Mosley wil V6-motoren introduceren in 2011

Olga (Nuongirl)
Max Mosley, de president van de FIA, stelt voor om de huidige V8-motoren in 2011 te vervangen voor 2.2 liter V6-motoren.

De nieuwe motoren zouden ongeveer 770 pk moeten kunnen genereren, pakweg 100 pk minder dan de huidige motoren. Eerder maakte de FIA al bekend dat ze een nieuwe turbocharged motor, die op biobrandstof loopt, wil introduceren, maar tot nu toe was er weinig bekend omtrent de nieuwe krachtbron.

Als het aan Mosley ligt, wordt het aantal toeren dat een motor mag maken, straks beperkt tot 10.000 per minuut, nu is het aantal toeren nog begrensd op 19.000 per minuut. Door deze maatregel zou de Formule 1-motor in de toekomst veel stiller kunnen worden. Daarnaast moet een motor voortaan vijf Grand Prix-weekenden lang mee kunnen gaan. Nu moet een coureur nog twee raceweekenden met één motor doen.

"We zijn druk in gesprek met de autofabrikanten over hoe we in de toekomst de ontwikkeling van nieuwe technologieën die relevant zijn voor de weggebruiker, kunnen stimuleren, en de ontwikkeling van technologieën die alleen relevant zijn voor de F1, kunnen ontmoedigen. We zullen nauw met de fabrikanten samenwerken om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van milieuverantwoorde technologieën prioriteit krijgt. Daarnaast zullen we ervoor waken dat de F1 sportief gezien wel van een hoog niveau blijft," aldus Mosley die zijn voorstel nu heeft voorgelegd aan de autofabrikanten.