FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 29 maart 2001

FR: Een Tijd voor Dronken Paarden

Een tijd voor dronken paarden is bedoeld als een 'bescheiden eerbetoon' aan het Koerdische volk. De film schetst een documentair realistisch beeld van het harde leven in Koerdistan. De titel van de film verwijst naar een gewoonte in deze grenstreek. Kinderen en volwassenen houden zich hier hoofd- en noodzakelijk bezig met het smokkelen van allerhande waren. Om ze te beschermen tegen de hevige kou, wordt het drinkwater van hun muildieren gemengd met sterke drank. Het is de debuutfilm van de Iraans-Koerdische filmmaker Bahman Ghobadi. Dat zijn film een succes mag worden genoemd, blijkt uit het feit dat deze vorig jaar in Cannes de Gouden Camera won, de prijs voor het beste debuut.

Productie, regie, scenario, art direction:
Bahman Ghobadi

Camera
Sa'ed Nikzat

Montage
Samad Tavazoi

Muziek
Hossein Alizadeh

Met
Nezhad Ekhtiar-Dini, Amaneh Ekhtiar-Dini, Madi Ekhtiar-Dini, Ayoub Ahmadi, Jouvin Younessi

FOK!Forum weer online

Zoals dat al eerder vannacht aangekondigd werd na de downtime van gisteren, is de database-server Artemis vanmiddag vanaf 17:00 teruggeplaatst. De database-server is voorzien van nieuwe hardware en draait nu heerlijk op twee processoren. Het gaat dus stukken sneller en de problemen van de afgelopen tijd zijn als het goed is nu voorbij.

Nadat de database (die sinds gisterenavond op Athena draaide) naar Artemis was teruggeplaatst traden er wat complicatie's op, waardoor de downtime iets langer duurde dan verwacht. De Frontpage en Tweakers.net waren al na een paar uur online, maar GoT en het FOK!Forum hebben we iets langer op moeten wachten.

Maar bij deze wil ik namens de crew van FOK! iedereen bedanken voor zijn/haar geduld en wens ik iedereen veel FOK!Plezier toe.

Verloving Willem-Alexander en Maxima!

De verloving tussen kroonprins Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta zou aanstaande zijn. Premier Kok heeft vanmidag de voorzitters van alle fracties in de Tweede Kamer ontvangen en volgens RTL-nieuws vanavond was dat om ze vertellen dat de verloving op handen is. De rijksvoorlichtingsdienst geeft geen enkel commentaar.

Verdere bronnen in Den Haag zeggen dat er de komende dagen inderdaad wel eens iets zou kunnen gaan gebeuren, maar zeker is dat dus allemaal nog niet.

UPdate: Morgen wordt de verloving officieel aangekondigd!!

Nieuwe Harry Potter uitgesteld

Joanne K. Rowling heeft het momenteel te druk om de deadline van het nieuwste Harry Potter boek te halen. De Engelstalige versie van deel 5 had deze zomer in de boekwinkels in Engeland moeten liggen.

De Britse krant The Daily Telegraph heeft donderdag gemeld dat het nieuwste boek met de werktitel 'Harry Potter and the Order of the Phoenix' waarschijnlijk volgend jaar uitkomt. Maar de uitgeverij kon dat nog niet met zekerheid bevestigen.

De verschijning van de nieuwste Harry Potter-boeken zorgden tot nu toe elke keer voor een stormloop bij de boekwinkels. Van de eerste vier titels zijn zo'n 90 miljoen exemplaren verkocht.

Rowling is onder meer erg druk met de film over Harry Potter. Deze zal vanaf november in de bioscoop te zien zijn.

Dirigent prikt door hand

LWaS / Johan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De dirigent Giovanni Impellizzeri (70) heeft onverstoorbaar een hele opera geleid nadat hij per ongeluk met zijn dirigeerstokje zijn eigen hand had doorboord.

De Italiaan dirigeerde de opera Il Pirata van Vincenzo Bellini in in Stockholm toen hij halverwege de eerste akte zijn stok dwars door zijn hand heen prikte.

"Ik voelde niets, ik zag alleen maar het stokje uit mijn hand steken en dacht: Wat ziet dat er raar uit", aldus Impellizzeri. Hij trok het stokje haastig los en likte de wond af. "Ik was bang dat het bloed eruit zou stromen, maar dat viel reuze mee. Het orkest merkte er niets van."

In de pauze liet de gewonde dirigent zijn hand desinfecteren en verbinden door een verpleegkundige uit het publiek. Daarna maakte hij probleemloos de tweede helft af.

Hij had nog wel een gaatje over...

Puff Daddy wordt P Diddy

De Amerikaanse rapper Puff Daddy gaat zijn artiestennaam veranderen in P Diddy. Hij wil hiermee afkomen van het slechte imago dat hij heeft gekregen door de rechtszaak die tegen hem was aangespannen.

De 31-jarige rapper stond terecht wegens betrokkenheid bij een schietincident in New York eind 1999. Eerder deze maand sprak de rechter hem echter vrij van illegaal wapenbezit plus omkoping van zijn chauffeur.

De multimiljonair vertelde in een interview met MTV dat hij zijn naam wil veranderen om daarmee het verleden achter zich te laten. Vanaf de eerste week van juni zal Puff Daddy als P Diddy door het leven gaan. De nieuwe naam zou zijn verzonnen door zijn overleden collega en vriend Notorius BIG.

Yorin komt met nieuwsblokken

Tegelijk met de bekendmaking van de nieuwe naam Yorin voor het huidige Veronica, kwam HMG met het bericht dat de zender een nieuwe nieuwsrubriek gaat beginnen: Yornews.

Yornews zat niet in de originele plannen voor ME verwerkt. Uit diverse jongerenonderzoeken blijkt dat jongeren wel van nieuws houden, maar niet als het langdradig is. Daarom was een dergelijke rubriek niet in de ME-plannen opgenomen.

In de afgelopen weken zijn de planners van Yorin - The Movement er echter achter gekomen dat nieuws ook voor jongeren interessant gebracht kan worden. De bedoeling is dat het nieuws als een soort zapmoment op de zender voorbij zal komen. De pauze van een speelfilm is zo'n zapmoment. Yornews wordt daarom niet op vaste momenten in de programmering geplaatst, maar zal tussen en tijdens de programma's worden uitgezonden.

Yornews krijgt geen presentator of nieuwslezer. Korte items met een voice-over moeten de jongeren zien te boeien. "Nieuws over mond- en klauwzeer zal bijvoorbeeld worden gebracht door bij MacDonalds te vragen of er nog wel hamburgers zijn," aldus HMG-directeur Van der Graaf.

Beau van Erven Dorens opgepakt

Beau van Erven Dorens is afgelopen zondag opgepakt tijdens de uitreiking van de Oscars in Los Angeles. De acteur en televisiepresentator werd opgepakt omdat hij in een oranje jurk de aandacht van producers probeerde te trekken. Beau is in Amerika om een rol te pakken te krijgen in een Amerikaanse film. Vanaf 7 april is bij Yorin in het programma Beaulywood te zien hoe hij het er vanaf brengt als beginnend acteur.

Beau heeft voor de gelegenheid zijn haar laten blonderen. Hij moet en zal een filmrol te pakken krijgen: auditie na auditie gaat hij af. Hij overweegt zelfs een rol te accepteren in een pornofilm als hem die aangeboden zou worden...

Verkoop MP3 spelers stijgt snel

De verkoop van MP3-spelers zal tot 2005 met 51 procent per jaar stijgen, zo verwacht IDC.

De marktonderzoeker verwacht dat in 2005 wereldwijd 26 miljoen MP3-spelers verkocht zullen worden. Afgelopen jaar gingen 3,3 miljoen apparaten over de toonbank. De groei zal niet alleen afkomstig zijn van de 'oorspronkelijke, draagbare Rio-achtige spelers', aldus IDC. Het marktonderzoeksbureau voorziet een verschuiving van deze spelers, die gebruikmaken van het dure flashgeheugen, naar goedkopere alternatieven.

IDC denkt dan aan draagbare hard-drives waarop voor hetzelfde geld veel meer muziek kan worden opgeslagen, zoals de jukebox van Creative met 6GB aan geheugen. Een andere optie zijn de zogeheten MP3CD-spelers, waarop CD-RW schijfjes met 650 MB aan MP3-bestanden kunnen worden afgespeeld. Ook MP3-spelers voor de stereoset thuis of tuners waarmee online radiostations beluisterd kunnen worden zullen meer verkocht gaan worden.

Veronica wordt Yorin

De televisiezender die nu nog de naam Veronica draagt gaat vanaf aanstaande maandag verder door het leven onder de naam Yorin. Dat werd vandaag bekend. De naam is een alternatief voor de naam ME, die van de rechter niet meer gebruikt mag worden. Het kledingconcern WE vond de naam teveel overeenkomen met die van henzelf, en dat vond de rechter ook.

Yorin wordt een multimediaal platform voor 20 tot 34-jarigen "die geloven in het avontuur van het leven". Yorin laat zich zien en horen op televisie, internet en radio. Voor dat laatste wordt het huidige Veronica FM omgedoopt tot Yorin FM.

Nog meer naamsproblemen voor HMG

Het zit de Holland Media Groep niet mee. In één week krijgen ze nu voor de derde keer kritiek op een door hun gevoerde naam. Deze keer gaat het om de naam Starmaker, die wordt gebruikt voor een dagelijks programma op Veronica.

Volgens een Rotterdams bedrijf, Starmaster, heeft het enkele jaren geleden een programmavoorstel aan John de Mol Producties gedaan onder de naam Starmaker en de merknaam gedeponeerd. Starmaster wil nu een schadevergoeding.

"Als John de Mol de naam van het programma niet voor 1 april verandert, stappen we naar de rechter. We hebben dezelfde advocaat die WE Netherlands vertegenwoordigde in de zaak over de naam ME," aldus een woordvoerder van Starmaster.

Herenclub laat vrouwen toe als lid

De Londense herenclub Athenaeum heeft besloten per 1 januari volgend jaar vrouwen toe te laten als lid.

Vrouwen waren al langer 's avonds als gast welkom in de aan de Pall Mall gevestigde club, maar het lidmaatschap was voorbehouden aan mannen. Over de reden van de beslissing, waarover de leden hebben gestemd, werd niets gezegd. De in 1824 opgerichte club heeft altijd veel schrijvers onder zijn leden geteld en acht van zijn oorspronkelijke leden werden premier. In de 19e eeuw was het lidmaatschap zo populair dat er een wachtlijst van zestien jaar bestond.

Een andere Londense herenclub, de Carlton, besloot in november nog om vrouwen te blijven uitsluiten. Oud-premier Margaret Thatcher is de enige vrouw die ooit is toegelaten als lid van de Carlton Club. Toen de Oxford and Cambridge University Club in 1995 besloot vrouwen te blijven weren als volwaardig lid distantieerden de betrokken universiteiten zich van de club.

Termieten doen zich te goed aan Parijs

Trendsetters, wetenschappers, studenten en toeristen hebben zich altijd aangetrokken gevoeld tot het Quartier Latin in Parijs, het intellectuele hart van Frankrijk waar mensen urenlang in rokerige cafés zitten om te discussiëren over de wereld en boeken te verslinden.

Tegenwoordig worden de boeken echter niet meer alleen door mensen verslonden. Termieten, piepkleine insecten met een enorme eetlust, knagen zich een weg door de historische wijk en de rest van Parijs. Ze vormen een gevaar voor gebouwen, meubels, bomen en zelfs papier.

Het wordt ieder jaar erger, zegt Fabien Squinazi, directeur van de gemeentelijke dienst voor volksgezondheid en hygiëne, die de termieten probeert te bestrijden. De mensen realiseren zich niet dat het een groot probleem is.

De gemeente heeft tot dusver 1.506 geïnfecteerde gebouwen geïdentificeerd en ieder jaar komen daar ongeveer honderd bij. De schade die de beestjes aanrichten is niet bijgehouden, maar het moet om enorme bedragen gaan. Sinds de termieten tien jaar geleden de stad binnenkwamen, hebben ze nauwelijks tegenstand ondervonden.

Digitale kluis voor iedereen op Internet

Burgers moeten op internet een 'digitale kluis' krijgen waarin de eigen persoonsgegevens worden opgeborgen. Dat adviseert een commissie onder leiding van prof. I. Snellen aan minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid).

Volgens de commissie is het op die manier mogelijk dat burgers hun financiële en medische gegevens controleren en kunnen zien wie ervan gebruikmaakt. Een voordeel voor instanties als politie en pensioenfondsen is dat informatie over personen sneller beschikbaar is. Nu duurt dat soms nog erg lang.

De commissie onderzocht in opdracht van Van Boxtel hoe de gemeentelijke basisadministratie gemoderniseerd kan worden. Het rapport wordt donderdagmiddag aan de minister overhandigd.

De commissie wil dat iedere Nederlander een persoonlijke pagina krijgt op de website van de gemeente. In deze zogenoemde digitale kluis zijn basisgegevens als naam, adres en sofinummer te vinden. Iedereen is bovendien in de gelegenheid om op zijn eigen pagina meer persoonlijke documenten te plaatsen. De gegevens op de webpagina kunnen niet gewijzigd worden. Het is de bedoeling dat er elektronische identiteitskaarten komen om misbruik van de gegevens te voorkomen. Overheidsorganisaties kunnen alleen bij de gegevens als ze 'inloggen' op de bestanden van de gemeenten.

De commissie verwacht dat invoering van het hele systeem nog ongeveer tien jaar duurt.

'Nooit van gehoord'

Oud-wethouder Koopmans van Ruimtelijke Ordening en Milieu van Enschede was voor 13 mei vorig jaar niet op de hoogte van het bestaan van vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks. Ook niet van dat van de voorganger, Smallenbroek. "Nooit van gehoord."

Koopmans moest donderdag voor de rechter-commissaris in Den Haag verschijnen. Letselschadeadvocaten hadden om het verhoor gevraagd om bewijs te verzamelen teneinde de overheid aansprakelijk te kunnen stellen voor de schade van de ramp. Koopmans trad op 19 maart af naar aanleiding van de zware kritiek van de commissie-Oosting op de gemeente. Ze keerde ook niet terug in de gemeenteraad.

Het verhoor leverde geen nieuwe feiten op. Dat het gemeentebestuur tot de dag van de ramp in volstrekte onwetendheid verkeerde over Fireworks, was tijdens eerdere verhoren ook naar buiten gekomen. Koopmans wist tot de bewuste 13 mei ook niet van het bestaan van het Defensiebureau Milan, dat moet adviseren over milieuvergunningen.

De voormalige wethouder beklaagde zich over de uitzondering die was gemaakt voor minister Pronk van VROM, die al eerder werd gehoord. Hij had toen als enige de vragen van tevoren ter inzage gekregen. "Ik dacht dat er geen onderscheid gemaakt werd."

De rechter-commissaris kon er weing tegenin brengen. "Als het aan mij had gelegen, had ik het belemmerd. Maar ik heb hem ook vragen gesteld die niet op de lijst stonden. Ik weet niet of hij daar blij mee was." Donderdagmiddag is het de beurt aan burgemeester Mans om vragen van de rechter-commissaris te beantwoorden. Hij heeft ze overigens niet ingezien.

Kinderpornograaf na aangifte gearresteerd

Thurminator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 30-jarige kinderpornograaf uit Valkenswaard is door de politie gearresteerd nadat een van zijn jeugdige slachtoffers de moed had aangifte te doen. De jongen werd door de Valkenswaardenaar gechanteerd met een foto die hij zou publiceren als de jongen naar de politie zou gaan.

De man uit Valkenswaard wordt niet alleen verdacht van het vervaardigen van kinderporno, maar ook van ontuchtige handelingen met jongens tussen de tien en zestien jaar oud. Hij maakte foto's en videofilms terwijl hij met de jongens bezig was. De zaak kwam vorige week aan het licht toen een jongen aangifte deed bij de politie. Bij huiszoeking werden pornografische foto's en video's gevonden.

De man is vorige week woensdag gearresteerd en in bewaring gesteld na bij de rechter-commissaris te zijn voorgeleid. Vandaag verschijnt hij voor de raadkamer die beslist of hij nog dertig dagen kan worden vastgehouden.

Boete wegens vreemdgaan

Een 27 jarige Duitser is beboet omdat kostbare politietijd is verspild aan een relatie waarin hij de hoofdrol speelde. Teneinde de relatie met een ander te verbergen voor zijn verloofde, had hij zijn vriend met haar laten bellen met het bericht dat hij gearresteerd was wegens het niet bij zich hebben van zijn identiteitsbewijs.

In plaats van op hem te wachten belde zij de politie. Daarop kwam de politie in aktie. De politie vreesde dat hij door gangsters, gekleed als politieagenten, gekidnapt was. Bij ondervraging van de vriend bleek dat hij het verhaal verzonnen had om de man in de gelegenheid te stellen zijn affaire voort te zetten.

De kosten van deze affaire waren hoog. Een boete van 3500 gulden en het verlaten van zijn verloofde waren het resultaat.

VS willen af van verdrag Kyoto

De Amerikaanse regering heeft woensdag gezegd dat ze eenzijdig van het verdrag van Kyoto af wil. Dat verdrag beoogt een beperking van het broeikaseffect. President Bush is onomwonden tegen het verdrag, zo zei een woordvoerder.

De VS gooiden de laatste tijd al meermalen een balletje op over het begraven van het verdrag. De Europese landen reageerden daarop gepikeerd. Bush' voorganger Clinton heeft het verdrag uit 1997 ondertekend, maar het is niet geratificeerd. Volgens een woordvoerder in Washington is er dan ook "niets om ons van terug te trekken."

De VS blijven volgens haar wel 'betrokken' bij het thema van het verslechterende leefmilieu op aarde. Volgens de BBC zou Bush' afwijzing van 'Kyoto' zijn ingegeven door zorgen om de Amerikaanse economie, die volgens hem veel te lijden kan hebben onder de milieumaatregelen.

Zege ontglipt Oranje

Louis van Gaal was het eerst bij z'n positieven na de desastreuze ontknoping van de beste wedstrijd van Oranje onder zijn leiding. Door resoluut ingrijpen voorkwam hij dat de teleurstelling van aanvoerder Frank de Boer resulteerde in het molesteren van arbiter Urs Meier. De Zwitser gaf Portugal in de laatste minuut een strafschop, obstructie De Boer op Figo, waardoor Oranje een schitterend resultaat werd ontnomen (2-2).

Wat een hard gelag, wat onverdiend. Oranje legde een prachtig staaltje veerkracht aan de dag, maar werd daarin uiteindelijk nog overtroffen door Portugal. De weg naar het WK 2002 in Zuid-Korea en Japan leek met een 2-0 voorsprong weer oranje geplaveid. Totdat Pauleta en Luis Figo na een vijfentachtig minuten durende heerschappij van het Nederlands elftal in het vijandige Estadio Das Antas de stand binnen vijf minuten gelijk trokken: 2-2.

Met de puntendeling is Oranje wat verder teruggeworpen in groep 2 en de afhankelijkheid van Ierland en Portugal gegroeid. Een overwinning begin september tegen de Britten is noodzakelijk. De spelers en technische staf van Oranje zullen het misschien niet direct onderkennen, daarvoor kwam de uit handen geglipte zege te hard aan, het spel biedt zeker perspectief voor de toekomst. Nederland daalt bijna wekelijks op de wereldranglijst, waar Portugal stijgt, maar het bewijs daarvoor werd gisteren niet geleverd.

Marine weigert Robbie Williams

Het leek hem een ideaal plan: om fit te blijven wilde Robbie Williams graag meedoen aan de straffe trainingen van de Britse koninklijke marine. Maar de bazen van defensie wilden er niks van weten. “Robbie zal bij ons geen trainingsprogramma volgen”, aldus een verbaasde woordvoerder tegen nieuwsgierige journalisten, “tenzij hij zich natuurlijk aanmeldt als marinier!”

Op dat aanbod zal de ster vermoedelijk niet ingaan. Tot grote teleurstelling van tenminste een van de vrouwelijke rekruten. “Als Robbie Williams bij ons trainde, zou ik het beslist weten”, verzuchtte ze, “en natuurlijk onmiddellijk zijn gaan kijken!”

Robbie is onder begeleiding van maatje Geri Halliwell al een tijdje op de gezonde toer. In januari kondigde hij aan dit jaar eindelijk van zijn drank- en drugsverslaving af te willen kicken en nu probeert hij met een gezond dieet en veel sport ook zijn babyvet kwijt te raken.

Referendum over stadionnaam

FC Barcelona wil een referendum onder de 100.000 leden houden over de naam van het eigen voetbalstadion. De arena draagt officieel de naam Stadion van FC Barcelona, en in de volksmond Nou Camp (nieuwe plaats). Het bestuur laat de leden beslissen of het stadion in de toekomst officieel Nou Camp gaat heten of Joan Gamper Stadion naar de oprichter.

In 1965 schreef de club eerder de leden aan over de naam van het stadion. Toen kwam een verwijzing naar de oprichter niet aan de orde. Onder de sterk katholiek georiënteerde Franco-dictatuur was een eresaluut aan de in Zwitserland geboren protestant Gamper ondenkbaar. Vooral omdat Gamper zich sterk had gemaakt voor een autonoom Catalonië.

Toyota wil Schumacher

Automobiel fabrikant Toyota probeert voor komend seizoen in de formule 1 wereldkampioen Michael Schumacher te strikken. Diverse media in Duitsland en Italië maken daar woensdag melding van.

De huidige coureur van Ferrari zou bij de Japanse gigant zijn eigen salaris en zijn eigen begeleidingsteam mogen vaststellen. Toyota stapt volgend seizoen de formule 1 in. Schumachers contract loopt eind 2002 af. Zijn manager Willi Weber verklaarde in het Duitse Bild dat niets onmogelijk is.

Weber voegde er wel aan toe, dat Ferrari momenteel de hoogste prioriteit heeft. ,,Schumacher voelt zich daar op zijn gemak.'' De Duitse coureur heeft ondanks diverse gesprekken zijn contract bij Ferrari nog niet opengebroken. In de ogen van Weber heeft een contractverlenging geen haast.

Aantal mkz-gevallen nu op zeven

In Tongeren en Terwolde zijn woensdag twee nieuwe gevallen van mond- en klauwzeer vastgesteld. Beide bedrijven liggen in de buurt van Oene, waar de andere besmette bedrijven ook zijn gevestigd. Met de nieuwe gevallen komt de teller op zeven besmette bedrijven te staan. Er zijn acht verdachte bedrijven.

De Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV) hervatte woensdag de preventieve ruiming van boerderijen rondom een verdacht bedrijf in Sprang-Capelle. Dinsdag was de ruiming eerst geschorst en later toegestaan door het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Enkele actievoerders verzetten zich tegen de ruiming, onder andere door op straat vrachtwagens tegen te houden.

Exotische dieren in Epe mogelijk geruimd

De kleine exotische dieren in het dierenpark De Wissel bij Epe moeten mogelijk worden afgemaakt als gevolg van de uitbraak van mond- en klauwzeer in het nabijgelegen Tongeren. Het dierenpark overlegt nog met de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV) over ruiming.

De Wissel heeft een aantal kleine exotische diersoorten waaronder panda's, dwergapen, walibi's en flamingo's. De directie van het park stapt naar de rechter als deze zeldzame soorten moeten worden gedood. De ruiming van de vijftien à twintig schapen, geiten en lama's uit de kinderboerderij in het park wordt gezien als onvermijdelijk.

Trainingskamp nieuwste televisievermaak

De nieuwste vorm van Amerikaanse televisievermaak is mensen uitkafferen en afbeulen. Woensdagavond wordt in de Verenigde Staten de eerste aflevering uitgezonden van het realityprogramma Boot Camp. Zestien mensen, acht mannen en acht vrouwen, worden gedurende vierentwintig uur per dag gevolgd tijdens het ondergaan van een militaire training.
De deelnemers worden niet alleen door vier 'real life' drill-instructeurs opgeleid. Ze moeten gedurende de serie ook acht verschillende pseudo-militaire missies uitvoeren variërend van het bevrijden van gijzelaars, het oversteken van een mijnenveld tot het opsporen van een super geheime installatie.

,,Stapel elke dag 4,5 kilometer hardlopen, elf keer opdrukken en achttien meter touwklimmen op elkaar.'' Neem deelnemers een goede nachtrust, maaltijden en hun haar af en vervang die door modder, zweet en tranen en je hebt Boot Camp, aldus een woordvoerder van Fox TV die de serie op het scherm brengt.

De twee laatst overgebleven kandidaten moeten het aan het slot van de serie 48 uur lang tegen elkaar opnemen. De winnaar gaat naar huis met een half miljoen dollar (ruim 1,2 miljoen gulden). Voor de tweede plaats is ongeveer 70.000 dollar klaargelegd.

Miljoenenclaim voor McDonalds

Een Canadese familie heeft een miljoenenclaim ingediend bij McDonalds nadat hun dochter tot haar grote schrik een rattenkop in haar hamburger aantrof. Het gezin wil dat de fastfoodketen 17,5 miljoen Canadese dollar (bijna 28 miljoen gulden) betaalt om de schrik te boven te komen.

Het negenjarige meisje zou ernstige psychische schade hebben opgelopen en zal haar hele leven lang geen eten meer in restaurants durven eten, zo meldde de Canadese omroep CBC. De rattenkop, compleet met ogen, tanden, neus en snorharen, was meegebakken in een Big Mac.

Downtime Fok!Zine

Tsja, zoals jullie gemerkt hebben, heeft FOK!Zine en Tweakers vanaf ca. 15.30 tot 01:00 's nachts downtime ondervonden. Oorzaak is het gedeeltelijk afronden van de upgrade van onze servers bij Vuurwerk. Twee weken geleden waren er al twee extra webservers geplaatst, maar was er helaas niet genoeg tijd om de database-server te voorzien van de extra hardware en een ander besturingssysteem. Dat stond dus voor vandaag op de planning.

Inmiddels is de database-server Artemis er tijdelijk tussenuit gehaald om de server te voorzien van een gloednieuw besturingssysteem. In plaats van FreeBSD wordt er nu Linux op geïnstalleerd. Alleen bleek achteraf dat bij het overzetten van de databases de database van FOK! niet goed overgekomen was. Dit resulteerde in de lange periode dat FOK! offline was. Inmiddels is de database weer ‘teruggevonden’ en naar Athena ge-upload, alwaar hij nu draait. Aangezien die server dus even tijdelijk er tussen uit is gehaald en de database tijdelijk is overgezet, kan je vanavond en morgen nog problemen hebben met het laden van FOK!Zine en Tweakers.
©FOK.nl e.a.