Bill Clinton in Nederland

Vandaag heeft de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton een bezoek gebracht aan ons land. In de namiddag sprak hij met premier Kok op het Catshuis en ging hij op de foto met koningin Beatrix op Huis ten Bosch.

In Den Haag gaf hij een lezing op het congres Reshaping the Future, waar bedrijfsleiders ook met hem op de foto konden. Daarnaast nam hij deel aan een forumdiscussie. Over de precieze inhoud van de toespraak, en de gesprekken die hij met de koningin en de premier voerde zijn geen mededelingen gedaan.

Nederland had een aardige primeur met het bezoek van de man die acht jaar president van de Verenigde Staten was. Voor het eerst sinds hij geen president meer is, zette Clinton voet op Europese grond. Met het bezoek loste hij een oude belofte in. Clinton sloot tien jaar geleden een weddenschap met Maastrichtenaar L. van der Kant. Als Clinton ooit president zou worden van de VS, zou deze na afloop van zijn presidentschap op uitnodiging van Van der Kant Nederland vereren met zijn eerste West-Europese bezoek. En zo geschiedde.