Flinke Nederlandse deelname Dakar Rally 2004

Liefst twintig Nederlandse teams zullen komend jaar gaan deelnemen aan de Dakar rally. Dat zijn er vijf meer dan vorig jaar. De Nederlandse deelnemers zullen zich met elf motoren, vier personenauto's en vijf vrachtwagens gaan verplaatsen.

De Dakar 2004 wordt gehouden van 1 tot 18 januari. De route voert vanuit de Franse streek Auvergne naar de Senegalese hoofdstad Dakar. De in totaal af te leggen 11.000 kilometer is opgedeeld in zeventien etappes.

Nederland doet het vanouds goed in het vrachtwagen-onderdeel van de Dakar. Jan de Rooy zal voor de tiende keer gaan deelnemen. Hij won de race driemaal, altijd rijdend in een DAF truck. Zijn zoon Gerard de Rooy is dit jaar ook weer van de partij. Vorig jaar leek de zoon zijn vader te overtroeven, maar een crash op een zandduin werd hem toen fataal. Truckrijder Hans Bekx tekent voor zijn zesde deelname.

In de auto categorie is Bob ten Harkel en zijn navigator Hennie den Toom Nederlands troef. Zij rijden in een Kia Sorento. Ten Harkel won tweemaal de titel in de standaardklasse van de personenauto's.

Eric Verhoef is eveneens een bekende deelnemer, hij rijdt met de KTM motor. Reeds zesmaal finishde hij in Dakar, doorgaans bij de beste 20 rijders.

De namen van alle deelnemers zijn hier te vinden.

Dakar rally