FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 30 mei 2007

Vrouw vlucht na sms-'grap' over genocide

Icoon Weird Een Zuid-Afrikaanse vrouw is gevlucht uit haar woonplaats, omdat ze een sms kreeg waarin stond dat er een genocide aan zou komen. Na twee dagen kwam de vrouw erachter dat het een grap was en keerde ze huiswaarts. Eenmaal thuis wilde haar baas haar niet meer in dienst nemen, omdat ze vier dagen afwezig was geweest. De rechter heeft besloten dat de baas de vrouw haar baan terug moet geven.

Volgens de sms zou de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela in een diepe coma liggen. Zijn dood zou leiden tot een volkerenmoord onder de Afrikaanse Gauteng-bevolking. De vrouw werd aangeraden om zo snel mogelijk te vluchten naar Vrijstaat, een autonoom gebied. De vrouw deed dit direct.

Eenmaal thuis vond haar baas dat ze helemaal niet meer terug hoefde te komen. De vrouw besloot samen met een advocaat naar de rechter te stappen om haar baan terug te krijgen. De rechter gaf haar gelijk, omdat het sms'je erg overtuigend geweest zou zijn. Eerder had de vrouw een dvd gezien, waarin ook gesteld werd dat een volkerenmoord zou dreigen als Mandela zou overlijden. De rechter oordeelde dat ze onterecht ontslagen was, omdat het sms'je en de dvd elkaar versterkten. Hierdoor kon de vrouw niet weten dat het sms'je nep was.

Turkije versterkt strijdkrachten bij Iraakse grens

Icoon OorlogTurkije heeft troepen, tanks en pantservoertuigen overgebracht naar de toch al zwaarbewaakte grens met Irak. Het leger zegt dat een troepenversterking in de zomer routine is om infiltratie van Koerdische terroristen vanuit Irak te voorkomen, maar het lijkt erop dat Turkije zich voorbereidt op een inval in Irak om een einde te maken aan de aanvallen van strijders van de Turks-Koerdische Arbeiderspartij (PKK) vanaf Iraaks grondgebied. Dinsdag riep premier Recep Tayyip Erdogan Irak en de Verenigde Staten op de bases van de PKK in Noord-Irak te vernietigen en sloot hij niet uit dat Turkije desnoods een inval in Irak zal doen als dat niet gebeurt. "Ons geduld is op".

Turkije's speciale gezant voor Irak, Oguz Celikkol, verklaarde woensdag na terugkeer uit Bagdad dat de PKK "moet worden geëlimineerd als probleem tussen Turkije en Irak". Op de vraag of Turkije eenzijdig tot actie zal overgaan antwoordde hij te verwachten dat de kwestie tot een oplossing komt voor het zover is.Het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken riep Irak woensdag nogmaals op er alles aan te doen om de activiteiten van de terroristen te stoppen. Op de vraag of Celikkol de Irakese autoriteiten over de mogelijkheid van een Turkse grensoverschrijding heeft geïnformeerd zei een woordvoerder van het ministerie dat een dergelijke beslissing alleen Turkije aangaat.

In het verleden hebben Turkse invallen in Noord-Irak maar beperkt succes gehad. De Koerdische strijders houden zich een tijdlang gedeisd en komen weer te voorschijn zodra de Turkse troepen zich hebben teruggetrokken. Volgens het Turkse leger bivakkeren er op dit moment ongeveer 3.800 Koerdische rebellen in Irak en ongeveer 2.300 in Turkije. Irakese Koerden hebben gedreigd om het tegen de Turken op te nemen als deze de grens oversteken. Als de Amerikaanse strijdkrachten op het verzoek van Turkije ingaan en ingrijpen, riskeren zij een breuk met de Koerden, die de voornaamste bondgenoten van Amerika in Irak zijn. Erdogan zei dinsdag van de VS en Irak te verwachten dat zij de PKK bases vernietigen en de PKK strijders aan Turkije uitleveren of ergens anders heen verjagen. Als we maar resultaat boeken".

Vorige week vielen bij een aan de PKK toegeschreven zelfmoordaanslag in Ankara zes doden en kwamen zes militairen om bij een bomexplosie in het zuidoostelijke gebied waar de PKK actief is. Woensdag kwam een militair om het leven toen hij bij de grens met Irak op een mijn stapte die vermoedelijk door PKK strijders was gelegd. Volgens Celikkol zijn "Alle explosieven die de PKK in Turkije gebruikt zijn terug te voeren tot Irak".
Met dank aan Aka-Zigor voor de herschreven submit.

Justitie dagvaardt partijleider wegens fraude

Icoon MisdaadVoormalig lijsttrekker Ronald van der Beek (36) van de Limburgse Partij voor de Jongeren (PvdJ) moet op 21 juni voor de rechtbank in Maastricht verschijnen.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft Van der Beek zich voorafgaand aan de Provinciale Statenverkiezingen in maart schuldig gemaakt aan het vervalsen van ondersteuningsverklaringen en het vervolgens indienen daarvan bij de twee Limburgse stembureaus. De bureau's sloten de PvdJ overigens om dit knoeien met handtekeningen en stempels van de verkiezingen uit.

Justitie neemt de zaak hoog op. "Verdachte heeft geknaagd aan de kern van de democratische processen in een rechtstaat", zei de Maastrichtse persofficier van justitie woensdag. De maximumstraf op dit vergrijp is zes jaar cel.


Van der Beek legt uit waarom je op hem moet stemmen.

SP wil voorkeurszetels naar numerieke kandidaten schuiven

Icoon PolitiekDe SP wil dat haar twee senatoren die met voorkeurstemmen in de Eerste kamer zijn gekozen, alsnog afzien van hun plek. De SP'ers kozen in de Provinciale Staten verkiezingen niet de eerste twaalf, zoals de partijtop had gevraagd, maar de kandidaten op nummer zestien en achttien kwamen met de voorkeur binnen.

De SP gaat de twee vragen hun plek af te staan. SP-secretaris Hans van Heijningen: "De lijst is door de partijraad vastgesteld. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar de eerste twaalf." Nummer achttien bij de SP, Düzgün Yildirim uit Zwolle, zegt dat hij nog niet weet of hij zijn plek afstaat.
Met dank aan fokthesystem voor de submit.

Klant schiet fastfoodmanager neer om chilisaus

Icoon MisdaadIn Florida (Amerika) is een manager van een fastfood restaurant gisteren meerdere malen in zijn arm geschoten door een klant. De klant was het niet eens met de hoeveelheid chilisaus die hij geserveerd kreeg bij zijn bestelling.

De normale hoeveelheid is drie bakjes. De klant vond dit echter te weinig en eiste meer. Na een tevergeefse poging van de manager om uit te leggen dat op grond van de regels van het restaurant iedere klant maar recht heeft op drie bakjes per maaltijd was de klant nog niet tevreden.

De klant kreeg uiteindelijk tien bakjes saus. Ook dit stond hem niet aan. Hij trok een pistool en schoot de manager in zijn arm en ging er vervolgens vandoor aldus de politie. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar.
Met dank aan 24uur24flesjesbier voor de submit.

Uitslagen Roland Garros dag vier

Het was vandaag weer een drukke speeldag op Roland Garros. Door de regen in de eerste twee dagen moest er vandaag veel ingehaald worden.

Voor de als tiende geplaatste Tomas Berdych en de als 22e geplaatste Marat Safin was de vierde dag hun laatste. De Tsjech Berdych verloor in de eerste ronde met 7-5 6-4 6-4 van Garcia-Lopez. De Rus Safin werd in de tweede ronde uitgeschakeld door een 6-4 6-4 7-5 verlies van Tipsarevic. Verder verloren de geplaatste spelers Chela (18), Gasquet (11), Almagro (32) en Melzer (27) van respectievelijk Monfils, Vliegen, Llodra en Monaco.

Bij de vrouwen wist Michaëlla Krajicek de derde ronde te bereiken. Dit deed zij door de Amerikaanse Shenay Perry te verslaan in drie sets: 6-4 5-7 6-1. De als tweede geplaatste Maria Sharapova bereikte de tweede ronde met enige moeite. De Russin versloeg de Française Emilie Loit met 6-3 7-6 (4). Verder waren er nauwelijks verrassingen in het vrouwencircuit, alleen de als dertigste geplaatste Julia Vakulenko mocht als geplaatste speelster naar huis vertrekken door haar 6-4 6-1 verliespartij tegen Iloana Raluca Olaru.

Eerste ronde

Mannen

Carlos Moya (Spa/23) - Andreas Seppi (Ita) 6-1 3-6 6-3 2-6 6-0
Novak Djokovic (Ser/6) - Santiago Giraldo (Col) 6-3 7-6(3) 6-4
Guillermo Garcia-Lopez (Spa) - Tomas Berdych (Tsj/10) 7-5 6-4 2-2
Robby Ginepri (Usa) - Diego Hartfield (Arg) 4-6 6-1 7-5 4-6 2-6

Flavio Cipolla (Ita) - Teimuraz Gabashvili (Rus) 7-6(6) 6-3 5-2 opgave
David Ferrer (Spa/12) - Daniele Bracciali (Ita) 6-1 6-1 6-2
Oscar Hernandez (Spa) - Juan-Pablo Guzman (Arg) 7-6(4) 6-0 6-2

Vrouwen

Emilie Loit (Fra) - Maria Sharapova (Rus/2) 3-6 6-7
Amelie Mauresmo (Fra/5) - Laura Granville (Usa) 6-0 7-5
Caroline Wozniacki (Den) - Nathalie Dechy (Fra) 2-6 7-6 0-6
Ekaterina Bychkova (Rus) - Svetlana Kuznetsova (Rus/3) 0-6 3-6

Shahar Peer (Isr/15) - Kaia Kanepi (Est) 6-1 6-3
Anastasia Rodionova (Rus) - Katarina Srebotnik (Slo/17) 1-6 3-6
Tatiana Poutchek (Wru) - Youlia Fedossova (Fra) 6-3 6-2
Vera Dushevina (Rus) - Camille Pin (Fra) 6-4 6-4

Yulia Beygelzimer (Oek) - Lucie Safarova (Tsj/25) 4-6 3-6
Ai Sugiyama (Jpn/21) - Eva Birnerova (Tsj) 6-3 6-4
Alberta Brianti (Ita) - Sania Mirza (Ind) 1-6 1-6
Ana Ivanovic (Ser/7) - Sofia Arvidsson (Zwe) 6-2 6-0

Edina Gallovits (Roe) - Vasilisa Bardina (Rus) 6-0 4-0 opgave
Martina Muller (Dui/32) - Rossana De Los Rios (Par) 6-4 6-4
Romina Oprandi (Ita) - Meilen Tu (Usa) 3-6 4-6
Anne Kremer (Lux) - Agnes Szavay (Hon) 5-7 2-6

Flavia Pennetta (Ita) - Nicole Pratt (Aus) 6-7 2-6
Elena Likhovtseva (Rus) - Yung-Jan Chan (Tpe) 4-6 7-5 6-3
Ioana Raluca Olaru (Roe) - Julia Vakulenko (Oek/30) 6-4 6-1
Dominika Cibulkova (Svk) - Tiantian Sun (Chn) 6-4 6-4

Karin Knapp (Ita) - Victoria Azarenka (Wru) 6-1 6-1
Julia Schruff (Dui) - Alla Kudryavtseva (Rus) 1-6 4-6
Lourdes Dominguez Lino (Spa) - Jill Craybas (Usa) 1-6 6-2 4-6
Olga Poutchkova (Rus) - Eleni Daniilidou (Gri) 7-5 0-6 6-3

A. Medina Garrigues (Spa/24) - Varvara Lepchenko (Oez) 6-1 2-6 6-2
Gisela Dulko (Arg/29) - Su-Wei Hsieh (Tpe) 6-4 6-3
Iveta Benesova (Tsj) - Alona Bondarenko (Oek/22) 0-6 1-6
Kateryna Bondarenko (Oek) - Zuzana Ondraskova (Tsj) 6-0 6-1

Anastasia Myskina (Rus) - Meghann Shaughnessy (Usa) 1-6 0-6
Jelena Kostanic Tosic (Kro) - Daniela Hantuchova (Svk/12) 3-6 1-6
Alicia Molik (Aus) - Anna Chakvetadze (Rus/9) 2-6 3-6
Patty Schnyder (Zwi/14) - Martina Sucha (Svk) 2-6 6-1 6-2

Tweede ronde

Mannen

Richard Gasquet (Fra/11) - Kristof Vliegen (Bel) 6-7 3-6 1-6
Juan Ignacio Chela (Arg/18) - Gael Monfils (Fra) 6-3 3-6 3-6 1-6
Janko Tipsarevic (Ser) - Marat Safin (Rus/22) 6-4 6-4 7-5
Roger Federer (Zwi/1) - Thierry Ascione (Fra) 6-1 6-2 7-6 (10)

Michael Llodra (Fra) - Nicolas Almagro (Spa/32) 2-6 6-2 6-7(9) 6-4 6-4
Nikolay Davydenko (Rus/4) - Werner Eschauer (Oos) 7-5 6-3 6-1
Edouard Roger-Vasselin (Fra) - Radek Stepanek (Tsj) 3-6 6-1 0-6 6-4 6-4

Simone Bolelli (Ita) - Guillermo Canas (Arg/19) 4-6 3-6 3-6
Jurgen Melzer (Oos/27) - Juan Monaco (Arg) 2-6 3-6 2-6
Filippo Volandri (Ita/29) - Martin Vassallo Arguello (Arg) 7-6 7-5 6-2
Juan Carlos Ferrero (Spa/17) - Stefan Koubek (Oos) 6-4 7-5 6-3

Tommy Robredo (Spa/9) - Konstantinos Economidis (Gri) 6-4 7-5 6-4
Ivan Navarro Pastor (Spa) - David Nalbandian (Arg/15) 5-7 4-6 4-6
Potito Starace (Ita) - Carlos Berlocq (Arg) 6-2 6-4 6-2
Nicolas Lapentti (Ecu) - Mikhail Youzhny (Rus) 3-6 0-6 4-6

Vrouwen

Justine Henin (Bel/1) - Tamira Paszek (Oos) 7-5 6-1
Ashley Harkleroad (Uds) - Venus Williams (Usa/26) 1-6 6-7
Mathilde Johansson (Fra) - Elena Dementieva (Rus/13) 5-7 5-7

Jelena Jankovic (Ser/4) - Catalina Castano (Col) 6-3 6-3
Akgul Amanmuradova (Oez) - Nicole Vaidisova (Tsj/6) 2-6 4-6
Tamarine Tanasugarn (Tha) - Mara Santangelo (Ita/28) 3-6 2-6
Timea Bacsinszky (Zwi) - Francesca Schiavone (Ita/23) 3-6 5-7

Pauline Parmentier (Fra) - Na Li (Chn/16) 3-6 6-3 4-6
Marion Bartoli (Fra/18) - Andrea Petkovic (Dui) 0-6 6-2 6-3
Nuria Llagostera Vives (Spa) - Tathiana Garbin (Ita/19) 4-6 3-6
Sybille Bammer (Oos/20) - Olga Savchuk (Oek) 6-0 6-3

Michaella Krajicek (NED) - Shenay Perry (Usa) 6-1 2-6 6-4
Samantha Stosur (Aus/27) - Maria Kirilenko (Rus) 6-1 3-6 7-5
Dinara Safina (Rus/10) - Tzipora Obziler (Isr) 6-1 6-0
Kveta Peschke (Tsj) - Stephanie Cohen-Aloro (Fra) 1-6 1-6

Crespo blijft bij Inter

Hernan Crespo speelt ook komend seizoen voor Internazionale. De Italiaanse kampioen kreeg van Chelsea te horen dat Crespo mag blijven in Italië.

Hiermee komt de wens van de Argentijn in vervulling. Aanvankelijk zou hij aankomende zomer terug moeten keren naar Londen maar hij liet meerdere malen weten daar geen trek in te hebben.

"Bij Inter blijven was mijn grote wens. Ik dank Chelsea voor de medewerking en Inter voor het in mij gestelde vertrouwen", aldus Crespo zelf.

Chelsea ontvangt op deze manier geen transfersom voor de Argentijns international, die in 2003 voor 21 miljoen euro werd overgenomen van Internazionale, de club waar hij nu dus weer terugkeert.

Culina vertrekt mogelijk bij PSV

Jason Culina heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd gespeeld voor PSV. De Australisch international aast op een transfer naar het buitenland en dan met name op één van de grotere competities in Europa.

"Ik speel nu al acht jaar in Nederland. Het is misschien wel tijd voor een nieuwe uitdaging. De Nederlandse competitie is goed, maar kan je niet vergelijken met de Spaanse, Engelse of Italiaanse competitie. Uiteindelijk wil ik in een van die competities gaan spelen bij een team dat daar voor de titel speelt", aldus de middenvelder.

Culina stond eerder dit seizoen al in de belangstelling van enkele clubs maar het lijkt nu steeds concreter te worden. Zo zouden onder andere Celtic, Rangers, Fulham, Portsmouth, Aston Villa en Bolton Wanderers interesse hebben in de Australiër.

Agent schiet per ongeluk dochter neer

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse agent heeft maandagnacht per ongeluk zijn 18-jarige dochter neergeschoten. Het meisje probeerde na een stiekeme date het huis binnen te sluipen. Het incident gebeurde in de staat Connecticut.

Het meisje had in het geheim een afspraakje met haar vriendje gemaakt. Bij haar thuiskomst deed ze zonder dat te bemerken een lichtalarm afgaan in de achtertuin. Ze wilde via de deur van de kelder het huis in gaan.

Haar 41-jarige vader was intussen ook naar de kelder gegaan. Omdat hij dacht dat zijn dochter een inbreker was, schoot hij haar in de knie. De man wordt niet aangeklaagd.

Maachi op huurbasis naar FC Dordrecht

FC Utrecht-speler Nassir Maachi speelt komend seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht. De aanvaller kwam dit seizoen weinig aan spelen toe in Utrecht en ook aankomend seizoen kon hij niet rekenen op veel speelminuten.

Maachi kende een droomdebuut in de hoofdmacht van FC Utrecht, hij scoorde als wissel twee keer in de wedstrijd tegen RBC Roosendaal. De 21-jarige aanvaller maakte met name in zijn eerste tien competitieduels een goede indruk maar er volgde een blessure waardoor hij nauwelijks meer in actie kwam.

Giraffe ontsnapt in Utrecht

Icoon OpmerkelijkEen giraffe is gisterenmiddag ontsnapt in het Utrechtse Park Transwijk. Omwonenden van het park keken raar op toen ze gisteren ineens het dier zagen staan. De giraffe bleek afkomstig te zijn van circus Belly Wien, dat is neergestreken in het park.

Uiteindelijk bleek dat jongeren uit de buurt het dier vrij hebben gelaten en zelfs hebben bekogeld met stenen en takken.

Niet voor iedereen is circus Belly Wien welkom. Op dit moment voeren tegenstanders actie bij de kassa. Ze delen flyers uit aan bezoekers.

Er is veel ophef ontstaan over het Duitse circus dat deze week in Utrecht neerstreek. Volgens dierenactivisten zouden de dieren slecht behandeld worden. De Partij van de Dieren wil zelfs een verbod.


Een omwonende wist de giraffe te fotograferen

Met dank aan paultjuhhh voor de submit

'Ajax heeft serieuze interesse in Sterchele'

Als we de geruchten moeten geloven heeft Ajax zich officieel gemeld voor François Sterchele. De Amsterdamse club zou volgens de morgengazet HLN zo spoedig mogelijk een gesprek willen voeren met de spits en zijn huidige club Germinal Beerschot, dat uitkomt in de hoogste divisie van België.

Sterchele onderging een goed seizoen bij Germinal Beerschot. Hij werd topscorer in de Belgische Jupiler League met 21 doelpunten uit 32 competitiewedstrijden. Naast Ajax zou ook een groot aantal andere clubs interesse hebben waaronder FC Utrecht, SC Heerenveen, Club Brugge en Anderlecht. Naar verluidt wil Germinal Beerschot vier miljoen euro zien voor de 25-jarige Belg.

[Update] Meer info over Halo 3 uit Amerikaans blad

In de nieuwste editie van Gamepro is een meer info te vinden over Halo 3. Er zijn ook een aantal vage scans verschenen van het blad zelf, maar die zijn nog heel erg vaag. De verwachting is dat er snel betere scans beschikbaar zullen komen.

In de Halo 3 beta is ook een nieuwe glitch opgedoken. Het is namelijk mogelijk om een custom game te starten. In een custom game kun je een heleboel opties aanpassen om dus je eigen game in elkaar te draaien. In deze custom games is het ook mogelijk om de wraith en het pistool te gebruiken, maar er schijnen tientallen opties in te zitten. Echter, nog niet alle opties werken helemaal.

De volgende info stond in het blad:

Magnum - De Magnum is flink veranderd sinds Halo 2. Hij is krachtiger geworden, maar wel iets langzamer. Er zullen slechts acht kogels in zitten en je kunt niet inzoomen, maar dual wielden is wel mogelijk.

Energy Sword - Het zwaard is weer terug, maar is ook flink aangepast. Er zit deze keer een korte pauze als je wisselt naar het zwaard en ook kun je het zwaard niet voor eeuwig blijven gebruiken. Bij elke kill zal er een stukje energie vanaf gaan en na tien kills is hij kapot.

Wraith - De Wraith (een soort tank) krijgt een tweede machinegeweer erbij die ook te besturen is door een medepassagier.

Brute Chopper - Dit is een helikopter met een tweetal kanonnen en zou kleinere voertuigen binnen een nanoseconde kunnen vernietigen.

Radar Jammer - De radar jammer kun je gebruiken om nog meer chaos te veroorzaken op het slagveld. Wanneer je dit item gebruikt zullen de tegenstanders veel meer rode stippen op hun radar zien dan er in werkelijkheid vijanden zijn.

Shrine - Shrine is een multiplayer-map die de grootste is in de geschiedenis van Halo. Door de grootte zal de nadruk vooral liggen op gevechten met voertuigen.

Epitaph - Epitaph is ook een multiplayer-map is is gebaseerd op een gebouw van de Forerunner dat boven de rest van het land uitsteekt. De ruimte waarin gevochten wordt zit vol met hoge looppaden, liften en gangen. Deze map heeft wel wat weg van de oude Halo 2 maps zoals Colossus, Gemini en Midship.

Last Resort - Last Resort is gebaseerd op populaire Halo 2 multiplayer-map Zanzibar, maar dan met een aantal aanpassingen. Het industriële gedeelte is twee keer zo groot en minder choatisch ingedeeld. Er zullen ook meer manieren zijn om bij de vlag te komen.

Secret Map - Bungie heeft conept art meegestuurd waarop een tweetal maps staan die nog in ontwikkeling zien. Behalve een ijs-omgeving valt hier nog niet veel op te zien.

Create-a-spartan- De Master Chief zal geheel aan te passen zijn aan je eigen wensen. Alleen in de multiplayer-mode zul je dit kunnen doen, maar het schijnt aardig uitgebreid te zijn.

Hieronder een aantal hele vage scans van het blad zelf. Hopelijk komen er snel betere beelden naar buiten.







Update 20:05

Er zijn een aantal betere scans verschenen:



Met dank aan lordteddybeer voor deze scans

[upd] Moeder vergeet baby uit auto te halen

PolitieIn de Brabantse gemeente Baarle-Nassau is vanmiddag in een auto een dode baby aangetroffen. De auto stond geparkeerd bij openbare basisschool De Akkerwinde aan de Cor van der Bokstraat.

De identiteit van de moeder van de baby is bekend. Zij is door familie en vrienden opgevangen. Over de wijze waarop het 11 maanden oude ventje is omgekomen wil de politie nog niets kwijt.

Vorige week nog kwam in het Belgische Halle ook een baby om het leven die in een auto was achtergelaten.

Update 19.58 uur
De moeder die haar baby in de auto liet zitten blijkt het kindje te zijn vergeten. De moeder had haar baby even in de auto laten zitten om haar kinderen naar school te brengen. Daarna toog ze aan het werk, maar vergat het elf maanden oude kind uit de auto te halen. Na circa twee uren besefte dat ze haar baby nog in de auto zat. Toen ze ging kijken trof ze het kind dood op de achterbank aan.


Met dank aan 24uur24flesjesbier voor de submit.

Op de camping

Je kent ze vast wel, van die blauwe gasflesjes die je op de camping gebruikt, op die flesjes staat altijd dat je ze uit de buurt van open vuur moet houden.

Slimme mensen houden zich daaraan, maar gelukkig zijn er op deze aarde ook nog simpele zielen die maar al te graag op onderzoek uitgaan en dus een gasflesje in een kampvuur gooien

En goh, het ontploft, wel een flinke boem voor zo'n klein flesje....

Talentenjacht: Ben Sahar

De aankomende weken presenteren wij jullie een reeks van talenten in de voetbalwereld die worden gezien als grote spelers voor de toekomst. In deze reeks zullen vooral talenten aan bod komen die nog niet heel bekend zijn maar binnen vijf jaar misschien wel tot de top behoren. Ben Sahar is de tweede in deze serie, de eerste ging over Nicklas Bendtner.

Ben Sahar is geboren op 10 augustus 1989 in Holon, een plaats in Israël. Hij vertoont momenteel zijn kunsten bij Chelsea FC, dat uitkomt in de Engelse Premier League. Sahar staat bekend als één van de grootste talenten uit Israël, en speelt dan ook niet voor niets bij de Londense club. Op zestienjarige leeftijd speelde hij al met spelers die vrijwel allemaal twee jaar ouder waren. Hij werd ontdekt door Chelsea na wedstrijden die hij speelde voor het nationale team van Israël onder -21 en het ''grote'' Israël.

Sahar's jeugdtrainer in Hapoel, Eyal Hayit, bewonderde toen al zijn potentiële en technische capaciteiten. "Hij is geschikt voor Europa omdat hij weet hoe hij moet scoren en hij een uitzonderlijk begaafde speler is, daarnaast is hij snel en heeft hij een fantastische fysieke capaciteit; hij scoorde 30 tot 40 doelpunten in een seizoen en zijn balvaardigheden is iets fantastisch, dat zie je hier niet elke dag.''

Voordat hij naar Chelsea kwam kreeg hij een Pools paspoort (zijn moeder Batya is van Pools-Joodse afkomst), zo hoefde hij geen werkvergunning om te kunnen spelen in Engeland. Sahar tekende in mei 2006 een contract bij Chelsea nadat hij een proefperiode van twee maanden goed had doorstaan. Zijn oude club Hapoel Tel Aviv kreeg een vergoeding van £320.000. Hij speelt op dit moment meestal in het reserve team van Chelsea.

Sahar werd voor het eerst opgenomen in de selectie van Mourinho voor de wedstrijd tegen Macclesfield Town in de FA Cup, op 6 januari 2007. Hij maakte toen zijn debuut nadat hij in de 76ste minuut in het veld kwam voor Salomon Kalou. Op 13 januari 2007 maakte hij zijn Premier League debuut, hij mocht in de 82ste minuut invallen voor Arjen Robben in de wedstrijd tegen Wigan Athletic.

Op 7 oktober 2006 maakte Sahar zijn debuut voor het Israelische elftal onder de 21, hij scoorde de enige goal in de heenwedstrijd voor Israël tegen Frankrijk, dat eindigde in een 1-1. Als grote verrassing plaatste Israël zich voor het UEFA U-21 Kampioenschap 2007 ten koste van de Fransen, ze wonnen de return met 1-0. Op 7 februari 2007, op zeventienjarige leeftijd, de jongste speler die ooit bij selectie van Israël zat, debuteerde hij in een vrienschappelijke wedstrijd tegen Oekraine. Zijn tweede interland speelde hij tegen Engeland, hij mocht invallen in de 69ste minuut. Op 28 maart 2007, in pas zijn derde interland, scoorde hij twee doelpunten als invaller in de 4-0 overwinning op Estland. Dat maakt hem de jongste speler ooit die scoorde voor het Israelische nationale team, Chelsea's jongste speler ooit die een interland speelde en Chelsea's jongste doelpuntenmaker in internationaal verband.

Omdat Sahar een Israëlische burger is moet hij terugkeren naar Israël om daar voor drie jaar te werken voor de nationale dienst. Het gerucht gaat dat de wetgevers proberen een 'Wet van Ben Sahar' vast te stellen, die hem zou vrijstellen. In een recent gesprek zei Ben hij dat hij 99% zeker weet een baan te kunnen vinden in Londen om te kunnen blijven spelen voor Chelsea.

Tafel of PC?

Op de Frontpage staat het ook al: Microsoft heeft weer een nieuw speeltje voor mensen met geld teveel. Ze hebben nu een PC ontwikkeld in de vorm van een tafel, muis en toetsenbord zijn niet meer nodig, alles kan met de hand.

Vette vingers, drank morsen, krassen, alles kan nadelig zijn voor dat apparaat, maar stiekem vind ik dit Minority Report-achtig hebbedingetje toch wel wat hebben. Wie sponsort mij? We beginnen met bieden tussen de vijf- en tienduizend euro.

LAKS vindt allochtonenwijk-vraag examen kleinerend

ExamenHet Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is niet te spreken over een vraag die vmbo-eindexamenkandidaten gisteren bij het vak Aardrijkskunde voorgeschoteld kregen over waar de meeste allochtonen wonen. Volgens LAKS betrof het een ''slechte en kleinerende'' vraag.

Bij de vraag werden 4 foto's van wijken getoond. De vraag was in welke wijk je vermoedelijk de meeste allochtonen kan verwachten. Het juiste antwoord luidde op de foto van de wijk waar de meeste schotels staan.

LAKS noemt de schotelfoto er een van een ''armuitziende buurt''. LAKS vindt dit 'kleinerend'. ''Dit mag niet als feit gezien worden. We zullen dit doorgeven aan de examenmakers'', aldus het actiecomité vandaag in een reactie.

Overigens stond de teller bij LAKS van het totaal aantal binnengekomen klachten over alle examens gisterenavond op ruim 59.000.



In vier wijken van verschillende grote steden is een foto gemaakt die het karakter van die wijk weergeeft.
In welke wijk wonen waarschijnlijk de meeste allochtonen?
A - in de wijk op foto 1
B - in de wijk op foto 2
C - in de wijk op foto 3
D - in de wijk op foto 4

-
Dit was een vraag uit het eindexamen Aardrijkskunde - VMBO Kaderberoepsgerichte Leerweg. Alle vragen van dat examen vind je hier.

Xbox 360-hackers omzeilen opnieuw beveiliging

Een tijdje terug heeft Microsoft nieuwe maatregelen genomen om gehackte Xbox 360-consoles van het Xbox Live Netwerk te bannen. Hackers hebben echter al een nieuwe omzeiling gevonden.

Microsoft heeft geen officiële cijfers vrijgegeven, maar sinds de beveiliging van Xbox Live drastisch is verbeterd, is er een flink aantal Xbox 360-consoles (met gehackte firmware) van het netwerk gekickt.

Inmiddels is er een nieuwe firmware uitgebracht die de nieuwe detectiemogelijkheden van Microsoft weet te omzeilen. Nu is Microsoft weer aan de beurt, die ongetwijfeld met nieuwe, betere maatregelen zal komen.


Nog steeds hackers op het netwerk...

Weylandt wint eerste rit in België

Wouter Weylandt is er in geslaagd om de eerste rit in de Ronde van België op zijn naam te schrijven. De Belgische renner van Quick Step kwam na 182 kilometer koers als eerste over de finish. Jeremy Hunt (Unibet.com) en Greg van Avermaet (Predictor - Lotto) werden respectievelijk tweede en derde.

Al vroeg in de wedstrijd nam het peloton de vorm van een waaier aan. Bram Tankink, renner van Quick Step, zat redelijk voor en deed in de staart van de etappe een poging om de dagzege voor zich op te eisen. Hierbij kreeg hij gezelschap van de Belgen Kevin Omloop (Jartazi) en Stijn Vandenbergh (Unibet.com).

Tom Boonen, die zijn rentree in de Ronde van België maakte, liet zich in de laatste kilometer van de etappe terugzakken. Graeme Brown zag zijn kans en ging er vandoor. De renner van Rabobank reed echter te vroeg aan de leiding en werd voorbij gereden door Weylandt, die uiteindelijk ook de ritzege en de leiderstrui voor zich opeiste.

FOK! stijgt opnieuw plek op Whatpulse-teamlijst

Icoon DigitalHet FOK!team op Whatpulse is Team Quakenet voorbij. Hiermee zijn onze FOK!users, 655 in totaal, op de zesde plek gekomen in de teamlijst. Whatpulse, een programma dat het aantal maal dat er wordt geklikt met de muis of getypt met het toetsenbord bijhoudt, wordt door de FOK!kers fanatiek gebruikt. Samen hebben ze bijna 2,5 miljard maal een toets ingedrukt en 800 miljoen keer geklikt.

Het volgende doel is team SomethingAwfulGoons, dat een voorsprong heeft van ruim vierhonderd miljoen toetsaanslagen en driehonderd gebruikers. Volgens de prognoses duurt het nog twee jaar voordat FOK! dit team inhaalt.

Kijk voor meer informatie over het FOK!whatpulse-team hier.

Met dank aan superworm voor de submit.

Van Persie wil geen grote veranderingen

Robin van Persie is van mening dat zijn trainer, Arsène Wenger, geen grote aankopen moet doen als de transfermarkt zijn deuren opent. Afgelopen seizoen kwamen de Londenaren er in de titelstrijd nauwelijks aan te pas.

Uiteindelijk ging Manchester United er vandoor moet de landstitel. Arsenal kende het afgelopen seizoen talrijke blessures bij bepalende spelers. Bovendien is een groot deel van de spelersgroep van mening dat Wenger de oudere spelers ook een kans moet geven. Op die manier zou er meer ervaring in de ploeg kunnen komen. Van Persie is het hier niet mee eens en vindt dat de trainer geen grote aankopen moet doen.

"We hebben fantastisch voetbal gespeeld maar er ontbrak altijd iets in de afronding", liet Van Persie tegenover The Daily Mirror weten. "Het is moeilijk om uit te vinden waarom de bal er niet in ging. We hebben gewoon heel erg weinig geluk gehad dit seizoen."

De Nederlander vervolgde: "Ik ben er zeker van dat als we gewoon blijven spelen zoals de trainer dat wil, zoals de grootste groep van de spelers wil, dat we dan succesvol zijn. Misschien komend seizoen al, maar in ieder geval zeker binnen twee jaar, zo lang we samen blijven als groep."

'Willem II aast op De Ceulaer'

Benjamin de Ceulaer vertrekt mogelijk binnenkort bij zijn huidige club RKC Waalwijk. Willem II hoopt de aanvaller van de degradant over te kunnen nemen, zo meldt het Algemeen Dagblad. De Ceulaer zelf ziet het niet zitten om met RKC te gaan spelen in de Jupiler League.

Willem II stelde zich zelf in tegenstelling tot de Waalwijkers wel veilig en hoopt de Belgische rechtsbuiten te kunnen strikken. Ook De Ceulaer zelf zou wel oren hebben naar een transfer.

Door het aanstaande vertrek van De Ceulaer komt er al snel een einde aan het verblijf bij RKC, hij werd sinds de winterstop nog overgenomen van Feyenoord. Naast Willem II hebben ook nog een onbekend aantal ploegen uit België interesse in de voormalig speler van Sint-Truiden.

'Noorwegen meest, Irak minst vreedzame land'

Icoon BuitenlandsNoorwegen is het meest vreedzame land ter wereld, Irak het minst. Dat is de uitkomst van de eerste Global Peace Index, een lijst die samengesteld is door verschillende denktanks onder leiding van de Economist Intelligence Unit.

De index werd woensdag in Londen en Washington gepresenteerd. Nederland staat op de twintigste plaats.

Vooral Europese landen domineren de top, landen die in oorlog zijn bungelen onderaan. De Verenigde Staten scoren slecht en eindigen op plaats 96, ver onder landen als Cuba en China.

De opstellers van de lijst vergeleken indicatoren zoals geweld, georganiseerde misdaad en de omvang van de militaire uitgaven in 121 landen. Met de index willen ze wereldleiders "wakker schudden", zei onderzoeker Steve Killelea.

Irak is hekkensluiter. Het verscheurde land staat op 121, net onder Sudan en Israël. Ook Nigeria, Colombia en Rusland eindigden in de laagste regionen.

G8 dreigt Iran met sancties

Icoon BuitenlandsDe ministers van Buitenlandse Zaken van de zeven meest geïndustrialiseerde landen en Rusland, de zogenoemde G8, hebben Iran gedreigd met sancties als dit land niet stopt met verrijking van uranium.

Dat hebben de ministers woensdag besloten tijdens een bijeenkomst in het Duitse Potsdam. De bewindslieden zeiden het te betreuren dat Teheran volgens het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) zijn verrijkingsprogramma juist heeft uitgebreid ondanks een oproep van de Verenigde Naties de verrijking van uranium te staken. ,,Als Iran de oproep van de Veiligheidsraad van de VN blijft negeren, zullen we gepaste maatregelen nemen'', aldus de ministers in een verklaring.

Het Westen is bang dat Iran uranium wil verrijken om atoomwapens te maken. Teheran zegt dat het nucleaire programma alleen is bedoeld voor opwekking van elektriciteit.

Van Diemen: "Misschien vertrek ik"

Patrick van Diemen, aanvoerder van RKC Waalwijk, heeft de degradatie van zijn club nog niet verwerkt. De Brabantse club zit namelijk bij de middenvelder in zijn hart. Bovendien is het nog onzeker of de speler volgend seizoen met de club in de Jupiler League zal spelen.

"Ik heb nog een contract voor een jaar. Of ik dat uitdien, is echter de vraag", liet Van Diemen weten. RKC Waalwijk speelde twintig jaar lang op het hoogste platform, maar degradeerde afgelopen weekend. "RKC was jarenlang een club die inventief en creatief met de beperkte mogelijkheden omsprong. De degradatie komt keihard aan in Waalwijk. Persoonlijk beschouw ik deze domper als hét dieptepunt in mijn achttienjarige loopbaan. Het doet me echt pijn om deze club af te zien glijden."

"Als kleine jongen droom je van volle stadions en goede tegenstanders. Dat is nu niet anders. Maar mócht ik bij RKC blijven, dan neem ik aan dat de club zo snel mogelijk terug wil. Het is alleen de vraag hoe de selectie er na de zomer uit zal zien."

Van Diemen is inmiddels 35 jaar. Toch speelde de middenvelder afgelopen seizoen bijna alle wedstrijden. Naar eigen zeggen komt dat door zijn zuinige levensstijl. "Ik ben nog steeds hartstikke fit. Dát is juist het frustrerende. Deze 'ouwe lul' loopt met conditietests nog altijd vooraan. Leeftijd zegt echt niet alles."

Op diverse fansites van RKC Waalwijk wordt geroepen dat Van Diemen de opvolger van Mark Wotte moet worden. De oefenmeester kreeg woensdag zijn congé. "Absolute waanzin. Ik heb best wat studies gevolgd, maar niet die van trainer/coach. Bovendien wil ik mijn spelerscarrière niet besluiten met een degradatie."

Ter dood veroordeelde Nederlander 'zeer teleurgesteld'

Icoon BuitenlandsDe 62-jarige Nederlander die dinsdag in Indonesië tot de dood werd veroordeeld omdat hij xtc fabriceerde zegt "natuurlijk zeer teleurgesteld" te zijn over het vonnis. Vanuit zijn cel in een voorstad van Jakarta blijft de 62-jarige Dick N. ontkennen het brein te zijn achter een grootscheeps xtc-laboratorium.

N. en zijn Franse medeveroordeelde Serge Areski A. (43) zijn naar eigen zeggen slechts pionnen in een geheel. "Ik was alleen maar een werknemer", aldus de Nederlander tegenover een correspondent van het Franse persbureau AFP.

N. zou zijn aangenomen om te controleren of bepaalde chemicaliën te gebruiken waren voor het maken van de partydrug MDMA. "Ik deed mijn experimenten en ontdekte dat dit niet mogelijk was", aldus de veroordeelde.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken liet vandaag weten nog geen officiële bevestiging te hebben ontvangen van het vonnis. "Het kan een tijdje duren voordat het vonnis betrokkenen bereikt en wij die in kunnen zien", aldus een woordvoerder.

N., die vorig jaar nog werd veroordeeld tot levenslang, wacht nu het vuurpeloton. De Fransman, vijf Chinezen en twee Indonesiërs, allen betrokken bij het laboratorium bij Jakarta, hangt hetzelfde lot boven het hoofd.

De veroordeelden kunnen nog aansturen op een herziening van de zaak. Daarvoor moeten zij nieuw bewijs aandragen of vormfouten kunnen aantonen. Ook kunnen zij gratie vragen bij de president van Indonesiê Susilo Bambang Yudhoyono. In geval van drugszaken is een presidentieel pardon echter zeer uitzonderlijk.

Met dank aan persian2008 voor de submit.

De Visscher naar Aberdeen

Jeffrey de Visscher verruilt De Graafschap voor het Schotse Aberdeen. De 26-jarige vleugelaanvaller tekende een tweejarig contract bij de Schotse club van manager Jimmy Calderwood.


De Visscher doorliep de jeugdopleiding van FC Twente, maar slaagde er nooit echt in om in Enschede een vaste basisplaats te veroveren. In 2004 stapte hij over naar Heracles, om een seizoen later alweer naar De Graafschap te verkassen.

Top of Flop User's Choice: Foundations

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Ge4ce kreeg afgelopen vrijdag voldoende steun voor zijn tip: Beverley Knight - Shoulda Woulda Coulda was een top,  dus.

De tip van vanavond is van een anonieme submitter:

"IK VIND HET TOP. ik hou van het accent!"

Gladbach spreekt met Huysegems en Touma

Borussia Mönchengladbach heeft besloten zich op de Nederlandse competitie te richten. De Duitse ploeg zou namelijk hengelen naar de diensten van Stein Huysegems (Feyenoord) en Sharbel Touma (FC Twente).

De afgelopen week sprak het duo met Borussia Mönchengladbach, maar er bestaat nog onduidelijkheid over het feit of Huysegems en Touma er wat voor voelen om in de Tweede Bundesliga te gaan spelen. Jos Luhukay, trainer van de Duitsers, kreeg het namelijk niet voor elkaar om zijn ploeg in de hoogste competitie van Duitsland te houden.

Huysegems heeft inmiddels laten weten dat hij open staat voor een eventuele transfer. De Belg komt bij Feyenoord nauwelijks aan spelen toe. Mocht het zo zijn dat de aanvaller daadwerkelijk geïnteresseerd is in een overgang naar Duitsland, dan zal Borussia Mönchengladbach nog tot een akkoord met de Rotterdamse club moeten komen. Hier heeft hij namelijk nog een contract tot medio 2010.

Touma staat naast de Duitse interesse ook nog in de belangstelling van AZ en PSV. De aanvaller van FC Twente heeft een aflopen contract bij zijn huidige werkgever en kan wellicht transfervrij vertrekken.

Naast Huysegems en Touma zou Borussia Mönchengladbach ook nog achter Adil Ramzi, Davy De Fauw (beiden Roda JC), Danny Buijs (Feyenoord) en Evgeniy Levchenko (FC Groningen) aanzitten.

Vitesse boos op Roda JC

Vitesse is niet blij met de stappen die Roda JC heeft ondernomen om keeper Pieter Velthuizen naar Limburg te lokken. De club uit Arnhem stuurde vandaag een boze brief naar Roda JC met betrekking tot deze actie.

Roda JC zou namelijk eerst met Velthuizen hebben gesproken en daarna pas Vitesse hebben ingelicht. Hier is Vitesse het totaal niet mee eens. De Limburgse eredivisionist is zich echter van geen kwaad bewust. Het eerste bod voor Velthuizen werd afgewezen, de club uit Arnhem wil na verluidt ruim één miljoen euro ontvangen voor de keeper die voortkwam uit de eigen jeugd. Zaakwaarnemer Louis Laros van Velthuizen heeft tegenover het Limburgs Dagblad gezegd het bod een beetje overdreven te vinden.

Mogelijk zal een verkoop van Velthuizen ervoor zorgen dat de van FC Nantes gehuurde goalie Vladimir Stojkovic definitief overgenomen kan worden van de Franse club.

Bungie: 'Halo 3 graphics worden nog beter'

Sinds de launch van de beta twee weken geleden, is er veel gesproken over de graphics van Halo 3. Sommigen vinden het mooi, maar toch is het merendeel van de gamers niet tevreden over de teleurstellende grootte van de grafische sprong tussen Halo 2 en Halo 3.

Frank O'Connor van Bungie legde uit dat Bungie worstelt met een dilemma. Ze willen aan de ene kant de graphics zo mooi mogelijk maken, maar aan de andere kant trouw blijven aan de steriele look die de Halo spellen kenmerkt.

Toch zal het spel op grafisch vlak nog verbeterd worden na de beta. Zo zal de singleplayer het niveau van de multiplayer overstijgen. Dit heeft te maken met het feit dat ze van de multiplayermodus geen pixelbrij willen maken. Toch zal ook de multiplayer nog enige grafische verbeteringen ondergaan.

"I think it's safe to say there will be lots of visual surprises in Campaign and a few nifty graphical improvements in multiplayer.", aldus O'Connor.

Britney kotst mannentoilet in hotel onder

Icoon ShowbizzBritney Spears moest afgelopen zondag uit het mannentoilet in een hotel in Los Angeles worden gedragen nadat ze het hele kleine kamertje had ondergekotst. "We vonden haar in een plas braaksel met make-up over haar hele gezicht. Ook haar pruik stond scheef op haar hoofd", aldus een anoniem personeelslid van het hotel tegen de Britse krant The Sun.

De zangeres vertrok een half uur na aankomst in de hotelbar naar het toilet. Medewerkers van het hotel kregen kort daarna een telefoontje dat miss Spears hulp nodig had en haastten zich naar de toiletten. Volgens de medewerker kon de 25-jarige popprinses niet meer opstaan en moest ze door het personeel naar haar hotelkamer worden gebracht. "Ze bleef maar sorry zeggen", vertelt hij. "Ze zei verder dat het niet goed met haar ging."

Spears werd in maart al opgenomen in een ontwenningskliniek in Malibu. Op haar website heeft ze dinsdag een brief geplaatst voor haar fans. Ze laat onder meer weten de wereld met andere ogen te bekijken. Verder legt ze uit waarom ze zoveel uitging en hoopt ze dat haar fans begrip op kunnen brengen voor haar situatie.

Met dank aan 24uur24flesjesbier voor de submit.

Overvaller vraagt slachtoffer mee uit

Icoon Domme criminelenIn het Amerikaanse Milwaukee hadden twee mannen besloten om een verhuiswagenbedrijf te overvallen. In plaats van er na de daad als een speer vandoor te gaan, vroeg een van de overvallers echter een vrouwelijke winkelbediende mee uit.

Volgens een winkelmedewerker bleef een van de mannen na de overval in de winkel rondhangen. "Hij probeerde een gesprekje aan te knopen met de vrouw die hij zojuist had overvallen", aldus de medewerker. "De dief complimenteerde het slachtoffer met haar uiterlijk en vroeg haar mee uit."

De overvaller vloog als een haas de winkel uit nadat de vrouw hem afwees. De lokale politie daarentegen wil de twee mannen graag ontmoeten. Beiden zijn nog voortvluchtig. Bij de overval is een onbekend bedrag buitgemaakt.

Met dank aan 24uur24flesjesbier, YubYub en Thrinniti voor de submit.

Teletubbies toegestaan in Polen

De Teletubbies hebben geen negatief effect op de psychische ontwikkeling van kinderen. Dat concludeerde de Poolse ombudsman voor kinderrechten Ewa Sowinska vandaag.

De overheidsfunctionaris zegt gerustgesteld te zijn door een 'vooraanstaand seksuoloog'. Verder onderzoek naar de kleurige, bolle figuurtjes is volgens haar dan ook niet nodig.

Maandag kondigde Sowinska een diepgravend onderzoek aan naar de peuterserie. De ombudsman maakte zich vooral zorgen om de seksualiteit van de paarse, handtas dragende Teletubbie Tinky Winky. Ze was bezorgd dat de brabbelende wezentjes ''homoseksualiteit zouden promoten''.

Poolse politici, onder wie zelfs een aantal zeer conservatieve katholieken die normaliter niet uitblinken in homovriendelijkheid, maakten Sowinska de afgelopen dagen belachelijk. Roman Giertych, minister van Onderwijs en lid van de ultraconservatieve Liga van Poolse Families, verwisselde tijdens een interview de Teletubbiepop van zijn dochter met de handtas van een journalist.

Ombudsvrouw Sowinska, zelf ook verbonden aan de Liga van Poolse Families, pleitte eerder voor een beroepsverbod voor homoseksuele onderwijzers, sporttrainers en kunstdocenten.



Tinky Winky

Info en scans FIFA 08

Gisteren berichtten we jullie nog dat EA verwacht dat FIFA het van Pro Evolution Soccer gaat winnen. Vandaag zijn er inhoudelijke details omtrent FIFA 08 verschenen die dit statement wat meer kracht bij moeten zetten.

Allereerst zal de gameplay verder worden aangepast ten opzichte van het vorige deel. Zo kun je ditmaal zelf invloed uitoefenen op welke speler je onder de knoppen krijgt. Door L1 in te drukken en gelijktijdig met de analoge stick naar de gewenste speler te wijzen, zal je zo een hoop irritatie bespaard blijven. Bovendien zal het schieten realistischer verlopen. Je zult namelijk daadwerkelijk de richting van de bal goed aan moeten geven om degelijk over te spelen; een knop waarmee je simpelweg naar je medespelers schiet is er niet meer bij.

Uiteraard zullen er enkele nieuwe modes aanwezig zijn, waaronder "Be a Pro". In deze mode heb je de controle over slechts één voetballer met wie je naar de top klimt, iets wat ook al in de laatste Madden aanwezig was.

Hieronder staan enkele scans van het nieuwste FIFA deel. De screenshots zijn gemaakt van de PS3-versie.




GroenLinks zoekt foute stemmer

Het is de fractievoorzitter van de Noord-Hollandse Statenfractie van GroenLinks nog niet gelukt te achterhalen wie er gisteren foutief gestemd heeft bij de Senaatverkiezingen. Eén van de vijf GroenLinksers aldaar kleurde alle zeven hokjes rood, waardoor zijn stem ongeldig werd. Hierdoor loopt GroenLinks een zetel mis in de Eerste Kamer.

Volgens Harmen Binnema, fractievoorzitter van GroenLinks in Noord-Holland, ''heeft het er alle schijn van dat er sprake is van opzet''. Hij heeft nagevraagd wie er zo 'dom' was geweest fout te stemmen, maar geen van de vijf leden zei het gedaan te hebben. ''Ze ontkenden herhaaldelijk en met klem. Dan rest er niets anders dan de wrange conclusie dat iemand daarbij niet de waarheid heeft gesproken.'' Mocht hij niet kunnen achterhalen wie degene is geweest, zal hij het landelijk partijbestuur inschakelen om het tot op de bodem uit te laten zoeken.

Mogelijk is het foutief stemmen overigens een bewuste actie geweest om de omstreden ex-voorzitter Herman Meijer (zie foto) uit de Eerste Kamer te houden. Hij is namelijk de kandidaat die door de ongeldige stem zijn senaatszetel misloopt. Ook in Zuid-Holland trok hij aan het kortste eind omdat de GroenLinks Statenleden daar onverwacht voorkeurstemmen uitbrachten op de nummer negen van de lijst. Meijer kwam onlangs in opspraak wegens zijn vermeende goedkeuring van pedofilie. Volgens Meijer heeft hij die opvatting inmiddels niet meer en is hij nu juist voorstander van pedofilie in het strafrecht.

Krajicek naar derde ronde Roland Garros

Icoon Roland GarrosMichaëlla Krajicek heeft zich voor de derde ronde op Roland Garros geplaatst. De Nederlandse was met 6-4, 5-7 en 6-1 te sterk voor de Amerikaanse Shenay Perry.

Krajicek begon voortvarend en brak haar opponente in de allereerste game. Perry wist in de zesde game de balans te herstellen, maar werd direct daarna weer gebroken.

Nadat Krajicek in de tweede set op 5-5 een breakpoint liet liggen, leverde ze de volgende game en daarmee de set in. Ze begon de derde set echter weer met een break, waarna ze daarna vrij eenvoudig de wedstrijd wist uit te spelen.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

[Giro] Simoni wint op de Zoncolan

Vanmiddag begonnen 142 renners aan de zeventiende etappe in de Ronde van Italië. De etappe ging over 142 kilometer van Lienz naar Ovaro. Op het eind wachtte de Zoncolan, de steilste berg van deze Giro. Gilberto Simoni pakte de overwinning, zijn teamgenoot Leonardo Piepoli werd tweede.

Het venijn van de etappe zat in de staart met een finish bergop. Voordat het zover was probeerden twaalf renners weg te komen. Onder de vluchters ondermeer Paolo Bettini Dario Cioni, Fortunato Baliani en Addy Engels. Tot aan de voet van de Zoncolan bleef de groep bij elkaar en gezamenlijk begonnen de renners aan de klim. De groep werd kleiner en kleiner naarmate ze de berg opreden. Acht kilometer voor de meet waren er nog vier renners over van de originele kopgroep.

Cioni vond het wel prima en versnelde, niemand kon volgen. Baliani hing nog aan het elastiek. Vanuit de achtervolgende groep sprong Simoni weg, Danilo di Luca, Piepoli, Damiano Cunego en Andy Schleck konden volgen. Lang zou de roze trui-drager niet kunnen aanhaken. Al snel liet Di Luca zich terugvallen en ook Cunego kon niet mee. Simoni ging voor eigen succes reed weg bij zijn teamgenoot Piepoli en de Luxemburger Schleck.

Nog steeds reed Cioni aan kop, hij had inmiddels gezelschap gekregen van Massimo Codol. De Italiaan ging niet veel later over Cioni heen, op zoek naar de overwinning. Twee kilometer voor de meet werd hij echter gepakt door de drie achtervolgers Simoni, Schleck en Piepoli, een kilometer later moet Codol noodgedwongen lossen. Een tempoversnelling van de twee Saunier Duval-renners werd Schleck fataal en hij moest de twee vooruit laten gaan. Simoni en Piepoli werden één en twee voor Schleck. Een halve minuut later kwamen ook Di Luca en Cunego over de meet. Di Luca hield de schade beperkt en blijft in het Maglia Roza.

[RG] Krajicek door

Michaella Krajicek heeft zich voor de derde ronde op Roland Garros geplaatst. De Nederlandse was met 6-4, 5-7 en 6-1 te sterk voor de Amerikaanse Shenay Perry.

Krajicek begon voortvarend en brak haar opponente in de allereerste game. Perry wist in de zesde game de balans te herstellen, maar werd direct daarna weer gebroken.

Nadat Krajicek in de tweede set op 5-5 een breakpoint liet liggen, leverde ze de volgende game en daarmee de set in. Ze begon de derde set echter weer met een break, waarna ze daarna vrij eenvoudig de wedstrijd wist uit te spelen.

Lessen BreeZah'S versieren.

Voor moderators van Onzin is het geen probleem om de lekkerste meiden op MSN voor de cam te krijgen.Afwazig helpt de rest. Wil jij je "Loverboy" praktijken een beetje
bijschaven of gewoon wel eens een keer met een meisje op MSN omdat je IRL geen meisjes durft aan te spreken?

Wil je ze dingen laten doen waar je alleen maar van kan dromen? Lees dit topic dan helemaal door en neem deeltje twee ook meteen mee. Een topic waar zowel handige tips in staan maar ook nog humor heeft. Een Tip Top Topic dus.

Turkije opent 100% homohotel

In de Turkse badplaats Kemer wordt in juli een homohotel geopend. Het is het eerste hotel in Turkije dat zich speciaal op de homofiele en lesbische medemens gaat richten. De eerste Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse en Turkse gasten hebben al geboekt voor het Planet Victorya-hotel.

Volgens de eigenaar wordt het hotel 100% voor homo's en lesbo's. ''Gasten buiten dit concept worden ook niet toegelaten.''

Homoseksualiteit is in Turkije maatschappelijk niet erg geaccepteerd, maar anders dan in veel islamitische landen niet verboden. In vergelijking met veel andere landen met overwegend een moslimbevolking, heeft Turkije een relatief liberale houding. Veel bekende Turken zijn ook openlijk homoseksueel.

Met dank aan Ummie voor de submit.

Boussaboun kan terug naar NAC

Het is nog steeds onduidelijk waar Ali Boussaboun volgend seizoen zal spelen. De spits van Feyenoord staat nu ook in de belangstelling van zijn oude club NAC Breda.

Boussaboun speelde het afgelopen jaar op huurbasis bij FC Utrecht maar de club wilde hem niet definitief kopen. NAC Breda, de club waar de Marokkaanse aanvaller al voor uit kwam tussen 2002 en 2005, is dringend op zoek naar een aanvaller. Het ziet er namelijk naar uit dat de huidige aanvallers Anouar Diba, Glenn Salmon en Brian Pinas allemaal zullen vertrekken uit Brabant.

Astana krijgt wildcard voor Tour

Aleksandr Vinokoerov zal dit jaar weer aan de start verschijnen van de Tour de France. Astana, de ploeg van de wielrenner uit Kazachstan, kreeg vandaag één van de drie wildcards van de Tour-organisatie. Ook het Franse Agritubel en het Engelse Barloworld mogen in juli deelnemen aan de Tour.

De andere achttien deelnemende ploegen, waaronder de Nederlandse Rabobankploeg, waren in december al zeker van deelname. In totaal zijn er nu 21 teams van 9 renners, waardoor op 7 juli in Londen in totaal 189 coureurs aan de start van de proloog verschijnen.

Vorig jaar miste Vinokoerov de Tour omdat Astana zich terugtrok toen vijf renners uit de ploeg verdacht werden van doping.

[upd] Expres hiv op Groningse seksparty's

Icoon PolitieDe politie heeft vier mannen aangehouden die op seksfeesten in Groningen homoseksuele mannen, na ze te hebben gedrogeerd, met een injectiespuit hiv-besmet bloed zouden hebben toegediend. Dat liet de politie in Groningen vanmiddag weten.

De mannen, in alle gevallen gaat het om homo's, spraken via chatboxen af op seksfeesten. Daar werden ze gedrogeerd met de drug GHB waarna ze besmet bloed kregen ingespoten. Bij een van de verdachten is een grote hoeveelheid GHB aangetroffen. Ook de overige drie verdachten bleken hoeveelheden van de drugs in hun bezit te hebben.

De eerste meldingen over de feesten kwam in juni 2006 bij de politie binnen. In februari deed het eerste slachtoffer aangifte. De verdachten werden begin mei aangehouden.

Update 16.24 uur
Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt de mannen van zware mishandeling met voorbedachte rade. De maximale straf die de verdachten kan worden opgelegd, is 16 jaar gevangenisstraf.

''De levensverwachting van de slachtoffers is rekbaar wegens medicatie en daardoor kan er geen doodslag of moord ten laste worden gelegd'', verduidelijkt een woordvoerder. ''Dit is jurisprudentie van de Hoge Raad.''

Er hebben zich vijf mannen bij de politie aangemeld die met hiv besmet bloed kregen ingespoten na te zijn gedrogeerd. Vier van hen hebben aangifte gedaan, de vijfde heeft alleen een verklaring afgelegd. Het gaat om mannen tussen de 25 en 50 jaar oud.

Volgens de politie zijn zij, na de injecties, niet allemaal daadwerkelijk besmet met hiv. Zij wil echter niet zeggen hoeveel slachtoffers dit wel is overkomen. De verdachten, van wie er drie homo zijn, zijn twee 48-jarige mannen uit de gemeente Slochteren, en een 33-jarige en een 34-jarige man uit Groningen. De laatste werd samen met een 37-jarige vrouw aangehouden op verdenking van de handel in soft- en harddrugs. De vrouw is later weer vrijgelaten.


Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

McLaren niet bestraft

De FIA heeft hun oordeel over de vermeende teamorders bij het McLaren Mercedes Formule 1-team bekend gemaakt. De internationale autosportbond zal geen verdere actie ondernemen tegen het team van huidig wereldkampioen Fernando Alonso.

Na uitspraken van McLaren-teambaas Ron Dennis stelde de FIA een onderzoek in. Dennis zou Lewis Hamilton hebben verboden om druk uit te oefenen zijn teamgenoot Fernando Alonso tijdens de Grand Prix van Monaco. Hiermee zou McLaren de regels aangaande teamorders hebben geschonden. Onderzoek van de FIA geeft geen aanwijzingen dat het team de uitslag van de race in Monaco heeft willen beïnvloeden vanaf de pitmuur.

"Na het radioverkeer tussen het team van McLaren en de coureurs, het rapport van de waarnemer van de FIA en de data van het team te hebben bestudeerd, is ons duidelijk geworden dat de handelingen van McLaren tijdens de Grand Prix van Monaco volledig legitiem waren en dat er verder geen actie noodzakelijk is", luidt de officiele verklaring van de FIA.

AZ wil Lens en Vormer verhuren

Jeremain Lens en Ruud Vormer spelen volgend seizoen niet voor AZ. De bankzitters Lens en Vormer worden verhuurd om meer ervaring op te doen.

Lens en Vormer hebben nog geen club gevonden om volgend seizoen op huurbasis voor uit te komen. "Maar we verwachten dat er voor deze spelers voldoende belangstelling zal komen", aldus directeur voetbalzaken Marcel Brands. AZ wil dat de twee talenten speelminuten krijgen. Kees Luijckx en Theo Zwarthoed, afgelopen seizoen verhuurd aan Excelsior, worden komend seizoen opnieuw verhuurd.

Danny Mathijssen (verhuurd aan NAC Breda) en Pius Ikedia (verhuurd aan RKC Waalwijk) keren niet meer terug in Alkmaar. Beide spelers mogen uitzien naar een andere werkgever.

Microsoft onthult computer in vorm tafel

Icoon DigitalSoftwaregigant Microsoft heeft vandaag een nieuw type computer gelanceerd. De computer heeft een scherm in de vorm van een tafelblad.

De zogenoemde 'surface computer' is zo ontworpen dat het gebruik van toetsenbord en muis niet meer nodig is. Gebruikers kunnen de computer bedienen door het scherm aan te raken. Het apparaat heeft uiteenlopende mogelijkheden. Van het bestellen van een virtuele menukaart in een restaurant tot digitaal vingerverven. Ook herkent het apparaat bepaalde objecten die erop worden gelegd.

Gebruikers kunnen bijvoorbeeld foto's van de camera op het scherm bekijken door de camera op de 'surface computer' te leggen. Ook kunnen foto's en filmpjes makkelijk van het ene naar het andere apparaat worden versleept door beide apparaten op het oppervlak van de 'surface computer' te plaatsen.

Het is mogelijk om foto's te rangschikken en te sorteren en ze groter weer te geven met slechts enkele bewegingen van de vinger. Door een mobiele telefoon op het scherm te plaatsen, kan de gebruiker gemakkelijk ringtones kopen of een abonnement aanpassen.

De eerste exemplaren van de 'surface computer' worden in november aan bedrijven, zoals hotels, casino's, telefoonwinkels en restaurants verkocht en zullen tussen de 5.000 en 10.000 dollar gaan kosten. Over drie tot vijf jaar verwacht Microsoft dat de prijs zodanig naar beneden zal zijn gebracht, dat het product ook interessant en betaalbaar is voor thuisgebruik door de gewone consument.

De surface computer
De "Surface Computer"

Met dank aan Black_Ninja voor de submit.

Naruto laat zich zien in filmpje

Er is een filmpje verschenen van de nieuwe Naruto-game voor de Xbox 360, Naruto: Rise of a Ninja, waarvan je deze week een preview kon lezen. In het filmpje met Franstalig commentaar zie je Naruto eerst een missie doen in Konoha, waarbij hij een jongetje moet vinden. Later leert hij chakra te focussen in zijn voeten om daardoor bomen te kunnen beklimmen waarna een mini-game start waarbij het draait om het springen van tak naar tak. Het filmpje wordt afgesloten door een gevecht tussen Naruto en Neji.

Je kunt het filmpje > hier < bekijken.



Discovery komt met programma over gamesindustrie

Komende maand begint Discovery Channel met een nieuw programma over de geschiedenis van de gamesindustrie. In I, Videogame komen allerlei bekende developers aan het woord om over belangrijke gebeurtenissen te praten. In de eerste aflevering zal een parallel getrokken worden tussen de koude oorlog en de ontwikkeling van videogames. Door misbruik van dure apparatuur is de basis van de gamesindustrie ontstaan.

In juni zal de eerste aflevering te bekijken zijn, maar een precieze datum is nog niet bekend, al gaan er geruchten dat dit 6 juni om 21.00 uur zal zijn. De enige aankondiging van de serie tot nu toe kun je terug vinden in deze pdf.

[RG] Safin en Berdych onderuit

Marat Safin en de als tiende geplaatste Tsjech Tommy Berdych zijn vandaag beiden uitgeschakeld op Roland Garros.

Safin ging in de tweede ronde met 4-6, 4-6 en 5-7 onderuit tegen de Serviër Janko Tipsarevic en Berdych verloor van de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez: 5-7, 4-6 en 4-6.

Novak Djokovic wist wel een ronde verder te komen. De als zesde geplaatste Serviër was de Colombiaan Santiago Giraldo met 6-3, 7-6(3) en 6-4 de baas.

[RG] Sharapova ronde verder

Maria Sharapova heeft zich vandaag met wat moeite geplaatst voor de tweede ronde op Roland Garros. De als tweede geplaatste Russin versloeg de Française Emilie Loit met 6-3 en 7-6 (4).

Sharapova was een aantal weken uit de roulatie wegens een blessure aan haar schouder. Bij haar rentree in Istanbul bereikte ze vorige week de halve finales. Ze had vandaag bijna twee uur nodig om af te rekenen met Loit, die in het begin van de partij nog medische assistentie nodig had.

ASO-baas wil Riis niet in Tour

De president van de ASO, de organisatie die onder meer de Tour de France organiseert, voelt er niets voor CSC-ploegleider Bjarne Riis toe te laten tot La Grande Boucle van 2007.

Vorige week gaf de Deen toe de Tour de France van 1996 te hebben gewonnen met behulp van het stimulerende middel epo. "Hem nu in de Tour toelaten, zou schokkend zijn", aldus Patrice Clerc. "Hij moet meer vertellen dan dit. Hij moet vertellen over dat team, de rijders, de prestaties en de relatie met dokter Cecchini. Hij moet de echte geheimen van hun succes op tafel leggen, anders gelooft niemand hem. Deze bekentenissen interesseren me niets als ze niet helpen bepaalde zaken beter te begrijpen," aldus Clerc die vindt dat CSC een daad moet stellen. "Waarom moeten altijd alleen de renners de consequenties dragen?"

120.000 volwassenen plassen vaak in bed

Icoon OpmerkelijkNaar schatting 120.000 volwassen Nederlanders plassen regelmatig in bed. Dat zegt het Nederlands Droogbedcentrum bij de presentatie van het boek 'Natte lakens, Droge dromen, ik plas nog in mijn bed, maar wil je met me trouwen?' van Bianca Smits.

Toen Bianca Smits 33 jaar was, kwam ze na therapie van haar bedplassen af. Ze schreef in samenwerking met het Droogbedcentrum een boek over haar ervaringen. Het boek wordt op dinsdag 12 juni gepresenteerd.

Volgens het Nederlands Droogbedcentrum hebben bedplassers in het dagelijks leven veel last van hun afwijking. Ze schamen zich, durven niet uit logeren te gaan, of zelfs een relatie aan te gaan.

Feyenoord wil nieuwe Kuip in 2016

Als het aan Feyenoord ligt, komt er in 2016 een 'nieuwe Kuip'. De directeur van de Rotterdammers, Chris Jan Woerts, vindt dat Feyenoord 'uit zijn jasje is gegroeid'.

"De plannen voor een nieuw stadion zijn er al langer, en aangezien Nederland zich samen met België kandidaat wil stellen voor het WK 2018 vonden we dit een goede timing. Verder geeft een nieuw stadion Feyenoord meer commerciële mogelijkheden, en kunnen we dus meer grote sponsors naar ons toe trekken. We hebben ook wel een nieuw stadion nodig. Als je kijkt zie je dat bij alle thuiswedstrijden de Kuip bijna altijd vol zit. En om de begroting zo te laten groeien, moeten we gewoon overstappen naar een nieuwere een mooiere accomodatie," aldus Woerts.

Britney Spears: Ik zat echt diep in de put

Icoon ShowbizzBritney Spears heeft op haar website een openhartige brief gezet. De Amerikaanse zangeres zegt hierin dat ze haar fans uitleg wil geven over de dingen waar ze de afgelopen tijd mee te maken heeft gehad.

Spears scheidde eind vorig jaar van haar man, kort na de geboorte van hun tweede kind. Ze schoor haar hoofd kaal, belaagde een fotograaf en belandde in een afkickkliniek.

''Ik ben onlangs naar een zeer vernederende plek gestuurd die afkicken heet. Ik zat echt diep in de put. Ik denk nog steeds niet dat het aan alcohol of een depressie lag. Ik was net een stout kind met een aandachtsstoornis. Ik wist niet wat ik met mezelf aan moest en naar wie ik moest gaan. Ik beken, ik was verloren'', aldus de zangeres.



'Stout kind met aandachtsstoornis'

Met dank aan bellerophon81 voor de submit.

NAC haalt Gilissen

NAC Breda heeft zich versterkt met Tim Gilissen. De 24-jarige middenvelder komt over van eerstedivisionist Go Ahead Eagles en zal een contract voor vier seizoenen in Breda tekenen.

Na Joonas Kolkka, Tyrone Loran en Ahmed Ammi is Gilissen de vierde speler die de Brabanders met het oog op volgend seizoen hebben aangetrokken. Gilissen doorliep de jeugdopleiding bij Heracles, waar hij negentien keer in het eerste stond. In de zomer van 2005 verhuisde de linksbenige middenvelder naar Go Ahead, waar hij uitgroeide tot één van de bepalende spelers.

Australian Open vervangt tennisvloer

Volgend jaar zullen de tennissers op de Australian Open op een ander oppervlakte spelen. De organisatie van het toernooi in Melbourne is namelijk bezig om de speelvloer van de tennisbanen te vervangen.

Door een nieuwe rubberachtige laag, Plexicushion, zal de tennisbal een constantere stuit hebben. Daarnaast houdt ook het materiaal minder warmte vast. De snelheid van de speelvloer blijft medium tot medium-snel.

Één van de tennissers die vaak kritiek had, Lleyton Hewitt, is enthousiast over de nieuwe speelvloer. Ook het vooruitzicht van een koeler oppervlak zal veel spelers een plezier doen.

Zieke vrouw sterft door afsluiten stroom

Icoon ShockingEen Nieuw-Zeelandse vrouw die aan een zuurstofapparaat lag, is gestorven nadat haar elektriciteitsbedrijf de stroom had afgesloten wegens onbetaalde rekeningen. Dat maakte haar familie vandaag bekend.

Volgens de familie negeerde de man die de stroom afsloot waarschuwingen dat dit gevaarlijk voor haar gezondheid was. ''Hij zei dat hij gewoon zijn werk deed'', aldus de zoon van de overledene. Twee uur nadat de stroom was uitgezet stierf de vrouw, die aan een ernstige hart- en longziekte leed.

Het energiebedrijf zei mee te leven met de familie. Volgens een woordvoerder wist het bedrijf niet dat de vrouw risico's zou lopen als haar apparaat werd uitgeschakeld. De politie onderzoekt de zaak.

Met dank aan YubYub, Rijstebuiltje, Kouwe81 en lizardtattoo voor de submit.

Wotte weg bij RKC Waalwijk

Mark Wotte is opgestapt als trainer van RKC Waalwijk. Het ontslag van de 46-jarige trainer komt drie dagen nadat hij met de Waalwijkers degradeerde naar de Jupiler League.

"Mark Wotte heeft de doelstellingen van hem en van RKC Waalwijk helaas niet waargemaakt en trekt daaruit de conclusie dat het in het belang van RKC Waalwijk beter is per direct afscheid te nemen", aldus de officiële verklaring van de club.

Wotte was sinds december trainer bij de Waalwijkers. Hij volgde toen de ontslagen Adrie Koster op.

Perrin nieuwe trainer Olympique Lyon

Alain Perrin is de nieuwe trainer van Olympique Lyon. Perrin is de opvolger van Gérard Houllier, die vorige week ontslag nam.


Perrin, die in het verleden ook aan het roer stond bij Portsmouth en Olympique Marseille, was het laatst actief als trainer van Sochaux. Met die ploeg won hij dit seizoen de Franse beker. Zijn grootste successen vierde hij echter bij Troyes. Die ploeg leidde hij met drie promoties binnen zes seizoenen van het amateurvoetbal naar de Ligue 1.

Arsenal, Lazio op Amsterdam-toernooi

De organisatie van het Amsterdam Tournament heeft vandaag bekend gemaakt dat Ajax begin augustus in de eigen Arena speelt tegen Arsenal, Lazio Roma en Atlético Madrid. Ajax treft op 2 augustus Atlético en neemt het twee dagen later op tegen het Arsenal van Robin van Persie.

In 1999 was Atlético Madrid ook al van de partij op het Amsterdamse toernooi en Lazio nam in 1999 en 2000 deel. Arsenal is al voor de vierde keer aanwezig op het toernooi in zijn huidige vorm.

Bankconsortium schrapt tot 19.000 banen

Icoon EconomieAls ABN Amro wordt overgenomen door het bankenconsortium Royal Bank of Scotland (RBS), Fortis en Santander gaan er wereldwijd 17.000 tot 19.000 banen verloren. In Nederland gaat het om 7500 arbeidsplaatsen.

Dat heeft de bankengroep gezegd tegen de vakbonden na overleg gisteravond, zo liet vakbond De Unie vandaag weten. Het consortium bracht gisteren een bod uit op ABN Amro van ruim 71 miljard euro. De drie willen ABN Amro overnemen en opdelen.

Haagse houdt paard in de gang

We hadden al eens een paard in de gang-bericht, maar dat bleek later een pony te zijn die via een gang naar een achtertuin werd vervoerd. Nu is in Den Haag de oude carnavalshit van André van Duin dan toch werkelijkheid geworden. In de chique Haagse Vogelwijk is namelijk daadwerkelijk een paard aangetroffen die in een gang bivakkeert. Een benedenwoning aan de Spreeuwenlaan blijkt een deels tot in detail verbouwde paardenstal te zijn geworden, waar een paard en pasgeboren veulentje samen met de bewoonster leven.

De bovenburen zijn de wanhoop nabij. Een penetrante lucht van paardenmest dringt door tot in hun woning. De eigenares van de met paardendrek besmeurde woning, de Duitse Monica Flamm die er al ruim 45 jaar woont, trekt zich echter niets aan van wie dan ook. Ze laat onverstoord tientallen balen stro en hooi aanrukken en heeft zelfs werklieden opdracht gegeven de manegewoning te vergroten. Regelmatig zeult ze vuilniszakken vol paardenmest de woning uit.

De Haagse brandweer, politie, dierenbescherming en gemeente zeggen zoiets nog nooit te hebben meegemaakt. De gemeente heeft de vrouw tot morgenochtend 9 uur de tijd gegeven om 'de stal' te ontruimen, anders neemt ze zelf maatregelen.



Buurtbewoner neemt kijkje

DVD: Fateless

De vrolijke tiener György (Marcell Nagy), met grote krullenbos, loopt door het in sepiatinten gehulde Boedapest. Er lijkt niets aan de hand, maar de gele ster op zijn borst verraadt de komende ellende. Een uur later zien we hem weer; kaal, verhongerd, moedeloos en letterlijk en figuurlijk totaal kleurloos. De gruwelen in de concentratiekampen Buchenwald en Zeitz hebben alle energie uit zijn eens zo levenslustige lichaam gezogen. In tegenstelling tot de meeste films over de Holocaust biedt het Hongaarse Fateless geen hoop, maar enkel een inktzwarte visie op het hopeloze bestaan in de moordfabrieken van de nazi's.



21 auto's in brand in Blerick

Icoon BrandIn het Venlose stadsdeel Blerick zijn afgelopen nacht zo'n 21 auto's in brand gestoken. Alle auto's stonden in twee straten, de Steegstraat en de Veldekestraat. Ze werden allemaal rond 01:00 uur in brand gestoken. Ook een balkon liep schade op.

De politie heeft een 29-jarige inwoner van Venlo aangehouden. Hij zou zijn gezien door getuigen. De man wordt verhoord, maar heeft nog niet bekend.

Bij bejaardenhuis Onder de Wieën werd ook brand gesticht; het vuur was snel gedoofd. De politie gaat extra surveilleren in de wijk.

Met dank aan Sjoerd102 voor de submit.

Film: Black Snake Moan

Na het succes van Hustle & Flow uit 2005, is Craig Brewer nu terug met zijn nieuwste film Black Snake Moan. Een film over de ongemakkelijke bond die gevormd wordt tussen de vergane glorie van een oudere blueszanger en de dorpsslet van het nabijgelegen dorp. De door John Singleton geproduceerde film heeft de beschikking over een cast met een antal grote namen, waaronder Christina Ricci, Justin Timberlake, John Cothran Jr. en niet te vergeten Samuel L. Jackson. Weet Brewer zichzelf te overtreffen met Black Snake Moan?

Everything is hotter down south.

Pieter Bouwman naar afkickkliniek

Radio Bergeijk-maker Pieter Bouwman gaat naar een afkickkliniek voor zijn drugs- en alcoholprobleem. Dat heeft zijn collega George van Houts aan De Telegraaf laten weten. Afgelopen vrijdag vloog de woning van Bouwman in de Amsterdamse Pijp in brand, één dag nadat een deurwaarder bij hem was langsgekomen. In de uitgebrande woning werden door de politie 'dubieuze' plaatjes van blote kinderen aangetroffen.

De politie nam daarop spullen van Bouwman, waaronder een laptop, in beslag om uit te zoeken of er mogelijk sprake is van kinderpornografisch materiaal. De 49-jarige VPRO radio- en tv-maker kwam zelf met de mededeling dat hij de ''foto's van blote meisjes'' ooit van internet had gedownload ''onder invloed van cocaïne''. Verder zei hij dat het niet ging om foto's van kinderen van wie misbruik wordt gemaakt. ''Daar moet ik níets van hebben''. Wel gaf hij aan dat op zijn laptop mogelijk kinderporno zou kunnen staan. ''Ik kreeg door het zoeken naar de foto's van blote meisjes ook kinderporno toegestuurd via de mail. Als je op de ene site komt, stuurt de andere site je smerige rotzooi.''

Nog geen verdachte
De politie laat desgevraagd weten terughoudend te zijn in deze zaak: ''Deze meneer is geen verdachte of nog geen verdachte. Normaal zeggen wij in dit stadium van een zedenzaak helemaal niets, maar omdat het om een publiek persoon gaat, is er al veel media-aandacht geweest. Blij zijn wij daar niet mee, het werkt het onderzoek tegen. Het is afwachten of we sowieso nog iets aantreffen op de laptop en óf het om verboden materiaal gaat en of dat dan bewust werd gedownload. Áls dat zo is, wordt hij als verdachte aangemerkt en dan komt er een strafrechtelijk onderzoek. En dan is hij ook nog niet veroordeeld.''

Volgens Van Houts is op internetsites al een lynchpartij tegen Bouwman gaande. ''Daar wordt echte reputatieschade toegebracht. Van de brand zijn wij natuurlijk geschrokken, maar ook van het bijkomende nieuws. Ja, er zijn plaatjes gevonden. Pieter zelf zegt dat ze niet strafbaar zijn, maar onschuldig. Ik weet niet wat waar is. Ik heb zelf twee jonge dochters en vind het idee verschrikkelijk.'' Hij zegt verder dat het al een tijdje minder goed gaat met zijn collega. ''De combinatie van coke en drank is een zelfdestructieve cocktail. Voor zichzelf en zijn omgeving is hij een gevaar. We hebben op hem ingepraat en Pieter is er nu ook van doordrongen dat hij snel opgenomen moet worden in een verslavingsinstelling.''

De VPRO heeft laten weten dat Radio Bergeijk ''gewoon doorgaat.'' Voor de radio is er volop voorraad, een aantal afleveringen is al van tevoren opgenomen. En de tv-serie was al klaar. ''Wij gaan een man niet brandmerken als verdachte als de politie dat niet eens doet'', aldus een VPRO-woordvoerster.

Nederlandse YouTube-ster zingt met Timberlake

Icoon MuziekEsmée Denters, de Nederlandse die wereldberoemd werd door video's van zichzelf op filmpjeswebsite YouTube.com te zetten, heeft gezongen met Justin Timberlake. De zangeres mocht twee maanden geleden in een studio in Londen komen zingen voor de artiest, die wilde weten hoe de Nederlandse in het echt klonk. Ze heeft beelden hiervan nu op YouTube gezet.

De Amerikaanse zanger was onder de indruk van de 18-jarige uit Oosterbeek: "Ze zingt mijn liedje beter dan ik", zegt hij in het filmpje. Te zien is hoe Denters What Goes Around... Comes Around, een recente hit van Timberlake, zingt. De Amerikaan begeleidt haar op piano en doet de achtergrondzang.

Of Denters met Timberlake gaat samenwerken, kon haar manager vandaag nog niet zeggen. Overigens werd eerder deze week bekend dat de Amerikaan een eigen platenlabel heeft opgericht.
Esmée zingt 'What goes around'van Justin Timberlake.


Met dank aan KinkyGiraf voor de submit.

Mad Tracks nu beschikbaar op de Xbox Live Marketplace

Een paar dagen geleden was er het bericht dat Mad Tracks zeer waarschijnlijk naar de Xbox Live Arcade zou komen deze week. Dit blijkt dus waar te zijn want de game is nu te downloaden van de Xbox Live Marketplace.

De game kost 800 punten en daarvoor krijg een racegame met mini-auto's. De game is een tijdje uitgesteld om multiplayer in te bouwen, dus je kunt ook tegen allerlei vreemde mensen (of vrienden) racen. Zoals met elke arcade game kun je ook van deze game een demo downloaden. Onze review van de game kun je hier vinden.

Aparte Wii-reclame in Engelse bioscopen

Icoon GamesHet is niks nieuws dat Nintendo in sommige landen de bioscoop gebruikt om hun Wii te promoten, maar in Engeland pakt de Japanse gigant anders uit. In samenwerking met CommentUK zal er in enkele grote Britse filmhuizen namelijk een kort toneelstukje worden opgevoerd ter promotie van de Wii.

Het stukje zal beginnen met een advertentie van de Wii op het bioscoopdoek. Hierna zal een moeder de zaal betreden, op zoek naar naar zoon Steve. De verlichting springt aan, waarna de moeder haar zoon uitdaagt om een potje tennis te spelen op de Wii. Ondanks zijn schaamte besluit Steve de uitdaging aan te gaan, waarna de twee een potje Wii-tennis op het witte doek spelen.

Het toneelstukje moet de visie van Nintendo dat de Wii een console voor iedereen is versterken, zegt directeur van CommentUK Dean McKain. Het bureau hoopt dat deze originele insteek van reclame maken goed blijft hangen, en tevens mondeling verder zal worden verspreid.

Meer gamesnieuws lees je natuurlijk op FOK!games!

Gamer betrokken bij schietpartij

Onlangs is er in het Engelse Essex weer een gamer betrokken geweest bij een schietpartij. Het incident vond plaats naar aanleiding van een gewapende overval. Aardig nieuws is alleen dat de gamer niet een van de overvallers was, maar ze juist wou stoppen.

Bij zijn poging om de criminelen tegen te houden werd de 24-jarige Adam Mapleson vol in de borst geschoten met een handpistool. Hij ligt nu nog in het ziekenhuis, maar hij is al weer bij bewustzijn en zijn toestand is stabiel.

Volgens bepaalde mensen hebben computerspellen een grote invloed op het gedrag van gamers, dus volgens die theorie zou het goed kunnen dat Adams heldhaftige optreden voort komt uit zijn jarenlange game-ervaring.

Of de Britse regering na dit voorval de leeftijdsgrens voor games gaat verlagen is niet bekend.



Adam had helaas zijn Counter Strike MP5 en Vest niet bij de hand

Amsterdam blijft preventief fouilleren

Icoon PolitieAmsterdam gaat door met het preventief fouilleren in de binnenstad en stadsdeel Zuidoost. Het college van burgemeester en wethouders wil deze gebieden opnieuw als zogeheten veiligheidsrisicogebied aanwijzen voor de periode van een jaar. Dat maakte de gemeente vandaag bekend.

Op 1 juli loopt de vijfde termijn van het preventief fouilleren af. De resultaten van de acties zijn tot nu toe positief. Uit de meest recente evaluatie blijkt dat het aantal wapenincidenten in de aangewezen gebieden weer aanzienlijk is afgenomen.

Het afgelopen jaar steeg het aantal wapenincidenten in de rest van de stad met 6,4 procent. In de binnenstad en Zuidoost was echter sprake van een daling met 15 procent en 10 procent. Op zeven plekken buiten de veiligheidsrisicogebieden is volgens de gemeente sprake van een zorgelijke situatie. Het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, dat de evaluatie uitvoerde, adviseert op twee van die plaatsen over te gaan tot preventief fouilleren.

Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren, is de vraag. In april besloot de gemeenteraad van Amsterdam nog het preventief fouilleren niet verder uit te breiden door de rest van de stad. De VVD gooide de kont tegen de krib omdat zij de door burgemeester Job Cohen aangekondigde maatregelen niet ver genoeg vonden gaan.

Volgens de gemeente heeft het merendeel van de bevolking geen problemen met de acties. Uit een onderzoek blijkt dat 81 procent voorstander is van preventief fouilleren. Bovendien geeft 78 procent aan geen moeite te hebben om zelf te worden gefouilleerd. Twee derde van de Amsterdammers denkt dat de stad veiliger wordt door wapencontroles.

Studio The Partysquad leeggeroofd

Icoon MuziekInbrekers hebben afgelopen nacht uit de studio van dj-formatie The Partysquad opnameapparatuur en computers gestolen met daarop diverse hits en nog niet uitgebrachte nummers. Dat liet de formatie vandaag weten.

Uit de studio's van The Partysquad en van Talented Unlimited, die in hetzelfde pand in Zaandam zijn gevestigd, zijn onder meer opnameapparatuur, microfoons en cd-spelers verdwenen. Op computers die ook werden meegenomen staat volgens de dj's Ruben en Jerry onder meer nog niet eerder uitgebracht werk en daarbij behorende losse sporen van artiesten als Ali B, Negativ, Nino, G.I.O. en The Partysquad zelf.

The Partysquad en Talented Unlimited hebben een beloning uitgeloofd van 7.500 euro voor de gouden tip waarmee ze hun spullen terug kunnen krijgen.

Ecclestone: Uitsluiting dreigt voor McLaren

Als het team van McLaren-Mercedes schuldig blijkt te zijn aan het geven van teamorders, zouden zij kunnen worden uitgesloten voor het kampioenschap. Dat heeft F1-supremo Bernie Ecclestone verklaard.

Afgelopen zondag wist McLaren een overtuigende dubbelzege te pakken. Na de race verklaarde Lewis Hamilton echter dat het team opdracht had gegeven geen gevecht aan te gaan voor de leidende positie. Het opzettelijk beïnvloeden van de uitslag is sinds het debacle in Oostenrijk in 2002 ten strengste verboden. Destijds liet Rubens Barrichello op de finish de overwinning aan Michael Schumacher, na de hele race gedomineerd te hebben.

"Als er teamorders zijn gegeven waarin een coureur de opdracht kreeg om aan de kant te gaan voor zijn teamgenoot of de coureurs werd verteld om de huidige posities vast te houden, dan druist dat tegen al onze sportieve regels in. Als dit zo blijkt te zijn, dan zou McLaren er nog goed vanaf komen met een boete zoals Ferrari die destijds kreeg. Voor McLaren dreigt uitsluiting uit het kampioenschap of puntenaftrek. geldboete zou bij McLaren gewoon niet hetzelfde effect hebben als een puntenaftrek," aldus Ecclestone tegenover de Engelse sportkrant Sportsmail.

Momenteel gaat McLaren aan de leiding in het constructeurskampioenschap en met beide coureurs in het coureurskampioenschap.

Meer vrouwen krijgen longkanker

Icoon GezondheidHet aantal vrouwen dat aan longkanker sterft groeit nog steeds. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is opmerkelijk omdat het aantal mannen dat eraan overlijdt blijft dalen. Sinds 1970 is het het aantal vrouwen dat aan de ziekte overlijdt, vervijfvoudigd.

Het verschil tussen mannen en vrouwen komt volgens het CBS doordat vrouwen later massaal zijn gaan roken en roken meestal pas na tientallen jaren tot longkanker leidt.

Uit de gezondheidsenquête blijkt ook dat ex-rokers gemiddeld 3,5 kilo zwaarder zijn dan mensen die nog steeds rokers en mensen die nooit hebben gerookt. Vooral vrouwen komen aan als ze stoppen met roken.

In 2006 rookten nog bijna drie op de tien Nederlanders van twaalf jaar en ouder. Vier op de tien hebben nooit gerookt en drie op de tien zijn met roken gestopt. Mannelijke ex-rokers zijn gemiddeld op hun 36e gestopt en vrouwelijke ex-rokers op hun 33e.

Blijdorp profiteert van Bokito

Icoon OpmerkelijkDiergaarde Blijdorp vaart wel bij het incident met Bokito. De gorilla ontsnapte anderhalve week geleden uit zijn verblijf en verwondde een aantal mensen, waaronder 1 vrouw ernstig. Het incident leverde veel media-aandacht op. De naamsbekendheid van Blijdorp is daardoor flink gegroeid.

Volgens een opiniepeiling is de naamsbekendheid van Blijdorp onder jongeren tussen 12 en 24 jaar flink gestegen. Samen met Burgers Zoo staat de Rotterdamse diergaarde nu bovenaan het lijstje van dierentuinen waar jongeren graag naartoe zouden willen.

Op het lijstje van attracties die spontaan worden genoemd steeg Blijdorp van de achtste naar de zesde plaats. Uit het onderzoek blijkt ook dat een op de drie jongeren nieuwsgierig is naar de gorilla. Vrijwel alle ondervraagde jongeren vinden een bezoekje aan Blijdorp niet gevaarlijk.
De ontsnapte gorilla
Bokito op rooftocht

Maximaal 80 op nieuwe snelweg

Icoon FileOp de nieuwe snelweg A74 tussen Venlo en de Duitse grens mag straks maximaal 80 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft verkeersminister Camiel Eurlings aan de Tweede Kamer laten weten. Volgens hem is de snelheidsverlaging onvermijdelijk om te kunnen voldoen aan de eisen op het gebied van luchtkwaliteit.

Ook blijft het plaatsen van schermen nodig. Eurlings maakt daarbij geen onderscheid tussen de twee trajecten voor de nieuwe snelweg die momenteel opnieuw worden onderzocht.

Eurlings voorganger Karla Peijs opperde al eens om een snelheidslimiet van 100 kilometer per uur op de A74 te laten gelden. Maar in principe werd er vanuit gegaan dat er gewoon 120 gereden kon worden.

Medewerker ABN Amro verdacht van miljoenenfraude

Icoon MisdaadEen medewerker van ABN Amro in Rotterdam wordt ervan verdacht de bank voor miljoenen euro's te hebben opgelicht. Hij zou dit hebben gedaan door zakelijke kredieten te verstrekken aan mensen en bedrijven die daar geen recht op hadden.  Een deel van het geld zou de man zelf hebben gehouden. Dat heeft een woordvoerder van ABN Amro vandaag bevestigd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

De bank is in samenwerking met justitie een onderzoek begonnen naar de fraude. De accountmanager is gedurende het onderzoek geschorst. Hoe er precies is gefraudeerd kon de bank niet zeggen.

ABN Amro heeft inmiddels maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Welke maatregelen dat zijn wil de bank niet vertellen.

Met dank aan pro2call voor de submit.

Man verdient fortuin aan typefouten

Icoon InternetDe Canadees Kevin Ham verdient een fortuin aan een veelgemaakte typefout van internetgebruikers. Vrijwel iedereen die .cm intypt in plaats van .com, wordt doorverwezen naar zijn website Agoga.c(o)m.

De extensie .cm behoort toe aan het land Kameroen. Ham heeft met de overheid van dit land afgesproken dat alle niet geregistreerde webpagina's van het land naar Agoga.com doorverwijzen. Doordat er allerlei advertenties op deze website zijn te zien, verdient Ham een aardig zakcentje.

De Canadees is inmiddels ook in onderhandeling met de overheden van Colombia, Oman, Niger en Ethiopië voor de extensies: .co, .om, .ne en .et. Op die manier wil hij iedereen die een fout maakt bij het intikken van een .com of .net adres naar zijn site lokken.
Met dank aan Kouwe81 voor de submit.

Tokyo panorama

Tijd voor iets bijzonders, dus tijd voor iets Japans, op de site van Tokyo VR zijn diverse mooie of bijzondere plekjes van Tokyo te zien, je kunt kiezen bij dag of nacht.

De site zelf is trouwens ook gaaf gemaakt, weer eens iets anders dan anders. Quicktime is trouwens een moetje op de site, maar mocht je geen zin hebben in de meuk van Apple zelf, probeer dan eens quicktime alternative.

Met dank aan Crashcat voor de submit

Jongens vermoorden vriendje met zelfgemaakte bijl

Icoon MisdaadEen klein dorp in Zuid-Afrika is in shock door een moord die twee jongens, pas 7 en 12 jaar oud, hebben gepleegd. Een schoolvriendje is zo ernstig verminkt door hen, dat hij alleen nog maar te herkennen was aan zijn schooluniform. Het slachtoffer heet Wilfred Kriel en was pas acht jaar oud.

Maandag na schooltijd liep Kriel samen met wat klasgenootjes naar huis. Op een gegeven moment verliet hij de groep, omdat hij een kortere weg naar zijn woning kende. Twee jongens zijn hem toen gaan achtervolgen. Te midden van wat struikgewas sloegen zij toe. Eerst bonden zij de voeten van Kriel vast, waarna ze met een zelfgemaakte bijl en een riem op hem insloegen.

De drie jongens zaten op de basisschool Nieuwoudt in Klawer. Het schoolhoofd noemde het gebeuren "een tragedie voor onze school". Men is vooral aangeslagen om het feit dat de kinderen op de zelfde school zaten en ook met elkaar speelden. Het schoolhoofd heeft geen flauw idee wat de jongens heeft bezield om zo iets te doen. De twee daders zijn gisteren aangehouden en aangeklaagd wegens moord.

Met dank aan SpiekerJozef voor de submit en de vertaling!

Met z'n elven voetballen

CyberSports en Monumental Games zullen een nieuwe voetbalgame op de markt gaan brengen. Nu hoor ik de meeste van jullie al denken 'voetbal... voetbal...', maar dit is anders. In dit spel bestuur je 1 speler van het team, en andere mensen de rest.

Een soort voetbal-MMO dus. Dit kunnen we vooral zeggen omdat je begint als een 'niemand', en later je personage opbouwt tot profspeler. Uiteindelijk kun je zelfs je eigen club oprichten, eigen toernooien starten en kun je allianties op gaan richten met andere spelers.

De game zal in het voorjaar van 2008 moeten uitkomen en een PC-exclusive worden.

Hieronder wat concept-art van de game:



Wordt dit een succes?

Verdwaalde walvissen vinden weg uit rivier

Icoon OpmerkelijkTwee walvissen die twee weken lang verdwaald waren in de delta van de Amerikaanse rivieren Sacramento en San Joaquin, lijken hun weg terug naar de Stille Oceaan te vinden.

De bultrug en haar kalf zwommen gisteren vlakbij de Baai van San Francisco. Natuurbeschermers vrezen dat het tweetal daar nog de verkeerde 'afslag' kan nemen en in het zuidelijk deel van de baai kan stranden, meldde de zender CBS.

De bultruggen worden begeleid door een konvooi van boten, die ze beschermt tegen het grote scheepvaartverkeer bij de Amerikaanse stad. De walvissen zijn 135 kilometer gezwommen tot Sacramento voordat ze omkeerden. Als ze rechtdoor blijven zwemmen, kunnen ze binnen enkele uren onder de beroemde Golden Gate Bridge door de oceaan inzwemmen.


De Bultrug trok wel veel bekijks

Man eet hond uit protest

Icoon KoningshuisEen Engelse kunstenaar, Mark McGowan genaamd, heeft dinsdagavond een corgi-hond opgegeten uit protest tegen een jachtpartij waaraan de Engelse prins-gemaal Philip dit jaar meedeed. Daarbij schoot de echtgenoot van de koningin een vos neer. Als lid van de koninklijke familie geniet Philip koninklijke onschendbaarheid. Hierdoor kan hij niet worden vervolgd voor zijn wandaden.

De kunstenaar koos speciaal voor de corgi, omdat het koningin Elizabeths favoriete hondenras is. Hij verorberde de kleine herdershond in een radiostudio, in gezelschap van Yoko Ono. "Ik weet dat er mensen zijn die dit weerzinwekkend en smakeloos vinden, maar ik wil wijzen op het onvermogen om prins Philip en zijn vrienden te vervolgen wegen het neerschieten van de vos, die nog vijf minuten voor zijn leven heeft gestreden en uiteindelijk met een stok is doodgeslagen", aldus McGowan.

Overigens smaakte de hond, die een natuurlijke dood was gestorven, "werkelijk walgelijk".

Olympische nominatie schoonzwemsters

Synchroonzwemsters Bianca en Sonja van der Velden zijn genomineerd om mee te doen aan de Olympische spelen van 2008 in Beijing.
De Nederlandse Zwembond heeft de zusjes Van Der Velden voorgedragen voor nominatie omdat ze goed gepresteerd hebben op het WK schoonzwemmen. Ze eindigden op een negende plaats bij de technische finale en tiende bij de vrije stijl finale. Het NOC*NSF heeft besloten dit over te nemen en het duo te nomineren voor deelname in Beijing.

De 31-jarige Sonja en Bianca moeten wel nog vormbehoud tonen tijdens het Olympische Kwalificatietoernooi in april 2008. Ze moeten dan bij de beste veertien eindigen om hun nominatie om te zetten naar deelname aan de Olympische Spelen van 2008.

Elvisfan roofde half miljoen pond aan parkeergeld

Icoon OpmerkelijkEen fanatieke Elvis Presley-fan heeft meer dan een half miljoen pond aan parkeergeld gestolen om een uitgebreide verzameling te kunnen aanleggen van allerlei memorabilia van The King. Duizenden stukken uit de verzameling gaan binnenkort onder de hamer. Dit meldde The Times vandaag.

De nu 46-jarige Julie Wall werkte als cassière voor een district in Lincolnshire, waar ze wekelijks de opbrengsten van acht parkeergarages moest tellen. Iedere week drukte ze 10.000 pond aan muntgeld achterover, waarmee ze simpelweg het kantoor uitliep. Volgens het Britse Openbaar Ministerie heeft de vrouw in totaal 557.327,11 pond (ruim 820.000 euro) gestolen.

Van de buit kocht ze duizenden platen, dvd's, cd's en gesigneerde voorwerpen, die ze vervolgens op zolder verstopte.


'Elvis buit?'

CD: Sometree - Bending the Willow

Bending the Willow is inmiddels het vierde album van de Duitse band Sometree, bestaande uit Alex, Bernd, Bjoern en Sebastian. Het heeft vier jaar geduurd na hun vorige release, Moleskine in 2003, voor ze in staat waren dit album te produceren. Dit kwam onder andere door een uitgebreide tour van zo'n 300 shows door heel Europa. De laatste twee jaar zijn ze uit de publieke scène verdwenen om te werken aan deze nieuwe plaat.

Toyota bekijkt rijdersmarkt

De president van Toyota Racing, John Howett, heeft laten weten dat het Japanse team op zoek is naar andere rijders. Howett wil wel duidelijk laten weten dat de zoektocht om professionele redenen plaatsvindt en dat men niet direct moet denken dat men op zoek is naar een vervanger voor Ralf Schumacher.

Dat de naam van Schumacher genoemd wordt is geen verrassing te noemen. Het contract van de Duitser loopt aan het einde van dit seizoen af en beleeft tot op heden niet zijn allersterkste seizoen. Volgens Howett zijn de magere resultaten van Schumacher niet alleen hem aan te rekenen: "Natuurlijk is het frustrerend, maar het is zeker en vast niet alleen zijn schuld. Wij moeten hem ook een betere wagen geven."

Jarno Trulli heeft echter een aanbieding op zak van Toyota om zijn contract te verlengen, dus hij lijkt een zekerheid binnen het team. Of het team inmiddels al rijders op het oog heeft is niet bekend.

Euskaltel-renner Peña betrapt op doping

De ploegleiding van Euskaltel heeft wielrenner Aketza Peña Iza op non-actief gezet. De Baskische wielerploeg besloot de 26-jarige renner, die namens Euskaltel deelnam aan de Giro, onmiddellijk te schorsen nadat hij positief testte op het gebruik van het verboden middel nandrolon.

Gisteren werd Euskaltel door de internationale wielerunie UCI ingelicht over de positieve test van Peña. Eind april werd hij betrapt bij een dopingcontrole na afloop van de eerste etappe van in de Ronde van Trentino. Peña hangt een schorsing van twee jaar boven het hoofd als ook zijn b-staal positief is.

Zwaardere tests op flexi-wings

De FIA zal vanaf de Grand Prix van Canada zwaardere tests uitvoeren op het aerodynamisch pakket van de bolides. Reden hiervoor is de steeds weer oplaaiende discussie dat verschillende teams met teveel flexibiliteit in hun vleugel rondrijden.

De huidige test meet alleen de flexibiliteit van een vleugel wanneer er een horizontale druk van 500 Newton wordt aangebracht. Bij de nieuwe test zullen de vleugels ook getest worden onder een verticale druk van 500 Newton. Ook de bewegingsvrijheid die een vleugel krijgt is beperkt van vijf naar twee millimeter.

Powell snel bij rentree

Asafa Powell is in zijn eerste serieuze wedstrijd van het seizoen op de 100 meter meteen onder de 10 seconden gedoken. De Jamaicaanse sprinter, die door een peesontsteking een aantal weken was uitgeschakeld, finishte met een toegestane rugwind van 0,5 meter per seconde in een tijd van 9,97.

In Belgrado bleef de wereldrecordhouder (9,77) de Antilliaan Churandi Martina (10,11) en zijn landgenoot Michael Frater (10,19) voor. Martina bleef met zijn prestatie een honderdste verwijderd van zijn eigen Nederlands record.

Duel om de Franse Supercup in China

Landskampioen Olympique Lyon en bekerwinnaar Sochaux zullen de wedstrijd om de Franse Supercup in China spelen. Gisteren maakte de Franse voetbalbond bekend dat het duel voor aanvang van de nieuwe competitie op 24 juli in het Chinese Tianjin wordt gespeeld.

In die periode hebben de beide clubs een trainingskamp in Azië. Het voetbalseizoen 2007/2008 begint in Frankrijk op 4 augustus.

Geen EK onder-21 voor Dembélé

Moussa Dembélé neemt niet deel aan het EK onder-21. De aanvaller van AZ is nog niet hersteld van de hamstringblessure die hem ook al de play-offduels tegen Ajax kostten.

Sepp De Roover (Sparta), Tom De Mul, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen (allen Ajax) en Maarten Martens (AZ) zijn wel geselecteerd. België neemt het in groep A op tegen Nederland, Israël en Portugal.

De selectie:

Doel: Logan Bailly (RC Genk), Frank Boeckx (Sint-Truiden), Michael Cordier (FC Brussels)

Verdediging: Laurent Ciman (Sporting Charleroi), Steve Colpaert (FC Brussels), Sepp De Roover (Sparta Rotterdam), Guillaume Gillet (AA Gent), Nicolas Lombaerts (AA Gent), Landry Mulemo (Sint-Truiden), Sébastien Pocognoli (RC Genk), Thomas Vermaelen (Ajax)

Middenveld: Jonathan Blondel (Club Brugge), Marouane Fellaini (Standard), Faris Haroun (RC Genk), Maarten Martens (AZ), Kilian Overmeire (Lokeren), Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Axel Witsel (Standard), Jan Vertonghen (Ajax)

Aanval: Tom De Mul (Ajax), Stijn De Smet (Cercle Brugge), Tom De Sutter (Cercle Brugge), Kevin Mirallas (Lille)

Spel: Luminara

Goedemorgen en welkom in de ruimte. Misschien is deze ruimte wel iets kleiner dan de echte ruimte maar hier valt nog wat te beleven. Beweeg met de pijltjes of met WASD en mik & schiet met de muis.

Submitter retanik kwam tot level 32 toen hij ineens door zijn levens heen was. Met dank aan retanik dus voor de submit. Kan iemand het tot de highscores redden?

Vandaag geen column

Het gaat even niet goed met uw columnist.
Hij heeft slecht geslapen, moest toch weer veel te vroeg op en strompelt zichzelf nu de dag door. Het gevoel van schuurpapier in de keel, een voortdurend verstopte neus, niesbuien en vlagen van hoofdpijn: het kan niet op, vandaag. Kortom: een gevoel van algehele lamlendigheid.
Uw columnist heeft vandaag totáál geen zin.
Hij gaat deze keer op de automatische piloot, dus u bent gewaarschuwd. En wat u ervan vindt, zal hem helemáál worst wezen.

Dieven uit op peperdure bedden

Icoon MisdaadGeraffineerde dieven gaan niet meer voor geld of diamanten, maar hebben hun oog laten vallen op peperdure bedden. Vandaag is door de politie een bestelbusje met daarin een gestolen bed ter waarde van 51.000 euro teruggevonden. Dit slaapmeubel is gisteren uit een showroom in Apeldoorn ontvreemd.

In de nacht van zondag op maandag is een bed dat er hetzelfde uitziet uit een vestiging in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie kon niet zeggen of dit meubelstuk ook teruggevonden is. De politie heeft van deze voorvallen vandaag aangiftes ontvangen.

Er lijkt een ware jacht op het dure bed gaande te zijn. Een maand geleden werd ook een exemplaar gestolen in Eindhoven. Volgens de woordvoerder van het gedupeerde bedrijf gaat het om het duurste bed ter wereld. "In totaal zijn er maar een stuk of zes van deze bedden in Nederland. De helft is nu dus al gestolen." De woordvoerder vermoedt dat het de ontvreemde bedden voor eigen gebruik dienen. "Dit bed valt niet te verhandelen. Als je dit exemplaar op Marktplaats zet, ben je de klos."

Het bed is zo duur en bijzonder omdat het voor honderd procent uit natuurlijke materialen bestaat en een exclusief topmodel van het bedrijf is. Volgens de woordvoerder beschouwen alle mensen die er op liggen een unieke ervaring en verschillende klanten hebben al interesse getoond in het slaapmeubel.

De diefstal moet goed georganiseerd zijn want er is constant beveiliging in het pand en op het terrein. "De dieven hadden hooguit drie minuten de tijd om hun slag te slaan. Bovendien hadden we zelf vier man nodig om het bed in de showroom te zetten, dus ze hebben het niet zomaar kunnen meenemen."
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.