Noodweer teistert Zuid-Europa

In Zuid-Europa veroorzaakt hevig noodweer veel slachtoffers en schade. In Italië vielen de afgelopen week door hevige regenval minstens 20 doden. Zes van hen vielen sinds vrijdag in de stad Genua. Zondag overleed een man in de omgeving van Napels doordat er een boom op zijn auto viel. Ook zijn door het weer al een aantal Italiaanse voetbalwedstrijden in de Serie A afgelast.

Ook het zuiden van Frankrijk kampt met zware regenval en overstromingen. Dit weekeinde zijn ongeveer 600 mensen geëvacueerd in het kustgebied in het zuidoosten en in de Alpen. Zeker een persoon is om het leven gekomen. Het lichaam van de 51-jarige man werd in het departement Herault gevonden, nadat hij door het water was meegesleurd. Op tal van plekken zijn rivieren buiten hun oevers getreden en huizen en straten ondergelopen.

De problemen zijn nog niet voorbij. Meteorologen waarschuwen voor een tropische storm boven de Middellandse Zee. De weermodellen voorspellen voor zondagavond en in de nacht van zondag op maandag windsnelheden boven de 100 kilometer per uur in vooral het zuiden van Frankrijk en het oosten van Spanje.