Nederland 3 koopt nieuwe Dr. Who

Tom BakerOudere FOK!kers kennen hem nog wel, 'Doctor Who', de science-fiction serie uit Engeland die hier vanaf midden jaren 70 op het scherm werd gebracht door de TROS. De omroepen op Nederland 3 hebben de nieuwe afleveringen van de BBC-serie gekocht, en zullen die vanaf 2006 op de buis brengen. Via de BBC is de nieuwe serie al vanaf 26 maart te zien.

In Engeland liep de serie vanaf 1963 tot 1989. Onlangs besloot de BBC nieuwe afleveringen te gaan maken. Inmiddels is de reeks al toe aan de achtste acteur die in de huid mag kruipen van de mysterieuze wetenschapper Dr. Who. De keus is dit keer gevallen op Christopher Eccleston, die samen met actrice Billie Piper (Rose Tyler) in 13 afleveringen diverse avonturen beleeft. De populairste Doctor Who was Tom Baker (zie inzet) die de rol van 1974 tot 1981 speelde.

Dr. Who is afkomstig van een verre planeet. Hij reist door de tijd met een tijdmachine die er van buiten uitziet als een ouderwetse Britse telefooncel. De opvallende tune van het programma is bij veel fans van de serie al jaren een absolute favoriet. Deze bestaat in vele versies, maar vooral die uit de jaren 70 is populair.


De Tardis (Time And Relative Dimension In Space)

-
De BBC Doctor Who-site, met ook info over de classic-series.