Wilde achtervolging na overval op drogist

Icoon misdaad nieuwsEen wilde achtervolging eindigde aan het begin van de middag in Almere-Haven, waar twee voortvluchtige overvallers werden ingerekend. Vanochtend hadden de twee samen met een derde man een drogisterij in Ens in de Noordoostpolder overvallen. Ondanks een grote zoekactie bleef de derde verdachte onvindbaar.

Bij de vlucht in Ens hadden enkele ooggetuigen de achtervolging ingezet op de auto met het drietal. Toen deze met een pistool dreigden werd de achtervolging gestaakt. De politie wist de auto later opnieuw te traceren bij Lelystad, waarna met hoge snelheid de achtervolging werd ingezet richting Almere. Daar ging het over de Veluwedreef de Filmwijk in, waarna de criminelen via opnieuw de Veluwedreef en de Waterlandseweg richting Almere-Haven probeerden te ontkomen. Daar werden ze echter aangehouden.

Met honden, helikopters en tientallen agenten heeft de politie vervolgens gezocht naar de derde voortvluchtige en vuurwapengevaarlijke overvaller. Deze bleek spoorloos, waarna de zoekactie werd gestaakt.