Bioware geeft details vrij over Sonic Chronicles

Niels (Rossdale)
Berichtten we gisteren nog dat Bioware de eerste screenshots had vrijgegeven van hun DS game met Sonic in de hoofdrol, vandaag is er weer iets meer bekend geworden over de game zelf.

De game is dus Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood gedoopt en is, gezien Bioware's geschiedenis niet erg verbazingwekkend, een RPG. Je character zal gedurende het gehele spel bestuurd worden met behulp van de stylus, dit geldt voor zowel het rondlopen/rondrennen als de gevechten. Deze gevechten zullen op de traditionele turn-based manier gaan, waarbij vijand en speler om de beurt zullen mogen aanvallen. Bij sommige gevechten zal de speler door ritmisch met de stylus op het DS-schermpje te tikken moeten proberen te overleven. Deze manier van vechten kennen we uit de game Elite Beat Agents.

De vijanden zullen niet uit het niets verschijnen, zoals dit in andere RPG's wel eens het geval is. Je zult alle vijanden van te voren al kunnen zien aankomen.

Je zult de beschikking hebben over vier spelers om de game door te lopen. Deze vier zijn vrij te kiezen uit een lijst van elf characters, waaronder onder andere Sonic, Tails, Amy, Knuckles, Rouge, Shadow en Big the Cat. Elk character heeft zijn eigen unieke vaardigheden en kan er meer unlocken naarmate je verder in het spel komt.