Ook fraude bij aanleg bustunnel

De bouwcombinatie van HBW en Strukton, die betrokken was bij de fraude met de Schiphol-spoortunnel, heeft bij de aanleg van de nabijgelegen bustunnel eveneens valse facturen gebruikt. Dat schrijft de Volkskrant vandaag.

Volgens de krant blijkt uit een accountantsrapport dat een valse factuur is gestuurd van ruim 226.000 euro. De bustunnel bij Schiphol maakt deel uit van de nieuwe vrije busbaan van Haarlem naar Amsterdam-Oost. De bouw van deze tunnel is niet meegenomen in de omstreden schikking die de bouwcombinatie vorig jaar met de overheid trof in verband met de fraude bij de aanleg van de Schiphol-spoortunnel. Eind vorig jaar troffen KSS, HBW en Strukton een schikking van 1,35 miljoen euro (3 miljoen gulden) met justitie voor het opstellen van valse facturen bij de bouw van die tunnel.

Alsnog vervolging mogelijk

Volgens juristen kunnen de bouwbedrijven nu alsnog worden vervolgd. De Tweede Kamer was vorig jaar woedend over de getroffen schikking, maar vroeg toen tevergeefs om de bouwcombinatie alsnog te vervolgen.