Excuses Kloeg voor buitenspel-blunder

franske19 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Assistent-scheidsrechter Ronald Kloeg heeft in een open brief aan FC Utrecht en supporters zijn excuses gemaakt voor de buitenspel-blunder in de Amstelcup Finale tegen Ajax.

Ajax won hierdoor de finale doordat Kloeg in de laatste seconden reguliere speeltijd een buitenspel-situatie over het hoofd zag, de hieruit voortkomende gelijkmaker van Wamberto zorgde voor een score van 2-2 en een verlenging. Waarna Imbrahimovic amper 2 minuten in de verlenging het winnende doelpunt voor Ajax scoorde (2-3).

Kloeg richt zijn brief aan de spelers, de technische staf, het bestuur, medewerkers en supporters van FC Utrecht. De club vindt de brief van Kloeg moedig, maar wat is eigenlijk nog moedig te noemen als werkelijk heel Nederland heeft kunnen constateren dat hij een cruciale fout heeft gemaakt.

De letterlijke weergave van de brief is als volgt:
Beste sympathisanten van FC Utrecht,

Met schaamte en gevoel van medeleven richt ik mij tot u met deze open brief.
Als assistent-scheidsrechter had ook ik mij verheugd op de finale van de Amstel Cup in de Kuip. Zo´n wedstrijd betekent een hoogtepunt in je sportcarrière, maar na zondag 12 mei is deze eindstrijd voor mij in een dieptepunt geëindigd.
Toen ik de tv-beelden te zien kreeg, kon ik het amper geloven dat ik over het hoofd heb gezien dat Wamberto buitenspel liep toen Van der Meyde de bal voorzette. Mijn positie aan de lijn, toen de bal werd gespeeld, was dus niet optimaal. Hierdoor heb ik de plek van beide spelers verkeerd beoordeeld.
Deze fout beschouw ik als een blunder. Op een dergelijk niveau mag dat niet voorkomen. Ik kan mij goed voorstellen hoe de spelers en technische staf van uw club zich voelen. Het is normaal al erg als je door een arbitrale blunder verliest, maar als je op deze manier de cup misloopt, dan is het wel heel erg wrang.
Ik spreek de wens uit dat FC Utrecht mijn oprechte excuses accepteert, maar dat de club wil begrijpen dat het leiden van een wedstrijd ook in de toekomst mensenwerk blijft. Niettemin hoop ik met deze brief de pijn bij u enigszins te verlichten.

Met sportieve groet,
Ronald Kloeg


Eerder op de dag had Kloeg al telefonisch contact gezocht met Frans Adelaar. De trainer van FC Utrecht voelt niet de behoefte een toelichting te geven op dat onderhoud.