Hamilton: "Pas later besluit over toekomst"

Lewis Hamilton zal pas later dit seizoen besluiten over zijn Formule 1-toekomst. De Brit heeft een aflopend contract bij McLaren en voelt zich thuis bij het team uit Woking, maar een handtekening wil hij voorlopig nog niet onder een nieuwe verbintenis zetten.

"Dit jaar is alles beter. Het team is beter, de auto is beter en ikzelf ben ook veel beter," zei Hamilton die na zijn titel van 2008 enkele lastige jaren achter de rug heeft, maar nu na twee polepositions en drie podiumplaatsen aan de leiding gaat in het kampioenschap.

"De band met mijn vader is bovendien ook weer hersteld en wordt bovendien steeds sterker. Ik zit echt prima in mijn vel en dat valt ook te zien aan mijn resultaten. Ik presteer een stuk regelmatiger en ben gelukkig met het aantal punten dat ik heb gepakt en hoe ik er voor sta in het kampioenschap."

Een nieuw contract tekent de Brit evenwel niet. "Als de tijd er rijp voor is, zal ik een beslissing over mijn toekomst maken, maar vooralsnog is het nog niet zover. Ik denk op dit moment namelijk alleen maar aan dit seizoen en nog niet aan volgend jaar. Dat doe ik pas als ik het nodig vind. Wanneer dat is, weet ik nog niet, behalve dat het uiteraard vóór het eind van dit seizoen is," zei Hamilton die verwacht er met McLaren wel uit te gaan komen.