Soldaat VS ontslagen na huwelijk met Iraakse

Khalistro had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse soldaat die in Irak was gestationeerd, is met een berisping uit het leger ontslagen. De man nam op 17 augustus een korte pauze tijdens zijn patrouille om te kunnen trouwen met een Ehdaa, een Iraakse arts. De 27-jarige sergeant Sean Blackwell, die deel uitmaakte van de 1ste pantserdivisie van het Amerikaanse leger, werd in het bijzonder gestraft omdat hij de tijd en de locatie van de patrouille had verteld.

Volgens zijn advocaat heeft Blackwell geluk dat hij "slechts" is ontslagen, hij had ook voor de krijgsraad gesleept kunnen worden voor plichtsverzuim en het negeren van bevelen.

Voordat hij kon trouwen, moest hij zich tot moslim bekeren. Nadat het huwelijk bekend was geworden bij Blackwells commandanten, verbood het Amerikaanse leger ieder contact tussen Blackwell en Ehdaa. Pas de laatste weken mogen zij elkaar weer bellen. Na de trouwerij is Ehdaa meerdere keren bedreigd door anti-Amerikaanse Irakezen. Daarom zal ze binnenkort naar West-Europa vertrekken om zich daar te herenigen met haar man.

De advocaat van Blackwell wil ook zijn slaatje uit de affaire slaan, hij wil binnenkort het verhaal van het paar verkopen aan een uitgeverij. Hij zei dat er daarna misschien ook nog een film in zat.