Italiaanse zege in Olympia's Tour

Jacopo Guarnieri is er in geslaagd om de zevende etappe van Olympia's Tour op zijn naam te schrijven. De Italiaan was over 211 kilometer de snelste en finishte in het Brabantse Son en Breugel voor Martijn Maaskant en Bram Schmitz.

Door de extra bonificatie die Maaskant op de finish pakte liep hij in op Lars Boom, die tevens zijn ploeggenoot is. Laatstgenoemde bleef overigens wel de leider in het algemeen klassement. Het verschil tussen de twee Nederlanders bedraagt nu nog zeven seconden.

Maaskant beloofde het publiek overigens dat de laatste twee dagen voldoende spanning met zich mee zullen brengen. De laatste twee etappes eindigen overigens in het Limburgse Buchten.

"Het wordt spannend tot het einde. Zolang we elkaar niet de hekken in rijden, mogen we sprinten om de seconden. Afgezien van de eindzege wil ik ook graag meesprinten om de dagwinst. Ik moest hier de sprint net iets te vroeg aangaan, maar een etappezege zit er zeker nog in. De eindwinst zou dan natuurlijk vervolgens de ultieme beloning zijn", blikte Maaskant vooruit naar het naderende slot.

De Italiaanse wielrenners hoeven zich niet meer te focussen op de eerste plaats in het algemeen klassement. Toch waren ze vrijdag enthousiast, nadat de eerste dagzege was geboekt. Guarnieri: "In het begin van de week kwamen wij er niet aan te pas. Die waaieretappes zijn niets voor ons. Vandaag was het windstil en dan is het mooi dat ik deze kans direct pakken kan."