ANWB heeft moeite met nieuwe concurrent

Icoon Algemeen nieuwsDe ANWB heeft moeite met concurrent Route Mobiel. De laatste biedt sinds kort hulp bij autopech aan voor een tarief dat 34 procent onder dat van de ANWB ligt. De ANWB gelooft echter niet dat Route Mobiel dezelfde kwaliteit kan bieden als zij. Daarbij beweerde de Wielrijdersbond ten onrechte dat leden van Route Mobiel geen gebruik mochten maken van praatpalen.

Een woordvoerder van de bond erkent dat er onjuiste informatie is verstrekt. "De praatpalen zijn van Rijkswaterstaat en daar mag iedereen gebruik van maken. Route Mobiel is een nieuwe concurrent, daar moeten onze mensen nog aan wennen en we zullen ze beter instrueren", aldus de woordvoerder. Tegelijkertijd liet deze weten weinig vertrouwen te hebben in Route Mobiel. "Ze hebben geen eigen wagens, maar maken gebruik van garagisten en bergers. Die slagen er lang niet in 90 procent van de wagens langs de kant te repareren. Die moeten worden weggesleept en dan begint de meter te tikken."

Michiel Muller, mede-eigenaar van Route Mobiel, reageert: "Route Mobiel maakt gebruik van het bestaande netwerk van pechhulpverleners van Europ Assistance. Het werk gebeurt net zo goed als dat van de ANWB. Alleen doen wij het 34 procent goedkoper." Volgens de ANWB moet dat echter eerst nog maar eens bewezen worden. Bij de nieuwe wegenwacht zijn het Frans-Italiaanse bedrijf Europ Assistance en verzekeraar Proteq Direct, een dochterbedrijf van SNS Reaal, betrokken.