FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 6 november 2011

Lady Gaga domineert Europese MTV Awards

Lady Gaga is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de MTV Europe Music Awards 2011(EMA's). De Amerikaanse zangeres won de prijs in vier categoriën: beste vrouwelijke artiest, beste song, beste video en grootste fanschare (een nieuwe prijs). De prijzen werden uitgereikt tijdens een groots festijn in de Odyssey Arena in Belfast.

Justin Bieber, Bruno Mars en Thirty Seconds to Mars wonnen ieder twee awards. Bieber werd verkozen tot beste mannelijke artiest en won in de categorie Best Pop. De Koreaanse jongensband Bigbang won, tot veler verrassing, in de categorie beste wereldwijde act. Minder verrassend was de award voor beste Hip Hop-artiest die voor de tweede keer achter elkaar werd toegekend aan Eminem. De Amerikaanse zangeres Katy Perry, die ook gedeeltelijk de presentatie van de avond op zich nam, kreeg een onderscheiding voor beste live act.

Meer dan 8000 bezoekers woonden de show in Belfast bij en zagen daar onder anderen David Guetta, Justin Bieber, Lady Gaga en Queen optreden. Laatstgenoemde legendarische rockgroep werd gelauwerd met een Global Icon Award.

Tijdens de show werd stilgestaan bij de dit jaar overleden zangeres Amy Winehouse.

Lady Gaga domineert Europese MTV Awards
Lady Gaga domineert Europese MTV Awards (Foto: ANP)

Zuid-Frankrijk getroffen door overstromingen

De autoriteiten in elf regio's in het zuiden van Frankrijk zijn in hoogste staat van paraatheid gebracht vanwege zware regenval. In de departementen Var en Alpes-Maritimes zijn rivieren buiten hun oevers getreden en enkele dorpen ondergelopen. Honderden mensen moesten hun huis verlaten.

Volgens de prefectuur van Var zijn ten minste 750 mensen geëvacueerd. Het gaat onder anderen om bewoners van de kuststadjes Fréjus, Roquebrune en Tourves, iets ten noorden van Toulon. Eén man verloor door het wassende water het leven. Hij werd zaterdagochtend aangetroffen op een oever in Lézignan-la-Cèbe, in de regio Hérault. Vermoedelijk gaat het om een dakloze Duitser die in een caravan woonde en sinds vrijdag vermist werd.

De hevige regenval trekt naar de Atlantische Oceaan en richting de Pyreneeën, waar de autoriteiten extra alert zijn.

Busongeluk Egypte doodt elf Hongaarse toeristen

Elf toeristen uit Hongarije zijn zondag om het leven gekomen bij een busongeluk in het zuidoosten van Egypte. Volgens de politie zijn 27 andere toeristen gewond geraakt bij het ongeval bij Hurghada, ruim vijfhonderd kilometer van de hoofdstad Caïro.

De bus reed te hard en sloeg over de kop, meldde het Egyptische staatsagentschap MENA. De slachtoffers zijn vervoerd naar een ziekenhuis in Hurghada, een badplaats bij de Rode Zee. De bus bracht mensen via de snelweg van hun hotel naar het vliegveld.

In Egypte komen jaarlijks naar schatting zesduizend mensen om in het verkeer.

Koningin wist niet van leeftijdsrecord

Koningin Beatrix was zich niet bewust dat ze op het punt stond het record te breken van haar overgrootvader koning Willem III als oudste regerende monarch uit de Nederlandse geschiedenis. Ze hoorde er pas van vlak voordat de kranten er over schreven, zo vertelde ze zondag op St Maarten in een gesprek met de Nederlandse media.

Volgens prins Willem-Alexander heeft zijn moeder zich daar niet mee bezig gehouden. "Een dame vraag je ook niet naar haar leeftijd", merkte minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) snedig op. De koningin (73) passeerde Willem III, die op de leeftijd van 73 jaar en 277 dagen overleed. Beatrix is overigens niet het langst regerende staatshoofd. Dat record is met 50 jaar vast in handen van haar grootmoeder koningin Wilhelmina.

Koningin wist niet van leeftijdsrecord
Koningin wist niet van leeftijdsrecord (Foto: ANP)

Massale Mario-opkomst in San Diego

Vanwege de aanstaande release van Super Mario 3D Land vond Nintendo het leuk om tientallen personen verkleed als Mario de straat over te laten gaan. Het event werd gehouden nabij het Westfield Horton Plaza in San Diego, Amerika.

Buiten de tientallen Mario's was er weinig spectaculairs te beleven. Er was een optie om foto's te (laten) maken, maar je kon geen games winnen of ook maar de game spelen. 

Mario

Mario

Tientallen Mario's in Tanooki Suit (foto's: AP Images)

Principeakkoord over interim-regering Griekenland

De Griekse premier George Papandreou en de conservatieve oppositieleider Antonis Samaras hebben een principeakkoord bereikt over de vorming van een overgangsregering. Dat heeft het kantoor van president Karolos Papoulias zondag bekendgemaakt. Papandreou zal geen leiding geven aan de interim-regering.

De overgangsregering staat naar verwachting zo'n drie tot vier maanden aan het roer om ervoor te zorgen dat het financiële reddingsplan voor Griekenland wordt veiliggesteld. Ook moet de tijdelijke regering ervoor zorgen dat het land de volgende tranche van een noodlening krijgt die een bankroet van Griekenland moet afwenden.

Gesprekken over de verdere invulling van het nieuwe kabinet worden maandag voortgezet.

Justin Bieber ondergaat DNA-test

Justin Bieber is bereid een vaderschapstest te ondergaan. Hiermee hoopt hij de geruchten dat hij tijdens zijn ontknaping ene Mariah Yeater heeft bezwangerd, de kop in te drukken. Dit melden bronnen aan TMZ.

Justin is momenteel in Europa om een reeks concerten af te werken. Zodra hij weer voet zet op Amerikaanse bodem zal hij de DNA-test ondergaan. En dat is al binnen twee weken.

De advocaat van de 17-jarige zanger heeft vrijdag contact gehad met de tienermoeder en verteld dat Justin akkoord gaat met een vaderschapstest. Een laboratorium die de klus moet gaan klaren is al uitgezocht.

Mocht de test negatief uitvallen, dan is Justin vastberaden de milf aan te klagen wegens laster. Yeater is op haar beurt toch behoorlijk zenuwachtig geworden Sinds gisteren is er niets meer van haar of haar advocaten vernomen.

Moeder laat 9-jarig zoontje zelfmoordaanslag plegen

De Iraakse veiligheidsdiensten hebben een vrouw opgepakt die haar 9-jarige zoontje een zelfmoordaanslag heeft laten plegen in Bagdad. De politie arresteerde ook haar medeplichtige vriend, die heeft doorgezet toen de vrouw op het laatste moment toch wroeging kreeg.

De 47-jarige Soead al-Obeidi was in 2006 al weduwe en moeder van een dochter en twee zonen. Haar vriend Hamid Alwan (53) was lid van al-Qaida en voerde operaties uit in de regio rond de Iraakse hoofdstad.

Hij heeft haar kunnen overtuigen haar jongste zoon een bomgordel om te laten doen, zodat die zou ontploffen in de sjiitische moskee van Khales. Ze zijn in de wagen gestapt, maar onderweg begon de vrouw te huilen. Hamid Alwan heeft haar daarop uit het voertuig gezet en haar zoon ertoe gebracht zichzelf op te blazen in de moskee, verduidelijkte een politie-agent.

Bij de aanslag kwamen vermoedelijk negen mensen om, waaronder een imam. Daarbij vielen eveneens ook 8 gewonden. Alwan vroeg de moeder twee maanden later ook haar 18-jarige zoon op te offeren, maar die kon tijdig vluchten.

Verbeek: "Steeds vaker constant niveau"

AZ is ook na vandaag ruim de koploper in de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen thuis met 3-0 van ADO Den Haag en blijven hierdoor naaste concurrenten FC Twente en PSV zes punten voor. Trainer Gertjan Verbeek was dan ook zeer tevreden.

"We halen steeds vaker een constant niveau. We geven de tegenstander geen enkele kans. De jongens doen de dingen die ze moeten doen, dat is genieten. We hebben toch een aardig zwaar programma achter de rug, dus dat is mooi," zei Verbeek tegen Eredivisie Live. "We kunnen meer dan je denkt, er ontstaat een bepaalde hardheid in onze wedstrijden. Het benaderde nog niet de perfecte wedstrijd, dan hadden we meer afstand moeten nemen. Het niveau lag wel hoog in de zin van balbezit hebben, dominant zijn, de combinaties. Dat is mooi om te zien."

Verbeek wil nog niets van kampioenschapsaspiraties weten, maar ziet wel dat Twente en PSV zes punten achter de Alkmaarders staan. Regerend landskampioen Ajax staat zelfs elf punten achter op aanvoerder van de ranglijst. "Het wordt lastig om ons af te stoppen als we dit niveau behouden. Ik weet niet waar het gaat eindigen. Zolang we zelf blijven winnen hoeven we niet naar de rest te kijken."

Vuurwerkshow gelinkt aan Brits verkeersongeluk

LONDEN - Een vuurwerkshow heeft mogelijk een rol gespeeld bij de enorme kettingbotsing op de snelweg M5 in het zuidwesten van Groot-Brittannië. Dat heeft de Britse politie zondag gezegd. Bij het ongeluk kwamen zeven mensen om het leven en 35 mensen raakten gewond.

In eerste instantie leek het erop dat mist en een nat wegdek deels de oorzaak waren van de enorme botsing. Uit verklaringen van ooggetuigen is echter gebleken dat de zwarte rook die vrijkwam bij de vuurwerkshow in de buurt van de snelweg mogelijk heeft meegespeeld.

"We menen uit ooggetuigenverklaringen en van wat ons verteld is te kunnen opmaken dat het niet om mist ging, maar om rook", aldus politiechef Anthony Bangham, "De voertuigen en de mensen die de rook in reden zeiden dat het onmogelijk was om door te rijden, waardoor ze - uiteraard - hebben geremd."

Bij de kettingbotsing waren vrijdag 34 voertuigen betrokken. De meesten brandden volledig uit en op beelden zijn grote vuurballen en dikke zwarte rookwolken te zien.

De vuurwerkshow was een van de vele shows die vrijdag in Groot-Brittannië naar aanleiding van Guy Fawkes Day werden gegeven. Jaarlijks wordt op deze dag het falen van de Engelse activist herdacht die in de zeventiende eeuw het parlementsgebouw trachtte op te blazen.

PvdA leegt brievenbus maandag

De PvdA inventariseert maandag hoeveel kandidaten zich hebben gemeld voor het voorzitterschap van de partij. Belangstellenden kunnen zich zondag tot middernacht aanmelden. "Morgenochtend legen we de brievenbus", liet een woordvoerder van het partijbestuur weten.

Tot nu toe heeft één kandidaat zich gemeld. Tweede Kamerlid Hans Spekman maakte zijn kandidatuur vrijdag officieel bekend. De 45-jarige Spekman richt zich in het parlement vooral op asiel- en immigratiebeleid en armoedebestrijding. Voordat hij in 2006 tot de Kamer toetrad was hij wethouder in Utrecht.

Lilianne Ploumen, de huidige partijvoorzitter, kondigde haar vertrek vorige maand aan. Kort daarna spuide ze forse kritiek op fractieleider Job Cohen, die volgens haar onzichtbaar is als politiek leider.

Als zich naast Spekman nog andere geschikte kandidaten melden, worden de leden van de PvdA in december geraadpleegd over hun voorkeur. De opvolger van Ploumen wordt formeel gekozen in januari op het partijcongres in Den Bosch, waar zes plekken in het elfkoppige partijbestuur worden ingevuld.

De kandidaatstellingscommissie staat onder voorzitterschap van oud-burgemeester van Lelystad Chris Leeuwe.

'Albayrak wist al jaren van angstcultuur'

De geschorste topvrouw Nurten Albayrak van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weet al zeker drie jaar dat werknemers klagen over de angstcultuur in het bedrijf. Vanaf 2008 hebben medewerkers haar persoonlijk verteld en gemaild over hun gevoelens van dreiging, onveiligheid en angst. Dat zeggen medewerkers en ex-medewerkers tegen de NOS over de bedrijfscultuur bij het COA.

Albayraks bewering dat ze niets wist over het 'schrikbewind', is dus onjuist. Vier klokkenluiders hebben de problemen volgens de NOS vorig jaar aan de orde gesteld bij het ministerie. Ze willen hun verhaal over intimiderende managers nu graag doen bij de commissie die misstanden bij het COA onderzoekt.

Eerder op de dag zette de NOS al een tabel online waaruit blijkt dat het COA sinds 2004 bijna dertien miljoen euro heeft uitgegeven aan extern ingehuurde directeuren en managers. Sommigen van hen verdienden meer dan Albayrak, wier salaris van 273 duizend euro eind september mede leidde tot haar schorsing. De 46-jarige Albayrak zwaaide sinds 2004 de scepter bij het COA.

Vorige maand verloor ze een rechtszaak waarin ze eiste weer aan de slag te mogen. Ze gaf in een interview met de Volkskrant aan dat ze is 'geslachtofferd' en zei zich niet te herkennen in de beschuldigingen over haar bestuursstijl. "Ik begrijp niet waar het vandaan komt. Natuurlijk, ik ben daadkrachtig. Ik ben moeilijke, ingrijpende besluiten nooit uit de weg gegaan. Dat kan soms als hard worden ervaren."

De klokkenluiders melden verder dat het COA al jaren te veel betaalt voor het onderhoud van asielzoekerscentra. Er zou sprake zijn van 'enorme geldverspilling'. Sinds het COA het onderhoud in 2006 onderbracht bij één aannemer, worden prijzen gerekend die 65 procent hoger liggen dan nodig, meldt de NOS op basis van onderzoek. Ook nu er met drie aannemers wordt gewerkt, zou de rekening nog steeds te hoog zijn.

Het onderzoek naar de bedrijfscultuur bij het COA is nog voor het einde van het jaar afgerond, beloofde minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) woensdag drie weken geleden. Ook de de rol van de opgestapte raad van toezicht wordt onderzocht.

Matthew en David prolongeren wereldtitel squash

Nick Matthew en Nicol David hebben hun titel op de World Open Squash met succes verdedigd. De Brit Matthew was in het Luxor Theater in Rotterdam in de finale met 6-11, 11-9, 11-6 en 11-5 te sterk voor Gregory Gaultier uit Frankrijk. De Maleisische David won in drie games eenvoudig van Jenny Duncalf uit Engeland: 11-2, 11-5 en 11-0.

Voor David is het al haar zesde wereldtitel. Daarmee streeft de 28-jarige speelster de Australische squashlegende Sarah Fitzgerald voorbij. De in Amsterdam woonachtige Maleisische was zaterdag in de halve finale verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlandse Natalie Grinham.

[WTCC] Uitslagen Shanghai

Alain Menu heeft de eerste race van het WTCC op Shanghai op zijn naam geschreven. De tweede wedstrijd werd een prooi voor Yvan Muller die met zijn zege zijn leidende positie in het kampioenschap versterkte. Tom Coronel pakte in beide wedstrijden de vijfde plaats.

Race 1

Menu mocht in de eerste race van poleposition starten en leidde in de beginfase van de wedstrijd voor Chevrolet-teamgenoot Rob Huff. Achter dit duo drong BMW-rijder Colin Turkington die na acht ronden dan ook de tweede plaats van Huff overnam. Turkington drong nog wel aan, maar Menu kon zijn vierde zege van het jaar pakken. Huff werd derde, voor Muller en Coronel. Mooiste actie was van Muller die in Shanghai in bocht één Norbert Michelisz buitenom passeerde voor plaats vier. Michelisz zou uiteindelijk als elfde finishen.

Race 2

Huff mocht in de tweede wedstrijd vanaf de eerste startplaats vertrekken, maar zag Gabriele Tarquini hem in de eerste bocht aftroeven. Daarachter sloot Muller aan die bij de start al een plaats had gewonnen. Huff probeerde de eerste plaats van Tarquini weer af te pakken, maar de Italiaan verdedigde zodanig dat Muller de tweede plaats over kon nemen. De Fransman pakte daarna ook Tarquini waarna hij onbedreigd naar de zege kon rijden. Tarquini hield de boel op en eindigde uiteindelijk als tweede, voor Huff. Turkington werd vierde door bij het ingaan van de laatste ronde Coronel in het halen. De Nederlander werd nog wel vijfde.

Over twee weken staan de slotraces in Macau op het programma. In het klassement heeft Muller twintig punten voorsprong op zijn Chevrolet-teamgenoot Huff. De overige rijders zijn al kansloos voor de titel.

Gadhafi had voor miljard aan Britse panden

De op 20 oktober gedode Libische ex-dictator Moammar Gadhafi bezat in Groot-Brittannië onroerende goederen ter waarde van 1,16 miljard euro. Dit heeft het Britse blad The Sunday Times zondag bericht. Gadhafi had onder meer luxe appartementen in Londen, kantoorgebouwen en een particulier ziekenhuis gekocht.

De Britse bezittingen vormen slechts een deel van van de aankopen die Gadhafi wereldwijd deed. De nieuwe machthebbers in Tripoli hebben deskundigen in Groot-Brittannië ingeschakeld om Gadhafi's onroerende zaken in kaart te brengen.

Ridley Scott wil Blade Runner 2 maken

Regisseur Ridley Scott werd recentelijk geïnterviewd door de Wall Street Journal. In het interview kwam de aangekondigde opvolger van Scotts klassieker Blade Runner, uit 1982, ter sprake. Tot op heden was het onduidelijk op welke manier de film een opvolger zou gaan worden. Van een remake van het origineel of een reboot was in elk geval geen sprake.

Scott geeft in het interview aan dat de film nu "een vervolgfilm dreigt te worden." De regisseur is in gesprek met diverse scenarioschrijvers om de geschikte persoon te vinden voor zijn script. "Ik denk dat ik weldra een schrijver kan vinden die mij een goed script kan leveren. We zijn al een behoorlijk eind op de goede weg." aldus de regisseur.

Scotts nieuwste film Prometheus is een kruising van een prequel en een spinoff van de eerste Alien film uit 1979. In de film draait het om een nieuw stel karakters die in het zelfde universum leven. In de nieuwe Blade Runner film zullen ook nieuwe gezichten te zien zijn. Over de vraag of Deckard (Harrison Ford) in de film te zien zal zijn is Ridley Scott duidelijk. "Nee, niet echt."

Prometheus draait vanaf 30 mei 2012 in de Nederlandse bioscopen.

Gebouw Mexicaanse krant in brand gestoken

Een gebouw van de Mexicaanse krant El Buen Tono in Cordoba is zondag in brand gestoken. Een aantal mensen drong het gebouw binnen, gooide benzine in het rond en stak dit vervolgens aan. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten bekendgemaakt.

Volgens plaatsvervangend openbaar aanklager van de deelstaat Veracruz Enoch Maldonado zijn er geen mensen gewond geraakt bij de brandstichting. Op het moment van de aanval waren er ongeveer twintig mensen in het gebouw aanwezig.

De krant, die een maand geleden voor het eerst verscheen, heeft kritisch bericht over de lokale autoriteiten. Het motief voor de brandstichting is echter onduidelijk en er is een onderzoek ingesteld.

De deelstaat Veracruz heeft de afgelopen tijd te maken met een toename van het geweld. Drugsbendes strijden met elkaar om de controle over smokkelroutes en de inkomsten van afpersingspraktijken.

[Upd] Occupy Amsterdam kraakt Shell-toren

Ongeveer dertig sympathisanten van de Occupy-beweging hebben zondagmiddag de Shell-toren in Amsterdam-Noord gekraakt. Het pand van tachtig meter hoog stond al geruime tijd leeg. De politie is langs geweest en ziet geen reden om het complex zondag te ontruimen, laat een woordvoerder weten.

Aanhangers van Occupy Amsterdam wordt opgeroepen zo snel mogelijk naar de toren te komen, staat op de activistensite indymedia.nl.

De toren draagt tegenwoordig de naam Overhoeks, naar de gelijknamige wijk die de gemeente op het voormalige Shell-terrein bij de Buikslotermeerweg ontwikkelt. Het is de bedoeling dat het een bedrijfsverzamelgebouw wordt.

Eerder op de dag ontstond een opstootje op het Beursplein, de plek in de hoofdstad waar Occupy is neergestreken met tentjes. De politie heeft vier Litouwers aangehouden die te veel hadden gedronken en ruzie hadden gekregen met mensen in het kamp. Drie mannen werden aangehouden voor verstoring van de openbare orde en een voor mishandeling, aldus de zegsvrouw van de politie.

Burgemeester Eberhard van der Laan gaf vrijdag aan dat hij wil dat het Beursplein per 1 december 'Occupy-vrij' is.


Update 20.37 uur
De actievoerders hebben aangegeven dat ze niet de Shelltoren Overhoeks gekraakt hebben, maar een nabijgelegen laboratorium van Shell. De organisatie van Occupy heeft gezegd deze actie niet door hen is ingegeven, maar dat het om een actie van andere individuen gaat.


Occupy Amsterdam kraakt Shell-toren (Foto: Novum)

Prijs voor Prosopagnosia op filmfestival Eindhoven

Prosopagnosia heeft zondagavond de Gouden Camera gewonnen in de categorie beste film. De prijs werd uitgereikt op het Eindhovens Film Festival (EFF), waar onafhankelijke filmproducties centraal staan.

Prosopagnosia, geregisseerd door Hugo Keijzer, gaat over een man die zijn beste vriendin levenloos aantreft. Hij heeft de dader in de ogen gekeken, maar kan daar weinig mee omdat hij lijdt aan prosopagnosia, ofwel gezichtsblindheid.

De keuze van de jury viel op Prosopagnosia, maar het publiek koos voor Candid, een tragikomedie over een regisseur van een programma met de verborgen camera die de realiteit uit het oog verliest.

Het EFF beleefde dit weekeinde zijn tweede editie. Het festival werd vorig jaar in het leven geroepen om onafhankelijke filmmakers in de schijnwerpers zetten. Naast de uitreiking van de Gouden Camera's vonden onder meer ook workshops plaats.

Trailer: Ouwehoeren

Op het IDFA festival van Amsterdam gaat deze maand de documentaire Ouwehoeren in première. In de documentaire volgen filmmakers Rob Schröder en Gabriëlle Provaas de tweeling Louise en Martine Fokkens.

Louise en Martine Fokkens zijn twee Amsterdamse hoeren van 69 jaar oud. De tweeling beoefent al 50 jaar het oudste beroep ter wereld. Op de website van De Pers verscheen onlangs nog een interview met de twee zussen.

Er is inmiddels een trailer voor de documentaire verschenen die hieronder bekeken kan worden.


De teaser voor Ouwehoeren.

Melancholia grootste kanshebber 'Europese Oscars'

Melancholia maakt kans op acht European Film Awards. Het sciencefictiondrama van Lars von Trier werd onder meer genomineerd in de categorieën beste film en beste regisseur. Dat heeft de organisatie zondag bekendgemaakt.

In de Deense productie Melancholia, met Kirsten Dunst in de hoofdrol, worden twee zussen gevolgd terwijl de aarde op ramkoers ligt met een andere planeet. De film neemt het in de categorie beste film op tegen het Franse The Artist, het Deense Hævnen, het Finse Le Havre, het Belgisch-Frans-Italiaanse Le Gamin au Vélo en Het Britse The King's Speech, de grote winnaar van de laatste Oscaruitreiking.

De Nederlandse film Tirza werd opgenomen in de voorselectie van de categorie beste film, maar heeft de laatste zes niet gehaald. Nederlandse inbreng is wel terug te vinden in de categorie beste documentaire, met De Stand van de Sterren van Leonard Retel Helmrich. De Nederlands-Belgische film Adem is genomineerd voor een Discovery Award voor beste debuutfilm.

De 2500 leden van de European Film Academy bepalen uiteindelijk wie de winnaars worden. De European Film Awards worden op 3 december in Berlijn uitgereikt.

De Boer blijft vertrouwen in blunderende Vermeer

De doelman van Ajax, Kenneth Vermeer, staat over twee weken gewoon weer onder de lat. Trainer Frank de Boer heeft nog altijd vertrouwen in de doelman. 

Tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht kon de thuisploeg twee keer profiteren van een fout van Vermeer. Afgelopen zomer kwam Jasper Cillessen over van N.E.C., maar De Boer ziet nog geen reden om hem in te zetten. "Het was niet de dag van Kenneth", zei De Boer. "Maar Kenneth heeft het de laatste weken erg goed gedaan. Volgende keer speelt hij gewoon weer."

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax eindigde in 6-4. Op zaterdag 19 november neemt Ajax het thuis op tegen NAC Breda. 

Mutai wint marathon New York in parcoursrecord

Geoffrey Mutai is de winnaar geworden van de marathon van New York. De keniaan won in een parcoursrecord van 2:05.06. het oude record stond sinds 2001 met 2.07.43 op naam van de Ethiopiër Tesfaye Jifar.

Mutai bleef in New York zijn landgenoot Emmanuel Mutai en de Ethiopiër Tsegaye Kedebe voor. De zege voor Mutai is geen verrassing. Eerder dit jaar liet hij zijn kwaliteiten al zien door de marathon van Boston te winnen in de snelste tijd ooit, 2:03.02. Door de opzet van Boston (met onder meer een aflopend parcours) was die tijd echter niet geldig als wereldrecord.

Noodweer teistert Zuid-Europa

In Zuid-Europa veroorzaakt hevig noodweer veel slachtoffers en schade. In Italië vielen de afgelopen week door hevige regenval minstens 20 doden. Zes van hen vielen sinds vrijdag in de stad Genua. Zondag overleed een man in de omgeving van Napels doordat er een boom op zijn auto viel. Ook zijn door het weer al een aantal Italiaanse voetbalwedstrijden in de Serie A afgelast.

Ook het zuiden van Frankrijk kampt met zware regenval en overstromingen. Dit weekeinde zijn ongeveer 600 mensen geëvacueerd in het kustgebied in het zuidoosten en in de Alpen. Zeker een persoon is om het leven gekomen. Het lichaam van de 51-jarige man werd in het departement Herault gevonden, nadat hij door het water was meegesleurd. Op tal van plekken zijn rivieren buiten hun oevers getreden en huizen en straten ondergelopen.

De problemen zijn nog niet voorbij. Meteorologen waarschuwen voor een tropische storm boven de Middellandse Zee. De weermodellen voorspellen voor zondagavond en in de nacht van zondag op maandag windsnelheden boven de 100 kilometer per uur in vooral het zuiden van Frankrijk en het oosten van Spanje.

Wereldkampioen flipperen wint Dutch Pinball Open

Daniele Celestino Accari is zondagmiddag Nederlands kampioen flipperen geworden. De Italiaan werd eerder dit jaar wereldkampioen en won overtuigend van Erwin Deutschlander uit Duitsland. Het is voor de tweede keer dat een buitenlandse speler het NK flipperen won.

Het veertiende Dutch Pinball Open werd dit weekend afgewerkt in Gouda. "Het was een zinderde finale die werd gespeeld op de Dirty Harry flipperkast en the White Water", zegt een woordvoerder van de Nederlandse Flippervereniging. "Accari heeft kennis van de kasten, bezit over stalen zenuwen en heeft ook nog tactisch inzicht."

Naast Italianen waren ook spelers uit België, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Finland, Polen, Ierland, Noord-Ierland, Oostenrijk, Italië en de Verenigde Staten naar Nederland afgereisd.

Helen de Haan uit Hoorn won bij de dames en Joeri van de Sande uit Dordrecht was de beste bij de kinderwedstrijd.

'Nederlands' toppaard Hickstead overleden

De befaamde hengst Hickstead is vandaag bij Wereldbekerwedstrijden in Verona plotseling overleden. Het in Nederland gefokte paard zakte vlak nadat hij vandaag de arena had verlaten in elkaar en bezweek vermoedelijk aan een hartaanval.

De Canadese springruiter Eric Lamaze werd met Hickstead in 2008 Olympisch kampioen en won vele Grote Prijzen met het dier. Hickstead werd in 1996 geboren in de Brabantse plaats Maren-Kessel in de stal van Jan van Schijndel. De wedstrijd werd na het voorval gestaakt.

De Nederlandse springruiter Gerco Schröder, die vlak na Lamaze de ring in moest, maakte het van zeer nabij mee. "Opeens was er veel commotie en zag ik Hickstead op het zand in de piste liggen. Ik ben weer naar buiten gereden en heb afgewacht", aldus de ruiter. "De groom, Eric zelf, de organisatie, maar ook alle ruiters zijn geheel van slag."

[Bundesliga] Schalke 04 verspeelt punten

Schalke 04 heeft zondag in de Bundesliga met 2-2 gelijkgespeeld tegen Hannover 96. De ploeg van trainer Huub Stevens heeft hiermee twee punten verspeeld.

Topscorer Klaas-Jan Huntelaar speelde niet mee vanwege een gebroken neus. De 21-jarige Fin Teemu Pukki, de vervanger van Huntelaar, maakte in het duel de openingstreffer en de gelijkmaker. Voor Pukki was dit zijn debuut in het basisteam van Stevens. 

Na twaalf duels staat Schalke 04 nu op de vijfde plaats. Hannover 96 staat zesde. 

[Serie A] Udinese dankzij zege nieuwe koploper in Italië

Udinese heeft zondag de koppositie veroverd in de Serie A. De ploeg van Francesco Guidolin was in eigen huis met 2-1 te sterk voor Siena. Dusan Basta en Antonio Di Natale scoorden namens Udinese dat door de zege Juventus passeert op de ranglijst. De wedstrijd van de club uit Turijn werd zondag afgelast.

Ook Lazio klom over Juventus heen. De Romeinen boekten in eigen huis een minimale zege op Parma: 1-0. Giuseppe Sculli produceerde zes minuten voor tijd de enige treffer van het duel. Lazio heeft na tien speelronden 21 punten, maar moet Udinese voor zich dulden op basis van het doelsaldo.

AC Milan pakte in eigen huis drie punten tegen Catania. Zlatan Ibrahimovic en Robinho hadden Milan voor rust op 2-0 gezet. Na de theepauze scoorde Clarence Seedorf, met behulp van Catania-middenvelder Francesco Lodi, de 3-0. Verdediger Gianluca Zambrotta bepaalde twintig minuten voor tijd de eindstand op 4-0. Milan is door de overwinning nu derde in de Serie A.

Juventus kwam dit weekend niet in actie. De Oude Dame zag het uitduel met Napoli afgelast worden door noodweer. Vrijdag kon de wedstrijd tussen Inter en Genoa eveneens geen doorgang vinden door de slechte weersomstandigheden.

Uitslagen Eredivisie speelronde 12

Dit weekend stond in de Eredivisie de twaalfde speelronde op het programma. De top drie wist dit weekend geen fouten te maken, waardoor de stand bovenin hetzelfde blijft. Het spectaculairste duel was die tussen FC Utrecht en Ajax, dat eindigde is 6-4. Hieronder vind je een overzicht van het weekend.

FC Utrecht heeft in een spectaculair duel van Ajax gewonnen. De Utrechters wonnen in eigen stadion met 6-4 van de Amsterdammers, die bij rust nog een voorsprong van 3-2 hadden.

Ajax kwam op voorsprong door een goal van de vroege invaller Boelykin, maar tien minuten later had Utrecht via Asare en Duplan een voorsprong genomen. Nog voor rust nam de landskampioen alsnog een voorsprong door nog een goal van Boelykin en Ooijer, die ook vroeg was ingevallen.

In de eerste tien minuten na rust draaide Utrecht het duel volledig om. Door goals van Asare, Bovenberg en Mulenga namen ze een 5-3 voorsprong. Ajax deed nog wat terug via Eriksen, maar Kali schoot ver in blessuretijd de 6-4 achter een matig keepende Vermeer.

De degradatiewedstrijd tussen VVV-Venlo en Excelsior heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel tussen de nummer 17 en 18 van de Eredivisie eindigde in 0-0.

VVV-Venlo was de betere ploeg in de eigen Koel, maar kwam in de eerste helft niet verder dan schoten uit de tweede lijn en een vrije trap van Molhoek. Ook na rust waren de Limburgers sterker, maar de grootste kans was nog wel voor Excelsior toen Vorthoren de paal raakte.



Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
VVV-Venlo Excelsior 0-0
NAC Breda Vitesse 1-0
Roda JC Kerkrade sc Heerenveen 1-2
RKC Waalwijk FC Groningen 1-1
Feyenoord N.E.C. Nijmegen 0-1
FC Utrecht Ajax 6-4
FC Twente De Graafschap 4-0
AZ ADO Den Haag 3-0
PSV Heracles Almelo 4-1


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 AZ 12 10 1 1 31 28-8
2 FC Twente 12 7 4 1 25 32-12
3 PSV 12 7 4 1 25 33-14
4 Vitesse 12 6 3 3 21 18-12
5 Ajax 12 5 5 2 20 32-20
6 sc Heerenveen 12 5 5 2 20 25-19
7 FC Groningen 12 5 3 4 18 22-18
8 Feyenoord 12 5 3 4 18 21-17
9 Heracles Almelo 12 4 4 4 16 18-18
10 NAC Breda 12 5 1 6 16 18-19
11 FC Utrecht 12 4 3 5 15 22-22
12 RKC Waalwijk 12 4 2 6 14 12-19
13 N.E.C. Nijmegen 12 4 1 7 13 11-17
14 ADO Den Haag 12 4 1 7 13 14-24
15 Roda JC Kerkrade 12 4 0 8 12 15-33
16 De Graafschap 12 2 3 7 9 11-26
17 VVV Venlo 12 1 4 7 7 12-29
18 Excelsior 12 1 3 8 6 7-24


Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Honderden Serviërs betogen tegen asielzoekers

Honderden mensen hebben zondag in Banja Koviljaca geprotesteerd tegen de grote aantallen asielzoekers uit Afrika en het Midden-Oosten die de afgelopen tijd in het dorp in het westen van Servië zijn aangekomen.

In Banja Koviljaca staat een van de twee asielzoekerscentra die Servië telt. Het is er overvol. Niet alleen asielzoekers, maar ook illegale immigranten die via het land West-Europa proberen te bereiken, huren kamers in het dorp of slapen in kelders en garages.

De inwoners van het dorp eisen dat de regering het probleem aanpakt. Volgens de betogers kan het dorp, dat ligt aan de grens met Bosnië, de enorme toestroom niet aan en kunnen de migranten nergens worden ondergebracht.

De betoging verliep zonder problemen.

Ethiopische Dado wint marathon New York

Firehiwot Dado heeft de marathon van New York bij de vrouwen gewonnen. De Ethiopische kwam na 2 uur, 23 minuten en 15 seconden over de streep. Haar Ethiopische landgenote Buzunesh Deba kwam als tweede over de streep. Als derde finishte de Keniaanse favoriete Mary Keitany. 

Voor de 27-jarige Dado was dit haar eerste marathon in New York, wat een van de meest toonaangevende marathons is. Dabo won eerder dit jaar al de marathon van Rome, waar ze finishte na een tijd van 2 uur, 24 minuten en 13 seconden. 

De Keniaanse Keitany had aanvankelijk flink afstand genomen. Na 24 kilometer had ze ruim twee minuten voorsprong op de rest, maar in de slotfase verspeelde ze haar zege. Ze klapte aan het einde in elkaar. 

Recherchetop politie Twente stapt op

De recherchetop van de regiopolitie Twente is opgestapt. Beide functionarissen hebben vorige week hun functie neergelegd na meningsverschillen, zo heeft de politie Twente dit weekeinde bevestigd.

Het gaat om de hoogste baas van de recherche Antoinette Geerts, directeur van de divisie Informatie en Recherche en haar tweede man Bertus Hollink, chef van de unit Regionaal Tactische Recherche. Er was onvoldoende draagvlak om samen verder te gaan, aldus de politie, die geen andere mededelingen wil doen over de aard van de meningsverschillen.

Tsjechië wint Fed Cuptitel in Moskou

Tsjechië heeft zondagmiddag in Moskou de Fed Cup gewonnen. In het beslissende dubbelspel versloegen Lucie Hradecka en Kveta Peschke de Russische thuisspeelsters Maria Kirilenko en Elena Vesnina met 6-4, 6-2. De eindstand kwam daarmee op 3-2. Het is voor het eerst in de historie dat Tsjechië de Fed Cup wint.

Eerder op de dag had Petra Kvitova, die vorige week al de WTA Championships won, Tsjechië op een 2-1 voorsprong gezet. Anastasia Pavlyuchenkova trok de stand dankzij een 6-2, 6-4 zege op Lucie Safarova weer gelijk. In het dubbelspel beschikten de Tsjechen echter over de langste adem.

Tsjechië, dat in het verleden als Tsjecho-Slowakije wel vijf keer de Fed Cup won, volgt Italië op. Dat land was de laatste twee jaar de sterkste.


Tsjechië wint Fed Cuptitel in Moskou (Foto: Novum)

Hockeyer Weusthof topscorer aller tijden

Hockeyer Roderick Weusthof is sinds vandaag topscorer aller tijden van de Nederlandse hoofdklasse. De 29-jarige international van Rotterdam scoorde vandaag drie keer in de met 7-1 gewonnen wedstrijd tegen Schaerweijde.

Weusthof bracht daarmee zijn totaal 279 doelpunten, waarmee hij het record van Floris-Jan Bovelander verbrak. "Toen we zo snel die strafcorner kregen, dacht ik onmiddellijk: 'dit is mijn moment'. Ik besloot de bal zo hard mogelijk in de hoek te pushen. Dat lukte ook nog, waardoor het record van Bovelander direct was verbroken. Ik vind het een mooie mijlpaal. Daar heb ik toch al die jaren keihard voor getraind", liet Weusthof op Radio Rijnmond weten.

Dit jaar wil Weusthof nog presteren in de Hoofdklasse en de Euro Hockey League, waaarna hij zijn carrière wil afsluiten op de Olympische Spelen. "Maar mijn echte hoogtepunt komt in maart. Dan word ik voor de eerste keer vader. Ja, ook buiten het hockey ben ik productief, haha."

Uitslag PSV - Heracles Almelo

Vandaag stond in de Eredivisie om 16:30 uur het duel tussen PSV en Heracles Almelo op het programma. De thuisclub was in Eindhoven uiteindelijk met 4-1 te sterk voor de Heraclieden.

PSV

4 - 1

Heracles Almelo

 49' Toivonen
58' Lens
63' Lens
89' Lens
   13' Van der Linden
 
 Gele kaart: Engelaar, Bouma, Manolev (PSV), Rienstra, Breukers (Heracles Almelo)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 32.900
Arbiter: Kuipers
Bijzonderheden: Wijnaldum (PSV) mist penaly (31)
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev
Marcelo
Bouma
Willems
Wijnaldum (Lens/46)
Toivonen
Engelaar (Ojo/66)
Labyad
Matavz (Vennegoor of Hesselink/87)
Mertens
  Pasveer
Breukers
Van der Linden
Rienstra
Looms (Te Wierik/67)
Quansah
Overtoom
Duarte
Douglas (Bruns/79)
Plet
Everton


Pasveer (Heracles) stopt strafschop van Wijnaldum (PSV) (Foto: Pro Shots)


Marcelo (PSV) in duel met Plet (Heracles) (Foto: Pro Shots)

'Nederlandse op Mallorca gepakt voor chequefraude'

Een 37-jarige Nederlandse vrouw is aangehouden op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca voor het innen van tienduizenden euro's met valse reischeques. Dat melden Spaanse media.

De vrouw kreeg de valse cheques opgestuurd van een criminele bende uit Nigeria. Vervolgens inde zij de cheques bij een bank in de plaats Alcudia op Mallorca, maakte een deel van het geld over naar de bendeleden en hield zelf een percentage.

Met de fraude haalde zij in ieder geval 27 duizend euro op, schat de Guardia Civil. In haar huis werden 38 valse cheques gevonden ter waarde van negentienduizend euro.

Twee kinderen zwaargewond bij ongeluk A20

Bij een ongeluk op de A20 bij Rotterdam hebben twee kinderen zondagmiddag ernstig letsel opgelopen. De kinderen van 9 en 12 jaar zijn zwaargewond naar een ziekenhuis vervoerd. De brandweer heeft de bestuurder uit zijn voertuig bevrijd. Hij is met rugletsel naar een ziekenhuis gebracht, meldt het KLPD.

De botsing vond rond 17.00 uur plaats bij knooppunt Terbregseplein, waar een file stond. Het verkeer wordt omgeleid via de A16. De A20 wordt naar verwachting rond 19.00 weer vrijgegeven.

Negen gewonden bij knokpartij in Rotterdamse disco

In de Rotterdamse uitgaansgelegenheid Maassilo zijn zondagochtend negen mensen gewond geraakt, van wie er zes met snijwonden naar ziekenhuizen zijn gebracht. Een van hen had een slagaderlijke bloeding.

Twee groepen van in totaal vijftig tot zestig feestgangers raakten slaags. Tijdens de knokpartij werd met glas gegooid.

De vechtpartij in de disco bij de Maashaven ontstond rond 03.30 uur. Beveiligers probeerden de vechtende menigte uit elkaar te halen, maar schakelden de politie in toen de situatie voor hen onhoudbaar werd. Tegen 04.00 uur was de rel gesust, hoewel de sfeer buiten nog enige tijd onrustig bleef.

De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen.

Hetzelfde rondje

Rechtdoor, een bocht van 180 graden naar links, weer rechtdoor, wel even van baan wisselen (dat schijnt best belangrijk te zijn), nog een bocht van 180 graden naar links en weer rechtdoor. Enzovoort, enzovoort. Steeds maar weer hetzelfde rondje over het ijs. Zo denken sommige mensen over schaatsen. Zij hebben afgelopen weekend vast niet gekeken naar het NK Afstanden in Thialf, Heerenveen. Ik wel, en ik heb genoten.

[NK] De Jong kampioen op 10 kilometer

Bob de Jong heeft voor de zesde keer in zijn carrière de Nederlandse titel op de 10.000 meter gepakt. De rijder uit de BAM-ploeg was de enige schaatser die bij de nationale afstandskampioenschappen onder de dertien minuten bleef. De winnaar van de 5.000 meter Jorrit Bergsma werd tweede, voor Sven Kramer.

Kramer moest al vroeg aan de bak en liet zien dat hij goed op de weg terug is. De TVM-rijder reed een goede race tegen Douwe de Vries die zelfs even onderdoor kwam en bleef de marathonrijder met een tijd van 13:09,96 ruim twee seconden voor. Na de laatste dweil kwamen de toppers in actie. Bergsma was de eerste die onder de tijd van Kramer dook en met 13:00,45 maar net boven de dertienminutengrens bleef. In de laatste rit liet De Jong zich niet meer verrassen en reed met 12:57,29 op de 10.000 meter de vierde tijd ooit in Thialf.

Uitslag

# Schaatser Tijd
1 Bob de Jong 12.57,29
2 Jorrit Bergsma 13.00,45
3 Sven Kramer 13.09,96
4 Douwe de Vries 13.12,03
5 Jan Blokhuijsen 13.15,14
6 Bob de Vries 13.15,38
7 Rob Hadders 13.19,91
8 Wouter Olde Heuvel 13.21,72


Bob de Jong viert zijn zege op de 10.000 meter (Foto: Pro Shots)

Celtic herovert tweede plek in Scottish Premier League

In de Schotse voetbalcompetitie heeft Celtic zondag de tweede plaats heroverd. In de uitwedstrijd tegen Motherwell wist de ploeg met 2-1 te winnen en hierdoor wisten ze Motherwell voorbij te gaan op de ranglijst. Gary Hooper maakte tien minuten voor tijd het beslissende doelpunt. 

Zowel Celtic als Motherwell hebben 26 punten, maar Celtic wist deze punten te behalen met een wedstrijd minder en staat daardoor boven Motherwell. Beide clubs staat 12 punten achter op koploper Glasgow Rangers. Zaterdag boekte deze titelverdediger de twaalde zege in veertien wedstrijden. Ze versloegen Dundee United met 3-1.

Zwitsers willen minimumloon van 18 euro per uur

Het minimumloon in Zwitserland zou wel eens naar 22 Zwitserse franc (achttien euro) per uur kunnen gaan. Zwitserse vakbonden zeggen genoeg handtekeningen te hebben verzameld om een referendum over de kwestie af te dwingen.

Meer dan 120 duizend mensen hebben een petitie ondertekend over het minimumloon, aldus de vakbondsfederatie SGB. Zelfs als alle ongeldige namen van de lijst zijn verwijderd blijven er dan zeer waarschijnlijk meer handtekeningen over dan de honderdduizend die vereist zijn voor het aanvragen van een referendum.

Als de wens van de bonden werkelijkheid wordt gaan Zwitsers met een 42-urige werkweek bijna drieduizend euro per maand verdienen. Dat is tweemaal zoveel als het minimumloon in bijvoorbeeld Nederland of Frankrijk.

Ook Van der Haar Europees kampioen veldrijden

Nederland heeft bij het Europees kampioenschap veldrijden alle gouden medailles opgeëist. Na Daphny van den Brand (vrouwen) en Mathieu van der Poel (junioren) wist ook Lars van der Haar (beloften) de Europese titel op te eisen.

Bij de beloften was zelfs het gehele podium Oranje gekleurd, aangezien Mike Teunissen tweede werd en Stan Godrie derde. Van der Haar pakte eerder dit jaar al de wereldtitel.

Vijfde eindzege Federer in Basel

Roger Federer heeft zijn tweede toernooizege van 2011 geboekt. De Zwitser was tijdens het ATP-toernooi van Basel in de finale te sterk voor Kei Nishikori. De Japanner, die gisteren Novak Djokovic versloeg, kon geen potten breken in de finale en verloor met 6-1 en 6-3 van de Zwitser.

Voor Federer was het alweer de vijfde eindzege in Basel. Eerder won hij het toernooi in 2006, 2007, 2008 en 2010. Daarnaast stond hij ook nog drie keer in de finale van het toernooi.

'Slecht seizoen Koefnoen eindigt meesterlijk'

Koefnoen heeft een slecht seizoen gehad, maar sloot zaterdag met de laatste aflevering goed af. Dit zegt Volkskrant-recensent Jean-Pierre Geelen over het satirische AVRO-programma. "Ja, potver: #Koefnoen eindelijk meesterlijk, is 'het seizoen' al weer voorbij", twittert de tv-kenner.

Tv-recensent Menno Woudt laat zich ook kritisch uit over Koefnoen: "Niet elke aflevering was even leuk omdat niet elk filmpje even geslaagd was. Sommige sketches duurden véél te lang. (Comedy)schrijven is schrappen! Ook waren de tussenstukjes met Paul Groot en Owen Schumacher vaak een beetje flauw, wat extra pijnlijk werd door het schaapachtige gelach van het publiek tien seconden na de grap."

Kijkers konden Koefnoen ook steeds slechter vinden, waarbij de meeste uitzendingen zelden boven een het matige aantal van 800.000 stegen, in tegenstelling tot eerdere seizoenen.

Toch waren er volgens de tv-kenner nog positieve punten te vinden aan het tiende seizoen van Koefnoen: "De Rapservice was elke week raak, happy single Ipie was even aandoenlijk als altijd, de imitatie van Rick Nieman was bijzonder treffend en ook de miniserie Hardkoor was bijzonder vermakelijk, mede door de gastrollen van Jack Wouterse en Arjan Ederveen. Vermakelijk, maar niet zoveel meer."

Woudt is het met Geelen eens dat het beste voor het laatst bewaard is: "Het beste was waarschijnlijk voor het laatst bewaard. Koefnoen heeft afgelopen seizoen geleden onder de concurrentie van Ik Hou Van Holland. Tijd dus voor een parodie. En hoe! Het hoogtepunt van Koefnoen dit seizoen: CDA-prominenten Maxime Verhagen, Henk Bleker, Ad Koppejan en Kathleen Ferrier waren bij Linda de Mol te gast en kwamen gedurende de aflevering steeds terug met hilarische spelletjes en een hoop gedoe onderling. Het was ijzersterk en constant grappig."


'Slecht seizoen Koefnoen eindigt meesterlijk'

Tieners taseren Limburger

Een 39-jarige man uit Eijsden heeft vrijdagavond een taser tegen zijn hoofd gekregen. De twee daders van ongeveer 14 jaar gingen er daarna vandoor. Bij de mishandeling is niets buitgemaakt, laat de Limburgse politie weten.

De man liep rond 21.15 uur over de Loenen, kreeg een stroomstoot tegen zijn hoofd en viel. Toen hij even later opstond, kon hij de weggerende jongens niet meer traceren.

De twee jongens droegen een sjaal over hun mond en een capuchon. Buurtonderzoek heeft niets opgeleverd, de politie is op zoek naar getuigen.

Uitslagen Eredivisie (06/11/2011)

Om 14.30 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen en karakteristieken van deze duels.

FC Twente

4 - 0

De Graafschap

 40' Wisgerhof
 60' De Jong
 62' John
 85' Fer
   
 
 Gele kaart: , Rose, (De Graafschap)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 29.500
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Michailov
Rosales
Wisgerhof
Douglas
Tiendalli
Brama
Chadli
Landzaat (Janssen/73)
Bajrami (Fer/64)
De Jong
John (Gouriye/82)
  De Winter
Evers
Wormgoor
Meijer
v.d.Pavert
De Leeuw
Rose
El Hassnaoui
Kujala
Sreckovic (Fränkel/63)
Poepon


FC Twente speler Peter Wisgerhof na de 1-0. (Foto: Pro Shots)

AZ

3 - 0

ADO Den Haag

 11' Holman
 64' Maher
 83' Altidore
   
 
 Gele kaart: Elm, Wernbloem, (AZ), Immers, Morec, Toornstra, (ADO Den Haag)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.222
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Esteban
Reijnen
Moisander
Klavan
S.Poulsen
Wernbloom
Maher
Elm
Beerens
Altidore (Benschop/86)
Holman (Ortíz/76)
  Coutinho
Ammi
Mörec
Horváth
Kum (Luk ík/86)
Immers
Radosavljevic
Toornstra
W.Verhoek (Elbers/82)
J.Verhoek (Vicento/74)
Chery


AZ speler Jozy Altidore (l) in duel met ADO Den Haag Speler Mitja Morec (r). (Foto: Pro Shots)

Pauwels verslaat Stybar in Ronse

Kevin Pauwels heeft ook de tweede wedstrijd in strijd om de Gazet-van-Antwerpen-trofee gewonnen. De Belg versloeg in Ronse wereldkampioen Zdenek Stybar in een sprint met zijn tweeën. De derde plaats was voor Niels Albert, die op twintig seconden binnenkwam.

Halverwege de wedstrijd gingen Pauwels en Stybar ervandoor op het snelle parcours en werden niet meer bijgehaald door de overige deelnemers. In de sprint bleek Pauwels net te sterk voor de Tsjech. Tijs van Amerongen was op de elfde plaats de beste Nederlander.

Spanning terug in Fed Cup-finale

De finale tussen Rusland en Tsjechië in de Fed Cup wordt beslist in het dubbelspel. Anastasia Pavluchenkova bracht de stand op 2-2 door in de vierde wedstrijd te winnen van de Tsjechische Safarova. 

De Russische won de partij met 6-2 6-4. Hiermee is de stand tussen beide landen gelijkgetrokken naar een 2-2. Kopvrouw Petra Kvitova bracht Tsjechië zondag al voor een tweede keer op voorsprong door van Kuznetsova te winnen. Vrijdag won ze ook haar eerste enkelpartij.

Het dubbelspel moet de finale van de Fed Cup tussen de Rusland en Tsjechië beslissen. 

Aankomende wedstrijden Oranje wellicht zonder Boerrigter

Er bestaat een mogelijkheid dat Derk Boerrigter de komende anderhalve week niet zal kunnen spelen met het Nederlandse elftal. Oranje speelt 11 november tegen Zwitserland en 15 november tegen Duitsland.

De Ajacied moest zich vanwege een rugblessure zondag tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht laten vervangen door Ebecilio. "Hij kon niet meer verder", zei trainer Frank de Boer. "Maar misschien kan een goede kraker hem snel van de pijn verlossen. Dat is even afwachten."

Benicio Del Toro mogelijk in Star Trek 2

Benicio Del Toro speelt mogelijk een rol in de film Star Trek 2. Dit maakte de Variety afgelopen weekend bekend.

De film van regisseur J.J. Abrams was op het gebied van casting bijna rond. De rol van mysterieuze vijand was nog niet ingevuld, maar volgens bronnen van de website is hiervoor acteur Del Toro benaderd. Insiders zeggen dat Del Toro al een ontmoeting met Abrams heeft gehad maar, om de rol geheim te houden, weet hij nog niet precies waar het om gaat. Zowel Paramount Pictures als Skydance hebben nog niet gereageerd op de geruchten.

Star Trek 2 gaat naar verwachting begin 2012 in productie. J.J. Abrams keert terug op de regiestoel. Het script is geschreven door Alex Kurtzman, Roberto Orci en Damon Londehof, die samen met Bryan Burk en David Ellison in de productiekamer zijn te vinden.

Benicio

Bos: Hypotheekschuld remt economie

De enorme Nederlandse hypotheekschuld van 645 miljard euro (104 procent van het Nederlandse bruto binnenlands product) remt de economische groei af. Dit zei voormalig minister van Financiën Wouter Bos zondag in het discussieprogramma Buitenhof.

Volgens de oud-PvdA-leider verdringt de grote hypotheekmarkt bedrijven. "Omdat er zo enorm veel vraag is op de Nederlandse kredietmarkt naar kredieten die nodig zijn voor hypotheken is het bijvoorbeeld voor bedrijven veel moeilijker om aan kredieten te komen, dus ook op die manier remt het de economische groei af", aldus Bos.

De conclusie van Bos is teleurstellend nieuws voor het kabinet VVD-CDA, die juist graag de economie wil stimuleren. Bos zei tevens dat aflossingsvrije hypotheken grote risico's met zich meedragen.

[Serie A] Noodweer blokkeert Napoli - Juventus

Het Serie A-duel tussen Napoli en koploper Juventus is afgelast. Noodweer is, net als bij Genoa - Inter de boosdoener. Dat heeft de gemeente Napels vanochtend bepaald. Het is te gevaarlijk om met dit slechte weer te spelen, besloot de gemeente vanochtend in een vergadering. De wedstrijd stond gepland voor zondagavond 20:45 uur. 

Juventus gaat met negentien punten aan kop in de Serie A, maar door de afgelasting hebben AC Milan, Udinese en Lazio de kans om de Oude Dame zondag te passeren op de ranglijst. AC Milan treft Catania, Lazio ontvangt Parma en Udinese krijgt Siena op bezoek. Napoli staat zesde op de ranglijst, met veertien punten.

Juventus verloor dit seizoen nog geen competitiewedstrijd. Vorige week werd Inter in Milaan met 2-1 opzij gezet en een week eerder was de club Fiorentina met dezelfde cijfers de baas.

Zoon Alicia Keys toont nu al muzikaal talent

Het lijkt erop dat de zoon van Alicia Keys in de voetsporen van zijn moeder treedt. De zangeres en haar echtgenoot, producer Swizz Beatz, werden een jaar geleden ouders van Egypt Daoud Dean, die het muzikale talent van zijn ouders lijkt te hebben geërfd.

"Hij zit al achter het drumstel en speelt op de piano", zegt Swizz Beatz tegen het Amerikaanse tijdschrift People. "Wanneer Alicia bezig is op de piano komt hij binnen en voegt zomaar een paar noten toe. Het is erg leuk."

Keys hoopt bovenal dat haar zoon later veel van de wereld ziet en in aanraking komt met 'andere culturen, mensen en festiviteiten'. "Ik denk dat je daardoor ruimdenkend wordt", zegt ze.

De 30-jarige zangeres en de 33-jarige producer trouwden in juli vorig jaar. Hun zoon Egypt Daoud Dean kwam drie maanden later ter wereld.

'Lionhead zat letterlijk op haar knieën'

James Duncan, voormalig Lionhead-artiest (Fable 2, Fable 3), heeft een boekje opengedaan over zijn ex-werkgever. Hij vertelde dat de studio letterlijk op haar knieën zat voor de overname door Microsoft in 2006. In een interview met Eurogamer vertelde hij het een en ander over de overname.

"Literally the day I started Microsoft said we're buying you. It was a big time, a lot of upheaval in the company. When you're bought by Microsoft it's quite a big deal. Lionhead was on its knees. They desperately needed help, let's put it that way. So really, when Microsoft came along it was jubilation. A lot of people were taking sighs of relief that Microsoft had come in as the savior."

"Things were difficult at the time, let's put it that way. Certainly when Microsoft came in with the offer it was good for Lionhead because they needed maybe a stronger hand to come in and help them out at the time."

Ondanks de lastige omstandigheden waar de studio mee te kampen had voor de overname was studiohoofd Peter Molyneux het licht in de duisternis, aldus Duncan. Hij vindt dat de industrie meer mensen nodig heeft zoals Peter.

"The thing you can never take away from the guy is he is a fantastic speaker and a great motivator, somebody who can gee the troops up, come in with an idea or something and really sell that idea and project it outwardly to guys like you. That's an enormous advantage for any company. You need that. Companies live and die on advertising or just getting the presence out to other people so they know they exist. In that respect Peter Molyneux is absolutely grade A one solid gold."

"He's the sort of person you'd rather want than not. The industry needs people like that. It's great to have these kind of people because it just generates interest, and that's so important. You can have the best game in the world but if you don't have the promotion you're dead in the water. Equally, you can have the worst game in the world and have fantastic promotion and have a million seller."

"With Mr Molyneux, it's gold dust to have that kind of thing. It's sound-bite galore. He's absolutely fantastic for you. Anything the guy says, whether it's rubbish or not, you'll print it and in a way it's just generating further hits for Lionhead and for the game and just publicity."

"No publicity is bad publicity is how the saying goes, and it's true. He's an asset."

Duncans eigen studio, RedBreast Studios, is op dit moment werkzaam aan een iPhone- en iPad-game: een hommage aan klassiekers als Elite, Tie Fighter, Red Baron en Secret Weapons of the Luftwaffe.

World Team Cup tafeltennis opnieuw voor China

In het Duitse Magdeburg hebben de Chinese tafeltennissters vandaag voor de zevende keer de World Team Cup gewonnen. Li Ciaocia, Guo Yan en Guo Tue brachten China het succes. 

Japan verloor in de finale van China, waar de vrouwen met 3-0 te sterk waren. Afgelopen vrijdag werd Nederland door het Chinese team uitgeschakeld. Oranje verloor eveneens met 3-0. 

Door de finale te winnen, gaat China ervandoor met het prijzengeld van 203.000 euro.

[MotoGP] Uitslag race Valencia

Casey Stoner heeft op Valencia de slotrace van het MotoGP-seizoen gewonnen. De Australiër, die eerder al wereldkampioen werd, wist in de slotfase Ben Spies vijftien duizendste voor te blijven. De derde plaats was voor de Italiaan Andrea Dovizioso.

Stoner bouwde gedurende de race een ruime voorsprong op, maar op het moment dat het begon te regenen zag hij Spies steeds dichterbij komen. Twee ronden voor het eind nam de Amerikaan de leiding over en behield deze tot de laatste bocht. Stoner kwam echter beter uit die bocht en wist Spies op de streep te verschalken.

[NK] Groothuis: "Gaaf om de 1.500 te winnen"

Stefan Groothuis pakte vandaag voor het eerst in zijn carriere een Nederlandse titel op de 1.500 meter. De 29-jarige schaatser van Control werd eerder al twee keer derde, maar wist nooit de titel te behalen. Uiteraard was Groothuis erg tevreden met zijn zege.

"Gaaf", aldus Groothuis tegen de NOS. "Te gek om ook eens de 1.500 te winnen, nadat ik de 1.000 al een paar keer had gewonnen. Met deze tijd ga ik op de World Cup nog niet winnen. Dan moet ik wel in de 1.45 gaan rijden, maar dat maakt niet uit. Ik ben blij dat ik het NK win en meestal groei ik daarna nog wel wat door."

'Aankoop van Twisted Pixel was win-win'

In een interview met Gamasutra heeft Twisted Pixels chief creative officer Josh Bear gezegd dat de overname door Microsoft een logische stap was voor beide partijen. Bear zei dat, onder de hoede van Microsoft, de studio in staat was om meer te maken dan alleen maar downloadbare titels. 

"We obviously have a great deal of love for downloadable XBLA releases, but I think what you will see from us in the future are just great games regardless of the distribution method."

"Maybe they will be XBLA, maybe they will be retail. I think it will just come down to the idea and what we want to do with it. Microsoft has been great about letting us fit in where we need to, which I think was shown with The Gunstringer which was originally XBLA, but turned into a retail title later in development."

Bear wist ook te melden dat er een mogelijkheid is dat de studio zich weer gaat richten op een The Gunslinger-like Kinect titel.

"Working with Kinect on The Gunstringer was a fun ride, and we are glad that it turned out as well as it did, especially with a short time frame and never having worked with the hardware before. As for future titles for Kinect, I think it will depend on the idea. If we have concepts that can only be done on the Kinect platform, or will be that much more fun without a controller, then I am sure we would jump at it.

"What we don't want to do is make something for Kinect just to make it, it has to make sense for the game. I think Microsoft understands that as well and wants to make sure Kinect experiences are vastly different than what you could do with a controller."

Waar de studio op dit moment mee bezig is wou Bear nog niet prijsgeven. Wel zei hij dat het in de komende maanden bekendgemaakt zou worden. We houden jullie op de hoogte.

'Luuk de Jong begeerd door Newcastle'

Newcastle United heeft belangstelling voor FC Twente-spits Luuk de Jong. Dat weet The Daily Mail. Eerder deden geruchten de ronde dat Liverpool de spits op de korrel had.

Een delegatie van Newcastle United zou De Jong dit seizoen al een aantal keer hebben bekeken. The Magpies hadden afgelopen seizoen nog geen langetermijnvervanger voor de naar Liverpool vertrokken Andy Carroll. Hij verliet Newcastle in januari voor 35 miljoen euro.

De Jong maakte dit seizoen zeven competitiedoelpunten in elf wedstrijden. Hij heeft inmiddels ook vier interlands op z'n naam staan, waarin hij één keer trefzeker was.

Luuk de Jong is bezig aan zijn derde seizoen in Enschede. Tot nog toe produceerde hij 21 treffers in 55 competitiewedstrijden. De Jong is pas net 21 jaar.

Politie haalt scooter van vluchtstrook

De politie heeft zondag bij Gouda een man aangehouden omdat hij met zijn elektrische scooter tegen het verkeer in over de vluchtstrook van de A12 reed. De 42-jarige man uit Bergschenhoek was met zijn busje zonder brandstof komen te staan en had daarom de scooter eruit gehaald om brandstof bij de volgende pomp te halen. Op de terugweg van de pomp werd hij gesnapt, meldt de politie.

In zijn auto zaten nog twee kinderen van 4 en 7 jaar. De man bleek te hebben geleerd van een eerdere fout. Vorig jaar kwam hij zeven kilometer verder op dezelfde snelweg ook zonder brandstof te staan, maar toen werd hij betrapt terwijl hij over de vluchtstrook liep. Deze keer was hij met de elektrische scooter beter voorbereid.

De politie bleek echter niet tevreden en maakte proces-verbaal op voor gevaarlijk gedrag in het verkeer.

Fallout:NV-dev vindt online pass een gimmick

De tweedehands markt is een "groot probleem" volgens vele publishers. Fallout:New Vegas-developer Obsidian komt met hun eigen kijk op de zaak en volgens hun is het effectiever om eerstehands spelers langer te vermaken met een game, dan een gimmicky online pas of een vergelijkbaar system in te voeren.

In een interview met GameSpot laat Feargus Urquhart weten dat ze vinden dat het belangrijk is om spelers vast te houden aan hun eerste kopie middels genoeg content. Zonder verkopers is er namelijk geen tweedehands markt.

"I think you have to go in and forget those gimmicks, and say, 'How do I make them want to keep the game on the shelf?' I think each genre has a way to do it. Battlefield and Call of Duty have it in multiplayer with maps, rankings, leveling up, and unlocks. There are different things, but the idea is making people feel, 'I want to keep on playing it.'

"With a role-playing game, it is the same thing. We come up with things to make players want to keep on playing it. By having a good and evil track, like Knights of the Old Republic II, I can play as a light or dark Jedi. I may play through as a light Jedi, but I know that I could play through as a dark Jedi. So I think, 'I'm gonna do that some day.' So I put it back on my shelf and I don't take it back to GameStop."

Urguhart voegde er aan toe dat het aanbieden van goede post-launch DLC ook een goede manier is om er voor te zorgen dat gamers hun kopietje niet inruilen voor een andere game.

"If I play Fallout: New Vegas for 50 hours, but there are all these other quests, and there's this whole other area I didn't go to, and online there are people talking about all these things that you could have done all these different ways, I'll feel like 'Wow, I could play this game again,' because there is all this stuff I didn't get."

"And knowing that, publishers announce DLC plans the day the game comes out. And now, as a player who hasn't experienced everything yet, I know there are these new stories, and I'm going to be able to level up my character and get better stuff, be more of a hero. The game is going to go back on my shelf, not back to GameStop."

De grote titels (o.a. Uncharted 3, FIFA 12, Battlefield 3) die deze november in de winkel liggen hebben vrijwel allemaal een online pass.

[NK] Tweede titel voor Keulstra

Pien Keulstra heeft haar tweede Nederlandse afstandstitel van het weekend behaald. De 18-jarige juniore wist na de 3.000 meter ook de 5.000 meter te winnen. Ze zette 7.12,55 neer en was daarmee Carlijn Achtereekte (7.15,31) en Annouk van der Weijden (7.15,89) te snel af.

Keulstra moest al in de eerste rit in actie komen en zag vervolgens al haar concurrenten de tanden stukbijten op de tijd. Ook Jorien Voorhuis, die vorig jaar werd gediskwalificeerd werd terwijl ze de snelste tijd had, redde het niet en greep zelfs naast een wereldbekerticket.

Uitslag 5.000 meter vrouwen

# Schaatster Tijd
1 Pien Keulstra 7.12,55
2 Carlijn Achtereekte +2,76
3 Annoukk van der Weijden +3,34
4 Janneke Ensing +4,35
5 Linda de Vries +6,18
6 Rixt Meijer +9,00
7 Yvonne Nauta +9,56
8 Joien Voorhuis +11,52

Ibrahimovic staat voor mijlpaal in Serie A

Met twee kopgoals vorige week tegen AS Roma heeft Zlatan Ibrahimovic een bijzondere mijlpaal in het zicht gekregen. De spits is nog twee goals verwijderd van de magische 100-grens.

Sinds zijn debuutseizoen (2004/2005) in Italië scoorde Ibrahimovic in de Serie A achtereenvolgens zestien, zeven, vijftien en 25 keer. In zijn eerste seizoen bij Milan kwam Ibra tot veertien treffers en met zijn vier goals in het huidige seizoen komt zijn Serie A-totaal op 98.

AC Milan krijgt zondagmiddag om 15.00 uur Catania op bezoek. De Rossoneri begonnen het seizoen slecht, maar zijn inmiddels opgeklommen tot de vierde plek. Lijstaanvoerder en rivaal Juventus heeft slecht twee punten meer en moet vanavond op bezoek bij Napoli. Udinese en Lazio zijn de clubs die ertussen staan.

[Moto2] Uitslag race Valencia

Michele Pirro heeft de grand prix van Valencia in de Moto2 op zijn naam geschreven. Het betekende een emotionele zege voor zijn team Gresini, dat tijdens de vorige grandprixweekend Marco Simoncelli verloor na een dodelijk ongeval.

Pirro reed een knappe inhaalrace en wist na 27 ronden Mika Kallio en Dominique Aegerter voor te blijven. Wereldkampioen Stefan Bradl was één van de vele rijders die in de lastige condities onderuit ging. De Duitser was echter voor het weekend al zeker van de wereldtitel, omdat zijn enig overgebleven concurrent Marc Marquez door een blessure niet in actie kon komen.

Albayrak gaf 12,9 miljoen uit aan inhuur managers

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft sinds 2004 bijna dertien miljoen euro uitgegeven aan extern ingehuurde directeuren en managers. Sommigen van hen verdienden meer dan de geschorste bestuursvoorzitter Nurten Albayrak, wier beloning riant boven de balkendenorm uitsteeg.

Dat blijkt uit een overzicht van het COA dat de NOS zondag online heeft gezet. De tabel komt uit een brief van Albayraks tijdelijke opvolger Harry Paul aan minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) en dateert van 11 oktober. Leers zei eerder dat Albayrak onjuiste informatie over haar salaris heeft gegeven.

Albayrak zwaaide sinds 2004 de scepter bij het COA. Tot haar schorsing werden 37 mensen ingehuurd als directeur of manager. In de meeste gevallen was dit voor één of twee jaar, maar één adviseur werd zeven jaar ingehuurd. Het COA gaf hier ruim twee miljoen euro aan uit. In 2008 kostte deze adviseur 389 duizend euro.

Vorig jaar waren er negen externen als directeur of manager in dienst, die in totaal voor ruim twee miljoen euro op de balans stonden. Dat is exclusief extern ingehuurd personeel voor lagere functies De totale personeelskosten van het COA bedragen 127 miljoen euro, aldus de NOS

[Primera División] Hattrick Ronaldo in ruime zege Real Madrid

Real Madrid heeft zondagmiddag zijn koppositie in de Primera Division verstevigd. De ploeg van José Mourinho versloeg in eigen huis Osasuna met 7-1. Cristiano Ronaldo was met drie treffers de grote man aan de zijde van de Koninklijke. Karim Benzema tekende voor twee doelpunten.

Real begon stroef aan het duel met Osasuna. Het duurde ruim twintig minuten voordat de openingstreffer van Ronaldo op het scorebord stond. De Portugees kopte een voorzet van Angel di Maria knap binnen. Osasuna leek vervolgens rijp voor de slacht, maar kwam acht minuten later via een schuiver van Ibrahima Baldé op gelijke hoogte.

De ploeg van Mourinho liet zich niet van de wijs brengen en stond nog voor rust op 3-1 via treffers van Pepe en Gonzalo Higuain. Het bleek de opmaat voor de tweede helft, waarin Ronaldo binnen een tijdsbestek van vier minuten zijn hattrick compleet maakte en Real op 5-1 zette. Osasuna speelde op dat moment al met tien man, na een rode kaart voor Eneko Satrustegui.

Het slotakkoord was voor Benzema. De invaller tikte eerst een voorzet van Fabio Coentrao binnen en bepaalde de eindstand met een knap schot in de linkerbovenhoek. Door de zege heeft Real nu 28 punten na elf wedstrijden. Barcelona, dat zondag nog in actie komt, volgt op vier punten achterstand.

Uitslag FC Utrecht - Ajax

Om 12:30 werd er in Utrecht afgetrapt voor de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax. Hieronder vind je de uitslag en alle statistieken van deze wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Ruud Bossen.

FC Utrecht

6 - 4

AFC Ajax

 16' Asare
 19' Duplan
 49' Bovenberg
 52' Mulenga
 54' Asare
 90+6' Kali 
   8' Bulykin
 32' Ooijer
 41' Bulykin
 72' Eriksen
 
 Gele kaart: Sneijder, Bulthuis, Asare (FC Utrecht), Ooijer, Eriksen(AFC Ajax)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 20.000
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
Fernández
Bovenberg
Nilsson
Wuytens
Bulthuis
Martensson (Zullo/90+3)
Asare
Sneijder (Kali/74)
Duplan
Mulenga (De Kogel/65)
Gerndt
  Vermeer
v.d. Wiel
Alderweireld (Ooijer/17)
Vertonghen
Anita
Eriksen
Enoh
Janssen
Sulejmani
De Jong (Bulykin/3)
Boerrigter (Ebecilio/67)


Asare scoorde twee keer voor FC Utrecht (Foto: Pro Shots)

The Secret World-bèta komt niet voor Kerst

Slecht nieuws voor fans van The Secret World. Funcom heeft namelijk bevestigd dat de bèta voor hun opkomende MMORPG niet voor Kerstmis uit zal komen. We zullen jammer genoeg tot volgend jaar moeten wachten.

Naast het nieuws over de bèta, meldt Funcom ook dat de subscriptieprijs ergens tussen de 15 en 17 dollar zal liggen, wat omgerekend 10 tot 12 euro zal zijn. The Secret World staat gepland voor een release in april 2012.

secretworld (geschaalde kopie)

Trials HD-dev over overname door Ubisoft

Ondanks de overname door publisher Ubisoft zal er bij Trials HD-ontwikkelaar RedLynx niet veel veranderen, aldus medeoprichter en creative director Antti Ilvessuo. De enige verandering zal zitten in het feit dat de studio nu meer tijd zal krijgen om zich te storten op het maken van geweldige games.

In een interview met Edge deed Ilvessuo een boekje open over zijn bedrijf en liet weten dat ze helemaal niet zo close waren met de indie-tag die ze opgedrukt kregen en dat ze erg blij zijn met een partner als Ubisoft.

"For us, it has never been a question of being independent or non-independent. Even though we were independent, we always looked for the right kind of partnerships. Having had good success in some of the industry's growth areas, and being able to prove that we can keep on developing great games, it is natural that different publishers have been interested in working with us."

"But there is no need to think about that anymore. We are really excited to be part of Ubisoft, and now more than ever we are fully focused on the most important thing: developing great games."

Hij voegde er aan toe dat Ubisoft een 'hands-off approach' hanteert ten opzichte van de studio en dat de studio gewoon op zijn plek zal blijven. Een grote verhuizing is daardoor uitgesloten.

"Our day-to-day work and tasks should be pretty much the same but we expect to be able to focus even more on just creating and developing great games. Ubisoft has 25 different studios in its family, so that's a lot of people we can reach out to and get additional services and support, and share information, technology and best practices with."

RedLynx's volgende release zal Trials Evolition zijn, welke rond Q1 volgend jaar te spelen zal zijn op Xbox 360.

Deelnemers hadj stenigen duivel

Miljoenen islamitische pelgrims hebben zondag in het Saudische Mina deelgenomen aan de rituele steniging van de duivel. Het ritueel vormt onderdeel van de hadj en vindt plaats in het kader van de jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka.

De steniging, waarbij de pelgrims 49 steentjes gooien naar in totaal drie kolossale pilaren, symboliseert het weerstaan van de duivel, die Ibrahim ertoe zou hebben willen bewegen geen gehoor te geven aan de oproep van Allah om zijn zoon Ismaïl te offeren. De eerste dag van de stenigingsceremonie markeert tevens het begin van het Eid al-Adha, het islamitische Offerfeest.

Een dag eerder togen de 2,5 miljoen pelgrims voor dag en dauw naar de berg Arafat, ook wel de Heuvel van Vergiffenis (Jabal al Rahmah) genoemd. De beklimming van de heuvel vormt een van de hoogtepunten van de hadj. Op de berg Arafat gaf de profeet Mohammed zijn laatste preek voor zijn dood.


Deelnemers hadj stenigen duivel (Foto: Novum)

ArmA-dev komt met slimme anti-piracy tech

Arma-developer Bohemia Interactive komt met een wel hele slinkse manier om piracy tegen te gaan. Hun nieuwe flight sim Take On Helicopters zal bij een illegale kopie van de game letterlijk onspeelbaar worden doordat het scherm tijdens het spelen een grote blur zal worden.

Op het officiele forum van de game werd al geklaagd over het verschijnsel toen men nog in de veronderstelling was dat er iets mis was met de game. Gebruikers met de klacht werden dan ook op staande voet gebanned van het forum. Bohemia Interactive-CEO Marek Spanel zei dat ze meerdere foefjes hebben ingebouwd om freeloaders tegen te gaan:

"Bohemia Interactive deploys various anti-piracy countermeasures in its titles and the morphed image degradation reported by some users is one of the symptoms of these. The original version of Take On Helicopters does not suffer from this degradation of visual quality."

De indie pc-developer voegde er aan toe dat piracy een groot probleem is voor de kleinere ontwikkelstudio's en dat ze daarom proberen om zo veel mogelijk support te leveren aan de spelers die daadwerkelijk een legale kopie hebben gekocht.

De anti-piracy methode die nu gebruikt wordt is hoogstwaarschijnlijk een afgeleide van het FADE-systeem welke ook in Bohemia's Operation Flashpoint (2001) gebruikt werd.

take on helicopters piracy

Tweede Duitse titel voor Pechstein

Schaatsster Claudia Pechstein heeft haar tweede titel behaald bij de Duitse afstandskampioenschappen. Ze won met een tijd van 7.08,44. 

Pechstein, de 39-jarige Duitse en vijfvoudig olympisch kampioene, won na de 3000 meter nu ook het goud op de 5000 meter. Zaterdag eindigde ze als tweede op de 1500 meter en zondag als derde op de 1000 meter. Ze mag hierdoor bij de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen op alle vier de afstanden starten. 

Het was voor Pechstein het eerste optreden na een tweejarige schorsing vanwege opvallende bloedwaarden. 

Contador wil presteren in tijdritten OS en WK

Alberto Contador wil naast winst in de Tour de France ook goede prestaties neer gaan zetten bij het wereldkampioenschap en de Olympische Spelen. Nu wil de Spanjaard zich daar niet richten op de wegrit, maar vooral op de tijdritten.

"Als het mogelijk is, zou ik de Olympische tijdrit willen rijden", zei Contador in La Gazzetta dello Sport. "Doordat die zo kort na de Tour komt, denk ik dat ik mijn vorm kan doortrekken om daar een gooi te doen naar de titel. En het parcours van het WK in Limburg ken ik nog niet, maar daar wil ik ook alvast minstens de tijdrit rijden."

Contador zal zijn seizoen in Argentinië beginnen. Daarna volgt de Tirreno-Adriatico, gevolgd door of de Ronde van Catalonië of die van het Baskenland. Vervolgens zal de Dauphiné voor de renner van Saxo Bank de opmaat zijn voor de Tour de France. Of Contador daadwerkelijk in deze wedstrijden kan starten is nog onduidelijk, aangezien hij eerst de uitspraak van het CAS in zijn dopingzaak moet afwachten.

Orcs Must Die!-DLC komt op 8 november

Ontwikkelaar Robot Entertainment heeft bekendgemaakt dat de goed ontvangen third-person tower defence game Orcs Must Die! aanstaande dinsdag 8 november een nieuw DLC-pack voor pc krijg. De DLC, getiteld Lost Adventures, is te koop voor een $2,99 en voegt een aantal nieuwe mappen toe aan de game.

Naast de vijf nieuwe mappen krijgen we ook twee nieuwe enemies, en een nieuwe trap getiteld 'the Mana Well'. Bekijk de trailer hieronder voor meer details.

Kvitova verslaat Kuznetsova in Fed Cupfinale

Petra Kvitova heeft Tsjechië opnieuw op voorsprong gebracht in de Fed Cupfinale tegen Rusland. De nummer twee van de wereld was in de derde enkelspelpartij met 4-6, 6-2 en 6-3 te sterk voor de Russische Svetlana Kuznetsova.

Kvitova begon stroef tegen Kuznetsova en sloeg in de eerste set negentien onnodige fouten tegenover veertien winners. Kuznetsova kreeg voldoende breakkansen en slaagde erin om de set te pakken. In het vervolg van de partij toonde Kvitova echter haar klasse en sleepte ze het tweede punt van Tsjechië binnen.

In de tweede partij van de dag kan Lucie Safarova het duel tussen Tsjechië en Rusland beslissen. Zij moet daarvoor de Russische Maria Kirilenko verslaan. Als Rusland op gelijke hoogte komt, moet het dubbelspel uitkomst bieden. Daarvoor werden bij Rusland Anastasia Pavlyuchenkova en Elena Vesnina en bij Tsjechië Lucie Hradecka en Kveta Petschke aangewezen.

Van der Poel Europees kampioen bij junioren

In het Italiaanse Lucca heeft Mathieu van der Poel vanmiddag de Europese titel veldrijden bij de junioren veroverd. Van der Poel wist Quintin Jauregui en Romain Seigle achter zich te houden. 

Van der Poel was afgelopen dinsdag al de beste bij de Koppenbergcross. In Lucca wist hij de Fransen Juaregui en Seigle met meer dan een halve minuut voor te blijven.  

"Ik was wel als één van de favorieten gestart, maar ben blij dat ik het als eerstejaars opnieuw waar heb kunnen maken. Deze prijs is alvast binnen, verder hoop ik in alle andere grote crossen van dit seizoen om de podiumplaatsen mee te doen", aldus Van der Poel junior, zoon van oud-professional Adrie van der Poel. 

Drie gewonden bij aanrijding tankstation A9

Bij een aanrijding op een tankstation langs de A9 bij Heemskerk zijn zondag drie gewonden gevallen. Door nog onbekende oorzaak ramde een auto rond het middaguur de shop van tankstation Twaalfmaat, zegt een politiewoordvoerder.

De auto met twee inzittenden raakte bij de botsing ook een prullenbak. Die werd gelanceerd en raakte iemand die net de winkel uit kwam lopen. Hij liep rugklachten op. De bestuurder liep nekletsel op en de passagier in de auto had pijn in de buik.

De afrit naar het pompstation is afgesloten. Bij het ongeval zijn geen pompen geraakt, maar voor de zekerheid is de brandstoftoevoer ook afgesloten. Het is nog niet bekend wanneer de pomp weer open gaat.

[NK] Ook titel Groothuis op 1.500 meter

Stefan Groothuis heeft zijn derde Nederlandse titel op de 1.500 meter behaald. Groothuis was met 1.46,26 Kjeld Nuis 0,62 te snel af. Sjoerd de Vries eindigde op 0,01 achter Nuis op de derde plek. Groothuis pakte eerder ook al de titel op de 1.000 meter.

De Vries zette met 1.46,89 de eerste goede tijd neer. Onder andere Mark Tuitert en Simon Kuipers wisten hier niet aan te komen. In de tiende rit wisten zowel Groothuis (1.46,26) en Nuis (1.46,88) onder de tijd van De Vries te komen.

Niemand wist vervolgens meer aan de tijd van Groothuis te komen. Jan Blokhuijsen kwam in de slotrit nog dichtbij een wereldbekerticket, maar de rijder van TVM kwam 1/1000e van een seconde te kort op olympisch kampioen Tuitert.

Uitslag 1.500 meter heren

# Schaatster Tijd
1 Stefan Groothuis 1.46,26
2 Kjeld Nuis +0,62
3 Sjoerd de Vries +0,63
4 Wouter Olde Heuvel +1,04
5 Mark Tuitert +1.08
6 Jan Blokhuijsen z.t.
7 Rhian Ket +1,36
8 Lars Elgersma +1,54

My Little Pony voor je kanis

My Little Pony's komen hard dit najaar in deze pre-alpha Twilight Sparkle move set-trailer. De trailer laat een gevarieerde move set zien die van 'bookreading' tot aan 'deadly sparkles' reikt. Daar kan Street Fighter IV nog een puntje aan zuigen lijkt me.

Ontwikkelaar Mane6 is al een tijdje bezig met deze MLP-fighter, getiteld Fighting is Magic en de eerste release zal de Pony's Twilight Sparkle, Rarity, Rainbow Dash, Futtershy, Applejack en Pinkie Pie tegenover elkaar zetten in een gevecht van pony tot pony. Onze GOTY van 2012 is al bekend!

'Rutte verkoopt Europa als levertraan'

Premier Mark Rutte (VVD) moet Europa niet verkopen als levertraan. Volgens D66-leider Alexander Pechtold doet hij dat nu wel. "Hij zei eerst dat er geen euro naar Griekenland gaat, nu gebeurt dat toch", zei hij in het televisieprogramma Buitenhof.

Hij zei dat D66 van begin af aan voorstander is geweest van het sturen van geld naar Griekenland. "Wij hebben er daarbij ook op gewezen dat de EU ons ook geld oplevert. En als je alles optelt, is de rekening zwaar positief." Volgens Pechtold ontstaat er meer draagvlak voor dergelijke maatregelen als ze van begin af aan goed worden uitgelegd.

Ook Pechtold was tegen het inmiddels afgeschoten idee van de Griekse premier George Papandreou om een referendum over de bezuinigingen te houden. D66 heeft zich in het verleden een groot voorstander van referenda getoond, maar volgens Pechtold moet dat wel op het goede moment gebeuren.

Hij vergeleek de situatie nu met een huis dat in brand staat. "Dan ga je ook niet met de buren overleggen of je eerst de auto moet wegzetten en of het nou beter is om met water of met zand te blussen."

'Milan wil Drogba als vervanger Cassano'

AC Milan moet het voorlopig stellen zonder Antonio Cassano, die deze week een hartoperatie onderging. Daarom speelt de club met de gedachte Didier Drogba naar San Siro te halen. Drogba kan bij zijn club Chelsea lang niet altijd rekenen op een basisplaats. Door de komst van Fernando Torres in januari, zit de Ivoriaan vaker op de bank dan hem lief is. Milan zou uitkomst kunnen bieden, door de sterke Afrikaan in januari naar San Siro te halen. Dat is ook het plan van de Rossoneri, weet het Engelse Metro.

Omdat Drogba in het bezit is van een aflopend contract, zou het kunnen dat Chelsea bereid is de speler te laten vertrekken. De Engelse ploeg heeft de hoop op een langer verblijf van de Ivoriaan nog niet opgegeven. Indien Chelsea daar alsnog in slaagt zal een overstap tijdens de komende transferperiode niet aan de orde zijn.

Drogba is bezig aan zijn achtste seizoen op Stamford Bridge. Hij kwam deze jaargang pas tot zeven competitieduels en één doelpunt. Zijn beste seizoen bij The Blues was 2009-2010 toen hij in 32 competitieoptredens liefst 29 maal doel trof.

Akinator kan raden wat jij denkt

Akinator is een webtooltje die jou 20 vragen stelt die je met ja of nee kan beantwoorden. Je neemt een personage (echt of fictief) in gedachten en hij kan best precies raden aan wie je denkt. Wel grappig, het werkt best prima.

Zo heeft het bij mij Jack O'Neill (Richard Dean Anderson van de serie Stargate SG-1) en Alison Brie (actrice van Community) goed geraden. Haar fictieve personage Annie Edison was echter niet gelukt. In plaats daarvan kreeg ik Rory Gilmore (van de Gilmore Girls).

Klik hier om naar de website te gaan.

'Joran is een mooi mens'

Radiologe Mary Hamer, de Amerikaanse suikertante van Joran van der Sloot, vindt dat Joran een mooi persoon is. Ze zal zich zowel financieel als spiritueel over Joran hebben ontfermd. Ze is ervan overtuigd dat Van der Sloot lijdt aan PTSS.

"Toen ik me realiseerde dat de moord op Stephany Flores exact vijf jaar na de gebeurtenissen op Aruba heeft plaatsgevonden, wist ik, door mijn medische achtergrond, dat dat een 'anniversary reaction' is geweest, veroorzaakt door PTSS", aldus Mary Hamer tegen EenVandaag.

De Amerikaanse suikertante van Joran reist tweemaal per jaar naar Lima om hem op te zoeken. "Hij is dol op pepermuntzeep en tandenstokers." Volgende maand gaat ze weer. "Als je hem persoonlijk ontmoet, ervaar je pas wat voor mooi persoon Joran is."
Zij heeft niet het idee dat ze door hem wordt gemanipuleerd. "Hij onderhandelt wel, maar weet wanneer hij moet stoppen. Joran heeft tegen me gezegd: 'Mary, ik zal nooit tegen je liegen.'"

Mary Hamer is naast radiologe ook zangeres, en speciaal voor Joran schreef ze het nummer 'I will rescue you'. Het OM eist 30 jaar celstraf tegen Joran en een schadevergoeding van 50.000 euro. "Ik zal er zijn om Joran te ondersteunen, voor altijd", aldus Hamer tegen EenVandaag. Het interview wordt morgen uitgezonden.

Nederlander zag Griekse problemen in 2009 al

Een Nederlander die bij het Internationaal Monetair Fonds werkt waarschuwde in een rapport in 2009 al dat de situatie Griekenland uit de hand loopt. Na klachten van Griekenland werd het rapport van Rob Traa echter afgezwakt, schrijft de New York Times zondag.

In een eerdere versie waarschuwde Traa voor de kans dat Athene zijn verplichtingen niet meer kan nakomen, met rampzalige consequenties voor heel Europa. Het opmerkelijke aan de zaak is volgens de krant dat de aanpassing van het rapport er slechts een van vele is.

Er zou sprake zijn van een grootschalig patroon van ontkenning waardoor Griekenland zo lang door kon gaan met slecht beleid. Politici, beleidsmakers en bankiers zouden steeds met oplossingen zijn gekomen die de problemen niet aanpakten, maar lieten voortwoekeren.

Na het rapport dat werd aangepast schreef Traa een rapport waarin wordt geconcludeerd dat Griekenland failliet zou gaan als het een bedrijf was. De nettowaarde van Griekenland schatte hij op 51 miljard euro in de min. Maar omdat de kredietwaardigheid van Griekenland toen nog goed stond aangeschreven, kon het land geld blijven lenen.

De rapporten hebben pas onlangs aandacht gekregen. Een onderzoeksgroep die in opdracht van het IMF de situatie onderzoekt, concludeert uit de rapporten dat het fonds meer had moeten doen om aandacht te vragen voor de problemen in Griekenland.

[NK] Vierde titel Wüst op 1.500 meter

Ireen Wüst heeft voor de vierde keer de nationale titel veroverd op de 1.500 meter. De wereldkampioene zette 1.57,77 neer en was daarmee Marrit Leenstra 0,14 te snel af. Diane Valkenburg eindigde op anderhalve seconde als derde.

De eerstre vrouw onder de twee minuten kwam in rit zeven, toen Annouck van der Weijden 1.59,82 neerzette. Eerder wisten onder anderen Annette Gerritsen, Pauline van Deutekom en Pien Keulstra daar niet aan te komen, al reed de laatste wel een dik persoonlijk record met 2.00,58.

Olympisch kampioene Wüst dook echter direct onder de tijd van Van der Weijden.Zij zette 1.57,77 neer. Leenstra kwam in de één na laaste rit dichtbij de tijd van Wüst, maar strandde op veertien honderdsten. Ze behaalde met haar prestatie wel een wereldbekerticket binnen. Ook Valkenburg, Margot Boer en Linda de Vries behaalden een felbegeerd ticket.

Jorien Voorhuis lukte het niet zich te plaatsen voor de wereldbeker. De nummer drie van het afgelopen wereldkampioenschap had een beschermde status, maar wist niet bij de beste acht te eindigen.

Uitslag 1.500 meter vrouwen

# Schaatster Tijd
1 Ireen Wüst 1.57,77
2 Marrit Leenstra +0,14
3 Diane Valkenburg +1,54
4 Margot Boer +1.56
5 Linda de Vries +1,81
6 Annouk van der Weijden +2.05
7 Lotte van Beek +2,40
8 Annette Gerritsen +2.44

Gratis tickets voor gedupeerden Qantas

Qantas stelt 100.000 gratis tickets beschikbaar voor passagiers die gedupeerd zijn door het schrappen van alle vluchten vorig weekeinde. Dat heeft de Australische luchtvaartmaatschappij zondag bekendgemaakt.

Door het aan de grond houden van alle toestellen strandden circa 70.000 reizigers. Qantas biedt als compensatie 100.000 tickets aan voor binnenlandse vluchten en voor Nieuw-Zeeland, aldus de Australische zender ABC.

De vakbond van medewerkers in de transportsector (TWU) vindt de maatregel onvoldoende. Volgen TWU-voorman Tony Sheldon moet Qantas ook passagiers uit andere delen van de wereld tegemoetkomen.

Gratis tickets voor gedupeerden Qantas
Gratis tickets voor gedupeerden Qantas (Foto: ANP)

Occupydemonstranten Venlo aangehouden

De politie heeft zaterdag drie deelnemers van een Occupydemonstratie in Venlo aangehouden. Ze weigerden volgens de politie hun identiteit bekend te maken.

Demonstraties moeten volgens de plaatselijke regels in Venlo minstens 48 uur voor aanvang worden aangemeld bij de burgemeester. Die kan dan bekijken of er maatregelen nodig zijn.

Omdat de demonstratie, die om 13.00 uur begon, niet was aangemeld, vroegen agenten de twintig deelnemers naar hun identiteit. Drie deelnemers weigerden die te geven, waarop ze rond 16.30 uur werden meegenomen naar het politiebureau. Nadat daar hun identiteit was vastgesteld, zijn ze vrijgelaten.

[125cc] Uitslag race Valencia

Nicolas Terol heeft de wereldtitel bij de 125cc binnengehaald. De Spanjaard werd in de slotrace tweede en dat was ruim genoeg om de wereldtitel voor zich op te eisen. Hij werd mede geholpen door een valpartij van zijn concurrent Johann Zarco.

De race in Spanje werd gewonnen door Maverick Viñales, die zich daarmee verzekerde van de derde plaats in de eindrangschikking. Hector Faubel werd net achter zijn landgenoot Terol derde in de race. Jasper Iwema werd twintigste en eindigde daardoor als 23e in de eindstand van het WK.

Teller Xbox 360 inmiddels op 57 miljoen

Het aantal verkochte Xbox 360-consoles staat inmiddels op meer dan 57 miljoen. Dit maakte Major Nelson dit weekend bekend op Twitter. Xbox 360 staat daarmee zo goed als gelijk met PlayStation 3 aangezien Sony bekendgemaakt heeft dat PS3 op 56 miljoen staat.

Deze generatie blijft Wii nog steeds koploper met meer dan 90 miljoen verkochte consoles. Als we gaan vergelijken met de vorige generatie doet elke console het deze generatie erg goed. Hoewel geen enkele in de buurt komt van PlayStation 2 (150 miljoen), zijn ze allemaal dik over Xbox (24 miljoen) en GameCube (22 miljoen) heen. Het totaal aantal consoles in deze generatie heeft inmiddels wel het totaal aantal consoles in de vorige generatie overtroffen. Zelfs als we Dreamcast nog meetellen die is blijven steken op 10 miljoen.

console wars

Simoncelli herdacht voor grand prix Valencia

Marco Simoncelli is vandaag herdacht voor het begin van de grand prix van Valencia. De Italiaanse MotoGP-coureur kwam twee weken geleden om het leven na een crash bij de grand prix van Maleisië.

Motorlegende Kevin Schwantz nam, rijdend op de motor van Simoncelli, alle coureurs op sleeptouw voor een ereronde. Bij de start/finishstreep stonden alle medewerkers van de teams verzameld, waarna de 24-jarige coureur met een groots vuurwerk twee minuten lang werd herdacht.

Angry Birds sloopt je browser

Angry Birds en Fruit Ninja zijn beide populaire games voor smartphones. Zo populair dat ze overal verschijnen, op consoles, als pluche, op een taart, etc. Nokia in Argentinië heeft ze nu beide geschikt gemaakt voor het spelen in je browser.

Om ze te kunnen spelen moet je beide iconen van de Nokia-site in je snelkoppelingenbalk plaatsen (FireFox of Chrome). Zodra je dan een leuke website gevonden hebt om de games op te spelen klik je op de betreffende snelkoppelingen en je ziet ze verschijnen.

ab

Er blijft niet veel over van FOK!games...

Bokslegende Frazier heeft leverkanker

Voormalig wereldkampioen boksen Joe Frazier lijdt aan leverkanker. De ziekte is een maand geleden geconstateerd bij de 67-jarige Amerikaan. Frazier werd in 1970 wereldkampioen en versloeg in zijn carrière eenmaal Muhammed Ali.

Leslie Wolff, manager van Frazier, bevestigde het nieuws over de voormalig bokser. "Dokters bekijken alle mogelijkheden die er zijn om Frazier te genezen, maar de kansen zijn klein. We hebben een wonder nodig", vertelde Wolff. "We kunnen nu alleen voor hem bidden."

Frazier bokste in zijn carrière drie keer tegen Muhammed Ali en was de eerste man die Ali in 1971 versloeg. De Amerikaan moest in 1973 zijn wereldtitel afstaan aan George Foreman. Frazier won in 1964 ook nog olympisch goud in Tokyo.


Bokslegende Frazier heeft leverkanker (Foto: Novum)

ATP in de fout met kwalificatie Berdych

Tomas Berdych is nog niet geplaatst voor de ATP World Tour Finals. Dat heeft de tennisfederatie ATP zondag laten weten. De organisatie maakte zaterdag bekend dat Berdych zich had gekwalificeerd, maar die uitspraak bleek gebaseerd op een foutieve berekening.

De 26-jarige Tsjech is afhankelijk van de resultaten bij het Masters-toernooi komende week in Parijs. Acht tennissers hebben nog kans om zich te plaatsen voor de Tour Finals. Er zijn nog drie tickets te vergeven. Novak Djokovic, Rafael Nadal, Andy Murray, Roger Federer en David Ferrer zijn al gekwalificeerd voor het evenement in Londen dat op 20 november begint.

Ivanovic opnieuw de sterkste in Bali

Ana Ivanovic heeft voor het tweede jaar op rij het WTA-toernooi op Bali gewonnen. De Servische versloeg in de eindstrijd de Spaanse Anabel Medina Garrigues. Ivanovic, die een wildcard kreeg voor het toernooi, was met 6-3, 6-0 veel te sterk voor de nummer 28 van de wereld. De Servische boekte in Bali haar eerste toernooizege in 2011.

Nadia Petrova verzekerde zich van de derde plaats op het toernooi, dat ook wel de B-Masters wordt genoemd. De Russische versloeg in de strijd om de derde plek Daniela Hantuchova uit Slowakije met 6-2, 5-7, 6-0.


Ivanovic opnieuw de sterkste in Bali (Foto: Novum)

Meer Nederlanders hadden gulden liever gehouden

Het aantal Nederlanders dat liever de gulden had gehouden stijgt. Een halfjaar geleden zei nog 51 procent dat hij liever de gulden had gehouden, nu is dat 58 procent. Dat blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

Toch lijken weinig mensen ervoor te voelen alsnog terug te keren naar de gulden. Iets meer dan een kwart (27 procent) wil daadwerkelijk uit de euro stappen. Twee derde vindt dit geen goed idee.

Het idee om met sterke economieën zoals Duitsland een nieuwe munt op te zetten krijgt meer handen op elkaar. Van de ondervraagden is 42 procent voor en de helft tegen. Een halfjaar geleden was nog 49 procent voor.

Ondanks de nog altijd voortslepende problemen in Griekenland zijn meer mensen gaan geloven dat de eurozone over drie jaar nog in de huidige samenstelling bestaat. In mei had nog maar zestien procent hier vertrouwen in. Nu is dat 27 procent. Twee derde denkt echter dat er iets aan de samenstelling gaat veranderen.

Het vertrouwen in Griekenland blijft laag. Zeven van de tien ondervraagden geloven niet dat de toegezegde maatregelen worden uitgevoerd. Ruim tachtig procent vindt dan ook dat de EU nu geen lening van acht miljard naar Griekenland moet overmaken. Daarvan vindt iets meer dan de helft dat dit later wellicht nog wel kan. Een minimale meerderheid van 52 procent vindt dat Griekenland uit de eurozone moet worden gezet (1 procent meer dan in mei).

Paul de Leeuw blijft kijkers verliezen

Het nieuwe zaterdagavondprogramma van Paul de Leeuw heeft voor de tweede week op rij kijkers verloren. Zijn VARA-programma Pau!l zakte naar 796.000 kijkers, versus 980.000 en 862.000 de voorgaande weken.

Jack Spijkerman wist met een nieuwe seizoen van Wat Vindt Nederland meer mensen te boeien, en trok 1,4 miljoen mensen naar zijn RTL 4-programma. Linda de Mols Ik Hou Van Holland (2,65 miljoen) en Wendy van Dijks Ushi & The Family (2 miljoen) haalden op dezelfde zender de hoogste scores.

Sport bleek ook populair, Studio Sport Eredivisie kon rekenen op 1,6 miljoen geïnteresseerden en het NK schaatsen trok gemiddeld ongeveer een miljoen liefhebbers. Koefnoen (763.000) en Het Beste Idee van Nederland (386.000) blijven kwakkelen op de zaterdagavond. Laastgenoemde zal door SBS 6 vanaf 15 november naar de dinsdagavond verhuizen in verband met de slechte kijkcijfers.


Paul de Leeuw blijft kijkers verliezen; Ik Hou Van Holland weer bovenaan

Dodental overstromingen Thailand boven 500

Het dodental door de overstromingen van de afgelopen maanden in Thailand is tot ruim 500 opgelopen. Dat hebben de Thaise autoriteiten zondag laten weten.

In vergelijking met zaterdag is het dodental met circa 60 gestegen. Het zijn de ergste overstromingen van de afgelopen tientallen jaren in Thailand. Delen van de hoofdstad Bangkok staan onder water. Belangrijke wegen zijn ondergelopen.

Dodental overstromingen Thailand boven 500
Dodental overstromingen Thailand boven 500 (Foto: ANP)

Jongen in buik gestoken in Heelsum

Bij een ruzie tussen jongeren in het Gelderse Heelsum is zaterdagnacht een jongen in zijn buik gestoken. Hij verkeert vooralsnog niet in levensgevaar, meldt de politie.

Rond 00.30 uur was ruzie ontstaan in een pand aan de Koninginnelaan waarbij de jongen werd neergestoken. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis. De politie heeft niet bekendgemaakt hoe oud de jongen is en waar hij vandaan komt.

'Verhagen hakte knoop kwestie Mauro door'

Politiek leider van het CDA Maxime Verhagen kwam uiteindelijk met het voorstel de Angolese asielzoeker Mauro in Nederland een studievisum aan te laten vragen. "Ik heb de oplossing aangedragen en die is uiteindelijk gekozen", zei hij in het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag.

De situatie van de 18-jarige Mauro houdt de politiek al weken bezig. Het CDA kwam dinsdag na een hoogoplopend intern conflict tot de conclusie dat Mauro geen asiel kan krijgen, maar wel in Nederland een studievisum mag aanvragen. Normaal gesproken moet dat in het land van herkomst.

Op de vraag of de kwestie nu naar tevredenheid is opgelost wilde Verhagen niet direct ja of nee zeggen. Hij wees erop dat het conflict het CDA lang verdeelde. "Maar het is mooi dat we elkaar hebben gevonden, het is een heel emotionele discussie. Het is goed dat we hebben gezocht naar een oplossing die recht doet aan de emoties en die toch in de regels past."

Cabaretier en schrijver Vincent Bijlo, ook in de uitzending, merkte op dat hij de gevonden oplossing 'merkwaardig' vond. Verhagen zei zich dat goed te kunnen voorstellen, maar wees erop dat het een lastige kwestie was.

Of Mauro door de oplossing in Nederland kan blijven, staat overigens nog niet vast. Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) zei vrijdag voor de camera van RTL dat niet zeker is dat Mauro in Nederland een visum kan aanvragen.

"Als de Tweede Kamer mij vraagt ergens goed naar te kijken, dan doe ik dat, maar wel zodanig dat het past binnen de regels", zei de minister. Leers zei ook te hopen dat Mauro snel een studievisum aanvraagt.

Nieuwe video-update The Hobbit

Peter Jackson heeft na vier maanden weer eens een nieuwe video-update van de opnames van The Hobbit vrijgegeven. De video richt zich op het gebruik van 3D in de film en bevat veel behind-the-scenes materiaal van studio opnames.

Het eerste deel, The Hobbit: An Unexpected Journey draait vanaf 14 december 2012 in de Nederlandse bioscopen. Het tweede deel, The Hobbit: There And Back Again, wordt op 13 december 2013 in de bioscopen verwacht.

Bekijk hieronder de beelden.

Moslims vieren het Offerfeest

Voor moslims begint zondag het jaarlijkse Offerfeest. Dit drie dagen durende feest wordt gevierd ter nagedachtenis aan de profeest Ibrahim, die bereid was zijn zoon te offeren.

Tijdens het feest worden geiten, schapen en runderen volgens islamitische voorschriften geslacht. Dat houdt in dat de halsslagaders in een keer worden doorgesneden. Het dier moet daarbij direct het bewustzijn verliezen. De slachter laat het dier leegbloeden, hierbij wordt een tekst uitgesproken.

Het is goed mogelijk dat het de laatste keer is dat hiervoor dieren in Nederland op rituele wijze onverdoofd worden geslacht. In juni stemde de Tweede Kamer namelijk in met een verbod hierop. Het is echter nog niet zeker dat de Eerste Kamer hiermee instemt. De VVD-fractie heeft eerder aangegeven 'sceptisch' tegenover het verbod te staan.

Vorig jaar werden volgens de Voedsel en Waren Autoriteit 95 duizend schapen en geiten en vierduizend runderen in het kader van het Offerfeest naar de slacht gebracht. Er werden toen volgens de VWA weinig overtredingen geconstateerd.

Enkele zogenoemde voorsnijders, die in de hals snijden, werden weggestuurd omdat ze niet vakbekwaam bleken en soms werden dieren niet volgens de regels vervoerd. Ook bleek het doden van het dier bij meerdere runderslachthuizen door een defect tijdsmechanisme niet altijd volgens de regels te gaan.


Moslims vieren zondag het Offerfeest (Foto: Novum)

'GTA V-informatie uitgelekt'

Een onbekend iemand die werkt voor een Engels PlayStation-tijdschrift heeft op verschillende GTA-fora informatie over GTA V geplaatst. De informatie heeft hij gehoord van collega's op het kantoor die vorige week een hands on van dertig minuten hadden met de game.

Het tijdschrift heeft een embargo tot januari voor de informatie en dan zou alles in een artikel bekendgemaakt worden. Hieronder kan je alle details lezen, wil je nog niks weten over de game lees onderstaande dan niet. Daarnaast is het ook heel goed mogelijk dat onderstaande niks meer dan een verzinsel is, het is namelijk nog niet bevestigd.


- Los Santos is vier keer groter dan Liberty City uit GTA IV, dit gaat alleen over de stad en de wildernis er om heen maakt het allemaal nog groter.

- Er zijn veel meer NPC's aanwezig, zo was er een olie raffinaderij waar zo'n honderd mensen bezig waren met werken en dergelijke activiteiten.

- Animaties van personages en acties zoals springen en klimmen zijn verbeterd.

- Er lopen dieren in het spel rond zoals honden en koeien, het is alleen nog niet bekend of deze ook wat aangedaan kunnen worden.

- Auto's kunnen gerepareerd en verbeterd worden, er is zelfs gesuggereerd dat er benzine verbruikt wordt en je dus zal moeten tanken.

- Dates zijn uit de game gehaald, de mobiele telefoon is er alleen voor missies en dergelijke.

- Er zijn weer vele wapens waaronder mijnen en vlammenwerpers. Er is ook een museum waar je verschillende oude wapens zoals zwaarden en bijlen kan oppakken. Er is ook een mogelijkheid om voorwerpen van straat op te pakken en als wapen te gebruiken.

- Bowlen en darten zijn er uit, je kan nog wel basketballen, vechten, triathlons, base jumpen, abseilen, bergbeklimmen en nog meer activiteiten die bekendgemaakt moeten worden.

- Het hoofdpersonage kan alleen in termen van kleding en gewicht aangepast worden. Je kan geen gezichtsfeatures kiezen of van geslacht veranderen.

- Het is mogelijk dat inbraken terugkomen maar dan alleen bij missies en niet losse huizen in het gebied.

- Geen kinderen als NPC, dit zal ook nooit gebeuren.

- Je kan nu mensen vastpakken en als gijzelaar gebruiken of als menselijk schild in bepaalde situaties.

- Agenten zijn nu veel slimmer, ze zullen honden gebruiken, ME-uitrusting gebruiken en deuren inrammen van gebouwen waar jij je in verschuilt. Daarnaast als je zeker weet dat er geen agenten in de buurt zijn en je pleegt een moord, dan zal je ook veel minder snel een ster krijgen.

- Je kan sommige gebouwen inkomen en de deur op slot doen of dingen ervoor zetten om de deur te barricaderen.

- Je wordt langzaam aan beter in dingen doen, rij je veel op de motor dan zal je daarin beter worden. Dit is hetzelfde voor wapens die je gebruikt.

- Sommige wapens kan je aanpassen naar smaak en sommige wapens kan je ook zelf maken.

- In één van de missies moet je een wel heel bekend persoon, uit één van de vorige GTA's, uit de gevangenis bevrijden.

- Het zal regenen, de zon zal schijnen en af en toe een kleine aardbeving zijn allemaal dingen die kunnen gebeuren.

Wat vinden jullie FOK!kers? Kunnen deze geruchten kloppen? Zitten we hierop te wachten? Discussieer hieronder verder.

Djokovic: "Nishikori was gewoon beter"

Novak Djokovic leed gisteren een dit jaar zeldzame nederlaag. De Japanner Kei Nishikori bleek in Basel in drie sets te sterk voor de Serviër, die zich tijdens de partij enkele malen liet behandelen aan zijn gekwetste schouder. Ondanks de blessure denkt de nummer één van de wereld volgende week wel mee te kunnen doen aan het Masterstoernooi van Parijs.

"Maar ik denk dat ik de komende dagen niet kan trainen", liet de nummer één van de wereld na afloop van zijn partij tegen Nishikori aan de BBC weten. De Serviër was ook vol lof over het spel van Nishikori.

"Hij kreeg de meest onmogelijke ballen terug en liet me voor elk punt vechten. Hij was beter en ik benutte mijn kansen niet. Over de derde set (0-6) hoeven we het niet eens te hebben, lijkt me."

Euro Hockey League naar Rotterdam

Op 6 en 7 april zal Rotterdam de gastheer zijn van de tweede ronde van de Euro Hockey League. Op het complex van Hockeyclub Rotterdam zullen zestien teams strijden om vier plaatsen in de Final Four.

Nederland is nog met drie teams vertegenwoordigd in de EHL. Amsterdam speelt tegen Dinamo Kazan, Bloemendaal neemt het op tegen Atletic Terrassa en thuisclub Rotterdam gaat de strijd aan met Uhlenhorst Mülheim.

Kittel winnaar Amstel Curaçao Race

Marcel Kittel is de winnaar geworden van de Amstel Curaçao Race. De Duitser van Skil-Shimano won het criterium door het snelste te zijn van een kleine kopgroep. Andy Schleck werd tweede, voor Johnny Hoogerland, Jelle Vanendert en Marc de Maar.

De koers werd, net als vorig jaar, enkele uren uitgesteld door overvloedige regenval. De zege was voor Kittel alweer de achttiende van het seizoen. Daarmee eindigt hij gelijk qua aantal overwinning met Philippe Gilbert, die tot vandaag de meeste zeges had behaald in 2011.


Marcel Kittel winnaar Amstel Curacao Race. (Foto: Pro Shots)

Van den Brom: "Even een chaos in kleedkamer"

Vitesse-coach kwam net voorafgaand aan het uitduel met NAC (1-0) voor een uiterst onaangename verrassing te staan, wat tot kortstondige paniek in de kleedkamer leidde. "Ik heb het nog nooit meegemaakt dat één à twee minuten voor de wedstrijd twee spelers aangeven niet te kunnen spelen."

"In de kleedkamer was het even chaos. Het was echt niet zo dat we met die wissels de tegenstander zand in de ogen wilden strooien", aldus Van den Brom na afloop op de persconferentie.

De voormalige coach van ADO Den Haag doelt op het afhaken van Frank van de Struijk en Wilfried Bony, die allebei op het allerlaatste moment pas kenbaar maakten dat ze niet in staat waren om te spelen. Alhoewel Van den Brom kan leven met het verlies, vindt hij de manier waarop zijn ploeg verloor onterecht.

"Je weet dat een avondje NAC altijd lastig is. Het is alleen triest dat we verloren hebben dankzij een strafschop die onterecht is toegekend", zo vindt Van den Brom.

Jans: "Roda heeft het gewoon laten liggen"

Na afloop van het duel met Roda JC (1-2) vindt sc Heerenveen-coach dat de Limburgers een punt hadden kunnen pakken, maar dit hebben verzuimd. Opvallend was dat smaakmakers Oussama Assaidi en Luciano Narsingh gedurende het duel met Roda werden gewisseld. Beide spelers waren het zichtbaar niet eens met de beslissing van de coach.

"Er zijn nogal wat jongens die nog niet de persoonlijkheid hebben om waardig en professioneel het veld te verlaten", aldus Jans op de persconferentie.

"Dat heb ik ze ook gezegd. Daar moeten ze wat professioneler mee omgaan, vind ik. Ik ben niet kwaad, maar het gebeurt te vaak dat ze zoiets hebben van: waarom moet ik er nu uit? Schiet er gewoon drie in, dan laat ik je staan", zo verklaart de oud-coach van FC Groningen.

Volgens Jans was de zege van zijn ploeg niet onverdiend, maar vond hij niet dat Roda had overtuigd. "Ik denk dat Roda JC het gewoon heeft laten liggen, zij hadden wel een punt verdiend. Wij zijn in de tweede helft gestopt met voetballen en daardoor rook Roda bloed. Maar de andere wedstrijden wonnen we lang niet altijd geflatteerd, hoor. We staan echt wel waar we verdienen te staan."

Doden en vermisten door aardverschuiving Colombia

Door een aardverschuiving in het noordwesten van Colombia zijn zaterdag lokale tijd zeker veertien mensen omgekomen. Dertien mensen raakten gewond en ongeveer zestig mensen worden nog vermist, meldt het Rode Kruis.

De aardverschuiving is veroorzaakt door hevige regenval. Een deel van een berg kwam naar beneden en begroef meer dan veertien huizen in de stad Manizales in de staat Caldas. Reddingswerkers zijn de hele nacht doorgegaan met zoeken. De autoriteiten hebben 35 huizen in de buurt van de aardverschuiving uit voorzorg ontruimd.

Huistra: "Het heeft mij teleurgesteld"

In tegenstelling tot de 6-0 zege tegen Feyenoord speelde FC Groningen een matig duel tegen RKC Waalwijk (1-1). Coach Pieter Huistra was ontevreden over het spel van zijn ploeg. "Qua voetbal was het niet goed. Qua agressiviteit ook niet en qua wil viel het ook tegen. Dat heeft mij teleurgesteld", zo meldde een ontevreden Huistra na afloop van het duel op depersconferentie.

RKC-coach Ruud Brood had reden om tevreden te zijn met het gelijke spel tegen de Groningers. De afgelopen vier speelronden zag de oefenmeester van de Waalwijkers zijn ploeg steeds verliezen. Brood dacht in het duel met Groningen zelfs even aan een overwinning.

"Bij vlagen hebben we goed gespeeld, soms hadden een beetje geluk, maar soms ook een beetje pech. Het moment van Geoffroy Castillion was cruciaal. Hij schoot in de 34e minuut zelf, in plaats van dat hij de bal af gaf aan Roald van Hout. Dan was het 2-0 geworden en had de wedstrijd misschien anders uitgepakt", aldus Brood.

Van Sichem: "Dramatische beslissing"

Scheidsrechter Tom van Sichem gaf zaterdag na het duel tussen Feyenoord en NEC (0-1) eerlijk toe dat hij en zijn assistent een grove fout hadden gemaakt. De arbiters zagen in de 7e minuut over het hoofd dat Nick van der Velden buitenspel stond toen hij het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. "Daar hoeven we niet moeilijk over te doen, het was een dramatische beslissing", aldus Van Sichem.

"Ik ben daar uiteindelijk verantwoordelijk voor. Ik weet natuurlijk niet wat er op dat moment in het hoofd van mijn assistent doorgaat, want het is bijna 2 meter buitenspel", zei Van Sichem na het zien van de beelden. "Hij ziet de speler staan, waarom hij niet vlagt weet ik ook niet. Hij weet het zelf ook niet en zit er nu compleet doorheen. Dramatisch."

Tand Lennon brengt 19.000 pond op

Een tand van wijlen John Lennon heeft zaterdag zo'n 19.000 pond (22.600 euro) opgebracht tijdens een veiling in de Britse stad Stockport. Het bijzondere Beatle-relikwie werd gekocht door een Canadese tandarts. Dat meldde de BBC.

Tandarts Michael Zuk, die een boek over tanden van beroemdheden op zijn naam heeft staan, "moest de tand hebben toen hij hoorde dat hij geveild werd". De kies van de gitarist en zanger van The Beatles komt uit een collectie rockmemorabilia van voormalig platenbaas Alan McGee.

Zuk wil de tand, die volgens het veilinghuis nogal griezelig en geelbruinig is, tentoonstellen in zijn praktijk en hem meenemen op tour langs andere tandartspraktijken en -scholen. "Sommigen zullen het wel smerig vinden, anderen zullen juist gefascineerd zijn", aldus Zuk.

Dode in tentenkamp Occupy Vancouver

Een vrouw is zaterdag (lokale tijd) dood aangetroffen in het tentenkamp van Occupy Vancouver. Dat meldden lokale media.

De jonge vrouw, haar precieze leeftijd is onduidelijk, werd aangetroffen in een tent. Hulpdiensten reageerden op een 'medisch spoedgeval', maar konden niets meer doen voor haar. "We weten nog niet of ze een overdosis heeft genomen", aldus de woordvoerder van de hulpdiensten.

De toegang tot het tentenkamp is met politielinten afgezet.

Twee miljoen voor hoofdredacteur NotW

Rebekah Brooks, de voormalige hoofdredacteur van de wegens schandalen opgedoekte Britse krant News of the World, kreeg 1,7 miljoen pond (bijna 2 miljoen euro) mee als ontslagpremie. Ook mag ze gebruik maken van een limousine met chauffeur en een kantoor in het centrum van Londen. Dat meldde de Britse krant The Observer zondag.

Brooks kreeg de ontslagpremie nadat ze was opgestapt bij News of the World. Journalisten van die krant worden ervan beschuldigd op grote schaal illegaal telefoons te hebben afgeluisterd.

Twee miljoen voor hoofdredacteur NotW
Twee miljoen voor hoofdredacteur NotW (Foto: ANP)

Het Zondagse Orakel - Politiek zoals het werkelijk is

Iedere zondagmorgen deel ik mijn gedachtekronkels over columns van de afgelopen week.
Voor de goede orde. Ik heb niet altijd gelijk. Ik heb wel altijd een mening. Leer er maar mee leven!

Als ik een column niet behandel, is dat overigens geen waardeoordeel. Een goede column Is een goede column. Soms is een mening of emotie perfect verwoord. En soms heb zelfs ik geen mening.

Gewapende overval Amsterdam-Noord

Zaterdagavond heeft er een gewapende overval plaatsgevonden bij een horecagroothandel aan de tt. Vasumweg in Amsterdam-Noord.

De politie meldt dat er een vuurwapen is gebruikt. Twee medewerkers en een chauffeur werden verrast door drie gemaskerde overvallers van ongeveer 26 jaar oud. De medewerkers werden hierbij bedreigd met een wapen en vastgebonden achtergelaten. Er is niemand gewond geraakt. Forensische Opsporing en de politie doen onderzoek op het plaats delict.

De overvallers zijn nog voortvluchtig. Zij gingen ervandoor met een geldbedrag van 4000 euro en een auto van het bedrijf: een grijze Mercedes 250D uit 1986, met kenteken 81-PR-F8. 

Justin Bieber steunt Nederlandse stichting KiKa

Justin Bieber zet zich in voor het Nederlandse goede doel KiKa. Zijn campagne Believe Charity Drive roept fans van de tienerster op om geld op te halen voor verschillende goede doelen. Bieber voegt nu ook KiKa toe aan de lijst van Believe Charity Drive, maakt Universal Music bekend.

KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. KiKa laat weten 'enorm vereerd' te zijn dat een wereldster als Justin Bieber zich in gaat zetten voor de stichting.

"Ik start deze Believe Charity Drive omdat ik uit ervaring weet dat als je ergens in gelooft, alles mogelijk is", legt de 17-jarige zanger uit. "De campagne komt direct ten goede aan organisaties die het verschil maken in de wereld."

Fans van Justin kunnen via zijn website geld doneren. "Al is het maar een klein bedrag", zegt de zanger. "Het doel is om op het moment dat mijn nieuwe album Believe uitkomt, miljoenen dollars of euro's te hebben opgehaald, zodat we echt het verschil kunnen maken." De cd Believe staat gepland voor volgend jaar.

Discutabel doelpunt helpt NEC langs Feyenoord

Feyenoord heeft zich niet kunnen revancheren voor de oorwassing tegen FC Groningen. In Rotterdam werd met 1-0 verloren van NEC. Nick van der Velden maakte na zeven minuten het enige doelpunt. De middenvelder stond daarbij buitenspel, maar dat werd niet waargenomen door de arbitrage.

Feyenoord zakt door de nederlaag naar de zevende plaats met achttien punten. NEC stijgt naar de twaalfde positie met dertien punten.

De ploeg van trainer Ronald Koeman begon sterk aan het duel. Karim el Ahmadi was dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot werd gekeerd door Gábor Babos. Na zeven minuten kreeg Feyenoord echter een flinke klap te verwerken. Van der Velden stond ruim een meter buitenspel toen hij een vrije trap van Ryan Koolwijk binnenkopte. De treffer werd door scheidsrechter Tom van Sichem onterecht goedgekeurd.

Feyenoord drong daarna wel aan, maar het leek te ontbreken aan vertrouwen. De beste mogelijkheden waren zelfs voor NEC. In de tweede helft had de thuisploeg een flink overwicht, maar opnieuw was het creëren van kansen een lastige opgave. Het ontbrak Feyenoord in de slotfase aan geduld en geluk. De beste mogelijkheid was voor Guyon Fernandez. De invaller kopte de bal in vrijstaande positie voorlangs.

Emotioneel afscheid Saba van koningin Beatrix

Honderden bewoners van het eiland Saba hebben zaterdagmiddag (lokale tijd) de korte rit naar het piepkleine vliegveld gemaakt om afscheid te nemen van koningin Beatrix. Die bracht samen met prins Willem-Alexander en prinses Máxima een eendaags bezoek aan de kleinste gemeente van Nederland. De koningin doorkruiste via de enige weg, The Road, daarbij het hele eiland, van vliegveld tot haven en weer terug.

Emotioneel afscheid Saba van koningin Beatrix
Emotioneel afscheid Saba van koningin Beatrix (Foto: ANP)

FOK!filmtip van de dag: The Cockleshell Heroes

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... The Cockleshell Heroes.

In The Cockleshell Heroes (1955) draait het om een groep soldaten die samen met een Britse majoor en een veteraan op een missie worden gestuurd. Onder leiding van majoor Stringer (Jose Ferrer) moet een door de Duitsers bezette haven in Bordeaux vernietigd worden. De opdracht lijkt een zelfmoordmissie te gaan worden.

The Cockleshell Heroes

Een heerlijke ouderwetse oorlogsfilm geregisseerd door Jose Ferrer, die eveneens een hoofdrol in de film speelt. Naast Ferrer zien we Trevor Howard (Mutiny on the Bounty, Von Ryan's Express), Walter Fitzgerald (Treasure Island) en Dora Bryan (Apartment Zero) in de belangrijkste rollen.

The Cockleshell Heroes is te zien om 16:35 uur op BBC2.


Een fragment uit The Cockleshell Heroes.

[Primera División] Valencia pakt drie punten bij Levante

Valencia heeft zaterdag drie belangrijke punten gepakt in de Primera División. Op bezoek bij stadgenoot Levante werd met 2-0 gewonnen. Valencia werd na een half uur in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van Javi Venta. Tino Costa gooide het duel vijf minuten na rust in het slot.

Valencia passeert door de overwinning Levante op de ranglijst. De ploeg van trainer Unai Emery staat nu met 24 punten derde, Levante volgt op een punt.

Joris Mathijsen speelde met Malaga met 0-0 gelijk bij Real Betis. Ruud van Nistelrooy ontbrak vanwege een knieblessure bij Malaga, dat zesde staat met zeventien punten. Real Mallorca en Sevilla kwamen eveneens niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Gianni Zuiverloon bleef op de bank bij de eilandbewoners.

Sevilla bezet de vijfde positie met achttien punten. Mallorca moet zich tevreden stellen met plaats veertien en tien punten.

Granollers treft Monaco in finale Valencia

Marcel Granollers en Juan Monaco staan zondag in de finale van het ATP-toernooi in Valencia. Granollers was in eigen land te sterk voor de als zesde geplaatste Argentijn Juan Martin del Potro: 6-4 en 7-6 (4). Del Potro had zijn tweede eindstrijd op rij kunnen bereiken. Vorige week verloor hij in Wenen van Jo-Wilfried Tsonga.

Del Potro's landgenoot Monaco was verrassend thuisfavoriet David Ferrer de baas. Monaco won in drie sets met 7-5, 1-6 en 6-3. Ferrer verzekerde zich al wel van deelname aan de World Tour Finals eind november in Londen.


Granollers treft Monaco in finale Valencia (Foto: Novum)

[Serie A] Stekelenburg wint met Roma van Novara

AS Roma heeft zich hersteld van de thuisnederlaag tegen AC Milan in de Serie A. Met Maarten Stekelenburg op doel werd met 2-0 gewonnen bij Novara. Bojan Krkic brak na 73 minuten de ban, waarna Daniel Osvaldo het duel drie minuten later besliste. Door de zege stijgt Roma naar de achtste plaats met veertien punten.

Palermo boekte een 3-1 thuiszege op Bologna. Eran Zahavi, Matias Silvestre en Josip Ilic scoorden voor de thuisploeg. Palermo bezet na tien duels de vijfde positie met zestien punten.


Stekelenburg wint met Roma van Novara (Foto: Novum)

Man dood na fout satellietnavigatie

Een foutief geprogrammeerd satellietnavigatieapparaat was de belangrijkste oorzaak van een dodelijk ongeluk waarbij vorige maand in Keulen een 59-jarige vrachtwagenchaffeur in de Rijn verdronk. Dit blijkt uit onderzoek van de politie, aldus Duitse media zaterdag.

De verouderde kaart gaf niet aan dat de weg ophoudt en de reis met een veerpont moet worden voortgezet. De man reed in volle vaart de rivier in. Hij kon uren later alleen nog maar dood uit het koude water worden gehaald.

Man dood na fout satellietnavigatie
Man dood na fout satellietnavigatie (Foto: ANP)

40.000 doden in verkeer Brazilië

In Brazilië zijn vorig jaar 40.000 doden gevallen in het verkeer. Dat is een stijging van 24 procent ten opzichte van 2002. Er is sprake van "een echte epidemie", aldus minister van Volksgezondheid Alexandre Padilha zaterdag in Braziliaanse media. Alleen in China, India, de VS en Rusland vallen er meer doden in het verkeer.

De stijging is vooral te wijten aan het feit dat steeds meer mensen om het leven komen bij ongevallen met de motor. Ook zijn veel wegen in het grootste land van Zuid-Amerika in slechte staat.

Leden KRO akkoord met fusieplan NCRV

De ledenraad van de KRO heeft zaterdag groen licht gegeven voor een fusie met de NCRV. Dat heeft een woordvoerder van de NCRV gezegd.

De NCRV reageert verheugd op het besluit van de ledenraad van de KRO. "Deze beslissing is goed voor de NCRV en de KRO alsook voor het hele publieke bestel", zegt algemeen directeur Coen Abbenhuis in een reactie.

Hij verwacht dat de ledenraad van de NCRV volgende week ook akkoord gaat. "Al eerder heeft de NCRV een voorkeur uitgesproken voor een fusie met de KRO en ik verwacht dat onze verenigingsraad op 12 november een definitief voorstel daartoe zal bekrachtigen."

De NPO maakte eerder deze week de fusieplannen binnen de publieke omroep bekend. Daarin worden drie fusieomroepen, TROS-AVRO, KRO-NCRV en VARA-BNN, voorgesteld. De fusies moeten uiterlijk in 2016 hun beslag hebben gekregen.


Leden KRO akkoord met fusieplan (Foto: Novum)

Scheiding Kardashian uit show geknipt

Het drama rond de scheiding van Kim Kardashian is niet in haar realitysoap te zien. Verschillende bronnen vertellen aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ dat ruzies en huilbuien uit de serie worden geknipt. Kardashian maakte maandag bekend na een huwelijk van 72 dagen te willen scheiden van Kris Humphries.

Kim wilde geen camera's in de buurt hebben als ze emotioneel was door de scheiding. Kim zou zelfs tot begin volgend jaar helemaal niets opnemen voor Keeping Up with the Kardashians. De 31-jarige socialite wil niet dat de 'echte' momenten achter haar scheiding op televisie te zien zijn.

Kardashian heeft maandag de scheidingspapieren ingediend wegens 'onoverkomelijke verschillen'. De twee beloofden elkaar op 20 augustus eeuwige trouw in de Californische rijkeluisplaats Montecito. Kardashian en de basketballer hadden sinds oktober vorig jaar een relatie. Humphries was ook te zien in het zesde seizoen van Keeping Up with the Kardashians.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.