F1-test op Silverstone stap dichterbij

Peterselieman

De kans is groot dat er dit jaar na de Grand Prix van Groot-Brittannië in juli een test voor jonge coureurs op Silverstone georganiseerd zal gaan worden. De teams zijn afgelopen weekend in China een stap dichterbij een akkoord hierover gekomen.

De test was oorspronkelijk bedoeld voor Abu Dhabi in november, maar omdat er in de slotfase van het jaar veel races op het programma staan wilden een aantal teams een verplaatsing van de test om zo de personeelsleden meer rust te gunnen. Daarom is de optie van Silverstone op tafel gekomen.

Volgens Autosport is er nu een compromis in de maak waarbij de teams de mogelijkheid hebben om te kiezen voor of de test op Silverstone of de test in Abu Dhabi. De teams kunnen vanwege weersomstandigheden op het laatste moment nog besluiten om niet te gaan rijden op Silverstone. Het al of niet verlaten van de pitbox is hierbij van doorslaggevend belang. De renstallen onderhandelen nog over wat er moet gebeuren met de banden, want het is niet de bedoeling dat de teams die aan het eind van het jaar rijden voordeel krijgen door het testen van nieuwe Pirelli's.