Yorin komt met nieuwsblokken

Tegelijk met de bekendmaking van de nieuwe naam Yorin voor het huidige Veronica, kwam HMG met het bericht dat de zender een nieuwe nieuwsrubriek gaat beginnen: Yornews.

Yornews zat niet in de originele plannen voor ME verwerkt. Uit diverse jongerenonderzoeken blijkt dat jongeren wel van nieuws houden, maar niet als het langdradig is. Daarom was een dergelijke rubriek niet in de ME-plannen opgenomen.

In de afgelopen weken zijn de planners van Yorin - The Movement er echter achter gekomen dat nieuws ook voor jongeren interessant gebracht kan worden. De bedoeling is dat het nieuws als een soort zapmoment op de zender voorbij zal komen. De pauze van een speelfilm is zo'n zapmoment. Yornews wordt daarom niet op vaste momenten in de programmering geplaatst, maar zal tussen en tijdens de programma's worden uitgezonden.

Yornews krijgt geen presentator of nieuwslezer. Korte items met een voice-over moeten de jongeren zien te boeien. "Nieuws over mond- en klauwzeer zal bijvoorbeeld worden gebracht door bij MacDonalds te vragen of er nog wel hamburgers zijn," aldus HMG-directeur Van der Graaf.