FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 31 mei 2007

Geboortegolf in Gaiapark

Icoon BinnenlandsIn het Gaiapark in het Limburgse Kerkrade is een ware geboortegolf aan de gang. De laatste tijd werden acht penseelzwijnen, twee lynxen, vier capibara’s, een muskusos en een bosrendier geboren. Daarmee is de dierenpopulatie in het Gaiapark fors gestegen.

Het is de allereerste keer dat een muskusos in een Nederlandse dierentuin het levenslicht zag. Bijna alle pasgeboren dieren zijn al te zien voor bezoekers. De geboortegolf zal nog wel even aanhouden. Het Gaiapark verwacht binnenkort veel babyapen.


Het muskusosje dartelt vrolijk rond

Kournikova en Iglesias zijn nog steeds stel

Icoon ShowbizzPopzanger Enrique Iglesias en de Russische ex-tennister Anna Kournikova vormen nog steeds een stel. Begin deze week werd gemeld in verschillende media dat het koppel uit elkaar was. Volgens Iglesias berustte alles op een groot misverstand.

Het zou gaan om een grapje dat door een journalist verkeerd was geïnterpreteerd. Tegen het Duitse blad Vanity Fair zei de zanger dat alles nog koek en ei is tussen hem en de tennisbabe. "Alles is nog goed tussen ons, we hebben er smakelijk om gelachen", aldus Iglesias.


Enrique en Anna vormen nog steeds een stel

China's vraag naar olie blijft stijgen

Icoon EconomieChina's vraag naar olie steeg in april met 3,9 procent, iets hoger dan in maart maar nog steeds onder de verwachtingen voor het gehele jaar, zo luidde de data uitgegeven door Chinese instanties.

Een sterke vraag naar brandstof voor transport was de grootste reden voor de stijging. Vooral kerosine, de brandstof voor vliegtuigen, was sterk in trek in verband met de vakantie.

De stijging in de vraag naar olie kwam van 3,4 procent in maart. Dit bracht de vraag van de eerste vier maanden naar 6,82 miljoen vaten per dag, 4,3% hoger dan dezelfde periode in 2006.

Door geheimhouding van de inventaris van opgeslagen olie door zowel de Chinese regering als door bedrijven, is er echter enige onzekerheid over het gebruik van de olie. China importeerde in april 3,6 miljoen vaten olie per dag, een record. Dit kan er echter op wijzen dat de regering en/of bedrijven grote hoeveelheden aan het opslaan zijn, en de verhoogde vraag naar olie niet enkel door meer consumptie komt.

Ondertussen heeft een woordvoerder van de OPEC verklaard dat zij het niet nodig vinden om meer olie uit de grond te halen, ondanks de immer groeiende vraag naar het zwarte goud. Het probleem zit hem volgens hen in de raffinaderijen die de (ruwe) olie verwerken tot, onder andere, benzine. Deze zouden niet genoeg capaciteit hebben om aan de vraag te voldoen, aldus OPEC.

De olieprijs is sinds januari dit jaar van 50 dollar per vat gestegen tot 63-71 dollar. Slechts een aantal dollar verwijderd van het record van vorig jaar, 78,40 dollar per vat.

Vooralsnog lijkt er geen einde te komen aan de hoge olieprijs, welke tien jaar geleden steevast tussen de 10 en 20 dollar hing. Maar de OPEC houdt vol dat de olieprijs niet 'hoog' is. "U moet onthouden dat de kosten om olie te produceren omhoog gaan, dus de prijs is nu normaal", aldus de Secretaris Generaal van de OPEC, Abdullah al-Badri. Hiermee geeft de OPEC toe dat het tijdperk van de makkelijk winbare olie, zijn einde nadert.


De olieprijzen, van 1994 tot 2007.

Met dank aan waht voor de submit, de herschrijving, en al het onderzoek dat daarbij kwam kijken.

San Antonio in westen naar finale

De San Antonio Spurs hebben zich gekwalificeerd voor de grote NBA-finale. Woensdag klopten de Spurs in de vijfde wedstrijd van de finale in de Western Conference Utah met 109-84. Zo wonnen zij de best-of-sevenserie met 4-1.

San Antionio hoefde in de vijfde partij nooit echt gas te geven. Utah Jazz stapelde vanaf het begin van de wedstrijd fout op fout. In het eerste kwart stond het al 30-11. San Antonio maakte daarvoor een ongekende tussensprint van 14-0. Man van de wedstrijd werd de Fransman Tony Parker met 21 punten, 5 rebounds en 5 assists in 27 minuten.

In de grote finale, die op donderdag 7 juni van start gaat, neemt San Antonio het op tegen Cleveland of Detroit. Die twee teams staan in de finale in het oosten 2-2 gelijk.

Als we op het jaartal af moeten gaan is San Antonio een meer dan grote kanshebber op het winnen van de NBA-titel. De laatste jaren wisten de Spurs als zij tijdens een “oneven” jaar in de finale stonden, die finale winnend af te sluiten. In 1999, 2003 en 2005 pakte San Antonio steeds de NBA-titel.

Lily Allen had orale seks met klasgenootjes

Icoon ShowbizzDe Britse zangeres Lily Allen is ooit van school gestuurd, omdat ze orale seks had met klasgenootjes. Ze bevredigde meerdere jongens oraal in de klas. Een leraar betrapte haar een keer. Daarop werd de jonge seksbom van school gestuurd.

De inmiddels 22-jarige zangeres deed deze opmerkelijke bekentenis in het muziektijdschrift Rolling Stone. Haar ouders deden volgens haar niet moeilijk over haar avontuurtjes op school. Volgens Allen vonden haar ouders het heel normaal. Haar ouders waren hippies en zouden dus wel wat gewend zijn.


Lily Allen had orale seks met klasgenootjes

AC Milan breekt contract Ancelotti open

Carlo Ancelotti blijft trainer van AC Milan. Ancelotti verlengde zijn contract voor drie jaar.

Het contract van Ancelotti liep nog tot 2008, maar is nu verlengd tot 2010. Ancelotti is sinds 2001 in dienst bij AC Milan. Onder zijn leiding won de club in 2003 de beker en de Champions League. Een jaar later leidde hij Milan naar de zeventiende landstitel uit de clubgeschiedenis. Onlangs won Ac Milan onder zijn leiding opnieuw de Champions League.

Als Ancelotti zijn dienstverband vervult tot 2010, heeft hij straks zo’n 15 jaar voor AC Milan gewerkt. Eind jaren 80 was hij immers ook als speler al actief voor Milan.

Ancelotti maakte deel uit van een team met onder meer Frank Rijkaard, Ruud Gullit en Marco van Basten. Hij won in 1989 en 1990 de Europa Cup I en in 1990 ook de Wereldbeker.

Doodstraf voor valse karaokezanger

Icoon RadioSommige mensen zijn gezegend met een stem van schuurpapier, waarmee ze hun omgeving tot waanzin kunnen drijven. Over het algemeen weet deze menssoort zich wel te beheersen, maar niet altijd. In een karaokebar bijvoorbeeld. Maar ook daar wordt dit gedrag niet door iedereen op prijs gesteld.

Op de Filippijnen kon een beveiliger van een karaokebar (opeens heb je het, ... ) de valse zang van een bezoeker niet langer verdragen. Met zijn pistool zorgde hij ervoor dat het 29-jarige slachtoffer nooit meer zijn zangkwaliteiten zal kunnen etaleren.

Een politieagent die toevallig in de bar aanwezig was, heeft de schutter meteen in de boeien geslagen. Het voorval vond in de stad San Mateo plaats.

Doodslag en geweld komen vaker voor in Filippijnse karaokebars. Vooral bij de populaire meezinger 'My Way' van Frank Sinatra slaat opvallend vaak de vlam in de pan. Veel bars hebben het nummer daarom van hun lijst geschrapt. Welk nummer het 29-jarige slachtoffer fataal is geworden, is niet bekend.

Met dank aan Senodi en persian2008 voor de submit.

Nieuwe beelden van monster van Loch Ness

Icoon BizarEen Britse amateur-wetenschapper heeft bij een bezoek aan het Schotse Loch Ness mogelijk videomateriaal weten te maken van het raadselachtige monster dat zich in het meer zou verbergen. Nessie-experts vinden de beelden overtuigend.

Het filmpje is gemaakt door Gordon Holmes, een 55-jarige laborant. De opnames zijn zaterdag gemaakt. Volgens de maker van de beelden zag hij een gitzwart ding van circa vijftien meter lang door het water bewegen. Het 'monster' zou een rechte koers hebben aangehouden en zwom ongeveer tien kilometer per uur.

In eerste instantie dacht Holmes dat het 'ding' op de beelden een aal was. Loch Ness is een groot binnenwater van het Verenigd Koninkrijk. Het meer is 230 meter diep. Oceanoloog Adrian Shine van het Loch Ness 2000 Centrum in Drumadrochit zal de video analyseren. Het beeldmateriaal is goed bruikbaar volgens Shine, omdat Holmes de camera liet meedraaien en ook de oever op de achtergrond in beeld heeft gebracht. Nessie is inmiddels meer dan 4000 keer waargenomen.

Een chirurg legde het monster in de jaren ’30 als eerste vast met een camera. Er wordt volop gespeculeerd over het monster. Zo zou het gaan om een onbekende steursoort of een laatste overlevende dinosaurus. Shine weet niet om wat voor fenomeen het werkelijk gaat. Het kan volgens hem ook puur psychisch zijn. "Mensen zouden zien wat ze willen," vertelt hij.

Check hier de beelden en oordeel zelf over Nessie!


Uitslagen Roland Garros dag vijf

Vandaag weer een vol programma op Roland Garros. Aan het begin van de avond moesten de partijen even worden stil gelegd vanwege regen, maar na een kleine pauze kon men weer verder spelen.

Titelhouder Rafael Nadal bereikte zonder problemen de derde ronde. De Spanjaard versloeg Flavio Cipolla met 6-2, 6-1 en 6-4. Lleyton Hewitt wist zich ook voor de derde ronde te plaatsen. De Australiër had 3,5 uur nodig om Gaston Gaudio, de winnaar van 2004, te verslaan. Hewitt won uiteindelijk met 4-6, 3-6, 6-2, 6-4 en 6-2

Maria Sharapova wist zich eenvoudig te plaatsen voor de derde ronde. De als tweede geplaatste Russin was met 6-2 en 6-1 veel te sterk voor Jill Craybas. Ook Amelie Mauresmo wist een ronde verder te geraken. De voormalig nummer één van de wereld was met 6-3 6-7 en 6-1 te sterk voor landgenote Natalie Dechy.

Michaëlla Krajicek wist samen met haar Poolse medespeler Agnieszka Radwanska de tweede ronde te bereiken van het dubbelspel. Het als zesde geplaatste koppel Anna-Lena Grönefeld (Dui) en de Argentijnse Paola Suarez werd met 6-0 en 6-2 verslagen.

Tweede ronde

Mannen

Lleyton Hewitt (Aus/14) - Gaston Gaudio (Arg) 4-6 3-6 6-2 6-4 6-2
Novak Djokovic (Ser/6) - Laurent Recouderc (Fra) 6-3 3-6 6-3 6-1
Marcos Baghdatis (Cyp/16) - Kristian Pless (Den) 7-5 6-3 6-4
Mathieu Montcourt (Fra) - Jarkko Nieminen (Fin/20) 1-6 1-6 4-6
Olivier Patience (Fra) - Mariano Zabaleta (Arg) 7-5 6-3 3-6 2-6

6-4
Jan Hajek (Tsj) - Bohdan Ulihrach (Tsj) 1-6 6-2 7-6 3-6 6-2
Flavio Cipolla (Ita) - Rafael Nadal (Spa/2) 2-6 1-6 4-6
Carlos Moya (Spa/23) - Florent Serra (Fra)6-4 6-2 6-4

Stanislas Wawrinka (Zwi) - Ivan Ljubicic (Kro/7) 4-6 3-6 7-6 3-6
Diego Hartfield (Arg) - David Ferrer (Spa/12) 4-6 3-6 6-7
Oscar Hernandez (Spa) - Philipp Kohlschreiber (Dui/28) 7-6 6-1 6-1
Juan Pablo Brzezicki (Arg) - Guillermo Garcia-Lopez (Spa) 7-6 6-2 6-0

Dmitry Tursunov (Rus/21) - Fernando Verdasco (Spa) 4-6 4-6 3-6
Ivo Karlovic (Kro) - Jonas Bjorkman (Zwe) 6-3 6-3 4-6 6-7 3-6
Albert Montanes (Spa) - Ernests Gulbis (LAT) 6-1 6-2 1-6 7-6

Vrouwen

Jill Craybas (Usa) - Maria Sharapova (Rus/2) 2-6 1-6
Ana Ivanovic (Ser/7) - Sania Mirza (Ind) 6-1 6-4
Vera Dushevina (Rus) - Katarina Srebotnik (Slo/17) 4-6 2-6
Patty Schnyder (Zwi/14) - Kateryna Bondarenko (Oek) 6-3 6-2

Nicole Pratt (Aus) - Lucie Safarova (Tsj/25) 0-6 1-6
Milagros Sequera (Ven) - Serena Williams (Usa/8) 0-6 6-7
Gisela Dulko (Arg/29) - Alla Kudryavtseva (Rus) 5-7 6-1 6-8
Shahar Peer (Isr/15) - Edina Gallovits (Roe) 6-4 6-1

Karin Knapp (Ita) - Alona Bondarenko (Oek/22) 6-4 2-6 6-3
Amelie Mauresmo (Fra/5) - Nathalie Dechy (Fra) 6-3 6-7 6-1
A. Medina Garrigues (Spa/24) - Elena Likhovtseva (Rus) 7-5 6-4
Ai Sugiyama (Jpn/21) - Meilen Tu (Usa) 6-3 1-6 6-1

Meghann Shaughnessy (Usa) - Svetlana Kuznetsova (Rus/3) 6-7 3-6
Agnes Szavay (Hon) - Anna Chakvetadze (Rus/9) 4-6 7-6 4-6
Tatiana Poutchek (Wru) - Ioana Raluca Olaru (Roe) 3-6 0-6

Martina Muller (Dui/32) - Dominika Cibulkova (Svk) 3-6 2-6

Ziekelijke tycoon screens

In Hospital Tycoon neem je de leiding over een ziekenhuis. Je taken bestaan uit het tevreden houden van het personeel, je faciliteiten up to date houden en uiteraard het genezen van patiënten. Deze komen in drommen je ziekenhuis binnen met kwalen als Monkey Nuts en Stress Zombosis. Van de game zijn een aantal nieuwe screens verschenen die je hieronder kunt bekijken. Het spel staat gepland voor eind juni.







[Upd]'Feyenoord weer in gesprek met Adriaanse'

RTV Rijmond meldt dat Feyenoord wederom met Co Adriaanse om de tafel zit voor de functie als hoofdtrainer bij de Rotterdammers.

Vorige week werd bekend dat de Amsterdammer nee had gezegd tegen Feyenoord omdat hij niet genoeg perspectief zag. Technisch manager Peter Bosz probeert de scepsis weg te nemen bij Adriaanse, die de ideale kandidaat voor de Rotterdamse club is.

Adriaanse zit op dit moment zonder werk, omdat hij twee weken geleden opstapte bij Metallurg Donetsk.

Update

Verschillende bronnen melden dat Adriaanse opnieuw het bod van Feyenoord naast zich neer heeft gelegd. Er is officieel echter nog niets bevestigd.

Pinkpop misschien niet meer met Pinksteren

Icoon MuziekPinksteren is misschien volgend jaar voor het eerst in 39 jaar zonder het Pinkpop festival in Landgraaf. Festivalorganistor Jan Smeets bekijkt of het mogelijk is het festival later te houden. Pinksteren valt namelijk vroeg in 2008, namelijk op 11 en 12 mei.

In 2005 ging het erg slecht met Pinkpop. Er kwam maar de helft van het normale aantal bezoekers. Een van de redenen was toen dat Pinksteren vroeg viel. Grote bands zijn vroeg in het voorjaar namelijk bezig met een stadiontour en zijn dan niet te boeken voor festivals.

Bovendien is het voor Pinkpop makkelijker bands te boeken samen met het Duitse festival Rock Am Ring. Beide festivals vallen namelijk vaak samen.

De verwachting is dat het festival in 2008 indien mogelijk eind mei of begin juni zal worden gehouden, tegelijk met Rock Am Ring.

Slot van NAC naar Sparta

Arne Slot speelt volgend seizoen in het shirt van Sparta. De 28-jarige middenvelder ondertekende donderdag een driejarige overeenkomst nadat de clubs onderling ook al een overeenkomst hadden bereikt.

Slot stond sinds 2002 onder contract bij NAC Breda, waar hij in totaal 21 doelpunten maakte in 142 wedstrijden. Voordat hij naar NAC vertrok speelde hij voor FC Zwolle, waar hij in 1995 zijn debuut voor maakte in het betaalde voetbal.

[RG] Nadal eenvoudig door

Titelhouder Rafael Nadal heeft zonder problemen de derde ronde bereikt op Roland Garros. De Spanjaard versloeg Flavio Cipolla met 6-2, 6-1 en 6-4.


Vanaf de eerste game maakte de Spaanse gravelkoning zijn bedoelingen duidelijk, waardoor bij de Italiaan de hoop op een verrassing rap verdwenen was. In de derde set kon Cipolla nog wel aanhaken, maar meer zat er niet in.

Nadal kan de eerste speler sinds Björn Borg worden die Roland Garros drie keer op rij weet te winnen.

Pamela biecht zoontjes bestaan sekstape op

Icoon ShowbizzDe zonen van sekssymbool Pamela Anderson vinden dat ze er wel aan toe zijn om de sekstape van hun ouders te zien. De twee zonen, Dylan en Brandon, respectievelijk 9 en 10 jaar, gingen met hun moeder naar de Boratfilm, waarin het filmpje ook opdook. Omdat ze die film per se wilden zien, zag Pamela geen andere uitweg dan vooraf alvast haar seksuele escapades op te biechten.

"Ik heb ze uitgelegd dat hun papa en ik alles op tape zetten, toen we net bij elkaar waren. Ook wanneer we bloot waren. Ik heb ook duidelijk gemaakt dat de opnames gestolen werden." Het werd pijnlijk toen Pamela en haar twee jongens naar de film van Borat gingen kijken. "Dylan zei: 'Je bedoelt dat iedereen deze beelden heeft gezien?' Ik moest wel 'ja' zeggen", aldus Anderson.

Met dank aan static voor de submit.

Rechter: Puppy Odin moet sterven

Icoon OpmerkelijkIn Rotterdam heeft een rechter vandaag geoordeeld dat een zeven maanden oude puppy onder het ras pitt-bull valt. Deze uitspraak is gelijk aan een doodsvonnis; deze honden worden in beslag genomen en afgemaakt.

De rechtszaak rond de puppy Odin is niet ongemerkt voorbij gegaan. Zelfs vanuit Duitsland waren er supporters aanwezig. Deze noemden het ‘ongehoord’ dat Nederland zo streng is met betrekking tot deze wetgeving. Een man uit Düsseldorf verwoordde: "Je kan die dieren niet zomaar afmaken. Dat zijn methoden die we in Duitsland in het verleden hebben gehad en dat willen we niet meer".

Justitie riep vlak voor de zitting nog twee extra getuigen op die verklaarden dat het dier een pitt-bull zou zijn. Een contra-expertise, door de vrouw aangevraagd, wees echter anders uit: deze deskundige oordeelde dat Odin "een zware, logge reu is, met weinig temperament. Hij lijkt eerder op een sumo-worstelaar". Deze uitspraak ten spijt, oordeelde de rechter dat de puppy een pitt-bull is, ondanks dat hij vond dat de later toegevoegde bewijsvoering ongeldig was. Hij legde de vrouw een voorwaardelijke boete op van 100 euro op en ook de schoonzoon van de vrouw mag een boete betalen; hij kreeg 125 euro opgelegd door de rechter.

Beiden zijn in hoger beroep gegaan. De puppy zal tot de uitspraak van het hoger beroep in een hok moeten verblijven tot dat duidelijk is wat zijn lot zal zijn. De eigenaresse verklaart: “Dat wil ik hem eigenlijk niet aandoen. Maar ik wil hem niet kwijt. Hij is mijn hartje. Ze hebben mij de afgelopen tijd al zoveel afgepakt en nu willen ze mij dit ook al ontnemen. Dit is geen rechtspraak. Dat dit kan in Nederland is ongelooflijk".

StarCraft 2 in 2007 "definitely not happening"

De kans zat er al een beetje in. Maar ondanks de vergevorderde indruk die StarCraft 2 achterliet bij haar presentatie, zal het spel niet in 2007 gaan verschijnen. Blizzard heeft dit bevestigd in een interview wat ze gaven met MSNBC. Velen vroegen hun of StarCraft stiekem toch kerst 2007 zou halen, maar volgens Blizzard is dit "definitely not happening".

Goed nieuws voor de wachtenden overigens. StarCraft 1 staat deze week op nummer acht in de lijst met verkochte spellen in de USA. Genoeg volk aanwezig om online tegen te kunnen spelen dus.


'Ohnoes, Zerg rush!!'

Hargreaves eindelijk Mancunian

Owen Hargreaves is eindelijk een speler van Manchester United. Bayern München is overstag gegaan, al moeten de Engelsen diep in de buidel tasten om de international weg te kapen uit Beieren.

Hargreaves is al meer dan een jaar het middelpunt van onderhandelingen tussen Manchester United en Bayern München, de Duitse club waar de in Canada geboren speler zijn hele leven speelde. De Engels international is na lang onderhandelen eindelijk in handen van United en zijn coach Sir Alex Ferguson. De Schotse coach probeerde vorig jaar zomer en afgelopen winter tevergeefs Hargreaves naar Oost-Engeland te halen.

De 26-jarige speler, die zowel op de rechtsbackpositie als op het middenveld terecht kan, mag nu toch weg bij Der Rekordmeister. Reden hiervoor is het missen van de Champions League, waardoor Bayern extra inkomsten moet aanboren. Met de verkoop van Hargreaves wordt er zo'n 23 miljoen euro op de bankrekening van Bayern gestort. De Engelsman zal zich op 1 juli bij de selectie voegen.

Hamsterbeet wordt man bijna fataal

Icoon JustitieEen beet van een hamster is een 50-jarige Britse man bijna fataal geworden. Na de beet kreeg de man een hevige allergische reactie en moest hij vechten voor zijn leven, zo meldt the Daily Mail vandaag.

Het hamstertje bracht heel wat teweeg bij de Britse man. De man raakte in shock en kon bijna niet meer ademhalen door de beet. Toen de man blauw aanliep omdat hij een zuurstoftekort had, belden zijn familieleden de hulpdiensten. In het ziekenhuis kreeg de man enkele injecties. Hij is inmiddels buiten levensgevaar.

Volgens hamsterexperts is zo'n reactie van een hamsterbeet zeldzaam. In 2004 overleed een Japanse man aan de gevolgen van een hamsterbeet.

Bayern heeft interesse in Boulahrouz

Bayern München heeft serieuze interesse in Khalid Boulahrouz. De Nederlandse international kreeg afgelopen jaar nauwelijks speeltijd bij Chelsea en mag vertrekken.

Bayern München wist zich eerder al aanvallend te versterken met Jan Schlaudraff en Luca Toni. Het lijkt er op dat de verdediger de derde aankoop wordt van Bayern dit seizoen. Mocht Boulahrouz daadwerkelijk Bayern versterken is hij de derde Nederlander bij de Duitse club.

De 25-jarige verdediger kwam vorig seizoen over van Hamburger SV en mag nu voor een schijntje van de aankoopprijs vertrekken. Als we de geruchten moeten geloven zal Boulahrouz voor een bod van vijf miljoen al mogen vertrekken.

Kotsmachine

Ik geef het toe, ik heb helemaal niets met achtbanen en andere wilde atracties, zet mij in zo'n ding en ik ga gillen als een meisje en wil maar één ding, zo snel mogelijk weer met de benen op de vaste grond.

Als we met vrienden naar een pretpark ofzo gaan, ben ik meestal te vinden op het terras, met een boek en wat te drinken vervul ik een hele belangrijke functie: tasbewaker.

Ik dacht altijd dat ik de enige man was die met geen mogelijkheid in allerlei wilde atracties te krijgen is, maar gelukkig ergens in Australie zijn er ook nog twee...

Leicester in race voor De Zeeuw

Arjan de Zeeuw staat in de concrete belangstelling van Leicester City. Zijn huidige club Wigan Athletic verlengt het contract van de verdediger niet.

De Zeeuw wist met landgenoot Denny Landzaat ternauwernood voor lijfsbehoud te zorgen in het Premiership. Toch kan de 37-jarige Nederlander niet rekenen op een nieuw contract. De Zeeuw is een ervaren verdediger en alom gerespecteerd in Engeland, getuige de interesse van veel clubs uit zowel het Premiership als het Championship.

De verdediger is vooral aantrekkelijk omdat hij niets kost. Leicester City stapt nu het eerst naar voren met een concreet bod voor De Zeeuw. Zaakwaarnemer Hunphrey Nijman bevestigde dat Leicester hem naar The Walkers Stadium wil halen.

"Het klopt dat Leicester interesse heeft in Arjan", aldus Nijman. "Ze hebben hem een bod gedaan, en hij overweegt het. Er zijn echter nog andere clubs die belangstelling tonen. Hij is nu op vakantie; zodra hij terug is maken we een beslissing. Hij wil in ieder geval graag in Engeland blijven."

Krol vertrekt alweer bij Ajaccio

Ruud Krol is opgestapt als trainer van het Franse Ajaccio. De oefenmeester trad afgelopen zomer in dienst met als doel binnen één seizoen te promoveren naar de Ligue 1. Deze doelstelling werd niet behaald, Ajaccio werd slechts twaalfde in de Ligue 2.

Ajaccio heeft in Gernot Rohr al snel een opvolger weten te vinden. Aan hem de taak om de Franse club weer terug te loodsen naar de hoogste divisie in Frankrijk. Rohr zat zonder club sinds zijn vertrek in 2006 bij het Zwitserse Young Boys.

[Giro] Ale Jet viert vierde dagzege

Alessandro Petacchi (Milram) heeft zijn vierde ritzege in deze Ronde van Italië te pakken. Ale Jet was aan het eind van de achttiende rit duidelijk het sterkste lid van het inmiddels flink uitgedunde sprintersgilde. Achter de Italiaanse veelvraat moesten Maximiliano Richeze (Panaria) en Matti Breschel (CSC) genoegen nemen met de restjes.

De achttiende etappe, van Udine naar Riese Pio X over een afstand van 203 kilometer, kende een snelle aanvangsfase. De 142 nog aanwezige coureurs in deze Giro leken het monster van gisteren, de vreselijke Monte Zoncolan, goed te hebben verteerd, want ze vlogen er vanuit het vertrek in. Michael Rasmussen was, na exact één kilometer, de eerste die voor het offensief koos, maar ook op het biljartvlakke parcours kreeg de klimmer van Rabobank geen ruimte van het peloton. Na 35 kilometer lukten het Addy Engels (Quickstep-Innergetic), Maxim Gourov (Astana), Patxi Vila (Lampre), Franck Renier (Bouygues Telecom), Eric Berthou (Caisse d'Epargne), Pedro Horrillo (Rabobank) en Mikhail Ignatiev (Tinkoff Credit Systems) wel om aan de andacht van de meute te ontsnappen.

Het septet kreeg echter niks cadeau van het peloton; ze behaalden nooit meer dan een dikke twee minuten. Dat was vooral te danken aan de mannen van Milram, die niet van zin waren de vluchters al teveel speelruimte te geven. Daarmee verijdelde de flink gehavende ploeg - Milram is nog maar met zes man in koers - dat het te lastig zou worden om de boel bijelkaar te houden en diens kopman aan een vierde dagzege te helpen. Toen in het verloop ook andere spurtersploegen een mannetje aan kop van het peloton nestelden, waren de vluchters gezien: Engels, Berhou, Renier en Gourov, de restanten van de vroege vlucht, werden in de laatste van twee plaatselijke omlopen ingerekend.

In de lange finishstraat van Riese Pio X, dat haar naam verleent aan haar beroemdste zoon (Paus Pius X), toonde Petacchi zich wederom de beste. De Italiaanse sprintbom kwam in een chaotische spurt, waarin een duo van Ag2r tegen de vlakte sloeg, al op 800 meter van de streep met zijn neus in de wind te zitten, toen hij in de achtervolging moest op local hero Matteo Tosatto. Hij wist zijn landgenoot te achterhalen en de rest op indrukwekkende wijze achter zich te houden. Petacchi dulde geen tegenstand en rondde een keizerlijke sprint succesvol af; zijn 23e overwinning in een Giro-etappe. Danilo Di Luca blijft ruim leider in de strijd om la maglia rosa.

Uitslag:

#RennerLand/TeamAchterstand
1Alessandro Petacchi(Ita/Milram)4.32.51"
2Maximiliano Richeze(Arg/Panaria) z.t.
3Matti Breschel (Den/CSC)z.t.
4Thomas Fothen(Dui/Gerolsteiner) z.t.
5Oscar Gatto(Ita/Gerolsteiner) z.t.
6Nikolai Trussov(Rus/Tinkoff) z.t.
7Alexandre Pichot(Fra/Bouygues Telecom)z.t.
8Stefano Zanini (Ita/Predictor-Lotto)z.t.
9Julian Dean(Nzl/Crédit Agricole) z.t.
10Hervé Duclos-Lasalle(Fra/Cofidis) z.t.

Klassement:

#RennerLand/TeamAchterstand
1Danilo Di Luca(Ita/Liquigas)82.07.06"
2Andy Schleck(Lux/CSC)+ 2.24"
3Gilberto Simoni(Ita/Saunier Duval)+ 2.28"
4Damiano Cunego(Ita/Lampre) + 3.39"
5Eddy Mazzoleni (Ita/Astana)+ 3.46"
6Riccardo Ricco(Ita/Saunier Duval)+ 5.19"
7David Arroyo(Spa/Caisse d'Epargne)+ 10.00"
8Evgeni Petrov(Rus/Tinkoff)+ 10.25"
9Franco Pellizotti(Ita/Liquigas) + 10.39
10Marzio Bruseghin(Ita/Lampre) + 10.55"

Column: Later wordt alles beter

Op zich kan ik het wel waarderen als bejaarden niet de hele dag "vroeger was alles beter" lopen te pruttelen, maar ook het heden weten te waarderen. Helaas is dit bij Mosley niet het geval. Ik zie hem voor me, zittend in een enorme lederen fauteuil in zijn luxe Engelse studeerkamer, naast het haardvuur. Een goede whisky in z'n hand en een dekentje over z'n benen. "Later," zegt hij tegen de kamer die op hemzelf na leeg is, "later wordt alles beter."

Het zijn de opmerkingen die je verwacht van een jongentje van elf, die gepest wordt op school. "Wacht maar! Later, als ik groot ben..." Nou wil ik niet gelijk ontkennen of bevestigen dat Mosley soms de intellectuele vermogens van een elfjarig jongetje lijkt te hebben, maar opvallend is het wel. Dingen waar geen coureur, geen team en geen fan over klaagt moeten worden aangepast, terwijl problemen die echt om een oplossing schreeuwen jarenlang niet aan de kaak gesteld worden. De laatste rage is dat de Formule 1 groen moet worden. Groen, groener, groenst.

Het imago dat de Formule 1 milieuvervuilend is, is hardnekkig. En voor een deel klopt het ook wel. Zo snel mogelijk 305 kilometer afleggen en weer terugzijn op het punt waar je begonnen bent. Echt efficiënt kun je het niet noemen. Tot je dingen in perspectief gaat zien. Stel dat alle coureurs alle races uitrijden. Tel daar de kwalificatie, vrije trainingen en tests bij op. Dan kom je op ongeveer 750.000 kilometer per jaar(1). Met een verbruik van 1:2,5 is dat 300.000 liter.

Dat klinkt als veel, maar een enkele Boeing 747 verbrandt op één retourtje Amsterdam - Seattle ongeveer net zo veel(2). Het complete competitie-element van de Formule 1 gebruikt per jaar ongeveer net zo veel brandstof als 60 forensen die iedere ochtend en iedere avond een uur filerijden van en naar hun werk. Ja, maar die hebben ten minste nog een bestemming, hoor ik de anti-CO2 brigade roepen. Ja, maar die forensen kunnen ook in de buurt van hun werk gaan wonen, denk ik dan. Of in de buurt van hun huis gaan werken. En echt bijdragen aan een oplossing doen ze ook niet, terwijl ze neuspeuterend en naar Giel Beelen luisterend vooruit kruipen.

De motorfabrikanten in de Formule 1 besteedden, toen er nog aan de motoren gesleuteld mocht worden, miljarden per jaar aan efficiëntieverbeteringen van hun motoren. Meer vermogen uit dezelfde motorinhoud, en een zuiniger motor met net zo veel vermogen, dat zijn elementen die in races tijdwinst opleveren, en dus gewild. De voor de Formule 1 ontwikkelde technieken zullen niet één op één overgenomen kunnen worden, maar stel dat als de productieversies van de fabrikanten 0,0001% zuiniger worden door Formule 1 technologie. Uiteraard inclusief aerodynamische verbeteringen, snellere koppelingen, verminderde rolweerstand, alles. Dan zullen de tientallen miljoenen auto's die daar gebruik van maken met gemak een besparing opleveren die groter is dan de Formule 1 gebruikt(3).

Uiteraard hebben we het dan nog niet gehad over het slepen van personeel, fans, materiaal en dergelijke van race naar race. De vervuiling daarvan is waarschijnlijk groter dan die van het racen zelf. Maar de FIA compenseert de CO2 uitstoot van de intercontinentale vluchten al enkele jaren, dus ook daar valt niet zo heel veel winst meer te boeken. Is het belangrijk dat de Formule 1 ook in de toekomst voor blijft lopen op straatversies? Natuurlijk, en efficiënte racewagens die gebruik maken van duurzame energie horen daar absoluut bij. Maar als de FIA echt het goede voorbeeld wil geven, moet Mosley eens op zijn eigen website kijken bij de uitslagen voor de FIA Alternative Energies Cup 2007. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het Afrikaanse Rally Kampioenschap wordt de actuele stand in het kampioenschap niet eens bijgewerkt, laat staan de uitslagen van de evenementen.

1) 22 auto's x 17 races x 2,5 race-afstanden per weekend x 305 km per race = 285.175 km. Qua tests mogen alle elf teams 30.000km doen, dus 330.000km totaal. Doen we er nog een ruime 135.000km bij voor shake-downs, demo's etc. voor een totaal van 750.000 km.
2) bron: Howstuffworks en KLM.
3)20,6 miljoen auto's gebouwd in 2005 door de zes F1 fabrikanten, 13.330 liter brandstof gedurende de levensduur van een auto.

Feyenoord plukt doelman weg bij Hans Kraay

Feyenoord heeft zich versterkt met doelman Bart van de Beek. De Rotterdammers nemen de sluitpost over van FC Lienden, de club van Hans Kraay jr.

De 21-jarige Van de Beek heeft ondermeer een verleden bij de jeugdafdeling van NEC en bij het Duitse 1.FC Kleve, dat speelt in de Oberliga. Sinds januari 2007 speelde hij in het shirt van FC Lienden. Mede dankzij het goede keeperswerk wat hij verrichtte wist zijn club zich te verzekeren van lijfsbehoud.

[RG] Krajicek nu tegen S. Williams

Michaëlla Krajicek moet het in de derde ronde op Roland Garros opnemen tegen Serena Williams. De Amerikaanse versloeg vanmiddag Milagros Sequera met 6-0 en 7-6.

Williams, die in 2002 het toernooi wist te winnen, komt regelmatig langzaam op gang, maar had daar tegen Sequera geen last van. In de tweede set wist de Venezolaanse zich te herstellen en nam een dubbele break voorsprong. Vervolgens wist de Amerikaanse de schade met vier games op rij te repareren, waarna ze in de tiebreak de zege naar zich toe trok.

Polen knipt homoscène uit Little Britain

TelevisieEen absurdistische homoseksuele scène uit de BBC-serie Little Britain is door de Poolse publieke televisie met de censuurschaar bewerkt. De scène werd er in zijn geheel uitgeknipt omdat het vertoonde ''niet overeen komt met de missie van de omroep en voor onnodige controverse zou kunnen zorgen.'' Het is de eerste keer dat een fragment uit de serie aan censuur is onderworpen.

In de bewuste Little Britain-scène kust een pastoor zijn vriendje, terwijl de twee mannen voor een marktkraampje met erotische producten staan. ''Britten staan daar meer voor open dan Polen. Het Poolse publiek zou dit soort humor misschien niet begrijpen'', aldus een woordvoerster van de Poolse omroep.

Maandag kwam Polen nog in het nieuws omdat ombusdvrouw Ewa Sowinska de mogelijke homogeaardheid van de Teletubbies ging onderzoeken. De tubbies bleken echter geen negatief effect op de psychische ontwikkeling van kinderen te hebben, zo luidden de berichten gisteren uit Polen.



Little Britain

Manhunt 2 site update

Manhunt deed het aardig op de PlayStation 2 en het is dan ook niet meer dan logisch dat er een vervolg aan komt. In februari kwam de aankondiging van het nieuwe deel dan eindelijk. Opvallend was de keuze van Rockstar om de game niet naar de PlayStation 3 en Xbox 360 te brengen, maar naar de Wii, PlayStation Portable en de PlayStation 2. Op 6 juli 2007 zal het spel in Nederland in de winkels liggen.

Dit keer zul je niet in de huid van James Earl Cash kruipen, maar in die van Daniel Lamb. Deze wetenschapper werkte aan een geheim drugsproject toen hij slachtoffer werd van de spelletjes die gespeeld worden door een mysterieuze organisatie genaamd The Project.

Vandaag is de site van Manhunt 2 geüpdate met een shitload aan nieuwe screenshots en een aantal nieuwe trailers.

Fraaie overwinning Gardeyn in België

De tweede rit in de Ronde van België is gewonnen door Gorik Gardeyn. Vlak voor de laatste bocht voor de finish demarreerde de renner van Unibet.com uit het peloton en werd niet meer ingehaald. Allan Davis eindigde als tweede.

De sprintersploegen leken het peloton vandaag in de etappe van Oostende naar Buggenhout in hun greep te hebben. Ze hadden buiten Unibet.com gerekend die met een fraaie manoeuvre de gevestigde orde te kijk zette. Gardeyn pakte de binnenbocht en twee ploegmakkers in zijn wiel kraakten daarna het tempo van de meute.

De Belg Greg van Avermaet pakte, dankzij bonificatieseconden, de leiderstrui.

Zabel wint in Beieren

De tweede etappe van de Ronde van Beieren is gewonnen door Erik Zabel. De 36-jarige Duitser van Milram, die vorige week in opspraak kwam omdat hij bekende in de jaren negentig epo te hebben gebruikt, was na 184,5 kilometer, tussen Gundelfingen en Eichstätt, in de sprint de snelste.

Het publiek in Zuid-Duitsland begroette Zabels zege enthousiast. Sebastian Siedler, een ploeggenoot van Zabel, en CSC-renner Stuart O'Grady eindigde respectivelijk als tweede en derde.

Amerikaan hoopt op wereldrecord tepelhaar

OpmerkelijkDe 25-jarige Amerikaan Doug Williams uit Williamsburg (New York) hoopt binnenkort opgenomen te worden het Guinness Book of World Records met de langste tepelhaar ter wereld. Uit Dougs tepel groeit namelijk één enkele haar van 12,7 centimeter. Het huidige record staat op naam van een Brit en bedraagt 'maar' 11,5 centimeter.

Williams meent dat zijn tepelhaar een genetische gave is en dat het te maken heeft met het feit dat hij dagelijks minstens één cheeseburger verorbert.

De Amerikaan zegt een nobele reden te hebben waarom hij met zijn tepelhaar het wereldrecordboek in wil. "Ik doe het zeker niet voor het geld. Ik ben al blij dat ik een nieuwe generatie kan inspireren om hun lichaamsharen te laten groeien en hun dromen te verwezenlijken."


12,7 cm schoon aan de haak

Overdekte baan op Roland Garros

Algemeen directeur Jean-François Vilotte heeft gezegd dat Roland Garros één van de hoofdbanen van een dak gaat voorzien.

De regen tijdens de eerste dagen heeft de organisatie van het tennistoernooi duidelijk gemaakt dat een overdekte baan in Parijs noodzakelijk is. Vilotte zegt dat zo'n baan echter niet voor 2011 klaar zal zijn.

Wegens de regen moesten afgelopen zondag en maandag veertien partijen worden geschrapt wat leidde tot veel ergernis bij de spelers, publiek en tv-zenders.

[RG] Sharapova eenvoudig door

Maria Sharapova heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De als tweede geplaatste Russin was met 6-2 en 6-1 veel te sterk voor Jill Craybas.

In de eerste set kwam de Amerikaanse nummer 73 van de wereld nog met 2-1 voor, maar de daaropvolgende tien games werd allen gewonnen door Sharapova, die op Roland Garros nooit verder dan de kwartfinales is gekomen.

Fietsen op de stoep? Dertig euro!

Het is vandaag de laatste dag van de maand. Het is dus ook de laatste dag waarop de Amsterdamse politie nog even snel aan haar maandelijkse boetequotum kan werken.

Let vandaag dus extra goed op. Hou je aan de verkeersregels, rij niet door rood en fiets vooral NIET over de stoep.

Anders wordt je keihard aangepakt. Lees hier het verhaal van verkeerszondaar Ruben.

Ruben stapte vanochtend nog half slapend op de fiets voor een ritje naar het station. De kleinste afstand tussen twee punten is nog altijd een rechte lijn en die liep in zijn geval via de Jan Evertsenstraat. Deze straat ligt vanwege een herinrichting al een paar weken open. Hij had dus de keuze: Helemaal omrijden, of even dat kleine stukje stoep meepakken.

Jullie kunnen het al raden: Hij koos verkeerd en kreeg een bon. Na even de frustraties met een paar krachttermen weggewerkt te hebben, wilde hij nog wel een reden opgeven waarom hij over de stoep fietste:

"Ik heb erop toegezien dat de agent noteerde: 'Om de portemonnee van de politie te spekken.' Hebben ze op het bureau ook een lolletje."

Megagroot geschoten zwijn blijkt hoax

OpmerkelijkDe 11-jarige Jamison Stone uit Pickensville (Alabama) heeft met een revolver een monsterlijk wildzwijn geschoten. Het beest zou maar liefst 500 kilo wegen en zo'n 4 meter groot zijn. Dat bericht werd op 26 mei door het gerenommeerde persagentschap Associated Press (AP) de wereld in gebracht en door zowat alle media overgenomen.

Helaas, pindakaas. Het bericht is een hoax. Website Stinkyjournalism.org liet de beelden die werden verspreid van het immense grote geschoten zwijn analyseren door Rhonda Roland Shearer, een expert inzake fotovervalsing. Zij kwam tot de conclusie dat de beelden van het varken een trucage betreffen. ''Doordat de jongen op doordachte wijze achter het dode dier werd gepositioneerd, wordt de illusie van een enorm varken gecreëerd.''

Ook een gepensioneerde fysicus van de Universiteit van New York beweert dat de foto's vervalst zijn. Hij maakte aan de hand van de gegevens over de grootte van Jamison (1 meter 67) en het varken (2 meter 86) een aantal berekeningen. Daaruit bleek dat de schaal op de foto's onmogelijk correct kan zijn.

De dappere Jamison en zijn vader Mike Stone, die al de website Monsterpig.com hadden opgezet, waren kort geleden nog te gast bij CNN, waar ze hun spectaculaire jachtverhaal uit de doeken deden. Ze zouden ook optreden in de 'Today Show' van NBC. Die zender, die vader en zoon al speciaal naar New York had laten overvliegen, blies de hele zaak af na de onthullingen van Stinkyjournalism.org.


Vader en zoon op CNN

Jamison Stone en het megazwijn

Blatter herkozen als FIFA-preses

Tijdens het 57e congres van de FIFA is Joseph Blatter herkozen als voorzitter. De 71-jarige Zwitser kan daardoor tot 2011 in functie blijven.


De herbenoeming was geen verrassing want er waren geen tegenkandidaten. Hierdoor gaat Blatter zijn derde ambtstermijn in. Blatter kreeg in 1998 meer stemmen dan de Zweed Lennart Johansson en werd gekozen tot preses. Vier jaar later kreeg Blatter van zijn collega's voldoende steun voor een tweede termijn.

[RG] Hewitt moeizaam door

Lleyton Hewitt heeft zich voor de derde ronde van Roland Garros geplaatst. De Australiër had 3,5 uur nodig om Gaston Gaudio, de winnaar van 2004, te verslaan. Hewitt won uiteindelijk met 4-6, 3-6, 6-2, 6-4 en 6-2.

Tegen Hewitt kende de Argentijn, die al geruime tijd met een vormcrisis kampt, een prima start. Gaudio kon het spel dicteren en zette zijn tegenstander met creatief spel vanaf de baseline onder druk. Hewitt toonde na de tweede set echter zijn welbekende vechtlust en nam daarna het initatief over. Vooral in de laatste set werd Gaudio door Hewitt op alle fronten afgetroefd.

Dr. Who

De tune van de Dr. Who series uit de jaren '80 is heel herkenbaar, ik kwam op YouTube een achter de schermenfilmpje tegen waarin wordt uitgelegd hoe met de modernste technieken dat intro tot stand kwam.

Echt geweldig om te zien, en ik denk dat liefhebbers van electronische muziek er heel wat voor over zouden hebben om wat van die apparatuur in huis te hebben.

Hoofdverdachte HIV-zaak is verpleger

MisdaadDe hoofdverdachte in de zaak van de opzettelijke HIV-besmettingen op homoseksparty's in Groningen, is een 48-jarige man die tot zijn arrestatie werkzaam was als verpleegkundige in Woonzorgcentrum St Jozef in Sappemeer. Het gaat om Peter M. uit Scharmer die ook af en toe werkte in zorgcentrum 't Blauwbörgje in Groningen.

Peter M. wordt door de andere verdachten gezien als de aanstichter van de HIV-zaak. Hij woonde in Scharmer samen met zijn eveneens 48-jarige partner Wim D. Het duo zou in een tweede woning in Groningen de seksfeesten hebben gehouden. Bij de verdachten zijn grote hoeveelheden spuiten, klysma's en drugs gevonden.

Door zijn werk zou Peter M. gemakkelijk aan de benodigdheden voor de injecties zijn gekomen. M. zou de injecties bij de slachtoffers hebben toegediend.

De vier verdachten, buiten M. en zijn vriend zijn dat een 33-jarige en een 34-jarige man uit Groningen, verklaren tot hun daden te zijn gekomen vanwege de kick en ter promotie van onveilige seks. Hun wordt poging tot zware mishandeling ten laste gelegd. Daarop staat een vrijheidsstraf van maximaal 16 jaar.

Het opzettelijk verspreiden van het HIV-virus is in de gayscène overigens geen incident. Berucht zijn de 'Bugchasers', homo's die zich vrijwillig laten besmetten met HIV. Maar er zijn ook lieden die het HIV-virus hebben en die onwillige slachtoffers drogeren en daarna injecteren met aidsbloed. Daarvan zijn wereldwijd slechts een paar voorbeelden bekend, waaronder nu dus Groningen als vermoedelijk meest schokkende.

Met dank aan patricia27 voor de submit.

Vier wedstrijden schorsing Sansoni


Vitesse kan de eerste vier wedstrijden van aankomend seizoen geen beroep doen op Sébastien Sansoni. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de Franse verdediger voor vier wedstrijden geschorst wegens het bespugen van een tegenstander.

Op 20 mei, tijdens de play-offwedstrijd tegen NEC, vond het incident plaats. Op basis van televisiebeelden werd hij door de aanklager van de KNVB in staat van beschuldiging gesteld.

Afgelopen februari kreeg Sansoni al eens een schorsing van vijf wedstrijden aan de broek. Hij maakte toen, eveneens in een wedstrijd tegen NEC, een bijtende beweging richting NEC-speler Roy Beerens.

Supermarkt aangeklaagd na glijpartij in kots

Icoon OpmerkelijkEen vrouw uit Davenport (VS) heeft de plaatselijke Wal-Mart aangeklaagd nadat ze was uitgegleden in een plas kots. Dat melden verschillende media vandaag. De vrouw zei dat ze de aanklacht heeft ingediend, omdat zij gewond raakte bij haar val.

Volgens de vrouw is Wal-Mart nalatig geweest met het opruimen van het braaksel. Waar het braaksel vandaan kwam is niet bekend. De vrouw zegt ernstige nekklachten aan de glijpartij te hebben overgehouden. Ook heeft ze last van haar rug en heeft ze al een aantal operaties achter de rug dankzij het voorval. De vrouw is vooralsnog niet in staat om te werken.

Met dank aan neegij voor de submit.

Verdonk haalt uit naar Cohen

Tweede Kamerlid Rita Verdonk van de VVD vindt het op zichzelf goed dat burgemeester Cohen van Amsterdam wil ingrijpen in probleemgezinnen, maar volgens haar draait Cohen nog steeds om het probleem heen.

''Het gaat om Marokkaanse jongens. Laat hij dat eerst eens toegeven. Hij doet nu net alsof het ook om andere groepen gaat. Daarmee zet hij alle jongeren in het verdomhoekje.''

Verdonk vindt verder dat Cohen veel te laat met zijn voorstellen komt. ''Dit had vijf jaar geleden al moeten gebeuren. Cohen heeft jarenlang een beleid gevoerd van pappen en nathouden, van kopjes thee drinken, zonder de problemen te benoemen. En intussen is de situatie verloederd.''

Rouvoet
Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin, ChristenUnie) reageerde op de plannen van Cohen met de mededeling dat hij met de wethouders van de grote steden wil praten over de problemen die de Amsterdamse burgemeester signaleert. Rouvoet reageert  niet inhoudelijk maar laat wel weten dat hij de problemen kent en dat hij graag met de verantwoordelijke wethouders in de grote steden om de tafel wil.

Hans Lomans, voorzitter van de bureaus jeugdzorg in Nederland, zou graag bij zo'n overleg van minister Rouvoet aan tafel willen schuiven. ''Jeugdzorg is er voor problemen voor het kind. Op zich is het niet noodzakelijk om die bevoegdheid bij de burgemeester neer te leggen, maar wij willen graag aansluiten bij het gesprek'', zei Lomans vandaag.

Lomans meent dat het in Nederland niet mogelijk is dat de burgemeester kan beslissen of een kind uit huis kan worden geplaatst. ''We hebben dit in Nederland anders geregeld met elkaar, dat moeten we zo houden. Dat betekent dat als een kind uit huis geplaatst moet worden dat er dan eerst naar de rechter wordt toegegaan. Zelfs wij gaan daar niet over. Wij kunnen alleen een verzoek doen, dus dat geldt ook voor de burgemeester'', aldus Lomans.

Gefokte panda sterft kort na vrijlating

De enige panda ter wereld die is gefokt en opgegroeid in gevangenschap en kort geleden in het wild is losgelaten, is overleden. De 5-jarige Xiang Xiang werd al in februari gevonden in de provincie Sichuan, zo maakte het Chinese Panda Beschermings- en Research Centrum vandaag bekend.

De mannetjespanda had gebroken ribben en inwendige schade, mogelijk het gevolg van een val. Hij zou vlak voor zijn dood hebben gevochten met andere panda's.

Volgens het centrum is de dood van Xiang Xiang een grote teleurstelling, maar betekent het niet dat het project waarbij gefokte panda's weer terug in de natuur worden gezet nu is mislukt. De problemen die Xiang Xiang ondervond zijn terug te voeren op zijn positie binnen de pandagemeenschap waar hij werd losgelaten, zo berichtte het Chinese persbureau Xinhua vandaag.

Panda

[RG] Krajicek ook door in dubbelspel

Michaëlla Krajicek heeft samen met haar Poolse medespeler Agnieszka Radwanska de tweede ronde bereikt van het dubbelspel op Roland Garros. Het als zesde geplaatste koppel Anna-Lena Grönefeld (Dui) en de Argentijnse Paola Suarez werd met 6-0 en 6-2 verslagen.

In de volgende ronde moeten Krajicek en Radwanska het opnemen tegen de winnaars van de partij tussen Kloesel (Dui)/Razzano (Fra)- Koedriavtseva ((Rus)/Laine (Fin).

[Gerucht] LocoRoco 2, Ratchet & Clank en ander releasedata

Het lang verwachte LocoRoco 2 zal in al zijn bolle stuiterigheid waarschijnlijk verschijnen op 17 oktober. Naast deze aparte game zal in oktober ook Syphon Filter: Logan's Shadow in de winkel komen te liggen en in september is Persuit Force Extreme Justice op de PSP te verwachten.

Meer belangrijke games voor Sony zullen dit najaar verschijnen, zo zal SingStar zijn PS3 debuut maken op 3 augustus en Heavenly Sword verschijnt waarschijnlijk in september. Ratchet & Clank: Tools of Destruction komt een week eerder dan LocoRoco 2 uit, namelijk op 10 oktober.

De PS2 komt ook nog aan de beurt met Syphon Filter: Dark Mirror op 12 september en Rogue Galaxy op 5 september.

Het najaar lijkt dus een belangrijke periode voor Sony's PSP en PS3 te worden, waarin de verkoopcijfers eindelijk eens een piek naar boven moeten laten zien.

Het releaseschema waar deze data op gebaseerd zijn is niet door officieel door Sony vrijgegeven, maar opgeduikeld door mensen van het NeoGaf forum. Voorlopig is zijn deze dat slechts nog een gerucht.


Unibet-manager Terryn ontgoocheld

De ontgoocheling bij Koen Terryn, manager van Unibet.com, is groot. Zijn team kreeg gisteren te horen dat het niet welkom is bij de Tour de France dit jaar.

"Veel commentaar kan ik niet kwijt. Natuurlijk is de ontgoocheling groot. Wij hebben de laatste weken laten zien dat we het waard waren om te starten in Londen maar dat mogen wij dus niet doen. Wat we gaan ondernemen om eventueel alsnog een startrecht af te dwingen? Daar kan ik nu nog geen antwoord op geven. Laat ons dit trieste bericht eerst verwerken en volledig laten bezinken", aldus Terryn.

Overlijden Hofstadgroepverdachte geen misdrijf

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) heeft niet kunnen vaststellen dat voormalig terrorismeverdachte Rachid B. als gevolg van een misdrijf is overleden. Dat heeft justitie vandaag laten weten.

''Het grondige medische en tactische onderzoek hebben geen aanwijzingen opgeleverd dat het hier om een misdrijf zou gaan'', concludeert het OM. De 33-jarige B. werd in juli 2006 dood in zijn woning in Zierikzee gevonden. Zijn vrienden en familie dachten dat hij was vergiftigd.

In november meldde het OM al dat dit niet het geval bleek te zijn, maar dat het onderzoek naar de exacte doodsoorzaak daarmee nog niet was afgerond. Dat is nu wel het geval. B. werd eind maart 2006 uit voorarrest vrijgelaten. Het OM schatte de kans dat hij kon worden veroordeeld voor deelname aan een criminele terroristische organisatie klein in. De man werd daarom uiteindelijk ook niet voor deze verdenking vervolgd.

Justitie vermoedde dat B. onder meer op 2 november 2004, de dag waarop cineast Theo van Gogh werd vermoord, Redouan Al I., het land had uitgesmokkeld. Het OM beschouwt deze Syriër als de geestelijk leider van het terroristennetwerk de Hofstadgroep. Rachid B. werd in juni 2005 op verzoek van Nederland aangehouden in Oost-Londen.

Volgens justitie heeft B. contact gehad met een aantal belangrijke leden van de Hofstadgroep. Ook vond de politie in de woning van de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B., zijn telefoonnummer.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Verbeek verbaast zich over timing Van Basten

De bondscoach van Zuid-Korea, Pim Verbeek, was vanmorgen verbaasd over het tijdstip waarop het Nederlands elftal in Seoul trainde.

Bondscoach Marco van Basten liet zijn selectie om elf uur 's ochtends opdraven. "Met een tijdsverschil van zeven uur, train je dus eigenlijk om vier uur 's nachts en moeten de jongens om minimaal drie uur uit hun bed. Dat had ik anders gedaan", aldus Verbeek.

Een woordvoerder van het Nederlands elftal zei dat er niets vreemds is aan de vroege training. "We willen zo snel mogelijk in het ritme van hier komen. Iedereen was toch vroeg wakker, dus kun je maar beter trainen."

Kew Jaliens ontbrak vanmorgen, hij voelt zich grieperig. Ook Demy de Zeeuw trainde donderdag nog apart. Hij heeft last van spierpijn.

'Gerets in beeld bij Feyenoord'

Feyenoord heeft Erik Gerets op het oog voor de functie van hoofdtrainer in de Kuip. De Belg werd maandag ontslagen bij zijn Turkse werkgever Galatasaray.

Gerets was in Nederlander eerder speler en trainer van PSV. De oefenmeester heeft twee jaar in Turkije gewerkt, waar hij in zijn eerste jaar kampioen werd en dit jaar als derde eindigde.

Daarnaast werd vandaag bekend dat Mario Been definitief geen trainer van Feyenoord wordt. De Rotterdammer bevestigde dit tegenover RTV Rijnmond. De ex-Feyenoorder benadrukt dat hij nooit is benaderd door Feyenoord maar zegt ook niet langer beschikbaar te zijn voor de functie van trainer in De Kuip. Been nam gisteren de beslissing om bij NEC te blijven na een gesprek met een aantal van zijn spelers.

Zwemmende Bengaalse tijger in dierentuin Amerika

Icoon OpmerkelijkEen witte Bengaalse tijger in de Six Flags Discovery Kingdom Zoo in Vallejo, in de buurt van San Francisco (Californië) in Amerika, vindt het maar wat lekker om het water in te gaan. Sterker nog: de zes jaar oude Odin houdt er van om in een glazen waterdepot bij zijn verblijf onder water te zwemmen.

De verzorger van het 3,1 meter lange en 202 kilo zware beest ontdekte het talent van de tijger toen hij het eten voor Odin eens in het water gooide. De tijger dook er achteraan om de stukjes vlees te pakken te krijgen. "Odin houdt van het water en van het eten", aldus de verzorger.

Volgens de verzorger van Odin is het bijzonder om de Bengaalse tijger te kunnen zien duiken. In het wild komt het vaker voor, maar in een dierentuin en in de buurt van mensen doen tijgers het maar zelden.

Zwemmende Bengaalse tijger 01
Zwemmende Bengaalse tijger 02
Zwemmende Bengaalse tijger 03
Zwemmende Bengaalse tijger 04
Zwemmende Bengaalse tijger


Meer foto's in deze serie zijn te zien op de FOK!weblog

McQuaid tegen amnestie dopingzondaars

De voorzitter van de internationale wielrenunie UCI heeft tegenover de Duitse krant Die Welt gezegd dat hij niets voelt voor amnestie voor opingzondaars die recentelijk hebben bekend.

"Ik ben daar tegen. We moeten ons aan de regels houden en kunnen geen precedent scheppen. We moeten de code van het antidopingbureau WADA volgen en die voorziet niet in amnestie," aldus McQuaid.

Amnestie werd geopperd na de reeks van bekentenissen vorige week van doping door onder meer Erik Zabel en oud-Tour-winnaar Bjarne Riis. Volgens de WADA-code zijn die dopingzaken verjaard, waardoor Riis zijn Tourzege niet hoeft in te leveren. "Op ethische gronden zou het wel consequent zijn als hij zijn gele trui zou teruggeven. We hopen dat we deze situatie kunnen gebruiken voor een betere toekomst van het wielrennen. We moeten ook niet vergeten dat het over de jaren negentig hebben, het wielrennen is in 2007 totaal anders."

Waarom de Wii wint

Fortune Magazine heeft een coverartikel geplaatst over waarom de Wii zo extreem populair is (ruim zeven miljoen verkochte units wereldwijd). Een echte reden wordt niet gegeven, maar een aantal keypoints uit het artikel zullen hier genoemd worden:

De Wii blijft schaars, zelfs bij de company store van Nintendo of America zelf
De Wiimote is goedkoop te maken:

Accelerometer: $2.50
Basic Memory Chip: $0.25
Audio Amplifier: $0.50
Data Converter: $0.50
Rumble Pack: $2.50
Bluetooth Chip: $2.00
Audio Translator: $2.00
Plastic Casing: Unknown
Wrist Strap: Unknown

Er wordt per verkochte Wii 50 dollar winst gemaakt
Developementkosten gemiddeld 5 miljoen dollar per game (PS3 gemiddeld 20 miljoen)
Ubisoft zegt dat Nintendo de beste consolebouwer is om mee samen te werken
EA zegt dat Nintendo een pionier is
Succes van de Wii overtuigt Microsoft nog niet (Peter Moore: I love the experience, the price point and Nintendo content of the Wii, but Microsoft provides experiences that Nintendo cannot provide)
Sony Amerika geeft credits aan Nintendo, maar ze vinden hun eigen controller ook innovatief. De Wii is een omgebouwde Cube.
Sony bekijkt de wereld door de ogen van een engineer terwijl Nintendo inspiratie haalt uit de dingen om hun heen (voorbeeld is het Pikmin idee dat Miyamoto kreeg door simpelweg naar zijn tuin te kijken)

Toekomstvoorspellingen:

Nintendo blijft de komende jaren met deze Wii werken en stappen over naar PS3-achtige techniek als die goedkoper is. Wii 2.0 is dan krachtiger (HD graphics) maar blijft hetzelfde basisprincipe houden.
Een prijsverlaging van 50 dollar is een prima mogelijkheid om de goedkoopste console te blijven.
Connectiviteit tussen Wii en DS zou moeten/kunnen zijn als i-Tunes
Meer voorraad is nodig, Nintendo had dit succes zelf ook niet helemaal verwacht. Op dit moment worden er één miljoen units gemaakt en dit wordt waarschijnlijk opgeschroefd naar 1.5M binnenkort. 2 miljoen is bijna niet te doen volgens Nintendo.

Grote schoonmaak bij RKC Waalwijk

Gisteren stapte Mark Wotte als trainer op bij RKC Waalwijk. Ook in de selectie van de club, die volgend seizoen in de Jupiler League speelt, zal flink gesneden worden.

Doelman Erwin Lemmens vertrekt na een half seizoen alweer. De 30-jarige Belgische keeper tekende eind januari een contract voor zes maanden en deze verbintenis zal niet worden verlengd. Tim Peters keert in ieder geval terug naar Waalwijk. Hij speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor de Graafschap. Of twee andere huurlingen, Eddy Putter en Nick van der Velden, ook teruggehaald zullen worden, is nog onduidelijk.

Jan Vertonghen, Hervé Kage, Tarik Sektioui en Pius Ikedia, die de afgelopen maanden op huurbasis uitkwam voor RKC, vertrekken. Hans van de Haar en Dominique van Dijk mogen bovendien transfervrij weg. Martijn Barto, Dylan Hughes, Robert Fuchs en Martijn Reuser morgen met andere clubs mogen praten.

Topvier coaches genomineerd voor Michels Award

Henk ten Cate (Ajax), Louis van Gaal (AZ), Ronald Koeman (PSV) en Fred Rutten (FC Twente) zijn genomineerd voor de titel Coach van het Jaar 2007. Het tijdschrift De Voetbaltrainer heeft de nominaties voor de Rinus Michels Awards vandaag bekend gemaakt. Vorig jaar werd de award gewonnen door Guus Hiddink.

Op 9 juni kiezen de 38 coaches in het Nederlandse betaalde voetbal op het internationale trainerscongres in Tilburg zelf de winnaar. Een vakjury bepaalt daarnaast wie de oeuvreprijs krijgt, een ereprijs voor een coach die in ruste.

Ook wordt er een award uitgereikt aan de beste trainer in het amateurvoetbal. Hiervoor zijn genomineerd Jack van den Berg (Barendrecht), Michel Jansen (HHC Hardenberg) en Tom Heijkoop (WSC Waalwijk). Van den Berg won vorig seizoen de Rinus Michels award al en kan de trofee dus voor de tweede keer op rij binnenslepen.

Daarnaast zijn er ook prijzen voor de beste jeugdopleiding in het profvoetbal en de beste jeugdopleiding in het amateurvoetbal.

Update Killzone: Liberation beschikbaar

De Killzone-liefhebbers hebben het misschien al gezien. De langverwachte update voor Killzone: Liberation is eindelijk beschikbaar! Sinds gisteren kan de patch via de Download-button in het spel worden opgehaald en geïnstalleerd. De patch maakt de langverwachte multiplayer-onderdelen eindelijk beschikbaar. Er kan nu eindelijk gezamelijk worden gespeeld en zelfs via infrastructure online.

En dat is niet alles. Guerrilla heeft naast de multiplayer functionaliteiten ook een extra hoofdstuk toegevoegd. Het verhaal gaat verder, waar we bij hoofdstuk 4 zijn gebleven.


Met dank aan collega Wilmar voor het onder werktijd intikken van dit nieuws in de submit.

Bomexperts opgeroepen om vibrator

Icoon OpmerkelijkIn het dorpje Hasland (Engeland) werd de Engelse variant van de Nederlandse explosieven opruimingsdienst (EOD) opgeroepen om een verdacht pakketje op te blazen. Het pakketje bleek echter wel een heel vreemde inhoud te hebben; namelijk een vibrator en chocola.

Het plaatselijke postkantoor belde de politie nadat medewerkers geluid uit het pakketje hoorden komen. Een woordvoerder van de politie zegt dat de agenten geen flauw benul hadden kunnen hebben wat er daadwerkelijk in het pakketje zat. "We hebben er achteraf wel om gelachen", vertelde hij tegen BBC.

De agenten moesten handelen naar de hand van beschikbare informatie. Hij voegt toe: "Gelukkig bleek het niet om iets ernstigs te gaan".

Met dank aan dimage voor de submit.

Taalniveau allochtone kleuters zeer laag

OnderwijsVolgens onderzoekers van een landelijk adviescentrum voor onderwijs, de KPC Groep, heeft in de achterstandswijken bijna één op de vijf leerlingen in groep 1 en 2 grote problemen met de Nederlandse taal. Het gaat om in Nederland geboren kinderen die vaak geen voorschoolse opleiding hebben gevolgd en meestal van Turkse of Marokkaanse afkomst zijn en van kinderen van asielzoekers.

Deze kinderen van 4, 5, en 6 jaar oud zijn niet of nauwelijks aanspreekbaar in het Nederlands en spreken in zinnen van maximaal twee woorden en begrijpen geen gecombineerde opdrachten als ''pak je tas en ga op je stoel zitten.'' Deze kinderen zitten op het taalniveau van 2-jarigen.

De oorzaken liggen volgens de onderzoekers vooral aan de ''geringe deelname aan voorschoolse educatie'' en de gebrekkige taalontwikkeling in de thuissituatie. Met name de moeders van de kleuters zijn het Nederlands onvoldoende machtig. Er wordt thuis weinig met de kinderen gepraat en als dat wel gebeurt dan vaak in de taal van het moederland.

Het onderzoek werd uitgevoerd middels een steekproef onder 43 basisscholen in achterstandswijken. Het zwaartepunt lag op basisscholen in Amsterdamse, Rotterdamse, Utrechtse en Haagse probleemwijken.

Duitse vrouw rijdt metrostation binnen

Icoon OpmerkelijkEen Duitse vrouw is gisteren per ongeluk met haar auto in een Düsseldorfs metrostation gereden. De 52-jarige automobiliste dacht dat de trappen van het metrostation een ingang van een parkeergarage waren. De auto kwam op de trap tot stilstand. De vrouw raakte niet gewond, maar was wel in shock door het ongeluk. Ze veroorzaakte een schade van 1500 euro.

In 2003 vond een soortgelijk ongeval plaats in hetzelfde metrostation. Een 50-jarige man zag de ingang van het metrostation toen ook aan voor een ondergrondse parkeergarage. Volgens de politie zal de ingang van het metrostation niet aangepast worden.


De auto in de zogenaamde parkeergarage


Met dank aan 24uur24flesjesbier voor de submit.

Ouderen krijgen recht op eigen slaapkamer

Jet BussemakerAlle bewoners van een verpleeg- of een verzorgingshuis krijgen binnen drie jaar een eigen slaapkamer. Staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid, PvdA) gaat daar werk van maken, blijkt uit een actieplan dat zij vandaag zal toelichten.

Volgens een woordvoerster, die een Volkskrant-bericht daarover bevestigde, delen momenteel 16.000 ouderen een kamer met drie of meer mensen. Hoeveel er op een tweepersoonskamer slapen, is onduidelijk. Wie liever niet alleen slaapt op een kamer, mag straks ook kiezen voor zo'n tweepersoonskamer.

Bussemakers voorgangster, CDA-staatssecretaris Ross, wilde ook af van de slaapzalen en meer een- en tweepersoonskamers. Bussemaker wil het recht op een eigen eenpersoonkamer regelen, zoals de PvdA in haar verkiezingsprogramma (via een spoedwet te regelen vanaf 2010) had staan.

De situatie in de verpleeghuizen was vorig najaar voer voor de lijsttrekkers. SP-voorman Jan Marijnissen sprak van ''een vorm van intensieve menshouderij''. Ross noemde die uitspraak ''de sector onwaardig''.

'PSV'er Kromkamp sloeg zijn vriendin'

MisdaadPSV-speler Jan Kromkamp heeft afgelopen zaterdag klappen gehad van twee jongens die Kromkamps vriendin wilden beschermen. Dat zegt de advocaat van de twee 18-jarige verdachten vandaag.

Volgens het duo zou Kromkamp na een vriendschappelijke wedstrijd tussen de Eindhovense amateurclub VV Acht en PSV dronken achter het stuur zijn gaan zitten. Zijn vriendin wilde dat niet en er ontstond ruzie. Kromkamp maakte toen een slaande beweging naar zijn vriendin waardoor zij in de struiken viel. Toen de twee dat zagen, grepen ze in. Door hun toedoen liep de voetballer een gebroken neus, gebroken jukbeen, gebroken oogkas en een lichte hersenschudding op.

Het duo wilde maandagavond aangifte doen tegen Kromkamp, maar werd op het politiebureau in Eindhoven meteen aangehouden. Zij stapten met de in hun ogen juiste versie van het incident naar de politie, nadat op internet bedreigingen waren geuit door de harde kern van PSV.

De twee verdachten worden vandaag voorgeleid aan de officier van Justitie.

Kromkamp wilde gisteren niet reageren op de visie van de twee verdachten, PSV-woordvoerder Pedro Salazar wel. ''Laten we niet afdwalen van de kern van de zaak. Er is geen enkele advocaat die kan rechtvaardigen wat Jan Kromkamp is aangedaan. Wij staan volledig achter Jan.''


Kromkamp in actie
Kromkamp

Met dank aan KRIBBET en Longmen voor de submit.

Softwareverkopen Japan

De wekelijkse softwareverkopen vanuit Japan zijn weer bekend. Deze week een leuk feitje over New Mario Bros.; deze game is nu namelijk een jaar op de markt en staat nog steeds in de top 10.

De complete top 10:

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
KekkaishiNDSBandai Namco40.74140.741
Bleach 4PSPSony37.76437.764
Lucky StarNDSKadokawa Shoten30.39730.397
Wii SportsWiiNintendo27.6421.629.207
FF TacticsPSPSquare Enix26.019220.390
Brain Training 2 NDSNintendo22.3784.307.282
New MarioNDSNintendo21.4724.480.257
KurikenNDSNintendo20.79220.792
English Training 2NDSNintendo19.375237.206
Wii PlayWiiNintendo18.4771.336.284

De nummers 11 t/m 30, ja, je ziet het goed, een 360 game in de lijst!

11./00. [360] Forza Motorsport 2 (Microsoft)
12./01. [PS2] Shining Wind (Sega)
13./12. [NDS] Yoshi's Island DS (Nintendo)
14./00. [PS2] Pachinko Ultraman: Iron Pachi-Chonmage 12 (Hackberry)
15./11. [WII] Super Paper Mario (Nintendo)
16./06. [NDS] Final Fantasy XII: Revenant Wings (Square-Enix)
17./13. [NDS] Momotarou Dentetsu DS: Tokyo & Japan (Hudson)
18./16. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
19./20. [NDS] Brain Age (Nintendo)
20./24. [NDS] English Training (Nintendo)
21./10. [WII] Big Brain Academy: Wii Degree (Nintendo)
22./18. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
23./03. [PS2] Odin Sphere (Atlus)
24./19. [NDS] Prof. Layton and the Mysterious Village (Level 5)
25./15. [NDS] Phoenix Wright 4 (Capcom)
26./27. [NDS] Kanji Brain Test 2M (IE Institute)
27./02. [NDS] Moero! Nekketsu Rhythm Damashii: Osu! Tatakae! Ouendan 2 (Nintendo)
28./22. [NDS] Mario vs. Donkey Kong 2: March of the Minis (Nintendo)
29./00. [PS2] Medal of Honor: Vanguard (EA)
30./23. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd (Capcom)

Verdeling per console:

NDS - 18
PS2 - 4
WII - 4
PSP - 3
360 - 1

Cohen wil kunnen ingrijpen in probleemgezinnen

Icoon BinnenlandsBurgemeester Job Cohen van Amsterdam wil kunnen ingrijpen bij gezinnen met kinderen die in de problemen zitten. Ook pleit hij voor herinvoering van de dienstplicht. Hij zegt dat vandaag in een interview met De Telegraaf.

''Als je ziet hoe lang al die zorgtrajecten duren, en hoe binnen sommige gezinnen kinderen stuk voor stuk de verkeerde kant opgaan dan denk ik 'dat is niet goed'. Politie, justitie, de zorginstellingen, allemaal zijn ze ermee bezig, iedereen doet z'n best, maar het moet sneller! Er moetéén iemand komen die de bevoegdheid krijgt om uiteindelijk te zeggen 'en zo gaan we het doen'. De burgemeester moet die beslissing kunnen nemen'', aldus Cohen.

De burgemeester, die met minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) over zijn voorstel wil praten, wil onder meer in staat zijn kinderen uit huis te plaatsen en naar een internaat te sturen. ''Er is een groep in Amsterdam waar het niet goed mee gaat en daar moet echt iets mee gebeuren. Instanties als jeugdzorg en de kinderbescherming kijken naar het belang van het individu en niet naar de overlast die ze veroorzaken.''

Cohen denkt dat de dienstplicht voor veel jongeren goed zou zijn. Mensen met twee nationaliteiten kunnen wat hem betreft kiezen om de dienstplicht in Nederland of in het land van herkomst te vervullen.

'Interessant'
Het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, de beroepsvereniging van burgemeesters, vindt het idee over ingrijpen van  burgemeester  Cohen ''interessant''.  Directeur Ruud van Bennekom: ''Het is interessant om te kijken wat burgemeesters bij probleemgezinnen kunnen doen. Maar het moet wel in een bredere visie betrokken worden. Er moet onderzocht worden tot hoe ver de portefeuilles openbare orde en veiligheid moeten gaan.''

Van Bennekom maakt duidelijk dat er momenteel veel veranderingen zijn op het gebied van veiligheid en openbare orde. Zo is het ministerie van Justitie bezig met een conceptvoorstel om burgemeesters de bevoegdheid te geven geweldplegers uit huis te plaatsen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken kijkt of de burgemeester overlastplegers een ontzegging voor een bepaald gebied kan opleggen.

''Momenteel verrichten de universiteiten van Utrecht en Rotterdam en het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT) onderzoek. Dit is een onderzoek naar het geheel van bestuurlijke maatregelen op het gebied van veiligheid en openbare orde. Dit zou kunnen worden gezien als basis voor een bredere visie'', aldus Van Bennekom.

Met dank aan Cesare-Borgia en Bas_in_het_Veldt voor de submit.

Verstappen: 'Spyker-test meer dan gerucht'

In zijn column in De Telegraaf heeft Jos Verstappen laten blijken wel interesse te hebben in een testsessie bij het Nederlandse Spyker F1-team. De geruchten werden vorige week door Michel Perridon in de wereld gebracht. Perridon is door middel van Trust verbonden aan het F1 team en was in het verleden sponsor van Verstappen.

"Om maar direct de koe bij de horens te vatten: het is meer dan zomaar een los gerucht en er wordt inmiddels door alle partijen gekeken hoe we het een en ander concreet kunnen maken. Ik geloof oprecht dat ik Spyker met mijn vele jaren ervaring als F1-coureur kan helpen bij de ontwikkeling van de auto. Maar dan moet ik wel een serieuze en eerlijke kans krijgen. Ik zal minimaal twee, maar liever nog drie dagen volop moeten kunnen testen. Aan een paar rondjes rijden, heb ik niets en heeft het team niets," wind Verstappen er geen doekjes om.

Michiel Mol, teameigenaar van de Nederlandse renstal reageerde niet direct afwijzend op de geruchten. Volgens Verstappen is er zelfs al contact geweest met Mol: "Mol en ik hebben telefonisch van gedachten gewisseld over dit plan. Ik ken Michiel nog uit de periode dat ik als F1-coureur reed voor Arrows, het team dat hij met zijn toenmalige bedrijf Lost Boys sponsorde. Michiel is een aardige vent en het gesprek verliep prima. Maar iedereen zal begrijpen dat hij het op het ogenblik, met alle toestanden rondom Spyker, erg druk heeft en zijn hoofd even niet naar een Spyker-test van mij staat. We hebben afgesproken dat we binnenkort rond de tafel kruipen en serieus gaan kijken hoe we zo'n eventuele test het beste kunnen aanpakken."

Verstappen kwam in het verleden uit voor Benetton (1994), Simtek (1995), Arrows (1996), Tyrrell-Ford (1997), Steward Grand Prix (1998), Arrows (2000-2001) en Minardi (2003). Ook was Verstappen in 1999 betrokken bij het Honda-project van Harvey Postlethwaite. Verstappen was test- en ontwikkelingscoureur en boekte daarbij opzienbarende resultaten. In 2000 zou Verstappen als eerste coureur van het Honda-team deelnemen aan het kampioenschap. Zover is het echter nooit gekomen, na de dood van Postlethwaite werd het project opgedoekt.

In the picture! (met prijs)

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral™ heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

 

Dus, vanaf morgen meedoen en kans maken op dit schitterende statussymbooltje!

Orgaan donatie

Vrijdag wordt de zeer omstreden Orgaandonatieshow uitgezonden en iedereen heeft er wel een mening over.Ik draag geen donorcodicil bij mij...en ik ben het ook niet van plan om het op korte termijn te doen.Nee, ik heb er geen ethische problemen mee, ik ben straks dood en als ik iemand weer een gezond leven kan geven, dan is dat prima.Nee, ik heb er ook geen religieuze problemen mee, God heeft de wetenschap de kennis gegeven en mag dus gewoon gebruikt worden.

Nieuwe game-wet in de maak in New York

In New York is onlangs een nieuw wetsvoorstel ingediend die de verkoop van videogames moet gaan reguleren. Retailers mogen nog wel gewelddadige games verkopen, alleen games met extreem geweld en onfatsoenlijke afbeeldingen (oftewel naakte vrouwen) mogen niet langer aan minderjarigen verkocht worden. Doet de retail-medewerker in kwestie dat wel, dan zal deze daad vervolgd worden als een "Class E felony", een misdaad waar 12 tot 48 maanden cel op staat.

Opvallend detail hierbij is dat in de VS iedereen jonger dan 18 als minderjarige beschouwd wordt, terwijl de ESRB-ratings op games stellen dat een game met een "M" of "Mature"-rating alleen geschikt is voor personen van 17 jaar en ouder.

Amsterdam onderzoekt verbod radio's op bouwplaatsen

Icoon RadioHet kan zomaar zijn dat er binnenkort geen Frans Bauer, Jannes of Marianne Weber meer door de Amsterdamse straten schalt. De gemeente Amsterdam laat namelijk onderzoeken of radio's op bouwplaatsen kunnen worden verboden. Dat blijkt uit het gemeentelijke Milieubeleidsplan 2007-2010. Bewoners hebben namelijk geklaagd over geluidsoverlast die van bouwplaatsen afkomt.

Het Comité Stop Overlast Stadhouderskade stelde het verbod voor. In dat comité zitten bewoners uit een straat waar de laatste tijd onder meer gewerkt werd aan een nieuwe brug.

"Het is een benepen standpunt", zo vindt de Amsterdamse VVD in de gemeenteraad ervan. "Als buren kun je bouwvakkers ook gewoon een kopje koffie aanbieden en vragen of de radio wat zachter mag."

Ook FNV Bouw vindt de maatregel onnodig. "Een verbod is wel heel verstrekkend", aldus een woordvoerster. "Tijdens normale tijden moet je naar de radio kunnen luisteren. Als je buurman elke dag drie uur piano wil spelen, stap je naar hem toe. Zo kun je ook naar een bouwvakker toe stappen. Bouwvakkers zijn hele normale, redelijke mensen."

Kolk naar Vitesse

Ondanks eerdere berichten dat Santi Kolk naar FC Twente zou verhuizen gaat de speler naar Vitesse.

Beide clubs waren het eens geworden met ADO Den Haag over de transfer maar Kolk wees het aanbod van FC Twente af en koos voor Vitesse. Er moeten wel nog een paar dingen goed afgestemd worden voor de 25-jarige speler zijn handtekening zet voor een contract van vier jaar met de Arnhemmers. Directeur Paul van der Kraan van Vitesse gaat er echter vanuit dat dit geen probleem hoeft te zijn.

Film: Zodiac

In 1969 was er een moordenaar actief die al snel bekend kwam te staan als de Zodiac Killer. Hoewel de moordenaar in de jaren ’70 al niet meer actief was, is hij mede door de brieven die hij aan kranten in San Francisco stuurde lange tijd voorpaginanieuws gebleven. Het bleef jarenlang een geruchtmakende zaak, en de moordenaar die claimde wel 37 levens op zijn geweten te hebben, bleef de media lange tijd boeien. De zaak Zodiac heeft gediend als inspiratie voor een aantal (strip) boeken en ook een paar films, waarvan Dirty Harry misschien nog wel het meest bekend is geworden. David Fincher heeft deze zaak als inspiratiebron gebruikt voor zijn nieuwste film, Zodiac, waarin hij vooral het onderzoek, wat een groot deel van de zeventiger jaren in beslag nam, nauwkeurig in beeld brengt.

'Koning van de spam' gearresteerd

Icoon InternetOpenbare aanklagers in Amerika hebben zaterdag een internethandelaar gevangen gezet die zoveel ongewenste e-mail heeft verstuurd dat ze hem de 'Koning van de Spam' noemen.

De 27-jarige Robert Soloway zou verantwoordelijk zijn voor het versturen van miljoenen ongewenste e-mails. Als hij wordt veroordeeld, kan Soloway een maximum gevangenisstraf van 65 jaar en een boete van 250.000 dollar krijgen.

Mbo'ers klagen meer over opleiding

Icoon OnderwijsScholieren op het Mbo zijn minder tevreden over hun opleiding dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB), die opkomt voor de belangen van de scholieren. Zij ondervroegen ruim 133.000 studenten op 50 scholen.

Veel Mbo'ers vinden dat ze te weinig les en begeleiding krijgen. Eén op de vijf leerlingen krijgt minder dan tien uur per week les. Ook klagen ze over onvoldoende werkplekken en computers, wat juist weer komt doordat de Mbo'ers zelfstandiger moeten werken.

De scholieren zijn zich op school ook minder veilig gaan voelen. Dat zou komen doordat scholen grootschaliger worden. De JOB schrikt van de ernst van sommige klachten. Volgens de organisatie duiden deze op grote chaos.

CD: Battles - Mirrored

Retestrakke drums, scherpe gitaren die de ritmesectie nog eens versterken, en keyboards die eromheen dansen en de gekte compleet maken. Het is de Amerikaanse experimentele band Battles in een notendop. Energieke postrock met vooral de nadruk op ritme in plaats van sfeer. De verzameling EP's bewees al dat het zomaar kan ontaarden in extreem dansbare muziek, en met grote verwachtingen werd er dan ook uitgekeken naar het debuut, getiteld Mirrored Maar het gevaar van postrock blijft dat je er al snel genoeg van krijgt, doordat het toch altijd min of meer beperkte muziek is. Een aantal van de songs op de twee EP's toonde al aan dat ook het New Yorkse viertal het niet altijd voor mekaar krijgt om met enkel hysterische en aanstekelijke nummers op de proppen te komen.


Toekomst trio spelers bij FC Utrecht onzeker

Het is nog onzeker of Tim Cornelisse, Sander Keller en Rick Kruys ook volgend jaar nog onder contract staan bij FC Utrecht. De club bood het trio onlangs een nieuw contract aan, maar geen van de drie heeft hier een krabbel onder gezet.

Wessel Weezenberg, de zaakwaarnemer van Kruys, heeft gezegd dat er inderdaad een nieuw voorstel gedaan is. "Wij hebben voorafgaand aan de play-offs een aanbod van de club gekregen. Daarop hebben we een nieuw voorstel gedaan. Mocht de club instemmen met onze wensen, is er geen vuiltje aan de lucht. Wél wil Kruys vaker spelen".

Robin Nelisse mag op zoek naar een nieuwe werkgever, Ali Boussaboun keert terug naar Feyenoord en Jean-Paul de Jong zal als speler niet meer in actie komen in de Domstad. Bovendien heeft Utrecht Nassir Maachi voor komend seizoen verhuurd aan FC Dordrecht.

Onderzoek IOC na uitlatingen Telekomrenners

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gaat onderzoeken of er in het verleden tijdens Olympische Spelen overtredingen zijn geweest van de anti-dopingwetgeving. Dit naar aanleiding van de uitlatingen van wielrenners van het vroegere Telekom.

De uitlatingen gingen over hun dopegebruik in het verleden. Acht renners, onder wie Erik Zabel en voormalig Tourwinnaar Bjarne Riis, gaven de afgelopen week toe zich met epo te hebben ingelaten. Daarnaast gaat het IOC een onderzoek instellen naar de activiteiten van de artsen aan de Universiteit van Freiburg, die Telekom-renners in het verleden hebben geholpen bij hun dopingpraktijken.

Christian Henn, een van de renners die toegaf epo te hebben gebruikt, won bij de Olympische Spelen in 1988 in Seoul brons. Afgelopen week verklaarde één van de betrokken artsen uit Freiburg dat hij in de periode 1980-1990 amateurwielrenners van dope te hebben voorzien. Hij zou ook betrokken zijn geweest bij olympische ploegen.

Softbalsters nog ongeslagen op EK

De Nederlandse softbalsters hebben nog altijd een ongeslagen status op het Europees kampioenschap. Oranje won ook woensdagavond haar laatste wedstrijd in de groepfase. Ditmaal werd Oostenrijk met maarliefst 11-0 opgerold. Deze marge was al na vijf innings bereikt.

De beste drie nationale teams van elke poule gaan door naar de tweede fase. Donderdagavond ontmoet Nederland favoriet Italië. Beiden landen worden gezien als kanshebbers voor de Europese titel.

Gewonden op KLM-vlucht bij turbulentie

Icoon VervoerVerschillende passagiers en bemanningsleden op een Boeing 777 van KLM zijn gisteravond gewond geraakt na turbulentie. Het toestel was op weg van Amsterdam naar Osaka en raakte ter hoogte van St. Petersburg in zwaar weer.

De piloot had de turbulentie aangekondigd en de inzittenden hadden allemaal hun riemen vast. De bemanningsleden waren nog koffie aan het serveren en hete drankjes vielen over passagiers, die hierdoor lichte brandwonden opliepen. Leden van het cabinepersoneel raakten tevens gewond door de klappen op hun lichaam.

Een stewardess is in Osaka met brandwonden vervoerd naar het ziekenhuis. Zij maakt het goed.

Madrid kandidaat voor Spelen 2016

Het Spaans olympisch comité heeft bekend gemaakt dat Madrid officieel is aangewezen als Spaanse kandidaat voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2016.

Madrid wilde ook al de Olympische Spelen van 2012 naar hun stad halen maar legde het in een verkiezing af tegen Londen. De Spaanse hoofdstad kwam bij het stemmen destijds niet verder dan de derde plaats. Parijs werd tweede in die stemming en redde het uiteindelijk niet.

Het IOC wijst de olympische stad van 2016 in oktober 2009 in Kopenhagen tijdens een congres aan. Naast Madrid zijn de mogelijke andere kandidaten Praag, Rio de Janeiro, Tokio, Chicago en Doha.

Anderson en Nani naar Manchester United

Manchester United heeft woensdag twee versterkingen gehaald in Portugal. De Engelse landskampioen heeft met Sporting een principeakkoord bereikt over de transfer van aanvaller Nani. Bij FC Porto werd de aanvallende middenvelder Anderson losgeweekt.

De 20-jarige Nani, die voluit eigenlijk Luís Carlos Almeida da Cunha heet, speelde sinds 2005 in het shirt van Sporting. Naar verluidt moet hij de Portugese club 20 miljoen opleveren. De 19-jarige Anderson Luis de Abreu Oliveira speelde ook twee seizoenen bij zijn Portugese werkgever. Hij speelde zich vorig jaar in de kijkers op het Amsterdam Tournament en ook in de Champions League maakt hij de nodige indruk.

Volgens verscheidene media in Portugal heeft Manchester diep in de buidel moeten tasten om de spelers naar Old Trafford te kunnen halen. Naar verluidt is met de transfer een totaalbedrag van ongeveer tussen de 45 en 50 miljoen euro gemoeid. Als de aanwisten medisch worden goedgekeurd en de administratieve procedures achter de rug zijn, zullen ze in Engeland een contract ondertekenen.

Spel: Battlefield General

Natuurlijk zullen online real time strategy spellen nooit het niveau en de diepgang halen van games als Command and Conquer, Age of Empires en dergelijke. Toch is dit al een stap in de goede richting. Neen, je moet/kan hier geen resources en dergelijke verzamelen, aanvallen is de boodschap. Maar vergeet het strategie-element niet: de ondergrond, aanvalsmethode en keuze van units spelen namelijk ook een rol. Tip: elke missie saven en de vorige opnieuw doen indien nodig!

Veel plezier met Battlefield General!

In the picture!


Verzin een onderschrift bij deze foto!

Paardenmiddel ingezet voor anti-kraak.

En de top-5:

5: Goofup : " Vroeg of laat duikt er wel een schimmel op in ongeventileerde gangen."

4: Batsies: "Jehovah's worden steeds gekker ontvangen"

3: Jenga: "Ergens in Nederland loopt een vrouw die nooit meer zal roepen "hij eruit of ik eruit!!"

2: NeUsVLoOi: "Ankie van Grunsven verhuisd naar nummer 48"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: kramark

previous picture

Muziekcolumn / The Beatles - Sgt. Pepper - veertig jaar

Muziek, de één beschouwt het als behang, de ander kan als een bezetene doorfreaken over zijn of haar favoriete band of zanger. Freak of onkundig, bijna iedereen heeft wel songs die ontroerende momenten naar boven laat komen. Een oude liefde, een grappige gebeurtenis of het enthousiasme voor een speciaal liedje, terwijl je daar nu heel anders over denkt.
Als je dan ook nog van schrijven houdt, is de muziekcolumn een feit.

PC softwareverkopen USA, Starcraft mag weer

Na een kleine pauze zijn hier weer de wekelijkse PC softwareverkopen uit de USA, en wel van de week van 13 t/m 19 mei.

Niet heel erg opvallend is de notering van Starcraft, daar de opvolger van deze RTS laatst is aangekondigd door Blizzard.

PositieGameUitgever
1World Of Warcraft: Burning CrusadeVivendi
2World Of WarcraftVivendi
3Command & Conquer 3: Tiberium WarsElectronic Arts
4Lord of the Rings Online: Shadows Of AngmarMidway
5The Sims 2 SeasonsElectronic Arts
6The Sims 2 DeluxeElectronic Arts
7The Sims 2 CelebrationElectronic Arts
8Starcraft: Battle ChestVivendi
9Civilization IV2K Games
10The Sims 2Electronic Arts

Roland Garros Prijsvraag

In samenwerking met FOK!sport organiseert FOK!games een prijsvraag rondom Roland Garros en de onlangs uitgekomen game Virtua Tennis 3. Hierbij maak je kans op exemplaren van Virtua Tennis 3 en hebben we tevens voor de finale een extra grote prijsvraag in petto.

Een sportgame wordt natuurlijk extra leuk als er naast prima gameplay ook de mogelijkheid is om met bestaande spelers aan de slag te gaan. Federer, Nadal, Sharapova, Hingis, alle (tennis)groten der aarde zijn aanwezig in Virtua Tennis 3. Het doel van bovenstaande tekst? Een korte introductie voor de nieuwe tennisprijsvraag van FOK!games en FOK!sport.

Roland Garros is al een paar dagen bezig en enkele spelers die in Virtua Tennis 3 aanwezig zijn liggen reeds uit het toernooi. Het merendeel zit er echter nog in. Gedurende het toernooi zullen er uiteraard steeds meer spelers uit de game afvallen. Wanneer dit gebeurt zal er in het bericht op FOK!sport over zijn of haar uitschakeling een codewoord staan.

Degene die als eerste een mailtje stuurt naar games@fok.nl met als onderwerp Roland Garros Prijsvraag en het codewoord in de mail wint een exemplaar van Virtua Tennis 3 voor de PC. Zo zal het doorgaan tot er uiteindelijk (hopelijk) één of meerdere van de gelicenseerde spelers in de finale staat. Elke dag zullen de dagwinnaars bekend gemaakt worden, en voor de finale hebben we een extra grote prijsvraag in petto, maar dat houden we nog even geheim. Tevens kun je naarmate het toernooi verder vordert ook nog een special over tennisgames tegemoet zien op FOK!games en FOK!sport.

Hieronder zie je de spelers die op het moment nog in het toernooi zitten, en over wie je dus binnenkort een bericht op FOK!sport kan verwachten:

MannenVrouwen
Roger FedererMaria Sharapova
Rafael NadalVenus Williams
Leyton HewittAmelie Mauresmo
Juan Carlos FerreroDaniela Hantuchova
David Nalbandian
Gael Monfils

Lees op FOK!games de uitgebreide review van Virtua Tennis 3.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.