Tv-makers worden gek van Kopspijkers

Het begon allemaal in de zomer: Jack Spijkerman zag iemand met een spandoek met het woord 'Kopspijkers' erop door beeld op de televisie. Daardoor geïnspireerd kwam hij op het idee om een vast programma-onderdeel te beginnen waarin kijkers moeten proberen in beeld te komen tijdens televisie-programma's.

"Sommige programmamakers worden er al helemaal gek van", zegt Jack Spijkerman, de presentator van het VARA-programma. "Onlangs moest de opname van Loveletters worden stopgezet, omdat iemand op de tribune een groot spandoek met het opschrift Kopspijkers had uitgerold. Daar waren ze in de studio niet blij mee. Ik hoor ook van andere programmamakers, dat ze soms gek worden van het spelletje dat ik heb bedacht. Ik kan me hun irritaties heel goed voorstellen. Ik heb even de vrees gehad, dat het spelletje zou opduiken bij de uitvaart van Claus"

Acht à tien keer per week komt het volgens Spijkerman voor dat de titel van zijn programma op één of andere manier voorkomt in andere televisieprogramma's. Voor elke aflevering van Kopspijkers worden de twee leukste en origineelste inzendingen gekozen.

Spijkerman zegt verrast te zijn over de actie. "Het is laatst zelfs iemand gelukt om met een Kopspijkersbord in De zwaktste schakel in beeld te komen. Nogmaals, het verrast me enorm."


Jack Spijkerman