VS testen nieuwe megabom

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een monster-bom met een kracht die zo groot is dat het lijkt op een nucleaire bom, wordt deze week getest op Eglin Air Force Base. Misschien zelfs al morgen. Dit heeft een Pentagon medewerker gezegd.

De Eglin basis wilde geen commentaar geven op de test van de 21.000 pond MOAB, wat staat voor Massive Ordnance Air Burst", en verwees alle vragen door naar het Pentagon.

Luitenant Collonel Debbie Millett, een woordvoerder van de Eglin basis, zei dat in deze tijd van hogere paraatheid, als Amerikaanse burgers al extra gespannen zijn, de basis zich extra zal inspannen de omwonende in te lichten over de explosie die zij zouden kunnen horen als het super-wapen wordt getest.

Een ooggetuige op 150 kilometer afstand van de befaamde 'Daisy Cutter' zei: "Ik dacht dat het een atoombom was. Ik kon de explosie horen, maar niet zien." De bom veroorzaakt de typische atoombom paddestoel. De Daisy Cutter veroorzaakt een vuurbal groter dan twee voetbalvelden. De bom die nu getest gaat worden is nog zwaarder dan de 'Daisy Cutter'.

"The BLU-82 kills people more than 200 feet away and injures people 500 feet away - which means its damaging blast extends nearly two football fields."