Groep chronische internetverslaafden in NL

Sosa had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit gegevens van het Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen & Verslavingen, het IVO, blijkt dat in Nederland een groep chronische internetverslaafden aan het ontstaan is. In Nederland zijn volgens het IVO zo'n 44.000 mensen die de behoefte hebben om alsmaar achter het internet te kruipen.

Onderzoeker Gert-Jan Meerkerk deed enkele jaren terug ook al studie naar internetverslaving. Zijn resultaten werden in het najaar van 2003 gepresenteerd. Uit zijn cijfers bleek dat 66.000 mensen de dwang hadden om alsmaar te internetten. 15.000 daarvan denkt hulp nodig te hebben.

"Het is dan altijd maar afwachten of die groep ook zo groot blijft. Uit een tweede meting vorig jaar blijkt nu dat tweederde nog steeds de dwangmatige behoefte heeft om te internetten", aldus Meerkerk.

Internetverslaving op zichzelf komt niet vaak voor. Meestal heeft de verslaafde ook andere problemen zoals eenzaamheid, depressies of relatieproblemen. De verslaafden brengen hun tijd voornamelijk door met gamen en erotisch getinte sites bezoeken. Er wordt relatief weinig gegokt.