Bezoek eerst maar eens de website van dit vreselijke evenement. Het is jullie heilige plicht stappen te ondernemen en zelfs georganiseerde acties aan te kondigen'', aldus de oproep die is ondertekend door Wolfgang Meister. Dat is een pseudoniem van de 33-jarige fanatieke Hitleradept en homohater Olivier Bronselaer.

De dweper met het gedachtengoed van Hitler deed vorig jaar nog mee aan de gemeenteraadsverkiezingen met zijn obscure partij Protest. In zijn politieke programma stond onder meer een pleidooi tegen de holebigemeenschap en eiste hij meer eerbied voor mensen die in naam van God wraak nemen op joden, homo's en zigeuners. Zo'n vijfhonderd mensen stemden op zijn partijtje.

De organisatie achter Eurogames 2007 wil niets kwijt over de dreigementen. De politie zegt dat er gepast zal worden gereageerd mochten de Blood & Honour-aanhangers wat van plan zijn. Voor de elfde editie van Eurogames worden de komende dagen meer dan 3.500 sporters verwacht en ruim tienduizend bezoekers uit 48 landen. Gisterenavond werd het evenement officieel geopend.