FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 14 januari 2008

Mindervalide atleet niet welkom op Spelen

De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is niet welkom bij de Olympische Spelen in Peking of wereldkampioenschappen. Dat heeft de internationale atletiekunie IAAF maandag besloten.

Pistorius is geen "normale" atleet. Hij mist beide onderbenen en loopt met behulp van twee carbon prothesen. De prothesen lijken op de achterpoten van kat-achtigen. De 21-jarige Zuid-Afrikaan is daarom een bijzondere verschijning op de baan.

Pistorius won olympisch goud bij de Paralympics van 2004. Volgens de IAAF overtreedt hij regel 114.2 van het reglement van de atletiekunie die het gebruik van hulpmiddelen verbiedt.

De prothesen zijn bijzonder ingenieus bedacht. Bij tests werden de inspanningen van Pistorius vergeleken met die van vijf valide atleten van hetzelfde niveau op de 400 meter.

Daaruit bleek dat Pistorius dezelfde snelheid haalde met een 25 procent lager energieverbruik. Volgens de IAAF heeft hij daardoor voordeel ten opzichte van valide atleten.

Pistorius, ook wel 'Blade Runner' genoemd, nam afgelopen jaar al deel aan een wedstrijd voor de Golden League in Rome. Zijn droom was deel te nemen aan de Spelen in China, wellicht als lid van de Zuid-Afrikaanse 4x400 meter estafetteploeg.

Pistorius gaat in beroep. "Ik beschouw het als mijn verantwoordelijkheid, voor andere mindervalide atleten, om bij mijn standpunt te blijven", reageerde hij. "Ik ga daarom in beroep."

Dode zeeman verrast familie

Icoon ShockingEen 37-jarige Poolse zeeman was reeds doodverklaard door zijn familie, toen hij na een paar weken vissen besloot om zijn familie eens op te zoeken. Zijn 'nabestaanden' schrokken zich een hoedje, toen ze Piotr Kucy in levende lijve voor zich zagen. Hadden zij die naam niet gegraveerd op de grafsteen van de man die door de zee was verslonden?

Tijdens Kucy's vistocht blijkt in zijn thuishaven Swinoujscie een lijk te zijn aangespoeld. Kucy's vriend identificeerde dat als zijn ontzielde metgezel. Familieleden mochten het lichaam niet zien, dat in een kist ter aarde werd besteld.

De echte Kucy trok na twee weken vissen huiswaarts. Zijn 'wederopstanding' leidde tot de nodige verwondering. "Ze vielen flauw toen ze me zagen", vertelt hij. Ook de autoriteiten kunnen niet geloven dat hij springlevend is. "Vijf maanden zijn al voorbij gegaan en ik ben nog steeds officieel dood", aldus Kucy.

Met dank aan crv en ronflonflon voor de submit.

SOE over The Agency gameplay, features en Home

Sony Online Entertainment werkt momenteel aan hun free-to-play MMO The Agency. In The Agency speel je een geheim agent voor één van de twee spionnen-organisaties in de wereld. De één hanteert een James Bond/Ethan Hunt-achtige stijl: onzichtbaar, glad en heel veel high-tech gadgets. Het andere team heeft meer een Jason Bourne-aanpak: als het stuk kan, gaat het waarschijnlijk ook stuk, tact is niet hun sterkste kant.

The Agency staat gepland voor een release in 2008 voor zowel PC als PS3, in het onderstaande interview kun je horen en zien welke gameplay-features er te verwachten zijn en hoe de game te koppelen is aan Home, Sony's online virtual 3D community.

Gamespot verliest 3e medewerker dankzij ontslag Gerstmann

De website Joystiq heeft van oudgediende Gamespotter Alex Navarro te horen gekregen dat ook hij de CNET gamessite zal gaan verlaten. Net als zijn collega Frank Provo doet hij dit als respons op het controversiele ontslag van editorial director Jeff Gerstmann.

Hij verklaart in een interview: "I felt like it was just time for me to go, certainly [the decision to leave] had a lot to do with the whole Jeff [Gerstmann] situation. ... I wouldn't have left if this situation hadn't gone down the way it did. ... Sometimes you just realize a place isn't for you anymore, you know?"

Het hele Gertmann-debacle speelt dus nog steeds binnen Gamespot, het ontslag lijkt dus nog een heel lang staartje te krijgen.

Zeven kandidaten Olympische Spelen 2016

Zeven steden hebben zich bij het IOC kandidaat gesteld voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2016.

De dossiers zijn op tijd ingeleverd door: Baku (Azerbeidzjan), Doha (Qatar), Chicago (VS), Tokyo (Japan), Madrid (Spanje), Praag (Tsjechië) en Rio de Janeiro (Brazilië). Op 2 oktober 2009 zal het IOC tijdens een congres in Kopenhagen beslissen welke stad de organisatie krijgt. Op dit moment lijkt Chicago de grote favoriet. Baku en Doha maken op dit moment de minste kans.

Unieke prestatie Ireen Wüst

Met het veroveren van de Europese titel heeft Ireen Wüst voor een unieke prestatie gezorgd. Wüst is er als eerste Nederlandse schaatsster in geslaagd te winnen op een EK, WK én Olympische Spelen.

Haar eerste belangrijke titel behaalde Wüst in Turijn. Ze werd in 2006 olympisch kampioene op de 3000 meter. Een jaar later werd de Brabantse in Thialf ook wereldkampioen allround. Bijna werd ze vorig jaar ook Europees kampioen. Alleen een fenomenale Sablikova kon dat toen voorkomen.

Afgelopen zondag voegde Wüst uiteindelijk de Europese titel toe aan haar palmares.

Atje Keulen-Deelstra werd zowel Europees- als wereldkampioen allround, maar zij won nooit een olympische titel. Stien Baas-Kaiser behaalde wel olympisch goud, maar in het allrounden won ze alleen goud op het WK.

Factor 5 stapt over op Wii

Factor 5, bekend van onder meer Rogue Squadron op de GameCube en Lair op de PlayStation 3, heeft bekend gemaakt aan een Wii-titel te werken. Julian Eggebrecht, de president van Factor 5, heeft aangegeven dat het niet om een VC-titel gaat, maar een heel nieuw Wii-project. De game zal geen oude technieken uit Rogue Squadron gebruiken, maar ze zullen bestaande code updaten of vervangen door betere code.

Factor 5 heeft inmiddels ervaring met de GameCube-hardware, die sterke gelijkenissen vertoont met die van de Wii, wat het leren te programmeren voor Nintendo's jongste console een stuk eenvoudiger zal maken.

Zodra we meer weten over de nieuwe game van Factor 5, kun je dat natuurlijk hier lezen.

Baasje overlijdt door te waakse hond

Icoon BuitenlandsIn de Slowaakse hoofdstad Bratislava heeft een trouwe viervoeter zijn baasje zó goed beschermd, dat die kwam te overlijden. Het hondje was met zijn baasje aan het wandelen, toen de man werd getroffen door een hartinfarct. Nadat hij neerstortte, probeerde zijn hondje hem een dienst te bewijzen door iedereen van zijn zieke baasje af te houden, ambulance-personeel incluis.

Vervaarlijk grommend hield hij naderende mensen op afstand. Ziekenbroeders durfden de patiënt niet te voorzien van spoedeisende hulp. Hij stierf hulpeloos op straat, nabij het grootste ziekenhuis van het land.

Met dank aan crv voor de submit.

[upd] Nathalie uit Idols 4 belazert de boel

Icoon OpmerkelijkNathalie uit Idols 4, die grote kans maakt om een nieuw Nederlands popidool te worden waarvan 'posters boven bedjes' zullen hangen belazert de kijker. Mevrouw is namelijk al een gearriveerde artiest.

Op YouTube zijn al diverse videoclips te vinden en ook haar albums zijn al lang en breed te koop. Voor een platencontract hoeft Nathalie het dan ook niet te doen, sterker nog, ze staat al onder contract bij platenmaatschappij WestCoast Studios. In haar geboorteland Kongo is ze nog steeds een grote ster. Ook won ze in 2002 de 'African Music Award' voor beste nieuwkomer. Zes jaar geleden vluchtte Nathalie naar Duitsland om in Nederland te belanden.

Of dit uitgroeit tot een rel moet worden afgewacht. Wel zal RTL een rel kunnen gebruiken, aangezien de kijkcijfers stagneren rond de miljoen kijkers.

Update 22.27
RTL gaat niet voor de rel, maar voor een verklaring dat ze het al wisten en het voor hen geen probleem is dat Nathalie een ster is in Afrika. Eva Peters: "Iedereen begint in deze show vanaf nul. Natuurlijk zijn sommige kandidaten meer ervaren dan andere. Dat is onvermijdelijk en ook niet erg." Opmerkelijk is wel dat Nathalie en RTL tot vandaag net deden of de zangeres nog niet was ontdekt en doorgebroken. Feit is wel dat Nathalie dé smaakmaker en SMS-trekker is van een kwakkelend Idols-seizoen.

Bekijk de auditie van Nathalie waarbij Wendy van Dijk vraagt waarom ze nog niet ontdekt is.


[AO] Nadal en Jankovic door

Rafael Nadal heeft de tweede ronde van de Australian Open bereikt. De Spanjaard versloeg zijn Servische tegenstander Viktor Troicki, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De setstanden waren 7-6(3), 7-5 en 6-1.

Troicki was tijdens het kwalificatietoernooi voor de Australian Open verantwoordelijk voor de uitschakeling van Matwé Middelkoop. Nadal had meer dan 2,5 uur nodig om de Serviër op de knieën te krijgen. In de tweede ronde gaat de Spanjaard met Florent Serra uit Spanje de strijd aan.

Ook Jelena Jankovic heeft zich voor de volgende ronde van het Australische tennistoernooi weten te plaatsen, maar had hier veel geluk voor nodig. De Kroatische tennisster nam het op tegen de 17-jarige Tamira Paszek uit Australië en had bijna twee uur nodig. De setstanden waren 2-6, 6-2 en 12-10.

Boer niet naar WK-Sprint, van Deutekom wel

Door een infectie aan haar rechterenkel kan Margot Boer niet deelnemen aan de WK Sprint komend weekend in Thialf Heerenveen. Paulien van Deutekom, die als reserve stond genoteerd voor het toernooi, neemt haar plaats in.

Sinds haar komst naar de DSB-ploeg, loopt Boer te sukkelen met haar enkel. De medische staf van de DSB-ploeg had een aangepaste schoen als oplossing, maar in de aanloop naar de NK-sprint ontstond er een wondje op de enkel. Dit leidde uiteindelijk tot een infectie.

Antibiotica werd in eerste instantie nog geprobeerd, maar dit leverde geen resultaat. Daardoor zal Boer onder het mes moeten. Dit staat gepland voor aanstaande dinsdag. Tevens zou deze operatie het eind van haar schaatsseizoen kunnen betekenen.

Door deze blessure van Boer mag Paulien van Deutekom meedoen aan de WK Sprint. Van Deutekom werd op de NK-Sprint vierde in het eindklassement, waarmee ze in eerste instantie niet rechtstreeks geplaatst was voor het WK-Sprint.

Geen schorsing voor De Zeeuw

De tuchtcommissie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft Demy de Zeeuw vrijgesproken. De speler van AZ ontving afgelopen weekend, tijdens het verloren duel tegen Ajax (6-1), de rode kaart. De reden hiervoor was dat de middenvelder hands maakte.

De Zeeuw sloeg de bal namelijk uit zijn eigen doel, nadat deze de doellijn was gepasseerd. De assistent-scheidsrechter gaf echter aan dat dit niet het geval was, waarop arbiter Roelof Luinge de speler de rode kaart gaf en Ajax een strafschop toekende.

De KNVB deed De Zeeuw maandagmiddag een voorstel van één wedstrijd schorsing. AZ ging hier niet mee akkoord en tekende beroep aan, omdat de middenvelder de bal wegsloeg nadat deze de doellijn was gepasseerd. Bovendien kon de Alkmaarse ploeg dit aan de hand van videobeelden aantonen. De Nederlandse bond sprak de voetballer daarom ook vrij.

Hierdoor kan AZ aankomende woensdag, als de ploeg tegen De Graafschap speelt, gewoon over De Zeeuw beschikken.

Geen winnaars in derde ronde Corus-toernooi

De zeven partijen tijdens de derde ronde van het Corus-schaaktoernooi in Wijk aan Zee zijn allemaal in een remise geëindigd. Daardoor blijft de stand ongewijzigd. Carlsen en Aronian blijven koploper, terwijl de favorieten vanonder in de stand blijven hangen.

Loek van Wely trof in de derde ronde Teymour Radjabov. De wedstrijd werd volledig gedomineerd door Van Wely, totdat hij een foute zet produceerde, wat de inleiding was van de remise. De partij zou uiteindelijk ook de langste partij van de dag worden. Pas na 93 zetten werd de remise een feit.

Wereldkampioen Viswanathan Anand deed er beduidend korter over. De Indiër, op dit moment nog altijd gedeeld laatste, kwam al na 17 zetten een remise overeen met zijn tegenstander Pavel Eljanov.

Ook slecht aan het toernooi begonnen waren de oud-wereldkampioenen Vladimir Kramnik en Veselin Topalov. Deze lijn zetten ze ook in de derde ronde voort. Kramnik kwam een puntendeling overeen met Mamedjarov, terwijl de andere oud-wereldkampioen Topalov ditzelfde deed met de Hongaarse Judith Polgar.

De koplopers op dit moment, de 17-jarige Noor Magnus Carlsen en de Armenier Levon Aronian, konden ook hun partij niet in winst omzetten. Carlsen speelde remise tegen de Engelsman Michael Adams. Aronian speelde een lastige partij tegen Peter Leko. Uiteindelijk wist Aronian er nog een half puntje uit te slepen. "Goed gespeeld, maestro", was het commentaar van Aronian richting zijn tegenstander na afloop.

[upd] PVV: feest op Marokkaanse site na dood militairen

Icoon PolitiekDe PVV van Geert Wilders eist maatregelen tegen de website marokko.nl. Het is daar op het forum namelijk 'groot feest', nadat zaterdag twee Nederlandse militairen zijn omgekomen in Afghanistan.

Op het forum zijn reacties te vinden als "Dankzij deze topic kan ik lekkerder slapen", "Allahu Akbar! Prachtig nieuws!" en "2 criminelen opgeruimd allahu akbar!". Dit is volgens de partij de druppel die de emmer doet overlopen.

De beheerder van het forum probeert deze haatzaaiende teksten te verwijderen, maar omdat er meer dan tienduizend berichten op een dag gepost worden, is het volgens de beheerder onvermijdelijk dat sommige berichten door de vingers glippen.

De website marokko.nl heeft 135.000 euro subsidie gekregen van het stimuleringsfonds, volgens de PVV. Minister Plasterk is verantwoordelijk voor dit fonds, maar Plasterk gaf vorig jaar al een keer aan dat de subsidie is voor de nieuwsafdeling van de site, niet voor het forum. Plasterks ministerie heeft vandaag nog niet gereageerd op de kritiek van de PVV.

Update 21.39 uur
De beheerder van de website heeft inmiddels een aantal reacties verwijderd van de website. Tevens is een onbekend aantal gebruikers verbannen van de site.

Opmerkelijk is dat reacties als "Allahu akbar! Twee zware criminelen opgeruimd die zo veel verkrachtingen op hun naam zullen hebben en burgermoorden" of "Dankzij deze topic kan ik lekkerder slapen. Allahu Akbar! Prachtig nieuws!" nog niet verwijderd zijn. "Alleen reacties die in strijd zijn met de wet worden verwijderd", aldus Khalid Mahdoui van de website.

Ook heeft minister Plasterk inmiddels een reactie gegeven. Hij vindt sommige uitspraken op de site afschuwelijk en is verheugd over het feit dat sommige reacties zijn verwijderd. Hij gaat onderzoeken of de subsidie moet worden ingetrokken.

Ook op het forum wordt gesproken over dit onderwerp

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Dries grijpt net naast Loden Leeuw

Helaas voor Dries Roelvink, maar zelfs de prijs voor irritantste BN'er is aan zijn neus voorbij gegaan. Dries was namelijk genomineerd voor een Loden Leeuw, de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door het consumentenprogramma Radar van de Tros.

Maar helaas, Dries moet zijn meerdere erkennen in Hennie Huisman. Zijn spotje voor de Postcode Loterij, waar Huisman met een chagrijnige kop 'Met z'n allen' neuriet, kreeg 12,3% van de stemmen. Dries' spotje voor de ANWB werd met 11,7% van de stemmen iets minder irritant gevonden. Jan Mulder in het vliegtuig werd door de stemmers als nog iets minder vervelend ervaren dan Dries' gele zwembroek.

In de andere categorie, die van irritantste commercial, heeft koekfabriek Peijnenburg met glans gewonnen. Met een ruime meerderheid van de stemmen, werd hun spotje van twee ouderen met hun twee keffertjes beloond met een Loden Leeuw. Het zilver ging naar een commercial van bronwatergigant Spa, waarin een proleet een glas koud water in het gezicht krijgt. De derde prijs ging naar de eeuwige studenten van de LOI.


Geniet nog een keer van Dries' gele zwemslip

Uilenberg: "Arbiters worden niet geschorst"

Jaap Uilenberg ziet niets in het voorstel van Mario Been. De trainer van NEC was namelijk van mening dat scheidsrechters tuchtrechtelijk moeten worden aangepakt, wanneer zij een opzichtige fout in het betaald voetbal maken. Hierdoor zullen arbiters niet geschorst worden als ze een foutieve beslissing nemen.

"Dat hebben we nog nooit gedaan en dat gaan we ook niet doen", waren de duidelijke woorden van Uilenberg. "Een speler die een open kans mist, wordt toch ook niet geschorst? Het maken van fouten zit opgesloten in het voetbal, dus ook in de arbitrage. Van een schorsing wordt geen scheidsrechter beter."

Uilenberg liet overigens wel weten dat scheidsrechters, die gedurende een aantal wedstrijden niet in vorm zijn, een aangepast programma moeten volgen. "Voor spelers die een mindere periode doormaken, is dat niet anders."

BMW presenteert de F1.08

In München is vandaag de BMW-Sauber F1.08 gepresenteerd. Met deze bolide wil het Duitse team de strijd aangaan met Ferrari en McLaren.

De grotere voorvleugel is één van de opvallendste wijzigingen, deze moet ervoor zorgen dat zijwind minder vat krijgt op de auto. Verder zijn de sidepods gewijzigd ter bevordering van de luchtstromen en is de auto in zijn geheel slanker geworden. Deze aanpassingen zijn gedaan zodat de auto ook zonder traction control goed bestuurbaar is.

Na een seizoen waarin BMW bijna altijd achter de plaatsen achter Ferrari en McLaren innam, wil het team de volgende stap voorwaarts maken. Overwinningen moeten in 2008 werkelijkheid worden.

"We zijn nu twee jaar een Formule 1-team, het waren twee sterke seizoenen en in de F1.08 hebben we alles gestoken wat we in die afgelopen seizoenen hebben geleerd", aldus teambaas Mario Theissen. "Met deze auto hopen we het aantal teams dat om de overwinning strijdt te vergroten van twee naar drie. Het zal niet eenvoudig worden om te winnen, want McLaren en Ferrari zijn bijzonder sterk. De sleutel tot succes zal liggen in het ontwikkelingstempo. We moeten ervoor zorgen dat we sneller ontwikkelen dan de andere teams."

Theissen vervolgt: "Onze 'opleiding' is nu gedaan. Het wordt nu echt serieus. We hebben onze staf uitgebreid en ik denk dat Nick en Robert klaar zijn om hun eerste zege binnen te halen. Hoewel ze het de afgelopen jaren al bijzonder goed hebben gedaan, verwacht ik dat ze nog kunnen groeien als coureurs. Ik denk dat deze auto ze daar toe in staat zal stellen, omdat de F1.08 volgens de eerste tekenen stukken beter is dan die van vorig seizoen."

De F1.08 zal op dinsdag zijn eerste meters maken op het circuit van Valencia.

'Lulhannes' kost Van Hanegem 500 euro

Icoon ShockingDe Voetbalbond KNVB houdt niet van vieze obscene praatjes op en rond het veld. FC utrecht-trainer Willem van Hanegem kan dan ook op een fikse boete rekenen omdat hij zich nogal plat heeft uitgedrukt in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

'De Kromme' noemde assistent-scheidsrechter Berry Simons even voor het einde van de wedstrijd 'lulhannes'. Van Hanegem werd vervolgens naar de tribune gestuurd. Dit geintje kost Van Hanegem de som van 500 euro en een een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd. Het is nog niet bekend of de trainer in beroep gaat tegen de straf.
Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

DSB-ploeg door tot OS 2010

Dirk Scheringa heeft bekend gemaakt dat de schaatsploeg van DSB tot en met de Olympische Spelen van 2010 zal blijven bestaan. Mocht het zijn dat er de komende weken negatieve ontwikkelingen plaatsvinden, dan is er een mogelijkheid dat de verlenging van het contract in gevaar komt.

"Zoals het nu ervoor staat, gaan we door tot en met de Winterspelen van Vancouver," aldus Scheringa in een reactie. "We gaan pas aan het einde van het seizoen evalueren, maar op dit moment hebben we een positief gevoel over de ploeg."

Zombies knallen in House of the Dead 2 & 3 Return screens

SEGA verblijdt ons met vier nieuwe screenshots van hun zombieshooter House of the Dead 2 & 3 Return voor de Wii.

Deze remake van de twee populaire games die furore maakten in de arcadehallen ondersteunt de Wii-zapper, hierdoor zou het afknallen van zombies nog leuker moeten worden. In totaal zullen er meer dan zes game-modes beschikbaar zijn, waaronder Arcade Mode, Time Attack en een co-op mode om met z'n tweeën tegelijk te spelen (of zoals in de arcade: in je eentje met een gun in elke hand).




Pauleta stopt na dit seizoen

Pedro Pauleta hangt zijn kicksen na dit seizoen aan de wilgen. De 34-jarige speler van Paris Saint Germain maakte eind december al bekend te twijfelen over een mogelijke verlenging van zijn contract.

"Ik heb er de afgelopen twee weken over nagedacht. Ik ben bijna 35 en het is wel mooi geweest. Ik stop er aan het eind van het seizoen mee", liet Pauleta aan de camera's van Canal+ weten.

Pauleta droeg de afgelopen vijf jaar het shirt van Paris Saint Germain. In het verleden speelde de Portugees ook nog voor Salamanca, Deportivo la Coruña en Girondins Bordeaux. In zijn actieve carrière als speler werd de aanvaller bovendien drie keer topscorer in de Franse competitie. Verder mag hij zich topscorer aller tijden van de nationale ploeg van Portugal noemen. In 88 interlands trof de voetballer 47 keer doel.

Patapon laat van zich zien

Patapon is een spel dat het meest te vergelijken is met een actie-avontuur genre met ritmische muziekelementen. Je bestuurt een leger aan kleine wezentjes dat zich van links naar rechts moet zien te bewegen door allerlei werelden. Het spel zal rond februari van dit jaar in de Amerikaanse en de Europese winkelschappen liggen. Een precieze datum is helaas nog niet bekend. Vandaag hebben wij wat blauwe screenshots voor jullie.




Klinsmann was bijna Liverpool-coach

Jurgen Klinsmann, die vorige week vrijdag een contract bij Bayern München tekende, heeft in november een onderhoud gehad met Tom Hicks, mede-eigenaar van Liverpool. De Amerikaan heeft toegegeven dat hij en George Gillett met de Duitser hebben gesproken.

Klinsmann werd gezien als mogelijk opvolger van Rafael Benítez, aangezien hij dit seizoen met regelmaat onder vuur ligt. "In november zorgden de sportieve prestaties voor veel ontevredenheid. Met de gesprekken probeerden we een zekerheid in te bouwen, voor het geval Rafa naar een andere club zou vertrekken", aldus Hicks.

Toch zou Benítez zich nog niet druk hoeven te maken over een mogelijk ontslag. Hicks: "Sindsdien heeft hij onze volledige steun en is de communicatie aanzienlijk verbeterd."

Boete voor Van Hanegem

Willem van Hanegem moet de Nederlandse voetbalbond (KNVB) een boete van 500 euro betalen. De trainer van FC Utrecht kreeg deze straf opgelegd naar aanleiding van het gebruik van grove taal jegens assistent-scheidsrechter Berry Simons.

Bovendien kreeg Van Hanegem ook nog een voorwaardelijke schorsing van één competitiewedstrijd. Afgelopen weekend, tijdens het duel tussen FC Utrecht en SC Heerenveen (2-2), werd de oefenmeester door arbiter Bas Nijhuis naar de tribune gestuurd. De trainer van de ploeg uit de Domstad zou assistent-scheidsrechter Simons namelijk voor lulhannes hebben uitgemaakt.

Martens terug op het trainingsveld

Maarten Martens heeft afgelopen maandag zijn rentree gemaakt op de trainingsvelden van AZ. De middenvelder liep eind oktober een zware blessure aan zijn knie op. De verwachting is dat de speler eind april of begin mei weer met de selectie van AZ mee kan spelen.

Martens scheurde bija vier maanden geleden de voorste kruisband van zijn rechterknie af. Dit gebeurde tijdens het duel van de Alkmaarse formatie tegen NAC Breda (2-3). De Belg heeft overigens laten weten dat de kwetsuur een mogelijk gevolg is van het jeugd-EK, dat afgelopen zomer in ons land werd gehouden. Sinds de afloop van dit toernooi had de speler verschillende blessures aan zijn rechterbeen.

[upd] 1 dode en 3 gewonden bij steekpartij Rotterdam

Icoon PolitieIn het begin van de avond zijn vier mensen gewond geraakt bij een burenruzie. De steekpartij vond plaats in een flat aan de Anatole Franceplaats te Rotterdam.

Eén van de vier gewonden zou ernstig gewond zijn geraakt in de hartstreek. En is ter plekke door ambulancepersoneel gereanimeerd en verkeert in levensgevaar. Wat de verwondingen van de andere drie mensen zijn is op dit moment nog niet bekend. Zij zouden licht gewond zijn geraakt. Ook is er een traumaheli naar de steekpartij gestuurd. De politie heeft een verdachte aangehouden.

Een politieauto die op weg was naar de steekpartij is op de Prins Alexanderlaan in botsing gekomen met de metro. Een agent is gewond geraakt aan zijn schouder en is naar het ziekenhuis gebracht.

Update 20:16 uur

De zwaargewonde vrouw is inmiddels in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De drie andere slachtoffers zijn slechts licht gewond geraakt. De inzittenden van de metro die in botsing kwam met de politieauto zijn niet gewond geraakt.

Subheader

16-jarige leerlinge doet het met lerares

Icoon OpmerkelijkEen 44-jarige docente uit het Amerikaanse Cleveland moet zich verantwoorden voor de rechter omdat ze sex heeft gehad met een 16-jarige leerlinge.

Het tweetal werd betrapt toen de schooldirecteur het klaslokaal binnenkwam waar het stel net bezig was met het bedrijven van de liefde. Het meisje moest gisteren onder dwang een getuigenis afleggen. Ze verklaarde al enige tijd een seksuele relatie met haar lerares te hebben. Ze belden elkaar regelmatig nadat ze de lerares om haar telefoonnummer had gevraagd.

Het meisje ging regelmatig bij haar docente langs. "We kusten elkaar op de lippen", zei het meisje in de rechtzaal. Ook op school hadden ze seks, "We deden het op het bureau, tegen de muur, het was heel seksueel". Het tweetal had vaak seks tijdens de lunchpauze. "We hadden dan orale seks bij haar thuis. Daardoor kwam ik altijd te laat voor mijn Franse les."

Het meisje zegt zelf het initatief genomen te hebben, "ik wilde seks en ik heb er alles aan gedaan om te voorkomen dat ik vandaag moest getuigen."De lerares kan tot maximaal 70 jaar gevangenisstraf veroordeeld worden.

De animatieserie Soutpark gaat op ludieke wijze om met dit soort zaken.


Met dank aan mouthman voor de submit.

Groots Smackdown vs. Raw '08 toernooi

Ontwikkelaar en developer THQ houdt in samenwerking met Gamestop een groot internationaal WWE Smackdown vs. Raw 2008 toernooi voor de Xbox 360.

Sinds de registratie, welke reeds in December 2007 begonnen is, hebben al zo'n 700 WWE SmackDown vs. Raw 2008 spelers zich ingeschreven om te strijden tegen internationale tegenstanders uit onder andere de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de rest Europa op Xbox Live.

Begin maart, zullen de top 4 spelers in elke regio doorgaan naar de regionale finales.
Een Europese finalist, een finalist uit het Verenigd Koninkrijk en twee Noord-Amerikaanse finalisten zullen dan nek-aan-nek strijden in de grote finale, welke gepland staat op het 6e Jaarlijkse THQ Superstar Challenge op 27 maart 2008. Deze wordt gehouden in de House of Blues in Orlando, Florida.

Op dit evenement zullen de finalisten niet alleen de gelegenheid krijgen om live tegen elkaar te spelen voor een groot publiek, maar zullen ze ook de gaming spotlight delen met een aantal van de top WWE supersterren die tijdens dit event aanwezig zullen zijn.

Maar wat valt er dan te winnen? Nou de winnaar van de grote finale wint tickets voor WrestleMania 24.

Lijkt dit je wat? Dan ben je nog niet te laat. Registreren voor de WWE SmackDown vs. Raw 2008 international tournament kan namelijk nog t/m 8 februari en kun je hier doen.

Mocht je het proberen dan wensen we je hierbij natuurlijk veel succes!

Xross Media Bar deze maand nog ingame te gebruiken?

Eén van de functies waar veel PlayStation 3 bezitters om vragen is het benaderen van de Xross Media Bar(XMB) tijdens het gamen. Nu is het nog zo dat wanneer je naar het menu van de PS3 wilt je het spel moet verlaten en dit is natuurlijk niet altijd even handig.

Sony heeft al laten weten dat deze functie beschikbaar zal worden in 2008, ze hebben alleen niet aangegeven wanneer. Maar als we een anonieme bron mogen geloven zal het niet lang meer duren voordat we hier gebruik van kunnen maken. Deze bron heeft namelijk wat screenshots laten uitlekken waarop te zien is dat de XMB te benaderen is tijdens het spelen. Volgens hem kunnen we deze update nog voor het einde van januari verwachten. Het is natuurlijk maar afwachten of dit ook werkelijk het geval zal zijn. Oordeel zelf aan de hand van deze screenshots of het serieus te nemen is of niet.



PlayStation 3 krijgt een uitgebreid achievementsysteem

Eric Lempel, de baas over het PlayStation Network, ziet in dat een achievement systeem deze tijd vrij belangrijk is voor de huidige generatie consolegamers. Het achievementsysteem van de Xbox 360 wordt door veel mensen geprezen, doordat het een toegevoegde waarde kan brengen aan de games die voor de console uitkomen. Lempel zegt dat Sony plannen heeft die "go well beyond a single score."

Er is al langer bekend dat de langverwachte PS3 Home applicatie een "Trophy System" zal bevatten die gamers zal belonen voor in-game achievements met Trophies voor hun Home space. Maar het lijkt er op dat Sony meer achter de hand heeft.

Lempel verklaard: "Ik zie wel in dat er een aantal features zijn waar de PS3-users op zitten te wachten die we nog niet geleverd hebben..."
"Ik weet dat een achievement systeem erg belangrijk is voor onze klanten. Met Home, en als toevoeging op Home, hebben we een aantal zeer interessante programma's geplanned om de kunnen en de loyaliteit van onze gamers te belonen op manieren die verder gaan dan met een score."

EA en Epic breiden uit

EA
Softwarereus Electronic Arts wil gaan uitbreiden in Azie. Het plan is om in 2008 in Zuid-Korea een nieuwe gamestudio te openen. Deze afdeling moet de basis worden voor de toekomstige uitbreidingen op de Aziatische markt.

Aan het hoofd van de studio komt Danny Isaac, producent van onder andere Tiger Woods PGA en Fifa. De afdeling moet nieuw talent aantrekken en zal zich richten op de online spellen van EA en de NBA Street en Battlefield franchise.

Hoe groot de studio moet worden is nog niet bepaald, dat ligt onder andere aan het aantal geschikte sollicitanten.

Epic
Niet alleen EA is bezig met uitbreiden, ook Epic Games, bekend van Unreal en Gears of War, gaat de totale oppervlakte van het bedrijf vergroten. De huidige kantoorruimte zal worden uitgebreid en onder andere de testafdeling zal worden vergroot om het bugtesten efficienter te maken.

Het nieuwe gebouw zal in de buurt van het bestaande kantoor komen en met de anderhalf miljoen dollar dat het kost zal de huidige ruimte worden verdubbeld

Op dit moment is het kantoor nog 2880 meter groot er werken er 94 werknemers, maar met de uitbreiding zal er veel plaats vrijkomen en Epic is dan ook op zoek naar werknemers om deze nieuwe ruimte te vullen.


Porno-icoon Jenna Jameson stopt ermee

Nog meer nieuws uit pornoland. Tijdens de uitreiking van de porno-awards heeft de koningin van de porno-industie, Jenna Jameson, aangekondigd dat ze voortaan haar benen bij elkaar houdt.

Met de legendarische woorden "Nooit meer zal ik mijn benen spreiden in deze industrie!" keerde ze de pornobusiness voorgoed de rug toe. Ondanks dat ze al een aantal jaren niet vaak meer professioneel van bil ging, is ze nog altijd erg in trek op internet.

De bijna 34-jarige Jameson maakte al op haar achttiende haar debuut in pornofilms. In al die jaren is ze uitgegroeid tot een waar icoon. Ze is dan ook de enige porno-actrice die werd vereeuwigd in was in het beroemde museum van Madame Tussauds.


Hier is te zien hoe Jenna haar afscheid aankondigde

Bioware geeft details vrij over Sonic Chronicles

Berichtten we gisteren nog dat Bioware de eerste screenshots had vrijgegeven van hun DS game met Sonic in de hoofdrol, vandaag is er weer iets meer bekend geworden over de game zelf.

De game is dus Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood gedoopt en is, gezien Bioware's geschiedenis niet erg verbazingwekkend, een RPG. Je character zal gedurende het gehele spel bestuurd worden met behulp van de stylus, dit geldt voor zowel het rondlopen/rondrennen als de gevechten. Deze gevechten zullen op de traditionele turn-based manier gaan, waarbij vijand en speler om de beurt zullen mogen aanvallen. Bij sommige gevechten zal de speler door ritmisch met de stylus op het DS-schermpje te tikken moeten proberen te overleven. Deze manier van vechten kennen we uit de game Elite Beat Agents.

De vijanden zullen niet uit het niets verschijnen, zoals dit in andere RPG's wel eens het geval is. Je zult alle vijanden van te voren al kunnen zien aankomen.

Je zult de beschikking hebben over vier spelers om de game door te lopen. Deze vier zijn vrij te kiezen uit een lijst van elf characters, waaronder onder andere Sonic, Tails, Amy, Knuckles, Rouge, Shadow en Big the Cat. Elk character heeft zijn eigen unieke vaardigheden en kan er meer unlocken naarmate je verder in het spel komt.

Chaos op A4 door ongeval

Icoon OngelukDe A4 in de richting van Delft naar Amsterdam is afgelopen middag gedeeltelijk afgesloten na een ongeval. Het ongeval vond plaats ter hoogte van het Ringvaartaquaduct. Er zijn drie vrachtwagens, twee auto’s en een wagen met aanhanger waarin schapen zaten betrokken geraakt bij het ongeluk.

Er ontstonden lange files aan weerszijden van de A4. Een vrachtwagenchauffeur is afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat hij een hoofdwond had opgelopen. De bestuurder van een andere vrachtwagen is bekneld komen te zitten. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk.

5% Nederlanders wil emigreren

Icoon BinnenlandsOngeveer een op de twintig Nederlanders overweegt binnen vijf jaar naar een ander land te verhuizen. Dat is ongeveer evenveel als in andere Europese landen.

Dat blijkt uit een studie van de Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek (OSA) aan de Universiteit van Tilburg. Zoals ook in andere Europese landen is de bereidheid van Nederlanders om zich in een ander land te vestigen groter bij studenten, gemiddeld bij hoogopgeleiden en lager bij laagopgeleiden.

De migratieplannen zijn aanzienlijk groter bij inwoners van nieuwe lidstaten van de Europese Unie. Vooral in Polen en de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen overwegen velen hun land binnen vijf jaar te verlaten. Daar ligt het percentage op 10 of meer. Het streven naar een hoger loon speelt daarbij een rol, maar in Oost-Europa wordt een verhuizing naar een welvarender land ook gezien als investering in kennis en bekwaamheid. Het betreft vooral hooggekwalificeerde werknemers.

Het is volgens de onderzoekers niet duidelijk of er van een structurele ontwikkeling sprake is. Als dat het geval is, zullen de toekomstige migratiestromen in Europa drastisch veranderen. Er zou dan in de Europese landen een voorhoede van mensen zijn die eraan gewend is grenzen te overschrijden en dat ook met speels gemak zal blijven doen. Die voorhoede heeft een kosmopolitische instelling en ziet het belang van werkervaring in het buitenland als vanzelfsprekend.

Thieme dierenbeschermer van het jaar

Icoon BinnenlandsMarianne Thieme is vandaag benoemd tot dierenbeschermer van het jaar. De Dierenbescherming prijst Thieme op deze wijze ''voor haar rol als haas in de politieke dierenwelzijnsmarathon''.

Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, stelt dat de Partij voor de Dieren van Thieme er vrijwel dagelijks voor zorgt dat dierenwelzijn in de politiek aan de orde komt. ''De partij functioneert als aanjager van het debat waardoor andere fracties niet kunnen achterblijven. Ook tijdens de behandeling van de twee laatste begrotingen van het ministerie van Landbouw zag je dat dierenwelzijn dankzij de Partij voor de Dieren een prominente plek kreeg. Dat was nog niet eerder vertoond.''

Dales wees er verder op dat de partij met succes met moties kwam om de Algemene Inspectiedienst (AID) meer te laten controleren en de verrijkte kooi voor leghennen te verbieden. En hoewel Thieme ervoor moet waken dat ze niet al te veel vragen stelt, zou Dales het prettig vinden als verantwoordelijk minister Gerda Verburg de vragen serieuzer zou beantwoorden dan nu. ''Hoewel het haar niet altijd in dank is afgenomen door de minister of mede-Kamerleden, geven de vele vragen aan dat er nog veel zaken zijn die om opheldering en aandacht vragen.''

Thieme volgt SP-Kamerlid Krista van Velzen op als Dierenbeschermer van het jaar. De Dierenbescherming benoemt sinds 1981 een Dierenbeschermer van het jaar, andere bekende Nederlanders die Thieme voorgingen zijn onder anderen Loretta Schrijver, Ria Beckers, Koos van Zomeren, Harm Evert Waalkens, Joop van der Reijden, Hanja Maij-Weggen en Erica Terpstra.

Zoenen gezonder dan hand schudden

Icoon OpmerkelijkProfessor Sally Bloomfield van de London School of Hygiene deelt ons via de Engelse Daily Telegraph mee dat zoenen hygiënischer is dan handen schudden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat zowel griep, buikgriep als verkoudheid heel snel wordt overgebracht via een hand.

Momenteel heerst in Engeland zelfs een epidemie; er zijn in totaal zo'n drie miljoen mensen ziek bij onze noordwesterburen. Het merendeel daarvan heeft hun ziekte opgelopen via een handdruk, als we de Daily Telegraph mogen geloven.

De voornaamste reden dat de hand zo onhygiënisch is, is dat we van alles ermee aanraken aldus professor Bloomfield. Daardoor zitten er veel meer bacteriën op onze handen dan waar we eigenlijk van uit gaan. Sally concludeert dan ook: "Als je verkouden bent, zoen je liever niet omdat je bang bent de ander te besmetten. Maar je kan dan beter geen hand schudden".

De Franse 'luchtzoen' (hint: zo een waarbij dus eigenlijk geen contact gemaakt wordt) blijft uiteindelijk het beste, vanuit hygiënisch oogpunt, zo wordt ten slotte nog gemeld.

Met dank aan coach4all voor de submit.

Pukkels en puisten

Patrick stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Het is een uurtje of één als ik wakker word van een geluid dat mij doet denken aan een schoolplein met spelende kinderen. Nadat ik had vastgesteld dat ik geen lucide droom had, keek ik uit mijn raam naar buiten op het lelijkste plein van Nederland: het Koningsplein in Tilburg. Een lange rij schoolkinderen scandeerde iets onverstaanbaars. Dat is waar ook, de leerlingen zijn aan het staken, want ze zijn het niet eens met de regering. Waarmee ze het niet eens zijn, dat maakt niet zoveel uit, want het belangrijkste voor de scholieren is dat ze hun ongenoegen kunnen uiten.

'Britney dreigt met zelfmoord'

Icoon ShowbizzEr was vandaag nog meer nieuws van het Spears front. Britney heeft gedreigd zelfmoord te plegen wanneer ze gedwongen wordt zichzelf te laten opnemen in een kliniek. Ze zou hebben gezegd liever dood te gaan.

Aan de telefoon schijnt ze tegen een vriendin gezegd te hebben dat ze weigert naar een gekkenhuis te gaan. "Niemand kan ervoor zorgen dat ik daarheen ga. Ik zal mezelf doden voordat ze me opsluiten. Vertel dat aan mijn vader en moeder", aldus de, vroeger, populaire zangeres.

Britney heeft al een moeilijke week achter de rug. Haar kinderen mag ze voorlopig niet meer zien. Rampzalig vindt ze het, aldus een goede bekende. "Haar kinderen zijn haar leven. Ze vertelde me dat ze geen reden om te leven heeft als ze hen niet mag zien. Dus ja, ik ben bang, heel bang."

Momenteel vermaakt ze zich nog wel even met haar nieuwe liefde, fotograaf Adnan Ghalib. Onlangs brachten ze nog een aantal dagen door in Mexico.

Chris heeft nog niet gereageerd.

Met dank aan crv en mouthman voor de submit.

Vriend dumpt Jamie Lynn Spears

Icoon ShowbizzOplettende lezers wisten al dat het zestienjarige zusje van Britney Spears, Jamie Lynn, zwanger was. Nu bereikt ons het heuglijke nieuws dat haar vriend Casey Aldridge de zestienjarige gedumpt heeft, omdat hij niet de vader van de baby zou zijn.

Aldridge staat er op dat Jamie Lynn een vaderschapstest uit laat voeren. Zolang dat niet gebeurt en hij niet zeker weet dat hij zelf de vader is, weigert hij de relatie met zusje Spears voort te zetten.

Roddels dat Jamie Lynn zwanger zou zijn van een oudere tv-producent gingen al langere tijd rond. Mensen in de nabije omgeving van het koppel geven dan ook aan dat de relatie al langer op springen stond. Blijkbaar is de bom nu daadwerkelijk gebarsten.

Met dank aan GGMM voor de submit.

Jack Thompson heeft een nieuwe game op de korrel: Buzz!

Het begint bijna aandoenlijk te worden: Jack Thompsons kruistocht tegen de videogame-industrie. Na vruchteloze pogingen Manhunts en Grand Theft Auto's van de plank te halen, heeft Jackie-boy het ditmaal over een andere boeg gegooid: hij will Buzz! The School Quiz uit het lesprogramma van scholen hebben.

Buzz! The School Quiz is door Relentless Software ontwikkeld met de Britse onderwijsraad als aanvulling op het standaard lespakket voor leerlingen tussen de 7 en 11 jaar. In plaats van saaie overhoringen, krijgen de leerlingen vragen over het lesmateriaal aangeboden via het inmiddels bekende Buzz!-quizspel op de PlayStation 2. De game is beschikbaar binnen school, maar ook in de winkel te koop.

Jack Thompson liet echter in een interview met de Daily Telegraph en de Daily Mail optekenen dat hij zich afvraagt wat de motieven van Sony zijn om deze PS2-titel aan scholen te verkopen.

Jack zei verder het volgende:

"Videogames have hurt far more people than they have helped. I don't see how they can be of any more benefit than normal teaching."

Hij kreeg hierin bijval van onderwijspsychologe Jane Healy, die kinderen achter een computer vergeleek met ratten in een doolhof. Ze slaan maar wat op de toetsen en bewegen de muis lukraak over het scherm, aldus de psychologe.

De game is uiterst succesvol en effectief gebleken in het schoolsysteem. Leraren zijn uitermate positief en leerlingen geven zelfs hun pauze op om een extra "overhoring" met Buzz te mogen doen. Ook het Britse ministerie van Onderwijs is erg positief over de game.

Planet blundert met klantgegevens

Icoon InternetDoor een fout tijdens het maken van een backup heeft een medewerker van Planet een bestand met enkele tienduizenden klantgegevens in de persoonlijke folder van een klant gezet.

Vlak na de kerstdagen ontdekte de Planet-klant dat er een bestand ter grootte van 239 MB in zijn home-directory stond. Na het uitpakken bleek het bestand te bestaan uit 2GB aan klantgegevens; waaronder klantnummers, ip-adressen, namen, mail-aliassen en versleutelde wachtwoorden.

De Planet-klant die het bestand aantrof stelde Planet hiervan op de hoogte, toen hij na twee weken nog geen reactie had ontvangen deed hij zijn relaas op website Gathering of Tweakers. Ook gaf het bestand, met daarin 2,5 miljoen entry's, inzicht in welke klanten diensten als spam- en virusfilters afnemen.

Het moederbedrijf van Planet, KPN, geeft toe dat er een fout is gemaakt. Een woordvoerder zei: "Een van de systeembeheerders heeft tijdens het maken van een backup een tikfout gemaakt waardoor het bestand op de verkeerde plek werd opgeslagen. Een slordige fout".

De provider heeft inmiddels de procedures aangescherpt om herhaling te voorkomen. Deze manier van backuppen is per direct verboden.

Met dank aan Dubbeldrank, crv voor de submit.

Lichamen slachtoffers zo snel mogelijk terug

Icoon OorlogDe lichamen van de twee Nederlandse militairen die dit weekeinde in Uruzgan sneuvelden door hun eigen vuur, worden zo spoedig mogelijk naar Nederland overgebracht. Dat heeft minister Eimert van Middelkoop (Defensie) vandaag aan de Tweede Kamer geschreven.

In de brief betuigt hij namens het kabinet zijn deelneming aan de nabestaanden van soldaat Wesley Schol, korporaal Aldert Poortema en van de twee omgekomen Afghaanse soldaten Abdal Qodos en Boman Haider.

Van Middelkoop vindt hun dood schokkend en "dat dit het gevolg is van vuur van eigen eenheden, acht ik eens te meer betreurenswaardig". Een en ander heeft volgens Van Middelkoop plaatsgevonden omdat zich tussen de Nederlandse en Afghaanse militairen ook vijandelijke strijders bevonden. Er zijn twee onderzoeken ingesteld naar de gebeurtenissen tijdens de verkenningsoperatie in de omgeving van Deh Rawod. De missie, waaraan enkele honderden militairen deelnamen, is inmiddels afgerond.

De slachtoffers vielen 's avonds tijdens twee verschillende vuurgevechten in hetzelfde gebied. De twee Afghaanse militairen werden doodgeschoten toen zij de Nederlandse eenheden in de hectiek van de strijd naderden. De Nederlanders dachten dat het om de vijand ging, omdat de twee geen herkenbaar uniform droegen, zo lichtte een woordvoerder van Defensie vandaag toe.

Op dat moment was aan Nederlandse kant de spanning al hoog opgelopen, omdat soldaat Marc van Kuilen zeer zwaar gewond was geraakt door vijandelijk vuur. Het is niet bekend met wat voor soort wapen op hem is geschoten.

'De Gouden Kooi stopt voor het EK 2008'

De Gouden KooiDe Gouden Kooi verdwijnt voor aanstaande juni van de buis. Dit maakte Fons van Westerloo bekend, nu nog Algemeen Directeur van RTL Nederland.

Opmerkelijk is dat hij vorig jaar al bekend maakte dat het vóór 2008 van de buis moest. "Ik heb gezegd dat we er een punt aan gaan draaien, en dat doen we. Er wordt nu gekeken hoe dat mogelijk", aldus van Westerloo. "Maar nog voordat het EK Voetbal in juni begint komt er een definitief einde."

De Gouden Kooi houdt dagelijks zo'n 600.000 mensen aan de buis, als we de twee uitzendingen van 19.30 uur en aan het eind van de avond bij elkaar optellen. Momenteel zitten er nog zes miljonairs in de villa, die allen nog kans maken om te winnen. Vorige maand is er nog een nieuwe bewoonster bijgekomen: Claire. Dit nadat Dennis eerder de Gouden Kooi uitgetrapt is, nadat hij camera's heeft gesloopt.


Ex-bewoner Dennis die een camera sloopt.


Met dank aan Trusten voor de submit.

SPOILERS Uiterlijk monster Cloverfield bekend

Ja mensen, de gehypte film van J. J. Abrams schijnt een uiterst vermakelijke film te zijn, en de eerste screenings zijn al geweest...

Dat houdt dus in dat er al mensen zijn die de film hebben gezien, en natuurlijk het monster vaak genoeg hebben gezien om het te beschrijven. Gelukkig bezoek ik de IMDB fora, en kwam dus al posts tegen van mensen die de film hadden gezien, en genoeg bewijs toonden dat ze de film ook daadwerkelijk hadden gezien. Enjoy, maar pas op

EXTREME SPOILERS: EIGEN RISICO

 

Israel: Nucleair Iran onacceptabel

Icoon BuitenlandsPremier Olmert van Israël heeft ongewoon hard uitgehaald in de richting van Iran. Tijdens een bijeenkomst van het Israëlische Parlement sprak Olmert openlijk over een mogelijke aanval op Iran. "Alle opties zijn mogelijk, ook militair. Een nucleair Iran zal door ons nooit worden getolereerd", aldus Olmert.

De ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie werden door Olmert ingelicht dat alle maatregelen mogelijk zijn om te voorkomen dat Iran een nucleaire macht wordt in de regio. Het gesprek met het parlement volgde op het bezoek dat president Bush van de Verenigde Staten op dit moment brengt aan de regio. Tijdens dat bezoek zei Bush al dat Iran de grootste sponsor van het terrorisme is. Israël bekritiseerde toen ook het Amerikaanse rapport dat Iran al sinds 2003 gestopt zou zijn met een nucleair wapenprogramma.

Wel gaf Olmert aan een voorkeur te hebben voor een diplomatieke oplossing met Iran. Een woordvoerder van Olmert zei dat de dreigende taal voornamelijk bedoeld is om een sneller diplomatiek resultaat te bereiken. Israël beschouwt Iran al langer als staatsvijand nummer één. De Iraanse president Ahmadinejad haalt op zijn beurt vaak genoeg uit naar Israël. In oktober kwam hij nog met de opmerkelijke uitspraak dat Israël maar naar Noord Amerika moest verkassen.

In 1981 maakte Israël eigenhandig korte metten met een nucleaire installatie in Irak. Destijds werd de installatie door bommenwerpers in de as gelegd. In september zou Israël in Syrië ook een fabriek hebben gebombardeerd. Een herhaling van een soortgelijke aktie, maar dan in Iran, lijkt uitgesloten. Iran heeft zijn nucleaire installaties over het land verdeeld en sommige zijn ook ondergronds.

Ook op het forum wordt gespeculeerd over de dreigende confrontatie met Iran.

Duitse politie pakt dronken meisje (11) op

Icoon OpmerkelijkDe Duitse politie heeft een 11-jarig meisje met meer dan 2,2 promille alcohol in haar bloed opgepakt, maakte een woordvoerder van de politie in Hildesheim (Nedersaksen) vandaag bekend.

Het kind stond met twintig jongeren grote hoeveelheden alcohol naar binnen te werken bij het busstation in de Noord-Duitse stad. Toen het meisje waggelend op straat bijna onder een bus terecht kwam, alarmeerde de chauffeur de politie. Het dronken meisje stortte kort daarop ineen en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met haar gaat is niet bekend.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Kanker Benny Neyman niet uitgezaaid

Icoon ShowbizzDe kanker waaraan zanger Benny Neyman lijdt is niet verder uitgezaaid, hebben zijn artsen vastgesteld. Dat liet zijn man Hans van Barneveld maandag weten. "We weten niet hoe lang we nog samen hebben, maar het is in ieder geval goed dat er geen verdere uitzaaiingen zijn.

De pijn is redelijk onder controle, volgens Van Barneveld. "Benny ligt veel in bed, hij kan niet lang in de rolstoel zitten. Maar gelukkig is de pijn nu te verdragen.'' De komende week wordt duidelijk of de doktoren een nieuwe chemokuur gaan geven. ,,Hij moet eerst lichamelijk wat sterker worden."  Benny Neyman is met name bekend van hits als 'Ik weet niet hoe' en 'Waarom fluister ik jouw naam nog?'

DVD: Lovewrecked

Elke zoveel jaar staat er in Hollywood weer een nieuw tienersterretje op om de andere tienermeisjes te vermaken. Vroeger waren dat de zusjes Mary-Kate en Ashley Olson, daarna kwam Lizzie McGuire de markt overnemen en nu lijkt de nieuwste aanwinst Amanda Bynes. Ze speelde al de hoofdrol in de flauwe komedie She's the man en nu brengt A-film wederom een film met Bynes in de hoofdrol uit op dvd: Lovewrecked.

Chelsea wil Miguel overnemen

Als het aan Chelsea ligt verliest Valencia minstens nog een speler. De Engelsen willen Miguel Monteiro kopen van de Spaanse club die momenteel in een dip verkeert.

Trainer Avram Grant is niet geheel tevreden met zijn rechtsback Paulo Ferreira, en hoopt met Miguel de concurrentie op te voeren. Afgelopen zomer slaagden the Blues er niet in Miguel te halen, nadat ook Daniel Alves onhaalbaar bleek. De Londenaren kozen toen voor Juliano Belletti. Maar snel geeft Chelsea niet op, aangezien men de speler al een jaar volgt.

Monteiro heeft zelf wel oren naar een carrière in Engeland. Aston Villa probeerde de Portugese international ook reeds te porren, maar nu Chelsea meedoet om de back lijkt de club uit Birmingham bij voorbaat kansloos, zeker als Chelsea Ferreira in de deal wil gooien.

Valencia gaat een gesprek voeren met de Britten, daar een delegatie sowieso al naar Londen zou afreizen voor onderhandelingen over Arsenals Lassana Diarra. Ook Newcastle United en Tottenham Hotspur hebben interesse in de Fransman, vandaar dat de club van Ronald Koeman snel wil handelen. De Spaanse club is op zoek naar versterking op het middenveld, nu David Albelda uit de selectie ligt en waarschijnlijk tekent bij Fulham.

Voetbalsterren stralen in FIFA Street 3

Games die uit de studio van EA Sports BIG komen staan over het algemeen niet bekend om hun realisme. Over-the-top, fun en in het echte leven schier onmogelijk zijn betere beschrijvingen van de BIG-games dragen. Met FIFA Street 3 zal men ook deze route kiezen. Een klein voorproefje van wat je kan verwachten in de game kun je in deze trailer zien.

FIFA Street 3 zal in februari in de winkels komen te liggen.

Mannen zijn tevreden over hun pik

Icoon OpmerkelijkNederlandse mannen zijn tevreden over hun penis. Ze vinden vaak wel dat hun jongeheer kleiner is dan gemiddeld, maar dat boeit ze eigenlijk niet. Dat zegt uroloog en seksuoloog Mels van Driel. Hij schreef een boek over de mannelijke geslachtsorganen uit een levenslange persoonlijke interesse voor 'weke delen'.

Volgens Van Driel krijgen de mannen ook geen klachten van vrouwen. Weinig mannen laten dus een penisverlengende operatie uitvoeren, terwijl steeds meer vrouwen zich wel een playmate-look laten aanmeten.

Volgens de Groningse uroloog hebben mannen een goede relatie met hun geslacht. "Ze realiseren zich kennelijk dat de penissen van mannen in pornofilms buitensporig zijn. En vrouwen geven mannen waarschijnlijk ook niet het gevoel dat hun lid te klein is."

Hij heeft nog wel een tip voor mannen die onzeker zijn over de grootte van hun piemel: bekijk hem eens vanuit een andere hoek. Als je van bovenaf kijkt, lijkt het aanhangsel namelijk kleiner.

(c) FOK!
"Als je van bovenaf kijkt valt het allemaal best mee joh"

Carnavalsfeest ontaardt in vechtpartij

Icoon PolitieEen carnavalsfeest in het Limburgse Limbricht is gisteren ontaard in een massale vechtpartij. Vijf mannen van 20 tot 51 jaar uit Heerlen, Puth, Geleen, Munstergeleen en Sittard zijn door de politie gearresteerd.

De ruzie ontstond toen de zogenoemde 'Herrensitzung', waaraan alleen mannen mogen deelnemen, tijdens een feest van muziek en optredens van carnavalscabaretiers uit de hand liep. Dronken carnavalsvierders gingen met elkaar op de vuist. De politie werd gewaarschuwd en was met twintig man op de melding afgegaan.

Na de aanhoudingen keerde de rust snel terug, mede omdat de vrouwen hun vaak beschonken mannen naar huis dirigeerden.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Twee clubs leveren internationals Soedan

De bondscoach van Soedan, Mohamed Abdallah, had het vrij makkelijk met het selecteren van zijn selectie voor de strijd om de Afrika Cup. In Abdallah’s selectie is enkel ruimte gelaten voor spelers van landskampioen Al Hilal (twaalf) en bekerwinnaar Al Merreikh (elf).

Het is voor Soedan, dat vooral in het nieuws komt door de onlusten in de provincie Darfur, de eerste maal dat het deelneemt aan de Afrika Cup.

Edman wil terug naar Premier League

Erik Edman heeft de hoop dat hij nog deze maand kan terugkeren in de Engelse Premier League.

De voormalig speler van SC Heerenveen en Tottenham Hotspur, momenteel spelend voor het Franse Stade Rennes, staat in de belangstelling van twee of drie Engelse clubs. De manager van de Franse club, Pierre Dréossi, heeft dit laten weten.

Als de interesse van een van deze Engelse clubs concreet wordt, zal Rennes meewerken aan een transfer. De 29-jarige Zweed heeft nog een contract tot komende zomer bij de Franse club.

Allochtoon geen baat bij anoniem solliciteren

Icoon BinnenlandsAnoniem solliciteren heeft geen extra nut voor allochtonen. Dat blijkt uit een proef met 761 sollicitaties. Zowel sollicitaties van allochtonen als autochtonen worden gewoon hetzelfde behandeld. Uiteindelijk wordt er een keus gemaakt naar ervaring.

Dat laatste zorgt er voor dat de keus vaak op westerlingen valt. Allochtonen hebben volgens het onderzoek niet altijd de juiste ervaring. Voor het onderzoek zijn een half jaar lang sollicaties op twee manieren beoordeeld: een keer anoniem zonder naam, leeftijd, huwelijkse staat en geboorteplaats, en een keer volledig. Het aannemen van personeel werd er niet door beïnvloed.

Joker'-ID-kaart
Anoniem solliciteren heeft geen zin.

Groenewold veroordeeld tot skate-off

Renate Groenewold kan alleen via een skate-off een ticket voor het WK allround bemachtigen.

De Nederlandse eindigde gisteren op het EK in het Russische Kolomna op de zevende plaats en dat was niet voldoende voor directe plaatsing. Tijdens de skate-off, in Heerenveen op 22 en 23 januari, strijdt ze tegen Diane Valkenburg.

Het wereldkampioenschap allround vindt volgende maand plaats in Berlijn.

Tibet kan massatoerisme niet aan

Het massatoerisme in Tibet drukt zwaar op het milieu in het dunbevolkte gebied in de Himalaya tussen China en India. Vorig jaar bezochten ruim vier miljoen toeristen Tibet, waar slechts 2,8 miljoen mensen wonen.

Het was voor het eerst dat het aantal toeristen hoger was dan het aantal inwoners, aldus de organisatie Free Tibet Campaign in The Guardian van maandag. Het nog steeds groeiende massatoerisme legt volgens de organisatie een zware wissel op de schaarse wegen, paleizen, kloosters en andere bezienswaardigheden. Ook de Yeti trekt toeristen. "Toerisme is duidelijke een pilaar in China's ontwikkelingsstrategie, maar legt een onaanvaardbare druk op het milieu in Tibet", aldus de organisatie.

Uitslagen Frankrijk speelronde 20

In Frankrijk werd afgelopen weekend de twintigste speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
ValenciennesSaint-Etienne2-0
AS MonacoFC Lorient1-0
Gir. BordeauxAJ Auxerre4-1
RC StrasbourgOl. Nice0-1
CaenAS Nancy0-0
Lille OSCFC Metz1-1
Ol. LyonToulouse3-0
Le MansFC Sochaux0-2
PSGRC Lens3-0
Stade RennesOl. Marseille3-1

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Ol. Lyon2042+23
2AS Nancy2036+14
3Gir. Bordeaux2036+7
4Valenciennes2032+8
5Ol. Nice2032+6
6Caen2032+4
7Le Mans2030-2
8AS Monaco2028+4
9Stade Rennes2028-3
10FC Lorient20270
11PSG2025-1
12Ol. Marseille2025-2
13St. Etienne2025-2
14Toulouse2025-3
15Strasbourg2024-3
16AJ Auxerre2023-12
17Lille OSC19220
18RC Lens1920-8
19FC Sochaux2019-8
20FC Metz208-22

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1BenzemaOl. Lyon13
2BellionGir. Bordeaux11
3De MeloLe Mans10
=ElmanderToulouse10
=NiangOl. Marseille10

Programma :

DatumThuis:Uit:
19/1AJ AuxerreRC Strasbourg
19/1FC SochauxLille OSC
19/1FC MetzAS Monaco
19/1Saint-EtienneStade Rennes
19/1Ol. MarseilleValenciennes
19/1ToulouseCaen
19/1LorientPSG
19/1Le MansGir. Bordeaux
20/1Ol. NiceAS Nancy
20/1RC LensOl. Lyon

Vecht door de eeuwen in Highlander

Wie de Highlander-films of de gelijknamige serie kent, weet waar het om draait in de game Highlander: een ras onsterfelijken bestrijden elkaar om de laatste overgebleven te zijn. De enige manier om een onsterfelijke naar de eeuwige jachtvelden te sturen is door z'n hoofd er af te hakken. Hierna volgt de "quickening", waarmee de kracht van de verslagen onsterfelijke overvloeit naar degene die hem een kopje kleiner gemaakt heeft.

Widescreen werkt momenteel voor Eidos aan een release in 2008 van de game, waarvan je hieronder de trailer kunt zien. De game zal vier verschillende periodes aandoen: het New York van de nabije toekomst, het Pompeii van vlak voor de vulkaanuitbarsting, middeleeuws Schotland en Japan in het Samurai-era.
Je zult in de game met een katana, een claymore en een dubbel zwaard rondzwaaien om de andere onsterfelijken af te slachten.

Je speelt in de game als Owen Macleod, familie van Connor MacLeod (gespeeld door Christopher Lambert in de films) en Duncan MacLeod (gespeeld door Adrian Paul in de serie). Er zullen in de game in totaal 77 personages verwerkt zitten, waaronder enkele bekenden uit de films en serie.

Om door de diverse omgevingen te reizen, zul je gebruik kunnen maken van klimmen met behulp van dolken, touwen, ladders, een zwanenduik, vrije val, gewoon klimmen, jezelf als kanonskogel af laten vuren, balanceren op balken en ziplines.
Dankzij z'n afkomst kan Owen ook gebruik maken van een aantal talenten, zoals wederopstanding, chi balans, Fire Blade, Wind Fury, Stone Armor en aanvallen opladen voor een extra krachtige aanval.

Highlander zal dit jaar uitkomen op PS3, X360 en PC.

Nova steelt beelden wijnincident van P&W

Icoon MediaDe beelden die Nova afgelopen zaterdag gebruikt heeft over het wijnincident tussen Peter R. de Vries en Joran van der Sloot zijn 'gejat' van Pauw en Witteman. De talkshow had geen toestemming gegeven aan Nova om de beelden te gebruiken, waarna er nu onenigheid is ontstaan tussen de twee partijen.

"Nova heeft onze beelden van het incident dat plaats vond na de uitzending, zaterdag zeer tegen de zin van de redactie van Pauw & Witteman gebruikt", aldus eindredacteur Herman Meijer.

Witteman bericht in de Volkskrant vandaag dat de beelden niet zijn vrijgegeven door zijn programma. "Wij hebben de beelden niet aan Nova gegeven. Als de uitzending is afgelopen dan is de uitzending afgelopen. Daar moeten onze gasten op kunnen vertrouwen".

Na de uitzending van Pauw en Witteman zijn de beelden van het wijnincident opgeborgen in een kluis, om te voorkomen dat het op internet zou verschijnen. Een dag later doet regisseur Bert van der Veer een ontdekking: de beelden staan op YouTube. Die beelden zijn afkomstig uit Nova.

"Hoe heeft NOVA P&W weten te overtuigen?" vraagt hij zich af. "Als ik het item bekijk is mijn verbijstering niet gering: van het incident blijken beelden te bestaan die wij in de studio niet eens opgenomen hebben!"
De VARA heeft nog een verzoek gedaan aan NOVA om de beelden niet te gebruiken, maar dat hebben ze afgewezen.

Van der Veer weet nu ook waar de beelden vandaan komen. NOVA registreert de uitzendingen van P&W niet via de zender maar via de lijn Amsterdam-Hilversum. De opname had wat langer doorgelopen, en toen ontdekte NOVA dus meer op band te hebben dan wij.
"Of NOVA daarmee in haar recht staat en of dit journalistiek nou allemaal zo super is, daar kun je niet alleen een boom over opzetten, dat is zelfs een muisje dat een staartje gaat krijgen", aldus van der Veer.

De hele uitzending van Nova van afgelopen zaterdag is hier terug te kijken.


Het betreffende wijnincident.

Porno-industrie lijdt onder gratis content

De noodklok luidt in porno-land. De gratis content die te vinden is, onder meer via porntube.com en xtube.com, zorgt ervoor dat mensen steeds minder DVD's kopen of online de creditcard trekken. Een schamele 1 procent van de bezoekers bestelt online DVD's of betaalt voor porno-content via internet.

Veel sites bieden een klein beetje gratis content aan om klanten te lokken, maar er zijn ook weer sites die al deze gratis content verzamelen zodat je als surfer genoeg aan je trekken komt. Patrick Terwee werd miljonair met zijn thehun.net. In 2005 haalde hij 20 miljard pageviews en kwam hij de quote 500 binnen.

Steven Hirsch, mede-oprichter van pornoproducent Vivid, spreekt inmiddels met dreigende taal: "De verzamelsites moeten zich realiseren dat als ze illegaal professioneel opgenomen materiaal blijven verspreiden, dat er dan straks niemand meer is die bereid is om professioneel materiaal te blijven maken, zonder er iets aan over te houden", aldus Hirsch.

Jay Grdina, de ex-echtgenoot van pornoster Jenna Jameson, steekt de hand in eigen boezem. "We zijn in ons eigen zwaard gevallen, door gratis voorbeschouwingen en onderdelen van het echte spul aan te bieden."

Uitslagen Italië speelronde 18

In Italië werd dit weekend de achttiende ronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, de stand en het programma voor de volgende speelronde.

Nummers één en twee winnen
Zowel Internazionale als AS Roma wonnen hun eerste wedstrijd in 2008. De eerstgenoemde won met 2-3 bij Siena, AS Roma was met 1-2 te sterk voor Atalanta Bergamo. AS Roma kwam wel achter in het Stadio Azzurri D`Italia. Adriano Pinto zette de thuisploeg op voorsprong in de 17e minuut. Zeven minuten voor rust zorgde Francesco Totti voor de gelijkmaker via een vrije trap. Op slag van rust maakte Alessandro Mancini de 1-2 voor de bezoekers en stelde daarmee de overwinning veilig.

Internazionale, koploper in Italië, won met 2-3 bij Siena. Zlatan Ibrahimovic opende na 26 minuten de score door een strafschop te benutten. Vijf minuten later had Massimo Maccarone de voorsprong van Internazionale alweer teniet gedaan. De Nerazzurri, die al sinds 1999 hun eerste wedstrijd na de winterstop niet meer verloren hadden, kwamen in de 45e minuut wederom aan de leiding. Na de theepauze zorgde Ibrahimovic voor de 1-3. Fernando Martin Forestieri mocht in de 90e minuut de eretreffer voor Siena aantekenen.

Gelijkspel voor Juventus
Geen drie punten voor Juventus. De bezoekers konden pas in de blessuretijd een puntje veiligstellen. Catania leidde lange tijd de wedstrijd maar moest uiteindelijk twee punten afstaan. Via Gionatha Spinesi was de thuisploeg aan de leiding gekomen na een kwartier spelen. Daarvoor had Juan Vargas al een goede kans gekregen om de score te openen tegen een slap spelend Juve. Na de 1-0 werd de nummer drie uit de Serie A wakker geschud en schakelde een tandje bij.

Via Alessandro Del Piero kreeg het een grote kans op de gelijkmaker. Ook kort voor rust kreeg Juventus nog twee grote mogelijkheden die niet benut werden. Ook na rust bleef het onrustig voor het doel van Ciro Polito en wederom Del Piero was gevaarlijk. De aanvoerder kreeg uiteindelijk loon naar werken toen hij in de 90ste minuut werd neergehaald en de strafschop zelf binnen schoot.


Uitslagen

ThuisUitEindstand
Atalanta BergamoAS Roma1 - 2
CagliariUdinese0 - 1
Lazio RomaGenoa1 - 2
ParmaFiorentina1 - 2
SampdoriaPalermo3 - 0
SienaInternazionale2 - 3
TorinoLivorno1 - 2
CataniaJuventus1 - 1
EmpoliReggina1 - 1
AC MilanNapoli5 - 2

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Internazionale181440401146
2AS Roma181161351939
3Juventus181062361636
4Udinese18954232132
5Fiorentina18873281731
6Palermo18675253025
7Sampdoria18738252424
8Napoli18657272723
9Atalanta Bergamo17575242322
10Catania18576182022
11Genoa18576182422
12AC Milan15564261421
13Parma18468202618
14Livorno17467212818
15Lazio Roma18468202718
16Torino182115162217
17Empoli18378152516
18Siena18288192814
19Reggina17287132614
20Cagliari182412133410

Programma

DatumThuisUit
19-1GenoaAtalanta Bergamo
19-1FiorentinaTorino
20-1JuventusSampdoria
20-1LivornoEmpoli
20-1NapoliLazio Roma
20-1PalermoSiena
20-1RegginaCagliari
20-1AS RomaCatania
20-1UdineseAC Milan
20-1InternazionaleParma

Bobson mag weg bij Willem II

Kevin Bobson mag per direct Willem II verlaten. De 27-jarige speler besloot dit in een gesprek met technisch directeur Andries Jonker.

"Het gesprek heeft in goede harmonie plaatsgevonden en we zijn tot de conclusie gekomen dat het zowel voor Willem II als voor Kevin Bobson beter is zijn carrière elders voort te zetten", volgens Jonker. "De situatie van Kevin Bobson is vergelijkbaar met die van Nuelson Wau. Ook met hem heb ik een goed gesprek gehad over zijn toekomst en zijn we gezamenlijk tot dezelfde conclusie gekomen."

Bobson scoorde 17 keer voor Willem II in 116 wedstrijden, eerder kwam hij uit voor Ajax, NAC Breda en Espanyol.

Nederlandse studio knalt er in met WiiWare

De Nederlandse game-developer Engine Software zal binnenkort een game uitbrengen voor Nintendo's WiiWare-platform. WiiWare zijn games die je kunt downloaden in ruil voor WiiPoints in het Wii Shop Channel, vergelijkbaar met de PlayStation Store en Xbox Live Arcade.

WiiWare zal gelanceerd worden in maart 2008 en Engine Software hoopt kort na de lancering hun eerste WiiWare-project aan te kunnen bieden. De studio heeft een aantal projecten liggen die ze op het platform willen gaan uitbrengen, de eerste die daadwerkelijk in ontwikkeling is genomen gaat momenteel door het leven als "Project Bang!".

Deze game zal een casual en verslavende gameplay kennen, gericht op de unieke features van de Wiimote. Naast een single-player-mode zal de game ook een battle-mode voor twee spelers ondersteunen. Meer informatie, screenshots en de definitieve titel van de game zullen binnenkort verschijnen.

Boer Zoekt Vrouw breekt weer record

Icoon TelevisieHet KRO-programma Boer Zoekt Vrouw heeft gisteravond het eigen kijkcijferrecord van vorige week alweer verbroken. Gisteren keken er bijna 3,8 miljoen mensen. Dat is zo'n 400.000 meer dan vorige week.

Nederland 1 was gisteren sowieso heer en meester. In de top 10 weet alleen RTL met het voetballen uit de eredivisie een achtste plaats te halen. Voor de rest domineert vooral het schaatsen de lijst. Opmerkelijk genoeg is het schaatsen beter bekeken dan het voetballen, terwijl toch de topper Ajax - AZ gistermiddag werd gespeeld.

Voor Boer Zoekt Vrouw is dit kijkcijfer het hoogst aantal kijkers naar een niet-sportprogramma. In 2007 kwam, buiten de sportprogramma's om, alleen Het Journaal eenmaal boven de drie miljoen kijkers.

Kabeltrio biedt op voetbalrechten

Icoon MediaDe kabelmaatschappijen Casema, @Home en Multikabel willen alle voetbalrechten kopen. Ze hebben een bod uitgebracht op de live-uitzendingen, samenvattingen, radio en telefonie. Een woordvoerder van Casema heeft een bericht hierover in De Telegraaf van maandag bevestigd. De drie maatschappijen zijn onlangs opgegaan in een nieuw kabelbedrijf, Zesko Holding, dat de grootste aanbieder van kabeltelevisie is.

Volgens De Telegraaf zou het trio 100 miljoen euro over hebben voor de rechten. De woordvoerder wilde daar niets over zeggen. Wel meldde hij dat het bedrijf niet ten koste van alles de voetbalrechten wil binnenhalen. "Het moet wel reëel blijven".

In december maakte de Eredivisie CV (ECV) bekend onder welke voorwaarden de rechten kunnen worden gekocht. Geïnteresseerde mediabedrijven die de zogeheten tender hebben gekregen, hebben tot donderdag de tijd om hun bod uit te brengen. Er kan geboden worden op een contractduur van drie, vier en vijf jaar. Waarschijnlijk is de volledige procedure half februari afgerond.

Eind 2004 werden de televisierechten door de eredivisieclubs voor het eerst middels een biedingsprocedure aangeboden. Destijds werd de overeenkomst gesloten met Talpa en Versatel. Inmiddels zijn de rechten in het bezit van RTL en Tele2. Die tender leverde de clubs gezamenlijk ongeveer 70 miljoen euro per seizoen op om te verdelen.

PC-games op je PlayStation 3 spelen

Met het programma StreamMyGame kun je games die op een centrale PC geïnstalleerd staan op elke willekeurige PC binnen hetzelfde lokale netwerk spelen. Momenteel is er alleen een Windows-based server beschikbaar, maar deze ondersteunt wel alle games en zowel DirectX 9 als 10.
Om de games te spelen op een andere PC heb je een client nodig, de StreamMyGame player. Van deze player is nu een Linux-versie beschikbaar, waardoor je nu PC games kan spelen op je PS3.

Technisch gesproken speelt de game niet af op je PS3. De game wordt op de PC gespeeld, maar de software verstuurt de muis en toetsenbord-invoer van de PS3 naar de PC toe en de videobeelden van de PC naar de PS3. Maar als je geen zin hebt om Crysis achter je bureau op je TFT-schermp te spelen, maar ontspannen op de bank op je HDTV, dan is dit een ideale oplossing.

Zowel de server als de player van StreamMyGame zijn gratis te downloaden vanaf de website

[NFL] Uitslagen Divisional playoffs

De Green Bay Packers hebben relatief de makkelijkste wedstrijd gehad afgelopen weekend met een 42-20 overwinning op de Seattle Seahawks. De grootste verrassingen zijn toch wel de winst van de New York Giants en de San Diego Chargers.

Final1234T
San Diego Chargers (13-5-0) «0714728
Indianapolis Colts (13-4-0)737724

Final1234T
NY Giants (12-6-0) «770721
Dallas Cowboys (13-4-0)0143017

Final1234T
Seattle Seahawks (11-7-0)1433020
Green Bay Packers (14-3-0) «14147742

Final1234T
Jacksonville Jaguars (12-6-0)773320
New England Patriots (17-0-0) «7714331

Conference Championships :

#3 San Diego Chargers @ #1 New England Patriots
#5 New York Giants @ #2 Green Bay Packers

Gommans: ''Ik blijf bij Vitesse''

Harrie Gommans blijft Vitesse ook in de toekomst trouw. De spits, die op de interesse kan rekenen van VVV-Venlo en het Deense Randers FC, wil graag in Arnhem blijven.

"Ik blijf hier, dat is definitief. Ik ben hier pas een half jaar en ik heb het prima naar mijn zin. Ze kunnen wel van alles roepen, maar ik wil blijven," aldus de spits.

Al eerder zei Vitesse-trainer Aad de Mos dat een vertrek van de spits onbespreekbaar is. Gommans heeft momenteel een vaste basisplaats bij de club uit Arnhem.

'Volleybalteam heeft tijd nodig'

Na vijf Olympische Spelen gaat het Nederlandse mannenvolleybalteam dit jaar voor het eerst niet naar het olympische toernooi. De technische directeur van de Nederlandse volleybalbond, Joop Alberda, heeft gezegd dat hij dit al had ingecalculeerd.

"Bij mijn aanstelling in 2006 wisten we dat de kans op de Olympische Spelen in Peking klein was. Desondanks zijn we er voor gegaan. Alles is meegenomen, maar eigenlijk kwam Peking te vroeg", aldus Alberda na de uitschakeling in de halve finales van het olympisch kwalificatietoernooi in Izmir.

"Het nationale team ligt op schema richting de Olympische Spelen van 2012. Ook in vergelijking met andere landen doen we het qua ontwikkeling goed. Italië zit bijvoorbeeld in een vergelijkbare cyclus. Zij hebben ook een generatie gehad die onwaarschijnlijk goed heeft gepresteerd, maar zijn nu ook niet zeker van de Olympische Spelen in Peking. De dragende spelers zullen stoppen binnen afzienbare tijd. Italië moet ook weer met een nieuwe generatie beginnen. In die ontwikkeling liggen wij al voor op Italië en ook op de Serven."

Uitslagen Turkije speelronde 18

Afgelopen weekend werd er weer een ronde afgewerkt in de Turkse competitie. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
KasimpasaGaziantepspor0-1
OftassporGençlerbirligi1-1
KonyasporBesiktas1-2
RizesporGalatasaray2-5
BursasporDenizlispor1-1
AnkaragücüAnkaraspor1-1
ManisasporKayserispor0-1
SivassporTrabzonspor2-0
FenerbahceBüyüksehir2-2

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Sivasspor1840+17
2Galatasaray1839+20
3Fenerbahce1838+13
4Besiktas1837+9
5Kayserispor1829+8
6Denizlispor1825+1
7Konyaspor1825-6
8Gaziantepspor1824-1
9Ankaragücü1824-2
10Trabzonspor1822-2
11Büyüksehir18210
12Oftasspor18210
13Rizespor1821-12
14Bursaspor1829-3
15Manisaspor1817-7
16Gençlerbirligi1815-8
17Ankaraspor1814-7
18Kasimpasa189-20

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Semih SentürkFenerbahce10
=Gökdeniz KaradenizTrabzonspor10
3NondaGalatasaray9
46 spelers-8

Programma :

DatumThuis:Uit:
19/1BesiktasKasimpasa
19/1BüyüksehirSivasspor
19/1TrabzonsporOftasspor
20/1AnkarasporManisaspor
20/1DenizlisporAnkaragücü
20/1GalatasarayBursaspor
20/1GaziantepsporFenerbahce
20/1GençlerbirligiRizespor
13/1KayserisporKonyaspor

Golden Globes uitgereikt in Amerika

Icoon FilmHet Britse liefdesepos Atonement is gisteren bij de uitreiking van de Amerikaanse tv- en filmprijzen de Golden Globes uitverkoren tot de beste dramafilm. De Globes moesten het doen zonder grote show vanwege de schrijversstaking en de boycot van de acteurs.


De prijs voor de beste acteur ging naar Daniel Day-Lewis voor zijn rol in There Will Be Blood. Julie Christie won de Golden Globe voor de beste actrice voor haar rol in Away From Her.

Atonement speelt tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. De film gaat over twee geliefden die uit elkaar worden gedreven door familieperikelen.

De 50-jarige Day-Lewis speelt in There Will Be Blood een man die in het begin van de 20e eeuw nietsontziend naar olie zoekt. Veel filmcritici verwachten dat Day-Lewis voor die rol ook een Oscar in de wacht sleept.

De 66-jarige Christie kreeg de Golden Globe voor de beste actrice voor haar vertolking van een vrouw die aan Alzheimer lijdt in Away From Her. Het was haar eerste belangrijke rol in meer dan tien jaar tijd.

De Golden Globe voor de beste acteur in een musical of komedie ging naar Johnny Depp voor zijn zijn prestaties in de musical Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street in Londen. In de categorie beste actrice in musical of komedie was Marion Cotillard winnaar. Ze kreeg een Golden Globe voor haar rol in La Vie En Rose, de biografische film over de Franse zangeres Edith Piaf. De Golden Globe voor de beste regisseur ging naar Julian Schnabel, de maker van The Diving Bell and the Butterfly. Beste animatiefilm werd Ratatouille.

Björk valt fotograaf aan in Nieuw-Zeeland

Icoon ShowbizzDe IJslandse popzangeres Björk heeft gisteren op het vliegveld van Auckland in Nieuw-Zeeland een fotograaf aangevallen. Ze scheurde het T-shirt van de fotograaf Glenn Jeffrey in tweeën, omdat die tegen haar zin een foto van haar maakte.

Jeffrey zei tegen de krant New Zealand Herald dat Björk in het gezelschap was van een man die hem vroeg geen foto's te maken. Jeffrey maakte er toch een paar, waarna hij door Björk van achteren werd aangevallen. De zangeres viel daarna op de grond. Ze verzorgt vrijdag een optreden in Auckland op een groot festival. De fotograaf is niet van plan een klacht in te dienen.


Björk - It's oh so quiet

Potter & Bakker best verkochte boeken

Icoon LiteratuurIn 2007 is in Nederland een recordaantal boeken verkocht. Afgelopen jaar zijn er ruim 45 miljoen over de toonbank gegaan. Dat is een stijging van 4,6 procent in vergelijking met een jaar eerder. De best verkochte boeken waren die van Harry Potter en Sonja Bakker. Ook Hosseini verkocht veel boeken, onder meer De Vliegeraar, nu verfilmd.

In totaal heeft de consument voor 568 miljoen euro aan boeken aangeschaft. Dat komt neer op gemiddeld 12,60 euro per boek. Bij de cijfers is de verkoop van studieboeken niet meegerekend. Deze cijfers heeft de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) vandaag bekendgemaakt.

Welk boek moet je zeker lezen? Je leest het in onze boekenreviews.

Paarden aan de wandel op de snelweg

PaardAutomobilisten op de A44 bij Oegstgeest werden gistermiddag verrast door vijf paarden die op de snelweg liepen. De bestuurders moesten hierdoor flink in de remmen.

Het verkeer werd tien minuten stilgezet door de politie. De paarden namen vervolgens een afslag bij een tankstation, zodat de politie de paarden vast kon houden en op zoek kon gaan naar de eigenaar.

De automobilisten konden vervolgens hun reis vervolgen. Het is nog onbekend hoe de paarden op de snelweg terecht zijn gekomen.

War on Terr

Vierhonderdvijftig miljard dollar. Dat is inmiddels alleen al door de Verenigde Staten gespendeerd aan de Irak-oorlog in de vijf jaar dat dat debacle nu al duurt. Duizenden militairen verloren al hun leven, het aantal Iraakse doden loopt uit van 87.000 officiële doden tot schattingen van 1,2 miljoen. De Iraakse infrastructuur en de militaristische Saddam-vrede is geruïneerd, miljoenen vluchten de grenzen over en het hele Midden-Oosten staat op springen. Elk jaar stijgt het aantal doden door executies en autobommen haast exponentieel. Het einde is vooralsnog ver te zoeken.

Christina Aguilera is moeder geworden

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse popster Christina Aguilera is zaterdag moeder geworden van een zoon, genaamd Max Liron Bratman. Dat berichtte het Amerikaanse showbizztijdschrift People gisteren op zijn website.

De baby zag zaterdagavond om tien uur (lokale tijd) in Los Angeles het levenslicht. Het is het eerste kind voor de 27-jarige Aguilera en haar 30-jarige echtgenoot, platenbaas Jordan Bratman. Het koppel trouwde in november 2005.

"Het is een mooie, gezonde baby", luidde een verklaring van Aguilera's woordvoerster. "Mama rust uit en maakt het goed."

Aguilera bevestigde pas in november officieel dat ze zwanger was, nadat celebrityster Paris Hilton het acht weken daarvoor al had onthuld.

Omstreden Interpolbaas stapt op

Icoon BuitenlandsDe in opspraak geraakte voorzitter van de internationale politieorganisatie Interpol, de Zuid-Afrikaan Jackie Selebi, heeft ontslag genomen na aantijgingen van corruptie in eigen land. Dat maakte Interpol gisteren in Lyon bekend.

De Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki schorste Selebi zaterdag al als hoofd van de Zuid-Afrikaanse politie, nadat de Zuid-Afrikaanse justitie had aangekondigd Selebi te vervolgen. Die zou onder meer geld hebben aangenomen van een veroordeelde drugsdealer die mogelijk een rol speelde bij de moord op een mijnmagnaat in 2005. Selebi zegt geen banden met de georganiseerde misdaad te hebben. Hij verklaarde ''in het belang van Interpol'' op te stappen als voorzitter.


Jackie Selebi

Oud-Telegraaf-hoofdredacteur overleden

Icoon Media Voormalig hoofdredacteur van De Telegraaf Johan Olde Kalter is zondag in zijn woonplaats Bergen (Noord-Holland) onverwacht overleden. Dat heeft de krant gisteravond laten weten. Hij heeft zijn AOW helaas niet kunnen halen, want hij overleed op 63-jarige leeftijd.

Johannes Olde Kalter werd op 16 april 1944 geboren in Losser. In 1970 behaalde hij zijn doctoraal Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

'Johnnie O.K.' zoals hij op de redactievloer wel werd genoemd, gaf als hoofdredacteur van 1993 tot 2006 leiding aan De Telegraaf. Ook was hij binnen die periode lid van de raad van bestuur van de Telegraaf Media Groep.

Olde Kalter was tussen 1997 en 2001 voorzitter van de raad van beheer van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). Ook was hij lid van de Raad voor de Journalistiek.

De huidige hoofdredacteur Eef Bos gaat maandag in een persoonlijk getint artikel in zijn krant uitgebreider in op de dood van Johan Olde Kalter.


Johannes Olde Kalter

Oog in oog met...

Stel je voor. Je bent een tiener. Je hebt zo je idolen. En eigenlijk wil je die heel stiekem van binnen ergens, heel diep, een keer ontmoeten, mee op de foto, mee praten. Je weet alleen niet hoe, wanneer, wat je zou moeten zeggen, hoe je ‘normaal’ over kan komen en hoe je grote idool tegen jou kan zijn. Dus het blijft bij een dagdroom, een onbereikbare wens of een levenslang verlangen.
 

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.