DVD: Lovewrecked

Elke zoveel jaar staat er in Hollywood weer een nieuw tienersterretje op om de andere tienermeisjes te vermaken. Vroeger waren dat de zusjes Mary-Kate en Ashley Olson, daarna kwam Lizzie McGuire de markt overnemen en nu lijkt de nieuwste aanwinst Amanda Bynes. Ze speelde al de hoofdrol in de flauwe komedie She's the man en nu brengt A-film wederom een film met Bynes in de hoofdrol uit op dvd: Lovewrecked.



Als een echt tienermeisje is Jenny Tailor helemaal idolaat van popster Jason. Ze gilt het uit bij zijn concerten, weet alles van hem en neemt zelfs een vakantiebaantje in het hotel waar hij een dag of twee logeert. Haar grote vijand op school, Alexis, heeft echter hetzelfde idee opgevat en de twee vliegen elkaar dan ook om de haverklap in de haren. Als Jason eenmaal incheckt doen beide dames hun uiterste best om in het gevlei te komen bij de popster. Jenny hoort via via dat Jason 's avonds een feestje heeft op een partyboot en ze sneakt aan boord. Door een plotseling opkomende storm kieperen de twee overboord en stranden even later op een onbewoond eiland. Jason kan amper lopen en moet geheel vertrouwen op zijn iets te fanatieke fan. Jenny gaat op onderzoek uit en komt er al snel achter dat hun eiland helemaal niet onbewoond is. Hun idyllische strandje ligt namelijk nog geen kilometer van het hotel waar ze hun reis begonnen. Jenny besluit dat haar verblijf met haar idool best nog wat langer kan duren en verzwijgt haar ontdekking.



Lovewrecked is niets meer dan een aardige tienerkomedie. Met name in het eerste half uur lijkt Amanda Bynes volledig van haar padje af te zijn en acteert ze als een bezeten adhd-puber. Dit gedeelte van de film zet je er bijna toe aan om de stopknop op te zoeken. Jammer, want als Bynes eenmaal met haar hunky popster gestrand is, trekt de film bij tot een acceptabel geheel. Qua acteerprestaties blijft het behelpen en het verhaal rammelt aan alle kanten, maar de doelgroep ziet het vast door de vingers. Die zien zichzelf ongetwijfeld in de rol van Bynes al zwijmelen met hun eigen idool en malen amper om de rest.



Lovewrecked is een matige komedie over een onzinnig avontuur in de
Carraïben. Als je de eerste dertig minuten wakker blijft (of de afstandsbediening kwijt bent en vast zit op de bank), dan is de rest nog wel te pruimen. De release op dvd is kaal; naast de film zijn er geen extra's op de schijf terug te vinden.


Label: A-film Releasedatum: 12 januari 2008 Kijkwijzer: Waardering film: Waardering extra's: n.v.t.