Televisie houdt Nederland thuis

Icoon Binnenlands nieuws Kleinere onderzoeken wezen het al eerder uit, maar een nieuw grootschalig onderzoek heeft het nu nog eens onderstreept: veel mensen blijven thuis voor hun favoriete televisieprogramma's. Maar liefst eenderde van de Nederlanders zegt het huis niet uit te gaan als er iets leuks op de televisie is. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO, in opdracht van KPN, dat vandaag gepubliceerd is.

Meer dan driekwart van de 38.000 ondervraagden bleek iedere dag wel voor de televisie te zitten. Gemiddeld wordt er dan drie uur gekeken. Dat wil echter nog niet zeggen dat mensen dan altijd even goed kijken; vaak wordt er tegelijk nog iets gedaan. Zo wordt er door ruim de helft gepraat tijdens het tv-kijken, en wordt er ook veel gelezen, gebeld, gesms't of gecomputerd.

'Vervelende' klusjes zoals strijken en de was opvouwen blijken ook prima te combineren met tv-kijken. Totaal andere dingen gaan ook erg goed voor de televisie. Zo gaven een aantal ondervraagden aan regelmatig voor de buis te knuffelen of te vrijen.