Van Bronckhorst naar Feyenoord

Feyenoord timmert verder aan de weg om terug aan de Nederlandse top te komen. Naar verluidt komt nu ook FC Barcelona-speler Giovanni van Bronckhorst de selectie van kersverse coach Bert van Marwijk versterken.

Van Bronckhorst, die bij Barcelona lang niet altijd meer kon rekenen op een basisplaats, werd al langer gelinkt aan Feyenoord. De linkervleugelspeler kwam van 1994 tot 1998 ook uit voor de club uit Rotterdam. Gio, zoals de Nederlander in Catalonië wordt genoemd, maakt volgens persbureau EFE gebruik van een clausule in zijn contract. Deze clausule maakt het mogelijk om gratis naar een Nederlandse club over te stappen.

Vorig jaar zomer verlengde Van Bronckhorst zijn contract met de toenmalige kampioen van Spanje en Europa. De geruchten dat hij deze clausule er in had laten opnemen werden de afgelopen dagen min of meer bevestigd. Volgens Spaanse berichtgevingen staat de international op het punt een contract bij Feyenoord te tekenen, en is hij zelfs al in Nederland.

Men verwacht snel een bevestiging van de Catalaanse club.

Update 11:30
Dinsdagmiddag heeft Van Bronckhorst met succes de medische keuring bij Feyenoord doorstaan. Gio zal een contract tekenen voor drie jaar. Hij krijgt bij Feyenoord rugnummer 8 en zal als middenvelder fungeren in het team van kersverse coach Bert van Marwijk. Ook de komst van Roy Makaay lijkt steeds waarschijnlijker.