EA en Epic breiden uit

Niels (Boris-The-Blade)
EA
Softwarereus Electronic Arts wil gaan uitbreiden in Azie. Het plan is om in 2008 in Zuid-Korea een nieuwe gamestudio te openen. Deze afdeling moet de basis worden voor de toekomstige uitbreidingen op de Aziatische markt.

Aan het hoofd van de studio komt Danny Isaac, producent van onder andere Tiger Woods PGA en Fifa. De afdeling moet nieuw talent aantrekken en zal zich richten op de online spellen van EA en de NBA Street en Battlefield franchise.

Hoe groot de studio moet worden is nog niet bepaald, dat ligt onder andere aan het aantal geschikte sollicitanten.

Epic
Niet alleen EA is bezig met uitbreiden, ook Epic Games, bekend van Unreal en Gears of War, gaat de totale oppervlakte van het bedrijf vergroten. De huidige kantoorruimte zal worden uitgebreid en onder andere de testafdeling zal worden vergroot om het bugtesten efficienter te maken.

Het nieuwe gebouw zal in de buurt van het bestaande kantoor komen en met de anderhalf miljoen dollar dat het kost zal de huidige ruimte worden verdubbeld

Op dit moment is het kantoor nog 2880 meter groot er werken er 94 werknemers, maar met de uitbreiding zal er veel plaats vrijkomen en Epic is dan ook op zoek naar werknemers om deze nieuwe ruimte te vullen.