FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 17 februari 2007

STR praat alleen met Speed

Ondanks dat Vitantonio Liuzzi de enige coureur was die tijdens de presentatie van Scuderia Toro Rosso aanwezig was, zou Scott Speed gewoon de andere racecoureur bij het team worden.

Volgens Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko is Scuderia Toro Rosso enkel en alleen met de Amerikaan in gesprek en dus niet met andere coureurs. "Er zijn enkel wat contractuele kwesties met Speed en ik zou zeggen dat ze zullen opgelost worden in de komende dagen", aldus de zegsman.

Argentijnse wijn voor de welgestelde homo

Icoon OpmerkelijkIn Argentinië is sinds kort een speciale wijn te koop. Naast het homohuwelijk kunnen de beter verdienende homo’s nu genieten van een speciale homowijn. De Pilot Gay Wine is bij uitstek geschikt voor de homo’s met een voorliefde voor luxe-artikelen.

Dit stelt de producent, die ook voornemens is om de speciale wijn in verschillende Amerikaanse steden (waaronder Miami en Chicago) te gaan verkopen. Ook Spanje staat op de kaart om de "luxe" wijn aan de man te brengen.

Pilot Gay Wine

Edelmetaal op straat in Chili

Liefhebbers van bling bling moeten dit weekend afreizen naar Chili. Door een ongeluk met een gepantserde vrachtauto is er bijna zes ton goud en zilver op straat terecht gekomen.

Het edelmetaal zou vandaag van een goud- en zilvermijn naar de hoofdstad Santiago moeten worden gebracht. Vanwege het natgeregende wegdek kon de chauffeur niet meer tijdig remmen en sloeg de vrachtauto over de kop.

Tweehonderd staven goud en zilver met een gezamenlijke waarde van zo'n vijf miljoen euro vielen op straat, evenals 27 kisten met juwelen. De politie en collega's van de onfortuinlijke chauffeur waren al gauw op de plek van het ongeval om ramptoeristen en 'souvenirjagers' een halt toe te roepen. De zwaargewonde bestuurder en twee begeleiders liggen inmiddels in het ziekenhuis.

Met dank aan sjatter voor de submit.

Moppen tappende papegaai verrast wetenschappers

Icoon OpmerkelijkDe ontdekking van een papegaai met een ongeëvenaard vermogen om te communiceren heeft wetenschappers versteld doen staan. De vogel, een grijze papegaai in gevangenschap, kent ongeveer 950 woorden. Behalve deze opmerkelijke woordenschat lijkt het beest zelfs gevoel voor humor te hebben.

Hij formuleert zelfstandig woorden en zelfs hele zinnen als hij met nieuwe situaties wordt geconfronteerd waarin zijn vocabulaire nog niet voorziet. Toen een andere papegaai ondersteboven aan z´n stokje hing riep het beest z´n baasje toe om even snel een fototoestel te pakken. Later lieten de onderzoekers de gevleugelde grappenmaker een foto zien van een dierenverzorger met een aap op z´n arm. Toen daarna de verzorger, nu zonder aap, kwam binnenlopen vroeg de wondervogel waar de verzorger z´n aap had gelaten.

De onderzoekers raden bezitters van een papegaai aan goed in de gaten te houden of ze zich wel happy voelen nu blijkt dat het toch wel behoorlijk intelligente dieren zijn.

Douane Australië legt beslag op bagage Stallone

Icoon ShowbizzMedewerkers van de douane in Australië hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag de bagage van de Amerikaanse filmster Sylvester Stallone doorzocht op het vliegveld van Sydney.
De Australische autoriteiten zeiden tegen de Australische zender ABC dat op enkele stukken bagage beslag is gelegd.

Het gaat om enkele goederen die niet mogen worden ingevoerd. De Australische autoriteiten wilden niet zeggen om welke verboden spullen het gaat. Volgens enkele Australische media zijn er waarschijnlijk spierversterkende middelen in beslag genomen.

Stallone mocht na een kort oponthoud verder reizen. Hij is in Australië voor de promotie van zijn nieuwe film Rocky Balboa, het zesde deel van een reeks over de bokser Rocky.

"Yo Adrian, they took my luggage!"

Nederlander verkoopt filmscript aan Hollywood

Icoon ShowbizzDe Nederlandse schrijver Alex van Galen heeft zijn filmscript Bullitz verkocht aan investeringsmaatschappij Emagine Group in Los Angeles. Dat heeft producent Roel Reiné zaterdag gemeld.

De deal kwam tot stand via Rebel Film, de productiemaatschappij van de Nederlandse filmmaker Reiné.

Bullitz maakt deel uit van een serie films die dit jaar door Rebel Film en producent Wiseacre Films worden gemaakt. De thriller vertelt het verhaal van vier gokkers die terecht komen in een dodelijk spel. Daarin worden westernscènes nagespeeld met echte kogels.

Het is het tweede scenario dat Van Galen in korte tijd in Hollywood verkoopt. Eerder nam Rebel Film al de thriller Deadwater in productie, die Van Galen samen met producent Reiné schreef. In deze film, over een terroristische aanval op een geheim marineschip, speelt onder meer de Amerikaanse acteur Lance Henriksen een hoofdrol.

Alex van Galen (1965) studeerde literatuurwetenschap in Utrecht. Hij verwierf bekendheid als scenarioschrijver van Nederlandse televisieseries als Rozengeur& Wodka-lime en Onderweg Naar Morgen.

[MoD] uitslagen halve finales

Raymond van Barneveld en Peter Manley hebben de finale van de Masters of Darts bereikt. Michael van Gerwen was echter de held van de avond met een negendarter.

Peter Manley – Mervyn King 6-5

In de eerste paar sets waren vielen de scores van beide spelers nog wat tegen, het uitgooien op de dubbels daarentegen was foutloos. De wedstrijd ging gelijk op en King mocht met een 3-2 voorsprong de pauze ingaan.

Na de pauze pauze nam King snel afstand van Manley en liep uit naar een 5-3 voorsprong. In de negende set kwam King op een 2-0 voorsprong en had nog maar één leg nodig voor de overwinning. Manley won volgende leg echter dankzij een 147 finish en won dankzij een 124 finish de set. In de tiende set kreeg King zelfs een pijl voor de wedstrijd, maar miste na 121 finish. Manley brak King en dwong een elfde set.

King kwam de tik niet meer te boven verloor de elfde set 3-1, waardoor Manley zich plaatst voor de finale. King had over de gehele wedstrijd een gemiddelde van 32,17 per dart, Manley kwam tot een gemiddelde van 31,67.

Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen 6-4

De wedstrijd tussen de twee Nederlanders werd een waar spektakel. Van Barneveld begon het sterkst aan de wedstrijd en won de eerste vijf legs. Daarna leek van Gerwen terug te komen maar wist bij een kans op een break zijn dubbels niet te raken waardoor Barney ook de tweede set won.

Van Gerwen zette de ingezette stijgende lijn van de tweede set in de derde set door en dankzij een elf darter kon bracht hij de stand terug tot 2-1. In de vierde set bleef van Gerwen goed gooien, maar ook van Barneveld bleef goed gooien en dankzij de foutloze dubbels won van Barneveld 3 legs en set.

De vijfde set moest door van Gerwen gewonnen worden om in de wedstrijd te blijven. Hij won de eerste leg en begon de tweede leg een 174 en een 180. Nadat hij daarna ook nog eens 147 uitgooide was de negendarter een feit. Met de negendarter wint ‘Mighty Mike’ een keuken. Van Barneveld raakte echter niet van slag en won zijn eigen leg, ook van Gerwen behield zijn eigen leg en won de set. Hij bracht daarmee de stand terug tot 3-2.

Ook na de pauze bleef het niveau hoog. Van Barneveld brak van Gerwen maar werd direct teruggebroken. Toen van Gerwen de beslissende vijfde leg won was de wedstrijd weer in evenwicht. Ook de zevende set ging naar van Gerwen, waardoor van Barneveld voor het eerst tegen een achterstand aan keek. De viervoudig wereldkampioen knokte zich echter terug en won de achtste leg met 3-0.

In de negende set kwamen er geen breaks waardoor van Barneveld op een 5-4 voorsprong kwam. In de tiende set wist van Barneveld dankzij een 130 finish van Gerwen te breken en dat bleek de beslissing. Breaks kwamen er niet meer en met 6-4 plaatste van barneveld zich voor de finale. Van Gerwen gooide een gemiddelde van 34,74 per pijl, van Barneveld kwam tot een gemiddelde van 33,92.

Uitslagen Eredivisie 17/02/2007

Er werden vanavond drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

NEC - RKC Waalwijk 1-0
60' Barreto 1-0

Scheidsrechter: v. Sichem.
Toeschouwers: 12.000.
Gele kaart: Olsson, Niedzielan (NEC), Teixeira (RKC).

Opstellingen

NEC: Babos, Wisgerhof, Otten, Olsson, Kivuvu, Pothuizen (Nalbantoglu/46), Barreto, Snoyl, Denneboom, Holman (Davids/86), Beerens (Niedzielan/46)

RKC: Lemmens, H.Mulder (D. Mulder/61), Koenders, Teixeira, v.Haaren (Ikedia/83),Berger, Obodai, Vertonghen, De Ceulaer (v.d. Haar/62), Sektioui, Garcia



Vitesse - Roda JC 0-0

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 19.000.
Gele kaart: Fränkel, Kaya (Vitesse), Meeuwis, v.Tornhout (Roda JC)

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen, v.Mourik (Blondelle/62), Sprockel, Espinoza,Fränkel (Esajas/46),Hersi, Kaya, Pryor, Due, Junker, Lazovic (Benson/78)

Roda JC: Castro, De Fauw, Kah,Lachambre, Sibum, Meeuwis, Agustien, Bodor (Vandamme/67),Oper (De Jong/67), v.Tornhout, Ramzi



Heracles - PSV 0-2
74' Farfán 0-1
90+2' Tardelli 0-2

Scheidsrechter: v. Egmond.
Toeschouwers: 8.500.
Gele kaart: Biseswar (Heracles) Vayrynen (PSV)

Opstellingen

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Smit (Biseswar/79), Bosnar, Looms, De Vries, Tanghe, Maas, Schilder, Friend, Quansah (Gluscevic/73)

PSV: Gomes,Kromkamp (Alcides/55), Alex, Salcido, Sun (Tardelli/73), Méndez, Simons, Culina (Vayrynen), Cocu, Farfán, Koné.

Benieuwd naar de stand na vanavond ? Die is hier te vinden.

Post voor UPC

Ik heb het donkerbruine vermoeden dat Confict (ja, die de enige echte) een klein probleempje heeft met UPC of hij verveelt zich een van beide.

Want in dit topic zoekt hij mensen die samen met hem UPC blij willen maken met allemaal leuke pakketjes. Conflict zelf gaat elke dag een pakket met een stoeptegel sturen, verder zijn er al diverse tv's en fietswielen onderweg naar UPC, of ze er blij mee zullen zijn heb ik zo m'n twijfels over, maar ja dat zijn nu eenmaal de nadelen van antwoordnummers....

God haat iedereen

Nu zijn in amerika de christenen overal tegen. Er is zelfs een Christians against Christians community. Maar Godhates spant toch wel de kroon, hun nieuwste aanwist: Godhatesgoth.com. Goths zijn per definitie nazi's, terroristen, paganisten en niet te vergeten de antichrist zelve. Let ook op de lijst met foute bands. Zelfs Billy Idol en de Eurythmics zijn niet veilig. Maar de kroon spannen ze toch wel met de verklaring waarom Rammstein fout is:

"Rammstein - all lyrics in German (The language of Hitler)"
Ofwel iedereen die duits spreekt is een nazi en een satanist. Hebben ze dat ook al tegen de Amish verteld? Die spreken immers een Duits Dialect.

Met dank aan Fixers voor de submit.

Name that bitchy blogger 9

Omdat de weblog vijf jaar bestaat, worden er veel prijzen weggegeven. Zo ook met 'Name that bitchy blogger'. Om de dag, op de oneven dagen van februari komt er om 20:30 een herkenbare of minder herkenbare foto van iemand van de weblogcrew. Om het iets makkelijker te maken staat er ook een kleine beschrijving bij. Als jij het antwoord denkt te weten, mail je dit naar namethatbitch@fok.nl, met als onderwerp het nummer van de aflevering (vandaag dus nummer 9). Zet het antwoord dus niet in de reacties!

Wat kun je winnen?
printatelier.nl stelt voor de winaar een foto naar keuze geprint op een linnen doek van 40x60 cm beschikbaar. Hierop kun jij dus je favoriete weblogbitch, je eigen bitch of een andere mooie foto af laten drukken.

De puntentelling gaat als volgt: Voor elk goed antwoord krijg je sowieso twee punten. Met een typefoutje (dus bijna goed) krijg je één punt. Bij elke opgave loot ik er één iemand uit die bovenop die twee punten, er twee extra krijgt. Zo is er dus geen gezeur met lifts en dergelijke. Degene die aan het eind van februari de meeste punten heeft, wint deze mooie prijs.

De negende opgave:

Deze lieve weblogger is nog maar 35 jaar. Hij woont in Belfeld en is al 13 jaar voorzien van een lieve vriendin. Hij beschrijft zichzelf als een katholieke hippie.

Een extra hint: Naast de weblog doet hij nog andere dingen op FOK!

Weet jij wie deze bitchy blogger is? Mail naar namethatbitch@fok.nl met als onderwerp 'bitch 9'. Zet in het mailtje ook je nick erbij!

Denk je nou: 'hey leuk, maar ik kan toch niet meer winnen want ik heb met de rest niet meegedaan'? Dan heb je het mis! Natuurlijk kun je nog meedoen! Ook de antwoorden van bitch 1, bitch 2, bitch 3, bitch 4, bitch 5, bitch 6, bitch 7 en bitch 8 kun je nog steeds insturen!

Inspectie keurt veel bussen Arriva af

Icoon Vervoer22 van de 100 bussen van Arriva in Veghel, Den Bosch en Zeeland zijn gekeurd door de Inspectie Verkeer en Waterstaat. 21 van de gekeurde bussen vertoonden gebreken en zijn afgekeurd. Van drie van de bussen is het kenteken ingenomen. Voor vijftien gevallen is zelfs proces-verbaal opgemaakt.

Vorige week toonden chauffeurs van Arriva enkele bussen met ernstige mankementen aan de media. Naar aanleiding daarvan kondigde de Inspectie de strengere controles aan.

Bijna alle gecontroleerde bussen hadden defecten aan remmen, stuurinrichting, wielophanging of deuren. Arriva snapt niet dat de bussen zijn afgekeurd. Ze zijn niet lang geleden goedgekeurd door een onafhankelijk keuringsbedrijf.

Vooruitblik: FC Groningen - AZ

Komend weekend staat er weer een leuke wedstrijd op het programma, namelijk de confrontatie tussen FC Groningen en AZ. Één van de SA's van Sport, RedFever007, is een fanatieke supporter van de thuisclub. Vandaar ook deze vooruitblik op deze wedstrijd uit de Eredivisie.

FC Groningen staat momenteel op de negende plaats in de vaderlandse competitie en wil er alles aan doen om hoger te komen. Hiervoor zal er komend weekend van AZ gewonnen moeten worden. Trainer Ron Jans kan in ieder geval over een volledig fitte selectie beschikken. De verwachting is dat de basisopstelling, ten opzichte van de wedstrijd tegen Excelsior, op enkele posities zal wijzigen. "Nu iedereen fit is ben ik heel benieuwd waar de sportieve concurrentie binnen het team toe leidt. Het is nu de vraag of spelers inderaad beter worden door de concurrentie die op verschillende posities binnen het team ontstaat. Er zijn maar weinig spelers zeker van een basisplaats. En zelfs voor die spelers zijn er alternatieven als er blessures ontstaan of spelers totaal uit vorm zouden raken."

AZ doet het een stuk beter dan de tegenstander van komend weekend. De ploeg van trainer Louis van Gaal staat op de derde plaats in de Eredivisie. De Alkmaarders moeten het zondag zonder Khalid Sinouh doen. De keeper is donderdag succesvol aan zijn knie geopereerd. Ook Stijn Schaars en Joey Didulica spelen voorlopig niet. Dit tweetal is langdurig uitgeschakeld. Ook Rogier Molhoek zal de wedstrijd tegen FC Groningen aan zich voorbij moeten laten gaan. De middenvelder heeft teveel last van een bovenbeenblessure. Ook voor Simon Cziommer komt het duel met de Groningers te vroeg. Shota Arveladze zal zich heeft zich inmiddels weer bij de selectie gevoegd. De aanvoerder was ziek, maar zal vanaf de bank starten. Ook Barry opdam en David Mendes da Silva maken weer deel uit van de ploeg van Van Gaal. Het duo was tijdens de wedstrijd tegen Fenerbahce, in het kader van de UEFA Cup, geschorst.

In het verleden speelden AZ en FC Groningen in Groningen pas achttien keer tegen elkaar. Van dit aantal wisten de Groningers zeven keer te winnen. De Alkmaarders deden het wat beter door acht keer te zegevieren. Verder werd er nog driemaal gelijk gespeeld. De laatste keer dat de twee ploegen in Groningen tegenover elkaar stonden was op 20 april 2006. Toen werd, in het kader van de playoffs, het 3-1 voor de thuisploeg. Voor FC Groningen scoorden Yuri Cornelisse, Mark-Jan Fledderus en Antoine van der Linden. Kew Jaliens redde de eer voor de bezoekers. Of de Alkmaarse formatie deze editie wel kan winnen, dat wordt komend weekend duidelijk. Zondagmiddag om 14:30 zal de wedstrijd tussen de twee ploegen in het Euroborg-Stadion beginnen. Het duel staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis.

Toerist springt mobieltje achterna bij Niagara waterval

Icoon OpmerkelijkEen Poolse student was kennelijk zo gehecht aan zijn mobieltje dat hij er zijn leven voor geriskeerd heeft bij een bezoek aan de beroemde Niagara-watervallen, op de grens van de Verenigde Staten en Canada.

De 29-jarige man, die Engels studeert aan een universiteit in Amerika, rende zijn mobieltje achterna toen deze uit zijn handen gleed. Daarbij gleed de onfortuinlijke man echter uit en gleed hij vervolgens 65 meter naar beneden weg over de rotsen, om vijftien meter voor de watervallen tot stilstand te komen.

Hulpdiensten hadden drie kwartier nodig om de man en zijn mobieltje veilig boven te krijgen. Beiden hebben het avontuur overleefd.
Met dank aan DrJackle voor de submit.

Populariteit carnaval neemt af

Volgens een onderzoek van het Eindhovens Dagblad wordt het Nederlandse carnaval minder populair. Slechts een derde van de mensen is van plan nog echt te gaan feesten.

Drie jaar geleden was het aandeel feestvierders nog 44 procent. Ook de optochten trekken minder toeschouwers. Het percentage mensen dat van plan is te gaan kijken, daalde van 62 vorig naar vijftig nu.

De steekproef werd gehouden onder vijfhonderd inwoners van West- en Zuidoost-Brabant. Uit de proef blijkt dat het carnaval in West-Brabant iets populairder is dan in het zuiden en oosten. De meerderheid van de Brabo's, negentig procent, vindt wel dat het carnaval nog steeds onderdeel uitmaakt van hun cultuur.

Niet iedereen is het ermee eens dat de belangstelling voor het carnaval afneemt. Organisatoren van diverse feestactiviteiten rond het carnaval spreken juist van hogere opkomsten. Verder zijn duizenden carnavalsverenigingen al maanden bezig in loodsen en boerenschuren om de mooiste carnavalswagen te maken.

Chelsea eenvoudig door

Zonder problemen heeft Chelsea zich geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. De ploeg van manager Jose Mourinho versloeg op Stamford Bridge Championship-club Norwich City met 4-0.

Voor de thuisploeg scoorden Shaun Wright-Phillips, Didier Drogba, Mickael Essien en Andrei Shevchenko. Boulahrouz moest in de eerste helft met een schouderblessure het veld verlaten. De verdediger was net hersteld van een kwetsuur aan zijn knie.

Vermiste vrouw dood in sloot teruggevonden

Icoon BinnenlandsEen vermiste Amsterdamse vrouw is vrijdagmorgen dood in een sloot aan de Kerkhoflaan in Middenbeemster teruggevonden. De vrouw was donderdag op bezoek geweest bij haar ouders in Middenbeemster en daar rond vier uur vertrokken.

Het is niet bekend wie de dode vrouw heeft gevonden. De ouders hadden hun dochter donderdagavond als vermist bij de politie opgegeven. Ook is nog onduidelijk hoe de vrouw is gestorven en haar identiteit is nog niet bekend gemaakt. De politie roept mensen op die iets gezien hebben zich te melden.

WB Erfurt: Superieure Kramer wint 10 kilometer

Sven Kramer heeft op een superieure wijze de 10.000 meter gewonnen bij de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Erfurt. Kramer kwam tot een tijd van 12.53,17, een nieuw baanrecord.

Het gehele podium was Nederlands, want Carl Verheijen eindigde als tweede en Brigt Rykkje als derde. Verheijen en Rykkje zullen Kramer, die al zeker was, nu vergezellen op de 10 kilometer tijdens het wereldkampioenschap afstanden in Salt Lake City.



Uitslag 10.000 meter:
#NaamTijd
1Sven Kramer (NED)12.53,17
2Carl Verheijen (NED)13.03,76
3Brigt Rykkje (NED)13.16,59
4Oystein Grødum (Noo)13.21,86
5Odd Borgersen (Noo)13.25,25
6Bob de Jong (NED)13.26,71

Openlijk masturberende Belg opgepakt

Icoon ShockingEen 39-jarige man uit het Belgische Luik is door de plaatselijke politie gearresteerd, omdat hij in zijn auto heeft zitten rukken. De verdachte, die naar de naam François G. luistert, blijkt een recidivist in zedenfeiten te zijn.

De Luikenaar werd donderdag opgemerkt door een klein meisje, toen hij in zijn auto zijn seksuele driften tegemoet schoot. Het kind alarmeerde haar moeder. Toen François G. bemerkte dat hij betrapt was, sloeg hij op de vlucht. De moeder kon echter zijn nummerplaat noteren, waardoor de man werd opgepakt.

Italië boven in Ronde van Middellandse Zee

De Italiaanse renners hebben het ontzettend naar hun zin in de Ronde van de Middellandse Zee. Was gisteren Nocentini al de beste, vandaag won zijn landgenoot Gabriele Balducci. De renner uit de Acqua & Saponeploeg was de sterkste in de massasprint van de vijfde etappe.

De voorlaatste rit van de Franse rittenkoers ging van La Crau naar La Garde over een afstand van 145 kilometer. Zoals zo vaak werd ook deze etappe ingeleid door een lange vlucht. Na een tiental kilometers kozen de Fransman Dimitri Champion (Bouygues Telecom) en de Oekraïner Andrei Grivko (Milram) het hazenpad. Het duo werkte goed samen en behaalde al snel een maximale voorsprong van zes minuten.

Die riante voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon toen de ploegen van de spurters hun manschappen aan kop van het peloton zetten. Onder impuls van Lampre-Fondital, de knechten van Daniele Bennati, werd het tweetal zo nipt voor de rode vod ingerekend door de meute. In de sprint was het vervolgens niet Bennati (tweede), maar Balducci die aan het langste eind trok. Hun landgenoten Mirco Lorenzetto (Milram), Angelo Furlan (Crédit Agricole) en Marco Zanotti (Unibet.com) completeerde de top-vijf.

In het klassement bleef de leiding in handen van de Spanjaard José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne). Morgen staat de slotrit op het programma. Het peloton rijdt dan naar Italië, waar de ronde net als de vorige editie zal eindigen. De finale van de slotrit is overigens een kopie van La Primavera, met in de slotfase de Cipressa en de Poggio.

Uitslag:

#CoureurPloegTijd
1.Gabriele Balducci (Ita)ASA3.28.43
2.Daniele Bennati (Ita)LAMz.t.
3.Mirco Lorenzetto (Ita)MRMz.t.
4.Angelo Furlan (Ita)C.Az.t.
5.Marco Zanotti (Ita)UNIz.t.

Klassement:

#CoureurPloegTijd
1.José Ivan Gutierrez (Spa)CEI13.09.27
2.Ricardo Serrano (Spa)TCS0.52
3.Vladimir Efimkin (Rus)CEI1.03
4.Marco Fertonani (Ita)CEI1.08
5.Ivan Rovny (Rus)TCS1.12

Italië betaalt met cocaïnebiljetten

Icoon ShockingOp vrijwel alle Italiaanse eurobiljetten zijn sporen te vinden van cocaïne. Dit blijkt uit een onderzoek van een criminologisch instituut in Rome. Dit instituut plukte honderd bankbiljetten uit de handel en onderwierp ze aan een grondig onderzoek.

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat 97 procent van de biljetten die in Italië in omloop zijn gebruikt zijn bij het snuiven van de drugs. Slechts drie van de honderd bankbiljetten bevatten geen sporen van coke.

Met dank aan Wouser voor de submit.

Ongeluk met mes kost Høj deel voorjaar

Frank Høj (Cofidis) kan waarschijnlijk een kruis maken door een gedeelte van zijn voorjaar. De 34-jarige Deen heeft zich thuis bij een ongeval zwaar geblesseerd aan zijn linkervoet. Hij liet een mes vallen op zijn grote teen, waardoor zijn voet werd opengereten en op twintig plaatsen moest worden gehecht.

De Deen van Cofidis, één van de belangrijkste knechten van Nick Nuyens voor de klassiekers, is door dit ongelukkige akkefietje naar alle waarschijnlijkheid enkele weken out; hij kan immers niet naar behoren trainen. Høj was in 2002 nog tweede in de Omloop Het Volk.

Moszkowicz: persconferentie gaat door

Icoon BinnenlandsAdvocaat Bram Moszkowicz zal maandagmiddag zoals gepland een persconferentie geven waarin hij zal reageren op de stroom berichten over zijn positie als raadsman van Willem Holleeder. Dat heeft hij zaterdag gezegd vanaf de locatie waar hij om veiligheidsredenen heen is gebracht.

Moszkowicz mocht verder niets in het openbaar zeggen over zijn situatie. Wel gaf hij aan dat de persconferentie gewoon doorgaat en dat hij daarbij zelf aanwezig is. De bijeenkomst vindt plaats in hotel Holiday Inn aan de De Boelelaan in Amsterdam.

Moszkowicz werd vrijdagavond door de politie meegenomen uit zijn woning annex kantoor aan de Herengracht. Dat gebeurde om zijn eigen veiligheid te waarborgen. Volgens een analyse van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) bestond een dusdanig grote dreiging dat beveiliging noodzakelijk was. Moszkowicz is naar het buitenland vertrokken voor een korte vakantie, die volgens de autoriteiten al gepland was.

Donderdag werd bekend dat vanuit het kantoor van de advocaat stukken gelekt zijn naar de media om een vroegere cliënt, de vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra, zwart te maken. Dat zou blijken uit onderzoek van de rijksrecherche.

Het hiermee verband houdende rapport heeft de advocaat van de nabestaanden van Endstra, Hans Koets, gebruikt bij de klacht die hij donderdag tegen Moszkowicz indiende.

Brandend Nederlands schip op sleeptouw

Icoon BrandOp een Nederlands vrachtschip is vandaag brand uitgebroken. Uit het schip, voor de kust van Noord-Spanje gelegen, komen giftige gassen vrij uit de lading van 6000 ton kunstmest.

De Spaanse kustwacht heeft een sleepboot op de Nederlandse boot afgestuurd om het schip naar open zee te laten slepen. Hiermee wil de kustwacht voorkomen dat de giftige rook een nabijgelegen stad zal bereiken. Er is nog niet besloten wat er verder met het schip moet gebeuren.

[upd] Máxima moet paspoort houden

Icoon PolitiekVolgens vertrekkend minister van Integratie Rita Verdonk zou Prinses Máxima, echtgenote van Prins Willem-Alexander, haar dubbele nationaliteit moeten opgeven door afstand te doen van haar Argentijnse paspoort. Dit zei Verdonk vrijdagavond in het actualiteitenprogramma Nova.

Volgens de VVD-politica zou voor Máxima hetzelfde moeten gelden als voor bewindslieden en Kamerleden met een dubbele nationaliteit. Verdonk vindt namelijk dat zij hun dubbele nationaliteit zouden moeten opgeven als signaal naar de Nederlandse bevolking.

De dubbele nationaliteit is de laatste tijd een hot item in de politiek. Zo is Nebahat Albayrak niet van plan om afstand te nemen van haar dubbele nationaliteit. Eerder eiste Geert Wilders dat Albayrak en Ahmed Aboutaleb hun dubbele nationaliteit zouden opgeven omdat zij anders volgens hem niet mochten worden beëdigd.

Update 17.55 uur
Prinses Máxima kan helemaal geen afstand doen van haar Argentijnse paspoort, los van de vraag of zij dat wel wil. Argentinië staat namelijk niet toe dat Argentijnen hun nationaliteit opgeven. Dat blijkt zaterdag uit navraag bij het Nederlandse ministerie van Justitie en wordt bevestigd door de Rijksvoorlichtingsdienst.

Met dank aan LeeHarveyOswald, JeFFJuH en calvobbes voor de submit.

Jongen (16) rijdt met scooter in op agenten

Icoon PolitieEen 16-jarige jongen is vrijdagnacht met zijn scooter ingereden op twee agenten van een biketeam. Dat gebeurde in Amsterdam-Oost. De bestuurder van de scooter werd achtervolgd door een motoragent.

Op het Beukenplein stonden twee agenten die hun fietsen dwars op de rijbaan hadden gezet. De dienders raakten gewond aan hun benen. De scooterrijder raakte ook gewond en is afgevoerd naar het ziekenhuis. De jongen werd achtervolgd, omdat hij een stopteken op de Gooiseweg had genegeerd. Bij zijn arrestatie gooide een passant een steen tegen een politieauto, die persoon is niet gearresteerd.

Uitvinder van afstandsbediening overleden

Icoon TelevisieEr is geen huishouden in Nederland waar zijn uitvinding níet is te vinden. Vandaag is de uitvinder van de afstandsbediening overleden. Robert Adler, die in 1997 samen met zijn compagnon Eugine Polley een Emmy Award kreeg voor zijn uitvinding, is op 93-jarige leeftijd overleden.

Als uitvinder verkreeg hij meer dan 180 patenten gedurende zijn 58-jarige carrière. Volgens zijn weduwe Ingrid was de uitvinding van de afstandsbediening niet zijn meest favoriete uitvinding. Hij keek zelf nauwelijks televisie, en las veel liever een boek. "Hij was een man die ontwaakte uit een droom en zei dat hij dan weer een probleem opgelost had", aldus zijn weduwe tegen een verslaggever. "Hij dacht non stop over wetenschappelijke kwesties.

Adler begon te werken bij Zenith Electronics in 1941 en stopte pas met werken toen dit bedrijf in 1999 overgenomen werd. Zenith maakte zijn eerste afstandsbediening in 1950, toen deze nog verbonden was met de tv met een draad.

De latere versie van dit hulpmiddel gebruikte fotocellen om informatie met de tv uit te wisselen. Deze bleken echter onbetrouwbaar aangezien ze werden beïnvloed door zonlicht. Het was Adlers idee om ultrasoon geluid te gebruiken bij afstandsbedieningen. Octrooi voor de eerste draadloze afstandsbediening vroeg hij aan in 1956 voor de 'Zenith Space Command'.

Verder was Adler bekend om zijn werk aan communicatiemiddelen gedurende de tweede wereldoorlog. Hij is een pionier op het gebied van akoestische golven die tegenwoordig veel gebruikt worden in de tv van vandaag de dag en computerschermen.


De allereerste afstandsbediening: "Zenith Space Command"


Met dank aan Nood-kloon voor de submit en de herschrijving en tevens dank aan Wouser.

Eto'o niet mee naar Mestalla

Samuel Eto'o reist niet met de rest van de selectie van Barcelona mee naar het Mestalla. Daar speelt de Spaanse koploper morgen de topper tegen Valencia.

De Kameroense spits kwam enkele dagen terug in het nieuws toen hij een invalbeurt weigerde. Vervolgens liet hij zich in de media negatief uit over sterspeler Ronaldinho, al verzoenden de twee zich alweer snel op de training. Ondanks het feit dat de Afrikaan de afgelopen twee wedstrijden wel meeging met de selectie, staat hij niet op het wedstrijdformulier van de wedstrijd tegen Valencia.

Volgens Eto'o gaat hij niet mee naar Valencia omdat hij verder wil herstellen van zijn blessure. De spits raakte vorig jaar geblesseerd aan zijn knie, en begon vorige maand weer met trainen. Eidur Gudjohnsen werd vorige week nog buiten de selectie gelaten ten faveure van Eto'o, maar de IJslander is er nu wel weer bij.

Meisje heeft al drie weken de hik

Icoon Opmerkelijk Een 14-jarig meisje uit de Amerikaanse staat Florida heeft al drie weken de hik. Bovendien hikt ze sneller dan gemiddeld: 50 keer per minuut. Het hikken stopt alleen als ze slaapt. Dat heeft de moeder van het meisje gezegd in een lokale krant.

Het meisje heeft alle traditionele methoden gebruikt om het hikken te stoppen. Ze heeft haar adem ingehouden, suiker onder haar tong gelegd en in een papieren zakje geademd, maar het mocht niet baten. Vervolgens is haar bloed getest, heeft ze een CT-scan en een MRI-scan ondergaan en diverse medicijnen geprobeerd. Ook deze methoden hadden geen effect. Medici hebben geen idee hoe ze de hik moeten laten stoppen en kunnen maar één advies geven: wachten tot het over gaat.

De moeder van het meisje is naar de media gestapt in de hoop dat anderen een oplossing weten voor het probleem. Niemand heeft echter nog een werkende oplossing bedacht en het meisje hikt nog steeds.

Met dank aan Wouser voor de submit.

Jurg/Rozenstruik in toptien in Winterberg

Het Nederlandse duo Eline Jurg en Urta Rozenstruik is vanmiddag bij wereldbekerwedstrijden in Winterberg in de tweemansbob als negende geëindigd.

Met een totaaltijd van 1:57.89 gaf het duo bijna twee seconden toe op de Duitse winnaressen Sandra Kiriasis en Romy Logsch. Het tweede Nederlandse team deed het minder goed. Esme Kamphuis en Risette Hoekwater kwamen niet verder dan de zeventiende en laatste plaats met een totaaltijd van 1:58.80.

Nys schrijft geschiedenis in Vorselaar

Op Sven Nys staat dit seizoen geen maat. De UCI-leider mocht in Vorselaar voor de vierde keer de bloemen komen halen. Daarmee tekende hij niet alleen voor zijn 30e zege van het seizoen, maar ook een unicum in de veldritsport; een Superprestige-grandslam, het winnen van alle acht Superprestigemanches.

Ook in de achtertuin van Bart Wellens, die wegens een gebroken pols forfait moest geven voor zijn thuiswedstrijd, was er geen kruid gewassen tegen Nys. De 30-jarige Vlaming besliste middels een straffe demarrage nog voor halfweg koers de wedstrijd. Op de droge ondergrond gaf hij iedereen, incluis wereldkampioen Erwin Vervecken, het nakijken, waarna hij de gemaakte kloof in het vervolg van de wedstrijd enkel nog uitdiepte.

Zodoende wist de Kannibaal uit Baal vrij makkelijk beslag te leggen op de laatste Superprestigemanche van het seizoen; wat alweer zijn 30e overwinning van deze wielerjaargang betekende. Klaas Vantornout eindigde knap als tweede, terwijl Erwin Vervecken de sprint om de derde stek naar zijn hand zette. Beste Nederlander was Gerben de Knegt op een vierde plaats.

Uitslag Vorselaar
1 Sven Nys (Bel/Rabobank) 1u01'33"
2 Klaas Vantornout (Bel/Fidea) + 0.40"
3 Erwin Vervecken (Bel/Fidea) + 1.02"
4 Gerben de Knegt (Ned/Rabobank) z.t.
5 Sven Vanthourenhout (Bel/Sunweb) z.t.

Eindstand Superprestige
1 Sven Nys (Bel/Rabobank) 150 pnt.
2 Erwin Vervecken (Bel/Fidea) 110
3 Bart Wellens (Bel/Fidea) 103
4 Sven Vanthourenhout (Bel/Sunweb) 99
5 Gerben de Knegt (Ned/Rabobank) 95

"Geen races in Mexico, India en Rusland"

In de landen Mexico, India en Rusland zullen voorlopig geen Formule 1-races gehouden worden, ondanks eerdere berichten. Dit heeft circuitontwerper Hermann Tilke gezegd in een gesprek met autosport.com.

Mexico had eigenlijk vorig jaar al op de kalender moeten staan, maar de bouw van het circuit ligt al jaren stil. "Het staat compleet open wat daar zal gebeuren. Vanuit een topografisch oogpunt was er geen probleem. We hebben een passend gebied gevonden en het project zelf was al aangekondigd. Maar toen, voor redenen die ik zelf erg moeilijk te begrijpen vond, werd het project stilgelegd. Ik denk dat er wat politieke problemen waren," aldus de Duitser.

Ook in India en Rusland is er volgens Tilke geen concreet plan om een race te organiseren. "We bouwen twee kleinere circuits in de buurt van Moskou, maar bij geen van beide is het plan om er een Formule 1-evenement te organiseren. India komt altijd ter sprake als we praten over nieuwe locaties, maar tot dusver is het altijd een discussiepunt geweest en meer niet."

HD-DVD uitbreiding Xbox 360 ook in het zwart

De kleur wit is de laatste tijd weer helemaal in: iPods, flessen Malibu, de Wii en ook de Xbox 360 zijn allen gehuld in een wit jasje. Desalniettemin zijn er nog altijd mensen die hun producten liever in het wellicht wat meer sobere zwart zien. En ook aan hen is gedacht, wat onder andere blijkt uit de zwarte iPod en de zwarte variant van de Wii die binnenkort zal verschijnen.

De Xbox 360 is daarentegen, met uitzondering van enkele zeldzame limited edition exemplaren, voor de consument enkel in de witte versie te verkrijgen. Deze vlieger blijkt voor de HD-DVD uitbreiding ook op te gaan. Deze uitbreiding die binnenkort in de winkels komt te liggen zal naast het standaard wit namelijk ook in het zwarte worden uitgebracht, zij het alleen voor medewerkers van Microsoft. Dit is bekendgemaakt door Andy Pennel, een medewerker van het grote Amerikaanse bedrijf.

"We just got some goodies on our team: Xbox 360 HD-DVD drives in black! These limited-edition drives were made especially for those of us who helped work on the product, and come along with a black remote control."

Dit betekent overigens nog niet dat andere mensen nooit een zwarte HD-DVD uitbreiding in hun bezit kunnen krijgen. Wellicht is de hardware in de toekomst via evenementen of wedstrijden in de wacht te slepen.



Mauresmo naar finale Antwerpen

Amelie Mauresmo heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het tennistoernooi in Antwerpen. Maursemo, als eerste geplaatst, was in de halve finales met 6-3, 3-6 en 6-2 te sterk voor de Russische Anna Tsjakvetadze.

Mauresmo, die het toernooi won in 2005 en 2006, is nu nog één zege verwijderd van het gouden met diamanten bezette racket dat geschonken wordt aan de speelster die het toernooi in een periode van vijf jaar drie keer kan winnen.

Dekker met ambitie naar Tirreno

Thomas Dekker wil dit jaar opnieuw schitteren in de Tirreno-Adriatico. Het veelbelovende 22-jarige talent won vorig jaar tot verrassing van velen de Italiaanse rittenkoers. In een vraaggesprek met Cyclingnews.com laat de Rabo-renner weten dat die wedstrijd weer één van zijn doelen is.

Dekker ziet genoeg mogelijkheden in het Italiaanse routeschema om zijn kunstje van vorig jaar nog eens dunnetjes over te doen. "Er is weer een tijdrit van twintig kilometer en een halve rit met een aankomst bergop. We zullen een heel goed team hebben daar met Oscar Freire, Michael Boogerd en andere sterke renners. Ik hoop dat we het goed kunnen doen en dat ik weer voor het klassement kan gaan", aldus Dekker.

Deze week liet de Nederlander op Mallorca zien dat het met de vorm wel goed zit, hij won op het Spaanse eiland namelijk de Trofeo Pollença. "Ik heb een lange tijd niet kunnen rijden en als je dan je tweede wedstrijd van het seizoen wint, dan is dat goed voor je moraal. Ik ben heel erg blij, ik had dit nog niet zo snel verwacht. Maar ik had een goede winter, ik ben niet ziek geweest en ik ben heel blij met deze prestatie."

Zijn doelen voor dit seizoen zijn duidelijk. "Dit jaar zijn de meest belangrijkste wedstrijden voor mij de Tirreno, dan de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Daarna wil ik me voorbereiden op de Tour de France. Ik zal hem normaal gezien rijden dit jaar (vorig jaar miste hij de Tour door een virusinfectie, red.)."

Uitvinder van de afstandsbediening overleden

Schokkend nieuws voor alle bankhangers, de man die ons de afstandsbediening bracht is overleden, de man in kwestie Robert Adler is op 93 jarige leeftijd aan een hartinfarct overleden in het Amerikaanse bejaardentehuis waar hij verbleef.

De firma Zenith nam zijn uitvinding voor het eerst in 1950 in gebruik, zijn eerste afstandsbediening kon niet meer dan aan/uit en kanalen zappen, enige minpunt hij was lomp en was door middel van een snoer verbonden aan de tv.

In 1955 nam de firma Zenith zijn eerste draadloze zapper in productie en sindsdien is de afstandsbediening nauwlijks meer weg te denken uit ons leven.

Mocht je meer willen weten over Adler dan kun je hier terecht.

Liquigas heeft al zeven zekerheden voor Tour

Liquigas heeft haar Tourselectie al bijna rond. Roberto Amadio, de manager van de Italiaanse ProTourploeg, heeft namelijk al zeven certitudes voor de komende La Grande Boucle. Luca Paolini wordt in de sprints uitgespeeld, terwijl Manuel Beltran de eer in het hooggebergte hoog moet houden.

Verder zullen komende zomer de Italianen Filippo Pozzato, Manuel Quinziato en Leonardo Bertagnolli aan het vertrek staan in Londen. Ook de Braziliaan Murillo Fischer en de Brit Charles Wegelius kunnen rekenen op een invitatie. Wie de resterende plekken zullen innemen, wordt pas later bekend gemaakt. Danilo Di Luca behoort in ieder geval niet tot één van de gelukkigen, hij heeft er dit jaar voor gekozen om de Tour links te laten liggen; hij concentreert zich deze wielerjaargang volledig op de Giro én de Vuelta.

WB Erfurt: Friesinger neemt revanche op Wüst

Anni Friesinger heeft de 1.500 meter voor vrouwen op haar naam geschreven bij de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Erfurt. De Duitse realiseerde een tijd van 1.56,10.

Ireen Wüst, die vorig weekend wereldkampioene allround werd in Heerenveen, eindigde met 1.56,59 als tweede. De Canadese Kristina Groves realiseerde de derde tijd. Marja Vis pakte de zesde tijd. Jorien Voorhuis eindigde verrassend als zevende, Paulien van Deutekom werd negende en Tessa van Dijk eindigde als negentiende.



Uitslag 1.500 meter:
#NaamTijd
1Anni Friesinger (Dui)1.56,10
2Ireen Wüst(NED)1.56,59
3Kristina Groves (Can)1.58,13
4Martina Sábliková (Tsj)1.57,57
5Daniela Anschütz-Thoms (Dui)1.58,16
6Marja Vis (NED)1.58,37
7Jorien Voorhuis (NED)1.58,74
9Paulien van Deutekom (NED)1.1.59,14
19Tessa van Dijk (NED)2.03,02

Braziliaanse politie bestraft dwingen tot kussen

Icoon OpmerkelijkCarnavalsvierders in de Braziliaanse badplaats Olinda die collega-feestgangers een kus proberen te ontlokken, moeten op hun tellen passen. De autoriteiten gaven dit weekeinde een verklaring uit, waarin staat dat op het 'stelen van een kus' voortaan een boete staat.

Met de maatregel reageren de autoriteiten op een activiteit die tijdens het carnaval in Olinda zeer populair is. Feestgangers vormen dan een menselijk cordon. Ze laten anderen alleen in ruil voor een kus passeren. Ongeveer 1200 politiemensen en aantal videocamera's zijn ingezet om erop toe te zien dat mensen niet tot kussen worden gedwongen.

Matt wereldkampioen slalom

Mario Matt heeft bij het WK skiën in het Zweedse Åre de wereldtitel veroverd op de slalom. De 27-jarige Oostenrijker realiseerde een totaaltijd van 1:57.33. Hij bleef de Italiaan Manfred Mölgg (1:59.14) en de Fransman Jean-Baptiste Grange (1:59.54) ruim voor.

Matt, die na de eerste run al leidde, was na afloop niet helemaal tevreden over zijn races. "Het eerste stuk ging niet perfect, maar het gedeelte waar het parcours afliep was perfect. Ik ging vol in de aanval."

De wedstrijd werd gekenmerkt door veel uitvallers. Onder anderen de favorieten Bode Miller, Jens Byggmark en Ted Ligety wisten de finish niet te halen.

Moszkowicz is het land uit

Icoon BinnenlandsTopadvocaat Bram Moszkowicz is inderdaad in het buitenland. Eerder gingen al geruchten dat dit zo zou zijn, maar het is nu ook daadwerkelijk bevestigd. Dit is te lezen in de Volkskrant van dit weekeinde.

Moszkowicz werd gisteravond omstreeks half zeven uit zijn kantoor gehaald door gewapende beveiligers van de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding (NCTb). Dit omdat het leven van de raadsman ernstig gevaar liep volgens de politie. Moszkowicz werd vanuit zijn kantoor naar Den Haag gebracht, alwaar hij sprak met terreurbestrijder Tjibbe Joustra. Hierna vertrok de raadsman naar het buitenland, voor een "reeds eerder geplande korte vakantie". Velen twijfelen hier echter aan, omdat het leven van Moszkowicz gevaar loopt vanwege de Endstra-affaire.

Geflitste agent saboteert foto

Icoon PolitieEen 48-jarige agent uit het Belgische Bree moet voor de rechter verschijnen, omdat hij probeerde een foto te saboteren waarop hij met hoge snelheid werd geflitst op zijn motor. De politieman reed begin juni in zijn vrije tijd met zijn motor door Bocholt in Belgisch Limburg.

Een collega-agent flitste hem toen hij met hoge snelheid voorbij scheurde. De man keerde om en probeerde de foto te laten vernietigen. De man heeft al een sanctie opgelegd gekregen, nadat de zaak intern werd behandeld. Het Openbaar Ministerie besloot echter de agent ook gerechtelijk te vervolgen.

Trabant krijgt groots verjaardagsfeest

Duitsland gaat de vijftigste verjaardag van DDR-auto Trabant dit jaar uitbundig vieren met een tentoonstelling, een rally en een groots feest. De Trabi was één van de symbolen van het communistische Oost-Duitsland.

In 1989 gingen beelden van hordes Trabis de wereld rond, nadat de Berlijnse Muur was gevallen en Oost-Duitsers in groten getale de grens overstaken om een kijkje te gaan nemen in West-Duitsland of West-Berlijn.

Er werd wat smalend gedaan over de Trabant omdat de carrosserie wegens metaalgebrek is gemaakt van een mengsel van katoenafval en hars. Het cult-icoon van het Oost-Duitse socialisme blijft echter onverminderd populair bij nostalgici: er rijden er nog 52.432 rond in Duitsland, meer dan het aantal Jaguars, aldus weekblad Der Spiegel zaterdag.

5 jaar FOK!sport: Zoek de vraag - de 6e winnaar

De vraag van eergisteren was : Welke grote competities worden elk weekend op FOK!sport vermeld? Noem er minstens drie.

Juiste antwoorden waren Engeland, Duitsland, Italie en Spanje.

Uit alle goede inzendingen hebben we een winnaar gekozen en dat is geworden peterselieman. Hij wint Een ringbieropener, , een ring waarmee je je flesje bier of breezer kan openen. Dit wordt beschikbaar gesteld door Bestel.nl. Gefeliciteerd!

Vanaf morgen geven we weer prijzen weg, dus hou FOK!sport de komende tijd in de gaten.

Wees een DJ

Kijken naar wat er toevallig op tv is is niet meer hip, je bepaalt zelf wat je op tv kijkt tegenwoordig. Dus luisteren naar wat DJ's toevallig maken is ook niet meer hip, je maakt je muziek zelf.

Met dit nieuwe hippe DJ set heb je geen draaiplaten meer nodig, hoogstens een paar blokjes en zo'n ronde plaat. Persoonlijk zou ik niet op deze improvisatie kunnen dansen, maar het is toch wel tof gedaan. Mischien zie je DJ Tiesto wel met zo'n ding!

Geen indoor en cross voor Liefers

Hardloper Gert-Jan Liefers laat het indoor- en crossseizoen aan zich voorbij gaan. Hij geeft even de voorkeur aan zijn studie International Management, die hij dit jaar hoopt af te ronden.

Vanaf de zomer gaat Liefers zich volledig richten op de Olympische Spelen van 2008 in Peking. “Dan ben ik in de bloei van mijn carrière en wil ik oogsten.”

Liefers zal dus niet uitkomen op het Europees Kampioenschap indooratletiek dat op 2 maart in Birmingham van start gaat. Hij zou daar de 3000 meter lopen.

Vanenburg per direct weg bij Helmond Sport

Helmond Sport heeft Gerald Vanenburg per direct op non-actief gesteld. De oud-international was bezig aan zijn eerste seizoen als trainer bij de club uit de Jupiler League.

De resultaten van Helmond Sport vielen dit seizoen erg tegen. Lange tijd was de ploeg zelfs hekkensluiter, maar na de 1-2 overwinning gisteravond op Go Ahead Eagles werd de laatste plaats overgedragen aan FC Eindhoven.

Na een verschil van mening met algemeen directeur Mario Captein heeft de club besloten Vanenburg direct de laan uit te sturen.

Eredivisie voetbal waarschijnlijk niet naar NOS

Icoon EredivisieLekker Eredivisievoetbal kijken op zondagavond bij Studio Sport zit er waarschijnlijk ook na het volgende seizoen niet in. De NOS heeft namelijk niet het geld om de rechten terug te kopen. Dat zegt Ruurd Bierman van de Raad van Bestuur van de publieke omroep.

"Binnenkort beslissen we definitief, maar we staan er financieel zo slecht voor dat meebieden op de Eredivisie niet voor de hand ligt", aldus Bierman. "Twee jaar geleden hebben we vastgesteld dat de Champions League prioriteit heeft. De kans lijkt me niet heel groot dat we die strategie gaan wijzigen."

De rechten liggen nu bij Talpa. Veel voetballiefhebbers storen zich aan de manier waarop de televisiezender het Eredivisievoetbal op de buis brengt. Er zijn veel reclames te zien en de volgorde van de wedstrijden is compleet overhoop gehaald.

[Gerucht] Twee Tales of ... games naar Wii en eentje voor DS

Volgens geruchten op het internet zal Namco binnenkort een paar nieuwe Tales of ... games aankondigen. Het zou in de eerste plaats gaan om een DS-versie die een 2D RPG avontuur moet worden. In de tweede plaats zullen er twee Tales of ... games op de Wii verschijnen. De ene game zou een remake zijn van Tales of the Abyss, maar dan met kortere laadtijden en andere extra's. De andere zou een vervolg moeten worden op die game met de naam Tales of Harmonia.



Tales of the Abyss op de PS2

Weer operatie voor Backstedt

De Zweed Magnus Backstedt (Liquigas) zal binnenkort zijn vierde operatie in vier maanden tijd ondergaan. Tijdens trainingen en wedstrijden had hij last van een ingebrachte plaat in zijn schouder. Deze zal hij nu weer laten verwijderen.

De 32-jarige Backstedt kende de afgelopen seizoenen veel pech. Hij ging in oktober vorig jaar nog hard onderuit tijdens een zesdaagse. Toch blijft de kolos uit Zweden (1.90 m. / 90 kg.) positief: "Als ik snel genoeg kan herstellen, dan kan ik met een vechtersmentaliteit toegroeien naar mijn beste vorm voor Parijs-Roubaix en de andere klassiekers."

Unibet niet naar Giro

De organisatie van de Giro d’Italia maakte gisteren bekend welke 22 teams dit jaar deel mogen nemen aan de ronde. Het Zweeds-Belgische Unibet.com is de enige ploeg uit de ProTour die niet mag starten. Rabobank is wel gewoon uitgenodigd.

Teams uit de ProTour worden in principe automatisch toegelaten tot de Giro, de Vuelta en de Tour, maar de organisaties van de drie grote rondes hebben een conflict met de Internationale Wielerunie (UCI) over het toelatingsbeleid. Unibet.com werd daarom eerder al niet toegelaten tot Parijs-Nice, dat dezelfde organisatie heeft als de Tour.

De drie wildcards gaan naar de Pro Continental ploegen Tinkoff (Italië/Rusland), Acqua & Sapone (Italië) en Ceramica Panaria (Ierland). De Ronde van Italië zal verreden worden van 12 mei tot 3 juni.

Wii bowling verovert bejaardenhuis

In een bejaardenhuis in Lincolnshire waar de gemiddelde leeftijd 77 jaar is heeft een console de harten van de bewoners veroverd. Sinds Kerstmis kan niemand de Wii meer loslaten.
"[...]
"I've never been into video games," said 72-year-old Flora Dierbach last week as her husband took a twirl with the Nintendo Wii's bowling game. "But this is addictive."
[...]"


De oude mensen spelen vaak een spelletje na het eten. Soms zelfs op een zaterdagmiddag met de kleinkinderen. Het is inmiddels zo populair geworden dat er aankomende zondag een bowling toernooi wordt georganiseerd. Meer dan twintig bewoners van het bejaardenhuis gaan strijden om de eer, onder meer Don Hahn, een 76-jarige bowlingveteraan. In het echt heeft hij talloze toernooien gespeeld en dit wordt zijn eerste virtuele toernooi:
"[...]
This is pretty realistic. You can even put English on the ball. I used to play Pac-Man a little bit, but with this you're actually moving around and doing something.
[...]"


Het ziet er dus naar uit dat dit een voorbeeld is dat videogames niet alleen voor kinderen zijn weggelegd.
"[...]
And that's the whole idea, said Beth Llewelyn, Nintendo's senior director of corporate communications.
[...]"


Llewelyn valt ook terug op een oude uitspraak van Nintendo, namelijk die dat mensen controllers afschrikwekkend vinden gezien de vele knoppen. Een afstandsbediening zou dat niet zijn gezien de inburgering ervan.

Marijnissen: Bos vertelt leugen

PvdA-leider en beoogd vicepremier Wouter Bos doet de waarheid geweld aan met zijn versie over het afhaken van de SP bij de onderhandelingen voor een nieuw kabinet. Dat stelt SP-leider Jan Marijnissen zaterdag op zijn weblog.

Volgens Marijnissen wilde de SP in tegenstelling tot wat Bos vrijdagavond bij het tv-prgramma Pauw en Witteman beweerde wel onderhandelen met CDA en PvdA. Maar dan wel op voorwaarde dat het CDA de verkiezingsuitslag zou respecteren en opschoof in de richting van SP, die als winnaar uit de verkiezingen was gekomen. Het CDA zag daar geen brood in en de SP trok zich daarom terug. De PvdA stak geen poot uit, schrijft Marijnissen op zijn weblog.

De SP-leider verwijt Bos ''een leugentje om bestwil om zijn eigen gedraai goed te praten''. ''Welbewust doet Bos de waarheid geweld aan. Hij zag zijn kans schoon om 'een kabinet met draagvlak' (hij bedoelt een kabinet met minimaal één rechtse partij erbij) tot stand te brengen'', stelt Marijnissen.

Jan Marijnissen en Wouter Bos

Taekwondoploeg wint zes keer eremetaal

De Open Amerikaanse Kampioenschappen Taekwondo zijn voor de Nederlanders succesvol verlopen. In totaal neemt de ploeg zes medailles mee naar huis, waaronder twee gouden.

Dennis Bekkers en Rafik Zohri wisten beide hun finalepartij te winnen. Bekkers (-67 kg.) was met 4-3 net te sterk voor de Peruviaan Peter Lopez. Zohri (-62 kg.) liet geen spaander heel van de Chinees Li Zhi, het werd 8-3.

Michael Oogink (-84 kg.), Deborah Louiz (-59 kg.) en Anette van Deursen (-72 kg.) pakten ieder een zilveren plak. Maikel Reichart (+84 kg.) won brons.

Wilkshire niet tegen Heerenveen


FC Twente kan morgen, in de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen, niet beschikken over Luke Wilkshire. De Australiër is nog herstellende van de knieblessure die hij drie weken geleden opliep tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag.

"Ik verwacht dat Luke komende week kan instappen bij de groepstraining", aldus de trainer van de Tukkers, Fred Rutten, die daarnaast ook Niels Oude Kamphuis (achillespees) en Niels Wellenberg (bovenbeen) niet kan inzetten. Verder mist Rutten nog altijd de van een dubbele beenbreuk revaliderende Patrick Gerritsen. "Dat gaat naar behoren. Deze week is er bij hem een plaat uit het been gehaald en zijn er foto's van gemaakt waarop te zien was dat de botaangroei goed verloopt."

EA gaat 2K Sports kopen?

Michael Pachter, analist van Wedbush Morgan Securities, heeft investeerders onlangs geadviseerd aandelen van Take Two te verkopen aangezien het bedrijf financieel slechte resultaten boekt. Take Two bezit 2K Games, 2K Sports, Rockstar en Global Star. Pachter vervolgde het advies met de uitspraak dat dit hét moment voor EA is om 2K Sports op te kopen, wat EA een monopolie op alle football, basketbal, honkbal en hockeygames zou geven. To be continued...

MDI gaat aangifte doen tegen Wilders

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) meldt op haar site dat het aangifte gaat doen tegen Tweede Kamerlid Geert Wilders. Volgens het meldpunt kreeg het in korte tijd een enorme stroom meldingen over uitlatingen die de PVV-leider afgelopen week heeft gedaan. Het betreft opmerkingen die Wilders maakte in een interview met dagblad De Pers, waarin hij ook stelde dat moslims de helft van de Koran moeten verscheuren als ze in Nederland willen blijven.

Na het bestuderen van dat interview is het MDI van mening dat de volgende uitlating van Wilders strafbaar is: ''We willen genoeg. De grenzen dicht, geen islamieten meer Nederland in, veel moslims Nederland uit, denaturalisatie van islamitische criminelen.''

Het MDI stelt dat Wilders middels deze uiting laat zien dat hij de moslims als groep als inferieur beschouwt en deze minderheidsgroep uit Nederland verwijderd wil krijgen. Het MDI is derhalve voornemens op korte termijn van deze uiting aangifte te doen.

Dat Wilders de uitingen in een krant deed, is voor het internetmeldpunt geen reden om geen aangifte te doen. Want het interview is door Wilders namelijk op zijn website gezet, en daarmee dus ook op internet.

Eén van de klagers over Wilders bij het MDI is naar eigen zeggen FOK!user Meki. Op het FOK!forum zegt hij blij te zijn dat zijn klacht heeft geholpen.

Met dank aan Meki voor de submit.

'NOS zendt Eredivisie ook in 2008 niet uit'

Het voetbal uit de Nederlandse Eredivisie zal ook in 2008 niet te zien zijn bij de Nederlandse Omroep Stichting. De NOS zegt er niet genoeg geld voor te hebben.

"Binnenkort beslissen we definitief maar we staan er financieel zo slecht voor dat meebieden op de eredivisie niet voor de hand ligt" aldus Ruud Biermans van de Raad van Bestuur in het AD van zaterdag. De NOS verloor in 2004 de rechten op het uitzenden van de eredivisie aan Tien, de televisiezender van John de Mol. De Mol betaalde 105 miljoen euro voor drie seizoenen.

Britney Spears scheert hoofd kaal

Popster Britney Spears heeft vrijdagnacht in een tatoeagezaak in San Fernando Valley haar hoofd kaal geschoren en een nieuwe tattoo laten zetten. Ze kreeg op haar pols een kleine tattoo van rode lippen.

Een videofilm op de Amerikaanse zender KABC-TV toonde de pas geschoren Spears met minuscule tatoeëringen op de achterzijde van haar hals toen zij afgelopen nacht voor een nieuwe tatoeëring op de stoel zat. (De video kun je hier zien)

De website X17 heeft een aantal foto's waarop te zien is hoe Spears zich aan het kaalscheren is.

Vlug wil eerst gesprek met Aandewiel

Jeffrey Vlug maakt geen haast met het tekenen van een nieuw contract bij Sparta. De aanvaller heeft een aflopend contract in Rotterdam, maar voordat hij dat contract gaat verlengen wil hij eerst een gesprek met de nieuwe trainer Gert Aandewiel.

Een tijd terug verschenen er namelijk berichten in de media dat de oefenmeester destijds geen trek had om Vlug op huurbasis bij Haarlem binnen te halen. "Het is een misverstand dat ik hem destijds niet wilde hebben. Misschien was hij wel te goed voor Haarlem. Wat mij betreft wordt het een kort gesprek. Ik wil Vlug erbij houden," aldus de nieuwe trainer van Sparta.

DVD: The Covenant

The Covenant, of Canes om verwarring met Renny Harlin's The Covenant te voorkomen, is een thriller met in de hoofdrollen Michael Madsen en Edward Furlong. Twee namen die vooral bekend zijn van films als Reservoir Dogs en American History X, maar helaas ook in een aantal zeer matige films hebben geacteerd. Ontstijgt deze low-budget thriller de verwachtingen die een direct naar DVD release doet vermoeden?

GRAW 2 te vinden op officiële website

Ubisoft heeft onlangs de officiële website van Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 online gezet. Op deze website kun je alle nieuwe informatie en nieuwe screenshots/trailers volgen, zo blijf je op de hoogte van de ontwikkeling van het spel. De website kun je HIER vinden.

De Xbox 360-versie van het spel zal op 6 maart in de Amerikaase winkels liggen. Wij Europeanen zullen dan helaas nog drie dagen moeten wachten, op 9 maart verschijnt het spel op de Xbox 360 in Europa. Tevens zal het spel gaan verschijnen op de PS3, PSP en de PC.



Samenstelling Spaanse bevolking verandert snel

Icoon BuitenlandsDe samenstelling van de Spaanse bevolking verandert door immigratie in een rap tempo. In 1996 woonden er 542.300 immigranten in Spanje. In 2005 waren dat er ruim 3,8 miljoen.

Dat heeft de Spaanse krant El País zaterdag gemeld op basis van gegevens van het Spaanse bureau voor statistiek INE. Uit de cijfers blijkt dat de immigratie heeft geleid tot een forse toename van het aantal geboorten van kinderen die zeker één buitenlandse ouder hebben. In 2005 betrof het 17,6 procent van alle geboren kinderen. In 1996 was dat percentage nog 1,8.

Van de gezinnen van wie zeker éen ouder uit het buitenland kwam, ging het in ongeveer de helft van de gevallen om immigratie uit een andere Europees land. In ruim een derde van de gevallen betrof het immigratie uit Amerika. Het percentage voor Afrika was 23,2 en voor Azië 5,5.

Concept Art en 3D-screenshot van Uncharted: Drake's Fortune

Developer Naughty Dog heeft onlangs twee plaatjes van concept art en een 3D-screenshot vrijgegeven van het spel Uncharted: Drake's Fortune. Het screenshot laat de hoofdrolspeler genaamd Nathan Drake zien, als je met jouw muis over het plaatje scrolt kun je Nathan van alle kanten bekijken. Het screenshot geeft een beeld van de ontwikkeling van het spel Uncharted: Drake's Fortune maar het is zeker nog geen volledig beeld.

Bekijk het 3D-screenshot HIER.



Indiase baby huwt hond

OpmerkelijkEen Indiase baby is getrouwd met een hond. Het huwelijk moet het jongetje behoeden voor een aanval van een tijger, stelt een plaatselijk geloof in de Indiase deelstaat Orissa.

Bij de ruim veertien maanden oude Ashirbad groeien snijtanden in de bovenkaak, waardoor hij op latere leeftijd door een roofdier wordt aangevallen. De enige manier om dat te voorkomen is een huwelijk met een dier. De ouders vonden de jonge teef Samina een goede partij voor hun zoon, meldden Indiase media.

De verbintenissen tussen mensen en dieren in India staan een later huwelijk met een mens niet in de weg.

CDA, VVD hekelen Kamervoorzitter Verbeet

CDA en VVD vinden dat de nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer, de PvdA'ster Gerdi Verbeet, weinig gelukkig heeft geopereerd in het door de Partij voor de Vrijheid (PVV) aangezwengelde debat over de dubbele nationaliteiten van politici.

Verbeet ontnam PVV-Kamerlid Sietse Fritsma donderdag het woord toen hij zijn motie toelichtte om de bewindslieden Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak uit het nieuwe kabinet te houden. Volgens de PVV mogen zij geen staatssecretaris worden omdat ze een dubbele nationaliteit hebben. Aboutaleb is van Marokkaanse en Albayrak van Turkse afkomst. Beiden zijn lid van de PvdA.

''Het waren de verkeerde interventies van de voorzitter. Wij moeten in de Kamer zonder last of ruggespraak kunnen debatteren over alle onderwerpen. Zij blokkeerde dit debat. Ik ben daar niet tevreden over'', zegt CDA-Kamerlid Mirjam Sterk zaterdag in Trouw.

VVD-Kamerlid Fred Teeven uit in de krant soortgelijke kritiek. ''Voorzitter Verbeet moet oppassen dat ze niet teveel op de linkse stoel gaat zitten. Je moet je niet door emoties laten leiden'', aldus Teeven.

De partijen staan niet alleen in hun kritiek. Ook in dagblad Trouw schrijft Rinke van den Brink, die al ruim twintig jaar publiceert over extreem-rechts en van mening is dat Wilders de in Nederland levende vreemdelingenhaat vertolkt, dat Verbeet ten onrechte de discussie over dubbele nationaliteiten heeft gesmoord. ''Waarom zou een Kamerlid niet mogen voorstellen om de wet aan te passen? En daarop vooruitlopend even geen mensen met een dubbele nationaliteit te benoemen in het kabinet'', zo vraagt Van den Brink zich af.


Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA)

CD: Moss - The Long Way Back

Als Excelsior, vaderlands leukste muzieklabel, weer met een debuutplaat op de proppen komt, spitsen de oren van muziekminnend Nederland. Mooie alternatieve pop is haast een garantie. Met de eersteling van het Amsterdamse viertal Moss is het niet anders. Frontman Marien Dorleijn, Grote Prijs-winnaar en gastgitarist bij Caesar, heeft er niet veel voor nodig om het publiek voor zich te winnen. Zijn zoete vocalen sussen de luisteraar in slaap, in positieve zin. The Long Way Back is een droomreis door de landelijke en internationale popgeschiedenis, van Daryll-Ann tot The Beatles.


FC Groningen wil capaciteit Euroborg verdubbelen

Amper een jaar nadat FC Groningen zijn intrek heeft genomen in de Euroborg, wil de club het stadion al fors uitbreiden. De club streeft naar een stadion van 40.000 toeschouwers, een verdubbeling van de huidige capaciteit.

Volgens algemeen directeur Hans Nijland is de uitbouw noodzakelijk om op lange termijn een voorname rol in de eredivisie te kunnen blijven spelen en met de huidige capaciteit van het stadion is dat volgens hem onmogelijk: "We zitten nu al aan de grenzen van onze groei. De wachtlijsten voor zowel de gewone toeschouwers als voor sponsors worden almaar langer en langer."

De directeur van de NV Euroborg staat in principe niet afwijzend tegenover de plannen, maar vraagt zich wel af of een uitbreiding mogelijk is, zowel technisch als financieel. Ook de gemeente Groningen heeft vooralsnog gereserveerd gereageerd.

Mocht een uitbreiding om wat voor reden dan ook een onmogelijk zaak zijn, dan zinspeelt FC Groningen op termijn op een noodgedwongen vertrek uit de Euroborg.

Roddick in halve finale San Jose

Voor de vijfde maal in zes jaar heeft de Amerikaan Andy Roddick de halve finales bereikt van het tennistoernooi in San Jose. Roddick was in de kwartfinales met 6-3, 6-7 en 6-1 te sterk voor zijn landgenoot Vince Spadea.

Roddick moet het in de halve finales opnemen tegen de Brit Andy Murray, die het toernooi vorig jaar wist te winnen. Murray was met 4-6, 6-3 en 7-6 te sterk voor de Zuid-Koreaan Hyung-Taik Lee.

De Jong tegen Schneider op 10.000 meter

Bob de Jong rijdt vandaag tijdens de wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Duitse Erfurt op de 10.000 meter in de laatste rit. Dat werd vrijdag bij de loting bepaald.

De regerend olympisch kampioen heeft zijn Duitse trainingscollega Tobias Schneider als tegenstander. Sven Kramer komt een rit eerder in actie, tegen landgenoot Brigt Rykkje. Carl Verheijen start in het vierde paar samen met de Noor Oystein Grödum. Verheijen, Rykkje en De Jong strijden in Erfurt om de twee overgebleven WK-tickets. In de B-groep strijdt ook Kurt Wubben mee om een WK-ticket. Alleen Sven Kramer is al zeker van deelname bij de WK afstanden op de tien kilometer.

De vrouwen rijden vandaag de 1500 meter. Favoriete Ireen Wüst verschijnt in de achtste rit op het ijs. De wereldkampioene allround moet het opnementegen de Poolse Katarzyna Wojcicka.

FC Utrecht geteisterd door griepvirus

In de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Feyenoord wordt de selectie van FC Utrecht geteisterd door een griepvirus. Vanwege griep werden de trainingen van donderdag en vrijdag gemist door Francis Dickoh, Sander Keller en Peter Kopteff. Rick Kruys en Etienne Shew-Atjon werden eerder deze week door het virus geveld, maar hebben de training inmiddels weer hervat.

Shew-Atjon en Keller zijn er zondag in elk geval niet bij. De net van een schouderblessure herstelde Keller mist de nodige wedstrijdritme, terwijl Shew-Atjon met een achillespeesblessure kampt. Voor Cédric van der Gun komt de wedstrijd tegen de Rotterdammers ook te vroeg. De aanvallende middenvelder heeft de groepstraining deze week hervat na een blessure aan zijn knie.

Boem in China

Het is en blijft een fascinerend gezicht hoe gebouwen worden geimplodeerd om plaats te maken voor nieuwe gebouwen, in dit geval moet een van de grootste stadions in China plaats maken voor een nieuw stadion dat ze nodig hebben voor de Olympische spelen.

Een ding is duidelijk sinds de uitvinding van het buskruit hebben de Chinezen nog niets verleerd op het gebied van dingen opblazen.

Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

17 februari

2006

- Drie dagen voor de start van het ABN World Tennis Tournament meldt wederom een toptennisser zich af, de Rus Marat Safin. Ook de Fransman Richard Gasquet en de Slowaak Dominik Hrbaty zullen niet in actie komen tijdens het toernooi in Rotterdam.

2005

- SC Heerenveen verliest thuis de UEFA-Cup wedstrijd tegen Newcastle United. Ondanks een eerdere kleine voorsprong wordt er met 1-2 verloren van de Magpies. Het enige doelpunt van de Friezen wordt gescoord door Klaas-Jan Huntelaar.
- AZ speelt in de derde ronde van de UEFA Cup met 0-0 gelijk bij Alemannia Aachen.

2004
Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 17 februari 2004 was zo'n dag.

2003
Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 17 februari 2003 was zo'n dag.

Lichten in Romeinse gebouwen uit

Icoon BuitenlandsDe verlichting in Romeinse historische monumenten en openbare gebouwen is vrijdag een half uur uitgeschakeld, uit bezorgdheid over het veranderende klimaat. Vrijdag was het twee jaar geleden dat het verdrag van Kyoto officieel van kracht werd. De lichten van onder meer het Colosseum, het Pantheon en de Trevifontein gingen 's avonds van zes uur tot half zeven uit. Ook kerken en monumenten in Florence, Venetië, Napels, Bologna, Milaan en Pisa schakelden hun lichten uit.

Het Kyoto-verdrag is bedoeld om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. De landen van de EU en Rusland hebben het ondertekend, de Verenigde Staten niet.

Vrijdag was het in heel Nederland 'warme truiendag'. Basisschoolleerlingen en ambtenaren deden een warme trui aan, zodat de verwarming een paar graden lager kon.

Pratende urinoirs waarschuwen dronken mannen

Icoon OpmerkelijkPratende urinoirs in de Verenigde Staten waarschuwen gebruikers niet dronken achter het stuur te kruipen. Een vrouwenstem maakt de mannen op een zwoele, maar ook indringende wijze attent op de gevaren.

De stem komt uit een apparaatje dat reageert op beweging. Het verkeersministerie van de deelstaat New Mexico liet vijfhonderd apparaatjes van elk 22,50 dollar in toiletten van bars en restaurants plaatsen.

De vrouw adviseert dronken mannen zich naar huis te laten rijden door een taxi of nuchtere vriend. "Je hebt je lot zelf in handen", zegt ze tegen de plassende gebruikers. Amerikaanse media suggereren dat de verrassende stem uit het urinoir voor sommige mannen voldoende kan zijn om in één klap nuchter te worden.

DVD: Piet Bambergen & René van Vooren

Het afgelopen jaar werden de liefhebbers van de Hollandse klucht al meermalen verwend met een aantal theatervoorstellingen op dvd. Vooral de kluchten met Piet Bambergen in de hoofdrol waren daarbij bovengemiddeld vertegenwoordigd. Niet zo gek, want Bambergen was jarenlang een van de meest geliefde komedianten in het land. Samen met René van Vooren trad Bambergen op als De Mounties en zij waren ook samen te zien in verschillende kluchten. In 2007 zullen er weer een aantal van deze toneelstukken worden uitgebracht door Video Filmexpress, waarbij de eerste release een recent uitgebrachte box is met drie dvd's met daarop Drie in een pan, Lief zijn voor elkaar en Er is er een jarig.

Bikkels dragen korte mouwtjes

Kort voor de winterstop kende Vitesse-trainer Aad de Mos binnen een week een Aadje lacht, Aadje huilt moment. Toen het sinds de zomer door hem getrainde elftal tegen Ajax een schier hopeloze 0-2 achterstand bij rust omboog in een 4-2 zege, kon De Mos logischerwijs zijn geluk niet op. Het heerlijke hupje waarmee hij de belangrijkste treffers van die wedstrijd vierde, werd op het laatste moment nog toegevoegd aan de leukste voetbalmomenten van 2006.

Nietsvermoedende schilder verft verkeerde flat

Icoon OpmerkelijkToen een man uit Frankfurt donderdagavond thuiskwam, kon hij zijn ogen nauwelijks geloven. Iemand had namelijk de muren van zijn appartement geverfd. De waardevolle spullen in de flat waren onaangeroerd gebleven. De verbouwereerde man haalde er de politie bij.

Die geloofde niet meteen in kabouters of elfjes en ging op zoek naar harde bewijzen. Op de keukentafel vonden de agenten een rekening van een schilder voor het verven van de muren; gericht aan de buurman. De conciërge had de schilder blijkbaar de verkeerde sleutel gegeven en de schilder had niet gemerkt dat hij in de verkeerde flat was, aldus de politie vrijdag.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.