Boek: Terri Persons - Blinde Vlek

Chantal (rocha01)
Een verhaal over wraak en gerechtigheid. Wraak is wat de moordenaar wil; gerechtigheid is wat de FBI-agente nastreeft. Dit is kort gezegd de inhoud van deze thriller. Zo'n kort statement maakt altijd nieuwsgierig... zeker als je van oorsprong dol bent op thrillers. Her en der gaan woorden rond als: Liefhebbers van de tv-serie The Ghost Whisperer moeten dit boek zéker lezen en zullen het ook enorm waarderen. Maar ook als je commentaren van collega-thrillerschrijvers met reeds gevestigde namen krijgt, zal het wel goed zitten. John Sanford zei immers over het boek: ‘Een verhaal onder hoogspanning, waarin het plot kronkelt en het bovennatuurlijke verkillende vingers over je rug laat spelen’. Dat belooft wat.

Het verhaal
Bernadette Saint Clare is altijd een FBI-agente geweest die er een geheel eigen wijze van werken op na heeft gehouden. Dit soms tot wanhoop van de FBI; wat moet je met zo'n agente? De FBI heeft al diverse malen tot overplaatsing besloten, dit keer is het weer raak en belandt Bernadette in St. Paul. Hier wordt ze geacht haar 'speciale' gave aan te wenden. Haar helderziendheid heeft zowel hele goede als hele verkeerde resultaten opgeleverd. Toch zou het haar in deze zaak heel goed kunnen helpen om de moordenaar te vinden.

Tony Garci is belast met de leiding in het onderzoek en hij is zich bewust van Bernadettes wisselende succes. Bizar in het verhaal is de plotwending waarbij Bernadettes nieuwe bovenbuurman een wel heel belangrijke aanwijzing geeft omtrent de identiteit van de moordenaar... hoe zit dit in elkaar?

Vlot en spannend
Persons schrijft op een vlotte manier. De plotwendingen volgen elkaar in een goed tempo op; niet te snel en ook niet te langzaam. Het geheel is een spannend verhaal dat je als lezer goed weet te boeien. De geloofwaardigheid blijft behouden doordat de paranormale gaven van Bernadette op een acceptabel niveau worden gehouden. Dit is wel essentieel voor de waardering van het boek; hier had de schrijfster makkelijk verkeerd kunnen kiezen... gelukkig deed Terri dit niet.

Terri Persons
Van oorsprong is Terri Persons journaliste. Zij woont samen met haar man in het midwesten van de Verenigde Staten. Zij is moeder van twee kinderen. Blinde Vlek is haar thrillerdebuut. Een aardige start voor een debuut; dat smaakt naar meer.


Terri Persons


Wat nog wel vermeldenswaardig is, is het feit dat er reeds in 2003 een boek op de markt kwam met dezelfde titel, geschreven door Margaret Murphy. Vergis je dus niet als je dit boek wilt kopen. Neem het juiste boek! Het is wat verwarrend. Wellicht zou er een systeem moeten komen dat het deponeren van titels mogelijk maakt.


Uitgever: Uitgeverij Sirene ISBN: 9058314359 Pagina's: 303
Waardering: