FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 18 mei 2007

Paris uitgekotst door Amerikanen

Icoon ShowbizzDe commotie rondom Paris Hilton is nog niet voorbij. Nog niet zolang geleden is Paris veroordeeld tot 45 dagen celstraf vanwege rijden onder invloed zonder geldig rijbewijs. Daarvan hoeft ze overigens maar 23 dagen uit te zitten. Nu is er echter ook nog een heuse Amerikaanse hetze aan de gang tegen de bekende partygirl.

Er is een speciale website in het leven geroepen waar anti-stickers en -posters gedownload kunnen worden. Ook is het mogelijk om t-shirts te bestellen met een anti-Paris opdruk. Tevens staat er een filmpje op de site waarin te zien is hoe de makers van het filmpje de straten van Los Angeles onveilig maken door stickers uit te delen. Ook worden posters opgehangen en handtekeningen opgehaald om Paris Hilton weg te krijgen.


Het anti-Paris filmpje

Erik Hulzebosch is de enige echte popster

Eindelijk is Erik Hulzebosch niet meer de 'eeuwige nummer twee'. Vanavond werd de sympathieke marathonschaatser tot winnaar uitgeroepen van het SBS6-programma So You Wannabe A Popstar. Hiermee sleepte hij ook een platencontract in de wacht en mag een single uitbrengen. Het is hetzelfde liedje dat hij al eerder zong in de uitzending van vanavond.

So You Wannabe A Popstar is een talentenjacht, gehouden onder niet-zingende bekende Nederlanders. Het werd gepresenteerd door Nance en Gerard Joling. Vanaf zestien maart kruisten elf BN-ers al zingend de degens, wat resulteerde in een zinderende finale tussen Sascha Visser en Erik Hulzebosch. Speciaal voor de finalisten werden er twee nieuwe liedjes geschreven. Het nummer van de winnaar, Hulzebosch dus, komt uit als single. Deze is vanaf woensdag bij elke platenboer te koop.


Gelukkig voor Hulzebosch deed Angenent hier niet aan mee

Vliegtuig van de baan bij Eelde

Icoon OngelukEen vliegtuig met passagiers is vandaag even voor 21:00 uur van de baan geraakt op vliegveld Eelde in Drenthe. Volgens een woordvoerster van de politie zouden er geen gewonden zijn gevallen. Ook zou er geen brand zijn ontstaan.

Het Fokker 50-toestel waar zeven tot 51 personen aan boord kunnen zijn is daar van de baan geraakt. Het is onduidelijk hoeveel personen er aan boord waren. Het gaat om een toestel van de Vlaamse luchtmaatschappij VLM. Even voor 21.00 uur moest de VLM-vlucht aankomen op Eelde vanuit Londen met een tussenstop in Amsterdam. Deze is tijdens de landing van de baan geraakt. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Ook is de afslag van A28 naar Eelde afgesloten.

Met dank aan f00t voor de submit.

Boer zoekt andere vrouw

Boer Gerrit uit Kollumerpomp mag weer op zoek gaan naar een vrouw. De relatie met zijn vriendin, juf Inge uit Balk is voorbij. Inge was de gelukkige die uiteindelijk boer Gerrit na deelname aan het succesvolle televisieprogramma 'Boer zoekt vrouw' aan de haak wist te slaan. "Wij zijn als vrienden uit elkaar gegaan", zo laat Gerrit weten.

Inge heeft inmiddels de boerderij van Gerrit, waar ze vlak na het programma introk, verlaten. Over de precieze reden van de breuk hullen de twee zich in stilzwijgen. "Wij hebben in ieder geval geen slaande ruzie gehad"

Ook Inge is het ermee eens dat ze op een normale manier uit elkaar zijn gegaan. "Al is het erg jammer dat het zo gelopen is", zegt ze. Het voormalige koppel heeft besloten verder geen mededelingen te doen over het beëindigen van de relatie.

Nadal niet te verslaan op gravel

De Spanjaard Rafael Nadal heeft zijn tachtigste achtereenvolgende overwinning op gravel geboekt. Nadal wist zich vanavond te plaatsen voor de halve finales van het toernooi in Hamburg door de Chileen Fernando Gonzales met tweemaal 6-4 te verslaan.

Nadal moet het morgen opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Lleyton Hewitt en Nicolas Almagro. De andere halve eindstrijd gaat tussen Roger Federer en Carlos Moya.

Bergbeklimmer op sandalen stopt ermee

Wim Hof, alias de Iceman geeft er de brui aan. Hij was bezig in korte broek en op sandalen de Mount Everest te beklimmen. Vandaag maakte een van zijn sponsoren bekend dat de kou Hof teveel geworden is. Zijn tenen beginnen namelijk ernstig te bevriezen.

Op een hoogte van 7400 meter, bijna anderhalve kilometer van de top, moest de kouwe kikker het opgeven. De rest van de expeditie gaat wel door, en hoopt dit weekend de top te bereiken. Hof mag helemaal in zijn eentje naar het basiskamp, vanwaar hij via Katmandu zal terugkeren naar Nederland.

De Iceman heeft al enkele ijskoude records gebroken. Zo stond hij 76 minuten in een met ijsklontjes gevulde cilinder en zwom hij zestig meter onder poolijs door. Of hij nog eens een recordpoging zal ondernemen is nog onduidelijk, want op dit moment is nog onduidelijk of hij zijn bevroren tenen kan behouden.


Wim Hof, alias de Iceman

Ilse DeLange gezwicht voor commercie

Het moest er toch een keer van komen, Ilse deLange in een wasmiddelreclame. Vanaf volgende week is ze te zien als een vrolijke wasvrouw in een reclame van Robijn. Ze sluit aan in een lange rij BN-ers die ook meededen aan de serie 'Robijn doet de was bij...' Zo waren onder anderen Irene Moors, Isa Hoes en Yvon Jaspers al in de spotjes te zien.

De dertigjarige, blonde countryzangeres met het sympathieke accent, wordt gevolgd tijdens haar toer en vertelt in geuren en kleuren wat de geur van gewassen kleding met haar doet. "Geur is voor mij emotie. Dat mijn kleding langer fris ruikt en dus met een lekkere geur uit mijn tourkoffer komt, dat is gewoon ultiem", zo omschrijft zij het.

Op haar hyve vertelt ze dat ze het 'superleuk' vond de commercial op te nemen. "En het resultaat is ook heel leuk geworden."

Hairextensions voor Britney Spears

Britney Spears heeft haar pruiken ingeruild voor ware hairextensions. De voormalig kale zangeres loopt momenteel rond met blond nephaar. Het duurde twee dagen om de extensions te bevestigen aan het nog korte haar van Britney.

De popdiva is momenteel hard aan het werken aan een comeback en gedraagt zich nu als een voorbeeldige moeder. Bijna dan, want onlangs werd ze weer gespot in een zogezegd ordinair outfit in het uitgaansleven. La Spears heeft pas laten weten dat het weer goedgaat met haar. Ze bedankte iedereen die voor haar had gebeden.

Wie is Dit: Opgave 4 - Uitslag

Reeds na enkele minuten werd het juiste antwoord op de eerste "Wie is Dit" gegeven. Dat was zo snel dat ik vreesde dat ik het te makkelijk had gemaakt. Gelukkig bleek niet iedereen hetzelfde in dit plaatjes te zien als JtS. Het was inderdaad Maxima zoals nu duidelijk te zien is. Gefeliciteerd. De volle 6 punten! JtS wist slecht een beperkt aantal mensen mee te krijgen in de lift: Jordy-B, Rossdale, KlownJB, Mistro en lolz. Voor hen 3 punten.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Maxima

Komende maandag om 12.00 uur start de volgende opgave.

Glazenwasser verdrinkt in emmer sop

Icoon OpmerkelijkEen Britse glazenwasser van 35 jaar is verdronken in zijn eigen emmer sop. De Engelsman kreeg tijdens het werk een hartaanval en viel met zijn hoofd in de emmer.

De klant bij wie hij de ruiten waste vond hem met zijn hoofd in de emmer. Pogingen de glazenwasser te reanimeren liepen op niets uit. De man had in het verleden ook al last van hartklachten. De glazenwasser laat een zoontje van acht jaar achter.

Met dank aan whizzer2250, KRIBBET en Vince_Taylor voor de submit.

Ontvoerde jongen na 13 jaar bevrijd

Icoon MisdaadEen ontvoerde jongen is in de Zuid-Afrikaanse stad Durban na dertien jaar door de politie bevrijd. Buren alarmeerden de alarmdiensten toen ze geschreeuw hoorden vanuit een tweekamerappartement waar de knaap zat opgesloten. De vermoedelijke dader is opgepakt. Volgens maatschappelijk werkers gebruikte de ontvoerder de jongen als seksslaaf.

Boss
De jongen is nu 17 of 18 jaar. Hij moest zijn ontvoerder aanspreken met 'Boss'. Het slachtoffer zou de persoonlijkheid hebben van een zevenjarige. De jongen is verlegen en bedekt zijn gezicht voortdurend met zijn handen. De jongen spreekt alleen wanneer hem wat wordt gevraagd en het licht uit is.

Winkelcentra
De jongen zat continu in het donker opgesloten. De knaap noemt zichzelf Bongani. De ontvoerde jongen is nooit naar school geweest. Hij spreekt Zulu en een klein beetje Engels. Volgens de jongen werd hij uit een winkelcentrum ontvoerd en in een auto gezet. In zijn kamer zou hij een tv hebben gehad. Bongani werd in 1994 ontvoerd. Hij weet niet of hij nog familie heeft. Op taxistandplaatsen en winkelcentra zijn foto's van de jongen verspreid in de hoop op reacties van de bevolking.

'Dembélé niet tegen Ajax'

De verwachting is dat AZ komende zondag, tijdens de play-off tegen Ajax, niet over Moussa Dembélé kan beschikken. De aanvaller nam vrijdag niet deel aan de besloten training. De reden hiervoor is een blessure aan zijn hamstring.

Dembélé heeft sinds de play-off met FC Twente al last van de kwetsuur. Vrijdag trainde de aanvaller apart van de groep, terwijl de overige spelers met trainer Louis van Gaal op het veld stonden. Voorafgaand aan het duel met Ajax beleggen de Alkmaarders nog een trainingskamp. Hier zal de Belg wel aan deelnemen.

Toch denkt Dembélé dat hij tegen Ajax niet kan spelen. "Het ziet er niet goed uit", aldus de speler. Naast de Belgische aanvaller zullen ook Khalid Sinouh, Ryan Donk en Danny Koevermans niet in actie komen.

Sinouh en Donk hebben last van lichte blessures, maar de verwachting is dat het duo de wedstrijd tegen Ajax zal halen. Koevermans is een groot twijfelgeval. Het is nog niet duidelijk of de aanvaller op tijd hersteld is van een blessure aan zijn knie.

Gejatte pet leidt tot arrestatie

"Die pet past ons allemaal", moet een 24-jarige Amersfoorter gedacht hebben, toen hij in Arnhem de pet van een marechaussee van diens hoofd griste. De jongeman zag gisteravond de militaire agent staan op de Korenmarkt, en vond het wel een leuk geintje de pet mee te nemen. Hierna zette hij het op een lopen. De marechaussee kon er niet om lachen en zette de achtervolging in.

Toen de militaire politieman de jongeman in zijn kraag had gegrepen, uitte de knaap nog enkele verwensingen jegens zijn belager. Dit was voldoende om hem een flinke poos op te sluiten in een politiecel. De jongeman zei zelf onder invloed van alcohol tot zijn daad te zijn gekomen.

Zenden mist mogelijk finale CL

Er is een kans dat Boudewijn Zenden de finale van de Champions League aan zich voorbij moet laten gaan. De speler van Liverpool is namelijk aan zijn enkel geblesseerd. Deze kwetsuur liep hij afgelopen week, tijdens de training, op.

"Het goede nieuws is dat de zwelling niet erger is geworden", liet Rafael Benítez, trainer van Liverpool, in een reactie weten. "Het is moeilijk te zeggen of Boudewijn volgende week woensdag weer fit is."

"Het zal een enorme teleurstelling voor hem en voor ons zijn, als hij het niet redt. Bolo voegt karakter, ervaring en tactische kennis aan het team toe. Zijn herstel kan heel snel gaan. Ik hoop dat het hem lukt", besloot de oefenmeester. The Reds spelen volgende week woensdag de finale van de Champions League tegen AC Milan.

Italiaanse zege in Olympia's Tour

Jacopo Guarnieri is er in geslaagd om de zevende etappe van Olympia's Tour op zijn naam te schrijven. De Italiaan was over 211 kilometer de snelste en finishte in het Brabantse Son en Breugel voor Martijn Maaskant en Bram Schmitz.

Door de extra bonificatie die Maaskant op de finish pakte liep hij in op Lars Boom, die tevens zijn ploeggenoot is. Laatstgenoemde bleef overigens wel de leider in het algemeen klassement. Het verschil tussen de twee Nederlanders bedraagt nu nog zeven seconden.

Maaskant beloofde het publiek overigens dat de laatste twee dagen voldoende spanning met zich mee zullen brengen. De laatste twee etappes eindigen overigens in het Limburgse Buchten.

"Het wordt spannend tot het einde. Zolang we elkaar niet de hekken in rijden, mogen we sprinten om de seconden. Afgezien van de eindzege wil ik ook graag meesprinten om de dagwinst. Ik moest hier de sprint net iets te vroeg aangaan, maar een etappezege zit er zeker nog in. De eindwinst zou dan natuurlijk vervolgens de ultieme beloning zijn", blikte Maaskant vooruit naar het naderende slot.

De Italiaanse wielrenners hoeven zich niet meer te focussen op de eerste plaats in het algemeen klassement. Toch waren ze vrijdag enthousiast, nadat de eerste dagzege was geboekt. Guarnieri: "In het begin van de week kwamen wij er niet aan te pas. Die waaieretappes zijn niets voor ons. Vandaag was het windstil en dan is het mooi dat ik deze kans direct pakken kan."

Google mag weer porno laten zien

De ouwe rukkers onder ons kunnen weer met behulp van Google zoeken naar pornografische afbeeldingen. Een Amerikaans hof van beroep heeft een verbod tegen Google hierover voorlopig van de hand gewezen. De rechter vindt wel dat de zoekmachine aansprakelijk kan worden gesteld voor het linken naar sites met pornografische content.

Een rechter met minder bevoegdheden had eerder gesteld dat Google het auteursrecht schendt van website Perfect 10, door het tonen van kleine thumbnails van die site. Google was volgens die rechter niet verantwoordelijk voor het tonen van de foto's op ware grootte. De beroepsrechter stelde echter dat de zoekmachine de thumbnails niet voor verkeerde doeleinden gebruikt en heeft het verbod weer ingetrokken.

Al in 2001 klaagde Perfect 10 Google aan wegens het tonen van hun foto's, zij het op postzegelformaat. De pornosite klaagt Google aan voor het feit dat de zoekmachine doorverwijst naar foto's van hun modellen die op andere sites staan. Een abonnement op de pornosite Perfect 10 is niet goedkoop. Het kost je 25 en een halve dollar per maand om te kijken naar blote vrouwen.

Met dank aan SubMan voor de submit.

[upd]Warming up Maradona was toch in München

Update: Het verhaal over de warming up van Maradona heb ik aangepast. Door een mail van niemand minder dan commentator Frank Raes van de BRT is er meer duidelijkheid over de warming up.
De halve finale van de Uefa Cup op 19 april 1989 werd wereldberoemd en veelbesproken door een warming up. Niemand minder dan Diego Armando Maradona zorgde al voor de wedstrijd voor het hoogtepunt van de avond.

Op 19 april 1989 spelen Bayern München en Napoli de return van de halve finale van de Uefa Cup. Napoli heeft de eerste wedstrijd met 2-0 gewonnen. Bayern München ziet nog wel kansen op winst. De marge is immers klein.

Diego Maradona speelt echter bij de tegenstander. In zijn eentje is hij- zoals Johan Cruijff in de jaren '70 bij Barcelona- verantwoordelijk voor de prestaties van Napoli. Hij heeft dan wel hulp van de Brazilianen Alemao en Careca en Italiaanse internationals als De Napoli, Ferrara en Carnevale. Feit is dat Maradona de ploeg aanzienlijk beter laat voetballen.

Bij Napoli staat er de nodige druk op de wedstrijd. De verwachting in Zuid-Italië is dat er gewonnen wordt. De titel is al op dat moment al bijna aan Inter Milaan vergeven. Napoli staat in de competite tweede op zeven punten. De Uefa Cup kan het seizoen nog enig aanzien geven.

Ondanks dat en de krappe voorsprong is Maradona kennelijk ontspannen. Hij komt drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd het veld op. De trainingsbroek is al uitgedaan, de sokken omhoog. De veters zijn echter nog los. Zijn teamgenoten beginnen aan een gezamenlijke warming up, maar Maradona zondert zich af. Hij monstert de tribunes eens, groet een bekende en zoekt dan snel een bal op. Het valt hem ook op dat er een bandje speelt. De sfeer in het stadion is goed.

Na wat rekoefeningen met teamgenoten trekt toch de bal weer aandacht. Het bandje start opeens het liedje "Live is life". Het bandje is de Oostenrijkse band Opus. Het is een leuke meedeiner en men probeert zo'n half uur voor de wedstrijd al sfeer in het stadion te brengen. Bayern kan een kolkende arena immers wel gebruiken. Er moét gewonnen worden van Napoli.

Maar het liedje motiveert niet alleen de Duitsers, ook Maradona kan de Oostenrijkse popsong wel waarderen. Spontaan past hij zijn warming up aan aan de muziek. Hij trapt ballen in de lucht, legt ze dood op benen, armen en schouders. Klapt en zingt mee. Rekt weer wat en vermaakt zich opperbest. En dat allemaal zo vlak voor een belangrijke finale.

De Beligische commentator Frank Raes was in het stadion getuige van de warming up van Diego Maradona. Hij vertelt via mail, verkregen via onze FOK-collega Joost-mag- het-weten, het volgende: "De legendarische opwarming vond wel degelijk plaats in München voor de terugwedstrijd in de halve finales tussen Bayern München en Napels.

"Life is life" werd live in het stadion gespeeld door de groep Opus en Maradona jongleerde zo'n half uur voor aanvang van de match. Met de camera's op hem gericht en dat beeld op het grote scherm van het Olympia-stadion.

Ik heb het in levende lijve gezien want ik commentarieerde de wedstrijd. Terug in België heb ik de beelden laten kopen bij de Duitse zender (ZDF) en heb er een montage van gemaakt. Oorspronkelijk is Diego zo'n zeven minuten bezig geweest want de groep speelde meer dan één nummer. Mijn montage was iets tussen de twee en drie minuten en werd uitgezonden in een documentaire die ik over het leven van Maradona heb gemaakt. Later is die montage eerst in Nederland verspreid en nog later verder in Europa en op U-Tube is het nog altijd die versie.
Napels schakelde Bayern uit en speelde de finale tegen Stuttgart. Ook die match heb ik bijgewoond. In Stuttgart (ook de terugwedstrijd) was er een Duitse jongleur aan het werk geweest en Diego heeft even bij hem gestaan voor de foto maar nauwelijks wat gedaan. Daardoor misschien het misverstand.
De opwarming met Life is Live vond in München plaats en nergens anders."
aldus Frank Raes.

Uiteindelijk beslist Napoli de halve finale in zijn voordeel. Met 2-2 haalt Napoli genoeg uit de wedstrijd. Napoli mag aantreden tegen VFB Stuttgart.

In Stuttgart of in München?
Op internet is er een gezonde strijd tussen "Stuttgarters" en "Münchenaren". Oftewel; zij die beweren dat Maradona zijn warming up deed tijdens de halve finale in en tegen Bayern München. Anderen beweren juist weer dat Maradona tijdens de tweede finale in Stuttgart zijn fameuze warming up deed.

De meningen zijn écht verdeeld. Op de site Zomergasten.nl mailt een 'Belgische journalist': "Kleine kanttekening: de legendarische opwarming van Diego Maradona vond niet in Stuttgart plaats, maar wel in Bayern München. Voor de halve finale dus, en niet voor de finale. Het fragment is trouwens bewaard en gemonteerd door Frank Raes, commentator voor de Belgische televisie, en de enige die op dat moment de reflex had om de beelden op te vragen en er een fijne montage mee te maken. Vermoedelijk weet Maradona zelf niet dat ze bestaan".

Op tv plaatste Johan Derksen de gebeurtenis echter in Stuttgart, terwijl Jurryt van de Vooren, erkend sporthistoricus, op Nu.nl hetzelfde doet. Arie Haan meent in Voetbal Insite tegenover Hugo Borst zelfs dat hij er in Stuttgart zelf getuige van was.

Frank Raes heeft FOK! via Joost-mag-het-weten nu persoonlijk gemaild. Ook via de site Zomergasten.nl gaf Raes in grote lijnen deze verklaring. Alleen is Raes nu nog wat uitgebreider. Zo is het niet de speaker die we horen, maar de band Opus zelf!

Een filmpje van de warming up is hier te vinden.

Ten Cate: "Veel zelfvertrouwen"

Henk ten Cate, trainer van Ajax, kijkt vol vertrouwen uit naar de play-off van komende zondag. De Amsterdamse ploeg moet het dan opnemen tegen AZ. De trainer moet het in de eerste wedstrijd zonder Jaap Stam, Gabri en Edgar Davids stellen.

Stam is geblesseerd en kan niet in actie komen. Davids en Gabri zijn voor het duel met AZ geschorst. Toch denkt Ten Cate dat de vervangers van dit duo het goed zullen doen. "Natuurlijk moeten we drie dragende spelers zien te vervangen, maar ik heb alle vertrouwen in hun vervangers. We hebben veel zelfvertrouwen, moet ik zeggen", liet Ten Cate weten.

"We hebben dit seizoen stappen gezet naar volwassenheid, en hebben mentale weerbaarheid getoond. Deze jaargang hebben we twaalf wedstrijden zonder Jaap Stam gespeeld, vaak met succes. Of het nu John Heitinga is die hem vervangt, of Gregory van der Wiel, dat komt wel goed. Dit team is gaandeweg steeds gemakkelijker met tegenslagen omgegaan. We stonden er op de momenten dat het moest", vervolgde de oefenmeester.

Top of Flop User's Choice: Paris Hilton

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De tip van Taell kreeg eergisteren voldoende steun: Tokyo Police Club - Nature of the Experiment was een top, dus.

De tip van vanavond is van LennyKravitz:

"Anti Paris Hilton lied. Alhoewel anti-reclame is ook reclame dunkt me..."

Screenshots van nieuwe Crash Bandicoot onthuld

De nieuwe Crash Bandicoot, genaamd Crash of the Titans, zal uitkomen voor de Wii, PS2, DS, PSP en Xbox 360. Van deze game is nog erg weinig informatie vrijgegeven, wat we wel weten is dat deze game actie-achtig is en dat Crash de geest van anderen kan overnemen.

Crash heeft ook wat nieuwe vechtmoves geleerd, en kan nu ook moves aan elkaar ritsen waardoor hij ninja-achtige combo's kan maken.

De nieuwe screenshots zijn onderaan deze post te vinden.

Crash of the Titans zal in de UK op 26 oktober 2007 uitkomen, en in de US op 23 oktober 2007.

De Wii screens:




De PS2 screens:



De Nintendo DS screens:


[Giro] Roze trui naar Pinotti

De zesde etappe in de Giro d'Italia is gewonnen door Luis Felipe Laverde. De Colombiaan kreeg in de laatste meters vrij spel van zijn vluchtgenoot Marco Pinotti, die de nieuwe leider in het algemeen klassement is.

De etappe van vandaag, over 177 kilometer van Tivoli naar Spoleto, telde een aantal venijnige klimmetjes. Bij de beklimming van de Forca di Cerro sprongen Laverde en Minotti weg bij drie vluchtgenoten, met wie ze een voorsprong van ruim zeven minuten hadden op het peloton. Laverde veroverde ook de bergtrui.

Voor de start van de etappe vandaag had Danilo di Luca al gezegd dat hij zijn eerste plek niet fanatiek zou verdedigen en de Italiaan hield woord. Het peloton kwam op ruim zeven minuten achterstand binnen.



Uitslag van de zesde etappe:
#NaamPloegTijd
1Luis Felipe LaverdePanaria4:58.23
2Marco PinottiT-Mobilez.t
3Christophe KernCrédit Agricole+1.30
4Hubert SchwabQuick Step+1,34
5Daniele ContriniTkf+3.45
6Fortunato BalianiPanaria+6.55
7Alessandro PetacchiMilram+7.09
8Aleksandr OesovAG2Rz.t

Stand na de zesde etappe:

#NaamPloegTijd
1Marco PinottiT-Mobile23:44.32
2Hubert SchwabQuick Step+ 3.30
3Danilo di LucaLiquigas+ 4.12
4Franco PellizottiLiquigas+4.38
5Andrea NoéLiquigas+ 4.47
6Vincenzo NibaliLiquigasz.t
7Luid Felipe LaverdePanaria+ 4.49
8Andy SchleckCSC+ 5.05

Madonna schrijft nummer voor Live Earth

Icoon MuziekMadonna heeft speciaal voor 'Live Earth' een nummer geschreven. De zangeres zal het nummer op 7 juli tijdens het Live Earth concert in Londen ten gehore brengen. Het nummer heet 'Hey You'. Het nummer is te downloaden via LiveEarth.msn.com.

Live Earth is georganiseerd door onder andere de Amerikaanse oud vice-president Al Gore. Het is een wereldwijd muziekevenement om mensen bewust te maken van de klimaatsveranderingen. In het Wembley stadion treden naast Madonna ook de Red Hot Chilli Peppers, James Blunt, The Beastie Boys, Genesis, de Black Eyed Peas, Bloc Party, Razorlight en John Legend op.

Niet alleen in Londen, maar ook in Sjanghai, Johannesburg en New Jersey zijn concerten.

Met dank aan Glacier voor de submit.

Rechter: wat is een website?

Icoon JustitieEen Engelse rechter heeft een rechtszaak over 'cyber-terreur' tijdelijk onderbroken voor een lesje internet. "Ik kan het taalgebruik niet volgen", merkte hij op nadat hij een moslim had verhoord, die onder de nickname Irhab007 banden zou hebben gehad met een Iraakse terreurgroep. De rechter: "Ik heb eigenlijk geen idee wat een website is."

Inmiddels is de rechter, Peter Openshaw genaamd, bijgeschoold over internet. Eerder hebben Engelse rechters zich onsterfelijk gemaakt met vragen als: "Wat zijn de Beatles?" , "Wie is Gazza?" (eveneens onbekend met Oasis en een Bruce Springsteen), en: "Wat is een Teletub?"

Bejaarde rijdt twee keer over been fietser

Icoon OngelukEen 19-jarige mountainbiker uit Drunen raakte donderdagmiddag gewond toen een bejaarde automobilist twee keer over zijn been reed. De jongen brak zijn been.

De mountainbiker fietste in Helvoirt toen hij geen voorrang kreeg van de automobilist. Hij kwam ten val, maar raakte toen nog niet gewond. Dat gebeurde pas toen de automobilist zijn wagen aan de kant zette: hij reed daarbij over het been van de fietser heen. De bejaarde automobilist zette vervolgens zijn wagen in de achteruit en reed toen voor de tweede keer over het linkeronderbeen van de fietser.

Sega kiest voor de Unreal 3 Engine

Sega heeft bekend gemaakt dat ze in hun toekomstige projecten gebruik zullen gaan maken van Epic Games' Unreal 3 Engine.

"De krachten van deze Engine zijn ongekend, en deze zal Sega in de toekomst de benodigde mogelijkheden geven om onze nieuwe projecten meer glans te geven. "

Bij welke projecten de Unreal 3 Engine precies gebruikt gaat worden is onbekend, dit zal Sega later dit jaar bekend gaan maken. Tot dusver kunnen we alleen maar hopen op mooie graphics en goede games van Sega's kant.

Retro Spel en Computer Beurs

Op zondag 10 juni zal in de Rijnhal te Arnhem de derde Retro Spel en Computer Beurs plaats vinden. Dit evenement wordt tegelijkertijd georganiseerd met een grote (normale) computerbeurs.

Verschillende oude (werkende) consoles zijn te bewonderen. Voor verzamelaars is het een kans om te kopen en te ruilen en hun eigen verzameling aan te vullen. Als je altijd nog de NES, de Commondore of toch de Virtual Boy in huis had willen hebben is dit het moment.

Voor de gewone bezoeker is er ook genoeg te zien, er zijn in totaal meer dan 125 kramen te bezichtigen.

Meer informatie is te vinden op de website van het Bonami spelcomputermuseum.





Canadese verkoopcijfers

Na Japan, de VS en Duitsland hebben we ook cijfers vanuit Canada. Ook hier zien we dezelfde trend: de Wii verkoopt als een tiet en de PS3 blijft een beetje achter.

Consoles:
Wii 42.000
DS 35.000
PS2 18.000
360 13.000
PSP 12.000
GBA 8.000
PS3 7.000

Software sales:
1. Pokemon Diamond (48.000)
2. Pokemon Pearl (37.000)
3. Wii Play
4. Super Paper Mario
5. God of War 2

Accessoires sales:
1. Wii Remote
2. Wii Nunchuk
3. Wii Points Card
4. X360 Wireless Controller
5. PS2 8MB Memory Card

Duur biertje voor Britse man

Icoon OpmerkelijkDe 24-jarige Jason Wilson heeft een wel heel duur biertje gedronken. Het drankje kostte hem behalve een kapitaal ook zijn aanstaande huwelijk.

De man weigerde met zijn verloofde naar huis te gaan, omdat hij nog een biertje wilde drinken. Zijn verloofde was het hier niet zo mee eens. Ze stopte alle bezittingen van de man in zijn auto en duwde die het water in. Totale schade: 20.000 euro.

Bij de spullen die in het water belandden, zaten ook de tickets voor de huwelijksreis naar de Caraïben. Niet dat die tickets nu nog nodig zijn. "Ik heb haar nog niet verteld dat het huwelijk van de baan is, maar ik denk dat ze er wel op rekent", aldus Jason.

Schaars moet weer onder het mes

Stijn Schaars moet wederom geopereerd worden aan zijn enkel. De 'second opinion' in Duitsland heeft niets nieuws uitgewezen.

"Het is nu wachten op de volgende stap; en dat is een kleine ingreep om het enkelgewricht pijnvrij te maken," aldus AZ-coach Louis van Gaal.

Het is nog niet bekend wanneer de operatie plaats zal vinden omdat de arts die Schaars gaat opereren tot de top van Europa behoort en "dus die is druk bezet. Het positieve aan de nieuwe operatie is wel dat hij hopelijk fit aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan beginnen", aldus de trainer van de Alkmaarders.

Vrouw komt onder trein en loopt naar huis

Icoon BizarEen 76-jarige Griekse vrouw is onlangs onder een trein terechtgekomen. Na het ongeluk stond de vrouw op en wandelde ze naar huis.

Het incident gebeurde in de havenstad Aigion. De vrouw stak een spoorweg over maar had niet gezien dat er net een trein naderde. Toen ze de trein opmerkte, realiseerde ze zich dat er geen tijd meer was om weg te sprinten. Ze liet zich daarom maar tussen de rails vallen. "Het was als in een film", aldus een ooggetuige. "De trein raasde over de vrouw heen. Daarna stond ze op, alsof het niets voorstelde."

De vrouw mankeerde wonder boven wonder niets. Met de bestuurder van de trein ging het wat minder goed: hij raakte door het incident in shocktoestand.

[upd] Gewonden door ontsnapte gorilla in Blijdorp

Icoon OpmerkelijkDe Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp is even na 15.00 ontruimd geweest omdat een gorilla is ontsnapt. Inmiddels is de aap weer gevangen genomen. Het dier wist kort voor 15.00 uur over de stenen omheining van het buitenverblijf te komen en viel direct een vrouw aan. Zij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. In totaal zijn vier mensen gewond geraakt.

Origineel bericht
De Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp is ontruimd omdat een gorilla is ontsnapt. Het gaat om de leider van de gorilla-groep; de zogenaamde 'zilverrug'. Een vrouw zou daarbij ernstig gewond zijn geraakt.

Hoe de gorilla kon ontsnappen, is niet bekend. De dierentuin heeft de hulp ingeroepen van deskundigen met een verdovingsgeweer.

Update 15.40 uur
Na de ontsnapping van gorilla Bokito, is hij dwars door een glazen deur van het restaurant Oewanja Lodge gegaan. Daar richtte hij schade aan.

Daarna hield het dier zich schuil in een gebouwtje van de speeltuin van Blijdorp. Uiteindelijk is Bokito daar overmeesterd.

Update 15.55 uur
Er zijn in totaal vier gewonden gevallen. Een 57-jarige vrouw is er het ergste aan toe. Ze heeft waarschijnlijk bijtwonden en is naar het ziekenhuis gebracht.

Met dank aan Pineut, Roel_Jewel en Ynske voor de submit.

[Update] Hard- en Software verkopen USA April

Er zijn cijfers bekend over de hard- en software verkopen in Amerika van april 2007.

Hardware
Nintendo DS471.000
Nintendo Wii360.000
Playstation 2194.000
Playstation Portable183.000
Xbox 360174.000
Gameboy Advance84.000
Playstation 382.000
Gamecube13.000

Software
Pokémon DiamondNDS1.045.000
Pokémon PearlNDS712.000
Super Paper MarioWii352.000
Wii PlayWii249.000
Guitar Hero 2X360197.000
Guitar Hero 2PS2142.000
Spiderman 3X360117.000
Spiderman 3PS2105.000
God of War IIPS2101.000
MLB'07 The ShowPS279.000


Uit de cijfers blijkt duidelijk dat Nintendo haar zege op zowel hardware als software voortzet, hoewel in de VS in één maand tijd net zoveel Pokémon titels zijn verkocht als in Japan in de eerste week.
Werd vorige maand in de VS de PlayStation Portable nog verslagen door de GBA, deze maand is de eer aan de PlayStation 3 om zijn meerdere te erkennen in de GBA. Een zure appel voor Sony dus deze maand, terwijl Nintendo als lachende derde de winst binnensleept.

Update 15:35u

Van de 174.000 verkochte Xbox 360 consoles blijken er 67.000 van het nieuwe Elite model. Deze nieuwe (zwarte) Xbox 360 is een luxe versie met een grotere harde schijf en HDMI support. Het aantal Elite modellen was beperkt.

Vrouw vindt stofzuigervibrator uit

Not Safe For Work (NSFW)De 49-jarige Amerikaanse Joanne Drysdale heeft een stofzuigervibrator ontwikkeld. De vrouw kwam daartoe toen ze aan het stofzuigen was en er een stukje rubber vast kwam te zitten. Dat stukje vibreerde in de slang op de luchtstroom.

De vibrator kan simpelweg bovenop de stofzuigerslang worden gemonteerd waarna het naar de daartoe bestemde privédelen kan worden gebracht. Drysdale zegt dat ze de eerste keer al na 10 seconden een orgasme kreeg. Daarbij dient wel vermeld te worden dat mevrouw Drysdale al 15 jaar geen seks meer had gehad. De moeder van drie kinderen was daarmee gestopt na haar scheiding.

Het erotische verlengstuk voor de stofzuiger is voor zo'n 50 euro op internet te koop. Dus als je voortaan je buurvrouw 's nachts hoort stofzuigen, kun je daar zo je gedachten bij hebben.



Demo-filmpje (kan zonder gevaar op werk bekeken worden)

Eidos bevestigt nieuwe Deus Ex

Eidos France heeft in een interview gezegd dat het bedrijf aan een derde Deus Ex aan het werken is, maar op welk(e) platform(en) hij uitkomt is nog niet bekend.

Deze Deus Ex is de eerste stap van Eidos Montreals plan om groot te worden in de games-industrie.

Volgens PC-Zone is Deus Ex het beste PC spel allertijden. Er staat veel druk op Eidos Montreal om een game te maken die deze titel eer aan doet.

Deze game moeten we in de gaten houden.

Vier sporters genomineerd voor Peking 2008

De NOC*NSF heeft vandaag wielrensters Marianne Vos en Regina Bruins en atleten Lornah Kiplagat en Rutger Smith genomineerd voor de Olympische Spelen in Peking. Vos en Bruins hebben de nominatie verdiend op basis van hun prestaties in de Waalse Pijl. Kiplagat liep in de marathon van Londen de vijfde tijd en Smith overtuigde met kogel en discus.

Tijdens de Ter Specke Bokaal stootte Smith de kogel naar 20,41 meter en wierp de discus bij hetzelfde evenement naar 66,08 meter. Tussen 1 mei 2008 en 31 juli 2008 moet hij nog wel een keer voldoen aan de B-limieten (19,80m en 62,50m) van de IAAF.

Kiplagat moet vormbehoud tonen door een halve marathon binnen een tijd van 1:13.00 te lopen en Vos en Bruins moeten nog een keer bij de eerste zestien eindigen in een wereldbekerwedstrijd of beide vrouwen moeten eind mei 2008 bij de beste 32 wielrensters op de wereldranglijst staan.

PS3 onder 10.000 per week in Japan

Afgelopen week is de PlayStation 3 voor het eerst onder de 10.000 verkopen gezakt in Japan. De nieuwe krachtpatser van Sony kwam nog niet tot de 9.000:

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007
DS Lite163.785285.1233.050.213
Wii52.544101.3201.504.616
PSP34.43335.172873.828
PS210.41414.815335.018
PS38.83912.974425.895
Xbox 3602.1053.20595.655
GB Micro40834018.758
GBA SP34330216.691
Cube3153947.078
NDS39692.003
GBA1811627

Andere consoles doen het relatief gezien beter, de DS is door de 3 miljoengrens gegaan voor dit jaar en de Wii door de 1.5 miljoengrens.

Grootste prestatie komt echter van de oude Nintendo DS. Die staat inmiddels op een whopping 2003 verkochte units in 2007.

Hardwareverkopen Duitsland

We hebben wekelijkse verkoopcijfers uit Japan en maandelijks vanuit de USA, maar uit Europa komt niet veel info. Vandaag hebben we echter wat cijfers uit Duitsland. Zoals je ziet gaat de 360 aan kop, maar zit de Wii haar op de hielen:

Totaal:
1. Xbox 360: 262.000 (Start: December 2005)
2. Wii: 222.000 (Start: December 2006)
3. PS3: 70.500 (Start: Maart 2007)

De afgelopen maand (april dus) werden de consoles als volgt verkocht:

1. Wii: 20.000
2. PS3: 16.000
3. Xbox 360: 9.500

Nesta tot 2011 bij AC Milan

Het lijkt erop dat Alessandro Nesta zijn carrière wil beëindigen bij AC Milan. De Italiaanse club heeft vandaag bekend gemaakt dat de 31-jarige verdediger zijn contract heeft verlengd tot de zomer van 2011.

In 2002 verruilde Nesta Lazio voor Milan en speelde sindsdien 128 competitiewedstrijden voor Milan. Daarnaast droeg hij 78 keer het shirt van het Italiaanse nationale team. Met de Squadra Azzurra was hij actief op drie WK's en twee EK's.

Vetes Antillianen vaak van overzee

Na de zoveelste schietpartij tussen Antillianen in de Friese hoofdstad, legde de Leeuwarder Courant zijn oor te luisteren bij criminoloog Frank Bovenkerk. Want wat zijn nu de oorzaken dat Antillianen bovenmatig vertegenwoordigd zijn in de misdaadcijfers en ook nog eens onderling jarenlang vetes uitvechten?

Wel de kiem voor veel van deze jarenlang slepende conflicten ligt aan de overkant van de Atlantische Oceaan. In de Antillen zelf. En dan betreft het onenigheid in de drugscène, ruzie over koningskettingen, armoede en schaamte. ''De afgelopen vijftien jaar is de emigratie van de lagere sociale klasse naar Nederland aanzienlijk gestegen'', aldus Bovenkerk.

Volgens de criminoloog zijn de Antilliaanse criminelen van nu vaak in grote armoede opgegroeid. ''De meeste jongens woonden bij hun alleenstaande moeder, vaak een tienermoeder. Soms was er geen geld om eten te kopen en konden ze niet naar school omdat ze voor hun broertjes of zusjes moesten zorgen. Het is ontzettend tragisch. Het zijn vaak verwaarloosde kinderen die geen moreel normbesef hebben geleerd.''

In Nederland woonden volgens het CBS begin 2006 zo'n 130.000 Antillianen/Arubanen. Daarvan behoorden er 38.000 tot de tweede generatie (in Nederland geboren). De gemiddelde leeftijd van de tweede generatie is 16 jaar. In Leeuwarden nam het aantal officieel ingeschreven Antillianen sinds 1996 toe van 403 naar 850.

Mosley wil V6-motoren introduceren in 2011

Max Mosley, de president van de FIA, stelt voor om de huidige V8-motoren in 2011 te vervangen voor 2.2 liter V6-motoren.

De nieuwe motoren zouden ongeveer 770 pk moeten kunnen genereren, pakweg 100 pk minder dan de huidige motoren. Eerder maakte de FIA al bekend dat ze een nieuwe turbocharged motor, die op biobrandstof loopt, wil introduceren, maar tot nu toe was er weinig bekend omtrent de nieuwe krachtbron.

Als het aan Mosley ligt, wordt het aantal toeren dat een motor mag maken, straks beperkt tot 10.000 per minuut, nu is het aantal toeren nog begrensd op 19.000 per minuut. Door deze maatregel zou de Formule 1-motor in de toekomst veel stiller kunnen worden. Daarnaast moet een motor voortaan vijf Grand Prix-weekenden lang mee kunnen gaan. Nu moet een coureur nog twee raceweekenden met één motor doen.

"We zijn druk in gesprek met de autofabrikanten over hoe we in de toekomst de ontwikkeling van nieuwe technologieën die relevant zijn voor de weggebruiker, kunnen stimuleren, en de ontwikkeling van technologieën die alleen relevant zijn voor de F1, kunnen ontmoedigen. We zullen nauw met de fabrikanten samenwerken om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van milieuverantwoorde technologieën prioriteit krijgt. Daarnaast zullen we ervoor waken dat de F1 sportief gezien wel van een hoog niveau blijft," aldus Mosley die zijn voorstel nu heeft voorgelegd aan de autofabrikanten.

Ferguson vreest strafschoppen in FA Cup-finale

De trainer van Manchester United, sir Alex Ferguson, hoopt niet dat de FA Cup-finale tegen Chelsea wordt beslist via een penaltyserie.

“Het is bekend dat mijn balans niet goed is”, vreest Ferguson het vooruitzicht van een strafschoppenreeks. In 2005 waren The Red Devils tegen Arsenal de eerste ploeg die een FA Cup-finale verloor na het nemen van strafschoppen. Eerder ging het voor Ferguson mis tegen Southampton (1992 – FA Cup) en Torpedo Moskou (1992 – UEFA Cup). Bovendien dolf hij in 1984, als manager van Aberdeen, het onderspit vanaf de stip tegen Dinamo Berlin, een wedstrijd in de Europacup 2.

Kwakman in belangstelling NAC en Vitesse

Kees Kwakman kan op de interesse rekenen van NAC Breda en Vitesse. Beiden clubs zouden de 23-jarige verdediger van RBC Roosendaal voor volgend seizoen willen aantrekken.

Het is echter nog maar de vraag of één van beide clubs er in weet te slagen om Kwakman aan te trekken. Kwakman is erg gelukkig bij RBC Roosendaal, en met die club wil hij via de playoffs de Eredivisie halen. Hij is het afgelopen seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde in het team van RBC Roosendaal, hij miste slechts twee wedstrijden.

Rummenigge: "Makaay vertrekt niet"

Aankomende zomer staat de selectie van Bayern München de nodige veranderingen te wachten. Één van de spelers die niet hoeft te wijken is Roy Makaay die in de belangstelling staat van PSV.

"Hij heeft nog een contract voor een jaar", aldus Karl-Heinz Rummenigge die tevens tevreden is over de prestaties van de spits. "Hij heeft dit seizoen zestien competitiegoals gemaakt en staat daarmee tweede op de topscorerslijst. Hij is wisselvallig, maar over zijn productiviteit bestaat de laatste jaren geen discussie. Af en toe mag hij wat meer betrokkenheid tonen op het veld, maar dat geldt niet alleen voor hem. Er valt echter niet te praten over een vertrek."

Helft Franse regering vrouw

Icoon BuitenlandsDe rechtse Franse premier François Fillon, gisteren in zijn functie benoemd door de nieuwe president Nicolas Sarkozy, heeft vandaag de namen bekendgemaakt van de ministers in zijn nieuwe regering. De nieuwe regering bestaat voor bijna de helft uit vrouwen.

Zoals al werd verwacht wordt de socialist Bernard Kouchner, oprichter van Artsen zonder Grenzen, de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Op de post Economische Zaken komt Jean-Louis Borloo. Hij moet de hervormingen doorvoeren die door Sarkozy zijn gewenst.

Sarkozy en Fillon lijken met de samenstelling van het kabinet een breuk met het verleden te willen forceren en tegelijkertijd een hand te willen reiken aan de oppositie.

Allochtoon
Opvallend is de benoeming van Rachida Dati, een rechter van Marokkaanse afkomst, als minister van Justitie. Zij wordt de eerste allochtoon op een toppositie in de Franse regering. In totaal zitten er vijftien ministers in het kabinet, dat is de helft minder dan onder president Chirac.

Oud-premier Alain Juppé wordt vice-premier en minister van Milieu en Duurzame Ontwikkeling. Hervé Morin gaat leiding geven aan het departement Defensie. Hij is een vertrouweling van François Bayrou, een centristische kandidaat bij de Franse presidentsverkiezingen die het in de eerste ronde moest afleggen tegen Sarkozy en de socialiste Ségolène Royal. Morin vervangt Michèle Alliot-Marie die doorschuift naar Binnenlandse Zaken.


François Fillon

Lindgren en Lovre mogelijk niet tegen Utrecht

FC Groningen kan aankomende zondag mogelijk niet beschikken over Goran Lovre en Rasmus Lindgren. Beide spelers kampen met een blessure. Morgen wordt duidelijk of beiden inzetbaar zijn.

Martijn Meerdink, Mark-Jan Fledderus (beide een schorsing) en Paul Matthijs (liesoperatie) zijn in ieder geval niet beschikbaar. Daarentegen kan Jans wel weer beschikken over Koen van de Laak, die terugkomt van een schorsing.

Groningen verdedigt zondag een 2-0 voorsprong tegen FC Utrecht.

Alves verrast door uitnodiging Dunga

Afonso Alves is verrast door de uitnodiging die hij van de Braziliaanse bondschoach Dunga heeft gekregen. Het was een droom van de spits van SC Heerenveen om ooit nog eens voor zijn vaderland te spelen, maar hij had niet voor mogelijk gehouden dat hij zich daadwerkelijk in het gele shirt mocht hijsen.

"Het is heel snel gegaan. Dit had ik zeker nog niet verwacht. Ik heb een lekker seizoen gedraaid bij Heerenveen, maar het is heel snel gegaan. Dit is de droom van elke voetballer."

"Ik kwam dit seizoen toch als een tamelijk onbekende speler bij een Nederlandse club terecht. Dan is het altijd even afwachten hoe het uitpakt. En nu krijg ik de kans om met de grote spelers van Brazilië op te trekken", aldus de voormalig speler van Mälmo FF. "Ik ben er heel blij mee en zal er alles aan doen om mijn uitverkiezing waar te maken".

PSV wil De Cler binnenhalen

PSV wil deze zomer Tim de Cler overnemen van AZ. Vorig seizoen deed de Eindhovense club ook al een poging de linksback over te nemen, maar AZ vroeg toen nog een te hoog transferbedrag.

Aangezien het contract van De Cler in de zomer van 2008 afloopt, wil AZ de verdediger deze zomer nog verkopen om zo een mooie transfersom voor hem te ontvangen.

AZ zelf zegt nog niets te weten over interesse uit Eindhoven, en is ook niet enthousiast over de mogelijke transfer naar PSV. "We verkopen hem niet graag aan een concurrent. Ik kan me best voorstellen dat PSV hem wil hebben. Tim is een goede voetballer. Als PSV hem wil kopen, moet het wel over de brug komen," aldus AZ-directeur Marcel Brands. De Alkmaarders gaan er van uit dat De Cler bijtekent, of dat hij naar het buitenland vertrekt.

AZ heeft de mogelijke opvolger van De Cler al op 't oog, de Belg Sébastian Pocognoli. Deze aanvallend ingestelde linksback van RC Genk gaat AZ zo rond de vier miljoen euro kosten. Pocognoli verkoos AZ boven Bayer Leverkussen, de 19-jarige Belg is al akkoord met AZ over een vijfjarig contract.

Loopwonder van 5 wil 500 km tocht maken

Icoon OpmerkelijkDe in 2002 geboren Indiër Budhia Singh wil meedoen aan een loopwedstrijd van 500 kilometer. Vorig jaar holde hij al zeven uur achter elkaar mee in een hardloopwedstrijd in Oost-India van ruim 65 kilometer. Een paar kilometer voor de finish zeeg hij toen ineen en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. Daar bleek dat de kleuter ondervoed en gestressed was en bloedarmoede had.

De autoriteiten van de Indiase provincie Orissa verboden daarop het jongetje nog aan marathons deel te nemen tot hij oud genoeg was. Blijkbaar acht de 5-jarige zich nu oud genoeg. Want op 6 juni wil hij van start gaan in het oostelijke Bhubaneswar voor een 500 kilometer tocht die normaal gezien tien dagen later eindigt in Calcutta.

Volgens Biranchi Das, de adoptievader van het jonge loopwonder én tevens zijn coach, is Budhia een voorbeeld voor andere atleten en prima in staat de mega-afstand te lopen.

Mensenrechtenactivisten zijn het echter op zijn zachtst gezegd niet eens met de zienswijze van Das. Ze zijn razend omdat de man het jongetje zou uitbuiten als circusnummer. Zij vinden dat het talent van het jochie op een normale en gezonde manier aangemoedigd moet worden.



Budhia Singh

Politie deelde in 2006 veel boetes uit

PolitieAgenten zijn flink bezig boetes uit de delen aan de Nederlandse burgers, zo blijkt uit het jaarverslag van de Nederlandse politie, dat de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie, CDA) en Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken, PvdA) naar de Tweede Kamer hebben gestuurd. Vorig jaar werden door de 26 politiekorpsen samen 1,9 miljoen bonnen uitgeschreven. Dat is 300.000 meer dan de doelstelling.

Let wel: de 1,9 miljoen bekeuringen zijn allen verricht bij staande aanhoudingen. Flitspaal- en andere automatisch uitgedeelde kentekenboetes zijn hierin dus niet meegerekend. In verhouding met 2002 is er in 2006 34% meer beboet. In vergelijking met 2005 nam het aantal boetes juist iets af.

Het aantal verdachten dat werd aangebracht bij het Openbaar Ministerie (OM) voor vervolging ligt wel onder de doelstelling. In 2006 waren dat er 243.000 terwijl de doelstelling ruim 254.000 verdachten was. De korpsen IJsselland, Haaglanden, Zeeland en Flevoland haalden wel hun regionale doelstelling. Groningen en Noord- en Oost-Gelderland bleven er net onder. De rest zat duidelijk te laag.

Verder blijkt uit het jaarverslag dat ons land over het algemeen veiliger wordt. Sinds 2002 zijn criminaliteit en overlast met 10% gedaald. In 2009 moet dat tussen de 20 en 25% zijn.

Bazin Brits bedrijf naakt in reclame

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De vrouwelijke baas van een Brits bedrijf dat huidverzorgingsproducten verkoopt, is naakt te zien in een nieuwe commercial van het bedrijf. De commercial van de firma Elave, met de heldere titel 'Nothing to Hide', is al veel bekeken via het internet. Het bedrijf heeft sinds de "full-frontal nudity ad" voor het eerst werd uitgezonden de omzet naar eigen zeggen al met 500 procent zien stijgen.

De commercial speelt zich af in een laboratorium. Een dame vertelt het een en ander over de producten, terwijl om haar heen allerlei 'wetenschappers' aan het werk zijn. De baas van het bedrijf, de 37-jarige Joanna Gardiner, zit, weliswaar wat verscholen, naakt achter een laptop. "Als moeder van drie kinderen, leek het me niet de juiste keuze om zelf de belangrijkste rol te pakken."

"Het idee achter het spotje is dat veel huidverzorgingsproducten worden volgestopt met chemicaliën en andere huidirriterende middelen, wat bijvoorbeeld eczeem tot gevolg kan hebben. Onze producten zijn natuurlijk en organisch.", aldus baas Joanna Gardiner. "Ik dacht: als we nou eens helemaal naakt gaan, straalt dat uit dat wij niets te verbergen hebben."

De commercial werd in maart opgenomen op een afgesloten filmset in Nieuw-Zeeland. Ook de productiemensen waren naakt tijdens de 16 uur durende shoot. "Iedereen was naakt, dat maakte het allemaal gemakkelijker", zegt Joanna Gardiner. "En Nieuw-Zeelanders zijn zo relaxt dat het allemaal heel natuurlijk leek."

Twee weken geleden werd de commercial aan het hele bedrijf vertoond. "Ze vielen zo'n beetje van hun stoel. Ze konden niet geloven dat ze hun baas naakt hadden gezien." Gardiner is trots dat ze een zoveel besproken reclame heeft gemaakt. "Het was een risico, maar het is een nette reclame geworden."


De reclame 'Nothing to Hide' van Elave.

Amerikaanse politie arresteert 'knuffeldief'

Icoon OpmerkelijkDe Amerikaanse politie heeft een vrouw gearresteerd die ervan wordt verdacht al tien jaar lang dronken Amerikanen te beroven. De 'knuffeldief' was een uit de kluiten gewassen zakkenrolster die aangeschoten mannen 'onder druk' zette. Ze leidde haar slachtoffers af door ze stevig te omhelzen en te liefkozen, waarna ze hun handig de portemonnee wist te ontfutselen.

De 48-jarige verdachte, die meer dan negentig kilo weegt, is een bekende veelpleger die al twee keer voor soortgelijke feiten veroordeeld werd. ''Hopelijk mag ze nu een flink tijdje het hoofdkussen van haar gevangeniscel gaan omhelzen'', zegt rechercheur Tom Donovan van het Central Police District in Buffalo in de Amerikaanse staat New York. ''De politie had geluk dat ze kon worden herkend'', aldus Donovan. ''Het merendeel van haar slachtoffers was te zat om haar nog te kunnen identificeren.''


Knuffeldief
De vermoedelijke knuffeldief


Met dank aan eu-Robert voor de submit.

COMA Deel VVVIV

We stoppen bij een groot politiebureau, precies bij een paaltje. Lucas stopt enkele seconden en een bliep geeft aan dat we door kunnen rijden. "Vorige keer had ik dat van haar meegekregen, anders kom je niet in de garage. Je hebt een identificatiecode nodig, anders schakelt het beveiligingsysteem je auto uit en kan je niet meer doorrijden, laat staan uit je auto komen. Daarom ben ik hier ook gekomen, de beveiliging is hier zo goed dat we niet hoeven te vrezen voor die lui die we net zagen. Ze komen dan gewoon niet binnen."

Ik ben nog ontzettend duf als ik de auto uitstap, ik waggel nog eventjes door de duizeligheid van vermoeidheid en de emoties.

Vrouw vindt pilotenuniform meest sexy

Icoon OpmerkelijkVan alle soorten werkkleding van mannen komt het uniform van piloten het meest sexy over op vrouwen. Dit blijkt uit onderzoek, zo meldde de Duitse krant Die Welt vandaag.

Maar lieft 33 procent van de vrouwen tussen de 20 en 49 jaar vindt de uniformen van piloten ''zeer sexy''. De uniformen van legerofficieren vindt 25 procent van de vrouwen sexy. Bij agenten in politie-uniformen daalt dat percentage tot 13 procent.

Liftboys kunnen zich beter meteen na hun werk omkleden. 60 Procent van de ondervraagde vrouwen vindt hun werkkleding totaal onerotisch.


Zeer sexy

Agente Habiba eindelijk begraven

Icoon BinnenlandsDe Vlaardingse agente Habiba Yaakoubi (34) is deze week dan eindelijk begraven. Haar lichaam stond al drie maanden boven de grond omdat de nabestaande ruzieden over de laatste wilsbeschikking van de agente. Haar Marokkaanse familie stond er op dat ze op een islamitisch kerkhof ter aarde zou worden besteld, terwijl haar Nederlandse ex-man, haar vriend en collega's meenden dat Habiba gecremeerd wilde worden.

Strijdpunt was een handtekening onder de wilsbeschikking van Habiba waarin stond dat ze gecremeerd wilde worden. Haar familie vertrouwde dat niet en meende dat die vervalst was. Een onderzoek van Justitie toonde aan dat de handtekening mogelijk inderdaad vervalst was. Daarop besloot burgemeester Bruinsma van Vlaardingen de knoop door te hakken en toestemming te verlenen voor een begrafenis.

Vlak voor de begrafenis diende er echter weer een kort geding, omdat de ex niet wilde dat ze islamitisch begraven zou worden. De rechter wees dat tenslotte af zodat het lichaam dan eindelijk deze week op een islamitische begraafplaats in Rotterdam kon worden begraven.

Haar politiecollega’s, vrienden en voormalig echtgenoot, waren niet bij de sobere plechtigheid aanwezig. Habiba's Marokkaanse familie was wel massaal uit Brabant naar Rotterdam afgereisd om haar de laatste eer te bewijzen.

In februari was Habiba overigens bijna gecremeerd. Maar haar lichaam werd op de dag van de crematie direct na de rouwdienst door Justitie in beslag genomen. In eerste instantie ging men ervan uit dat de politieagente een natuurlijke dood was gestorven, alhoewel haar familie daar aan twijfelde. Later kwam er info binnen die deed besluiten het lijk toch nader te onderzoeken. Uit dat onderzoek kwam geen strafbaar feit omtrent het overlijden naar voren.

'Proef paspoort afhalen op postkantoor'

Icoon BinnenlandsVoor het afhalen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen kun je binnenkort mogelijk op het postkantoor terecht. Als het aan Postkantoren bv ligt, wordt er nog dit jaar met een eerste proef begonnen. Dat heeft een woordvoerder vandaag gemeld.

Volgens de woordvoerder is het grootste voordeel voor de consument dat dergelijke documenten ook op zaterdag opgehaald kunnen worden, terwijl veel gemeentehuizen dan dicht zijn. Bovendien zouden de documenten voor de consument net zo duur blijven. Wel moeten de gemeenten mogelijk extra betalen voor de service.

Hoe grootschalig de proef zal zijn is nog niet bekend. Volgens de woordvoerder zijn er al gesprekken met 'enkele tientallen' gemeenten.

American McGee presenteert verhaal Gebroeders Grimm

Het is al enige tijd bekend dat de developer van de action-adventures American McGee's Alice, Scrapland en Bad Day L.A. werkt aan een nieuwe game. Onlangs werd de titel al bekend gemaakt; McGee's Grimm Tales. Dit spel zal tevens een action-adventure worden en zal elementen kennen van het spel American McGee's Alice. In het spel krijg je te maken met de Gebroeders Grimm die op avontuur gaan en tijdens dat avontuur allerlei andere sprookfiguurtjes tegenkomen zoals bijvoorbeeld Pinokkio. Voor jullie hebben wij vandaag al wat plaatjes van concept art.




'Mens wel degelijk schuldig aan opwarming aarde'

Icoon WetenschapHet klimaat op aarde is alles behalve simpel. Allerlei factoren beïnvloeden het, van de Zon tot microscopische wezens in de oceanen, en deze factoren hebben ook weer invloed op elkaar. Dit maakt het erg moeilijk te voorspellen hoe het klimaat er over honderden en zelfs tientallen jaren uit zal zien.

De website NewScientist.com heeft een lijst van 26 bekende mythen over het klimaat opgesteld en al deze mythen ontkracht. Zo beweert de website dat het niet volstrekt duidelijk is dat het in het verre verleden warmer is geweest dan op dit moment, omdat alle gegevens over de temperatuur op aarde van meer dan honderdvijftig jaar geleden slechts schattingen zijn. Ook stelt de site dat de opwarming van de aarde wel degelijk (deels) door de mens wordt veroorzaakt.

Bekijk de volledige lijst met fabeltjes hier.

Met dank aan yootje voor de submit.

Inflatie Zimbabwe stijgt naar 3714%

Icoon Economie Slecht nieuws voor de eigenaren van een stapeltje Zimbabwaanse bankbiljetten. De waarde van de Zimbabwaanse dollar is namelijk in één maand tijd afgenomen met iets meer dan 100 procent. Hierdoor komt de inflatie op jaarbasis uit op 3714 procent. Dat heeft de overheid van het Afrikaanse land gisteren bekendgemaakt.

Volgens veel economen wordt de inflatie veroorzaakt door de slechte binnenlandse politiek van president Mugabe. Hij voert sinds 2000 een grootschalige hervorming door, waarbij het land van duizenden blanke boeren is genationaliseerd. Door het tempo waarin dit is gebeurd is de landbouwsector in Zimbabwe in een crisis terechtgekomen. Mugabe zelf geeft echter de schuld aan sancties van de Verenigde Staten en de Europese Unie, en aan de werkloosheid van 80 procent.

De hoge inflatie is overigens niet nieuw voor Zimbabwe. Zo kwam het land vorig jaar al met een 100.000 dollar biljet. Onafhankelijke economen voorspelden toen dat het land beter meteen een biljet van 1 miljoen dollar had kunnen drukken om papier te besparen.

Met dank aan pberends voor de submit.

Broekplassen tijdens tentamen

Een medewerkster van Stichting De Meeuw, een Rotterdamse begeleidingsorganisatie die werkt aan kansen voor kinderen van 0 tot 18 jaar, voelt zich diep vernederd omdat ze tijdens een tentamen niet naar de wc mocht. Hierdoor plaste ze in haar broek. ''Ik schaam me zo, ik kan het nog steeds niet geloven'', zegt de broekplassende Jacqueline Bandin uit Rotterdam vandaag in het AD.

Bandin moest vorige week vrijdag in Utrecht een schriftelijk examen afleggen van een cursus die ze volgde in opdracht van haar werkgever. ''Ik kende de regel dat tijdens de toets van toiletbezoek geen sprake mag zijn. Daarom was ik van tevoren naar de wc geweest. Maar ik moest toch weer plassen, waarschijnlijk van de stress.''

Toen ze halverwege het examen vroeg om toch naar de wc te mogen, kreeg ze dan ook nul op rekest. ''Volhouden, dacht ik. Maar met nog acht vragen te gaan, voelde ik dat het niet meer ging. Ik liep naar voren en voelde al iets langs mijn been lopen. Ik wees die man erop en smeekte: meneer, ik moet écht.'' Die zei dat ze naar de wc mocht als ze haar tentamen zou inleveren. Want zo zijn de regels. Voor Bandin was dat geen optie omdat ze dan een aantal vragen niet had beantwoord. Daarom plaste ze maar in haar broek.

Bandin eist dat opleidingsinstituut Intop, dat de examens afnam, excuses maakt. Bovendien wil ze een herkansing als ze het tentamen niet heeft gehaald. De directeur van Intop zegt dat noch van excuses noch van een gratis herkansing sprake kan zijn: ''Regels zijn regels. Het was haar keuze om niet naar de wc te gaan en het tentamen niet voortijdig in te leveren. Herkansen kan altijd. Maar dat kost wel 190 euro.''



Ondanks schaamte wel op de foto

Rijken wonen liefst in Bloemendaal

Icoon BinnenlandsBloemendaal is de populairste woonplaats bij de miljonairs van Nederland. Het aantal miljonairs is daar in de afgelopen vijftien jaar het meeste toegenomen: van 269 naar 478 inwoners. Laren, Blaricum en Bussum zitten Bloemendaal op de hielen. Sinds jaar en dag voeren deze gemeenten al de lijst van Nederlands rijke gemeenten aan.

Dit blijkt uit een onderzoek van Elite Group naar de woonplaats van vermogende Nederlanders en de verschuiving daarin sinds 1993. Directeur Jos van Hezewijk heeft een verklaring voor deze ontwikkeling: “Wie het maakt koopt een leuk optrekje in ’t Gooi, niet in Almere”

Om precies te zijn is een miljonair iemand met een besteedbaar vermogen van meer dan één miljoen euro. Maar de Elite Group hanteert een ander systeem. "We kijken wie gedurende een periode van tien jaar 150.000 euro netto per jaar heeft verdiend, in loondienst of met het eigen bedrijf", aldus Van Hezewijk. In totaal zijn dat ongeveer 4700 mensen.

Net iets meer dan helft van de miljonairs woont buiten de Randstad. "Elke regio heeft zo zijn eigen eliteplaats, zoals Waalre in Brabant en Haren in Groningen", stelt Van Hezewijk.

Zwerver dit weekeinde nog in ziekenhuis

Icoon JustitieDe zwerver die woensdagochtend in Eindhoven in elkaar werd geslagen en enige tijd buiten bewustzijn raakte, moet dit weekeind 'ter observatie' in het ziekenhuis blijven. Dat heeft een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee vanochtend gezegd.

Negen militairen worden ervan verdacht de 28-jarige man zonder enige aanleiding te hebben geschopt en geslagen. Vier van de militairen, onder wie twee vrouwen, zijn donderdagmiddag weer vrijgelaten. Ze zijn nog wel verdachten in de zaak. De negen verdachten zijn zeven mannen en twee vrouwen tussen de 22 en 32 jaar uit verschillende plaatsen in Nederland. Ze zijn allen gelegerd in Oirschot.

Minister Eimert van Middelkoop (Defensie) sprak woensdag van "laf en zeer verwerpelijk gedrag" en zei dat ontslag tot de mogelijke sancties behoort.

Minister Eimert van Middelkoop
Minister van Middelkoop

Grootste radiostations worden groter

Icoon RadioRadio 2 is opnieuw de grootste radiozender van Nederland. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers over maart en april die het onderzoeksbureau Intomart GFK vanochtend bekend heeft gemaakt. Aan het onderzoek deden 8767 respondenten van 10 jaar en ouder mee. Radio 538 volgt op de tweede plaats en Sky Radio is derde.

Vorige meetperiode verloor Radio 2 nog 1,9 procent marktaandeel, nadat het na de Top 2000 rond de jaarwisseling steeds marktleider bleef. Maar nu zit de publieke zender weer in de lift en wint het 0,2 procent marktaandeel. Ook Radio 538 (+ 0,3 procent) en Sky Radio (+ 0,2 procent) weten hun positie in de top 3 te behouden.

Grote verliezer is Q-music. Het muziekstation moet Radio Veronica nu voor zich dulden omdat het 0,4 procent marktaandeel verloren heeft. Het staat nu zevende met 5,8 procent. Voor de rest zijn er weinig verschuivingen. Radio 3FM staat vierde en Radio 1 vijfde.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden.

Stripper gezocht voor me moeder!

Het loopt nog niet echt storm met de aanmeldingen op haar hyves pagina, dus misschien dat we haar oproepje ook hier maar even onder de aandacht moeten brengen.

Ben je een knappe donkere jongen en heb je morgenmiddag tijd?

Dan is Natasja (21) uit Zandfoort misschien wel op zoek naar jou! Natas is namelijk nog steeds naarstig op zoek naar een mannelijke stripper. Niet voor haarzelf natuurlijk, maar voor haar moeder, want d'r moeder is morgen jarig!
Het is allemaal vrij onschuldig vermaak, want je hoeft niet eens the full monty te gaan. Paps wil het namelijk wel een beetje netjes houden:

"ik zoek voor me moeder d'r verjaardag een mannelijke stripper, weet 1 van jullie er eentje laat het me please weten. het moet wel een donkere jongen zijn en natuurlijk wel goed eruit zien. het hoeft geen professional te zijn, en hij moet ook niet naakt gaan!!!! me vader wil het een beetje netjes houden hahahahah.

ok thnx alvast."

@Natas: Laat je ons nog wel even weten of het gezellie was?

'Antillen spil drugsverkeer Caribisch gebied'

De invloed van drugshandel op de ontwikkeling van de Nederlandse Antillen is zorgwekkend. Dat heeft de gezaghebber van Sint Maarten, Franklyn Richards, gezegd naar aanleiding van een onderzoek naar drugsverkeer op de Antillen.

Zestig procent van alle in het Caribisch gebied onderschepte cocaïne in 2004 is geconfisqeerd op de Antillen. 75 Procent van alle criminaliteit op de eilanden in datzelfde jaar was drugsgerelateerd. Dit blijkt uit een rapport dat vorige week is uitgebracht door de Wereldbank en de Verenigde Naties.

In het document is een 'Case study: drug trafficking and the Netherlands Antilles' opgenomen. Hierin staan cijfers over drugshandel in de periode tussen 2001 en 2004. Daaruit wordt duidelijk dat de groei van drugshandel op de Nederlandse Antillen heeft geleid tot een forse stijging van de criminaliteit. Afgelopen vrijdag werd het rapport besproken door Richards bij de presentatie van het Veiligheidsplan Sint Maarten.

Richards sprak daarbij zijn zorgen uit over de invloed van drugscriminaliteit op de algemene ontwikkeling van Sint Maarten. Hij sprak de hoop uit dat met de invoering van het Veiligheidsplan het eiland Sint Maarten steviger in zijn schoenen staat op weg naar een zelfstandige status binnen het Koninkrijk.

Sint Maarten (40.000 inwoners) is met Nederland overeengekomen om per 15 december 2008 een zelfstandige status binnen het Koninkrijk te verkrijgen. Het Veiligheidsplan Sint Maarten behelst een integrale aanpak op het gebied van de handhaving van de veiligheid op het eiland.

Microsoft bevestigt Xbox 360 bans

Voor iedereen die aan het vorige nieuwsbericht twijfelde; Microsoft heeft bevestigd dat ze Xbox 360's van Xbox Live aan het bannen zijn.

Major Nelson zegt dat Microsoft een zero-tolerance beleid tegen gemodde Xbox 360's heeft.

Om een modchip in je Xbox te stoppen moet je hem openhalen en de chip vast solderen. Hierdoor vervalt ook meteen de garantie. De meest voorkomende reden om dit te doen is zodat illegale kopieën van spellen gespeeld kunnen worden.

Onderstaande ban is alleen voor de console, niet voor de IP of iets dergelijks.


Wél echt dus

Smolders doet aangifte tegen burgemeester Tilburg

Icoon PolitiekGemeenteraadslid Hans Smolders van De Lijst Smolders Tilburg doet aangifte tegen burgemeester Vreeman en de wethouders van Tilburg. Dit maakte Smolders vanochtend bekend.

Volgens Smolders hebben de burgemeester en wethouders strafbaar gehandeld toen zij onterecht wachtgeld uitkeerden aan ex-raadsleden. Smolders werd woensdag aangehouden wegens het lekken van vertrouwelijke informatie. Als gevolg hiervan besloot het college van burgemeester en wethouders enige tijd geen van de fracties nog vertrouwelijke informatie te verstrekken.

De wachtgeldkwestie werd vorig jaar naar buiten gebracht door Smolders, de ex-chauffeur van Pim Fortuyn. Pensioengerechtigde raadsleden die vertrokken, kregen wachtgeld uitgekeerd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken stelde dat wachtgeld niet voor hen is bedoeld omdat het wachtgeld voor raadsleden gelijk staat aan een werkeloosheidsuitkering en dient als overbrugging naar een nieuwe baan.

De politie hield Smolders vorige week aan nadat de gemeente aangifte had gedaan van lekken. Smolders citeerde onder meer op zijn internetpagina uit het vertrouwelijke overleg dat de Tilburgse fractievoorzitters regelmatig hebben met de burgemeester, politie en justitie.
Hans Smolders
Hans Smolders

Testdag 17-05-2007

Op de derde testdag in Frankrijk heeft Scuderia Ferrari-coureur Kimi Räikkönen de snelste tijd gereden. De Fin was de enige die onder de 1.29 wist te rijden. Christijan Albers kwam door technische problemen niet verder dan zestien ronden.

Uitslag testdag 17-05-2007 Paul Ricard:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1 K. RäikkönenFerrari01:28.83350
2 S. SpeedScuderia Toro Rosso01:29.03994
3 H. KovalainenRenault01:29.07089
4 R. KubicaBMW01:29.15783
5 M. WebberRed Bull01:29.17984
6 F. MontagnyToyota01:29.20566
7 A. WurzWilliams01:29.35957
8 P. de la RosaMcLaren01:29.52895
9 R. BarrichelloHonda01:30.10871
10 J. RossiterSuper Aguri01:30.23525
11 C. KlienHonda01:30.286113
12 C. AlbersSpyker F101:32.24516
13 M. WinkelhockSpyker F101:32.75643

Snoerenpoesjes

Is het rond de plek waar jouw computer staat ook zo'n puinhoop, overal, maar dan ook echt overal snoeren, bij mij wel, en het erge is ondanks de chaos weet ik redelijk waar welk snoertje van is.

Ben je een iets minder bleke nerd dan ik en wil je toch wat orde maar heb je geen zin aan saaie dingen om je snoeren te ordenen, dan is het wellicht leuk om je snoeren in poezen op te bergen...

FOK!tv op de StarCon met The A-Team

FOK!tv bezocht Dutch Star Con, een conventie voor fans van Star Wars, Star Trek, Hellraiser en The A-Team. SunChaser wilde weten wat voor mensen daar nu op afkomen en reisde af naar Tilburg. Uiteraard ging het hem vooral om Face en Murdock die speciaal voor de conventie naar Brabant waren gekomen, maar ook de trekkies werden natuurlijk niet vergeten...



Je kunt deze video ook als wmv downloaden (93,2Mb)

Rusland pakt belangrijke handelaren kinderporno op

Icoon MisdaadDe Russische politie heeft in Siberië drie handelaren in kinderporno opgepakt. Dat maakten de autoriteiten donderdag laat bekend. Volgens analisten waren de verdachten mogelijk verantwoordelijk voor de helft van alle kinderporno in Rusland.

De verdachten, van wie de oudste 22 jaar oud is, zetten advertenties op buitenlandse servers waardoor ze aan de Russische justitie wisten te ontsnappen. Pas met behulp van hun Belgische, Franse en Italiaanse collega's slaagden de Russen erin om de handelaren op te pakken, aldus persbureau Interfax. De verdachten hangt maximaal acht jaar cel boven het hoofd.

Geen straatvoedsel meer in New Delhi

Icoon OpmerkelijkIn het Indiase New Delhi mag binnenkort geen eten meer op straat worden verkocht. Honderdduizenden verkopers die vanuit kleine tentjes curry's, warme broodjes en ander straatvoedsel aan de 14 miljoen inwoners van de stad slijten, verliezen hun inkomsten.

De maatregel is bedoeld om de stad netter te maken in aanloop naar een groot sportief evenement, de Gemenebest Spelen in 2010. Het is onduidelijk wanneer het verbod van kracht wordt. Thee en koffie mogen nog wel buiten worden verkocht.

Straatvoedsel
Binnenkort verboden

Boek: Garry Kasparov - Waarom het leven op schaken lijkt

Garry Kasparov - Waarom het leven op schaken lijktGarry Kasparov is natuurlijk bekend als de grootmeester in het schaken die de titel overnam van de andere Russiche grootmeester, Karpov. Het schaakspel zelf is al eeuwen bekend en wordt dan ook door veel mensen beoefend. Garry Kasparov dankt zijn bekendheid dus aan dat spel, maar is tegenwoordig niet meer actief als schaker. Op 11 maart 2005 kondigde hij aan te stoppen met het schaken. Zijn volgende zet zou zijn dat hij zich ging richten op de politiek en het schrijven. Op 14 april 2007 werd hij gearresteerd bij een demonstratie tegen de huidige president van Rusland, Poetin. Ook schreef hij het management-boek Waarom het leven op schaken lijkt

Boek: Santiago Roncagliolo - Aprilrood

Geniale roman, werkelijk erg origineel. Aprilrood is Roncagliolo's eerste in het Nederlands vertaalde roman en laten we hopen dat het niet de laatste is. De kracht van dit boek is voornamelijk te danken aan één van de meest bijzondere hoofdpersonen die ik in tijden ben tegengekomen: Félix Chacaltana Saldívar, adjunct-districtsofficier van justitie in Ayacucho. Alhoewel dit boek vrij duister en verontrustend is, zijn Chacaltana's belevenissen humoristisch gebracht. Zijn volledige onbegrip over hoe de wereld daadwerkelijk in elkaar zit, is zowel frustrerend als lachwekkend. Het is onmogelijk om niet met hem mee te lezen, maar het is even onmogelijk om hem niet een enorm sneu individu te vinden.

Procedurefouten in dopingtest Landis

Tijdens het proces van het Amerikaanse anti-dopingcomité USADA tegen Floyd Landis heeft laatsgenoemde punten gescoord. Tijdens een getuigenverhoor heeft Claire Frelat, van het Franse dopinglaboratorium dat controle uitvoerde tijdens de Tour de France, toegeven dat er fouten zijn gemaakt bij het testen van de B-stalen.

Frelat zei dat er technische fouten waren gemaakt, dat er procedures waren vergeten en dat er testresultaten werden overschreven in de computer. Onduidelijk werd of deze fouten invloed hebben gehad op de uitslag van de analyse.

Indien Landis schuldig wordt verklaard, kan hij voor twee jaar geschorst worden en zal hem bovendien zijn eindzege in de Tour de France van vorig jaar worden ontnomen.

Jans: "Feest nog niet plannen"

FC Groningen zal waarschijnlijk volgend seizoen opnieuw Europees voetbal spelen. Gisteren won de ploeg van trainer Ron Jans met 0-2 bij FC Utrecht.

Jans prees Luis Suárez. “Ik zou niet weten waar zijn top ligt. Hopelijk blijft hij nog minimaal een jaar bij ons. Erik Nevland is een geweldige mentor voor hem,” aldus de trainer die nog geen polonaise wil lopen na de zege. “Vooraf zou ik met 0-2 enorm tevreden zijn geweest. Nu ben ik dat ook, al hadden we misschien kunnen uitlopen naar 0-3 of 0-4. We moeten wel waken voor onderschatting. Ik wil het feest nog niet plannen.”

PSV naar toernooi in Rusland

PSV doet van 3 tot en met 5 augustus mee aan een toernooi in Rusland. De Eindhovense landskampioen treft daar in ieder geval Real Madrid en organisator Lokomotiv Moskou. AC Milan neemt pas een beslissing na de finale van de Champions League aankomende woensdag.

De organisatoren in Moskou hebben al nagedacht over alternatieven, mocht Milan afzeggen. Het Italiaanse Lazio Roma of de Argentijnse clubs River Plate en Boca Juniors staan dan op de nominatie.

Boom wint tijdrit Olympia's Tour

Lars Boom heeft in Olympia's Tour de individuele tijdrit gewonnen. De wielrenner van het Rabobank Continental Team nam hierdoor de leiding in het algemeen klassement over van zijn ploeggenoot Martijn Maaskant.

Boom was oppermachtig, na 17 kilometer in Hardenberg had hij ruim een halve minuut voorsprong op de nummer twee, Lieuwe Westra. Maaskant eindigde als derde op 32 seconden achterstand.

Beste Nico Tinus Tabaksblad

Beste Nico Tinus Tabaksblad,

Het is er toch van gekomen. Het schrijven van een dagboek. En wat is een dagboek nu zonder een passende aanhef? Precies, helemaal niets. Bij het schrijven van een dagboek is het onontbeerlijk om een fictieve vertrouwenspersoon te creëren. Dus, beste Nico, welkom in de virtuele wereld van deze columnist. Bij een geboorte hoort natuurlijk beschuit met muisjes, dus zodra ik naar de sigarettendealer ga, zal ik ook even langs de supermarkt gaan om je geboorte op een passende manier te vieren.

Woning in Den Haag uitgebrand

Icoon BrandIn Den Haag heeft in een portiekwoning een hevige brand gewoed. De bewoonster van het pand raakte ernstig gewond. De brand begon donderdagavond om zeven uur aan de Maartensdijklaan, in de buurt van het Zuiderpark. De bewoner boven het pand waarschuwde de brandweer toen hij rook in zijn woning zag komen.

Op de bank in de woonkamer werd een bewusteloze vrouw aangetroffen. Zij werd naar het ziekenhuis gebracht. Andere bewoners werden door het ambulancepersoneel geholpen omdat zij ademhalingsproblemen hadden. De identiteit van de bewoonster is nog niet bekendgemaakt. De schade bedraagt ongeveer 100.000 euro en de woning is onbewoonbaar verklaard. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


Felle brand

Wolfowitz neemt ontslag bij Wereldbank

Icoon FinancieelDe in opspraak geraakte president van de Wereldbank, Paul Wolfowitz, neemt ontslag. Hij vertrekt op 30 juni. Dat maakte de Wereldbank donderdag in Washington bekend. Wolfowitz zegt "in het belang" van de Wereldbank op te stappen.

Het bestuur van de Wereldbank schrijft dat alle betrokkenen bij de zaak oprecht en in het belang van de Wereldbank hebben gehandeld. De bewindvoerders erkennen echter dat er fouten zijn gemaakt in deze kwestie en dat er veranderingen binnen de bank moeten worden doorgevoerd.

De 63-jarige Wolfowitz kwam in opspraak door de promotie en salarisverhoging die hij aan zijn vriendin Shaha Riza gaf. Uit onderzoek van een speciale commissie van de Wereldbank bleek dat Wolfowitz hiermee de regels had overtreden. Wolfowitz kwam in 2005 bij de bank.

De Amerikaanse regering maakte bekend snel een opvolger voor Wolfowitz te zullen presenteren. Traditioneel leveren de Verenigde Staten de president van de Wereldbank. President George W. Bush liet weten het vertrek van Wolfowitz "met tegenzin te accepteren".

Eerder vandaag werd nog gemeld dat Wolfowitz niet zou opstappen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.