PSV wil De Cler binnenhalen

Sven (Svensational)
PSV wil deze zomer Tim de Cler overnemen van AZ. Vorig seizoen deed de Eindhovense club ook al een poging de linksback over te nemen, maar AZ vroeg toen nog een te hoog transferbedrag.

Aangezien het contract van De Cler in de zomer van 2008 afloopt, wil AZ de verdediger deze zomer nog verkopen om zo een mooie transfersom voor hem te ontvangen.

AZ zelf zegt nog niets te weten over interesse uit Eindhoven, en is ook niet enthousiast over de mogelijke transfer naar PSV. "We verkopen hem niet graag aan een concurrent. Ik kan me best voorstellen dat PSV hem wil hebben. Tim is een goede voetballer. Als PSV hem wil kopen, moet het wel over de brug komen," aldus AZ-directeur Marcel Brands. De Alkmaarders gaan er van uit dat De Cler bijtekent, of dat hij naar het buitenland vertrekt.

AZ heeft de mogelijke opvolger van De Cler al op 't oog, de Belg Sébastian Pocognoli. Deze aanvallend ingestelde linksback van RC Genk gaat AZ zo rond de vier miljoen euro kosten. Pocognoli verkoos AZ boven Bayer Leverkussen, de 19-jarige Belg is al akkoord met AZ over een vijfjarig contract.