US Airways vraagt uitstel van betaling aan

US Airways, een Amerikaans luchtvaartmaatschappij, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Wel worden de vluchten doorgezet. Door uitstel van betaling aan te vragen hoopt het verliesgevende bedrijf genoeg tijd te hebben voor reorganisaties. US Airways is de eerst luchtvaartmaatschappij na de aanslagen op elf september die surseance aanvraagt.

"US Airways zal blijven doorwerken terwijl we ons financieel reorganiseren. Onze klanten kunnen er zeker van zijn dat we onze diensten blijven voortzetten in de meer dan tweehonderd plaatsen van ons netwerk", aldus topman David Siegel. Dit zei hij kort na het indienen van zijn uitstel van betaling.

Siegel hoopt dat de overheid met een borgstelling van één miljard dollar over de brug komt. Dit zou dan niet de eerste keer zijn dat US Airways overheidssteun zou krijgen. Niet alleen de overheid, maar ook het personeel helpt mee. Zij hebben namelijk bijna allemaal een deel van het salaris ingeleverd.

Vorige maand rezen er al vraagtekens bij de financiële situatie van US Airways. Het presenteerde een groter verlies dan was verwacht, namelijk 500 miljoen dollar. Ook staat er nog een schuld open van 7,8 miljard dollar.