Bourdais: "Leeftijd speelt in mijn nadeel"

Olga (Nuongirl)
Mocht het aankomende winter niet lukken om een stoeltje in de Formule 1 te bemachtigen, dan lukt het waarschijnlijk helemaal niet meer. Dat zegt Sébastien Bourdais over zijn kansen op een overstap.

De Fransman, die onder meer drie Champ Car-titels heeft gewonnen, zou zijn carrière graag een nieuwe impuls geven door de overstap naar de Formule 1 te maken. De Fransman heeft al een aantal maal voor Scuderia Toro Rosso getest en hij doet dat in juli op Spa-Francorchamps opnieuw.

Het frustreert Bourdais vooral dat hij zich bij tests moet bewijzen. "Ik ken mijn kwaliteiten, weet je. Ik loop al lang genoeg mee om te weten wat ik wel en niet kan. In een goede auto kan ik prima voor de dag komen, maar dan moet die kans mij wel worden geboden. Als het er nog van komt, dan moet het snel gebeuren. Als je de dertig eenmaal bent gepasseerd, dan geldt hetzelfde voor de Formule 1. Dat is dan een gepasseerd station. Ik ben inmiddels 28 jaar, dus dan moet ik volgend seizoen aan de start staan. Anders zie ik het niet meer gebeuren."