'Radio 538 was belangrijkste doel van Talpa-deal'

Icoon MediaNiet de programma's van Tien, maar Radio 538 was de belangrijkste bruidsschat voor RTL om een deal met Talpa te sluiten. Dat zegt RTL-topman Fons van Westerloo. "Nummer één doel van deze deal was het binnenhalen van Radio 538".

"Natuurlijk zijn we blij met de succesvolle Tien-programma’s, zoals Deal or no deal, Gooische Vrouwen, Expeditie Robinson. En De Wedstrijden natuurlijk'', zegt Van Westerloo. ''En we hebben de creatieve geest van John de Mol nu in huis gehaald. Maar ik heb het advies aan de RTL Group uitgebracht dat we het zonder Radio 538 niet moesten doen. Dat is een hele leuke zender, de marktleider. We waren net uit radio gestapt omdat we er niet groot in konden worden. Radio is alleen commercieel interessant als je marktleider bent of nummer twee. Dat zijn we nu. We willen graag een multimediabedrijf zijn. Daar hoort radio bij."

Op het gebied van radio heeft RTL Nederland niet zo'n geweldig verleden. RTL FM moest uiteindelijk de FM-frequenties afstaan aan 100%NL en Yorin FM liep zo slecht, dat besloten werd de hele zaak te verkopen aan SBS. Door een al goed lopende zender in te lijven, hoopt RTL succesvoller te zijn met radio.