Joden aan het gas!.... Of niet?

Soms zit ik met de handen in het haar, omdat ik écht niet meer weet waarover ik nog moet schrijven. Alle inspiratie lijkt te zijn opgedroogd, alle verhalen verteld, alle gal gespuwd, al mijn meningen verflauwd en alle gedachten verstomd. Op dat soort momenten schiet mijn reddende engel Joseph me altijd te hulp. Zo ook dit weekeinde. Godzijdank. Waar zou ik zijn zonder Joseph? Waarschijnlijk in een wereld met minder haat, minder oorlogen, minder waanzinnigen, minder Aids en minder domheid, maar dat terzijde.

Joseph, bij het grote publiek beter bekend als Benedictus de zoveelste, deed weer eens van zich spreken. Vlak voor de wereldwijde Holocaust herdenking, rehabiliteerde hij doodleuk de eerder uit de communie gezette bisschop Richard Williamson. Kort geleden was deze nog te zien op de Zweedse tv, waar hij glashard ontkende dat er in de Tweede Wereldoorlog Joden zijn vergast. Natuurlijk zijn er wel wat overleden, maar zeker niet door toedoen van Adolf Hitler, aldus Williamson, die eraan toevoegde ‘overweldigende bewijzen’ te hebben.

Ik heb nog nooit een heerlijke zonvakantie naar Dachau, Bergen-Belsen of Buchenwald in de gids van D-reizen zien staan, dus in dat opzicht is het een beetje flauw dat Richard de overweldigende bewijzen niet naar buiten brengt. Komt hij net van een eilandje in de Stille Oceaan, waar hij met de zes miljoen Joden die niet terugkwamen uit de concentratiekampen heeft zitten pim-pam-petten? Heeft hij na de oorlog zo’n fijne Auschwitz-douche voor een vriendenprijsje kunnen overnemen? Of zeggen de zes miljoen stemmen in zijn hoofd dat Hitler stiekem een zeer aimabel heerschap was?

Eerder verklaarde de in genade aangenomen bisschop al dat de aanslagen op het WTC niet het werk waren van moslimterroristen, maar een samenzwering van zo ongeveer de hele mensheid, inclusief zijn eigen katholieke kerk. En deze week zal hij hoogstwaarschijnlijk overweldigende bewijzen hebben dat er in het Midden-Oosten oorlogje wordt gespeeld met speelgoed- en waterpistooltjes, en dat de doden in het Vlaamse kinderdagverblijf van ouderdom stierven.

Nu weet ik ook wel dat het celibaat geen sinecure is. Natuurlijk is het niet gemakkelijk als je van hogerhand krijgt opgelegd dat je niets anders dan kleine jongetjes aan de bisschoppelijke staf mag rijgen, maar dat de menselijke geest zo’n opdoffer krijgt dat het de Holocaust en 11 september gaat ontkennen, had ik niet kunnen bevroeden. Als beloning voor zoveel idioterie heeft de paus hem doodleuk gerehabiliteerd. Heropgenomen in het Vaticaanse gekkenhuis. Zo kan hij de komende jaren grote hoeveelheden onwetende gelovigen indoctrineren met zijn verlichte denkbeelden. 

Dus is Joseph op de valreep toch weer mijn reddende engel, doordat hij geestelijke met geestelijk gestoorde verwart. Als dank krijgt hij, als het aan mij ligt, dit jaar geen bosje verlepte rozen met Pasen, maar een stedentripje naar Sobibor of Treblinka. En een eigenhandig geboetseerde Jezus genageld aan het hakenkruis. Hoewel ik overweldigende bewijzen heb dat die hele Jezus Christus nooit bestaan heeft.....

 

Op naar de doucheDouche

Tijd voor een 'warme' douche........