Discutabel doelpunt helpt NEC langs Feyenoord

Feyenoord heeft zich niet kunnen revancheren voor de oorwassing tegen FC Groningen. In Rotterdam werd met 1-0 verloren van NEC. Nick van der Velden maakte na zeven minuten het enige doelpunt. De middenvelder stond daarbij buitenspel, maar dat werd niet waargenomen door de arbitrage.

Feyenoord zakt door de nederlaag naar de zevende plaats met achttien punten. NEC stijgt naar de twaalfde positie met dertien punten.

De ploeg van trainer Ronald Koeman begon sterk aan het duel. Karim el Ahmadi was dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot werd gekeerd door Gábor Babos. Na zeven minuten kreeg Feyenoord echter een flinke klap te verwerken. Van der Velden stond ruim een meter buitenspel toen hij een vrije trap van Ryan Koolwijk binnenkopte. De treffer werd door scheidsrechter Tom van Sichem onterecht goedgekeurd.

Feyenoord drong daarna wel aan, maar het leek te ontbreken aan vertrouwen. De beste mogelijkheden waren zelfs voor NEC. In de tweede helft had de thuisploeg een flink overwicht, maar opnieuw was het creëren van kansen een lastige opgave. Het ontbrak Feyenoord in de slotfase aan geduld en geluk. De beste mogelijkheid was voor Guyon Fernandez. De invaller kopte de bal in vrijstaande positie voorlangs.