Jack Thompson heeft een nieuwe game op de korrel: Buzz!

J (SocialDisorder)
Het begint bijna aandoenlijk te worden: Jack Thompsons kruistocht tegen de videogame-industrie. Na vruchteloze pogingen Manhunts en Grand Theft Auto's van de plank te halen, heeft Jackie-boy het ditmaal over een andere boeg gegooid: hij will Buzz! The School Quiz uit het lesprogramma van scholen hebben.

Buzz! The School Quiz is door Relentless Software ontwikkeld met de Britse onderwijsraad als aanvulling op het standaard lespakket voor leerlingen tussen de 7 en 11 jaar. In plaats van saaie overhoringen, krijgen de leerlingen vragen over het lesmateriaal aangeboden via het inmiddels bekende Buzz!-quizspel op de PlayStation 2. De game is beschikbaar binnen school, maar ook in de winkel te koop.

Jack Thompson liet echter in een interview met de Daily Telegraph en de Daily Mail optekenen dat hij zich afvraagt wat de motieven van Sony zijn om deze PS2-titel aan scholen te verkopen.

Jack zei verder het volgende:

"Videogames have hurt far more people than they have helped. I don't see how they can be of any more benefit than normal teaching."

Hij kreeg hierin bijval van onderwijspsychologe Jane Healy, die kinderen achter een computer vergeleek met ratten in een doolhof. Ze slaan maar wat op de toetsen en bewegen de muis lukraak over het scherm, aldus de psychologe.

De game is uiterst succesvol en effectief gebleken in het schoolsysteem. Leraren zijn uitermate positief en leerlingen geven zelfs hun pauze op om een extra "overhoring" met Buzz te mogen doen. Ook het Britse ministerie van Onderwijs is erg positief over de game.