FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 19 mei 2007

Van Grunsven pakt dertiende landstitel

Anky van Grunsven heeft haar dertiende landstitel dressuur gewonnen. Ze won in Eindhoven vandaag ook het derde duel, de Kür op muziek.

Van Grunsven haalde met Keltec Salinero op alle drie de onderdelen scores van wereldniveau, waardoor de titel geen moment in gevaar kwam. Tweede werd titelverdedigster Imke Schellekens-Bartels met Sunrise. De derde plek ging naar Alex van Silfhout met Luxform’s Nimbly.

Lawinepijl veroorzaakte ontploffing Rolls Royce

Icoon OngelukEen lawinepijl heeft de ontploffing veroorzaakt in een Rolls Royce die in Delft geparkeerd stond. Afgelopen donderdag kwam het explosief vlak na middernacht tot ontploffing. "De dure auto raakte daarbij zwaar beschadigd", aldus de politie. De oorzaak van het ontploffen van de vuurpijl is vooralsnog onbekend.

Op de parkeerplaats van hotel Campanile in Delft waar de Rolls Royce vlam vatte, zijn geen gewonden gevallen. Maar een hotelgast raakte door de schrik onwel en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ongeveer 45 gasten werden uit voorzorg geëvacueerd uit het hotel. Zij werden opgevangen in het restaurant van het hotel. Later in de nacht konden alle gasten terug naar hun kamers.

Met dank aan rbman voor de submit.

'Bokito werd gepest'

Icoon MisdaadBokito, de gorilla die vrijdag uit het dierentuin Diergaarde Blijdorp ontsnapte en daarbij meerdere mensen het ziekenhuis in sloeg, zou net voor zijn ontsnapping zijn gepest door bezoekers. Dat hebben getuigen verklaard tegen de dierentuin.

Justitie onderzoekt of er strafbare feiten zijn gepleegd door de betrokken partijen. De Rotterdamse strafrechtadvocaat Frank van Ardenne heeft aan het AD verklaard dat die kans zeker aanwezig is. Als de treiteraars Bokito voor zijn ontsnapping hebben "opgehitst tegen een mens", kan de rechter hen een straf opleggen.

Ook de dierentuin zou onrechtmatig gehandeld kunnen hebben. Volgens de raadsman is het verboden voor een houder van gevaarlijke dieren om onvoldoende toezicht te houden. Op het misdrijf, vervat in artikel 425 van het Wetboek van Strafrecht staat maximaal een gevangenisstraf van een half jaar.

Los van de strafrechtelijke kant, kunnen slachtoffers met een civiele procedure schadeloosstelling eisen.

Deze foto is 5 minuten voor zijn ontsnapping genomen,
exact op de plek waar hij ontsnapte.

Extra FOK!radio: live vanaf Eindhoven-meet

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

100 liter tapbier, een aantal pakken Taksi, goeie muziek, Franky Boy, shoarma en webcams. Dat zijn de ingrediënten van de Eindhoven-meet waarvan FOK!radio vanavond live verslag doet. In 2004 was de vorige meet in Eindhoven. FOK!users vleermuis en Furby zetten hun huis open en iedereen is welkom. Vanavond vanaf 18:00 uur begint het opwarm-programma dat live te horen is, gevolgd door FOK!radio vanaf 21:00 uur.

Het zal een gezellige bende worden. Mensen die in ieder geval komen stonden drie jaar geleden ook op de gastenlijst: Cynix, Blinky, SunChaser, Yvonne, Iteejer, Harry, Mr_Orange, en vele anderen. Iedereen is verder welkom. Meer informatie is hier te vinden. De uitzending duurt 'todat het bier op is'.

We gaan in ieder geval met Yvonne praten over haar belevenissen met dochter Brechtje in Turkije. Daarnaast kan ze ook enkele roddels uit de doeken doen. Verder kan iedereen in de uitzending inbreken door even via Skype. naar de studio te bellen. Onze skypenaam is actionradiolive.

We bellen ook met Dirkh. Gisteren werd bekend dat hij de nieuwe mod is van het Onzin voor je leven-forum.

Er zijn ook webcams waarop alles live te volgen is. Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Michael Moore zorgt voor ophef

Icoon MediaDe beruchte filmmaker Michael Moore heeft weer het nodige stof doen opwaaien. Zijn nieuwste documentaire 'Sicko' maakt gehakt van de Amerikaanse gezondheidszorg. Vandaag is de première, op het filmfestival van Cannes.

Moore, die we kennen van de quasi-naïeve vragen waarmee hij politici aan de tand voelt, heeft besloten om in deze film meer op de achtergrond te blijven. Zo wil hij aan persoonlijke aanvallen ontkomen, en zijn critici dwingen om een inhoudelijk oordeel te vormen.

In Sicko toont Moore open en bloot de medische wereld in de Verenigde Staten. Zo zien we dat patiënten domweg op straat worden gezet wanneer zij de rekeningen niet meer kunnen betalen. Ontroerend is het beeld van een kind dat per ongeluk naar een verkeerd ziekenhuis wordt gebracht, waarvan de kosten niet door de verzekering worden vergoed. Onderweg naar een ander ziekenhuis sterft het kind. Om te bewijzen dat het beter kan maakt Moore vergelijkingen met Canada, Engeland, Frankrijk en Cuba.

Zo onderneemt hij een reis naar Cuba, met enkele vrijwilligers die met hun gezondheid sukkelen sinds zij in het World Trade Centre na 11/9 assistentie hadden verleend. In Amerika werden zij van het kastje naar de muur gestuurd door hun verzekeraars, terwijl in Cuba de gasten op specialistische medische hulp konden rekenen. Door deze reis dreigen zij echter hun vrijheid te verliezen: Het is Amerikanen verboden een bezoek te brengen aan Cuba.

Maaskant slaat toe in Olympia's Tour

Martijn Maaskant heeft in de achtste etappe van Olympia's Tour een voorschot op de eindzege genomen. De dagwinst in de rit, over 152 kilometer van Son en Breugel naar Buchten, ging naar Roy Curver.

Al aan het begin van de etappe wist Raborenner Maaskant zijn slag te slaan, mede door onoplettendheid bij zijn concurrent. Ploegmaat Lars Boom had te laat door dat Maaskant met 17 anderen was weggesprongenn. Uiteindelijk verloor het peloton meer dan drie minuten op de kopgroep.

Curvers wist in de slotfase van de wedstrijd te ontsnappen uit de kopgroep. Hij finishde uiteindelijk zeven seconden eerder dan Manman van Ruitenbeek.

Europees voetbal voor HSV

Niemand dacht tijdens de winterstop dat Hamburger SV Europees voetbal zou halen, maar toch is het Huub Stevens gelukt. De trainer werd begin dit jaar naar Duitsland gehaald. Dankzij de overwinning op Alemannia Aachen (4-0) kwalificeerde de ploeg zich voor het Intertoto-toernooi.

Stevens was erg tevreden met deze afsluiting van een beroerd seizoen. "Ik heb van het begin gezegd dat we veertien finales moesten spelen. Die uitdaging heeft de ploeg voortreffelijk opgepakt. We zijn van plaats achttien naar zeven stegen en mogen de Intertoto in. Dat is geweldig. Niemand durfde dat enkele maanden geleden te voorspellen. Iedereen binnen deze club heeft daar aan meegewerkt."

Voor aanvang van de laatste speelronde waren er nog zeven ploegen die uitzicht hadden op het ticket voor de Intertoto. Borussia Dortmund had tot vandaag het meeste uitzicht op het Europese toernooi, maar het verlies bij Bayer Leverkusen (2-1) gooide alsnog roet in het eten. Ook naaste concurrent Hannover '96 wist niet te winnen, waardoor de ploeg van Rafael van der Vaart, Joris Mathijsen en Nigel de Jong uiteindelijk de lachende derde was.

VfB Stuttgart werd op de laatste speeldag kampioen van Duitsland en plaatste zich, net als nummer twee Schalke 04, rechtstreeks voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Werder Bremen is veroordeeld tot de voorrondes van het miljoenenbal. Bayern München en Bayer Leverkusen zullen in het toernooi om de UEFA Cup uitkomen.


Huub Stevens zorgde voor succes bij Hamburger SV

Uitslagen Duitsland speelronde 34

In de Duitse competitie werd dit weekend de laatste speelronde afgewerkt. VfB Stuttgart werd de nieuwe kampioen van Duitsland.

Champions League

De twee ploegen die zich direct hebben geplaatst voor de Champions League zijn VfB Stuttgart en Schalke 04. De landskampioen won met 2-1 van Energie Cottbus, Schalke 04 dat tot vorige week de ranglijst aanvoerde, won met 2-1 thuis van Arminia Bielefeld. Even leken de Königsblauen toch nog kampioen te worden. In Stuttgart stond de thuisploeg met 0-1 achter terwijl Schalke met 2-0 voorstond. Doordat Stuttgart uiteindelijk toch won zou een grotere overwinning van Schalke niets hebben uitgemaakt.

Een plekje in de voorronde van de Champions League werd vergeven aan Werder Bremen. Lange tijd deden de Grün-Weissen mee om het kampioenschap maar in de laatste weken moest het definitief afhaken. Een derde plek is alles wat restte voor de ploeg die zowel Ajax als AZ tegenkwam in Europa.

Degradatie

Voor drie ploegen viel het doek definitief. Op de zestiende plek staat FSV Mainz dat vrijwel de gehele competitie onderaan stond. Alemannia Aachen staat nog een plek lager. Met een doelsaldo van -24 is het de ploeg die het meest aantal doelpunten tegen kreeg gedurende het seizoen. De rode lantaarndrager is Borussia Mönchengladbach met 26 punten, acht minder dan de nummers zestien en zeventien. Mainz verloor in de laatste speelronde met 5-2 van Bayern München. Met 0-2 was Bochum te sterk voor Gladbach. De grootste nederlaag op de laatste speeldag leed Alemannia Aachen. Met maarliefst 4-0 keerde de ploeg huiswaarts.



Uitslagen

ThuisUitEindstand
VfB StuttgartEnergie Cottbus2-1
Bayern MünchenFSV Mainz 055-2
Bor. M'GladbachVfL Bochum0-2
Hannover 961.FC Nürnberg 0-3
Eintracht Frankfurt Hertha BSC1-2
Hamburger SV Alemannia Aachen4-0
Schalke 04Arminia Bielefeld 2-1
Bayer LeverkusenBorussia Dortmund2-1
VfL WolfsburgWerder Bremen 0-2


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldo (+/-)Punten
1VfB Stuttgart *3421762470
2Schalke 04 **3421582168
3Werder Bremen *** 3420683666
4Bayern München ****34186101560
5Bayer Leverkusen ****3415613551
61.FC Nürnberg 34111581148
7Hamburger SV 3410159645
8VfL Bochum3413615-145
9Borussia Dortmund3412814-244
10Hertha BSC3412814-544
11Hannover 963412814-944
12Arminia Bielefeld 3411914-242
13Energie Cottbus3411815-1141
14Eintracht Frankfurt 3491312-1240
15VfL Wolfsburg3481313-837
16FSV Mainz 05 #3481016-2334
17Alemannia Aachen #349718-2434
18Bor. M'Gladbach #346820-2126

* - Kampioen en Champions League
** - Champions League
*** - Voorronde Champions League
**** - UEFA Cup
# - Gedegradeerd

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1Theofanis GekasVfL Bochum20
2Alexander FreiDortmund16
-Roy MakaayBayern München16
4Kevin KuranyiSchalke 0415
5Maio GomezVfB Stuttgart13


Federer treft Nadal in finale Hamburg

Rafael Nadal heeft zich voor de eindstrijd van het tennistoernooi in Hamburg weten te plaatsen. De Spanjaard was in de halve finale te sterk voor de Australiër Lleyton Hewitt (6-2, 3-6, 7-5). Het was voor de nummer twee van de wereld de 81e keer op rij dat hij op gravel wist te winnen.

Nadal moet het in de finale van het toernooi in de Duitse stad opnemen tegen Roger Federer. De nummer één van de wereld won eerder op de dag zijn halve finale van Carlos Moya (4-6, 6-4, 7-5). Het is de tiende keer dat de twee heren tegen elkaar spelen. Van dit aantal won de Zwitser er slechts drie.

Vorig jaar ging de zege in de Duitse havenstad naar Tommy Robredo. De Spaanse tennisser was toen te sterk voor zijn Tsjechische opponent Radek Stepanek.

Juventus promoveert naar Serie A

Juventus speelt volgend seizoen weer in de Serie A. De ploeg uit Turijn werd afgelopen zomer nog teruggezet naar de Serie B vanwege een omkoopschandaal. Vanmiddag verzekerde het zich van promotie door het uitduel tegen Arezzo met 1-5 te winnen.

Alessandro Del Piero zette Juve al vroeg op een 1-0 voorsprong. Twee goals van Giorgio Chiellini, een doelpunt van Trezeguet, nog één treffer van Del Piero en een tegengoal van Floro Flores bepaalden de eindstand uiteindelijk op 1-5 voor de ploeg van de Franse trainer Didier Deschamps.

Gorillaslachtoffer verlaat intensive care

Icoon BinnenlandsDe vrouw van begin vijftig die vrijdag in Diergaarde Blijdorp werd toegetakeld door de ontsnapte gorilla Bokito heeft zaterdagmiddag de afdeling intensieve zorg verlaten. Ze moet zondag in het ziekenhuis waar ze ligt nog wel een operatie ondergaan.

Dat meldde een woordvoerder van de dierentuin. De bezoekster raakte ernstig gewond toen de aap haar meesleurde. Ze werd in het ziekenhuis enige tijd kunstmatig in slaap gehouden. De vrouw heeft een verbrijzelde hand, een gebroken pols en onderarm en diverse bijtwonden. Ze kwam bijna elke dag in de dierentuin en stond vaak bij de mensapen te kijken.

Drukte na de ontsnapping van Bokito

Ritzege Glasner in Rijnland-Palts

De vierde etappe van de Ronde van Rijnland-Palts is gewonnen door Björn Glasner. Na 178 kilometer koersen, van Mainz naar Bad Marienburg, kwam de Duitse renner van Team Regiostrom-Senges solo over de finish.

In de slotfase van de rit ontsnapte de 34-jarige Glasner uit een groep van zo'n vijftig renners. Op de finish had hij nog een voorsprong van zeven seconden op Paul Martens van Skil-Shimano, die het beste van de eerste groep was.

De Italiaan Luca Celli blijft aan de leiding gaan in het algemeen klassement. Met nog een etappe te gaan, heeft hij maar één seconde voorsprong op Gerald Ciolek.

HHC kan goede start geen vervolg geven

HHC Hardenberg heeft de goede start in de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs geen vervolg kunnen geven. De kampioen van de hoofdklasse C, die op Hemelvaartsdag nog met 0-3 won bij Rijnsburgse Boys, verloor op eigen veld van IJsselmeervogels. Met een 0-2 overwinning zette de formatie uit Bunschoten een eerste stap richting titelprolongatie.

De kampioen van de hoofdklasse B was gewaarschuwd voor de kracht van HHC Hardenberg en nam de klus dus zeer serieus. Dit leverde reeds na een kwartier een eerste treffer op. Vleugelspeler Dennis van der Steen mocht aanleggen voor een strafschop en benutte deze feilloos. Deze 0-1 stand namen de "Rooien" mee naar de rust.

In het tweede bedrijf kwam HHC beduidend beter voor de dag. De thuisploeg ging op zoek naar een gelijkmaker en kreeg daar ook de kansen voor. Deze werden echter niet benut, waarna IJsselmeervogels de wedstrijd in het slot gooide via een treffer van ex-prof André Kemper (foto). Hij wist koppend te scoren en bezorgde zijn elftal daarmee de winst. Wel wist HHC de strafschoppenserie, die na elke eerste ontmoeting wordt gehouden, winnend af te sluiten.

IJsselmeervogels, dat de ranglijst aller tijden in het zaterdagamateurvoetbal aanvoert, kent door deze zege de gewenste goede start in de kampioenscompetitie. Het elftal van trainer Cees Lok kan nu een week uitrusten. Volgende week zal men in de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys dan een volgende stap kunnen zetten richting een nieuwe zaterdagtitel. Door de zege van vandaag neemt IJsselmeervogels in ieder geval al de kop over van HHC Hardenberg, dat weliswaar ook drie punten heeft, maar hier twee duels voor nodig had.

VfB Stuttgart kampioen op laatste speeldag

In de Duitse competitie werd dit weekend de laatste speelronde afgewerkt. VfB Stuttgart bleek na 34 wedstrijden de meeste punten verzameld te hebben en werd de nieuwe kampioen van Duitsland.

VfB Stuttgart pakt kampioenschap

VfB Stuttgart is de nieuwe kampioen van Duitsland. De Duitsers werden vier maal eerder kampioen, voor het laatst in het seizoen 1991/1992. De ploeg van Armin Veh pakte vorige week de leiding in de Bundesliga na verlies van Schalke 04. Op de laatste speeldag konden alleen de Königsblauen VfB Stuttgart nog passeren. VfB Stuttgart deed echter wat het moest doen, namelijk winnen. Met een 2-1 overwinning werd het landskampioenschap veilig gesteld. De kampioenen speelden in eigen huis tegen Energie Cottbus.

Na achttien minuten hield heel VfB Stuttgart de adem in toen Sergiu Radu de bezoekers op voorsprong zette. De gelijkmaker viel echter al snel, acht minuten na het doelpunt van Radu bracht Thomas Hizlsperger beide ploegen weer op gelijke hoogte met een verwoestend schot op aangeven van Pavel Pardo. De gevierde man aan de zijde van VfB Stuttgart was de twintigjarige Sami Khedira. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door hem achttien minuten na rust binnen gekopt.

Overige uitslagen Bundesliga

Uitslag Chelsea - Manchester United

De 126e finale van de strijd om de FA Cup is gewonnen door Chelsea. Op het vernieuwde Wembley werd na verlenging met 1-0 gewonnen van Manchester United. Drogba zorgde drie minuten voor het einde van de verlenging voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Voor rust wilde de wedstrijd niet echt loskomen. Manchester was de ploeg die het meeste balbezit had maar dat wisten ze niet om te zetten in echte kansen. Ook na rust was er over inzet niets te klagen, maar het niveau was te laag. Arjen Robben maakte na rust wel weer zijn rentree voor de ploeg van trainer José Mourinho.

In de verlenging was het een stuk spannender. Beide clubs kregen kansen om te scoren. United kreeg kansen via Rooney en Giggs. Voor Chelsea miste Drogba een goede kans op de 1-0. Drie minuten voor het einde van de verlenging was die laatste wel trefzeker.

Echtpaar vindt vleermuis in cornflakes

Na het opeten van een flinke portie cornflakes, trof een Zweeds echtpaar een kadootje aan in de verpakking. In plaats van een speelgoedje, bleek het een dode vleermuis te zijn.

Vandaag berichtte het Zweedse persbureau TT dat de Britse fabrikant van de cornflakes een speciale onderzoeker heeft gestuurd naar het Zweedse plaatsje Tanum waar het drama plaatsvond. Hij zal onderzoeken hoe de cornflakebat in de verpakking is terechtgekomen. Na medisch onderzoek bleek het echtpaar geen lichamelijke klachten te hebben overgehouden aan het dode beest.

Half-Life 2: Black Box is niet meer

Half-Life 2: Episode 2 zou in twee vormen naar de PC komen, in een Zwarte en in een Oranje variant, op de PS3 en 360 zou de game alleen in het Oranje komen.

Nu is de Black Box voor de PC gecanceld door Valve, wat inhoudt dat alleen de Orange Box overblijft. De Black Box zou HL2:E2, Team Fortress 2 en Portal bevatten, en $10 goedkoper zijn dan de Orange Box. Deze Orange Box bevat naast de vorige drie games ook de originele Half-Life 2 en de eerste episode.

Als "oplossing" voor de Half-Life 2 fans die het origineel en de eerste episode al hebben heeft Valve het volgende bedacht:

"Those who purchase the PC version of The Orange Box will get three separate Steam product codes: One for the three new games, one for HL2, and one for Episode One. This way a PC Orange Box owner can give away their Half-Life 2 or Episode One unused Steam product codes if they don't need a copy of those games," aldus Doug Lombardi van Valve.

Het is nog niet bekend of ook op de PC de originele Half-Life 2 en de eerste episode een grafische update hebben ondergaan. HL2:E2 biedt namelijk enkele nieuwe grafische effecten (waaronder dynamische schaduwen), en deze zullen op de PS3 en 360 gepoort worden naar de oudere twee games.



Hij was een sterke doos, en hij zal gemist worden

Paris gaat dagboek bijhouden in cel

Icoon ShowbizzParis Hilton gaat in de cel een dagboek bijhouden. Daar begint ze mee zodra ze vanaf 5 juni haar straf achter de tralies gaat uitzitten. De steenrijke erfgename hoopt miljoenen te verdienen met haar schrijfsels.

Volgens The Sun wil Paris gaan schrijven over alles wat haar bezig houdt in de gevangenis. Ook opstootjes in de cel en vieze maaltijden moeten in het boek aan bod komen, vertelt een anonieme bron aan het tabloid. Hilton werd op 4 mei veroordeeld tot een celstraf van 45 dagen voor rijden zonder geldig rijbewijs. Wanneer ze zich goedgedraagt mag ze na 23 dagen haar cel verlaten.

Paris gaat misschien wel een bestseller schrijven

Hockeyers Bloemendaal landskampioen

De hockeyers van Bloemendaal hebben hun landstitel geprolongeerd. In de finale van de play-offs werd in het tweede duel HGC met 2-1 verslagen waardoor Bloemendaal op een beslissende 2-0 voorsprong kwam.

Bloemendaal, dat de hele competitie oppermachtig was, begon de wedstrijd afwachtend. Na dertien minuten zorgde Ronald Brouwer voor de 1-0. HGC kwam echter sterk terug en kwam nog voor rust op 1-1 dankzij Connor Grimes. Pas tien minuten voor de tijd zorgde een benutte strafcorner van Christopher Zeller voor de beslissende 2-1.

Jankovic naar finale in Rome

Jelena Jankovic is er in geslaagd om zich voor de finale van het tennistoernooi in Rome te kwalificeren. De Servische tennister was in de halve finale te sterk voor Patty Schnyder. De Zwitserse kwam er nauwelijks aan te pas en verloor kansloos met 6-1 en 6-3.

In de finale van het graveltoernooi in de Italiaanse stad moet Jankovic het opnemen tegen de winnares uit het duel tussen de Russin Svetlana Kuznetsova en de Slowaakse Daniela Hantuchova. Deze partij wordt later nog gespeeld.

Vorig jaar wist Martina Hingis het toernooi in Rome op haar naam te schrijven. In de finale was de Zwitserse toen te sterk voor Dinara Safina uit Rusland.

[Giro] Petacchi wint zevende etappe

De zevende etappe in de Ronde van Italië is gewonnen door Alessandro Petacchi. De renner van de Milram ploeg was na 254 kilometer de snelste in de massasprint. De etappe van vandaag was de langste van de hele ronde en ging van Spoleto naar Scarperia.

Rubens Bertogliati (Saunier Duval - Prodir), Benat Albizuri (Euskaltel-Euskadi), Fabien Patanchon (Française des Jeux) en Elio Aggiano (Tinkoff Credit Systems) gingen er vroeg in de wedstrijd vandoor en behielden lange tijd hun voorsprong. Aggiano was de eerste die af moest haken, op dat moment moest er nog zo’n zestig kilometer worden gekoerst. Op ongeveer twintig kilometer kwam het hele veld bijelkaar waarna de sprinters zich konden opmaken voor de eindspurt.

De finish van de etappe lag op het circuit Autodromo del Mugello, eigendom van Ferrari. Het peloton, met de sprintersploegen aan de leiding, reed in een lang lint over het circuit. Kort voor de meet plaatste Salvatore Commesso een aanval die geen stand hield, Fabian Cancellara deed ook een vergeefse poging waarna de sprinters hun werk konden doen. Daarin was Alessandro Petacchi de sterkste al kwamen Thor Hushovd en Paolo Bettini nog dichtbij.

Uitslag etappa

#RennerPloegTijd
1Alessandro PetacchiMilram6.14:14
2Thor HushovdCredit Agricolez.t.
3Paolo BettiniQuickstep - Innergeticz.t.
4Danilo NapolitanoLamprez.t.
5José JoaquinCaisse D'Epargnez.t.

Stand na de zevende etappe:

#NaamPloegTijd
1Marco PinottiT-Mobile23:44.32
2Hubert SchwabQuick Step+ 3.30
3Danilo di LucaLiquigas+ 4.12
4Franco PellizottiLiquigas+4.38
5Andrea NoéLiquigas+ 4.47
6Vincenzo NibaliLiquigasz.t
7Luid Felipe LaverdePanaria+ 4.49
8Andy SchleckCSC+ 5.05

Tot 2 jaar eis brandbom moskee Edam

JustitieTegen een 20-jarige inwoner van Edam is voor de rechtbank in Haarlem 2 jaar celstraf geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De jongeman zou op 22 januari van dit jaar samen met anderen een molotovcocktail in een moskee in Edam hebben gesmeten. Tegen een 18-jarige vrouw uit Edam werd anderhalf jaar geëist, waarvan ook weer een half jaar voorwaardelijk. Een derde verdachte moet later terechtstaan.

De 20-jarige Edammer gaf aan dat ''ze'' het niet zo op Marokkanen hebben en ''nogal rechts aangelegd'' zijn. Op hem zelf was dat niet van toepassing: ''Nee, absoluut niet. Van mij kwam het idee niet.'' Hij doelde daarbij op een jongerencentrum in Purmerend, waar Lonsdalejongeren bijeenkomen en waar het idee voor een aanslag op het islamitische gebedshuis was ontstaan. Wel gaf hij aan dat buitenlanders nou niet bepaald 'zijn beste vrienden' waren.

De officier van justitie noemde de brandstichting kwalijk, zeker gezien de discriminerende achtergrond. ''Bij dit soort feiten ontstaat in onze multiculturele samenleving makkelijk een kettingreactie.'' Daar lijkt het in dit geval ook op, omdat de auto van één van de verdachten in brand is gestoken.

Door de molotovcocktail ontstond indertijd brand, maar door snel ingrijpen bleef de schade beperkt. Toen het projectiel naar binnen werd gegooid, waren nog vier gelovigen in de islamitische gebedsruimte aanwezig. Die schrokken zich rot toen ze ineens een harde knal hoorden en een steekvlam zagen. De voorzitter zou door de vlammen zijn gerend om de brandblusser te pakken.

Brons voor Mollet op WK

Tommy Mollet is er zaterdag in geslaagd om de bronzen medaille op het wereldkampioenschap taekwondo in de wacht te slepen. In de finale van de klasse tot 72 kilogram was Sung Yu-Chi uit Taiwan te sterk voor de Brabander.

De taekwondoka wist zich met de grootste moeite te plaatsen voor de kwartfinales van het WK. Een aantal keer leek uitschakeling nabij, maar wist zich in de slotfase van de wedstrijd toch te herpakken. In deze kwartfinale moest Mollet het opnoemen tegen Mohammed Abulibdeh uit Jordanië. Dit duel won de Nederlander maar net (5-4). In de halve finale moest de Brabander zijn meerdere erkennen tegen Sung.

Het is de tweede bronzen plak tijdens het wereldkampioenschap, wat in Peking wordt gehouden. Eerder werd Dennis Bekkers in de klasse tot 67 kilogram ook derde.

Xavi: "Barcelona té arrogant geweest"

Xavi heeft in de Spaanse krant Marca hard uitgehaald naar zijn club FC Barcelona. De middenvelder is namelijk van mening dat de ploeg uit Catalonië zich dit seizoen te arrogant op zou stellen.

"We zijn te veel wedstrijden ingegaan met het gevoel dat we toch wel zouden winnen. We dachten dat alleen onze naam genoeg was voor de zege, aldus Xavi. "We hebben er een puinhoop van gemaakt. We zijn te lichtzinnig te werk gegaan. Kwalitatief zijn we beter dan de meeste andere teams, maar we hebben niet hard genoeg gewerkt. En wie niet hard werkt, verliest. Zo simpel is het."

Xavi vindt ook dat het dreigende verlies van de landstitel aan de club te wijten is. "Als we niet zoveel stomme fouten gemaakt zouden hebben, hadden we nu al lang de titel kunnen vieren. Door al ons puntverlies hebben we Real in de race gehouden. Zonder indrukwekkend te voetballen staan ze nu plotseling bovenaan", liet de ontevreden middenvelder weten.

NEC wil van Niedzielan af

NEC heeft Andrzej Niedzielan laten weten dat hij moet opschieten met het vinden van een nieuwe werkgever. De Nijmegenaren willen zo snel mogelijk van de speler af en hebben bovendien aangegeven dat hij geen speeltijd meer zal krijgen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Het huidige contract van Niedzielan loopt nog een jaar door. Eerder gaf de Pool al aan dat hij gewoon bij NEC zal blijven als geen enkele club zich voor hem meldt. De Nijmeegse ploeg hoopt echter dat de aanvaller na deze uitspraak naarstig op zoek zal gaan naar een nieuwe werkgever.

Toen Niedzielan bij NEC debuteerde, waren de verwachtingen hoog gespannen. Toch wist de aanvaller deze nooit waar te maken. Ook kon de Poolse speler niet altijd goed opschieten met de trainers. Zij verweten hem namelijk dat hij onvoldoende inzet toonde, zodat hij tot vaste waarde van de selectie uit kon groeien.

Zwangere poes opengesneden in Gorssel

ShockingDe Dierenambulance Deventer heeft bij de politie aangifte gedaan van een gruwelijke vondst in het plaatsje Gorssel (gemeente Lochem). Het betreft een zwangere poes die was opengesneden en waaruit de geslachtsorganen waren verwijderd. Een dierenarts sloot niet uit dat een of andere gek de kittens via de buik heeft verwijderd.

In eerste instantie dacht men dat de kat was doodgereden. Uit onderzoek bleek echter dat de buik was opengesneden. Dat moet vlak voor of na de bevalling zijn gebeurd. Aan de gezwollen tepels was te zien dat het om een zwangere kat ging die nog niet had gezoogd. Omdat de geslachtsorganen waren verwijderd, is niet vast te stellen of de kat net voor of net na de bevalling is opgesneden.

Het is niet de eerste keer dat dit in Gorssel plaatsvindt. In oktober vorig jaar gebeurde daar namelijk iets soortgelijks. Ook toen lag de kat langs de Zutphenseweg in Gorssel. Een woordvoerder van de Dierenambulance zegt ''niet uit te sluiten dat daar een ziek persoon rondloopt.''

Federer naar finale Hamburg

Roger Federer heeft vanmiddag de finale bereikt van het tennistoernooi van Hamburg. De als eerste geplaatste Zwitser was in de halve eindstrijd te sterk voor de Spanjaard Carlos Moya. Federer verloor de eerste set nog met 6-4, maar stelde daarna met 6-4 en 6-2 alsnog orde op zaken.

In de finale moet de nummer één van de wereld het opnemen tegen de winnaar van de andere halve eindstrijd. Die gaat tussen de Spanjaard Rafael Nadal en Lleyton Hewitt uit Australië.

Jongen (15) tracht politiepistool te grijpen

PolitieEen 15-jarige jongen uit Ermelo heeft donderdag in Haarlem geprobeerd een pistool te ontfutselen van een agent. Dat gebeurde toen hij samen met een 18-jarige Haarlemmer ruzie had gekregen met zogenoemde bikeragenten.

De per mountainbike surveillerende agenten zagen de jongen uit Ermelo staan op een schoolplein aan het Spijkerboorpad. De knaap zette het gelijk op een lopen, waarna de agenten de achtervolging inzetten. Na korte tijd wisten ze jongen te pakken te krijgen op de Stresemannlaan. Daar verzette de 15-jarige zich echter hevig, onder meer aangemoedigd door de 18-jarige Haarlemmer.

De jeugdige Ermeloër deed daarbij een mislukte greep naar een dienstwapen. Vervolgens trapte hij een van de dienders in de zij, om vervolgens weer weg te hollen. Tijdens de vlucht kregen de bikers nog een steen naar het hoofd gegooid. De twee 'deugnieten' konden echter 's avonds toch worden gearresteerd.

[MotoGP] Edwards pakt verrassend pole

Colin Edwards start morgen in Le Mans voor het eerst in zijn carrière vanaf de pole-positie. De 33-jarige Amerikaan van het Fiat Yamaha Team kwam vanmiddag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk tot een tijd van 1:33.616. Met die tijd bleef hij verrassend de Australiër Casey Stoner van het Ducati Marlboro Team voor.

Valentino Rossi, de Italiaanse teamgenoot van Edwards, kwam niet verder dan de vierde plaats. De Spanjaard Carlos Checa werd derde.

In de 125cc ging de pole naar de Italiaan Mattia Pasini. De Nederlanders Hugo van den Berg en Joey Litjens eindigden respectievelijk als 28e en 29e.

Anti kabouter

Kabouters in je achtertuin, dat kan zo verrekte irritant zijn, de godganse dag die rooie puntmutsen die je proberen te helpen, maar ondertussen de boel alleen maar erger maken, ik hou van lang gras, maar die kutkabouters niet, dus maaien ze mijn gras, ik hou van onkruid, maar kabouters niet, dus wieden ze mijn mooie onkruid.

Maar ik zal ze krijgen, kijk maar eens wat ik besteld heb, dat zal ze leren zich overal mee te bemoeien...

Ubisoft: PS3 moet goedkoper

Dat analisten en gamers niet al te blij zijn met de prijs van de Playstation 3 zal voor de meeste mensen geen verrassing zijn. Een paar keer per maand steekt er ergens wel weer een analist de kop op die zijn mening geeft over de prijstactieken van Sony. Ontwikkelaars mengen zich meestal niet in deze discussie, maar Ubisoft maakt een uitzondering.

Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, heet tijdens een bijeenkomst in New York gezegd dat naar zijn mening Sony de prijs van de PS3 zal moeten laten zakken, en fors ook. Ook zegt Guillemot dat hij verwacht dat Sony aan het einde van de nieuwe generatie consoles een kleiner marktaandeel zal genieten dan het tijdens de vorige generatie deed met de PS2. Ondanks het feit dat de heer Guillemot met deze uitspraken een paar behoorlijk open (negatieve) deuren intrapt is Ubisoft wel bezig met de ontwikkeling van een PS3 exclusive. Guillemot wilde echter nog geen informatie vrijgeven over deze game.

[DTM] Uitslag kwalificatie Eurospeedway

Bruno Spengler zal morgenmiddag vanaf pole position starten tijdens de DTM-race op de Eurospeedway Lausitz. De Canadees was met 1.18,408 de snelste coureur op de baan. De kwalificatie werd gedomineerd door Mercedes, de beste Audi-coureur was Alexandre Premat, met een zesde plaats.

Vanaf het begin was het duidelijk dat Mercedes oppermachtig is op de Eurospeedway. Na de eerste sessie vielen de zes langzaamste coureurs af, vijf hiervan bestuurden een Audi. Bij de afvallers vinden we ook Spyker F1-testcoureur Markus Winckelhock terug. Ook Rockenfeller viel af, opvallend aangezien hij de vorige race nog op het podium wist te finishen.

Ook in de tweede sessie waren er problemen bij Audi. Alexandre Premat beschadigde zijn bolide in de eerste sesie en verspeelde kostbare tijd. Desondanks was hij de enige Audi-coureur die wist door te dringen tot de laatste sessie, met een zesde tijd. Snelste in deze sessie was debutant Paul di Resta, in zijn overjarige Mercedes. Gary Paffett, winnaar van de vorige race, kon het tempo niet volgen en valt af.

Tijdens de "Super Pole" zette Bruno Spengler al vroeg een snelle tijd neer. Deze tijd bleek niet te kloppen door de concurrentie. Tweede werd Mika Hakkinen op slechts 0,113 seconde. De derde positie was voor Paul di Resta, die wederom indruk maakt in zijn "oude" Mercedes.

De uitslag

#CoureurMerkRondenTijd
1Bruno SpenglerMercedes71.18.408
2Mika HakkinenMercedes61.18.521
3Paul di RestaMercedes71.18.660
4Bernd SchneiderMercedes61.18.730
5Jamie GreenMercedes61.18.985
6Alexandre PrematAudi71.19.032
7Alexandros MargaritisMercedes71.19.263
8Daniel la RosaMercedes71.19.370
9Matthias EkstromAudi81.19.303
10Timo ScheiderAudi71.19.431
11Martin TomczykAudi91.19.444
12Adam CarrollAudi91.19.543
13Gary PaffettMercedes81.19.553
14Mathias LaudaMercedes81.19.701
15Mike RockenfellerAudi81.19.813
16Lucas LuhrAudi101.19.875
17Susie StoddartMercedes91.19.903
18Christian AbtAudi81.19.926
19Markus WinckelhockAudi61.19.972
20Vanina IckxAudi101.20.840

Klokje kijken, maar dan anders

Als ik een horloge om heb wil ik zo snel mogelijk weten hoe laat het is, dus ik heb een ouderwetsch horloge, wijzertjes en cijfertjes, ergens uit de vorige eeuw en doet het prima.

Maar ik hou ook van gekke dingen, dus dit horloge lijkt me ook wel wat, om de tijd af te lezen is het een kwestie van kijken waar de lijntjes elkaar snijden, zal wel even wennen zijn, maar voor minder dan honderd euro heb je wel iets opvallends om je pols.

9-jarigen moeten opstel over pijpen schrijven

Icoon OpmerkelijkVier basisschoolleerlingen van negen jaar oud moeten een strafopstel van tien regels schrijven over pijpen en beffen. De jongens van een school nabij de Canadese stad Montreal kregen deze opmerkelijke straf, omdat ze andere leerlingen meerdere malen hebben gepest. Daarbij namen ze regelmatig het onderwerp orale seks in de mond.

De schooldirectrice besloot tot deze bizarre maatregel. Ze zou de jongens al meerdere malen op het pesten hebben aangesproken. De ouders zijn ook al eens bij haar op gesprek geweest. Nu zijn de jongens verplicht een opstel over pijpen en beffen te schrijven en dat vervolgens door hun ouders te laten tekenen. Enkele vaders en moeders lieten tegenover Le Journal de Montreal weten het niet prettig te vinden dat zoonlief over het onderwerp seks moet schrijven.

Rutte: Gericht bevolkingsgroep onderzoeken moet kunnen

Icoon PolitiekVVD-leider Mark Rutte vindt dat gemeenten gericht onderzoek naar fraude moeten kunnen doen onder bevolkingsgroepen. ''Blijkbaar is dat nu wettelijk gezien niet mogelijk. Het is hoog tijd om de wet te veranderen.''

Rutte zei dat vandaag in een reactie op een uitspraak van de rechtbank in Haarlem. De rechtbank oordeelde dat Rutte als staatssecretaris van Sociale Zaken aanzette tot rassendiscriminatie toen hij gemeenten in 2003 vroeg inwoners van Somalische afkomst extra te controleren op fraude met bijstand.

Rutte kwam met zijn advies na enkele fraudegevallen waarin Somaliërs die werk hadden gevonden in het Verenigd Koninkrijk, in Nederland nog ten onrechte een bijstandsuitkering ontvingen. De toenmalig staatssecretaris adviseerde de gemeenten de ongeveer 25.000 Somalische inwoners te traceren en op eventuele fraude te controleren.

Volgens de rechtbank in Haarlem was dat verzoek van Rutte aan de gemeenten discriminatoir en in strijd met de grondwet. De rechtbank spreekt van ''discriminatie naar ras, omdat het hier een groep mensen van Somalische afkomst betreft, ongeacht de nationaliteit van de betrokkenen''.

'Zo weer sturen'
Rutte zelf geeft aan dit een rare uitspraak te vinden en stelt dat zijn advies destijds niets te maken had met rassendiscriminatie, maar alles met fraudebestrijding. De VVD-leider zegt dat hij de bewuste brief zo weer zou sturen.

Als staatssecretaris adviseerde Rutte gemeenten hoe ze inwoners van Somalische afkomst konden achterhalen door te zoeken op de geboorteplaats van hun inwoners. Zaten deze mensen ook nog eens in de bijstand, dan werd de gemeente geadviseerd hen extra te controleren.


'Hoog tijd om de wet te veranderen'

Twee arrestaties na in brand steken metropassagier

Icoon BuitenlandsTwee Franse mannen van 22 en 26 jaar zijn afgelopen week opgepakt en worden verhoord voor het in brand zetten van een metropassagier in Lyon. De twee hebben hun daden inmiddels bekend. Zij worden vervolgd voor ‘het met voorbedachten rade toebrengen van verwondingen in een openbaar vervoersmiddel’. Als gevolg van de brandwonden kan de man voorlopig niet meer werken.

De twee mannen zagen in de vroege ochtend een man op een bankje in de metro liggen. Hij had waarschijnlijk teveel alcohol op en was in slaap gevallen. De twee jongens staken de spijkerbroek van de man in brand en zijn vervolgens weggerend. De man liep derdegraads verbrandingen op zeven procent van zijn lichaam op, voornamelijk aan zijn been. Volgens eerste onderzoeken kan hij de komende 90 dagen niet werken. De twee brandstichters konden worden gepakt door videobeelden van het station en zijn onder toezicht gesteld van de politie. Het is nog niet duidelijk of zij het slachtoffer kenden.

Duitsers na 88 jaar weer welkom op golfclub

Icoon SportDuitsers en Oostenrijkers zijn weer welkom bij de Filton Golf Club in de Britse stad Bristol. De sportvereniging heeft een 88-jarig verbod hierop geschrapt. Dat melden Britse media.

Het verbod kwam tot stand in mei 1919 nadat tijdens de Eerste Wereldoorlog negen clubleden sneuvelden. Het vergeten verbod werd ontdekt door een onderzoeker in de archieven. Vrijwel alle clubleden stemden in met het schrappen van het bezoekverbod voor Duitsers en Oostenrijkers.


Duitsers mogen weer een balletje slaan bij de Filton Golf Club

Gorillaslachtoffer nog steeds in ziekenhuis

Icoon OpmerkelijkDe vrouw die vrijdag in de Rotterdamse diergaarde Blijdorp het slachtoffer werd van de ontsnapte gorilla Bokito ligt nog steeds in het ziekenhuis. Ze wordt kunstmatig in slaap gehouden in verband met operaties.

Dat meldde een woordvoerder van de dierentuin vandaag. De vrouw heeft een gebroken pols en onderarm en diverse bijtwonden. Bij de andere slachtoffers vallen de verwondingen mee. Een man in een rolstoel en een ander die werden weggeduwd, hebben wat schaafwonden. Met een medewerker van het restaurant die in shock raakte toen hij het enorme beest voor zich zag, gaat het ook beter.

De zwaargewonde vrouw was een abonnementhouder. Ze kwam bijna elke dag in dierentuin en stond vaak bij de apen te kijken. Volgens de woordvoerder is Bokito na zijn uitbraak heel bewust op haar afgegaan en had hij geen aandacht voor enkele kinderen die ook in de buurt waren.

Bokito sprong gisteren om 14.30 uur over de gracht die om het verblijf ligt. Het is nog onbekend hoe, want gorilla's zijn bang voor water omdat ze kunnen verdrinken. De aap kwam op het bezoekerspad terecht, waar hij volgens ooggetuigen de vrouw greep en meesleurde. Vervolgens ging Bokito naar een nabijgelegen en overvol restaurant waar hij de glazen deur stuksloeg. Nadat het restaurant ontruimd was, kon een dierenarts de ontsnapte aap verdoven.

De dierentuin denkt erover om het buitenverblijf aan te passen. Hoe is nog niet duidelijk. Wel komt de groep gorilla's niet meer terug op het eilandenverblijf waar het incident plaatshad.

Grandel en Loval naar Gold Cup

FC Utrecht-spelers Franck Grandel en Loïc Loval zullen de komende maand namens Guadeloupe uitkomen in de strijd om de CONCACAF Gold Cup. Aan dit toernooi nemen landen uit Noord- en Midden-Amerika en de eilanden uit het Caribisch gebied deel.

Doelman Grandel speelde in januari al voor Guadeloupe en droeg hierdoor zijn steentje bij aan de kwalificatie voor de Gold Cup. Loval, die in januari van dit jaar de overstap maakte van Go Ahead Eagles naar FC Utrecht, is voor de eerste keer opgeroepen.

Guadeloupe speelt op 6 juni in Miami de eerste wedstrijd tegen Haïti. Daarna wachten nog Canada en Costa Rica als tegenstanders.

Drie loverboys opgepakt

Icoon MisdaadDe Zeeuwse politie heeft drie loverboys in Goes opgepakt. De mannen zijn 19, 20 en 30 jaar oud. Het drietal wordt ervan verdacht twee Goese vrouwen van 18 en 22 jaar tot prostitutie te hebben gedwongen in Antwerpen.

De zaak kwam uit toen de 18-jarige vrouw aangifte deed. Ze beweert tegenover de politie dat de mannen haar dwongen tot het verrichten van seksuele handelingen tegen betaling. De mannen zitten voorlopig vast in de Middelburgse gevangenis Torentijd. Eerder werden deze week in Rotterdam zes loverboys opgepakt.

Bromfietser (15) overlijdt na ongeluk

Icoon OngelukEen 15-jarige jongen uit het Limburgse Ospel is vannacht dodelijk verongelukt op zijn bromfiets. Dat gebeurde in zijn woonplaats.

De brommerrijder verleende geen voorrang aan een 22-jarige automobilist op het kruispunt Ommelpad/Nieuwstraat. Het drama gebeurde rond 00.30 uur. De jongen was bij het ongeluk op slag dood. Hij was uiteraard niet in het bezit van een bromfietscertificaat.

Kinderen naar Libanon ontvoerd

Icoon MisdaadEen Limburgse vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan van ontvoering van haar twee dochtertjes van vier en drie jaar oud. De moeder beweert dat haar ex-man de kinderen heeft gekidnapt. Het tweetal zou volgens de vrouw momenteel in Libanon verblijven.

De vader haalde de meisjes op zeven mei thuis op om gezamenlijk een ijsje te eten. Diezelfde avond vloog de man volgens de moeder met zijn dochters naar Beiroet. Waarom de vrouw uit Venlo niet eerder aangifte heeft gedaan is onduidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

PS3-versie Stranglehold krijgt Collector's Edition

Voor liefhebbers van cinema zijn zowel John Woo als Chow Yun-Fat geen onbekenden. In 1992 maakten zij samen de wereldwijd geprezen film "Hard Boiled".Op die film komt nu een vervolg in de vorm van een game, getiteld "Stranglehold".

In de VS zal een limited collector's edition verschijnen van deze game, waarbij de film Hard Boiled op de BluRay-disc van de game zal staan. Of deze collector's edition ook in Europa zal verschijnen is vooralsnog onbekend.


Coming to a PS3 near you soon


Horillo vrijuit na fout in administratie

Pedro Horillo is vrijgesproken van vermeend dopinggebruik. Zijn werkgever Rabobank ontving vrijdag een bericht van de disciplinaire commissie van de Spaanse wielerbond dat het administratieve misverstand als afgedaan kan worden beschouwd.

De bond heeft namelijk aangegeven dat Horillo niets te verwijten valt. In april, na afloop van de Brabantse Pijl, werd de Spaanse renner namelijk positief bevonden op het gebruik van een middel tegen astma.

Het is echter zo dat Horillo al sinds 1996 op doktersvoorschrift een medicijn tegen deze ziekte gebruikt. In februari is de coureur van Rabobank overgestapt naar een ander product, maar was dit vergeten aan te geven bij de internationale wielrenunie (UCI).

De afgelopen weken heeft Horillo een verklaring bij de Spaanse wielerbond afgelegd. Rabobank heeft nooit overwogen om de renner een schorsing op te leggen.

Onnodig links rijden grootste ergernis

Icoon FileOnnodig links rijden op de snelweg is de grootste ergernis van automobilsten. 62 procent ergert zich daaraan, blijkt uit onderzoek van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) en Rijkswaterstaat onder 2766 automobilisten op de AutoRai 2007.

Onvoldoende afstand houden, oftewel bumperkleven, dat al jaren op nummer 1 stond, is op de tweede plaats uitgekomen. Met stip nieuw binnengekomen op drie is te langzaam rijden. Ook nieuw in de 'ergernissen top tien' is het geen ruimte geven bij het in- en uitvoegen op nummer acht.

Opvallend is dat mobiel bellen achter het stuur niet in de top tien staat, terwijl daar vorig jaar 2149 mensen voor werden bekeurd. Onnodig links rijden werd 607 keer beboet.

Maduro niet tegen AZ

Hedwiges Maduro, die in de eerste ronde van de play-offs tegen SC Heerenveen zijn rentree maakte in het eerste elftal van Ajax, heeft te kampen met een terugslag en kan hierdoor morgen niet in actie komen tegen AZ.

Vijf weken geleden liep Maduro een knieblessure op tijdens de training. Vorige week keerde hij weer terug in de selectie van trainer Henk ten Cate. Voor Ten Cate is het wegvallen van Maduro een aderlating. In de eerste wedstrijd tegen de Alkmaarders kan hij ook niet beschikken over Davids en Gabri ( beiden geschorst), en Stam, Grygera en Leonardo (allen geblesseerd).

Zware zomer voor Salcido

Carlos Salcido, speler van PSV, krijgt een hele zware zomer te verwerken. De verdediger is namelijk opgeroepen om deel te nemen aan twee toernooien met Mexico, namelijk de Gold Cup (6 tot 24 juni) en de Copa America (26 juni tot 15 juli).

Bovendien start PSV in juli alweer met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Mede hierdoor zal Salcido deze zomer nauwelijks rust worden gegund. Men verwacht dat de Mexicaanse speler één van de toernooien aan zich voorbij laat gaan. Als dat niet het geval is, dan zal de Eindhovense club hem misschien een aantal weken vrij geven.

Testdag 18-05-2007

Kimi Räikkönen heeft op de vierde testdag in Paul Ricard de snelste tijd neergezet. Giancarlo Fisichella volgde op 17 hondersten van een seconde. Zij waren de enigen die een tijd onder de 1.29 neer wisten te zetten.

Uitslag testdag 18-05-2007 Paul Ricard:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1K. RäikkönenFerrari01:28.624101
2G. FisichellaRenault01:28.641111
3P. de la RosaMcLaren01:29.24978
4F. MontagnyToyota01:29.31279
5N. NakajimaWilliams01:29.631100
6D. CoulthardRed Bull01:29.83477
7J. RossiterSuper Aguri01:29.869131
8A. SutilSpyker F101:29.86983
9N. HeidfeldBMW01:29.978118
10J. ButtonHonda01:29.989100
11V. LiuzziScuderia Toro Rosso01:29.99356

Remake van Chronicles of Riddick aangekondigd

Vin Diesel fans opgelet: de Chronicles of Riddick game, CoR: Escape from Butcher Bay krijgt een remake. De game, die oorspronkelijk uitkwam op de PCen de Xbox, zal nu een zogenaamde 'redux' makeover krijgen, en uitkomen op de Xbox 360 en de PS3. De game zal de naam Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena meekrijgen en als het goed is nog voor het einde van 2007 het daglicht zien.

De game zal niet zomaar een remake zijn van het origineel, volgens de developers van Starbreeze zal er maar liefst 40% nieuwe content in de game aanwezig zijn. Ook zou er een nieuwe en uitdagende multi player modus in de game aanwezig zijn.

'Vliegongeval Eelde door inschattingsfout'

Icoon OngelukHet vliegtuigongeval op vliegveld Eelde van gisteravond is vermoedelijk veroorzaakt door een inschattingsfout van de piloot. Dat heeft een woordvoerder van de luchtvaartpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vandaag gezegd. De Fokker 50 van de Belgische luchtvaartmaatschappij VLM schoot bij de landing van de baan. Daarbij raakte geen van de veertien inzittenden gewond.

Het onderzoek naar het ongeval wijst voorlopig uit dat het toestel te ver op de landingsbaan aan de grond kwam, waardoor de piloot niet meer op tijd kon remmen. De landing op de verkeerde plaats werd waarschijnlijk veroorzaakt doordat het vliegtuig wind mee had bij de landing, terwijl landingen meestal met wind tegen worden uitgevoerd.


Een Fokker 50 van VLM - Foto Olivier Corneloup

Van Bronckhorst blijft bij Barcelona

Giovanni van Bronckhorst heeft gezegd dat hij komende zomer níet terugkeert naar Nederland. De afgelopen weken werd de linksbenige verdediger veelvuldig in verband gebracht met PSV en Feyenoord. Maar Gio wil zijn contract bij Barcelona, dat nog één jaar doorloopt, uitdienen.

"Ik ben niet van plan nu terug te keren naar Nederland. Ik heb mijn toekomst heel duidelijk voor ogen. Ik blijf nog een jaar in Barcelona, waar ik zeer gelukkig ben. Ik ben niet van plan nu terug te keren naar Nederland. Als Barça niet met me verder wil, dan moet de club me dat zeggen. Maar tot op heden heeft niemand me zoiets verteld", aldus de Nederlandse verdediger.

Play-Asia komt met eigen game

De webwinkel Play-Asia (in Europa vooral gebruikt om games te importeren vanuit Azië ) komt binnenkort met een eigen game. De game gaat Söldner-X: Himmelsstürmer heten en wordt ontwikkeld door SideQuest Studios.

Söldner is een shoot 'm up waarin je in een space-omgeving moet afrekenen met een virus dat zowel mensen als techniek opslurpt. In je starfighter trek je de ruimte in, het voortbestaan van de mensheid hangt van JOU af!

Features van de game:

12 stages of beautiful parallax graphics and animations, staged across 4 fantastic world/space settings
classic design, yet state-of-the-art shooter technology
unique upgrade weapon system and never before seen tactical elements such as chaining, effectiveness system, 'berserker' mode and much more
plenty of hidden bonus features and more than 20 extras (with both positive and negative effects!)
addictive collection quests and over-the-top boss fights
supports 720p HD mode in 16: 9 and features a superb soundtrack

Wanneer de game uitkomt, en voor welk platform, is nog niet bekend. Zeer waarschijnlijk wordt de game een downloadbare game voor XBLA of PSN. Wii lijkt in ieder geval onwaarschijnlijk vanwege de 720p ondersteuning.

PS3 en 360 verkopen slechter dan Cube in eerste half jaar

Hardwareverkopen zijn altijd spannend en interessant. Welke console verkoopt het meest en hoe doet deze het in vergelijking met de concurrentie? Ook is het interessant om te kijken hoe de huidige consoles het doen in vergelijking met de consoles van de vorige generatie.

Zoals je ziet is de Wii de snelst verkopende console in de USA van deze en vorige generatie. Hij verkoopt zelfs meer in zijn eerste half jaar dan de PS2, de onbetwiste nummer één van vorige generatie.

De 360 en de PS3 doen het allebei erg slecht, biede verkochten hun eerste half jaar minder dan de GameCube. De GameCube wordt gezien als een kleine teleurstelling en eindigde derde achter de PS2 en de Xbox.

Vredeskoers niet van start vandaag

Het was 20 december 2006 een klein berichtje in de krant. De Vredeskoers zou niet verreden worden in 2007. Gebrek aan sponsoring deden de van huis uit communistische wielerkoers besluiten te stoppen. Hiermee is voorlopig een einde gekomen aan een legendarische wedstrijd in het Oostblok waar de staatsamateurs uit het Oostblok de strijd aanbonden met elkaar maar ook met amateurs uit het westen.

Vandaag, 19 mei, zou de Vredeskoers, eigenlijk van start gaan. Niet als Pro Tourwedstrijd maar als wedstrijd in het Europese continentale circuit.

De Vredeskoers werd in 1948 voor het eerst verreden tussen Praag en Warschau. Net als veel andere wielerronden (Tour de France, Dauphiné Libéré, Omloop Het Volk) kwam het initiatief vanuit de media. De Vredeskoers was een idee van twee sportjournalisten, die vroeger ook op de fiets hadden gezeten. Het waren Karel Tocl, van het vooraanstaande Praagse blad Rude Pravo en Vlodzimier Golembiowski van Glos Ludu uit Warschau. Vanaf 1952 werd het Oost-Duitse partijorgaan Neues Deutschland bij de organisatie betrokken. En dat leverde tevens een nieuwe halteplaats op: Berlijn.

De hoofdorganisatie van het evenement rouleerde jaarlijks. Ieder seizoen werd de route Warschau-Berlijn-Praag in willekeurige volgorde gevolgd. De Vredeskoers werd in 1948 min of meer opgericht als een reactie op het fascisme. De Oost-Duitse president Erich Honecker herinnerde na een finish in Berlijn in 1982 nog eens aan de oorspronkelijke doelstelling. "De renners kunnen met hun sportieve prestaties een aandeel leveren in de strijd tegen ultrarechtse stromingen, die de wereldvrede bedreigen," orakelde Honecker in zijn toespraak voor de duizenden belangstellenden aan de streep.

Ook het wedstrijdreglement maakte een knipoogje naar de politiek. In artikel één stond bijvoorbeeld te lezen: het doel van de Vredeskoers is het gemeenschappelijke streven der volkeren naar een definitieve wereldvrede en daarbij moeten vriendschappelijke betrekkingen tussen staten met verschillende maatschappijvormen worden doorgevoerd. Wat de renners daarmee aanmoesten is niet helemaal duidelijk.

Zelf hadden de renners daar ook geen boodschap aan. Vaak werd de Vredeskoers juist een sportief podium om de sterke communistische landen als de Sovjet Unie en Oost-Duitsland aan te vallen. En dat ging er dan niet altijd zacht aan toe. Onoorbare middelen zoals duwen en afsnijden werden daarbij niet geschuwd.

De Oostbloklanden maakten er een ware propagandawedstrijd van. De wegen werden gemarkeerd door dolenthousiaste mensen die gedwongen of ongedwongen hun favorieten bejubelden. Ze stonden drie, vier rijen dik langs de kant van de weg, maar ook op de balkons en op daken van torenhoge flatgebouwen. Tussen de menigten prijkten zelf gefabriceerde vredesduiven (naar het model van Pablo Picasso), vlaggetjes, serpentines, spandoeken met vredesuitingen en complete fanfarekorpsen. Het leek wel of de Vredeskoers het enige verzetje vormde van het jaar.

Politiek was dus sterk verweven met sport in de vredeskoers. Maar vooral in de jaren’80 toen het communisme langzaam aan populariteit aan het minderen was, kwamen de tegenstellingen tussen de Sovjet Unie en andere landen sterk naar boven. Oud-wielrenner Adrie van der Poel kan zich nog wel een incident herinneren. Als de Nederlander in 1982 tijdens een etappe in Polen wegspringt, krijgt hij onmiddellijk de Sovjet-rijder Mitsjenko in het wiel. Het publiek zorgt ervoor dat de Oranjecoureur van zijn belager tijdelijk wordt verlost. Van der Poel: "Iemand gooide wat in het gezicht van Mitsjenko. Een prop papier of zoiets"

Het communisme verdwijnt eind jaren ’80, maar de Vredeskoers blijft. Bij het publiek neemt de populariteit van de koers af. Men was blij dat men eindelijk van het verplicht toekijken naar wielrennen af was. Bij de renners blijft de koers wel in trek.

Voor “Die Wende” winnen erkende namen als Olaf Ludwig, Lech Piasecki, Falk Boden en Uwe Ampler de wedstrijd. Westerse amateurs staan te popelen om het tegen de staatsamateurs op te nemen. Nederlanders als Eric Breukink en Maarten Ducrot beleefden er hun vuurdoop. Overigens won er ooit één Nederlander; Piet Damen in 1957.

Ook in de jaren ’90 blijven erkende namen de wedstrijd winnen. Jens Voigt, Pavel Padrnos en opnieuw Uwe Ampler mogen worden bijgeschreven op het palmares. Oud-Ossie Steffen Wesemann wint de wedstrijd zelfs vijfmaal. Hij is daarmee recordhouder.

GamePro Duitsland brengt nog wat GTA IV info naar buiten

Sinds kort regent het werkelijk nieuws vanuit een hoop tijdschriften over de nieuwste telg in de Grand Theft Auto-serie. Ditmaal is het de Duitse editie van het blad GamePro dat wat nieuwe informatie voor ons beschikbaar heeft.

De eerder genoemde animatie voor het stelen van auto's, ruitje intikken en hotwiren die handel, zal niet enige zijn. Er zullen er niet veel bijkomen, maar het zal een soort variatie zijn op de standaard mogelijkheid. Niko die bijvoorbeeld halverwege even om zich heen kijkt, om te zien of hij niet gespot is.

Als je de markers en pijlen irritant vond, omdat ze een beetje de feel van de game verstoorden kun je opgelucht adem halen. In GTA IV bestaan deze niet meer. Veel zal gaan via de mobiele telefoon van Niko en misschien zelfs een GPS-systeem.

Rockstar denkt er momenteel over om elke straat in de stad een naam te geven en dat je deze naam te zien krijgt als je de straat in gaat. Rockstar zal hier later nog over beslissen. Ditzelfde geldt ook voor het beschikbaar zijn van de hele stad aan het begin, ook hier twijfelt het bedrijf nog over.

Toen hem gevraagd werd naar de verschillen tussen de PS3- en de Xbox 360-versie van de game, antwoordde Dan Houser dat ze proberen geen verschillen te creëren. Er is ook geen voorkeur voor een bepaald platform, beide zijn lastig om voor te ontwikkelen.

Over de downloadable content kon Houser nog weinig zeggen, wel wist hij te melden dat een deel gratis zal zijn en een deel niet.

Ook Waterman twijfelgeval bij AZ

Het is nog niet duidelijk of Boy Waterman komend weekend, tijdens de play-off tegen Ajax, onder de lat staat. De keeper van AZ liep tijdens de training van vrijdag een heupblessure op.

"Ik trapte een bal weg, draaide over mijn standbeen heen en verrekte een pees. Na de training voelde ik een vervelende pijn. Ik moet afwachten wat de reactie is", liet Waterman weten. Als de sluitpost niet in actie kan komen, dan wordt hij waarschijnlijk door Khalid Sinouh vervangen. Ook dit is nog maar zeer de vraag, aangezien de geboren Amsterdammer ook een vraagteken is bij de Alkmaarse club.

PS3 service 'Video on-demand' wordt later dit jaar gelanceerd

Sony Computer Entertainment Europe president David Reeves heeft op een PSN evenement in Londen bevestigd dat 'video on-demand' eind dit jaar beschikbaar zal zijn op het PlayStation Network. Reeves zei dat Sony inderdaad 'video on-demand' gaat gebruiken, waarna hij zei dat hij nog geen releasedatum kan geven, maar dat het niet heel ver weg is. Het zou in ieder geval nog binnen dit jaar uitkomen.

Volgens Reeves zullen complete films, muziek en TV-programma's te downloaden zijn, direct naar zowel de PS3 als de PSP. Hij wist niet te vertellen hoe duur dit alles dan ging worden, of welke titels er te downloaden zullen zijn. "Het zal niet in alle PAL-gebieden uitkomen, maar wel in de grotere", voegde hij er later nog aan toe.

Zodra er meer details zijn staan ze op FOK!

Henry kijkt uit naar volgend seizoen

Thierry Henry, speler van Arsenal, weet zeker dat zijn ploeg volgend seizoen weer mee zal doen in de strijd om de Engelse landstitel. De laatste keer dat dit lukte was in 2004. Sindsdien is het gat met de naaste concurrentie, Chelsea en Manchester United, flink gegroeid.

"Ik wil geen excuses aandragen, maar ik ben het eens met degenen die onze mindere prestaties verklaren uit de gewenningsperiode voor een nieuw stadion en de jeugdige ploeg die we hebben", liet Henry tegenover Arsenal TV weten.

De Franse aanvaller vervolgt: "Als iedereen fit is en fit blijft denk ik niet eens aan het niet winnen van de titel. Wij zijn net zo goed als Chelsea, Manchester United en Liverpool. Ik kan het nog begrijpen als je geen kampioen wordt door één doelpunt verschil, maar om zo veel punten achter te staan is moeilijk te accepteren."

"In mijn eerste twee seizoenen behaalden we ook geen succes, het jaar daarop pakten we dubbel. Ik dacht dat het eenvoudiger zou zijn om in een groter stadion te spelen dan Highbury. Maar het is juist moeilijker", besloot Henry.

Luciano: "Ik ben al rond met FC Groningen"

De overstap van doelman Luciano van Germinal Beerschot naar FC Groningen is zo goed als rond. De Braziliaanse keeper heeft tegenover Belgische media gezegd dat hij al een akkoord heeft met de Nederlandse club.


"Dit was mijn laatste match voor Germinal Beerschot", aldus Luciano gisteravond, na de wedstrijd tussen Germinal en Roeselare. "Ik vertrek met spijt in het hart, maar ik heb een akkoord met Groningen", aldus de Braziliaan die ook zei dat hij het liefst nog een jaartje bij Germinal gebleven was. "Maar het bestuur laat niets meer van zich horen over een verlenging. Ik vind dat een gebrek aan respect. Het is jammer dat ik na zeven jaar zo moet vertrekken. Nooit zal ik nog voor zo'n schitterende supporters kunnen spelen. Hoe ze me hier behandelen, is werkelijk fantastisch". Naar verluidt zal Luciano een vijfjarig contract bij FC Groningen tekenen.

Gascoyne verwacht goede resultaten in Monaco

Mike Gascoyne, hoofd technische zaken van Spyker F1, heeft gezegd dat hij denkt dat het team tijdens de Grand Prix van Monte Carlo beter zal presteren dan tijdens de eerste vier races van het seizoen.

Op het stratencircuit in het Zuid-Europese staatje is de auto altijd minder belangrijk waardoor de rijder het verschil kan maken. Volgens Gascoyne zijn Adrian Sutil en Christijan Albers daar toe in staat. "Monaco is zeker onze beste kans is om in de eerste races van het seizoen een goed resultaat te behalen. Het is duidelijk dat de efficiëntie van het aërodynamicapakket hier niet de sleutel tot succes is, omdat de auto's met maximale luchtweerstand rijden. Ik denk dan ook dat we hier competitiever kunnen zijn dan we tot nu toe op andere circuits zijn geweest. Het is ook een race waar de safety car op de baan kan komen, waar het kan regenen, enzovoort, dus we moeten er het beste van maken. Een voordeel is dat de rijders het circuit ook goed kennen: Adrian heeft hier eerder gereden en het erg goed gedaan en ook Christijan heeft hier een goed verleden."

Gascoyne zei verder dat er geen al te grote updates aan de wagen zullen zijn. "Er zijn geen grote verbeteringen in Monaco, maar er zullen een paar kleine aërodynamische onderdelen zijn die we op de auto zetten om het hoge level van downforce te genereren. Sommige onderdelen zijn specifiek voor Monaco, maar sommigen zullen ook worden gebruikt voor ons telkens voortdurende proces van ontwikkeling."

Murray niet op Roland Garros

De Brit Andy Murray heeft afgezegd voor Roland Garros. De 20-jarige speler raakte dinsdag in de eerste ronde van de German Open geblesseerd aan zijn pols.

Artsen hebben Murray verteld dat hij volledig rust moet nemen als hij eind juli wil deelnemen aan Wimbledon. "Voor Murray is het gravelseizoen voorbij", aldus de coach van Murray, ex-prof Brad Gilbert. "We hopen dat hij over enkele weken fit genoeg is om in Queen's deel te nemen."

Het grastoernooi in Queen's geldt als voorbereiding voor Wimbledon.

Adriaanse beslist na dit weekend

Co Adriaanse beslist na dit weekeinde over zijn toekomst als trainer. Adriaanse, die binnenkort 60 wordt, wil eerst voor zichzelf uitmaken of hij nog wel verder gaat in het vak.

Feyenoord is op dit moment de enige club die concreet naar zijn diensten hengelt, maar verschillende clubs uit de Engelse Premier League zouden ook interesse hebben.

Feyenoord, dat afgelopen week een eerste gesprek met Adriaanse voerde, wil de ex-coach van FC Den Haag, Willem II, Ajax, AZ, FC Porto en Metallurg Donetsk snel vastleggen als opvolger van de opgestapte Erwin Koeman.

Feyenoorder Stein Huysegems, die wacht op een gesprek met de Feyenoord-leiding over zijn toekomst, zou Adriaanse graag naar de Kuip zien komen. "Dat gesprek is waarschijnlijk volgende week en ik denk dat de nieuwe trainer ook zal willen aanschuiven. Mocht dat Adriaanse worden, dan kan dat voor mij een positieve stimulans zijn. Adriaanse heeft mij destijds naar AZ gehaald en gaf me vertrouwen in een centrale rol voorin. Uiteindelijk ligt daar meer mijn kracht dan aan de linkerkant."

'Rutte zette aan tot rassendiscriminatie'

JustitieHuidig VVD-leider Mark Rutte heeft toen hij in 2003 staatssecretaris van Sociale Zaken was, gemeenten aangezet tot rassendiscriminatie. De Haarlemse rechtbank heeft dit geoordeeld in een zaak die was aangespannen door een Somalische Nederlander.

Rutte riep in 2003 gemeenten op om om inwoners van Somalische afkomst extra te controleren op fraude met bijstand. Aanleiding waren enkele fraudegevallen van Somaliërs die in Groot-Brittannië werk hadden gevonden en in Nederland nog ten onrechte een bijstandsuitkering genoten. Dat had Rutte niet mogen doen volgens de rechter, want ''zo is er sprake van discriminatie naar ras, omdat het een groep mensen van Somalische afkomst betreft, ongeacht de nationaliteit van de betrokkenen''.

De gemeente Haarlem maakte indertijd na Ruttes oproep een lijst van 84 namen van Somalische inwoners met een bijstandsuitkering. Allen kregen huisbezoek en een nader administratief onderzoek. Een Somalische Haarlemmer die werd gecontroleerd op fraude, nadat hij op straat op grond van uiterlijke kenmerken door sociale rechercheurs staande was gehouden, diende een klacht in. Hij had na het incident geweigerd de rechercheurs toegang te geven tot zijn woning, waarna hij zijn uitkering verloor. Hij heeft nu gelijk gekregen van de rechter.

Mark Ruttes woordvoerder zegt dat de VVD-leider eerst wil weten wat de motivering van de rechtbank is, voordat hij zal reageren. Een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken stelt dat de uitspraak geen gevolgen heeft voor het rijksbeleid omdat gemeenten tegenwoordig zelf verantwoordelijk zijn voor fraudebestrijding en het indertijd een eenmalige oproep betrof naar aanleiding van een actuele zaak.



Rutte 'aanzetter tot rassendiscriminatie'

Boek: Thomas Laird - Het verhaal van Tibet

Het verhaal van TibetHet verhaal van Tibet is geschreven door Thomas Laird. Zelf woont hij al meer dan dertig jaar in Nepal, en heeft vele gesprekken gehad met de Dalai Lama zelf. Uit deze gesprekken heeft hij een indrukwekkend boek weten samen te stellen over de geschiedenis van Tibet. Van de totaal zestig uren interview die hij heeft gehad met de huidige Dalai Lama, heeft Thomas Laird dit boek met 456 pagina's tekst weten te schrijven. Na de goedkeuring door de Dalai Lama zelf is het uiteindelijk uitgebracht en is het nu te koop in de winkel.

De hele grote beurt

Autoliefhebbers (waaronder ik mezelf ook schaar) zijn vreemde mensen, je zou denken dat we alleen maar blij worden van Porsches, Ferrari's en ander exotisch spul.

Maar dat valt heel erg mee, er zijn mensen die een fascinatie hebben voor Lada's of auto's uit China, kortom ogenschijnlijk saaie auto's.

Deze Finnen hebben een zwak voor Toyota's en knapte een schrootrijpe Celica op, boeiend om het fotoverslag te zien, van schroot naar mooi.

Met dank aan Hugster die dit ondekte en er een topic over opende.

[Update]StarCraft 2 aangekondigd

Blizzard heeft op een speciaal event in Zuid-Korea aangekondigd na 9 jaar met een vervolg op de legendarische RTS Starcraft te komen. Dit deed men in eerste instantie door het laten zien van een CG filmpje (zie onder), maar later liet men ook gameplay zien. Gameplayscreenshots vind je ook bij dit bericht.











[update]
Er is ook een filmpje online verschenen van de gameplay.

[update]
En nog één

Milli Görüs waarschuwt Amsterdam

De gemeente Amsterdam kan de Turks religieuze beweging Milli Görüs maar beter niet weigeren een nieuwe moskee te bouwen, want het verzet van Turkse zijde zal dan enorm zijn. Die waarschuwing uit Fatih Dag, voorzitter van de Turkse moskeekoepel Milli Görüs, vandaag in dagblad Trouw.

De Westermoskee zal er volgens Dag komen. ''Als de overheid dat dwarsboomt, dan gaan we demonstreren. Ik zal daartoe Turken uit heel Europa oproepen. Ik hoop op een vreedzame optocht en een geweldloze opstand, maar ik vrees dat het uit de hand loopt. Onze mensen zijn emotioneel en er kan zomaar een gek tussen lopen.'' Dag verwacht ook dat tv-zender Al-Jazeera een mogelijk 'NEE' tegen de Westermoskee groot zal brengen. ''En ik sta ze te woord. Wat de gevolgen zijn? Ik houd mijn hart vast.''

De bouw van de Westermoskee staat op losse schroeven na berichten over aandelenzwendel door de conservatieve organisatie en eerder al doordat de moskee een fundamentalistische koers zou gaan voeren omdat de Duitse 'extremistische' tak van Milli Görüs het zeggenschap zou krijgen. De bereidheid van de gemeente Amsterdam en woningbouwvereniging Het Oosten om nog samen te werken aan het project is tot bijna het nulpunt gekelderd.

Voorzitter Dag: ''Iedereen wil van ons af, maar dat gaat niet lukken.'' Volgens hem gaat de bouw door, in eigen beheer. En daarvoor heeft Milli Görüs de medewerking van woningbouwvereniging Het Oosten helemaal niet nodig. Het plan is om de woningbouwvereniging uit te kopen zodat een nieuwe Westermoskee volledig onder bestuur van het Keulse hoofdkwartier van Milli Görüs zal vallen.

Enclave
Over de bouw van de Westermoskee is door voormalig voorzitter Haci Karacaer ooit twaalf jaar lang onderhandeld, waarbij de angst voor een fundamentalistische enclave in Amsterdam moest worden weggenomen. In mei 2006 werd Karacaer door het Duitse hoofdkantoor van Milli Görüs aan de kant geschoven.

De bouw van de Westermoskee was ooit het paradepaardje van de integratie. In maart 2006 gaf toenmalig Justitie-minister Piet Hein Donner het feestelijke startsein voor de bouw van het gebedshuis. Veel verder is het nooit gekomen.



Komt ie wel, komt ie niet?

Single-Player demo van Attack on Pearl Harbor online

Attack on Pearl Harbor is een vlieg-combat game die spelers de 'dogfights' van de 2e Wereld Oorlog zelf laat spelen, zowel als de Japanse als de Amerikaanse piloten.

Gedetailleerde graphics, 3D cut-scenes en realistische radiochats geven een mooie spelervaring. Attack on Pearl Harbor heeft 4 solo-campaigns, een "quick play dogfight mode", én online multiplayer (12-player LAN en Internet).

Elke campaign speelt zich af tussen 1941-1945, met een aantal gevarieerde missies en opdrachten.

De single-player demo is op de volgende sites te downloaden:
Legendo FTP
WorthDownloading



Nu kan je hem zelf spelen!

Van Heeswijk overweegt te stoppen

Max van Heeswijk heeft gezegd dat hij aan het eind van dit seizoen stopt met wielrennen als zijn gezondheidsklachten niet snel verdwijnen.

Van Heeswijk heeft al enige tijd last van inspanningsastma en ondervindt daar steeds meer hinder van. "Dit houd ik niet langer vol", aldus de Limburger die momenteel de Ronde van Italië rijdt.

De coureur van Rabobank heeft een medisch attest om het medicijn Ventolin te gebruiken. Dat medicijn bleek aanvankelijk goed te werken tegen de benauwdheid, maar de laatste tijd nemen de klachten echter weer toe. "Ik ga nog één keer met de doktoren praten. Hopen dat zij nog iets aan mijn luchtwegen kunnen doen, anders stop ik. De sport is al zwaar genoeg als je gezond bent. Ik had graag nog twee jaar willen fietsen, maar zo gaat het niet langer,"

Carvalho langer bij Chelsea

Ricardo Carvalho heeft zijn contract bij Chelsea met vijf jaar verlengd. De Portugese centrale verdediger, die in verband werd gebracht met Real Madrid, kwam in de zomer van 2004 samen met trainer José Mourinho van FC Porto naar Chelsea.

"Hij is sinds zijn eerste dag hier al een belangrijke speler", aldus algemeen directeur Peter Kenyon. "Ricardo is zonder twijfel één van de beste verdedigers ter wereld. Jammer dat hij de FA Cup-finale zaterdag mist vanwege zijn knieblessure."

Doodstraf in Texas voor kinderverkrachters

Het is nog een kleine stap en dan worden in de Amerikaanse staat Texas kinderverkrachters die na een eerste veroordeling weer in de fout gaan, ter dood gebracht. Een wetsvoorstel dat dit regelt werd gisterenavond door het parlement aangenomen

Alleen de gouverneur van Texas moet nog zijn handtekening zetten om de wet te bekrachtigen. Vijf andere staten in de VS kennen al de doodstraf voor bepaalde vormen van kinderverkrachting.

Kritiek op de wet is afkomstig van onder meer advocaten van slachtoffers van kinderverkrachting. Zij voeren aan dat een kindermisbruiker mogelijk eerder geneigd zal zijn een slachtoffer uit de weg te ruimen. De Democraat Lon Burnam, sowieso al tegenstander van de doodstraf, zei dat het Texaanse parlement ''weer eens laat zien dat het denkt het door God gegeven recht te hebben om een ander mens te doden. '' Texas voert verreweg de meeste doodvonnissen uit van alle Amerikaanse staten.

Kuznetsova naar laatste vier Rome

Svetlana Kuznetsova heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de halve finale van het graveltoernooi in Rome. Kuznetsova, als tweede geplaatst in de Italiaanse hoofdstad, won met 6-1 en 6-3 van haar landgenote en finaliste van vorig jaar, Dinara Safina.

Kuznetsova kreeg twee breakkansen tegen. Deze werden eenvoudig weggepoetst en van de dertien mogelijkheden die ze zelf kreeg om de service te breken, benutte ze er vier.

In de halve finale speelt Kuznetsova tegen de Servische Daniela Hantuchova die in de kwartfinales met 7-6 en 7-5 te sterk was voor de Spaanse Anabel Medina Garrigues. Hantuchova leek de wedstrijd op 5-4 in de tweede set eenvoudig uit te kunnen serveren, maar liet zich verrassen. In de volgende game brak ze meteen de opslag van de Spaanse, om de wedstrijd daarna alsnog op haar eigen service binnen te halen.

Bekijk alle media van Sony Gamers Day

De Sony Gamersday 2007 zit er al weer op, en hier en daar zijn er toch aardig wat mooie titels om de hoek gekomen.

Hieronder een overzicht van alle titels, met de belangrijkste filmpjes.

Pain (PS3, PlayStationNetwork):
Trailer

Heavenly Sword (PS3):
Trailer, Direct Feed Demo, Moves and Technologies Interview

SOCOM: Confrontation (PS3):
Trailer

Uncharted: Drakes Fortune (PS3):
Direct Feed Trailer, In-Depth Interview, Onstage Demonstration

Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction (PS3):
Developer Walkthrough, Onstage Demonstration

Folklore (PS3):
Trailer, Summon Strike Gameplay, Field Battle Gameplay

LittleBigPlanet (PS3):
Trailer, On Stage Demonstration, Character Customization Interview

High Velocity Bowling (PS3, PlayStationNetwork):
Trailer

Lair (PS3):
Trailer, Serpent Boss Battle, Mid-Air Dragon Fight Gameplay, Dragon Defense Gameplay

SEGA Rally Revo (PS3):
'Asphalt Kicking' Gameplay

God of War: Chains of Olympus (PSP):
'Seaside Destruction' Gameplay, Boss Battle Gameplay, Creators Interview

Conan the Barbarian (PS3, Xbox 360, Wii):
Barbarian Rage Gameplay

Pursuit Force: Extreme Justice (PSP):
Teaser

Home (PS3, PlayStation Network):
On Stage Demonstration

Warhawk (PS3):
Base Defense Gameplay, Tank Destruction Gameplay, Taking Flight Gameplay

Jeanne D'Arc (PSP):
Trailer

Eye of Judgement (PS3):
Developer Walkthrough Pt. 1, Developer Walkthrough Pt. 2, Developer Walkthrough Pt. 3

Syphon Filter: Logans Shadow (PSP):
Trailer

NBA 08 (PS3):
Trailer

Ratatouille (PS3, Xbox 360, Wii, PC):
Exterminator Escape Gameplay

Major Leage Baseball 07: The Show (PS3):
Trailer

SOCOM: Tactical Strike (PSP):
Trailer

Stranglehold (PS3, Xbox 360, PC):
PS3 Collectors Edition Trailer, PS3 Walkthrough

The Bigs (PS3, Xbox 360):
Hardcore Homerun Gameplay

PaRappa the Rapper (PSP):
Teaser

Surfs Up (PS3, Xbox 360, PC):
Wave Catching Gameplay

Pirates of the Caribbean: At Worlds End (PS3, Xbox 360):
Prison Escape Gameplay, Developer Walkthrough PT. 1, Developer Walkthrough PT. 2

Pursuit Force: Extreme Justice (PSP):
Teaser

Hot Shots Tennis (PS2):
Trailer, Match Making Gameplay, Power Serve Gameplay

Buzz! Junior: Jungle Party (PS2):
Monkey Fun Gameplay

Strasbourg terug in Ligue 1

Racing Club Strasbourg speelt volgend seizoen weer op het hoogste niveau van het Franse voetbal. De ploeg van coach Jean-Pierre Papin, voormalig speler van onder meer AC Milan, had op de voorlaatste speeldag aan een 2-1 zege op FC Metz voldoende om zich te verzekeren van promotie.

De 43-jarige Papin levert hiermee een opvallende prestatie, hij is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. Afgelopen zomer trad hij in dienst bij de Franse club, die op dat moment net gedegradeerd was.

Van Bon stapt af in Giro

Rabo-renner Leon van Bon is gisteren niet meer aan de start van de zesde etappe van de Ronde van Italië verschenen.

Na Graeme Brown is Van Bon die tweede Raborenner die voortijdig afhaakt. De voormalig Nederlands kampioen heeft evenals Brown last van maagproblemen. Door de opgave van Van Bon rijden er nog vier Nederlanders in de Giro, te weten Addy Engels (Quick-Step), Koos Moerenhout en Max van Heeswijk (Rabobank) en Mathieu Heijboer (Cofidis).

Vlaams Belang geweerd van debat VRT

Icoon BuitenlandsHet Vlaams Belang is woest op de Vlaamse omroep VRT. De partij mag niet meedoen met verkiezingsdebatten op de televisie, 20 mei en 3 juni.

Lijsttrekker Frank Vanhecke diende gisteren een klacht in bij de Vlaamse Regulator voor de Media tegen de VRT. Hij vindt dat de publieke omroep kijkers zo niet neutraal voorlicht over de verkiezingen op 10 juni: ''Een aanfluiting van de democratie''.

Vanhecke bestrijdt ook het VRT-argument dat hij geen kandidaatpremier zou zijn. Hij zegt best premier te willen worden, hoewel hij beseft dat alle andere politici Vlaams Belang boycotten.

Vanhecke beklaagt zich er ook over dat alle Vlaamse kranten advertenties van zijn partij weren.


Vanhecke naast Dewinter
Met dank aan Tarak en Heberg voor de submit.

Eerste rit Picardië voor Hunter

Robert Hunter heeft de openingsetappe van de Ronde van Picardië gewonnen. De Zuid-Afrikaan van de Barloworld-ploeg was na 176 kilometer van Bohain- en-Vermandois naar Albert de snelste in de massasprint.

In de sprint verwees Hunter zijn ploegmaat Fabrizio Guidi naar de tweede plaats. Ook de derde plaats was voor een Italiaan: Alessandro Proni van Quick-Step. Beste Nederlander was Skil-coureur Maarten Tjallingii, die als elfde eindigde.

George Michael verslaafd aan medicijnen

Icoon ShowbizzDe Britse zanger George Michael is verslaafd aan door artsen voorgeschreven medicijnen. Dat zegt hij in een talkshow van de Britse zender ITV die morgen wordt uitgezonden.

George Michael moest onlangs voor de rechter verschijnen omdat hij was aangehouden voor rijden onder invloed van de medicijnen. Hij was door de politie onderuitgezakt in zijn auto gevonden terwijl hij een kruispunt blokkeerde.

De 43-jarige laat zich in het programma volgens de BBC verder positief uit over het gebruik van cannabis. De wereld zou een prettigere plaats zijn om te leven als cannabis legaal was, aldus de zanger. ''Niemand kwam ooit stonded thuis en begon vervolgens zijn vrouw in elkaar te slaan'', zegt hij in het gesprek met Michael Parkinson.

Verder verklaart Michael in het programma te overwegen om Groot-Brittannië te verlaten om zo te ontsnappen aan de voortdurende media-aandacht voor zijn privéleven.


'Wereld prettigere plaats met legale cannabis'

Justitie begint offensief tegen topcriminelen

Icoon MisdaadJustitie gaat naast de onderwereld ook de bovenwereld aanpakken. Op korte termijn worden tientallen handlangers van topcriminelen als Willem Holleeder opgepakt.

Ze hebben onder meer geholpen bij afpersing en het witwassen van zwart geld. Dat zegt de hoogste baas van het Openbaar Ministerie (OM), Harm Brouwer, vandaag in het AD.

De aanhoudingen zijn onderdeel van een nieuw offensief tegen de Amsterdamse onderwereld. Justitie wil de hele organisatie rond een aantal topcriminelen platleggen. ''De zaak-Holleeder is daarvan niet het eindpunt. We zijn nog niet eens halverwege'', zegt Brouwer.

Volgens Brouwer lopen er meerdere topcriminelen in Nederland rond die elkaar kennen en soms met elkaar samenwerken. ''We willen ze allemaal pakken'', stelt Brouwer. ''We zijn hard op weg om de bewijzen tegen hen rond te krijgen.''

De aanpak van de Amsterdamse onderwereld bestaat uit drie onderdelen. De eerste stap is het oppakken van verdachten van afpersing en geweld. Daarna volgt het oplossen van liquidaties. Ook daarbij verwacht Brouwer snel arrestaties. Het laatste onderdeel is de strijd tegen de bovenwereld: stromannen die hebben meegeholpen aan witwassen en andere zaken. Brouwer wil geen namen noemen.

Doel van het offensief is het oprollen van de hele organisatie rond een aantal topcriminelen. ''Niet alleen maar omdat we ze zo graag willen oppakken, maar ook omdat de opvolgers van de huidige topcriminelen alweer klaar staan. Die moeten worden ontmoedigd'', zegt de topman van het OM.

Vitesse heeft Poolse keeper op proef

Zoals al bekend was, wil Vitessevoor komend seizoen een doelman aantrekken omdat huurling Vladimir Stojkovic aan het einde van dit seizoen terug naar FC Nantes trekt. De Arnhemmers hebben dan alleen de jonge doelmannen Piet Velthuizen en Raymond van Driel onder contract. De Pool Grzegorz Szamotulski mag zich via een strage nu bewijzen in Arnhem.

De 31-jarige keeper speelde het afgelopen jaar bij het Sturm Graz, maar zijn contract loopt daar deze zomer af. De Pool, die ruim driehonderd wedstrijden keepte, speelde eerder voor onder meer PAOK Saloniki en Legia Warschau.

'Huntelaar en Sneijder weg bij Ajax'

Volgends de Italiaanse krant Tuttosport is het vertrek van Klaas Jan Huntelaar en Wesley Sneijder aanstaande bij Ajax. Huntelaar zou zo goed als rond zijn met Juventus en Valencia zou zich opnieuw hebben gemeld bij de Amsterdammers voor Sneijder.

Juventus zou Huntelaar graag voor vier seizoenen naar Turijn halen en heeft ongeveer achttien miljoen euro over voor de spits. Ook Manchester United zou belangstelling hebben voor de oud-speler van SC Heerenveen, alleen is er nog geen concreet aanbod gekomen. Volgens de krant zijn de onderhandelingen tussen de zaakwaarnemer van Huntelaar en de technisch directeur van Juventus, Alessio Secco, in een ver gevorderd stadium en hoeven er alleen nog wat details te worden afgehandeld.

Sneijder staat wederom in de belangstelling van het Spaanse Valencia. Eerder sloeg Ajax nog een bod van twaalf miljoen af voor de middenvelder. Sneijder zelf zou de Amsterdammers dringend verzocht hebben mee te werken aan de transfer. Valencia bereidt een nieuw bod voor dat naar verwachting zal uitkomen rond de zeventien miljoen euro.

Enorme schat ontdekt in Atlantische Oceaan

Icoon FinancieelOp de bodem van de Atlantische Oceaan hebben Amerikaanse duikers een schat gevonden. Het gaat waarschijnlijk om de grootste schat die ooit uit een scheepswrak is gehaald. De schat stamt uit het koloniale tijdperk. Het bestaat uit meer dan een half miljoen vooral zilveren munten, honderden gouden munten en diverse kunstschatten.

De waarde van de vondst wordt geschat op 370 miljoen euro. Het bedrijf in Florida dat de schat heeft gevonden, wil niet zeggen waar het scheepswrak ligt. De duikers zoeken nog verder, omdat er meer scheepswrakken liggen.

Met dank aan static en Bas028 voor de submit.

Pinkpop 2007 - Preview

Het oudste jaarlijks terugkerende muziekfestival ter wereld staat weer voor de deur: Pinkpop. De 38e editie alweer en wat voor één! De line-up is veelbelovend en het feit dat hij hier en daar wat op de bezetting van Lowlands 2006 lijkt mag de pret helemaal niet drukken. Op 26, 27 en 28 mei zullen er naar verwachting ongeveer 60.000 muziekliefhebbers naar Zuid-Limburg trekken om tussen de Landgraafse heuvels neer te strijken en drie dagen lang te genieten van enkele geneugten des levens.

FOK! geeft alvast een overzicht van wat komen gaat en wat je eigenlijk niet mag missen. Tevens vind je onderaan het blokkenschema, de link naar het Pinkpopforum op FOK!, de myspaces van alle bands en nog meer info zodat je je met gemak even kan oriënteren.

DVD: The Long Good Friday

De Britse misdaadfilm The Long Good Friday van regisseur John Mackenzie betekende de doorbraak voor acteur Bob Hoskins. In de, buiten het eiland in ieder geval, vergeten klassieker uit 1980 geeft Hoskins gestalte aan de gangsterbaas Harold Shand. Sinds hij tien jaar geleden als winnaar uit de bendeoorlog tevoorschijn kwam beheerst hij de Londense onderwereld. Al jaren lang is er geen geweld meer, en Hoskins staat zelfs op het punt zijn 'bedrijf' te legaliseren. Een Amerikaanse investeerder is op Goede Vrijdag overgekomen om de plannen voor de bouw van een gigantisch casino in de hoofdstad te realiseren. Maar juist die dag lijkt een organisatie hem de oorlog te verklaren. Verschillende bomaanslagen worden gepleegd, en één van zijn naaste handlangers wordt doodgestoken.


Zonsverduistering

Grootschrift stuurde via de column-submit de volgende column in:

Toen ik zes was wist ik het al, ik wilde groot worden; het liefst zo snel mogelijk. Toen ik dertien was stond ik bijna op exploderen, zo graag wilde ik groot zijn. Hoe dichter ik bij de voor mij ideale leeftijd kwam, hoe meer ik de beperkingen zag van mijn huidige leeftijd. Het is een soort verlangen naar de macht die iedereen die ouder is heeft, macht over keuzes, macht over geld, macht over jezelf vooral.

PlayStation 3-versie van TimeShift laat zich zien

Vivendi Games heeft op de Gamers Day van Sony de PS3-versie van TimeShift, die ergens in de herfst van dit jaar uit gaat komen, voorgesteld.

TimeShift is een FPS die de speler meetrekt in een diep verhaal, met een hoofdpersoon die een pak aan heeft waarmee hij de tijd vertraagt, stopt of terugdraait. Met een robuuste multiplayer-ervaring kunnen gamers met 16 man tegelijk online gamen, in zeven verschillende gamemodes. Gamers kunnen ook hun eigen gamemode maken, waarbij uit meer dan 60 opties gekozen kan worden. In totaal zullen er 14 multiplayer maps aanwezig zijn. De graphics hebben veel weg van die van F.E.A.R.

Volgens Vivendi Games gaat de PS3-versie niet (veel) verschillen van de Xbox 360 en PC-versies van het spel.

Hieronder 3 screenshots van de PS3-versie van het spel:



Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.