Drie zussen produceren samen een baby'tje

Drie zussen en een babyDe 16 weken oude Charlie is een bijzonder kind. Hij is namelijk het product van drie zussen. Zijn moeder, de 32-jarige Alex Patrick, raakte na een kankerbehandeling onvruchtbaar en had de hulp van zussen Charlotte en Helen nodig om toch moeder te worden. Tweelingzus Charlotte leverde de eicel en Helen fungeerde als draagmoeder.

Alex ontdekte vier jaar geleden na een chemotherapie dat ze geen kinderen meer kon krijgen. "Dat was erger dan de kanker zelf. Mijn man Shaun en ik wilden een gezin stichten en konden dat niet meer", liet ze weten in een documentaire van de BBC. Toen kreeg ze het bijzondere voorstel van Charlotte om één van haar eicellen te gebruiken. Deze werd bevrucht met het sperma van Shaun en ingeplant in de baarmoeder van Helen.

Helen geeft toe dat ze de baby mist, maar zegt dat ze het opnieuw zou doen als het nodig zou zijn. Alex was aanvankelijk bang dat 'de baby niet van haar zou houden'. Nu ze inmiddels vier maanden moeder is, is die angst verdwenen.