Ten Cate: "Veel zelfvertrouwen"

Henk ten Cate, trainer van Ajax, kijkt vol vertrouwen uit naar de play-off van komende zondag. De Amsterdamse ploeg moet het dan opnemen tegen AZ. De trainer moet het in de eerste wedstrijd zonder Jaap Stam, Gabri en Edgar Davids stellen.

Stam is geblesseerd en kan niet in actie komen. Davids en Gabri zijn voor het duel met AZ geschorst. Toch denkt Ten Cate dat de vervangers van dit duo het goed zullen doen. "Natuurlijk moeten we drie dragende spelers zien te vervangen, maar ik heb alle vertrouwen in hun vervangers. We hebben veel zelfvertrouwen, moet ik zeggen", liet Ten Cate weten.

"We hebben dit seizoen stappen gezet naar volwassenheid, en hebben mentale weerbaarheid getoond. Deze jaargang hebben we twaalf wedstrijden zonder Jaap Stam gespeeld, vaak met succes. Of het nu John Heitinga is die hem vervangt, of Gregory van der Wiel, dat komt wel goed. Dit team is gaandeweg steeds gemakkelijker met tegenslagen omgegaan. We stonden er op de momenten dat het moest", vervolgde de oefenmeester.