FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 27 december 2023

Man veroordeeld voor bedreiging politici Rutte en De Jonge

Het gerechtshof Den Haag veroordeelt een 55-jarige man voor bedreiging van toenmalig demissionair minister-president Rutte en De Jonge, toenmalig demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het hof legt de man een gevangenisstraf van 10 weken op, waarvan 4 voorwaardelijk, en een direct uitvoerbaar contact- en locatieverbod.

Op 2 november 2021 plaatste de man - kort voor een persconferentie in verband met de coronamaatregelen - een bericht op (toen nog) Twitter. Dit bericht heeft het hof als bedreigend aangemerkt, gelet op de context.

Eis Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie had naast het contact- en locatieverbod een gevangenisstraf van 6 weken en een taakstraf van 120 uur waarvan 60 voorwaardelijk geëist. Het hof zag voor het opleggen van een taakstraf geen reden.

New York Times klaagt Microsoft en OpenAI aan

De New York Times heeft de Amerikaanse bedrijven Microsoft en OpenAI voor de federale rechtbank in Manhattan gedaagd. Het gaat over de beschuldiging van inbreuk op het auteursrecht.

De krant schrijft dat miljoenen van haar artikelen zijn gebruikt om geautomatiseerde chatbots zoals ChatGPT te trainen. In de rechtszaak staat dat de beklaagden probeerden te profiteren van The New York Times om vervangende producten te bouwen - zonder toestemming of betaling. Chatbots gebruiken kunstmatige intelligentie om teksten te schrijven en vragen van gebruikers te beantwoorden.

De New York Times beweert het eerste grote Amerikaanse mediabedrijf te zijn dat dergelijke rechtszaken heeft aangespannen. De krant eist geen specifiek geldbedrag van Microsoft en OpenAI. De beschuldigde moet echter aansprakelijk worden gehouden voor miljarden dollars aan schade veroorzaakt door het onrechtmatig kopiëren en gebruiken van Times-werken. Ook wordt de bedrijven gevraagd de betreffende chatbotmodellen en hun trainingsgegevens te vernietigen.

Amsterdam wil niet verder betalen aan Zuidasdok zonder geld van Rijk

De Amsterdamse Wethouders Melanie van der Horst (Vervoer) en Reinier van Dantzig (Stedelijke Ontwikkeling) willen alleen verder betalen aan het project Zuidasdok als het Rijk toch over de brug komt met voldoende geld voor het doortrekken van de Noord/Zuidlijn. De wethouders stellen dat het Rijk 'in gebreke blijft'

Dat staat in een eerder deze maand verstuurde brief aan de gemeenteraad, waar Het Parool vanmorgen over bericht. In de brief gaan beide wethouders in op het besluit dat het kabinet op Prinsjesdag nam om minder geld uit te trekken voor het doortrekken van de Noord/Zuidlijn.

"Waar Amsterdam en regiopartners hun bijdrage in hun begroting inmiddels (nagenoeg) hebben georganiseerd op de projecten waar ze samen met het Rijk in zitten, blijft het Rijk nu in gebreke", schrijven Van der Horst en Van Dantzig. Dat blijft als het aan hen ligt niet zonder gevolgen. "Amsterdam stelt haar bijdragen aan het tekort aan Zuidasdok, tekort Derde Perron en realisatie van het doortrekken van de Noord/Zuidlijn alleen beschikbaar wanneer het Rijk diens uitname heeft hersteld", doelend op de eerder afgesproken 2,7 miljard euro.

Onzeker
Omdat het kabinet nu demissionair is, kan de gemeente voorlopig geen afspraken maken over het project. Ook schrijven beide wethouders dat het op dit moment onzeker is of een nieuw kabinet toch voldoende geld wil uittrekken voor de Noord/Zuidlijn.

De brief werd op 12 december verstuurd. Een week later bleek dat het project 600 tot 800 miljoen euro duurder wordt dan een half jaar geleden werd verwacht. Dat kwam onder meer door stijgende bouwkosten.

Van perron vallen
Het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Schiphol is door het weggevallen geld van het Rijk onzeker. Van der Horst liet na Prinsjesdag al weten "enorm geschrokken" te zijn en ook dat het Rijk "een verantwoordelijkheid heeft als mensen straks door drukte van het perron vallen". Die laatste uitspraak leverde in de Stopera nog kritiek op van de VVD

Met het project is het de bedoeling om de A10 Zuid te ondertunnelen en station Zuid flink uit te breiden. De kosten van het project zijn al vaker flink hoger geworden. Toch werd in 2020 wel geconcludeerd dat het project, dat tussen 2034 en 2036 klaar moet zijn, nog steeds nuttig en noodzakelijk was.

Inspectie keurt opnieuw een vijfde van het F2-vuurwerk af

Ook dit jaar heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een vijfde (20,5%) van het geteste F2-consumentenvuurwerk afgekeurd. De importeurs moeten de afgekeurde artikelen van de markt halen en op eigen kosten laten vernietigen. Daarnaast is 25,5% van het vuurwerk van onvoldoende kwaliteit.

De inspectie gaat de importeurs een waarschuwingsbrief sturen. Zij moeten dit vuurwerk aanpassen. Tijdens de jaarlijkse tests van F2-consumentenvuurwerk kijkt de ILT gericht naar de meest risicovolle producten.

Verantwoordelijkheid vuurwerksector
Fabrikanten/importeurs zijn verantwoordelijk voor het op de markt brengen van veilig vuurwerk. Op regelmatige basis spreekt de ILT met de sector en de branchevereniging BPN (Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland). De inspectie constateert dat de vuurwerkbranche maatregelen heeft genomen ter verbetering van de veiligheid. Zo zijn op initiatief van de branche bijvoorbeeld de afmetingen van vuurwerkartikelen in Nederland aangepast, waardoor ze niet omvallen. Belangrijk hierbij is uiteraard wel dat het vuurwerk stabiel wordt neergezet. Daarnaast lijkt vuurwerk dat machinaal gevuld is, vaker te voldoen aan de wettelijke eisen. Deze producten hebben een meer eenduidige samenstelling en zijn consistenter van kwaliteit.

Afgekeurd vuurwerk
Dit jaar onderzocht de ILT samengesteld vuurwerk (compounds), batterijen enkelschotbuizen, combinaties en batterijen Romeinse kaarsen op bijvoorbeeld etikettering en slecht functioneren. In totaal zijn 171 artikelen onderzocht. Redenen voor afkeur (20,5%) waren met name brandende delen buiten de veiligheidscirkel van 8 meter en lager dan 3 meter hoogte. Ook een geluidsdruk van meer dan 120 decibel en een burst onder de 8 meter hoogte waren redenen voor afkeur. Tot slot was er ook sprake van ‘weigeraars’ of explosies. Dit zijn meestal geen los van elkaar staande redenen voor afkeur, maar een combinatie ervan. Een te lage burst zorgt bijvoorbeeld vaak voor een geluidsdrukoverschrijding en brandende delen.

Samengesteld vuurwerk (compounds)
Hoewel dit jaar geen sprake was van omvallend vuurwerk, constateert de ILT relatief veel tekortkomingen in het samengestelde vuurwerk (compound). Een compound bestaat uit meerdere vuurwerkonderdelen met verschillende effecten. Een compound is op zich stabiel maar als ze 125, 200 of meer schoten afvuren, kan er relatief veel misgaan. Tijdens het testen van de compounds was er vaak sprake van blindgangers, brandende delen buiten de veiligheidscirkel en een te hoog geluidsniveau.

Aanpassingen aan F2-vuurwerk
Bij het geteste F2-vuurwerk van onvoldoende kwaliteit (25,5%) stuitte de ILT op vuurwerk dat na functioneren nog nabrandde of vuurwerk waarbij incidenteel tekortkomingen werden geconstateerd. De afwijkingen leidden niet tot het afkeuren van het vuurwerk, maar de ILT verplicht de importeurs om deze aan te passen zodat het vuurwerk voldoet aan de wettelijke eisen.

Toezicht Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)
De ILT houdt toezicht op de naleving van de wet- en regelgeving voor vuurwerk op grond van de Europese Pyro-richtlijn, de Ract en het Vuurwerkbesluit. Het doel van dit toezicht is het bevorderen van de veiligheid voor de consument. Voorkomen moet worden dat onveilig vuurwerk in omloop wordt gebracht. De inspectie controleert het hele jaar door. Naast inspecties op de productveiligheid van vuurwerk, voert ILT ook controles uit op classificatie, transport en het voorhanden hebben van vuurwerk. En op naleving van de meldingsplicht voor invoer, uitvoer en het ter beschikking stellen van vuurwerk.

Ieder jaar inspecteert de ILT F2-consumentenvuurwerk waarbij zij gericht kijkt naar de meest risicovolle producten. F2-vuurwerk mag alleen worden verkocht aan consumenten en worden gekocht en vervoerd door consumenten tijdens de officiële verkoopdagen. In 2023 zijn dat donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december. Omdat 31 december op een zondag valt, geldt dit niet als verkoopdag.

Zweden stapje dichterbij NAVO lidmaatschap, na goedkeuring Turkse commissie

De commissie buitenlandse zaken van het Turkse parlement heeft dinsdag ingestemd met de aanvraag van Zweden om lid te worden van de NAVO, waardoor het voorheen ongebonden Noordse land dichter bij het lidmaatschap van de westerse militaire alliantie komt.

Het toetredingsprotocol van Zweden moet nu nog worden goedgekeurd in de algemene vergadering van het Turkse parlement voor de laatste fase van het wetgevingsproces in Turkije. "De goedkeuring van Turkije voor de toetreding van Zweden tot de NAVO is gekoppeld aan de goedkeuring van de Amerikaanse Senaat voor de aankoop door Turkije van 14 F-16 jachtbommenwerpers van Amerika", zei Jasper Mortimer van FRANCE 24, eraan toevoegend dat de goedkeuring van de Senaat afhankelijk is van de ratificatie door Turkije van het NAVO-lidmaatschap van Zweden.

Israëlische legerleider: 'Gaza-oorlog gaat nog vele maanden duren'

Israëls legerleider Herzi Halevi heeft gewaarschuwd dat de oorlog met Hamas nog "vele maanden" zal duren. In een televisietoespraak zei Halevi dat Israël vecht in een complexe omgeving, zonder magische oplossingen of sluiproutes. De opmerkingen komen op het moment dat het Israëlische leger de operaties in de Gazastrook opvoert, waar het dodental de 21.000 nadert.

De Verenigde Naties hebben herhaaldelijk gewaarschuwd voor een steeds nijpender wordende humanitaire situatie in Gaza. Nu heeft de VN een humanitaire coördinator aangesteld om de hulp aan het gebied te stimuleren na een resolutie van de Veiligheidsraad. Sigrid Kaag, een voormalig Nederlands vicepremier en Midden-Oosten expert, zal in januari beginnen als Senior Humanitair en Wederopbouw Coördinator voor Gaza. Haar taak is het coördineren, controleren en verifiëren van humanitaire hulpgoederen. Sinds Israël is begonnen met het beleg van Gaza hebben de meer dan 2 miljoen inwoners te kampen met ernstige tekorten aan water, voedsel, brandstof en medicijnen.

50 jaar 'The Exorcist', voor velen de engste film ooit gemaakt

Het is 50 jaar geleden dat 'The Exorcist' in de bioscoop draaide en bioscoopbezoekers in een roes bracht. Sommige toeschouwers vielen flauw en anderen werden kotsmisselijk in de bioscoop, allemaal vanwege een film die angst opnieuw definieerde.

Hoewel er meerdere vervolgen en imitators volgden, is het origineel nog steeds de favoriet van de fans. Jackson Proskow doet verslag van het waargebeurde verhaal en de plaatsen die de inspiratie vormden voor wat velen nog steeds beschouwen als de engste film ooit gemaakt.

Driftende Ford Mustang GT maakt Utrechtse binnenstad onveilig

In de Utrechtse binnenstad wordt een auto gespot die af en toe zoveel gas geeft, dat de achterkant naar links en naar rechts zwiebert. Het zogenoemde driften. Gevaarlijk, want er rijden ook fietsers en als die een zetje krijgen kan het vervelend aflopen. De bestuurder kan zijn rijbewijs inleveren, krijgt een boete voor geluidsoverlast en mag bij het CBR op een verkeerscursus.


 

Voor- en nadelen van nieuwe techniek voor recycling autobanden

Oude autobanden worden in Nederland vooral mechanisch verwerkt tot bijvoorbeeld stalmatten voor vee. In Europa worden ze ook vaak gebruikt als vervanger van kolen in cementovens. Het RIVM onderzocht of een andere techniek, verhitten zonder zuurstof (pyrolyse), een veilig en duurzaam alternatief kan zijn. De conclusie is dat elke methode voor- en nadelen heeft, die goed tegen elkaar moeten worden afgewogen. Het RIVM beveelt aan te onderzoeken of vervuilde stalmatten gerecycled kunnen worden.

Recyclen van reststromen is belangrijk om in 2050 een circulaire economie te realiseren. Maar recycling moet ook veilig en duurzaam zijn. Het is daarom belangrijk nieuwe en bestaande technieken met elkaar te vergelijken. Het RIVM ontwikkelde hiervoor een methode: Safe and Sustainable Material Loops. Deze methode is gebruikt bij de casus autobanden.

Nieuwe techniek: pyrolyse van autobanden
Verhitten zonder zuurstof (pyrolyse) is een vernieuwende manier van recyclen. Met pyrolyse wordt uit banden het materiaal ‘carbon black’ gewonnen. Dat kan worden gebruikt om weer nieuwe banden te maken. Ook wordt er gas en olie uit verkregen, die als brandstof worden gebruikt.

Vergelijking met bestaande technieken
Het RIVM vergeleek pyrolyse met twee manieren waarmee autobanden nu worden verwerkt: mechanisch tot stalmatten en de - niet circulaire - toepassing als brandstof in cementovens, die in Europa gangbaar is.

Materiaal voor nieuwe producten
Bij pyrolyse van autobanden blijft meer bruikbaar materiaal over dan bij toepassing in cementovens en minder dan bij mechanische verwerking tot stalmatten. Stalmatten raken tijdens het gebruik echter vervuild. Daardoor is het onzeker of ze hergebruikt kunnen worden. Over meerdere levenscycli valt het voordeel van meer bruikbaar materiaal dus mogelijk weg.

Effect op klimaat
Het effect op het klimaat is bij pyrolyse vrijwel even groot als bij de toepassing van autobanden in cementovens. Bij mechanische recycling tot stalmatten is het effect op het klimaat gunstiger.

Veiligheid materiaal en verwerking
Wat de samenstelling van het materiaal betreft, lijkt het herwonnen carbon black bij de pyrolyse voldoende veilig. Voor de olie die uit pyrolyse ontstaat, is niet met zekerheid te zeggen of die wel veilig is.

Conclusie
De conclusie is dat elke methode van recycling voor- en nadelen heeft, die goed tegen elkaar moeten worden afgewogen. Het RIVM beveelt aan nader onderzoek te doen naar de recycling van stalmatten.

NFL: Dolphins en Lions naar playoffs, zes plekken ingevuld

De kerstdagen zitten er weer op en dat geldt ook voor de zestiende speelweek in de NFL. Er zijn nog twee speelweken te gaan en dus komen de playoffs nu ook écht in de buurt, inmiddels zijn zes tickets voor het postseason vergeven. Er waren er al vier bekend, de afgelopen dagen kwamen er nog twee bij.

Minnesota Vikings - Detroit Lions
De 10-4 Lions gingen op bezoek bij de 7-7 Vikings, wetende dat ze met een overwinning hun eerste divisietitel sinds 1993 zouden pakken, alsmede een playoffplekje. Het begon lekker: David Montgomery zorgde voor een 1-yard touchdown, maar niet veel later trok Ty Chandler met een 2-yard touchdown run de stand gelijk. Een rake field goal van Michael Badgley en een 14-yard touchdown van Jahmyr Gibbs brachten de Lions in Q2 op voorsprong, hoewel de Vikings dankzij een 26-yard touchdown pass van Nick Mullens op Justin Jefferson wel wat terug konden doen.

Vroeg in Q3 nam de thuisploeg zelfs een eerste voorsprong: Mullens bereikte KJ Osborn over 6 yards voor een touchdown en 21-17. Heel lang duurde het niet, want Lions-quarterback Jared Goff wist Amon-Ra St Brown te bedienen voor een 1-yard touchdown en in Q4 kwam daar een 3-yard touchdown run van Gibbs bij: 21-30. Greg Joseph trapte nog wel een field goal tussen de palen, maar de Vikings bleven steken op 24-30 en dus mogen de Lions zich op gaan maken voor de playoffs.

Miami Dolphins - Dallas Cowboys
Ook de Dolphins wisten dat ze met een overwinning naar de playoffs mochten, maar in een wedstrijd met twee teams met een 10-4 record zou het niet makkelijk worden. Jason Sanders opende de score met een 57-yard field goal, maar een 49-yard touchdown pass van Cowboys-quarterback Dak Prescott op CeeDee Lamb bracht de Cowboys op voorsprong. In Q2 draaiden de Dolphins het op: Sanders raakte vanaf 52 yards en Raheem Mostert ontving een 4-yard touchdown pass van Tua Tagovailoa voor 13-7.

Sanders had er zin in en trapte in Q3 ook vanaf 54 yards raak, gevolgd door een 43-yard field goal van Cowboys-kicker Brandon Aubrey en nog een 35-yard field goal van Sanders: 19-10. In Q4 trapte Aubrey nog eens raak en kwam Dallas op voorsprong dankzij een 8-yard touchdown pass van Prescott op Brandin Cooks, maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd mocht Sanders vanaf 29 yards aanleggen en die ging overtuigend tussen de palen: 22-20 voor Miami, dat zich op mag maken voor het postseason.

Uitslagen NFL week 16
Los Angeles Rams - New Orleans Saints 30-22
Pittsburgh Steelers - Cincinnati Bengals 34-11
Los Angeles Chargers - Buffalo Bills 22-24
Atlanta Falcons - Indianapolis Colts 29-10
Tennessee Titans - Seattle Seahawks 17-20
Minnesota Vikings - Detroit Lions 24-30
New York Jets - Washington Commanders 30-28
Carolina Panthers - Green Bay Packers 30-33
Houston Texans - Cleveland Browns 22-36
Tampa Bay Buccaneers - Jacksonville Jaguars 30-12
Chicago Bears - Arizona Cardinals 27-16
Miami Dolphins - Dallas Cowboys 22-20
Denver Broncos - New England Patriots 23-26
Kansas City Chiefs - Las Vegas Raiders 14-20
Philadelphia Eagles - New York Giants 33-25
San Francisco 49ers - Baltimore Ravens 19-33

FOK! Wat een weer: regen, later droger

winterbanner

Goede morgen!

Allereerst: om een reactie te geven over een special of jaaroverzictht; ik heb hier noch tijd, noch energie voor weten te vinden. Maar gelukkig was daar user Frutsel, die een heel mooi overzicht heeft gemaakt over wat er in 2023 speelde en waar dat speelde. Dit kan je allemaal hier teruglezen:

WKN Jaaroverzicht 2023

En voor het weer op dit moment in Nederland raadplegen wij het KNMI:

Vanochtend is het bewolkt en trekt een gebied met regen noordwaarts. De meeste regen valt in het westen en noorden. Er staat een matige wind uit het zuidoosten.

Vanmiddag is het in het noorden bewolkt met eerst regen. Elders is het droog en in het zuiden breekt de zon door. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit het zuiden en is matig tot vrij krachtig en langs de kust krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanavond neemt van het westen uit de bewolking weer toe en trekt een gebied met regen oostwaarts over het land. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, in de kustprovincies vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen droog. De temperatuur ligt rond 10°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, in de kustprovincies vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6, aan de kust hard, windkracht 7.

Tot morgen!

                   

 Hele kleine stukjes blauw vandaag boven de Oostvaardersplassen (Foto: Ouwesok)
Hele kleine stukjes blauw vandaag boven de Oostvaardersplassen (Foto: Ouwesok)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                              

Britse hulporganisatie: stormen en bosbranden kosten miljarden

Dit jaar hebben stormen, bosbranden en overstromingen wereldwijd voor miljarden dollars aan kosten veroorzaakt.

Volgens berekeningen van de Britse hulporganisatie Christian Aid vond de hoogste schade per hoofd van de bevolking als gevolg van bosbranden plaats op Hawaï, met bijna $ 4.200 per inwoner. Het eiland Guam en de eilandstaat Vanuatu registreerden ook aanzienlijke economische schade als gevolg van natuurrampen.

In Europa zijn vooral Italië en Spanje getroffen, met overstromingen in de regio Emilia-Romagna en extreme droogte in delen van Spanje. Directeur Watt van “Christian Aid” benadrukt dat de gevolgen van de klimaatverandering steeds duidelijker worden en zich manifesteren in verwoestende schade.

Volgens de Wereld Meteorologische Organisatie zal 2023 statistisch gezien het warmste jaar ooit zijn. Naarmate de gemiddelde temperatuur stijgt, nemen ook extreme weersomstandigheden zoals stormen, droogtes en hevige regenval toe.

Rapper Kanye West maakt excuses aan Joodse gemeenschap

Kanye West heeft publiekelijk om vergeving gevraagd na eerder antisemitische opmerkingen te hebben gemaakt. Hij was verbannen van de sociale netwerken Twitter en Instagram vanwege racistische en antisemitische berichten. De sportartikelenfabrikant Adidas heeft de samenwerking met West opgezegd vanwege deze uitlatingen.

“Ik bied mijn oprechte excuses aan aan de Joodse gemeenschap voor elke onbedoeld kwetsen van mensen veroorzaakt door mijn woorden of mijn daden”, schreef de rapper en ondernemer in het Hebreeuws op het Instagram-platform. Het zou niet zijn bedoeling zijn geweest om mensen pijn te doen of te vernederen en hij heeft spijt van de pijn die hij heeft veroorzaakt.

“Ik ben verplicht om bij mezelf te beginnen en lessen te trekken uit deze ervaring om in de toekomst een groter mededogen en begrip te garanderen”, zei de 46-jarige berouwvol en zelfkritisch.

West, die naar eigen zeggen kampt met ernstige geestelijke gezondheidsproblemen, heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk de aandacht getrokken vanwege zijn jodenhaat. Een jaar geleden zette het Wiesenthal Centrum, dat zich inzet voor de strijd tegen jodenhaat, deze uitspraken zelfs bovenaan de tien ergste antisemitische incidenten van 2022. West, die zichzelf nu Ye noemt, heeft “haat, fanatisme en onwetendheid als gebruikte wapens”, zei het Simon Wiesenthal Center in Los Angeles destijds.

Amerikaanse president Biden bespreekt nieuw staakt-het-vuren met sjeik Qatar

In de oorlog tussen Israël en Hamas blijven de VS streven naar de vrijlating van de door Hamas vastgehouden gijzelaars.

De Amerikaanse president Biden besprak dit opnieuw met de emir van Qatar, sjeik Al Thani. Een door Qatar bemiddeld staakt-het-vuren had eerder geleid tot de vrijlating van 105 gijzelaars door Hamas. In ruil daarvoor liet Israël 240 Palestijnse gevangenen vrij.

Hamas heeft opgeroepen tot een permanent staakt-het-vuren en heeft een nieuw staakt-het-vuren voor de korte termijn afgewezen.

De Israëlische premier Netanyahu benadrukte daarentegen dat de vernietiging van Hamas en de demilitarisering van Gaza essentieel waren voor de vrede. Tegelijkertijd staat Netanyahu onder toenemende binnenlandse druk om de resterende gijzelaars vrij te krijgen. Volgens berichten in de Wall Street Journal bespreekt het kabinet van Netanyahu het Egyptische plan, dat oproept tot een staakt-het-vuren van minimaal twee weken.

Random Pics van de Dag #1140

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.