Geen winnaars in derde ronde Corus-toernooi

De zeven partijen tijdens de derde ronde van het Corus-schaaktoernooi in Wijk aan Zee zijn allemaal in een remise geëindigd. Daardoor blijft de stand ongewijzigd. Carlsen en Aronian blijven koploper, terwijl de favorieten vanonder in de stand blijven hangen.

Loek van Wely trof in de derde ronde Teymour Radjabov. De wedstrijd werd volledig gedomineerd door Van Wely, totdat hij een foute zet produceerde, wat de inleiding was van de remise. De partij zou uiteindelijk ook de langste partij van de dag worden. Pas na 93 zetten werd de remise een feit.

Wereldkampioen Viswanathan Anand deed er beduidend korter over. De Indiër, op dit moment nog altijd gedeeld laatste, kwam al na 17 zetten een remise overeen met zijn tegenstander Pavel Eljanov.

Ook slecht aan het toernooi begonnen waren de oud-wereldkampioenen Vladimir Kramnik en Veselin Topalov. Deze lijn zetten ze ook in de derde ronde voort. Kramnik kwam een puntendeling overeen met Mamedjarov, terwijl de andere oud-wereldkampioen Topalov ditzelfde deed met de Hongaarse Judith Polgar.

De koplopers op dit moment, de 17-jarige Noor Magnus Carlsen en de Armenier Levon Aronian, konden ook hun partij niet in winst omzetten. Carlsen speelde remise tegen de Engelsman Michael Adams. Aronian speelde een lastige partij tegen Peter Leko. Uiteindelijk wist Aronian er nog een half puntje uit te slepen. "Goed gespeeld, maestro", was het commentaar van Aronian richting zijn tegenstander na afloop.