Google News nu ook in het Nederlands

Icoon InternetGoed nieuws voor de nieuwsfanaten. Google heeft vandaag namelijk Google News in het Nederlands geïntroduceerd. Op News.google.nl valt nu een overzicht te vinden van het belangrijkste nieuws uit verschillende Vlaamse en Nederlandse bronnen, waaronder FOK!.

Met behulp van 'Google Nieuws' kunnen gebruikers meer dan 400 Nederlandse nieuwsbronnen in Nederland en duizenden bronnen in de rest van de wereld doorzoeken en bekijken, zo meldt Google in een persbericht. "Bij Google passen wij onze producten aan om tegemoet te komen aan de wensen van de gebruikers in de verschillende landen", aldus Marc Duijndam, directeur van Google Benelux. "De mensen in Nederland kunnen nu gepersonaliseerd zoeken in nieuwsbronnen in hun eigen land en in hun moedertaal."

Google News is wereldwijd momenteel beschikbaar in 34 regionale edities in tien verschillende talen. In de Verenigde Staten (VS) is Google News de op drie na populairste nieuwssite. De Nederlandse versie betreft nog een bèta-versie; er zullen nog verscheidene nieuwe functies worden getest en eventueel toegevoegd. Google News in de VS ging deze week pas na ruim drie jaar uit de bèta-fase.