FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 maart 2005

[Upd]Diverse wedstrijden afgelast

PSV hoeft dit weekend niet naar Groningen af te reizen. De KNVB heeft besloten om de competitiewedstrijd, die voor zondag 12:30 gepland stond, af te lasten.

Op de website van de Groningse club staat dat het door de ijsvorming op het veld 'onverantwoord' is om te spelen.

Update 23:25 uur
Al eerder werd de competitiewedstrijd ADO Den Haag - SC Heerenveen afgelast. Ook de topper Ajax - AZ is van het prgramma gehaald. IJsvorming plus sneeuw op het dak van de ArenA vormde een bezwaar bij Ajax, de KNVB en brandweer en politie van Amsterdam. Zonder publiek spelen werd nog overwogen, maar vervolgens van afgezien. FC Den Bosch tenslotte zal niet in actie komen tegen Feyenoord. De conditie van het veld van het ECCO Stadion maakte spelen onmogelijk.

Uitslagen HCE (05/03/05)

Vanavond werden er twee wedstrijden gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. De uitslagen vind je hieronder.

RKC Waalwijk - FC Utrecht (2-2)
15' Hoogendorp 1-0
38' Mols 1-1
41' Douglas 1-2
68' Vermaelen 2-2

Geel: Sinouh, Klompe, Hoogendorp (allen RKC), Di Tomasso (Utr), Kruys (Utr)

Vitesse - Willem II (2-0)
29' Knopper 1-0
83' Gluscevic 2-0

Rood: Van der Struijk (Wil, doorgebroken tegenstander/82')
Geel: Van Nieuwstadt (Wil)

Bekijk de huidige stand

Belgische coureurs azen op F1

De Belg Bas Leinders hoopt opnieuw op een plekje binnen de Formule 1. Leinders verzorgde vorig jaar de vrijdagtests voor Minardi, maar mikt nu op een baan bij McLaren. Zijn landgenoot Jeffrey van Hooydonk verwacht binnenkort een teststoeltje bij Minardi.

Bas Leinders verklaarde in een interview dat hij wacht op een antwoord van McLaren op zijn aangeboden diensten. Minardi ziet hij niet meer als optie, hij wil nu geld gaan verdienen met zijn beroep. Leinders: "Vorig jaar had ik een onkostenvergoeding, maar geen loon. Dit kan ik natuurlijk geen jaren volhouden." Voor als de Formule 1 toch te hoog gegrepen blijkt, heeft Leinders al goede contacten in de Champ Cars.

Jeffrey van Hooydonk kreeg afgelopen week van Minardi te horen dat hij mocht komen testen. Hij heeft nog echter geen superlicentie, dus ging dit aanbod niet door. "Het zou maar voor één Grote Prijs zijn geweest, maar dat is een begin. Als je je kunt laten opmerken, kan het snel gaan. Over het geld zouden we het later nog hebben."

Dode man gevonden in Limburgse Ulestraten

Icoon Binnenlands nieuwsIn het Limburgse Ulestraten is vanmiddag in een woning het lichaam gevonden van een nog onbekende man. Volgens de politie is hij onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen.

De man werd door buurtbewoners gevonden. Veel is er tot nu toe nog niet bekend over de zaak. "De technische recherche is bezig met een sporenonderzoek. Ook de doodsoorzaak wordt nog onderzocht", aldus Politievoorlichter Bert Boosten. Tevens zijn er nog geen arrestaties verricht. Onderzoek zal meer informatie moeten geven over de zaak, pas daarna zal er eventueel actie worden ondernomen.

Spaanse rechter pakt zwendel belspel aan

Icoon Buitenlands nieuwsEen Spaanse rechter heeft de arrestatie gelast van een viertal organisatoren van een tv-spelletje. De vier zouden met een belspel op de tv-zender Telesierra zestigduizend euro per week verdienen aan bellende kijkers. De politie dwong de organisatoren vorige week met het spel te stoppen, nadat er verschillende klachten waren ingediend.

In het spel werden tv-kijkers gevraagd eenvoudige rijmpjes en gezegden af te maken. De oplossing kon vervolgens worden doorgegeven via een duur telefoonnummer. Vaak werden de naïeve bellers dertig minuten aan de lijn gehouden, waarna de verbinding alsnog werd verbroken.

Barcelona vergroot voorsprong

FC Barcelona is in de Priméra Division weer twee punten uitgelopen op concurrent Real Madrid.

De strijd om het kampioenschap is erg spannend in Spanje. Elke week lijkt één van de titelkandidaten te winnen, waar de ander punten verliest. Vorige week morste Barça nog punten tegen Espanyol, terwijl Real Madrid won van Real Betis.

Dit keer liep FC Barcelona weer twee punten uit. Zelf wist het de lastige uitwedstrijd tegen Osasuna winnend af te sluiten. Het werd 0-1 door een goal van topscorer Samuel Eto'o. De zege kwam moeilijk tot stand, maar was meer dan verdiend. Volgende week speelt FC Barcelona de return van de Champions League tegen Chelsea.

Real Madrid wist niet aan te sluiten bij FC Barcelona. Uit bij het stroef draaiende Valencia bleef het 1-1. Real kwam eerst op achterstand door een goal van Pablo Aimar in de 14e minuut, maar de fel bekritiseerde Ronaldo schoot een kwartier later de eindstand op het bord. Met het gelijkspel werd het verschil tussen FC Barcelona en Real Madrid acht punten.

Chelsea loopt uit op Man. United

In het Engelse Premiership is Chelsea twee punten uitgelopen. Zelf wist het te winnen, waar de concurrentie punten verloor.

Concurrent Manchester United wist de uitwedstrijd tegen Crystal Palace niet te winnen. Met Ruud van Nistelrooij in de basis wist de club uit Manchester niet verder te komen dan een 0-0 gelijkspel. Het leek erop dat de spelers zich spaarden voor de return tegen Milan in de Champions League.

Arsenal wist wel te winnen en doet volop mee voor de tweede plek die nu nog in handen is van Manchester United. Arsenal won thuis met 3-0 van Portsmouth, door een hattrick van Thierry Henry. De Fransman staat door de drie goals eerste in de tussenstand van de Gouden Schoen.

Chelsea wist te profiteren van het puntverlies van Manchester United. Tegen Norwich City kwam Chelsea snel op voorsprong door een goal van Joe Cole. Norwich kwam na een half uur verrassend op gelijke hoogte door een rake kopbal van Leon McKenzie. Toch won Chelsea door late goals van Kezman en Carvalho. The Blues staan nu eerste met een voorsprong van acht punten op Manchester United.

Jongeren molesteren A'damse taxichauffeur

Icoon Binnenlands nieuwsEen groep van twaalf tot vijftien jongeren heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Amsterdam een taxichauffeur zwaar mishandeld. De jongeren vermaakten zich in de buurt van het Nassauplein in stadsdeel Westerpark met het gooien van sneeuwballen naar voorbijrijdende auto's, toen ze door de chauffeur hierop werden aangesproken.

De man werd vervolgens door de jongeren aangevallen. Hij werd geslagen en geschopt en liep diverse steekwonden op, waarbij zijn longen zijn geraakt. De man wist met zijn auto op eigen kracht het ziekenhuis te bereiken. De politie heeft hem nog niet kunnen verhoren. Van de groep jongeren, deels van Molukse afkomst, ontbreekt elk spoor.

Veel voetbalwedstrijden afgelast door sneeuw

Icon Sport - Voetbal Veel voetbalwedstrijden die gepland stonden voor dit weekend zijn afgelast in verband met de winterse weersomstandigheden. Zo gaat de topper in de Eredivisie tussen Ajax en AZ morgen niet door. Omdat er sneeuw op het dak van de ArenA ligt vinden Ajax, de politie en de brandweer het te gevaarlijk om te spelen.

In de Eredivisie werden dit weekend al meer wedstrijden afgelast. De ook voor zondag geplande wedstrijd tussen FC Groningen en PSV werd afgelast om dat spelen op het veld door ijsvorming 'onverantwoord' is. Al eerder werden de wedstrijden tussen ADO Den Haag en SC Heerenveen en tussen FC Den Bosch en Feyenoord afgelast.

In de Gouden Gids Divisie ging er vandaag slechts één wedstrijd door en zijn er vijf afgelast. Ook morgen zullen er geen wedstrijden gespeeld worden in de op één na hoogste klasse.

Het is nog niet duidelijk wanneer de afgelaste wedstrijden ingehaald zullen worden.

---
Kijk voor meer voetbal-nieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Politie volgt sneeuwspoor en pakt inbreker op

Icoon opmerkelijk nieuws De politie heeft zaterdagmorgen een minderjarige jongen uit Den Helder kunnen aanhouden op verdenking van inbraak, door simpelweg zijn sneeuwspoor te volgen. Het spoor leidde de agenten rechtstreeks van de woning waar was ingebroken tot de woning van de verdachte.

Rond 5.00 uur 's ochtends kwam de bewoner van een woning aan de Van Galenstraat erachter dat er bij hem was ingebroken. Onder andere zijn laptop, digitale camera, geld en een aantal mobiele telefoons waren verdwenen. De man waarschuwde direct de politie.

De politie ontdekte ter plaatse een spoor in de vers gevallen sneeuw, wat ze konden volgen tot een woning aan de Cornelis Ditostraat. Daar is een minderjarige verdachte aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Rutger Smith pakt zilver op EK Indoor

Bij de Europees Kampioenschappen Indoor heeft de Nederlandse atleet Rutger Smith de zilveren medaille gewonnen in de finale van het kogelstoten.

De 23-jarige Smith stootte de kogel 20,79 meter ver weg en verbeterde daarmee zijn eigen Nederlandse record met 4 centimeter. De Groningse sporter behaalde met deze prestatie zijn eerste grote internationale succes.

Winnaar werd de Deen Joachim Olsen die tot 21,19 meter kwam, terwijl Manuel Martinez uit Spanje achter Smith derde werd.

Kobayashi over Killer 7

Hiroyuki Kobayashi is op dreef. Hij sprak gisteren nog over Resident Evil 5 en vandaag is op gameinformer.com een interview met hem verschenen over de aankomende action-game Killer 7 voor PS2 en GameCube. Kobayashi is de producer van deze game.

Hij vertelt dat de GameCube-versie er waarschijnlijk iets beter uit zal komen te zien, en dat de PS2-versie daarom niet een simpele poort is. Toch zullen beide games bijna hetzelfde zijn. Het verhaal moet heel bijzonder worden, doordat de zeven characters allemaal heel verschillend zijn. Kobayashi beschouwt het spel ook een beetje als kunst. Door de cell-shaded graphics zal het spel volgens hem een andere kijk op de wereld bieden. Het is de bedoeling dat het spel eens iets anders zal bieden aan de gamer die hiervoor open staat. Ook al zijn er wel vechtstukken, de bedoeling is dat de speler ook zal genieten van de monologen van de characters en dat je vrij gemakkelijk alles zal oppikken. Volgens Kobayashi hoeft niet iedereen de game leuk te vinden. Het onderwerp is bijvoorbeeld geschikt voor mensen die van manga houden, ook al zullen fans van Mario niet op deze titel zitten te wachten.
Een vervolg sluit Kobayashi niet uit. Als het spel goed verkoopt is er volgens hem genoeg ruimte binnen het verhaal en de characters om uit te breiden.
Het hele artikel is hier te vinden.

Downloadable content voor Ghost Recon 2

Aanstaande maandag komt Ubisoft met een downloadable content voor Ghost Recon 2. Deze update zal een paar bugs fixen en nieuwe features introduceren. Het volgende zal veranderd worden:

Aanpassing aan de User Interface zodat het makkelijker wordt wie de lobby binnenkomt of verlaat
Aanpassing aan de User Interface zodat er te zien is welke speler er aan het woord is
Netwerk code wordt verbeterd en stabieler
Gerespawnde spelers kunnen niet meteen na het respawnen neergeschoten worden
Verkorting van de tijd die nodig is om downloadable content te valideren
Paar geluidsbugs met sound effects en voice over die opgelost zullen worden
Gebruikersvriendelijkere Friend's List

Naast deze veranderingen zal de content drie nieuwe mappen, twee game modes, acht nieuwe wapens en twee nieuwe skins bevatten. De update zal automatisch worden gedownload wanneer deze beschikbaar is.

FIA dreigt met Australische boycot

De FIA overweegt in de toekomst haar races voor de verschillende wereldkampioenschappen in Australië te schrappen. Ze heeft dit bekend gemaakt in reactie op de uitspraak van een rechtbank in Melbourne waardoor Minardi toestemming kreeg toch aan de start te verschijnen van de Australische Grand Prix.

De Victoria Supreme Court heeft de FIA gesommeerd Minardi toe te laten tot de Australische Grand Prix. In een persbericht verklaart de FIA dat de rechtbank geen overleg heeft gepleegd met de FIA voordat het vonnis geveld werd. De FIA voelt zich hierdoor gepasseerd als organisator van de race.

De FIA schrijft: "De rechter vond het blijkbaar correct om zich te bemoeien met de organisatie van een belangrijk sportevenement, de aangestelde internationale officials te negeren en het regelgevende orgaan te bevelen auto's toe te staan die niet voldoen aan de internationale reglementen, zonder vooraf beide kanten van de zaak te hebben aangehoord. Als Australische wetten en procedures rechters deze vrijheid gunnen, zal de World Motor Sport Council moet beslissen of er ooit nog een race voor een wereldkampioenschap in Australië kan worden gehouden."

Bernie Ecclestone voegde in een interview met The Sun toe dat hij vindt dat Stoddart de sport zou moeten verlaten. "Paul is al vanaf het begin een lastpost geweest, maar we hebben hem altijd beschermd. Helaas is er in de Formule 1 nu geen plaats meer voor iemand zoals hij."

Paul Stoddart verdedigde zich door te verklaren dat hij zich niet bedreigd voelt door het persbericht. "Ik verstoor de Grand Prix niet en wil absoluut niet beschuldigd worden van het verstoren van de toekomst van de autosport."

Prijzen FOK!F1manager

We hebben jullie lang in spanning laten zitten over welke prijzen er dit jaar te verdienen zijn met onze F1manager. Nu kunnen we alvast het grootste deel van het prijzenpakket bekend maken. Informatie over de precieze prijzenverdeling en eventueel over nog een kleine verrassing volgt later.

De volgende prijzen zijn te winnen:

Door Voor Dummies wordt vijf keer het boek Formule 1 voor Dummies aangeboden. Dit boek duikt in de strategie, technologie en de mentaliteit die nodig zijn om een Grand Prix-race te winnen. Elk aspect van een raceweekend wordt in detail besproken, van de training tot de pitstops tot het podium. Compleet met kleurenfoto's bedient Formule 1 voor Dummies zowel de doorgewinterde Formule 1-fan als de thuiskijker op zijn wenken.

Door VIPboeken wordt drie maal het boek Formule Ferrari aangeboden. Formule Ferrari is het eerste officiële boek over het Formule 1-team van Ferrari. Het vertelt het verhaal van het succesvolste team uit de geschiedenis van de Formule 1. De foto's in Formule Ferrari hebben snelheid, Schumacher en Barrichello schitteren en de interviews met onder andere het technische team maken het verlangen naar de volgende race alleen maar sterker.

Daarnaast biedt fangadgets.com enkele zeer mooie prijzen aan. Fangadgets.com is de nummer 1 online fanstore. Het assortiment bestaat o.a. uit fanartikelen voor Voetbal, Formule1, Motorsport, Golf, Tennis en veel meer. Het assortiment bestaat uit meer dan 2000 artikelen. Door fangadgets.com wordt aangeboden:
* twee keer een Modelauto M. Schumacher 1:18;
* twee keer een C. Albers Cap 2005;
* en twee keer een Litho uit 2005.

Naar onze bescheiden mening vormen deze prijzen voor iedere F1manager-deelnemer een mooie stimulans om nog eens extra je best te doen om de top tien te halen. De precieze samenstelling van de prijzenpakketen voor de top tien wordt later nog bekend gemaakt.

Makaay scheurt spier

Roy Makaay heeft zaterdagmiddag in een duel met Werder Bremen een spierscheuring in het rechterbeen opgelopen.

Drie minuten voor tijd viel Makaay uit met de blessure. Waarschijnlijk zal de speler van Bayern Munchen de Champions league-wedstrijd tegen Arsenal in London en de topper tegen Schalke 04 moeten missen. Of hij beschikbaar is voor de WK-kwalificatie interland tegen Roemenië op 26 maart is nog niet bekend.

WK afstanden: Uitslag 10.000 meter mannen

Nederland heeft zijn eerste gouden medaille binnen op het wereldkampioenschap afstanden in Inzell. Op de langste afstand, de 10 kilometer bij de mannen, was Bob de Jong na een spannende wedstrijd de beste.

De Jong, eerder in 1999 en 2003 de beste op de langste afstand, legde de afstand af in een nieuw baanrecord van 13.25,64. Als tweede, op iets meer dan een seconde, eindigde Carl Verheijen, en het brons was voor de wereldkampioen op de vijf kilometer, Chad Hedrick.

De derde Nederlander, Gianni Romme eindigde, na een sterk begin van zijn race, net buiten de medailles als vierde. Schaats-Belg Bart Veldkamp bezette de tiende plaats.

Uitslag 10.000 meter mannen

1. Bob de Jong (Ned) 13.25,64
2. Carl Verheijen (Ned) 13.26,97
3. Chad Hedrick (Usa) 13.30,88
4. Gianni Romme (Ned) 13.42,09
5. Odd Borgersen (Noo) 13.45,03
6. Joery Kochanets (Rus) 13.46,50
7. Marco Weber (Dui) 13.46,58
8. Eskil Ervik (Noo) 13.54,44
9. Ivan Skobrev (Rus ) 13.56,00
10.Bart Veldkamp (Bel) 13.57,07

Slachtoffers tsunami beginnen rechtszaak

Een groep van meer dan zestig toeristen heeft de Thaise overheid, de Amerikaanse tsunami-waarschuwingsdienst en de Franse hotelketen Accor aangeklaagd. De groep, waaronder zich ook een aantal Nederlanders bevinden, werd afgelopen december getroffen door de tsunami in Azië. Ze zijn van mening dat de partijen niet adequaat hebben gereageerd op de naderende ramp.

In de groep bevinden zich naast Nederlanders ook Zwitsers, Fransen, Oostenrijkers en Duitsers. De klacht is ingediend bij een rechtbank in New York. Volgens de advocaten gaat het de tsunami-slachtoffers niet om de schadevergoeding. De groep wil bewijzen dat er sprake is geweest van nalatigheid, zowel voor als na de ramp.

Zo zeggen de klagers dat het Amerikaanse tsunami-waarschuwingssysteem van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) de zeebeving wel degelijk heeft waargenomen. Maar vervolgens zouden zij verzuimd hebben de landen in het risicogebied te waarschuwen. Ook de Thaise overheid wist dat er kans was op een tsunami, maar liet geen waarschuwing uitgaan. Ten slotte zou de hotelketen Accor nagelaten hebben de familieleden van de slachtoffers in te lichten. Ook zou het hotel in Khao Lak op een breuk in de aardkorst gebouwd zijn.

Vijfde plek Tunks-Koeman op EK Indoor

Lieja Tunks-Koeman is bij de Europese kampioenschappen Indoor als vijfde geëindigd bij het kogelstoten.

In de finale wierp Tunks-Koeman een afstand van 17,76 meter. Daarmee kwam ze ruim tekort voor het podium. Het kogelstoten werd gewonnen door de Wit-Russin Nadzeja Astaptsjoek, die 19,37 meter wierp. Deze afstand is een seizoensrecord. Het zilver ging naar de Poolse Krystyna Zabawska en het brons naar de Russin Olga Riabinkina.

Op de 200 meter plaatste Jacqueline Poelman zich voor de halve finales. Ze liep een tijd van 23,48 in haar serie. De nummer één uit elke serie plaatste zich rechtstreeks. Poelman was de derde van de tijdsnelsten en mag daardoor deelnemen in de halve finale.

Bij de 200 meter voor mannen plaatste Guus Hoogmoed zich overtuigend voor de halve finale. Met een persoonlijk record van 20,81 won hij zijn serie. Op de 60 meter horden zijn Gregory Sedoc en Marcel van der Westen uitgeschakeld. Van der Westen eindigde als zesde in zijn serie (7,87) en Sedoc kwam ten val.

Vlaamse regering steunt bedreigde moslima

MOSA herschreef en submitte het volgende artikel waarvoor dank!

De Vlaamse regering heeft zaterdag openlijk steun betuigd aan de bedreigde moslima Naïma Amzil. In een advertentie in de Nederlandstalige dagbladen veroordelen de leden van de regering de bedreigingen aan het adres van Amzil en haar werkgever.

"Elke vorm van bedreiging of chantage, voor welk doel dan ook, veroordelen wij met klem", aldus de politici. "Dergelijke praktijken kunnen we in een democratische samenleving niet aanvaarden. De daders moeten worden opgespoord en streng bestraft worden."

Tegelijkertijd wordt gewezen op de grote solidariteit van de bevolking. "Het wekt vertrouwen dat de Vlaamse samenleving de recente gebeurtenissen veroordeelt", zo stelt de advertentie. De regering geeft aan te staan voor "een verdraagzaam Vlaanderen, waar mensen met diverse achtergrond actief aan de samenleving deelnemen". Het is voor het eerst dat een dergelijke brief in een Belgische krant verschijnt.

DC: Zwitserland komt terug tot 2-1

Dennis van Scheppingen en Peter Wessels hebben in het dubbelspel verloren van Zwitserland. In vijf sets zorgden Yves Allegro en George Bastl voor het eerste punt voor Zwitserland.

Met een 2-0 voorsprong kon Nederland al vandaag zeker zijn van de tweede ronde in de Davis Cup. Het hoefde dan alleen nog het dubbelspel te winnen van Zwitserland. Voor Nederland speelden Dennis van Scheppingen en Peter Wessels. Van Scheppingen verving Sluiter op het laatste moment.

In de eerste twee sets was er geen vuiltje aan de lucht voor Nederland. Met snel en agressief tennis gaven de Nederlanders Zwitserland geen schijn van kans. Beide sets werden gewonnen en de partij leek in een driesetter te eindigen. In de derde set verspeelde Nederland een 5-4 voorsprong. In de tiebreak was het Zwitserse duo iets te sterk.

In de vierde set werden een aantal keren de services van beide landen gebroken. Op 5-4 kreeg Nederland een matchpoint, maar deze werd weggewerkt door het thuisland. Zwitserland pakte vervolgens ook de vierde set. Een beslissende vijfde set (zonder tiebreak) moest worden gespeeld. In de vijfde set serveerde Zwitserland op een 8-7 stand voor de overwinning. Met 9-7 in de laatste set ging de wedstrijd naar het thuisland: 5-7 4-6 7-6 (5) 7-5 en 9-7.

Door de zege komt Zwitserland terug tot een 2-1 stand. Morgen hoeft Nederland maar één partij te winnen om zich te verzekeren van de tweede ronde. In die tweede ronde wacht dan Slowakije, dat titelverdediger Spanje versloeg.

Tandarts hangt camera op toilet

Een tandarts uit Wassenaar wordt ervan verdacht op het toilet in zijn praktijk een verborgen camera te hebben geïnstalleerd. Op deze manier werden opnames gemaakt van het toiletbezoek van patiënten en van in ieder geval één medewerkster. De apparatuur zou onzichtbaar in een houten doosje gezeten hebben.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft een onderzoek ingesteld naar de man. Zijn advocaat heeft bevestigd dat er op 17 februari een inval is gedaan en daarbij spullen in beslag zijn genomen. De tandarts is nog gewoon aan het werk.

'Heavy metal veroorzaakt klaplong'

Cabron had ons via de nieuws-submit te melden:

Luisteraars van heavy metal hebben grote kans op beschadiging van hun longstelsel met een levensbedreigende klaplong tot gevolg. Dat blijkt uit een onderzoek van de Brusselse hoogleraar Noppen onder patiënten tussen en de 15 en 25 jaar met een klaplong. Het onderzoek werd onlangs gepubliceerd in de Gazet van Antwerpen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het te luid spelen van andere muziek in de auto of thuis kan leiden tot een klaplong. De hevige bassen en zware muziekfrequenties veroorzaken vaak trillingen in de longen, waardoor scheurtjes kunnen ontstaan en de long kan inklappen. Vervolgens komt lucht terecht in de borstholte. Dat leidt dan weer tot hevige kortademigheid. Een klaplong herstelt over het algemeen vanzelf, maar kan soms dodelijk zijn.

De Nederlandse longarts H.M. Jansen van het Academisch Medisch Centrum (AMC) kan zich geen gevallen in Nederland voor de geest halen. Verder meent hij er niets over te hebben gelezen in de literatuur. Wel onderkent hij dat in theorie heel harde muziek in een kleine ruimte tot een luchtdrukverplaatsing leidt. Jansen meent dat in extreme omstandigheden elke luchtdrukverplaatsing effect heeft op de longen.

Groep chronische internetverslaafden in NL

Sosa had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit gegevens van het Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen & Verslavingen, het IVO, blijkt dat in Nederland een groep chronische internetverslaafden aan het ontstaan is. In Nederland zijn volgens het IVO zo'n 44.000 mensen die de behoefte hebben om alsmaar achter het internet te kruipen.

Onderzoeker Gert-Jan Meerkerk deed enkele jaren terug ook al studie naar internetverslaving. Zijn resultaten werden in het najaar van 2003 gepresenteerd. Uit zijn cijfers bleek dat 66.000 mensen de dwang hadden om alsmaar te internetten. 15.000 daarvan denkt hulp nodig te hebben.

"Het is dan altijd maar afwachten of die groep ook zo groot blijft. Uit een tweede meting vorig jaar blijkt nu dat tweederde nog steeds de dwangmatige behoefte heeft om te internetten", aldus Meerkerk.

Internetverslaving op zichzelf komt niet vaak voor. Meestal heeft de verslaafde ook andere problemen zoals eenzaamheid, depressies of relatieproblemen. De verslaafden brengen hun tijd voornamelijk door met gamen en erotisch getinte sites bezoeken. Er wordt relatief weinig gegokt.

Wilde vrijpartij zorgt voor gijzelalarm

Op de Brunssumerheide in Limburg zijn gisteren twintig agenten beziggeweest met een vermeende gijzeling. Een getuige had gezien hoe op de hei een vrouw hardhandig door drie mannen in een bestelbus gedwongen werd. Uiteindelijk bleek het om een uit de hand gelopen vrijpartij te gaan.

Na enig speurwerk trof de politie het betreffende bestelbusje aan in Heerlen, maar van de vrouw en de mannen ontbrak ieder spoor. Zij meldden zich later op het bureau met de mededeling dat er geen sprake was geweest van een gijzeling, maar van een nogal wilde vrijpartij.

Sega uitgever Spartan: Total Warrior + info

Ontwikkelaar Creative Assembly, bekend van de Total War-games, heeft een deal gesloten met Sega over hun aankomende game Spartan: Total Warrior. Sega wordt de publisher van de game.

In tegenstelling tot de strategygames van Creative Assembly voor de PC, wordt Spartan: Total Warrior een third-person action/adventure game. Het spel zal zich afspelen in de Oudheid in de tijd dat de Romeinen oppermachtig waren.
Het spel komt moet rond september uitkomen en zal verschijnen op alle consoles.

DC: Titelhouder Spanje eruit

Titelhouder Spanje is uitgeschakeld in de eerste ronde van de Davis Cup. De winnaar van vorig jaar werd door Slowakije op een kansloze 3-0 achterstand gezet.

Zonder Robredo, Ferrero en Moya moest Spanje proberen de tweede ronde te behalen. Davis Cup held Rafael Nadal werd door captain Jordi Arrese gepasseerd.

De twee enkelspelpartijen werden gisteren door Verdasco (tegen Hrbaty) en Lopez (tegen Beck) verloren. Vandaag werd in het dubbelspel ook de derde wedstrijd verloren, zodat de 0-3 achterstand niet meer goed te maken valt. Tegen Beck en Mertinak kon Spanje de landenstrijd niet meer spannend maken. Nadal en Costa verloren kansloos in drie sets.

50 Cent laat eigen DS ontwerpen

Rapper 50 Cent is vrij actief op gamesgebied de afgelopen tijd. Afgelopen week meldden we al dat de rapper z'n eigen game kreeg. Nu bereikte ons het nieuws dat 50 zich blijkbaar niet kon vinden in de nieuwe, beschikbare kleuren van de Nintendo DS. In plaats van zich neer te leggen bij dit feit, besloot ie het heft in eigen handen te nemen en heeft voor zichzelf een eigen versie van de portable laten ontwerpen. De DS is geheel in camouflagestijl en op de voorkant staat de naam van zijn rapcrew "G-Unit".
Helaas is de handheld one-of-a-kind, dus alle P.I.M.P-gamers zullen het wel met de standaardkleuren moeten doen.



Henk Wisman ontslagen

FC Den Bosch trainer Henk Wisman is vandaag ontslagen. Na een tot nu toe teleurstellend seizoen voor FC Den Bosch, kan Wisman zijn spullen pakken.

Henk Wisman was bezig aan zijn eerste seizoen bij de Brabandse club. In 23 wedstrijden wist FC Den Bosch slechts negen punten te verzamelen. Daarin werden maar twaalf doelpunten gemaakt. FC Den Bosch is op dit moment hekkensluiter in de eredivisie.

Zaterdag werd door het bestuur de positie van trainer Henk Wisman besproken. Dit resulteerde in een ontslag. Vorig seizoen werd Wisman al ontslagen bij FC Volendam. Het is nog niet bekend wie de nieuwe trainer wordt van FC Den Bosch.

'Amerikanen schoten met opzet op Italiaanse'

Icoon Buitenlands nieuwsAmerikaanse soldaten schoten met opzet op Giuliana Sgrena, de journaliste die na een maand gijzeling gisteren in Irak werd vrijgelaten. Dat zegt Pier Scolari, partner van Sgrena. Hij beweert dat Amerika niet wilde dat Sgrena haar verblijf in Irak zou overleven, omdat ze 'belangrijke informatie' had verzameld. Bij de schietpartij kwam een Italiaanse veiligheidsagent om.

"De Amerikanen en de Italianen wisten dat ze eraan kwam. Haar auto was 700 meter van het vliegveld, wat betekent dat ze alle controleposten was gepasseerd", zegt Scolari. Sgrena, die werkt voor de communistische krant Il Manifesto, zou bezig zijn met een uiterst kritisch artikel over de strijd in Irak. Volgens een woordvoerder van het Amerikaanse leger naderde de auto met Sgrena met hoge snelheid een wegversperring, en richtten de militairen op het motorblok van de wagen. De journaliste zegt dat de auto door een regen van kogels werd geraakt. "De chauffeur kreeg niet eens de kans om uit leggen dat we Italianen waren."

Sgrena raakte gewond aan haar schouder. Ondanks de verwondingen nam de vrouw een vliegtuig naar Italië. Ze kwam vanochtend aan op het vliegveld van Rome, waar ze werd verwelkomd door familieleden en premier Berlusconi. De Amerikaanse president Bush belde Berlusconi vrijdagavond al om zijn spijt te betuigen. Hij liet weten dat er een grondig onderzoek wordt ingesteld naar de beschieting.

Knallende screens en filmpje van Nanostray

Fans van het oldskool top down shootergenre met een DS moeten de game Nanostray in de gaten houden. De game wordt ontwikkeld door Shin'en. De eerste screens zijn verschenen en zien er veelbelovend uit. De game lijkt zo op het eerste gezicht erg op Ikaruga, ook in deze game vlieg je in een 2D vlak over 3D levels (kijk naar het filmpje om te zien hoe dit werkt). Geen schande, aangezien Ikaruga een zeer innovatieve top game is.

Het touch screen wordt gebruikt om de verschillende wapens te selecteren en om de status van je vliegtuigje aan te geven. Andere features die in de game te vinden zijn:

Upgradeable weapons and sub-weapons, boasting tons of fire power to decimate your enemies
Touch screen features such as boss scanning, on-the-fly weapon management, live radar and hyperspace controls
10+ stages to conquer; battle through environments like subterranean minefields, arctic mountains and hell-like lava fields
Unlockable features and game modes add re-playability once players complete their campaign
2-player co-op and head-to-head wireless functionality
Online ranking system via www.nanostray.com allows players to post their high scores and compete against best in the world
Blazing fast graphics running at a constant super-smooth 60 frames per second
From the creators of the "Iridion" Game Boy Advance series

Het filmpje: *klik*
De screens:






'Moslimvoorman moskee uitgezet'

Derwisj Maddoe, de huidige voorzitter van de Nederlandse Moslimraad (NMR), is niet langer welkom in de Noeroel Islam moskee in Den Haag. Reden is dat Maddoe synagoges en kerken heeft bezocht, hetgeen bij sommige mensen in de moskee niet in goede aarde is gevallen. Saillant detail is dat Maddoe de moskee indertijd zelf heeft opgericht.

Na de moord op Theo van Gogh verleende de NMR-voorzitter zijn medewerking aan de ideële campagne 'Nederland niet kapot te krijgen'. In het kader daarvan bezocht hij de synagogen en kerken.

Het bestuur van de moskee ontkent in een reactie overigens dat Maddoe niet meer welkom zou zijn. Vandaag zal er op een algemene ledenvergadering in de moskee op de zaak worden ingegaan.


De Noeroel Islam moskee in Den Haag

-
De Nederlandse Moslimraad (NMR) is een koepel van verschillende belangenorganisaties die een betrekkelijk klein deel van de Nederlandse moslims vertegenwoordigt.

WK afstanden: Uitslag 2e 500 meter vrouwen

De Chinese Manli Wang heeft haar wereldtitel op de 500 meter van vorig jaar geprolongeerd. Op de tweede 500 meter schaatste ze met een tijd van 38,29 een nieuw baanrecord, wat genoeg was om haar landgenote Bexing Wang, die de eerste 500 meter won, te verslaan.

Bexing Wang pakte de zilveren medaille, en het brons ging naar de Zuid-Koreaanse Sang-Hwa Lee.

Beste Nederlandse was Marianne Timmer die na twee 500 meters op de tiende plaats eindigde. Oonk finishde als twaalfde, en van der Star als zestiende.

Eindklassement 500 meter vrouwen :

1. Manli Wang (Chn) 77.220
2. Bexing Wang (Chn) 77,820
3. Sang-Hwa Lee (Zko) 77,910
4. Sayuri Yoshii (Jpn) 78,030
5. Tomomi Okazaki (Jpn) 78,060
6. Monique Garbrecht (Dui) 78,110
7. Sayuri Osuga (Jpn) 78,280
8. Jenny Wolf (Dui) 78.570
9. Jennifer Rodriguez (Usa) 78,630
10. Marianne Timmer (Ned) 78,660

Politie Amsterdam krijgt 'denkende' camera's

Icoon misdaad nieuwsDe politie in Amsterdam krijgt de beschikking over 'denkende' camera's. De apparaten komen te hangen op grote parkeerterreinen, en moeten potentiële autokrakers herkennen. Dat meldt korpschef Bernard Welten van de Amsterdamse politie vandaag in het Algemeen Dagblad.

De camera's zouden alert zijn op specifieke gedragingen van personen, zoals slenteren en het gluren in auto's. Ook mensen die bijvoorbeeld hun boodschappen in een auto laden worden herkend, maar dat mag van de 'intelligente' camera's. Als het electronische oog verdacht gedrag signaleert wordt automatisch de politie gealarmeerd.

Veerboot zinkt bij Phuket

Icoon Buitenlands nieuwsBij het Thaise toeristeneiland Koh Phuket is zaterdag een veerboot gezonken. Minstens tien van de zeventig passagiers zouden daarbij om het leven zijn gekomen. Dertig opvarenden zijn tot dusver gered. De boot was op weg van het nabijgelegen eiland Koh Yao Yai naar Phuket Stad, en kwam in slecht weer terecht.

Phuket werd in december getroffen door de tsunamiramp. Het is niet duidelijk of er buitenlandse toeristen op de gezonken veerboot waren. De pont had een vergunning voor het vervoer van maximaal vijftig personen. Aangenomen wordt dat de boot overvol was.

Ziekteverwekkers in wiet coffeeshops

Icoon Medisch nieuws In de wiet die je bij coffeeshops kunt kopen komen regelmatig micro-organismen voor die schadelijk zijn voor de gezondheid. Voor chronische zieke patiënten kan dit zelfs voor ernstige infecties zorgen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Instituut Biologie van de Rijksuniversiteit Leiden.

In de geteste proefmonsters werden diverse micro-organismen gevonden die "zeer schadelijk zijn voor mensen met een lage weerstand". Mensen met bijvoorbeeld kanker, aids of multiple sclerose hebben zo'n verlaagde weerstand. Voor mensen met een normale weerstand is er overigens weinig gevaar.

In één van de proefmonsters werden E. coli-bacteriën aangetroffen, die normaal onder andere in ontlasting voorkomen. In het buitenland zitten deze bacteriën vaak in het kraanwater, waar ze diarree veroorzaken bij veel vakantiegangers. In een aantal andere monsters werd een schimmel aangetroffen die gevaarlijke longinfecties kan veroorzaken.

Mensen die de wiet voor medicinale doeleinden gebruiken, kunnen daarom volgens de onderzoekers beter inkopen doen bij het ministeriële Bureau Medicinale Cannabis. Omdat de wiet daar onder steriele omstandigheden wordt gekweekt, is die wel vrij van ziekteverwekkers.

WK afstanden: Uitslag 1000 meter mannen

De Noor Even Wetten is de verassende nieuwe wereldkampioen op de 1000 meter bij de mannen geworden. In Inzell was hij met een nieuw baanrecord van 1.10,10 de beste.

Als tweede eindigde Jan Bos in 1.10,32, en het brons werd gedeeld door de Noor Petter Anderson en de Fin Pekka Koskela met 1.10,63.

Beorn Nijenhuis eindigde met 1.10,73 als vijfde, en op een gedeelde negende plaats eindigde de wereldkampioen sprint, Erben Wennemars.

Uitslag 1000 meter mannen :

1. Even Wetten (Noo) 1.10,10
2. Jan Bos (Ned) 1.10,32
3. Petter Andersen (Noo) 1.10,63
3. Pekka Koskela (Fin) 1.10,63
5. Beorn Nijenhuis (Ned) 1.10,73
6. Nick Pearson (Usa) 1.10,94
7. Janne Hanninen (Fin) 1.10,97
8. Jeremy Wotherspoon (Can) 1.11,04
9. Yusuke Imai (Jpn) 1.11,10
9. Erben Wennemars (Ned) 1.11,10

Gevangenismoorden sport onder bewakers

pberends en Beasjtie hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

In Londen hebben bewakers expres een Aziatische 19-jarige gedetineerde in de cel geplaatst met een racistische psychopaat. De man stond erom bekend graag Aziaten in elkaar te slaan. De jongen werd doodgeslagen.

Het voorval vond al in 2000 plaats, maar komt nu pas voor de rechter. Het is in de jeugdgevangenis Feltham doodgewoon twee totaal verschillende gedetineerden bij elkaar te zetten. Voor de bewakers is het een sport. Ze noemen het ’colosseum’ of ’gladiator’. Er worden weddenschappen onderling gehouden, waarbij wordt gewed over het tijdstip waarop de eerste klappen uitgedeeld worden.

WK afstanden: Uitslag 1e 500 meter vrouwen

De eerste 500 meter bij het wereldkampioenschap afstanden in Inzell is gewonnen door de Chinese Bexing Wang in een tijd van 38,69.

Het gehele podium was Chinees, want Hui Ren ( met een tijd van 38,90) en Manli Wang, in 38,92, bezetten de plaatsen twee en drie.

Beste Nederlandse was Marianne Timmer die met een tijd van 39,22 als elfde eindigde. Frouke Oonk eindigde met een tijd van 39,54 als dertiende en debutante Sanne van der Star schaatste met 39,68 de zestiende tijd. Vanmiddag zal rond kwart voor drie de tweede en beslissende 500 meter worden geschaatst.

Uitslag 1e 500 meter vrouwen :

1. Bexing Wang (Chn) 38,69
2. Hui Ren (Chn) 38,90
3. Manli Wang (Chn) 38,92
4. Sang-Hwa Lee (Zko) 38,93
5. Tomomi Okazaki (Jpn) 39,05
6. Sayuri Yoshii (Jpn) 39,10
7. Angelica Kotjoega (Wru) 39,11
8. Jenny Wolf (Dui) 39,13
9. Sayuri Osuga (Jpn) 39,15
10.Monique Garbrecht (Dui) 39,18

DC: Van Scheppingen vervangt Sluiter

Dennis van Scheppingen vervangt Raemon Sluiter in het dubbelspel. Sluiter heeft nog teveel last van een blessure.

Peter Wessels zou samen met Sluiter aantreden tegen Yves Allegro en Georg Bastl tijdens de Davis Cup ontmoeting tussen Nederland en Zwitserland. Het derde duel kan de beslissing worden tussen de twee landen, in het voordeel van Nederland.

Sluiter bleek zaterdagochtend tijdens een training nog niet volledig fit. Hij had nog teveel last van een irritatie in de linkerknie. Wessels verving gisteren Sluiter daarom ook in het enkelspel. Vandaag vervangt Dennis van Scheppingen de Rotterdammer in het dubbelspel.

Natural-Selection final uitgebracht

Vandaag hebben de makers van de Half-Life 1 mod Natural-Selection de final release uitgebracht. Na een aantal béta releases is het dus eindelijk zover. Er zijn veel dingen veranderd in vergelijking met de vorige béta. De complete changelog is hier te vinden.

Natural-Selection is een Strategische Teambased FPS. Je kan kiezen tussen de Aliens of Marines om elkaar vervolgens te lijf te gaan. De strategische elementen zijn bijvoorbeeld dat je betere wapens moet krijgen door meer resources te verzamelen. De mod is gratis te downloaden van de site.

Chimpansees vallen bezoekers aan

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een aantal chimpansees, die afgelopen donderdag uit hun kooi in het Californische reservaat Animal Haven Ranch ontsnapten, hebben twee bezoekers aangevallen. Het stel liep hierdoor ernstige verwondingen op. De oppassers moesten twee dieren neerschieten.

De man verkeerde na de aanval in kritieke toestand. Volgens Dr. Maureen Martin is er amper iets van zijn gezicht overgebleven. De apen hebben de neus van de man eraf gebeten. Door middel van plastische chirurgie zal geprobeerd worden de neus weer aan te hechten. De vrouw werd in haar armen en handen gebeten, maar kwam er duidelijk beter vanaf dan haar man.

Het echtpaar was op bezoek bij Chimpansee Moe. Ze hadden het aapje jaren geleden gered, nadat een stroper de moeder vermoord had. Zo meldt een lokaal televisiestation. Moe heeft een gewelddadig verleden. Hij kwam naar het reservaat, nadat hij de vingers van een vrouw had afgebeten. Moe was echter niet betrokken bij de aanval op het stel.

"Chimpansees kunnen gewelddadig worden als ze niet goed worden behandeld", vertelt Martine Colette, directrice van het Wildlife Waystation-reservaat in de buurt Los Angeles waar Moe een tijd lang woonde. "De mensapen zijn ongemeen sterk en zullen indien ze zich bedreigd voelen, nooit een gevecht uit de weg gaan."

Bizarre waargebeurde nieuwsberichten

Wel eens vaker gedacht bij het lezen van berichten in de krant "dit meen je niet?!?!"

Op www.Stunning-Stuff.com vind je een hele verzameling van dit soort waargebeurde nieuwsberichten, zoals "Sex toy closes airport", "Blind car thief crashes stolen car" en nog veel meer..

Ook vind je op deze website nog honderden lachtwekkende en bizarre facts die op de waarheid gebaseerd zijn.

Met dank aan anoniempje voor de submit

Hommeles in Rotterdamse raadzaal om motie

Icoon politiek binnenland nieuwsGeschreew, gegooi met een deur en boze weglopende leden. Geen zaken die je zou verwachten in een raadszaal. De gemoederen in het Rotterdamse stadhuis liepen donderdag echter hoog op. Op de agenda stond een debat over het rapport 'Meedoen of achterblijven' van onderzoeker professor Uri Rosenthal.

Rosenthal onderzocht hoe het met het extremisme in de havenstad staat. Hij concludeerde onder meer dat er een groep is van 150 à 350 jonge Marokkanen die vatbaar is voor radicale ideeën. Onafhankelijk raadslid Joop van Heijgen, voormalig Leefbaar Rotterdam én voormalig Nieuw Rechts, diende een motie in waarin vraagtekens werden gezet bij de methoden van onderzoeker Rosenthal. Van Heijgen verklaarde dat Rosenthal vanuit zijn joodse achtergrond Marokkanen bewust in een kwaad daglicht zou stellen.

Een meerderheid van de raad besloot vervolgens de 'racistische' motie niet te behandelen. Dat was tegen het zere been van indiener Van Heijgen, die witheet en schreeuwend de zaal verliet. Raadslid Michiel Smit (Nieuw Rechts) ging even later zijn vroegere maatje achterna, nadat er ook misprijzend werd geoordeeld over een motie van hem. Ook Henk Sonneveld (Leefbaar Rotterdam) had inmiddels de raadzaal stampvoetend verlaten. Sonneveld en Smit keerden later wel weer terug.

Uiteindelijk werden er twee moties aangenomen in het debat, een motie van de PvdA die het college opdroeg een plan van aanpak te hebben om discriminatie van Rotterdammers van o.a. Marokkaanse afkomst te bestrijden met concrete resultaatverplichtingen en een motie van de onafhankelijke fractie-Bourzik waarin voor een onderzoek werd gepleit naar de oorzaken van de groeiende werkloosheid onder allochtonen.

Grodum ook niet op de 10.000 meter

De Noor Oystein Grodum heeft zich afgemeld voor de 10.000 meter tijdens de wereldkampioenschappen per afstand in Inzell. De Noor, die donderdag ook al moest afzeggen voor de vijf kilometer, is nog altijd niet koortsvrij.

Twee weken geleden won de Noor de wereldbeker op de 5 en 10 kilometer, en is de belangrijkste concurrent van de Nederlandse stayers. Door de afzegging van Grodum zal de loting van de 10 kilometer opnieuw moeten worden gedaan. In eerste instantie was de Noor gekoppeld aan Bob de Jong.

Maori-genezer randde vrouwen aan met aardappel

Scootmobiel en Blind_Guardian hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Weird nieuwsEen traditionele Maori-genezer in Nieuw-Zeeland is vrijdag schuldig verklaard aan verschillende zedendelicten. De 63-jarige Christopher Tuaupiki zou onder meer twee naakte patiëntes hebben betast met een rauwe aardappel. Dat meldt de krant Waikato Times vandaag. De strafmaat wordt op 23 maart vastgesteld.

Met het aardappelritueel zou hij de ene vrouw bevrijden van een vloek die ervoor zorgde dat haar zoon de geesten van zijn voorouders zag. De andere vrouw zou hij zelfs van borstkanker hebben afgeholpen. Onderzoek wees echter uit dat zij die ziekte helemaal niet had.

Kamp twijfelt over rechtvaardiging Irak oorlog

Icoon Binnenlands nieuws Minister Kamp van Defensie heeft twijfels geuit over de belangrijkste reden om de oorlog in Irak te beginnen. Hij vraagt zich nu openlijk af of er wel genoeg informatie was om te kunnen concluderen dat Irak massavernietigingswapens had. Kamp heeft ook zijn twijfels over het aantal soldaten dat de Verenigde Staten naar Irak stuurden.

Nederland heeft de Verenigde Staten en Groot-Brittannië altijd gesteund in de bewering dat Irak massavernietigingswapens had. Kamp heeft daar nu dus twijfels over geuit. "Ik ben nog niet toe aan een eindoordeel", aldus de minister. "Je kunt je afvragen of er voldoende informatie was over de aanwezigheid van massavernietigingswapens. Kon je op basis daarvan wel conclusies trekken?"

Kamp twijfelt ook over het aantal militairen dat de Verenigde Staten hebben ingezet. Mogelijk zijn dat er te weinig geweest om meteen grip op de situatie te kunnen krijgen. "Die vragen leven bij iedereen. Een antwoord heb ik nog niet."

SC Heerenveen volgt De Zeeuw

SC Heerenveen volgt de prestaties van Go Ahead Eagles-speler Demy de Zeeuw met grote belangstelling. Volgens zijn zaakwaarnemer Olde Riekerink hebben de Friezen echter nog geen contact opgenomen.

De 21-jarige middenvelder komt sinds 2001 uit voor de club uit Deventer en speelde tot nu 53 wedstrijden, waarin hij 6 keer het net trof. Daarnaast komt De Zeeuw regelmatig uit voor Jong Oranje, waar voormalig Heerenveen-coach Foppe de Haan de leiding heeft.

Heerenveen was dit seizoen succesvol met het aantrekken van talent uit de Gouden Gids Divisie. Zo kwam Klaas Jan Huntelaar over van AGOVV en maakte Ugur Yildirim de overstap van Go Ahead Eagles naar de Friezen.

Huwelijk Charles stuit op bezwaren

Charles en CamillaNegen personen hebben bezwaar aangetekend tegen het voorgenomen huwelijk van de Britse kroonprins Charles met Camilla Parker Bowles. De bezwaren zijn doorgestuurd naar het hoofd van de burgelijke stand, die moet beslissen of de bezwaren geldig zijn. Een huwelijk kan pas worden voltrokken indien alle bezwaren zijn afgehandeld.

Tot gisteren was er de mogelijkheid bezwaar aan te tekenen tegen het huwelijk van de prins. De geplande trouwdatum van 8 april zou zelfs in gevaar kunnen komen. Wanneer de burgelijke stand een bezwaar afkeurt kan de indiener dat aanvechten bij een rechter.

Paul Williamson, een dominee uit West-Londen, is één van de personen die aan de bel getrokken heeft. Hij vindt dat Charles, die in 1996 scheidde van zijn eerste vrouw Diana, niet kan hertrouwen en toch aanspraak op de Britse troon mag blijven houden. Dat de prins wil trouwen met de eveneens gescheiden Camilla Parker is de dominee ook een doorn in het oog. Hij dreigt een officieel protest tijdens het burgerlijk huwelijk te laten horen, indien zijn bezwaar terzijde wordt geschoven.

Werkstraf voor bedreiger Gordon

Icoon misdaad nieuwsEen man uit Mijdrecht is gisteren tot 180 uur werkstraf veroordeeld wegens het bedreigen van zanger en radiopresentator Gordon. De 23-jarige K.S. belde de zanger driemaal op zijn mobiel. In één van de berichten verwees S. naar de kort daarvoor vermoorde Theo van Gogh, gevolgd door de tekst: 'Allah u akbar en shallah (Allah is groot)'.

Naar aanleiding van de bedreigingen werd de zanger twee weken lang zwaar beveiligd. "Mij zou hetzelfde wachten als Theo van Gogh. Ik zou sterven als een varken omdat ik homo ben. Ik ben doodsbang geweest", zei Gordon destijds in De Telegraaf. Volgens S. waren de telefoontjes een 'misplaatste grap', die hij in een dronken bui zou hebben gepleegd. Hij had het mobiele nummer bemachtigd via een kennis die werkte als chauffeur van bekende Nederlanders.

Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat de Mijdrechtenaar over een flink strafblad beschikt voor diefstal, heling, oplichting en vernieling. De rechter meende dat de geëiste werkstraf eigenlijk te mild was, maar een belofte van de verdachte om zijn leven te beteren deed de rechter besluiten om de officier van justitie te volgen. S. is bezig een eigen bedrijf op te starten. Behalve de werkstraf kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd.

Positie Wisman wankelt

Het bestuur van FC Den Bosch zal zaterdag bijeenkomen om de positie van trainer Henk wisman te bespreken.

Hekkensluiter Den Bosch is al vijftien opeenvolgende eredivisiewedstrijd zonder winst en verloor de laatste tien wedstrijden. Afgelopen woensdag verloor de club in de kwartfinales van de Amstel Cup met 3-0 van Willem II.

Na het verlies tegen de Tilburgers uitte technisch directeur Fred van der Hoorn stevige kritiek. "Ik vond de wedstrijd zelf ook zeer teleurstellend. En ook ik vind dat het snel beter moet", reageerde Wisman in het Brabants Dagblad.

Wisman is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer van promovendus FC Den Bosch. Hij werd eind januari 2004 ontslagen door FC Volendam, dat uiteindelijk degradeerde. Zondag speelt Den Bosch thuis tegen Feyenoord.

Veel zwangere vrouwen roken door

Meer dan de helft van alle Nederlandse vrouwen die zwanger is en daarvoor rookte, rookt tijdens de zwangerschap gewoon door. Zo'n 55% blijkt wanneer ze voor de eerste keer bij een verloskundige komen, nog te roken. Toch was 84% van de rooksters van plan te stoppen als ze zwanger zou worden.

De schokkende cijfers zijn afkomstig van KWF Kankerbestrijding, na een onderzoek onder ruim 1.100 vrouwen. De organisatie is deze week gestart met de campagne 'Rookvrij zwanger'.

Roken tijdens de zwangerschap is zéér slecht voor de ongeboren vrucht, zo stelt het KWF. Een aantal van de risico's zijn:

- Overlijden tijdens de zwangerschap door loslating van de moederkoek.
- Overlijden tijdens de geboorte.
- Te vroeg te geboren worden.
- Een twee keer zo hoge kans op een te laag geboortegewicht (minder dan 2.500 gram). Baby’s van rokende vrouwen zijn namelijk gemiddeld 200 gram lichter
- Overlijden door wiegendood in de eerste maanden na de geboorte.
- Een klompvoetje of een hazenlip.
- Een verminderde longfunctie, oorinfecties, astma en bronchitis.

Verder blijken baby’s van rokende moeders in verhouding tot baby’s van niet-rokende moeders kleiner te zijn en ze hebben vaker een kleinere hoofd- , borst- en schouderomtrek. Bovendien hebben baby’s van rokende moeders minder weerstand en zijn dus vatbaarder voor allerlei ziektes. Verder vermindert roken de aanmaak van moedermelk. Bovendien worden via de moedermelk ook giftige stoffen (bijvoorbeeld nicotine) aan het kindje doorgegeven.

Roken is natuurlijk niet enkel slecht voor ongeboren baby's. Van alle mensen die overlijden aan kanker is 30% toe te schrijven aan het rookgedrag, reden voor KWF Kankerbestrijding het roken actief te gaan ontmoedigen.

Uitslag eerste kwalificatie Australië

De eerste kwalificatietraining van de Grand Prix van Australië is door regenval chaotisch verlopen. Verrassend kwam Giancarlo Fisichella als snelste bovendrijven.

Fisichella trok optimaal voordeel van de omstandigheden. Een half uur voor de kwalificatie had het geregend dus startten de coureurs op een opdrogende baan. Nadat de Italiaan had gereden kwam er nog een flinke regenbui overheen. De andere bleven ver bij zijn tijd achter, waardoor hij een flinke marge van twee seconde heeft om in de tweede kwalificatie de voorste startpositie te verdedigen.

Door de regen kwam Michael Schumacher niet verder dan de 18de plaats op ruim 24 seconden van Fisichella. Felipe Massa en Takuma Sato hebben helemaal geen tijd neergezet. Massa vertrok voor zijn kwalificatie op droogweerbanden en kwam midden in de heftige regen terecht, waardoor hij moest terugkeren naar de pits voor hij een snelle ronde had kunnen neerzetten. Takuma Sato crashte zijn auto in de regenval.

Eerste kwalificatieuitslag GP Australië:


Nr.Coureur TeamTijd
1 Giancarlo Fisichella Renault 1:33.171
2 Jarno Trulli Toyota 1:35.270
3 Mark Webber Williams-BMW 1:36.717
4 Jacques Villeneuve Sauber-Petronas 1:36.984
5 Christian Klien Red Bull Racing 1:37.486
6 David Coulthard Red Bull Racing 1:38.320
7 Nick Heidfeld Williams-BMW 1:39.717
8 Jenson Button BAR-Honda 1:41.512
9 Narain Karthikeyan Jordan-Toyota 1:44.357
10 Kimi Raikkonen McLaren-Mercedes 1:44.997
11 Juan Pablo Montoya McLaren-Mercedes 1:45.325
12 Rubens Barrichello Ferrari 1:45.481
13 Tiago Monteiro Jordan-Toyota 1:46.846
14 Fernando Alonso Renault 1:47.708
15 Christijan Albers Minardi-Cosworth 1:49.230
16 Patrick Friesacher Minardi-Cosworth 1:50.864
17 Ralf Schumacher Toyota 1:51.495
18 Michael Schumacher Ferrari 1:57.931
19 Felipe Massa Sauber-Petronas Geen tijd
20 Takuma Sato BAR-Hona Geen tijd

Afghanistan op weg naar drugsstaat

PapaverbolVolgens een Amerikaans overheidsrapport is Afghanistan op weg om drugsstaat nummer één van de wereld te worden. Sedert de Taliban zijn verdreven zou de papaverteelt met een factor vier zijn toegenomen. Zo'n 90% van de heroïne die in de wereld wordt verkocht, komt uit Afghanistan.

In grote delen van het land is het nog erg onveilig. Daardoor kunnen heroïneproducenten en -handelaren ongestraft hun gang gaan. Meer dan de helft van het geld dat in Afghanistan wordt verdiend, zou afkomstig zijn uit de drugshandel.


VN
Deze week prees overigens het narcoticabureau van de Verenigde Naties (INCB) het beleid van de Nederlandse regering om het gebruik van cannabis te ontmoedigen en het aantal coffeeshops omlaag te brengen.

''De regering van Nederland erkent eindelijk dat coffeeshops niet vrij van blaam zijn bij het in stand houden van illegale drugshandel en niet passend zijn bij de bestrijding van drugsgerelateerde misdaad. De hardere aanpak is een stap in de goede richting'', zo schrijft het INCB in het jaarrapport over 2004. Ook prijst het INCB het streven van de Nederlandse regering om het gebruik van cannabis onder jongeren en toeristen en het gebruik van sterke wiet (met een hoog THC-gehalte) in het algemeen te ontmoedigen.

Uit het rapport blijkt overigens dat de productie (teelt) van wiet zich verspreidt naar steeds meer andere Europese landen.

Ik ben geweldig!

“Er mag geen enkele twijfel over bestaan: ik ben de beste! In de hele wereld is momenteel niemand te vinden die mij zelfs maar benadert. Wat de pers ook mag beweren. Al die zuurpruimen hebben het bij het verkeerde eind. Ze snappen er niets van. Ze proberen onrust te veroorzaken binnen mijn elftal, maar het zal slechts averechts werken. Gisteren was de eerste, er gaan er nog veel volgen. Uiteraard allemaal onder mijn bewind.

Vierde vrije training GP Australië

Verrassende uitslagen deze laatste vrije training. Aan het eind van de training begonnen de coureurs te strijden om de eerste plek waarbij ze de beste tijd van de vorige training met ruim dertien seconden aan diggelen reden.

De training werd halverwege verstoord door een gele vlag situatie gecreëerd door de Indier Narain Karthikeyan. Ferrari viel erg tegen door zelfs aan het eind nog in de middenmoot te eindigen.

De grote concurrenten van Ferrari voor dit seizoen, McLaren en Renault reden aan het einde van de training de eerste vier plekken vol terwijl BAR en Williams daarachter om de resterende plekken vochten.

Uitslag:

Pos. CoureurTeam Tijd
1Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:27.297
2Fernando AlonsoRenault F11:27.409
3Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:28.256
4Giancarlo FisichellaRenault F11:28.571
5Jenson ButtonBAR Honda1:29.577
6Mark WebberBMW Williams F11:30.299
7Michael SchumacherScuderia Ferrari1:30.533
8Takuma SatoBAR Honda1:30.554
9David CoulthardRed Bull Racing1:30.645
10Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:30.715
11Nick HeidfeldBMW Williams F11:31.375
12Christian KlienRed Bull Racing1:31.671
13Jarno TrulliToyota Racing1:31.701
14Felipe MassaSauber Petronas1:31.736
15Jacques VilleneuveSauber Petronas1:34.031
16Ralf SchumacherToyota Racing1:34.924
17Christijan AlbersMinardi F11:35.975
18Patrick FriesacherMinardi F11:40.045
19Tiago MonteiroJordan-Toyota1:40.802
20Narain KarthikeyanJordan-Toyota1:40.822

Zweedse omroep meldt per abuis dood paus

junkieXXXL en Pelgrim hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Zweedse omroep SVT was er vroeg bij toen zij de dood van de paus meldde, terwijl er van een daadwerkelijk verscheiden van de kerkvorst nog geen sprake is. Het bericht stond enkele uren op de internetsite van de omroep, alvorens de fout werd ontdekt. Een medewerkster die aan de necrologie werkte zette het per ongeluk online.

Een woordvoerster van de omroep noemde het voorval 'een erg ongelukkige vergissing'. Het incident is niet het enige in zijn soort. In het streven zo snel mogelijk na het overlijden van een beroemde wereldburger de achtergrondartikelen klaar te hebben proberen nieuwssites hun necrologieën vooraf klaar te hebben, en zo verschijnt er wel eens iets te vroeg online. Zo verscheen in juli 2002 een serie artikelen over het overlijden van prins Claus online op de website van uitgeverij Wegener. Claus overleed pas vier maanden later.

Star Wars: KotoR II: The Sith Lords

Twee jaar na Knights of the Old Republic I, wat mij betreft een van de allerbeste spellen voor de Xbox, is daar nu het vervolg met de inspirerende titel Knights of the Old Republic II: The Sith Lords. KoToR I had een ijzersterk verhaal, goede lightside/darkside ontwikkeling en mooie graphics. Als minpuntjes voor dit spel werden de vele laadschermen, de framerate drops, soms langdraderige dialogen, saaie combat en de ietwat uitwisselbare bijfiguren genoemd. Persoonlijk kan ik mij niet echt in de minpunten vinden maar we pakken ze er toch even bij. Kan Obsidian Entertainment met KoToR II de sterke punten van deel I, het werk van Bioware, voortzetten en de slechte punten verbeteren? Lees en weet!

'Kampers Vinkenslag nauwelijks gestraft'

Icoon Binnenlands nieuws De bewoners van het woonwagenkamp Vinkenslag in Maastricht krijgen nauwelijks straffen voor de massale hennepteelt op het terrein. Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdag op basis van een eigen onderzoek. Hoewel er in korte tijd tientallen hennepkwekerijen op het terrein zijn opgerold, krijgt Justitie het niet voor elkaar daar veroordelingen voor te krijgen.

Het probleem voor Justitie is vooral dat het moeilijk te bewijzen is wie de eigenaar van de hennepkwekerij is. De teelt vindt namelijk vaak plaats in illegale loodsen, die op niemands naam staan.

In de afgelopen paar jaar heeft Justitie wel verschillende mensen voor de rechter gesleept, maar die werden meestal vrijgesproken. Slechts drie inwoners kregen een geldboete. Veel zaken haalden de rechter niet eens door een gebrek aan bewijs.

Als het aan de gemeente Maastricht ligt, wordt het kamp voor 2007 afgebroken in zijn huidige vorm. De bewoners moeten dan verdeeld worden over negen andere kampen in de regio. De reorganisatie zal nog veel moeite gaan kosten, aangezien de bewoners niet vrijwillig willen meewerken.

De politie heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk invallen gedaan in het woonwagenkamp. Hierbij werden achterstallige belastingschulden geïnd die de bewoners lange tijd weigerden te betalen, en werd regelmatig gezocht naar hennepkwekerijen. De politie moest meestal met groot materieel uitrukken om het kamp alleen al binnen te komen.

Derde vrije training GP Australië

Er reden deze sessie maar twaalf coureurs volledige rondjes, waaronder alsnog het team van Minardi. Nederlander Christijan Albers begon goed door een tijd voor de Jordans neer te zetten, maar moest uiteindelijk diverse coureurs voorlaten.

Beide Ferrari's waren vooraan te vinden in het veld met twee snelle laps gevolgd door de McLaren van Kimi Räikkönen en verrassend op de vierde plek de Jordan van Narain Karthikeyan.

Opvallend waren de trage tijden van beide BAR's, David Coulthard en Jarno Trulli. Waarschijnlijk hebben zij alleen de bolide getest om hun banden en motor te sparen voor de kwalificatie.

Uitslag:

Pos. CoureurTeam Tijd
1Michael SchumacherScuderia Ferrari1:40.540
2Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:41.933
3Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:43.526
4Narain KarthikeyanJordan-Toyota1:45.641
5Ralf SchumacherToyota Racing1:45.687
6Takuma SatoBAR Honda1:46.768
7David CoulthardRed Bull Racing1:48.369
8Christijan AlbersMinardi F11:48.566
9Jarno TrulliToyota Racing1:49.623
10Jenson ButtonBAR Honda1:51.364
11Tiago MonteiroJordan-Toyota1:53.457
12Patrick FriesacherMinardi F11:53.507
13Jacques VilleneuveSauber Petronasgeen tijd
14Christian KlienRed Bull Racinggeen tijd
15Felipe MassaSauber Petronasgeen tijd
16Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedesgeen tijd
17Nick HeidfeldBMW Williams F1geen tijd
18Mark WebberBMW Williams F1geen tijd
19Fernando AlonsoRenault F1geen tijd
20Giancarlo FisichellaRenault F1geen tijd
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.