Koevermans mag niet weg bij AZ

Sjors (Sj0rSz)
De kans is groot dat Danny Koevermans volgend seizoen gewoon voor AZ speelt. De club is namelijk niet van plan om de aanvaller te laten gaan. Dit maakte Marcel Brands, directeur voetbalzaken, bekend. De reden hiervoor was het vernieuwde bod wat 1. FC Nürnberg heeft gedaan.

Brands voerde als reden aan dat de selectie van AZ geen potentiële vervanger binnen de gelederen heeft. Het huidige contract van Koevermans loopt nog door tot medio 2010. "En het is niet makkelijk om zo snel een gelijkwaardige spits te vinden die, zoals Koevermans vorig seizoen, goed is voor zo'n dertig goals."

In eerste instantie was het de bedoeling dat AZ Glen Salmon aan zou trekken. Deze aanvaller zou dan als opvolger van Koevermans kunnen fungeren. Toch erkende Brands dat de Alkmaarders, bij de eventuele komst van de speler van NAC Breda, aan kwaliteit zouden inleveren.

Bovendien sprak Brands tegen dat Koevermans niet in het plaatje van de trainer, Louis van Gaal, zou passen. "Er is wel tegen hem gezegd dat de spitsposities opnieuw ingevuld gaan worden", liet hij weten. Naast de eerdergenoemde spits beschikt AZ ook nog over Moussa Dembélé en de nieuwe aankoop Ariclenes da Silva Ferreira. Dit duo is echter niet te vergelijken met het niveau van Koevermans.

Verder zou AZ nog in de markt zijn om een vierde spits aan te trekken. Er zouden namelijk geruchten rond gaan dat Shota Arveladze zijn actieve carrière als voetballer gaat beëindigen.