Bellen in vliegtuig binnenkort mogelijk

Icoon AlgemeenHet wordt binnenkort mogelijk om te bellen in het vliegtuig. De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft van de Europese autoriteiten toestemming gekregen voor een systeem dat bellen op grote hoogte mogelijk maakt. Nederlands bekendste luchtvaartmaatschappij, Air France-KLM, is een van de eerste maatschappijen die van het systeem gebruik zal gaan maken, bij wijze van proef.

Airbus belooft reizigers alles te kunnen met hun mobiele telefoon. Bellen, sms'en, internetten, het moet allemaal mogelijk worden. Toch garandeert het systeem niet dat men elke minuut in het vliegtuig kan bellen, want als de overlast te groot wordt kan het cabinepersoneel met één druk op de knop het systeem uitzetten.

KLM kondigde al eerder aan bellen in het vliegtuig mogelijk te gaan maken, maar dat is er tot nu toe niet van gekomen. De van origine Nederlandse luchtvaartmaatschappij wil onderzoeken of passagiers wel behoefte hebben aan telefoongesprekken, want het is nog maar de vraag of mensen niet liever van de rust willen genieten.